💠 دعا برای روزی
🔸پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم :
روزى از آسمان، به شمارِ قطرات باران به زمین مى ریزد و به هر کس به اندازه اى که برایش مقدر شده است می رسد. اما خداوند زیاده هایى هم دارد. پس، از زیاده هاى خدا از او درخواست کنید.
📚 بحارالانوار/ج٩٣/ص٢٨٨/ح4
«طلای بیرنگ» منبع جدید تولید ثروت در اقتصاد ایران
♦️«جاییکه همه دنبال کندن زمین برای طلا هستند، تو بیل و کلنگ بفروش» این استعاره سالیان دراز به وجه تمایز اقتصادهای برتر دنیا از سایر کشورها تبدیل شده است.
♦️در شرایطی که موج جایگزینی نیروگاههای خورشیدی به جای نیروگاههای حرارتی در غرب آسیا بهراه افتاده، ذخایر طلای بیرنگ یا همان سیلسیوم فعلی ایران توانایی تامین نیاز ساخت ۴۳ هزار مگاوات پنل خورشیدی را دارا است. این ظرفیت ۵ برابر کل نیروگاههای خورشیدی نصب شده فعلی در خاورمیانه است.
♦️برای تولید پنل خورشیدی بهمنظور تبدیل نور خورشید به برق، پس از استخراج، خالصسازی سیلسیوم و تولید پلی سیلیکون، شمش سلسیومی تولید شده و این شمش به ساخت سلول خورشیدی منتهی میشود. در نهایت نیز صفحات خورشیدی از سلولها ساخته شده و عملیات تولید برق آغاز خواهد شد.
♦️پارسال بود که خط تولید سلول و پنل خورشیدی با اتکا به شمش سلسیوم وارداتی به ظرفیت ۱۵۰۰ مگاوات در دست احداث قرار گرفت و هماکنون یکسوم از این ظرفیت به مرحلۀ بهرهبرداری رسیده و مابقی در مرحلۀ بهرهبرداری آزمایشی قرار دارد.
♦️ایران برای تحقق هدف راهاندازی خط تولید ۸ هزار مگاواتی صفحات خورشیدی فقط به اندازۀ یک سرمایهگذاری ۳ میلیارد دلاری معادل نصف واردات یک سال خوراک دام کشور فاصله دارد؛ مطابق بهروزترین برآوردهای آژانس بینالمللی انرژی، از محل فروش این صفحات خورشیدی برای کشور درآمد سالانه ۴ میلیارد دلاری ایجاد خواهد شد.
پوتین: ایران، عربستان، امارات، مصر و اتیوپی از امروز رسماً عضو کامل بریکس هستند
♦️بریکس حامیان بیشتری جذب میکند که این نشاندهندهٔ قدرت و نقش روزافزون این سازمان است.
🟥 ناو جنگی ایران وارد دریای سرخ شد
♦️ناو البرز که بهعنوان ناو سرفرماندهی ناوگروه 94 نداجا به مأموریت دریانوردی اعزام شده است، اکنون در راستای مأموریت حراست از خطوط کشتیرانی ایران، در کنار کشتی اطلاعاتی لجستیکی بهشاد در منطقه دریای سرخ حضور دارد.
🟥 بلومبرگ: اعزام ناو جنگی ایران به دریای سرخ، هدف واشنگتن در باب المندب را پیچیده می کند.
#طوفان_الاقصی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻ما رشد بدون عدالت را نمیخواهیم.
@syjebraily
حکمرانی اقتصادی. مناظرۀ سعید لیلاز و سید یاسر جبرائیلی.mp3
43.3M
🔺مناظره با موضوع «حکمرانی اقتصادی»
🔺با حضور سعید لیلاز و سید یاسر جبرائیلی
📍شنبه،۹ دی ۱۴۰۲
#بشنوید
@Shiveh_tv4
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چه نمایندگی مجلس، و چه وزارت و امثالهم، جایگاههای سیاسیاند، جایگاههای فکریاند، جایگاههای تشخیص سره از ناسرهاند. یک مقام سیاسی باید قدرت تشخیص این را داشته باشد که طرحی که جلویش میگذارند، نسخه صندوق بینالمللی پول است، یا نسخه اقتصاد مقاومتی است.
#دکتر سیدیاسر جبرائیلی
🔷 اقتصادی که پس از پایان جنگ، روند احیا را در پیش گرفته بود، از سال ۶۹ با اجرای نسخههای صندوق بینالمللی پول روند نزولی خود را آغاز کرد.
سال ۷۴ پیرو شورشهای اجتماعی، قدری ترمز تعدیل کشیده شد و تا سال ۸۷ که اجرای هدفمندی آغاز شد، شاهد بهبود وضعیت درآمدی هستیم.
#نه_به_نئولیبرالیسم
@syjebraily
💵 «تثبیت ارزی در دنیا»
🔖 حدود ۷۰٪ کشورهای دنیا با ادبیات ما «رژیم تثبیت ارز» دارند
🔖 تثبیت ارز رژیم ارزی نامتعارف و عجیبی نیست، بلکه مستلزم جعبهابزارهای مشخص پولی، مالی و ارزی است
🔖 نقد فعلی به بانک مرکزی نه به تثبیت ارزی بلکه به «عدم تدارک ابزارهای لازم» برای تثبیت باز میگردد.
🔖 ممکن است عزیزانی این تثبیت ارزی را فقط به کنترل تورم از مسیر کنترل رشد نقدینگی نسبت دهند که واضحا آمارهای متعددی خلاف این مدعا را نشان میدهد.
📍نمونه اول: انگلیس طی ۴۰ اخیر
رشد نقدینگی M2: حدود ۲۱ برابری(۲۰۰۰٪)
تورم(بر اساس CPI): ۱۶۰٪
رشد اقتصادی: حدود ۱۲۰٪
📍نمونه دوم: مکزیک طی بیش از ۳۰ سال اخیر
رشد نقدینگی: ۴۰۰۰٪
رشد اقتصادی: ۸۰٪
تورم: ۱۰۰۰٪
📍نمونه سوم: نروژ طی بیش از ۳ دهه اخیر
رشد نقدینگی: بیش از ۵۰۰٪
رشد اقتصادی: ۸۰٪
تورم: ۱۰۰٪
📍نمونه چهارم: کرهجنوبی طی بیش از ۳۰ سال اخیر
رشد نقدینگی: ۳۳۰۰٪
رشد اقتصادی: ۴۰۰٪
تورم: ۱۷۵٪
📌 بنابراین:
1⃣ تثبیت ارز نه یک کار پوپولیستی و سرکوبگرایانه بلکه یک سیاست ابزارگرایانه است
2⃣ جعبه ابزار «حکمرانی پولی، مالی و ارزی» تثبیت ارز را ممکن میکند
3⃣ ارز مخصوصا برای کشورهای که لنگر انتظارات تورمی است صرفا یک کالا نیست که بگوییم باید با نقدینگی یا تورم رشد کند بلکه پیشرانِ « فشار هزینه بر اقتصاد، تعادل عرضه و تقاضای کالا و خدمات، بهره انتظاری و عرضه و تقاضای نقدینگی» است.
📍ایتا:
https://eitaa.com/economics_finance
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍دلیل گرانی لوازم خانگی چیست؟ نقدینگی زیاد دست مردم؟
پاسخ را از زبان آقای عباس هاشمی رئیس انجمن لوازم خانگی بشنوید.
#نه_به_نئولیبرالیسم
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صالحین در "السلام علینا و علی عبادالله الصالحین" چه کسانی هستند؟
♨️ سند قرآنی برای خشمگین کردن دشمن!
💢 شهید سلیمانی، خطرناکتر از سپهبد سلیمانی!
🔰 #حجت_الاسلام_راجی
@soada_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
همت بلند امام خمینی (ره)
💢 افق دیدت را تغییر بده
پاسخ به شبهه🔻:
#شبهه: امام زمان (عج) ظهور کنند، خودشان مشکلات را رفع خواهند کرد.
🔰 برشی از سخنرانی #حجت_الاسلام_راجی به مناسبت 20جمادیالثانی، سالروز تولد #امام_خمینی (ره)
@soada_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نامهای متفاوت از #حاج_قاسم به رهبر انقلاب
♨️ کلید آسمانی شدن سردار دلها!
#حجت_الاسلام_راجی
@soada_ir
کارچاقکنی برای آمریکا و دفاع از فراریان مالیاتی دانه درشت - 1
روزنامه اعتماد میگوید مالیات پول زور است و تورم، بدترین مالیاتی است که دولت میگیرد.
این روزنامه مینویسد: «تصور حكومت كنندگان از ماليات بايد به كلي اصلاح شود. در واقع ماليات به معناي پول زور نيست كه سر گردنه جلوي مسافران را گرفته و اموالشان را به يغما ببرند. ماليات مثل خريدن نان و آب است كه پول خود را در برابر تامين يك كالاي مهم و مورد نياز و با رغبت تمام پرداخت ميكنيم، بنابراين پرداخت ماليات در برابر خريد كالا و خدمات ويژه است. خدماتي كه جز دولت و حكومت، كس ديگري نميتواند آن را تامين كند. مثل امنيت، عدالت، قضاوت، قانونگذاري، برنامهريزي، بهداشت و آموزش عمومي، سياستگذاري پولي، سياست خارجي و... مردم به اين خدمات نيازمند هستند و همه آنها براي زندگي و اقتصاد ما نياز ضروري محسوب ميشوند. افزايش ماليات بايد توجيهپذير باشد. يعني يا عرضه خدمات از طرف حكومت افزايش پيدا كند يا منابع درآمدي دولت خارج از اراده و مسئوليت دولتها كم شود و بخواهند از طريق ماليات جبران كنند. كوشش دولت ايران براي افزايش شديد ماليات شفاف و پذيرفتني نيست.
نویسنده با بیان اینکه «بدترين و ظالمانه ترين مالياتي كه ميگيرند، تورم است»، میافزاید: آنان ميكوشند ريشه اين بحران كه در ناكارآمدي خودشان است را پنهان كنند. چگونه؟ ابتدا با ناتواني در اداره امور خارجي و حل نكردن مسئله تحريم؛ موجب كاهش درآمدهاي كشور ميشوند. به عبارت ديگر ناكارآمدي خود در فروش نفت و بازگرداندن پول آن را از طريق گرفتن ماليات از مردم جبران ميكنند و اين پذيرفتني نيست. از سوي ديگر همين ناكارآمدي و تحريم موجب ميشود كه ورود كالا به كشور گرانتر تمام شود. از اين مهمتر تن دادن به تحريم مانع از سرمايه گذاري در زيرساختهاي كشور شده و آنها را مستهلك كرده و اين را هم ميخواهند از طريق ماليات جبران كنند. بدتر اينكه هزينههاي دولتي افزايش يافته و كارايي آنها نه تنها زياد نشده كمتر هم شده است و اين را هم از طريق ماليات پوشش ميدهند. در واقع هيچ خدمات اضافي و با كيفيت بهتر به مردم داده نميشود ولي ماليات در حال افزايش است. كميت و كيفيت خدمات آموزشي، بهداشتي، انتظامي و امنيتي، حمل و نقل عمومي، خدمت قانونگذاري، حتي ارتباطات اينترنتي تماما يا ثابت مانده يا تضعيف شده ولي قيمتها و ماليات آنها در حال افزايش است. اين واقعيت هر چه باشد ماليات نيست. اسمش را ميتوان ماليات گذاشت ولي رسم آن ماليات نيست.
اعتماد در پایان نوشت: «دولت بايد كوشش خود را معطوف به افزايش كارايي و كاهش هزينهها و رفع تحريم كند. بايد پا را از گُرده اقتصاد و توليدكننده و مصرفكننده برداشت. امسال كه تورم حدود ۴۰درصد خواهد بود، ولي با اين سياستها، سال آينده فراتر خواهد رفت. تورمي كه قرار بود تكرقمي شود. البته افراد آگاه هيچكدام از وعدههاي داده شده به ويژه تكرقمي كردن تورم را باور نكردند چون همه پوچ و بيمبنا بود ولي آنان كه باور كردند، از باب اين باورپذيري نابخردانه و اعتمادي كه كردند، خود را سرزنش ميكنند».
فرار به جلو روزنامه اعتماد در این تحلیل در حالی است که
اولا♦️ وضعیت ناترازی درآمدها و هزینههای عمومی کشور، محصول هشت سال سوء مدیریت دولت متبوع این روزنامه است؛ دولتی که کسری بودجه 52 هزار میلیاردی در سال 1392 را به 480 هزار میلیارد تومان در سال 1400 رساند و این غیر از میراث 1500 هزار میلیارد تومان بدهی و سررسید چهار سال اصل و سود اوراق به میزان 530 هزار میلیارد تومان و همچنین اهتمام دولت فعلی به همسان سازی و افزایش حقوق بازنشستگان و فرهنگیان و... بوده است.
ثانیا♦️ نرخ تورم در دولت روحانی در حالی به 60 درصد رسید که حداکثر آن در دولت دهم 34/7 بود و امروز هم با همت دولت به 44 درصد کاهش یافته که هر چند نرخ بالایی است اما از شتاب افزایشی آن در دولت روحانی کاسته شده است. در موضوع نقدینگی هم که روزنامه اعتماد به آن به عنوان یکی از عوامل تورم اشاره کرده، این رقم در دولت روحانی بیش از نه برابر افزایش یافت.
کارچاقکنی برای آمریکا و دفاع از فراریان مالیاتی دانه درشت - 2
ثالثا♦️ نکته عجیبتر، طلبکاری نویسنده روزنامه زنجیرهای (محکوم پرونده فروش اطلاعات محرمانه به بیگانگان) درباره موضوع لغو تحریمهاست، وعدهای که تعهد دولت مورد حمایت مدعیان اصلاحطلبی در ازای واگذاری و تعطیلی 95 درصد برنامه هستهای بود. تحریمها در دولت برجام دو برابر شد اما نویسنده اعتماد ترجیح داده برای جور کردن قافیه تنگ تحلیل خود، سر به زیر برف کند و از دولت مستقر انتقاد کند که چرا تحریمها را لغو نکرده است.
رابعا♦️ فروش نفت در دولت برجام، به زیر سیصد بشکه سقوط کرد و آن دولت برای جبران کسری درآمدی، اقدام به حذف بیسر و صدای ارز ترجیحی برای 20 قلم کالای وارداتی کرد و این در حالی بود که پیش از آن، 30 میلیارد دلار از ذخائر ارزی را حراج کرده و خزانه خالی به علاوه 480 هزار میلیارد تومان کسری را تحویل دولت رئیسی داده بود. دولت مستقر موفق شده با وجود کارشکنیها و بدعهدی طرف غربی، صادرات نفت را به 1/5 میلیون بشکه برساند. اما روزنامه اجارهای، در اینجا هم به جای محکوم کردن عهدشکنی طرف غربی و توافق خسارتبار دولت روحانی، دولت رئیسی را تخطئه میکند که چرا تحریمها را لغو نمیکند! آیا نویسنده همچنان خود را بدهکار و در استخدام آمریکا فرض میکند؟!
خامسا♦️ گردانندگان روزنامه اعتماد شاید فراموش کرده باشند، اما آنها بر اساس ریلگذاری خرابکارانه دولت روحانی، 21 خرداد سال گذشته به نقل از 61 نفر از بیانیه حامیان روحانی در انتخابات 96 (و سهیم در سوء تدبیرهای وی) تیتر زدند: «ايران در آستانه تورم سه رقمي»! خوشبختانه با اهتمام دولت سیزدهم، این پیشگویی مبتنی بر سوء مدیریت دولت قبل عملی نشد و تورم 60 درصدی در حوالی 43-4 درصد مهار شد. پیشبینی طیف مورد بحث این بود که دولت رئیسی مجبور است پا روی یکی از دو پوست موز بگذارد و تورم را به نرخ سه رقمی (بالای ۱۰۰ درصد) برساند.
هر چند روزنامه اعتماد، 22 فروردین 97 (هنگام تعیین نرخ ارز) در تیتر اول خود نوشته بود: «بازگشت اسحاق؛ اعتماد از حضور مقتدرانه جهانگیری برای حل بحران ارزی گزارش میدهد»؛ اما همین روزنامه 22 آبان 1400، زد: «دلار ۴۲۰۰ تومانی؛ استخوانی در گلوی دولت». نویسنده اعتماد هم یک هفته بعد (30 آذر) در توئیتر نوشت: «دو پوست موز زیر پای دولت است. اول ادامه دلار ۴۲۰۰ تومانی. دوم حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی. انتخاب کنید که کدام گام را برخواهید داشت؟». یعنی دولت روحانی، نه راه پس برای دولت بعدی گذاشته بود و نه راه پیش!
♦️سادسا، تامین بخش عمدهای از درآمدهای عمومی از طریق مالیات، رویه جاری و متعارف در بسیاری از کشورهای دنیا و ضمنا روشی برای مبارزه با رانتخواری و سوداگریهای غیر مولد و مخرب بازار (تورمساز) برای ثبات بخشی به بازار و مهار تورم است. در این زمینه دولت و مجلس بر این نکته اهتمام داشتهاند که اصل مالیاتستانی را روی اقشار پردرآمد و فراری از مالیات و همچنین فعالیتهای غیرتولیدی و دلالی متمرکز کنند تا عدالت اجرا شود، چرا که حقوقبگیران عادی مالیات را قبل از همه تسویه میکنند. در اینجا هم باید پرسید که چرا روزنامه اعتماد سنگ فراریان دانه درشت مالیاتی را به سینه میزند؟!
♦️آنچه ناظران را حساستر میکند این است که همین روزنامه چند روز قبل، از یک شرکت خودروساز متخلف و گرانفروش دفاع کرده و خواستار لغو محکومیت (جریمه 5 هزار میلیارد تومانی) آن شرکت شد!
✍روزنامه کیهان 12 دی ماه 1402