📖 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: دوشنبه - ۲۹ مرداد ۱۴۰۳
میلادی: Monday - 19 August 2024
قمری: الإثنين، 14 صفر 1446
🌹 امروز متعلق است به:
🔸سبط النبي حضرت امام حسن مجتبی علیه السّلام
🔸سیدالشهدا و سفينة النجاة حضرت امام حسین علیه السّلام
❇️ وقایع مهم شیعه:
🔹شهادت محمد بن ابی بکر رحمة الله علیه، 38 ه-ق
🖼 پینما | سیلی تاریخ
🎨 روایت حضرت آیتالله خامنهای از عبرت کودتای ۲۸مرداد۱۳۳۲
✏️ رسانه KHAMENEI.IR به مناسبت ۲۸ مردادماه، روایت حضرت آیتالله خامنهای از عبرت کودتای ۲۸مرداد ۱۳۳۲ را در قالب پینمای «سیلی تاریخ» منتشر میکند.
🔹 «سیلی تاریخ» سومین بخش از سهگانه روایت ماجرای ملی شدن صنعت نفت است که بخش اول آن با عنوان صنعت ملی نفت و بخش دوم آن با عنوان روز کاشانی پیش از این منتشر شده بود.
💻 مشاهده در سایت👇
khl.ink/f/53588
📥 دریافت نسخه قابل چاپ افقی و عمودی👇
🎨 برشی از پینمای «سیلی تاریخ»
۱. روایت رهبر انقلاب از عبرت کودتای ۲۸مرداد ۱۳۳۲
🔍 ادامه👇
khl.ink/f/53588
📢 ویژه ۲۸ مرداد
✏️ روایت حضرت آیتالله خامنهای از دوران ملی شدن صنعت نفت تا کودتای ۲۸ مرداد ۳۲
🔍 برگرفته از ۳۴ سخنرانی رهبر انقلاب
🔹 درس و عبرت - صنعت نفت ایران در سال ۱۳۲۹ با محوریت آیتالله کاشانی و دکتر مصدق و خواست مردم از استعمار انگلیس خارج و ملی میشود و پس از آن نخستوزیریِ دولت ملی بنام مصدق رقم میخورد. نهضت ملی با همهی موفقیتها ناگهان با استعفای دولت مصدق و بر سر کار آمدن قوام السلطنه و خطر بازگشت سلطهی انگلیس بر نفت ایران مواجه میشود. آیتالله کاشانی بار دیگر مردم را به صحنه میآورد و نخستوزیری مجدد دکتر مصدق را فراهم میکند. اما اینبار مصدق با آیتالله کاشانی سر ناسازگاری و اختلاف سرمیدهد و به خانهنشینی کاشانی منجر میشود. مصدق در مقابله با شکایتها و افزونخواهیهای انگلیس نسبت به نفت ایران به آمریکا اعتماد میکند و اینبار نوبت آمریکاست که پاسخ اعتماد مصدق را با ایجاد کودتا و سقوط دولت ملی او بدهد.
🔹 آنچه در این مطلب آمده است روایت تاریخی حضرت آیتالله خامنهای از زمینههای شکلگیری اعتراض مردمی به استعمار نفت توسط بیگانه تا ملی شدن صنعت نفت، قیام ۳۰ تیر و کودتای ۲۸ مرداد ۳۲ است. در این مجموعه از ۳۴ سخنرانی رهبر انقلاب طی سالهای ۱۳۵۹ تا ۱۴۰۲ استفاده شده است.
🗓 سالروز کودتای ۲۸مرداد۱۳۳۲
🔍 khl.ink/f/52221
🎤 #تحلیل_و_تبیین | ترور بد، ترور خوب!
📝 گزارشی درباره برخورد دوگانه غرب با تروریسم و پیامدهای آن
🔹 رویکرد دوگانه غرب به خصوص آمریکا به پدیده تروریسم در قرن ۲۱ تشدید نیز شده است. به اذعان دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا، تروریسم داعشی ساخته آمریکا است. در همین حال، آمریکا ائتلاف بینالمللی برای مبارزه با تروریسم داعشی تشکیل میدهد و مدعی اصلی مبارزه با تروریسم است.
🔹 ارزشها و هنجارهای حقوق بشری صرفاً در قبال شهروندان کشورهای متحد غرب صدق میکند. در واقع، نگاه غرب به حقوق بشر نیز گزینشی و بر مبنای تبعیض است. بر این اساس، وقوع نسلکشی رژیم صهیونیستی در غزه مصداق دفاع مشروع قرار میگیرد، اما وضعیت در اوکراین مصداق نقض بارز حقوق بشر توسط روسیه قلمداد میشود.
🔹 رژیم صهیونیستی ترور فرماندهان مقاومت را مصداق برتری و اشراف اطلاعاتی خود عنوان میکند. این در حالی است که اساساً دست زدن به عملیات تروریستی ناشی از ضعف و همچنین بیانگر شکست در عملیات نظامی است.
🔹 استناد آمریکا و انگلیس به دفاع مشروع در توجیه ترور شهید هنیه توسط رژیم صهیونیستی، تحریف مفهوم مهم دفاع مشروع مندرج در ماده ۵۱ منشور ملل متحد و در امتداد رویکرد دوگانه غرب به تروریسم است.
🔍 ادامه را بخوانید👇
khl.ink/f/57359
33.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 نماهنگ | قیام حسینی، تبیین زینبی
✏️ رهبر انقلاب: این چهل روزی که از عاشورا تا اربعین اتّفاق افتاده، یکی از مقاطع بسیار مهمّ تاریخ اسلام است. روز عاشورا در اوج اهمّیّت است و این چهل روزی هم که بین عاشورا و اربعین هست، تالیتلو روز عاشورا است. اگر روز عاشورا اوج مجاهدت همراه با فداکاری -فدا کردن جان، فدا کردن عزیزان، فرزندان و یاران- است، این چهل روز، اوج مجاهدت همراه با تبیین، همراه با افشاگری، همراه با توضیح [است].
✏️ اگر این چهل روز نمیبود، اگر حرکت عظیم زینب کبریٰ (سلام الله علیها) و جناب امّکلثوم و حضرت سجّاد (علیه السّلام) نمیبود، شاید آن فقرهی «لِیَستَنقِذَ عِبادَکَ مِنَ الجَهالَةِ وَ حَیرَةِ الضَّلالَة» اتّفاق نمیافتاد. ۱۴۰۰/۷/۵
🏴 #بعثت_خون
📚 #معرفی_کتاب | «تاریخ تحولات سیاسی ایران»
🔹کتاب «تاریخ تحولات سیاسی ایران»، یکی از مهمترین کتابهایی است که به صورت تحلیلی و نه صرفا نَقلی، برهههای حساس تاریخ معاصر کشور را مورد واکاوی قرار داده است. نویسندگان کتاب علاوه بر آنکه به جزئیات نامها و مکانها و زمانها توجه داشتهاند، به چرایی و چگونگی و علت هر حادثه نیز پرداخته و آنها را مورد بررسی قرار دادهاند.
🔹دستهبندی موضوعی و همچنین سیر تطور وقایع تاریخی، از دیگر نقاط قوت کتاب است که باعث میشود مخاطب، با یک مجموعه نظاممند طرف باشد و بتواند سیر حوادث را به خوبی درک و پیگیری کند.
🔍 ادامه را بخوانید:🔻🔻
اقتدار ولایی
📚 #معرفی_کتاب | «تاریخ تحولات سیاسی ایران» 🔹کتاب «تاریخ تحولات سیاسی ایران»، یکی از مهمترین کتابه
🔰معرفی کتاب
⚡️تاریخ تحولات سیاسی ایران
نویسنده: دکتر موسی حقانی
نویسنده: دکتر موسی نجفی
تعداد صفحه: ۷۲۸
روایتی از تاریخ پر التهاب وطن در بستری از تحلیل وقایع
این کتاب تاریخ نقلی نیست، یعنی صرفاً نیامده تا یک سری از رویدادها را پشت سر هم ردیف کند و به اسم و تاریخ و مکان و ... کفایت کند. بلکه روش کتاب بیان تاریخ به صورت تحلیلی است، یعنی در کنار توجه به جزئیات زمانی و مکانی و ... به چرایی و چگونگی وقوع آن حادثه هم به طور مفصل پرداخته است.
⚡️ وقتی آهسته گام بر عرشه کَشتی تاریخ وطن میگذاری، باید آماده باشی تا در اقیانوس مواج حوادث و مشکلات، دریازده نشوی. آرام باشی و از این مسیر پرتلاطم و طوفانی برای زندگی امروزت توشهی تجربه و عبرت برداری.
کتاب «تاریخ تحولات سیاسی ایران» حکم یکی از این کشتیهای دریادیده را دارد. دریایی که گاهی آرام است و حرکت در آن لذتبخش و گاهی با خون یارانش «بر جادههای آبی سرخ»، روایت دلاوریها و جانفشانیهای مردمانش در مقابله با دشمن را روایت میکند. اما چرا کتاب «تاریخ تحولات سیاسی ایران» کتاب بسیار مهمی است؟
نخست آنکه این کتاب تاریخ نقلی نیست، یعنی صرفاً نیامده تا یک سری از رویدادها را پشت سر هم ردیف کند و به اسم و تاریخ و مکان و ... کفایت کند. بلکه روش کتاب بیان تاریخ به صورت تحلیلی است، یعنی در کنار توجه به جزئیات زمانی و مکانی و ... به چرایی و چگونگی وقوع آن حادثه هم به طور مفصل پرداخته است و این دقیقاً چیزی است که ما و نسل جوان و البته همه آحاد مردم به آن احتیاج داریم. پس اولین ویژگی مثبت کتاب تحلیلی بودن آن است. نکته بعدی که باعث میشود مخاطب با کتاب ارتباط خوبی برقرار کند، دستهبندی موضوعی و همچنین سیر تطور وقایع تاریخی کتاب است.
نویسندگان محترم، فصل اول کتاب را با عنوان «مقدمهای بر تاریخ ایران از گذشته تا صفویه» آغاز کردهاند. آنها بعد از مقدمهای در باب اهمیت تاریخ و انواع آن و فلسفه آن و... به سراغ ظهور نهضتها و حرکتهای سیاسی و اجتماعی جریانهای مختلف، علیه امویان و عباسیان رفته و به طور مختصر به علل قدرت گرفتن و یا افول آنها پرداختهاند. حکومتها یا جنبشهایی همچون طاهریان، صفاریان، سامانیان، علویان، خوارزمشاهیان، سربداران و ... که علم قیام را برداشته و یا علیه حکومت ظالم دست به تحرکاتی زدهاند.
نویسندگان در فصل دوم، بهطور مفصل، دفتر سلسلسه صفویه را گشوده و مورد تحلیل قرار دادهاند. اینکه صفویه چگونه به قدرت رسید؟ رمز موفقیت شاه عباس در امور سیاسی چه بود؟ رابطه پادشاهان با علمای شیعه چگونه بود؟ چگونه نظریهپردازان سلسله، از تصوف به فقه روی آوردند و بسیاری از موضوعات مهم دیگر که به واسطه تشکیل اولین حکومت قدرتمند شیعی در ایران، بسیار حائز اهمیت است. لازم به یادآوری مجدد است که کتاب به طور مفصل به علل چرایی و چگونگی موضوعات پرداخته و آنها را با نگاهی تحلیلی مورد بررسی قرار داده است. در ادامه با «دوران گذار» مواجه هستیم.
دورانی که صفویه سقوط کرده و پادشاهانی همچون نادرشاه و کریم خان زند به قدرت رسیده و سپس افول کردهاند. سپس نوبت ایل قاجار است که پا به عرصه سیاسی کشور بگذارد. ایلی که از زمان صفویان در جامعه ایران حضور داشته و حالا فرصتی پیدا کرده تا در عرصه سیاسی قدرتنمایی کنند.
به طور کلی، در مطالعه تاریخ، هر چقدر که جلوتر میآییم، به علت نزدیک بودن به زمان حال و دسترسی بهتر و بیشتر به اسناد و مدارک تاریخی، ما با تحلیلهای دقیقتر و کاملتر مواجه هستیم. دوران قاجاریه از این جهت، دوران بسیار مهمی محسوب میشود.
اقتدار ولایی
🔰معرفی کتاب ⚡️تاریخ تحولات سیاسی ایران نویسنده: دکتر موسی حقانی نویسنده: دکتر موسی نجفی تعداد صفح
برای درک بهتر اهمیت این فصل تاریخ، تنها به چند اتفاق مهم صفحات پیشرو اشاره میکنم: جنگهای ایران و روسیه، قرارداد ترکمانچای، کاپیتولاسیون، قرارداد ارزنهالروم، فتنه باب، اقدامات امیرکبیر، جدایی سیستان و بلوچستان، فتوای میرزای شیرازی و حرمت استفاده از تنباکو، قرارداد دارسی، نهضت مشروطیت، اقدامات شیخ فضلالله نوری و شاگردانش، کودتای رضاخان و... همه از مهمترین موضوعاتی هستند که در چند فصل به آنها پرداخته شده است.
مثلا مشروطه و شیخ فضلالله نوری از آن موضوعاتی هستند که به دلیل اهمیت بالای آن، نویسندگان کتاب بر روی آن توقف کامل داشته و تا حدی زیر و بم آن را مورد بررسی قرار دادهاند. موضوعاتی که تا اینجا مطرح شد، تا فصل هفدهم کتاب ادامه دارد.
فصل هجدهم با پادشاهی یک قزاق آغاز میشود و مهمترین رویدادهای آن دوران را بررسی میکند. سپس با پهلوی دوم مواجه هستیم و وقایعی همچون نهضت ملی شدن صنعت نفت، قیام ۳۰ تیر، کوتای ۲۸ مرداد، هجرت امام به نجف و... را مورد مطالعه قرار میدهیم و در انتهای فهرست، علل افول و سقوط پهلوی را زیر ذرهبین میبریم. این موضوعات تا پایان فصل بیستم کتاب ادامه دارد.

فصل بیست و یکم کتاب نگاهی است به تکاپوی سیاسی و فرهنگی جریان فراماسونری در ایران. نویسندگان در این فصل، تاریخچه پیدایش جریان فراماسونری در جهان را مورد بررسی قرار داده و در ادامه به نقش آنان در تحولات ایران پرداختهاند.
طبیعتاً ریشه پیدایش چنین جریانی در جهان و پرداختن مفصل به آن، موضوع مهمی است که شاید بهتر بود در بستر محتوایی دیگری به آن پرداخته میشد ولی آن قسمت از پژوهش که مربط به ایران است و از نقش لژهای فراماسونری در ایران و نفوذ آنان در دولت و دربار و همچنین ریلگذاری آنان در قانون و فرهنگ و... صحبت شده مفید و قابل توجه است.
در پایان نیز نویسندگان ده واقعه و موج تاریخی مهم در پنج قرن اخیر ایران را دستهبندی کرده و به طور مختصر مورد مطالعه قرار دادهاند. فصلی که کامل شدهی آن را متوان در کتاب «بصیرت تاریخی» نوشته همین دو نویسنده مطالعه کرد.
♻️ زیارت نواب خاص امام مهدی (عج)
🔰 حمید رسایی: در سفر اربعینی سال گذشته، زیارت مراقد چهار نایب خاص امام مهدی (عج) در دوران غیبت صغری را در برنامه داشتم. مراقد این بزرگان مورد وثوق اهل بیت در اطراف و داخل بازار بغداد قرار دارد. برای همین بهترین ساعت زیارت تا قبل از ساعت ۸ صبح است.
عثمان بن سعید، فرزندش محمد بن عثمان، حسین بن روح نوبختی و علی بن محمد سَمُری از اصحاب باسابقه و مورد اعتماد امام عسگری و امام عصر (ع) بودند که یکی پس از دیگری ابتدا از طرف امام زمان و بعد با معرفی نایب پیش از خود شناخته میشدند.
این چهار نائب به مدت هفتاد سال، نیابت امام را عهدهدار بودند و با داشتن وکلایی در دورترین شهرهای اسلامی، پیامها و خواستههای شیعیان را به امام و پاسخهای امام را به آنان میرساندند.
با پایان دوره غیبت صغری به امر الهی و آغاز دوره غیبت کبری، اهل بیت علیهم السلام به جای #تعیین_شخص برای هدایت مردم، #تعیین_شاخص را ملاک جانشینی خود قرار دادند و تاکید کردند که مراقبند تا در تعیین این شاخصهها، انحرافی پیش نیاید. علمای بزرگ با شرایطی نواب عام حضرتاند که البته در موضوعات فرهنگی، سیاسی و اجتماعی، فقط نظر ولایت فقیه حاکم است.
دیدار و زیارت ار ابن مراقد شریفه را به وقت زیارت کاظمین در برنامههای خود قرار دهید.