فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این مرد چرا آرام نمی گیرد؟ مگر انتخابات تمام نشده؟ از خودم پرسیدم.
14 مرداد، جلسه با اساتید بود.
دکتر کمی با تاخیر آمد و همین بهانه ی شوخی یکی از استادها شد که دکتر برای جبران باید بستنی بخرد! خنده فضا را پر کرد. دکتر با آن وقار و متانت همیشگی اش با لبخند پاسخ داد که بستنی هم می خریم. باز هم خنده. با دیدن این جمع و این خنده ها یک سوال توی سرم می چرخید: از مردی این چنین مهربان، منعطف و محترم چطور می شود در نظر برخی ها طالبان ساخت؟
جواب در بیشتر نظرات استادان بود:
(جدای از بی تقوایی آن برچسب زننده ها)، رسانه!
تقریبا استادی نبود که در صحبت هایش به ضعف در رسانه، ضعف در بیان نظرات و اهداف اشاره نکند. مهمی که رهبر این کشور سال ها پیش گفته بود و حالا، این انتخابات ضرورتش را به چشم همگان آورده بود. ما مردم حق داریم بدانیم چه کسی برایمان چه کار می کند؟ باید بدانیم و داشتن رسانه ای که این را نشان دهد، حق ماست.
انتخابات تمام شده،اما #سعیدجلیلی خیلی زود، کارهایش را از سر گرفته.
این از سرگیری یک فرق دارد این بار. قرار نیست آفتابِ این دولت در سایه بماند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کارشناس_واقعی
#کارشناس_واقعی کیست؟
به دنبال رای و نظر #کارشناس_های واقعی رفتم.
آنی که من دریافتم این است که دکتر #شهریار_زرشناس یک استاد و پژوهشگر و #کارشناس_واقعی است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️پر بازدیدترین ویدیو در رسانه اجتماعی اخبار جهانی به زبان چینی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چیپس خطرناکترین ماده غذایی دنیا! 😳
مضرات چیپس بیشتر از سیگاره و اگر فرزندتون رو دوست دارید این ویدئو رو ببینین و بهش چیپس ندید
🍋
#سلامت_پزشکی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وصف شخصیت محمدجواد ظریف و همفکران او در کلام صریح و روشن #سپهبد_شهید_سلیمانی
⭕️حرکتهایی که در انتخابات شد، میتواند پیوسته ادامهدار باشد
دکتر سعید جلیلی در دیدار با اساتید دانشگاههای کشور(بخش اول):
🔹حسرت من این بود که در سال ۹۲ بارها تکرار کردم که چرا ظرفیتهای کشور ما آزاد نمیشود و به بهترین شکل از آنها استفاده نمیشود. هر کس یک وسعی دارد و میتواند محیط خود را متأثر کند. این شعار نیست و عمل به حساب میآید.
🔸اساتید ظرفیتهای ارزشمندی هستند، در انتخابات حضور شما و تأثیرگذاری که داشتید این را نشان داد و همه شیرینی این حضور را درک کردند. رهبری هم فرمودند برای من جالب بود که اساتید این نقش آفرینی را داشتند.
🔹خداوند از هیچکس بیشتر از وسعش انتظار ندارد و اینکه ما حداقل تأثیرگذاری مان را انجام دهیم همان چیزی است که به عنوان تکلیف ما را دور هم جمع کرده است. ما اعتقاد داریم که اگر امروز فعالیتی انجام میدهیم این همان چیزی باشد که خداوند فردا ما را نسبت به آن بازخواست خواهد کرد. ما در این جلسات باید این را بحث کنیم که آیا ما به اندازه وسعمان کارمان را انجام دادیم یا نه.
🔸در نگاه دینی باور مشترک ما گفتمان انقلاب اسلامی است. ما میخواهیم عدالت را برقرار کنیم و در همین ادبیات دینی مردم باید برای عدالت قیام کنند حتی اگر حضرت علی حاکم باشد اگر مردم قیام نکنند امام را شهید میکنند. دین میگوید باید این موضوع را با هم انجام دهید. اینطور نیست که اگر دولت دست ما بود وظیفهای داریم و اگر نبود وظیفهای نداریم بلکه هدف متعالی کار بسیار ارزشمندی است که همه میتوانیم در حالتی در حد وسعمان انجام دهیم.
🔹تکلیف مشترک است به هر کسی نقش متفاوتی دارد و مهم است که بتوانیم نقش آفرینی درستی داشته باشیم و این باید یکی از کارویژههای دولت باشد که اگر بخواهد اهدافش شکل بگیرد باید این بستر را برای نقش آفرینی آحاد جامعه فراهم کند و آنها را مشارکت دهد.
🔸کدام از ما در حد فردی و حتی جمعی و در سطح جامعه و دانشگاه حتی کشور باید ببینیم در همه اینها چه نقشی میتوانیم ایفا کنیم و چنین جلساتی این اهمیت را دارد که به گفتگو بپردازیم که آیا این نقشی که انجام میدهیم همان نقش آفرینی مطلوب است.
🔹هر کسی در حد خودش وظیفه دارد سایه به سایه تحولات کشور را دنبال بکند و اگر خوب است کمک کند و اگر ناقص است کمک بکند تکمیل کند و اگر ایراد دارد کمک بکند که تصحیح شود. اینکه بارها عرض کردم هر دانشگاه باید یک دولت در سایه باشد و در همین انتخابات و حتی در دولت آقای رئیسی هم گفتم که نیاز داریم اعضای جامعه نسبت به این موضوع احساس نقش آفرینی داشته باشند. نتیجه این کمک به دولت مستقر خواهد بود.
🔸بسیاری از کارهایی که انجام میدهیم به این معنی نیست که ما نباید هم افزایی کنیم. آن چیزی که خطا است این است که ما معطل برخی از مسائل باشیم. اینکه نبودن ساز و کار شما را معطل کند که منتظر بمانید تشکیلاتی درست شود. باید وظیفهمان را انجام دهیم از شما اساتید حاضر خواهش میکنم، که سالها در موضوعاتی مطالعه تعمق و تدریس داشتید این است که موضوعات تخصصی خودتان دقیق نگاه میکنید؛ اگر چنین موضوعی در عرصه اجتماعی امتداد پیدا کرد که هر کسی نقش خودش را ایفا کند و بعد آثار آن نمایان شود نشاط در جامعه نمایان میشود.
🔹 اگر جامعه اساتید این مباحث در مورد نقش آفرینی را امتداد ببخشند. ببینیم که این مباحث و این جمعها در اهداف مشترک در جامعه چقدر تأثیر خواهد گذاشت. اینها را مطرح کردیم که فرصتها رو بشناسیم و کشور میتواند جهش داشته باشد و هر کس میتواند نقش خود را ایفا کند و این حاصل کار جدی بود که ۱۴ میلیون نفر به این اقبال پیدا کردند.
🔸فقط انتخابات مطرح نیست ما در عرصههای مختلف نیاز داریم در جهت کمک به روند کشور کمک به نظام و دولت و کسانی که مسئولیتی بر دوش آنها است پیش برویم. از هفته آینده دولت وزرای خود و برنامههایش را ارائه میدهد و چه کسی بهتر از اینکه اساتید و جامعه دانشگاهی نقاط قوت را پررنگ کند و به مردم معرفی کند. این همان موضوعی است که حتماً باید در آن تاکید شود و اگر خدایی نکرده نقطه ضعفی دارد باید بیان شود و البته تصمیم با دولت است عرض کردم نقشها متفاوت است. کسی که منتخب مردم است و رهبری تنفیذ کرده است محترم است و اگر نقطه ضعفی باشد باید کمک کنیم تا برطرف شود و اگر نقطه قوتی هست باید کمک کنیم.
🔸حرکتهایی که در ایام انتخابات انجام شد میتواند پیوسته ادامه داشته باشد و میبینیم که چه جامعهای با نشاطی خواهیم داشت و همین اساسی در جامعه علمی احساس میکنند ما چه نقش مؤثری میتوانیم داشته باشیم.
⭕️دکتر سعید جلیلی در دیدار با اساتید دانشگاههای کشور:
[بخش دوم]
🔹در دوران دفاع مقدس وقتی موفقیت حاصل شد که هر کسی نقش خود را ایفا کرد و این آثار بسیار بزرگی داشت و حتی در وقایعی مانند کرونا که یک بلیه عامی شکل گرفته بود هر کسی کمک کرد. عرض من این است که این میتواند در بسیاری از عرصهها با قوت شکل بگیرد و شما اساتید میتوانید در این زمینه ایفای نقش کنید. وزارت علوم مطلوب چیست و برنامه آن چه است و چگونه میتواند در نقش لازم دولت آن نقش آفرینی مطلوب را داشته باشد و در کنار آن همه کسانی که میتوانند به دولت کمک کنند نقش آفرینی لازم را داشته باشند و اولویتهای این موضوع چیست که چگونه انجام میشود.
🔸اگر چنین فضایی شکل بگیرد نتایج مورد نظر به دست میآید. باید برنامه دولت مورد توجه قرار بگیرد همینطور برنامههای ما هم باید مورد توجه باشد و نقاط قوت و ضعف آن بررسی شود و مهم است که این حرکت عامی شکل بگیرد. باید فرق برنامهها و ضعف برنامهها برای حل مسائل برای مردم روشن شود. اگر کسی بگوید که من چهار فرزند بیکار دارم باید بتوان فارغ از این مسائل به او پاسخ گفت.
🔹 باید ببینیم سهم دانشگاهها در این دو موضوع مهم چه چیزی است و مأموریت آنها چیست. چه مأموریتی برای دانشگاهها تعریف شده است و وقتی یک فردی به عنوان رئیس یک دانشگاه انتخاب میشود چه مأموریتی برای تحقق فیلم دانشگاه در ارزآوری اشتغال خواهد داشت و این در همه عرصهها وجود دارد مباحث علوم انسانی گرفته تا دیگر مسائل دانشگاهی قابل توجه است.
🔸حتی بیان ضعفهای دولت در زمان خودش مهم است و قرار نیست که برای ثبت در تاریخ اتفاق بیفتد مانند برجام این بحثی است که من بر آن تکیه دارم و خواهش میکنم در این عرصه کار را با نشاط شروع کنیم و لازم است این موارد امتداد پیدا بکند و تنها در یک بحث تخصصی باقی نماند و مردم بدانند آثار مثبت این بحث چیست. من در این دوره از انتخابات حضور دانشآموزی مؤثر دیدم و دانشآموزان بسیار مشتاق و فعال حضور پیدا کردند و مباحثی را مطرح میکردند.
🔹از آبان ۱۴۰۱ هر هفته در یک دانشگاه حضور پیدا میکردم و جلسات کوتاهی نداشتیم بلکه برخی جلسات تا ۶ و ۷ ساعت به طول میانجامید. اعتقادی ندارم که نسلی وجود دارد که زبان ما را متوجه نمیشود بلکه آنها سوال دارند و وظیفه ما این است که جواب دهیم. در هر استانی که میرفتم سعی میکردم در بین دانشجویان و دانشآموزان حضور داشته باشم و این ظرفیت خوبی است که وقتی پای کار بیایند حماسه بزرگی ایجاد میشود.
🔸امروز یکی از فرصتهای پیش روی ما وقتی که از یک جهان فرصت و یک ایران جهش صحبت میکنیم به این معنی است موضوع را شکل دهید و بدانید چه ابعادی دارد. شما در انتخابات اهداف والایی داشتید انشاءالله کارهایی که کردیم به عنوان ذخیره آخرتمان حساب شود و این کار مجاهدانه میتواند ادامه داشته باشد و میتواند دانشگاه ما را از حرکت شکلی خارج کند و شیرینی آن برای پیشرفت کشور و همه مردم است.
🔹نقطه آسیب اکثر بسیاری از جمعها این است که یک عده فکر میکنند باید بنشینند و به جای دیگران فکر کنند در صورتی که پیشنهادهایی که وجود دارد با همفکری و هم اندیشی در جلسات اولویتمندی شوند و کار را جلو ببریم به من خواهش میکنم این جلسات ادامه داشته باشد و من در خدمت شما خواهم بود و میتوانیم موضوعات مشخص را پیگیری کنیم. در این جلسه حداقل ۱۰ موضوع مهم از مباحث اقتصادی فرهنگی و اجتماعی مطرح شد و باید ببینیم نقش آفرینی ما چه است و آن را با قدرت ادامه دهیم. انشالله کار برای کشور نتایج و آثار مثبتی داشته باشد.
.
♻️ اولین واکنش صهیونیست ها به انتخاب یحیی سنوار به عنوان جانشین شهید هنیه
آوی یسخاروف تحلیلگر اسرائیلی: حماس خطرناک ترین فرد را برای رهبری اش انتخاب کرد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♻️ یحیی سنوار مرد شماره یک حماس از امیرالمومنین حضرت علی علیه السلام میگوید:
من این جمله از امام علی را خوب به خاطرم سپرده ام که گفت: دو روز در زندگی انسان هست، روزی که در آن مرگ سرنوشت تو نیست، و روزی که مرگ سرنوشت تو ست.
من از روز اول نمیترسم چون مرگ سرنوشتم نیست پس کسی نمی تواند به من آسیبی برساند.
از روز دوم هم نمیترسم چون اگر تقدیرم باشد نمی توانم از آن جلوگیری کنم.
👈 کانال حمید رسایی: @rasaee
💠 انتظار، ابهام، انتقام
✍ شبیر فیروزیان
⚠️ حالت انتظار و ابهامی که جمهوری اسلامی و جبهه مقاومت درباره زمان و نوع خونخواهی و انتقام در اسرائیل ایجاد کرده و صهیونیستها را به وحشت انداخته، تصویری از این توصیه نظامی امام امیرالمومنین(ع) به یارانش است:
🔸"وَ قَلْقِلُوا السُّيُوفَ فِي أَغْمَادِهَا قَبْلَ سَلِّهَا وَ الْحَظُوا الْخَزْرَ؛ و (پیش از شروع جنگ) شمشیرها را در نیامشان بجنبانید و با گوشه چشم، خشمگینانه به دشمن بنگرید."
⚠️ این جنگ روانی پیش از انتقام، خود بخشی از انتقام است.
@basaer_fi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♻️ آسایش دو گیتی تفسیر این دو حرف است
با دوستان مروت با کدام دشمنان مدارا؟!
اگر آسایش دوگیتی در مدارای با دشمن است پس چرا خداوند فرمود: اشداء علی الکفار، رحماء بینهم؟
اقتدار ولایی
♻️ آسایش دو گیتی تفسیر این دو حرف است با دوستان مروت با کدام دشمنان مدارا؟! اگر آسایش دوگیتی
.
♻️ آسایش دو گیتی تفسیر این دو حرف است
با دوستان مروت با کدام دشمنان مدارا؟!
🔰 حمید رسایی: از روز مراسم تحلیف آقای پزشکیان که رییس جمهور محترم با قرائت بخشی از غزل شاعر صاحبنام به تعبیر رسانهها یکی از استراتژیهای اصلی خود را اعلام کرده، دنبال فرصتی بودم تا به آن بپردازم.
غزل حافظ شیرازی که آقای پزشکیان به آن اشاره کرد، این بود: آسایش دو کیتی تفسیر این دو حرف است با دوستان مروت با دشمنان مدارا.
بلافاصله پس از سخنرانی وی رسانههای غربگرا قرائت این غزل را به عنوان یکی از اصلیترین ارکان سیاست خارجی رئیس جمهور و لزوم تغییر تصمیمات نظام در برابر غربیها اعلام کردند. از آن سو اما در کمتر از ۲۴ ساعت، اسماعیل هنیه، یکی از مهمترین چهرههای جبهه مقاومت که برای شرکت در مراسم تحلیف رییس جمهور، میهمان ملت ایران بود، توسط عوامل رژیم صهیونیستی ترور شد و به شهادت رسید.
وقتی این غزل حافظ شیرازی در نطق رییس جمهور مورد استفاده قرار گرفت و آن تفسیر سیاسی توسط رسانهها پیوست آن شد و این میهمان عزیز ترور شد، جماعتی از همان رسانههای غربگرا از صبر استراتژیک و عدم انتقام و دعوا نکردن و مدارا سخن گفتند. اما در عین حال این سؤال برای افکار عمومی شکل گرفت که اگر آسایش دو گیتی تفسیر این دو حرف است (مروت با دوستان و مدارا با دشمنان) پس چرا پروردگار عالم در قرآن مجید به مسلمین میفرماید که اشداء علی الکفار و رحماء بینهم باشید! واقعا توصیه مدارا با دشمنان چطور با امر اشداء علی الکفار میسازد؟!
آیا منظور شاعر، دوستی و دشمنی شخصی (با جنبه مادی و دنیایی) و
منظور قرآن، دوستی و دشمنی عقیدتی (ایمان و کفر) است؟ اگر اینطور است پس چرا خداوند به حضرت موسی و هارون(ع) در برخورد با فرعون، توصیه به مدارا میکند تا شاید به خود آید و پند گیرد: «فقولا لَه قولًا لیِّناً لَعلَّه یتذکَّرُ...» پس مقصود از مدارا این نیست.
به نظر میرسد باید دو مرحله "دعوت" و "دعوا" را از هم تفکیک کرد. در دعوت به سوی خدا، باید با دشمنان دین خدا مدارا کرد و سخت نگرفت تا تمایل پیدا کنند. اما اگر این دعوت پاسخ نداد و مفاهمه از طریق مناظره، مباحثه و مذاکره حاصل نشد و به مجادله، مشاجره و بعد هم به مخاصمه و جنگ کشید، آنوقت مرحله "اشداء" است نه مدارا.
بدون تردید مواجه ما با رژیم صهیونیستی، آمریکا و برخی از کشور های اروپایی که بارها و بارها زهر خود را بر جان این ملت زدهاند، وارد مرحله مخاصمه شده و در برابر آن نمیتوان از مدارا سخن گفت، خصوصا حالا که دستشان علاوه بر خونهای ریخته شده هموطنان کشورمان و ملت های مسلمان به خون میهمان ملت ایران هم آغشته است
.
نهج البلاغه گفته که سمت آمریکا غش کنید ؟!
🔹ذهنیت و شخصیت منفعل مطلق در برابر غرب این گونه است که به عالم و آدم از دریچه تصویر سازی استعمارگران آمریکایی و اروپایی نگاه می کند. بنابراین اگر مثلا آمریکا انتخابات ونزوئلا را نامشروع خواند و نتیجه آن را نپذیرفت، او هم زیر سوال می برد.
🔹"احمد- ز" از گردانندگان روزنامه هم میهن در مطلبی انتقادی خطاب به آقای پزشکیان نوشته است:
🔻"پس نهج ابلاغه چه شد؟ چرا پزشکیان با مادورو تماس گرفته و "پیروزی" او را در انتخابات ونزوئلا تبریک گفته! چون علیه آمریکا و حامی جمهوری اسلامی است؟
🔻مادورو انتخاباتی برگزار کرده که در چشم یک انسان بیطرف، عادلانه نمیآید و ظن به تدلیس و گلاهگذاری، لطیفترین توصیف برای آن است. آیا کیفیت برگزاری انتخابات ونزوئلا برای پزشکیان مهم نیست؟ اگر پزشکیان بگوید مدعیان تقلب دروغگو و آلتدست بیگانگانند، چطور آن را احراز کرده است؟
🔻مصلحت جمهوری اسلامی یک حرف است و اینکه انتخابات پر مسئله در آن کشور را عادلانه بدانیم، مسئلهای دیگر است. مادورو متهم است که بر سر مردمش کلاه گذاشته و تعهدش را لگدمال کرده.
🔻آقای پزشکیان بر نهج البلاغه مسلط است، در کجای نهجالبلاغه میتوان موردی یافت که مولا علی بر چنین اتهامی چشم ببندد و نادیده بگیرد؟ از پزشکیان انتظار نمیرفت دچار چنین خطای بزرگی شود و برای خشنودی مادورو و یا خشنودی از تداوم حکومت او، نهجالبلاغه را زیر پا بگذارد".
🔹نویسنده متن، هیچ دلیلی نمی بیند که حتی یک سند درباره عدم سلامت انتخابات ونزوئلا ارائه کند. اما او یک سند مهم دارد و آن، موضع آمریکاست که گفته انتخابات ونزوئلا را به رسمیت نمی شناسد و عادلانه نمی داند.
♦️او عمدا نمی گوید که آمریکا دقیقا عین همین موضع خصمانه را درباره انتخابات ایران و انتخاب آقای پزشکیان در پیش گرفت، و حال آن که در خود آمریکا، ادعای تقلب، هر چند سال یک بار از سوی رقبای انتخاباتی مطرح می شود و چهار سال قبل به اعتراض گسترده و سرکوب معترضان انجامید.
🔹 نویسنده به روی خود نمی آورد که سازمان C.I.A چند سال قبل با پرداخت ۸۰۰ میلیون دلار به خوان گوایدو سرکرده شورشیان در ونزوئلا کودتا ترتیب نافرجام داد. سیا پس از شکست گوایدو، از ادموندو گونزالس و ماریا کورینا ماچادو، نامزد اپوزیسیون و سرکرده مخالفان حمایت کرد.
♦️از سوی دیگر، غربگرایان دو زیست این گونه هستند که به شکل فصلی، مدعی منافع ملی می شوند و می گویند در روابط بین الملل، واقع گرایی و منافع ملی مهم است، نه هنجارهای اسلامی و اخلاقی (!) در عین حال هر لازم باشد کلاه شرعی بر نسخه های مغلوط بپوشانند، یاد قرآن و نهج البلاغه می افتند! آیا نعوذ بالله، قرآن و نهج البلاغه از این جماعت خواسته که در هر مسئله ای، به سمت آمریکا و غرب زورگو غش کنند؟!
🔹انتخابات ونزوئلا در رقابت و سلامت کامل برگزار شد. سند روشن این که مخالفان در رقابت شرکت کرده اند، در حالی که در گذشته هم دعاوی نادرستی داشتند و بهانه آشوب قرار دادند. اما ماموریت آنها از ابتدا آشوب افکنی بود.
♦️امثال نویسنده متن فوق، هر گاه پای مواجهه با استکبار و استعمار می رسد، می گویند قرآن و نهج البلاغه را ببوسید و بگذارید کنار و از منافع ملی حرف بزنید! اما وقتی یک دولت ملی، مقابل زورگویی آمریکا قد علم می کند، به جای نقطه درست، کنار مزدوران آمریکا آمریکا می ایستند!
🔹غربگرایان می فهمند اما به روی خود نمی آورند که ایران و ونزوئلا و کشورهای مستقل دیگر، در کنار هم توانستند جنایت تحریمی آمریکا را کم اثر کنند. این رویداد، آمریکای یاغی را عصبانی می کند و غربگرایان را هم.
♦️ونزوئلا، بزرگترین دارنده ذخایر نفت قاره آمریکا و هشتمین دارنده منابع طبیعی در دنیاست. دولتهای آمریکا با این ادعا که آمریکای لاتین حیاط خلوت آنهاست، اصرار داشتهاند این کشور را مستعمره نگه دارند. اما روند تحولات متاثر از انقلاب اسلامی، ونزوئلا را به استقلال رسانده است.
🔹در دو دهه گذشته در مقاطعی که دولت ها بر اساس سیاست خارجی مستقل و متنوع عمل کردند، شرکت های ایرانی توانستند به مسکنسازی در کشورهایی مثل ونزوئلا بپردازند که درآمد ارزی قابل توجهی به همراه داشت. همچنین صادرات خودرو، تراکتور و پهپاد و دیگر اقلام ارز آور.
♦️ما در دوران پایمال شدن برجام و فشار حداکثری آمریکا، توانستیم ضمن انجام مبادلات نفتی و بنزین با ونزوئلا، ۹ تن طلای مورد نیاز کشور را تامین کنیم. به اینها، ارز آوری تاسیس پالایشگاه و کشت فراسرزمینی را هم علاوه کنید.
🔹همچنین ونزوئلا سفارش ساخت ۴ کشتی به ارزش ۹۶۰ میلیون دلار را به شرکت صنعتی دریایی ایران داده که دومین آن (آفراماکس-۲ با ظرفیت حمل ۱۱۳ هزار تن نفت خام، معادل ۷۵۰ هزار بشکه) تحویل شده است. این رقم در برخی مقاطع بیشتر از کل صادرات ما به اروپا بوده است.
💢روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
بدون برنامه اقتصادی روشن
ظریف، کابینه را چگونه میچیند؟!
🔻چینش پر ابهام و اشکال کابینه، در کنار نامعلوم بودن برنامه اقتصادی رئیسجمهور، به تردیدهای جدی در محافل رسانهای و کارشناسی دامن زده است.
🔹ابهام اصلی از آنجا ناشی میشود که برای چیدن اعضای دولت، به دو روش میتوان عمل کرد و اکنون به روش نادرست و نگرانکننده عمل میشود.
🔻روش معقول آن است که برنامه اقتصادی تعیین تکلیف شده باشد تا رئیس دولت بر اساس اقتضائات آن برنامه بتواند تیم وزرا و معاونان را بچیند.
🔹روش دوم این است که سهمخواهی و تقسیم غنائم از سوی برخی فعالان ستاد انتخاتی بر کار کارشناسی و چیدن افراد بر مبنای برنامه غلبه کند و به تیمی متناقض و ناهماهنگ منتهی شود.
🔻با عنایت به این که آقای پزشکیان چند نوبت گفته از اقتصاد سر در نمیآورد و قرار است کار را به کارشناسان بسپارد، سؤال مهم این است که انتصابات اخیر و وزرای در دست بررسی، بر مبنای کدام نقشه راه اقتصادی تعیین میشوند؟ و معاون اول، معاون اجرائی و رئیس سازمان برنامه و بودجه، طبق کدام برنامه انتخاب شدهاند؟
🔹مسئله از این جهت اهمیت مضاعف مییابد که شورای موسوم به "شورای راهبری کابینه"، توسط فردی غیر ذیصلاح مانند محمدجواد ظریف، برخی محکومان امنیتی، شماری از فعالان ستاد انتخاباتی و برخی ذینفعان اقتصادی اداره شد و موضوعی که کمترین اولویت را داشت، اولویت برنامه اقتصادی و شناسایی اهل فن و معرفی آنها به رئیسجمهور بود.
🔻به همین علت هم به نظر میرسد در سه انتصاب مذکور، کمتر اولویت برنامه اقتصادی عملیاتی در نظر گرفته شده است. هم معاون اول و هم معاون اجرائی دو دهه قبل در مدیریت اجرائی حضور داشته و علاوهبر انفصال طولانی مدت، در سنین بسیار بالایی قرار دارند که توان تحرک و پویایی را از آنها میگیرد و ضمنا تخصص اقتصادی هم ندارند.
🔹در این میان کنار گذاشتن طیبنیا در حالی که گفته میشد در جتیگاه معاون اول، سکان مدیریت اقتصادی را به دست بگیرد، بر سؤالات افزوده است. او حتی به عنوان وزیر اقتصاد هم معرفی نشد و نهایتا حکم مشاور عالی (اقتصادی) گرفت و حال آن که مشاور، هیچشان اجرائی ندارد.
🔻به همین علت هم فردی مانند ظریف با وجود ادعای عدم حضور در دولت، حاضر نشد مانند طیبنیا عنوان مشاور بگیرد و برای خود، معاونت راهبردی تاسیس کرد.
🔹عجیب این که اگر چه آفای پزشکیان پس از انتخابات، نه کنفرانس مطبوعاتی داشته و نه سخنی درباره برنامه اقتصادی و برنامه تعیین وزرا گفته، ظریف عملا در موارد بسیاری به جای رئیسجمهور حرف میزند و کارسازی میکند!
🔻تصورش را بکنید مثلا در دولتهای رئیسی و روحانی و احمدینژاد و خاتمی، فرد بیمسئولیتی مانند ظریف، به جای رئیسجمهور منتخب اظهار نظر میکرد، یا چینش کابینه را در اختیار میگرفت؛ رسانهها چه برخورد انتقادی شدیدی با ماجرا میکردند؟
🔹در همین حال روزنامه اصلاح طلب آرمان احتمال میدهد که طیبنیا به خاطر نگرانی از عدم تمکین وزرا، از خیر معاون اولی گذشته است:
🔻«چرا طیبنیا به سمت معاون اولی یا مسئول تیم اقتصادی دولت منصوب نشد؟ معاونِ اولی راهگشایِ کار دولت است که حداقل اختیارِ ۷ وزارتخانه کلیدی را دارا باشد تا بتواند پاسخگوی وضعیت اقتصادی شود. در دولت فعلی، زمانی معاونتِ اقتصادی معنا و مفهوم پیدا میکند که حدود اختیارات و دخل و تصرفِ عارف و ظریف (معاون راهبردی) مشخص باشد. طبیعی است در چنین شرایطی پذیرفتن معاونتِ اقتصادی، معنا و مفهومی نداشته باشد».
🔹روزنامه جمهوری اسلامی، از دیگر روزنامههای حامی پزشکیان همنوشت: «اشتباهات بزرگی که در کمیتههای شورای راهبری دولت صورت گرفت، یکی از عوامل کُند شدن مسیر است. سهمیه دادنهای اقلیتی، قومیتی و جنسیتی، با عدالت و شایستهگزینی در تضاد هستند. علاوهبر این، فشارهای جناحی و حزبی و افراد دانهدرشت نیز مؤثر بوده و فهرست پیشنهادی را تحت تأثیر قرار دادهاند.
🔻اگر در این مرحله، معیار اصلی فقط کارائی و سلامت نفس بود، اولاً کار به سرعت پیش میرفت، ثانیاً زمینهای برای سهمیه خواهیها و طمعورزی به وجود نمیآمد. انتظار این بود که با استفاده از فرصت ۲۲ روزه میان مرحله دوم انتخابات تا تحلیف، فهرست پیشنهادی کابینه به مجلس داده شود. اما هنوز چشمانداز روشنی از حرکت به سوی استقرار دولت مشاهده نمیشود».
🔹حسین راغفر استاد دانشگاه و حامی انتخاباتی پزشکیان هم گفته است: «پزشکیان باید بداند، چینش کابینه و انتخاب معاونین، ماموریتی دشوار است. بنابراین لازم است، به هنگام تعیین وزرا و رؤسای سازمانهای مهم اقتصادی، حتما در کنار تجربه به تخصص و البته کارنامه هم توجه لازم را داشت. اینکه کسی بدون تحصیلات اقتصادی و با توصیه فردی که در دولت نفوذ دارد، به عنوان رئیس سازمان برنامه و بودجه انتخاب شود، حتما اثرات بسیار منفی به جای خواهد گذاشت».
💢روزنامه کیهان
فارن افرز: ایران و متحدانش
اعتماد به نفس اسرائیل را نابود کردند
عضو ارشد مرکز روابط بینالملل یو.سی.ال.ای و رئیس سابق سیاست خاورمیانهای مؤسسه رند نوشت: نهادهای امنیتی اسرائیل، دیگر با اعتماد به نفس قبل از ۷ اکتبر خداحافظی کرده و تقریبا به اجماع رسیدهاند که اسرائیل برخلاف تصور گذشته، قوی نیست.
دالیا داسا کایا در فارن افرز نوشت: جنگ ۱۰ ماهه بین اسرائیل و حماس از جغرافیای غزه فراتر رفت و باعث تشدید تنشهای خطرناک در خاورمیانه شد.
چرا اسرائیل به گونهای پرخطر در حال افزایش تنش است؟ گزارشهای مربوط به ترورهای هفته گذشته، امکان انجام حملات نظامی همراه با فناوری در عمق خاک دشمنان را مطرح میکند.
پس از عملیات ۷ اکتبر که از اسرائیل تصویری ناتوان ارائه کرد، گزارشهای مذکور شاید آن تصویر را تا حدی ترمیم کند، اما درباره واقعیتهای دشواری که اسرائیل با آن مواجه است، سوء تفاهم ایجاد میکند.
اسرائیل ممکن است محدودیتها را در اقدامات منطقهای نه به این دلیل که احساس قدرت میکند، بلکه چون احساس ضعف میکند، کنار بزند. حمله حماس در ۷ اکتبر ضربه مهلکی به وضعیت بازدارندگی وارد کرد.
برای درک محاسبات فعلی اسرائیل، مهم است دریابیم که چگونه روحیه رژیم از ۷ اکتبر تغییر کرده است. قبل از حمله حماس، اعتماد به نفس اسرائیل به اوج خود رسیده بود. این که حتی اگر درگیری با فلسطینیها را حل نکرده باشد، کشورهای عربی آن را میپذیرند و میتواند ایران و متحدانش را مورد حمله قرار دهد.
سپس، تقریبا یک شبه، این اعتماد به نفس به یک حس آسیبپذیری عمیق تبدیل شد. در سفر اواخر ژوئن به تلآویو، کارشناسان امنیتی و مقامات سابق دفاعی و اطلاعاتی مکررا به من گفتند که ۷ اکتبر بسیاری از باورهای قبلی در مورد قدرت اسرائیل را زیر و رو کرده است.
حمله حماس اساسیترین پیش فرضها را در هم شکست. بسیاری از اسرائیلیهایی که در زمینه امنیت ملی کار میکنند، از دولت به دلیل شکستهای امنیتی گسترده در ۷ اکتبر و پس از آن خشمگین هستند. آنها از اینکه سیاستمدارانی در قدرتند که نمیتوانند امنیت را تامین کنند، عصبانی هستند.
نتانیاهو، ممکن است هنگام سخنرانی در کنگره آمریکا ایستاده مورد تشویق قرار بگیرد، اما مشاور امنیتی او، تزاچی هانگبی، زمانی که در کنفرانس امنیتی در هرتزلیا سخنرانی کرد، به سختی میتوانست حرفی به میان بیاورد. حضار، او را سرزنش و کابینه را متهم کردند که امنیت اسرائیل را نادیده میگیرد.
این نگرانی و خشم، منعکسکننده چالشهای ملموس برای امنیت است. نیروهای نظامی اسرائیل در چند جبهه، از غزه گرفته تا کرانه باختری تا شمال، گسترده شدهاند.
تلاش نتانیاهو برای بازنگری قوه قضائیه، شکافهای جدی بین رهبران سیاسی و مقامات ارتش ایجاد کرده. ارتش با تهدیدهای بیسابقه از سوی افراطگرایان داخلی، مواجه است.
هفته گذشته، فعالان دست راستی در اعتراض به بازداشت نیروهای ذخیره که متهم به سوءاستفاده از اسرای فلسطینی هستند، به یکی از پایگاههای ارتش یورش بردند. اسرائیل به دلیل تلفات و ویرانیهای عظیم در غزه حمایتهای بینالمللی را از دست داده و در مجامع حقوقی متهم شده است.
علاوهبر این، تاثیری که حملهآوریل ایران بر اسرائیل داشت، نادیده گرفته میشود. اسرائیل هنگام هدف قرار دادن پرسنل ایران در تاسیسات دیپلماتیک در دمشق، اشتباه محاسباتی کرد و چنان واکنش بیسابقه، عظیم و مستقیمی را که صدها پهپاد و موشک از خاک ایران پرتاب شد، پیشبینی نمیکرد.
بسیاری از تحلیلگران امنیتی اسرائیل، نگران موقعیت منطقهای در حال فرسایش هستند. آنها نگران افزایش قدرت ایران و متحدانش هستند و بر این باورند که با تلاش ایران برای رسیدن به لیگ قهرمانان، اسرائیل در حال تنزل است.
یکی از مقامات نظامی سابق گفت اسرائیل در حال از دست دادن قدرت بازدارندگی است، به حدی که هرگز دیده نشده است. با این حال، نتانیاهو به اسرائیلیها میگوید که در حال پیروزی است.
حمله ایران درآوریل، درک اسرائیلیها از تغییر اساسی در «روح» خاورمیانه را عمیقتر کرد. اینکه دشمنان اسرائیل ممکن است اکنون فکر کنند که نابودی اسرائیل، یک هدف واقعی است.
آنها تهدید وجودی را ابراز و آن را متفاوت از هر چیزی از سال ۱۹۴۸ تا به امروز احساس میکردند، توصیف میکنند. اما یک مقام سابق گفت که برخلاف سال ۱۹۴۸ اسرائیل به درسهای بن گوریون، بنیانگذار خود توجه نمیکند.
او توصیه کرد بهترین راه برای جبران ضعف، تقویت انسجام اجتماعی، تعمیق روابط دیپلماتیک و پیگیری صلح است. اما اسرائیل در همه جبههها در جهت مخالف حرکت میکند.
در سفرم، یکی از مقامات سابق دولتی به من گفت که زمین زیر پای ما در حال تغییر است. پس از ترومای ۷ اکتبر، پذیرش خطر و اشتهای اسرائیل برای اقدامات تهاجمی نیز ممکن است بیشتر شود، اما اسرائیل بدون استراتژی سیاسی به سمت شکست میرود.
💢روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
عکس قابل تأمل و تفکر
‼️⚡️#شهید محمد علی رجایی رحمت الله علیه در حال نماز کنار قاتل خودش مسعود کشمیری
♦️نفاق و منافقین را بسیار باید جدی بگیریم
♦️ظریف کشمیری دوم است
وقتی مملکت را با رئیس جمهور ابله به هوا فرستاد خواهیم فهمید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥در بحث حجاب چگونه جهاد تبیین کنیم ؟
💥حضرت آقا فرمودند
اگر میخواهید مشکل #کشف_حجاب حل بشود نقشه استعماری غرب برای زنان تشریح کنید
💥#حجت_الاسلام_راجی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ایران در نگاه غرب
که وحشت به جان آنان افکنده
❤️🌸پیامبر خدا
⚡️⚡️صلی الله علیه و آله:
هرگاه کسی را دیدید که خدا، فقر و بیماری را بر وی وارد فرموده، [بدانید که] خدای متعال می خواهد با وی صفا ورزد.
📚الفردوس/ج1/ص261/ح1015
💫⚡️پروا از خدا
❤️🌼رسول خدا صلی الله علیه و آله:
هر جا هستى، از خدا پروا کن و پس از گناه، نیکى کن تا آن را بزداید و با مردم با اخلاقى نیکو رفتار کن.
📚سنن الترمذی/ج4/ص355/ح1987