🔻فرهنگ در تصرّف بوروکراتهای محافظهکار:
لیبرالیسمِ تعدیلشده
🖊مهدی جمشیدی
۱. بهیقین، فرهنگ از آنچنان فضیلت و اهمّیّتی برخوردار است که نباید دربارۀ آن، کمترین تعارف و تساهلی را روا داشت و قضاوتها را آغشته به ملاحظهها و محافظهکاریها کرد. برایناساس، باید دربارۀ آقای سیدعباس صالحی که بهعنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی شده است، صریح و بیپرده سخن گفت و تقدیر فرهنگ را فدای کارگزاران فرهنگی نکرد. در تجربۀ فرهنگی ایشان در مقام وزیر، اثری از تحوّل و کارهای بنیادین به چشم نمیخورد؛ ایشان به دلیل طبع محافظهکار، قدرت ایجاد چرخش فرهنگی را ندارد و نمیتواند بیش از تغییرهای جزئی و موردی، کاری را به انجام برساند. وی یک شخصیّت مؤثّر و مولّد فرهنگی نبوده و در کارنامهاش، خبری از تحرّک و پویایی ملموس نیست؛ در چهارچوب الزامهای دیوانسالارانه، قدری جابجایی ایجاد خواهد کرد و نوعی لیبرالیسمِ رقیق را پدید خواهد آورد. ذوق و خلّاقیّت فرهنگی ندارد و نمیتواند در قامت یک متفکّر فرهنگی، ظاهر بشود و اندیشهپردازی نماید. حضورش به معنی میداندادن به نیروهای بینابینی خواهد بود که به صورت تدریجی، رو به سوی لیبرالیسمِ ملایم دارند و میخواهند بیهزینه و خاموش، از اصالتهای انقلابی عبور کنند. بنابراین، او نه کنشگر فرهنگی است، نه متفکّر فرهنگی، و نه حتّی یک کارگزار فرهنگیِ تحوّلزا. در دورههایی که وی در قدرت بوده، هیچ اتّفاق جدّیای رخ نداده و زینپس هم رخ نخواهد داد. او گزینهای بینابینی و حد وسط است که رأیآور است و حسّاسیّت ایجاد نمیکند، اما اقدام آنچنانی نیز انجام نخواهد داد؛ در جهت غایات انقلابی که روشن است حرکتی صورت نخواهد گرفت، ولی در جهت غایات لیبرالی نیز به دلیل شیب ملایم و گامبهگام وی، مخالفتها را بر نخواهد انگیخت. میتوان گفت او کمضرر است؛ نهایت تعبیری که به نظرم میتواند هویّت وی را نمایان سازد، چیزی بیش از این نیست.
۲. متنی که ایشان به عنوان برنامۀ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به مجلس ارائه کرده، گفتههای بند پیشین را اثبات میکند. در این متن، کلّیّاتی مبهم و اجمالی که دهها تفسیر برمیدارند، نگاشته شدهاند که هیچیک، ماهیّت برنامهای ندارند، اما هزینهساز و مخالفتتراش نیز نیستند. هر کسی میتواند در چهارچوب ذهنیّت خویش، روایت و خوانشی از این متن داشته باشد که چهبسا با آنچه که ایشان در نظر دارد، فاصلۀ فراوان داشته باشد. در این متن، سخنی از مسألهها و دغدغههای فرهنگی به میان نیامده و گویا نویسنده، در یک جهانِ فرهنگیِ آرام و بیمسأله زندگی میکند که همهچیز، بهسامان و بر مدار است. دردها و مرضهای فرهنگی، به فراموشی سپرده شدهاند و تعدادی تکالیف بهشدّت تکراری و کلیشهای برای تدبیر فرهنگ برشمرده شدهاند که مخالف و معارضی ندارند. هر دولتی که بر سر کار بیاید، بیشوکم، همین سخنان را خواهد گفت؛ یعنی این نوشتۀ فرهنگی، هویّت خاص ندارد و نشان نمیدهد که از درون چه گفتمانی برخاسته است. یک نیروی اداریِ فرهنگی در وزارت ارشاد، میتواند بر اساس نوشتههای فراوانی از این دست و با قدری افزودن و کاستن، به چنین متنی دست یابد. در این متن، نه رگۀ سیاسی، مشهود است و نه رگۀ فلسفی. این متن، همهجایی و بیمکان است و زیست ژلهای را برگزیده تا دچار تنش و تلاطم با دیگران نشود و از میدان مواجهه، جان سالم به در ببرد. هدفش، ماندن است و نه حتّی جذابیّت؛ چشمنواز و دلربا نیست و با مفاهیم فرهنگیِ فاخر، مخاطب را قانع نمیسازد.
۳. برنامۀ حکیمانه، از مسأله آغاز میشود و متناظر با آن، علاجها و طرحها را بیان میکند. نقطۀ آغاز، شناساییِ وضع کنونی از لحاظ امکانها و محدودیّتهاست؛ باید دید که حالوهوای فرهنگ، چگونه است و جهان فرهنگیِ ما در محاصرۀ چه امراضی قرار گرفته است. برنامهای که واقعی و غیرنمایشی باشد، نشان میدهد که در نسبت با چه درد و زخمی، متولّد شده است و چه درک و فهمی از وضع هویّتی دارد. اولویّتها و ترجیحها، در اینجاست که معنا مییابند. در غیر این صورت، مشخص نخواهد شد که تجویزها و توصیهها، چه خاستگاهی دارند و در امتداد چه روندی، صورتبندی شدهاند. گاهی نیز خُردهمسألهها یا نامسألهها، به عنوان مسأله مطرح میشوند. این همان آفت بزرگی است که برنامۀ وزیر پیشنهادی به آن مبتلاست. در این برنامه، تهاجم فرهنگی و نفوذ فرهنگی و جنگ شناختی و بازسازی انقلابیِ ساختارِ فرهنگی و تبیین و ... حضور ندارند و برنامه، خود را در موقعیّت چالش و نزاع، تصوّر نکرده است. طبع محافظهکار، روایت محافظهکار میسازد و تعارضها و تضادها را نمیبیند و آرایش جنگی به ساختارهای فرهنگی نمیدهد. عهد فروبستگی و انقباض، در پیش است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 حاجیدلیگانی: نطق آقای پزشکیان شبیه نطقهای مناظرات بود؛ انتظار دیگری از ایشان در این جلسه داشتم
🔸عضو کمیسیون اصل نود در صحن علنی مجلس: آقای پزشکیان باید دیدگاههای خود را درباره ارز میگفت و برنامههای خود را اعلام میکرد.
8.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹حجت الاسلام سلیمی: ما الان باید در مخالفت یا موافقت با برنامه هفتم صحبت کنیم؟
🔸نماینده مجلس در صحن علنی: آقای پزشکیان برنامه جداگانه ارائه نکرده و گفته برنامه من برنامه هفتم است.
🔸برنامه هفتم قبلا تصویب شده و شورای نگهبان آن را تایید کرده است برای همین مخالفت و موافقت با برنامه هفتم معنی ندارد.
10.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
وحید رهبانی(محمد بازیگر سریال گاندو):
ما خاورمیانه نیستیم ما میانه جهان هستیم
آنالیز
"هشتک اخراج افغانی، مطالبه ملی"
🔻پیش نویس: ساماندهی به حضور مهاجران در تمامی کشورهای دنیا یک اصل اساسی محسوب میشه و حضور مهاجران غیرقانونی مخل امنیت ملی کشورهاست، پس این متن به هیچ وجه در تایید حضور مهاجران غیرقانونی نیست
🔻مساله یارانه پنهان و استفاده مهاجران، چه قانونی و چه غیرقانونی از این یارانه، موضوعیه که باید اساسی حل بشه و استفاده مهاجران از یارانه به اندازه استفاده چندبرابری ثروتمندان از یارانه مذمومه که باید از طریق هدفمندی یارانه ها حل بشه.
اما بعد:
🔻اگه خاطرتون باشه، حدود 2ماه و نیم پیش این توییت احمقانه نفتالی رو آنالیز کردم و لیست 3000 اکانتی که لایکش کرده بودن رو درآوردم
🔻اکانتهایی که مشخصا یکی از این دو دسته هستن: یا یگان 8200اند، یا رباتهای تبلیغاتی یگان 8200 اسرائیل در ایران یا هرجای دیگه دنیا
🔻حالا بیاید یه مقایسه انجام بدیم:
ابتدا اومدم، لیست اکانتهایی که در طول یک ماه گذشته هشتک "اخراج افاغنه" زدن رو در آوردم (شامل ریت نمیشه)، شد حدود 1800 اکانت
🔻بعد لیست اکانتهایی که هشتکهای مرتبط به سلطنتطلبها رو زدن در آوردم، شد حدود 4360 اکانت، سپس لیست اکانت هایی که در طول یک ماه گذشته هشتکهای مرتبط با منافقین رو زدن در آوردم، 1200 اکانت
🔻اما نتیجه مقایسه: تعداد 347 اکانت، یعنی حدود 10% کسانی که هشتک سلطنت طلب زدن، در لیست 3000 لایک کننده توییت احمقانه نفتالی بودن، رقم بسیار قابل توجهی که اون ارتباط ادعا شده در قبل رو اثبات میکنه
🔻اما فقط 7 اکانت از 1200 اکانت منافقین، در لیست لایک کنندههای نفتالی بودن! یعنی نیم درصد
🔻تعداد 39 اکانت از 1800 اکانتی که هشتک "اخراج افاغنه" زدن، در لیست لایک کنندههای نفتالی بودن، یعنی 2%، تعداد 204 اکانتشون، از طرفداران پهلوی بودن، یعنی 11%، و تعداد 17 تاشون از منافقین بودن، یعنی 1%
🔻اما جالبتر میشه وقتی بدونید که 209 تا از این 1800 اکانت، یعنی 11.5% اکانتهای (منتسب به جریان) اصلاحطلب هستن!
اینجا که رسیدم، رفتم یه سری از این اکانتهای با خط فکری سیاسی خاص، رو بررسی عمیقتری کردم و باور نمیکنید که به چه شبکهای رسیدم!!!
🔻قبلا تو این توییت یه اشارهای به موضوع کرده بودم، اکانتهای قدیمی، حتی از 2016، ولی عمدتاً ساخته شده در 2022 هستن
🔻چندتا از این اکانتها رو که در دوران انتخابات تبلیغات میکردن رو بردم زیر ذرهبین، دیدم بعد انتخابات توییتهاشون رو پاک کردن و عکس و اسم رو تغییر دادن، حتی بعضیها پرایویت کردن! تا زمان پروژه بعدی!
🔻یعنی پرایویت میکنن که اکانت آسیب نبینه تا بعد که لازمه مجدد فعال شه!
نکته جالب اینه که عمدتا فالور و فالوینگ خیلی پایینی دارن، و توییت زیادی هم ندارن!
🔻جالبتر اینکه این شبکه همچنان به صورت مستمر هرسال داره اکانتهای جدید هم بهش اضافه میشه، یعنی کلی اکانت 2024 هم داخلش هست که رفتار همین مدلی دارن!
🔻و این شبکه الان عمدتا توییتهای قبلیشون برای دوران انتخابات رو پاک کردن و دارن هشتک "اخراج افاغنه" میزنن!
یعنی سلطنت طلبها با پشتیبانی یگان 8200 اسرائیل، بعلاوه جریان داخلی (سرمایههای اسرائیل در ایران) دارند جو روانی جامعه رو متشنج میکنن و باهم شدن لبه اول قیچی
🔻و لبه دوم قیچی هر دو رسانه #ایران_اینترنشنال و #افغانستان_اینترنشنال هستن که وظیفه دارن با حمایت از مهاجرین و بزرگنمایی اتفاقات رخداده، فضا رو رادیکال کنن! و خب همه میدونیم که حامی اصلی اینترنشنالها، رژیم صهیونیستی است!
🔻پس حواستون باشه، زمین این بازی رو کی چیده! رژیم صهیونیستی که در منجلاب افتاده، داره با تمام توان و با خرج کردن پولهای گسترده برای شبکه تبلیغاتی توییتری و اینستاگرامی +رسانههای اینترنشنال، سعی میکنه ایرانیها و افغانستانیها رو به جون هم بندازه و یک فتنه جدید ایجاد کنه!
🔻مطالبه صحیح اینه: تمامی مهاجرین غیرقانونی باید خارج بشن، مهاجرین قانونی باید مدارک هویتی کامل داشته باشن که در صورت بروز جرم قابل پیگیری باشه، مرزها کنترل بشه تا مهاجر غیرقانونی وارد نشه، و یارانه ها هم هدفمند بشه و حواستون باشه هرکسی که داره این فضا رو رادیکال میکنه، از سه حالت خارج نیست:
- یا مزدوره و دنبال به آشوب کشیدن کشوره
- یا پروژه گرفته و برای این توییتها داره پول میگیره
- یا احمقه که نمیفهمه مطالبه صحیح چطوریه و داره تو زمین اسرائیل بازی میکنه!
‼️👆جهت اطلاع 👆‼️
10.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 وزیر پیشنهادی گفتند نمیدانند فیلترشکن فروشها چه کسانی هستند ولی فیلترشکنها در زمان انتخابات تبلیغ آقای پزشکیان را میکردند. باید یقه آنها را بگیرید
حمید رسایی:
🔹️ توقع داشتیم آقای پزشکیان به راهکارهثای عملیاتی و اجرایی کردن سیاستهای مقام معظم رهبری و برنامه هفتم توسعه اشاره میکردند.
🔹️ استناد به نهجالبلاغه خیلی خوب است ،اما در جایگاه ریاست جمهوری باید برنامههای عملی گفته شود و اینکه چطور نهجالبلاغه را عملی کنیم. مجلس جای روضه خواندن نیست!
🔹️ در دولت شهید رئیسی شبکه ملی اطلاعات پیشرفت خوبی داشت و شما در برنامههایتان اشاره به این شبکه نکردید که ادامه میدهید یا برمیگردید به قبل؟
🔹️ استقلال مدیریتی شما جای ابهام دارد. وزیر اصلی و واقعی شما هستید یا افراد دیگری؟
🔹️ در دولت قبلی تعداد کاربران و پهنای باند شبکههای اجتماعی داخلی، ۱۱ برابر شد اما شما در این باره به برنامهای اشاره نکردید؟
12.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 رسایی، مخالف وزیر ارتباطات: استناد به نهجالبلاغه خیلی خوب است اما پزشکیان باید برنامههای خود را بگوید
♻️ درآمد ۳۰۰۰ میلیارد تومانی ترکیه از کنسرت خوانندگان ایرانی!
نکته اینجاست که اکثر این افراد که با پولشون جیب اردوغان را پر کردند، به زائران اربعین اعتراض میکنند که چرا برای سفر کربلا پول خرج میکنید!
جالبتر اینه که در سفر اربعین این مردم عراق هستند که برای زائران حسینی هزینه میکنند به طوری که بسیاری از مردم به خاطر عدم هزینه اسکان و غذا در این ایام مسافر کربلا هستند.
🔺حمید رسایی
16.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♻️ واقعیتهای یک فیلم جنجالی
در روزهای گذشته این فیلم جنجال زیادی به پا کرد تا جایی که بسیاری از افراد به دلیل جو رسانهای ساخته شده، ماموران پلیس را ۱۰۰ درصد مقصر جلوه میدادند. البته از همان ابتدا مشخص بود که این فیلم ابتدای داستان نیست و سابقهای دارد.
اکنون با انتشار توضیحات پیوست مشخص میشود که این پلیس است که کتک میخورد نه فرد قانونشکن!
⛔ قدرت ایران را در توئیت زیبای یک کاربر عرب، میتوان دید
🔹️ایران، روسیه را از دست غرب
🔸️بوسنی را از صربها
🔹️عراق را از داعش
🔸️لبنان را از دست صهیونیست
🔹️سوریه را از جنگ جهانی
🔸️ونزوئلا را از محاصره آمریکا
🔹️يمن را از دست عربستان و غرب
🔸️قطر را از دست عربستان
🔹️و اردوغان را از کودتا نجات داد
🔸️غزه را هم از دست صهیونیستها نجات خواهد داد.
20.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مستند #سرطان_اجتماع
#گمرک۱
معرفی سامانه گمرک ایران به عنوان بهترین الگو از سوی سازمان جهانی گمرک!
ماجرای پرونده قاچاق سوخت به نام پرنده آبی و کشف یک کشتی گازوئیل قاچاق که باعث بازگشت چند نخبه به ایران و کمک به گمرک برای حل مشکلات می شوند.
نخبه های بسیج دانشجویی چگونه با طراحی یک سامانه درآمد گمرک را شش برابر افزایش دادند و تبدیل به بهترین سامانه دنیا شدند؟
اصلاحات باعث کوتاه تر شدن زمان حضور در گمرک از ۳۰ تا ۶۰ روز به ۳ تا ۷ روز!