اقتدار ولایی
🔴 اقای ولادیمیرپوتین رئیس جمهور روسیه عصر امروز (سه شنبه ) با #امام_خامنه_ای رهبر انقلاب اسلامی دید
⭕️ بازهم زبانِ بدنِ جالبِ #ولادیمیرپوتین که سالها پیش در سالها پیش در دیدار ایشون با امام خامنه ای دیدیم .
✔️دستهای گِره کرده نشانه از احترام به شخصِ مقابل
✔️تکیه دادن به دست نشانه از تمرکز کامل برای گوش دادن به حرفهای شخص مقابل است .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 ۲۸ تیر ماه سالروز تحقیر ناوگان دریایی سلطنتی انگلیس توسط رزمندگان نیروی دریایی سپاه
#ایران_قوی
4_5953951706034211458.mp3
10.61M
نقش ایرانیها و یمنیها در آخرالزمان و روایت آن
#شبنامه
🔻 نقش ایران و یمن در جغرافیای آخرالزمان
🔹❓ چرا در روایات مربوط به آخرالزمان بارها به ایران و یمن اشاره شده
🔻 ❓چگونه برای دو گروهی که قرابت تاریخی با هم داشتهاند در #تحولات_آخرالزمان هم مواضعی مشترک تعریف شده است؟
🔹❓ آیا در طول قرنهای اخیر با تعریف یک اتحاد تاریخی رازآلود بین دو ملت، بر روی تشکیل جغرافیایی آخرالزمانی کار شده است؟
🔻❓ چه کسی پشت این اتفاق مهم بوده است؟
🔴 پوتین: روسیه و ایران در حال طراحی روشهای جدید برای استفاده از پولهای ملی در روابط دو کشور هستند
🔺رئیس جمهور روسیه در دیدار با حضرت آیتالله خامنهای، رهبر انقلاب:
🔹️هیچکس طرفدار جنگ نیست و جان دادن مردم عادی یک تراژدی بزرگ است اما رفتار غرب (در قضیه اوکراین)موجب شد که ما انتخابی جز عکسالعمل نداشته باشیم.
🔹️بعضی از کشورهای اروپایی گفتند ما مخالف عضویت اوکراین در ناتو بودیم اما تحت فشار آمریکا با آن موافقت کردیم که این نشاندهنده فقدان حاکمیت و استقلال آنها است.
🔹️تحریمهای غرب علیه روسیه به ضرر غرب است و نتیجه آن مشکلاتی از جمله افزایش قیمت نفت و بحران تأمین مواد غذایی است.
🔹️روسیه و ایران در حال طراحی روشهای جدید برای استفاده از پولهای ملی در روابط دو کشور هستند.
🔹️منطقه شرق فرات باید تحت کنترل نیروهای نظامی سوریه قرار گیرد.
🔹️ایران و روسیه در سوریه در حال مبارزه مشترک با تروریسم هستند و در زمینه نظامی نیز تلاش میکنیم همکاریهای دو کشور و همچنین همکاری و مانورهای سهجانبه با چین را توسعه دهیم.
🔴#یک_خبر_یک_تحلیل
🔻خبر: برخی از جریانات سیاسی کشور با نادیده انگاری اهمیت دستاوردهای شهدای مدافع حرم، همواره در تلاش هستند تا باهدف بهرهبرداری حزبی آن اقدام راهبردی را زیر سؤال ببرند.
🔷#گزارههای خبری:
1⃣ علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد دولت قبل در گفتگو با روزنامه اعتماد گفته است: «ناظران میگویند داعش دو سال بعد از شروع اعتراضات در سوریه سازماندهی شد و آنچه جمهوری اسلامی در سوریه مرتکب شد دفاع از دیکتاتوری اسد در برابر مردم معترض بود...»
2⃣ عمادالدین باقی فعال سیاسی اصلاحطلب به بهانه مباحث حجاب که این روزها در سطح کشور مطرح است، عکس بشار اسد را با خانواده انتشار میدهد و مینویسد «اگر حفظ حکومت این زن و شوهر آنقدر ارزش داشت که اینهمه خون به پایش ریخته شود..»
🔴#گزارههای تحلیلی:
1⃣ اعتراضات به معنای مردمی آن در دو استان کوچک - درعا و سویدا - در حاشیه مرز اردن روی داد که اجتماعات از ۱۰۰ نفر و دویست نفر فراتر نمیرفتند. در این مقطع جمهوری اسلامی از برخورد خشن دستگاه امنیتی سوریه با آنان انتقاد کرد.
2⃣ ماجرای بعد اقدامات مسلحانه و تروریستی بود که به شکل حمله به نیروهای نظامی و اداری سوریه صورت میگرفت و حدود شش ماه به طول کشید. در این مقطع ایران و حزبالله هیچ دخالت و حضوری در سوریه نداشتند.
3⃣ مرحله سوم شکلگیری گروههای تروریستی در سوریه بود که با نقشه و حمایت کشورهای خارجی و باهدف تسلط تروریسم تکفیری در این کشور به راه افتاد. افق این مرحله به آتش کشیدن ملت مسلمان در سوریه، عراق و ایران، تخریب چهره اسلامی در عرصه بینالملل، خارج کردن سوریه از محور مقاومت و تسلیم آن به محور رژیم صهیونیستی و امریکا بود.
🔺#نکته پایانی اینکه؛ از ابتدای ورود ایران در سوریه، جریان غربگرا در کنار امریکا و عربستان و ... و به عبارت دیگر کنار جریان تروریستی تکفیری قرار گرفتند و در تخریب سوریه و قتلعام هزار هزار مردم این کشور شرکت کردند. همان کاری را در یمن و بحرین تکرار کردند. این سیاهه بدهکاری این جریان است. اما تعجب این است که چطور امروز جرات طلبکاری پیداکردهاند؟
✍ فرهاد کوچک زاده
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
کانال انقلابی اقتدار ولایی
@EqtedareVelaeii 🇮🇷
✍️تأکیدبر #ضرورت_عملیاتی_شدن قراردادهای بین دوکشور و #هوشیاری درمقابل سیاستهای فریبکارانه غرب و #حمایت از ابتکارعمل روسیه درمقابله باناتو دراوکراین💥
🌹وقتی قدرتمندترین و قابل اعتمادترین رهبر جهان باشی؛ #یک_دستت هم کفاف تمام نگرانی های متحدانت را میدهد و دودستی آن را می فشارند🇮🇷
#توییت آقای تحلیلگر
پایتخت هیچ حاکمی در تاریخ ایران اینگونه مرکز رفت و آمد رهبران جهان نبوده است...✌️🇮🇷
#آقای_تحلیلگر
همه عاشقان ایران باید این فیلم را حتما ببینید
فیلم «موقعیت مهدی» درباره شهید «مهدی باکری»، فرمانده لشگر عاشورا است که در عملیات بدر در زمستان ۱۳۶۳ به شهادت رسید. این فیلم بخش هایی از زندگی او از جمله مراسم خواستگاری و ازدواج، از دست دادن برادرش «حمید» در عملیات خیبر را بازسازی و روایت می کند.
تماشای آنلاین فیلم موقعیت مهدی در تلوبیون پلاس
https://plus.telewebion.com/p/7553b
🔰حرف روز
💶دلار در سراشیبی سقوط
دلار اصلیترین پول بدون پشتوانه جهان سالهاست که سلطهای فراگیر بر کل اقتصاد دنیا دارد. وابستگی اقتصاد سایر کشورها به دلار تا حدی است که بسیاری از کشورها خواهان افزایش ارزش دلار هستند تا سرمایههای آنها حفظ و یا افزایش یابد! حتی چین به عنوان اصلیترین رقیب آمریکا نیز مقادیر زیادی از اوراق قرضه این کشور را در اختیار دارد که به نوعی کاهش ارزش دلار از این جهت به اقتصاد چین نیز ضربه میزند. اما این روزها دنیا شاهد کاهش ارزش دلار در مقابل سایر ارزهاست. برخی نشانهها و یا دلایل کاهش ارزش دلار عبارتند از:
1️⃣ به دلیل استفاده بیش از حد آمریکا از سلاح تحریم و گسترده شدن دامنه کشورها و شرکتهایی که مشمول تحریم آمریکا هستند، دلار در معاملات جهانی به تدریج کم رنگ شده است و مبادلات به شکل تهاتری و یا پیمانها دوجانبه پولی و مالی جایگزین معاملات دلاری شدهاند. یکی از موضوعاتی که در سفر پوتین به ایران مورد تأکید طرفین بوده است نیز حذف دلار از تعاملات تجاری دو طرف بوده است. چین نیز به عنوان دومین اقتصاد برتر دنیا بسیاری از مبادلات تجاری خود را با ارزهای دیگر به ویژه یوآن انجام میدهد. با توجه به سهم بالای کشورهای تحریم شده در تجارت جهانی، این موضوع باعث کاهش ارزش دلار شده است.
2️⃣ بالا رفتن شدید قیمت انرژی در آمریکا که به دلیل تحریم روسیه صورت گرفته است باعث شده است تورم در این کشور به صورت جهشی افزایش پیدا کند، افزایش تورم یعنی کاهش ارزش پول ملی و لذا این تورم باعث کاهش ارزش دلار در مقابل سایر ارزها شده است.
3️⃣ به اعتقاد بسیاری از اقتصاددانان، ارزهای دیجیتال اعم از ارزهایی که ماینینگ میشوند و ارزهایی که پشتوانه بانک مرکزی کشورها را دارند در آیندهای نزدیک جایگزین پول سنتی در مبادلات تجاری میشوند. در این نوع تجارت کشورها فقط با یک ارز مانند دلار تجارت نمیکنند که سیستم سوئیفت برای تأیید تراکنشها بر همه معاملات حکومت کند بلکه تأیید اعتبار هر رمزارز توسط بانک مرکزی کشور میزبان و یا مکانیسمهای جایگزین صورت میگیرد؛ لذا میتوان با احتمال زیاد گفت که در آیندهای نزدیک، دلار جایگاه خود را در معاملات و مبادلات جهانی از دست میدهد.
🔸️نکته راهبردی: سلطه آمریکا بر اقتصاد جهانی به شدت رو به افول است؛ سرعت ماهیت تحولات در اقتصاد دنیا نشان میدهد که فرآیند سقوط ارزش دلار و پایان هژمونی اقتصادی آمریکا به نقطه برگشتناپذیر رسیده است و آمریکا دیگر توان حفظ موقعیت خود را ندارد.
✍ #علی_کارگر
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
کانال انقلابی اقتدار ولایی
@EqtedareVelaeii 🇮🇷
🔰گزارش روز
📌معماری نوین منطقه
حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اردوغان رئیسجمهور ترکیه و ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه با تأکید بر ضرورت عملیاتی شدن تفاهمها و قراردادهای بین دو کشور، هوشیاری در مقابل سیاستهای فریبکارانه غرب و امنیت منطقه را با همگرایی منطقهای لازم دانستند؛ اهم محورهای بیانات معظمله به شرح ذیل است:
الفـ مهمترین محورها در دیدار با رئیسجمهور روسیه:
1️⃣ اگر راه در مقابل ناتو باز باشد حد و مرزی نمیشناسد و اگر جلوی آن در اوکراین گرفته نمیشد، مدتی بعد به بهانه کریمه، همین جنگ را به راه میانداختند.
2️⃣ امروز آمریکا و غرب ضعیفتر از قبل شده و با وجود تلاش و هزینه زیاد، بُرد سیاستهای آنها در منطقه ما از جمله در سوریه، عراق، لبنان و فلسطین بسیار کم شده است.
3️⃣ یک مسئله مهم دیگر در موضوع سوریه، اشغال مناطق حاصلخیز و نفتخیز شرق فرات بهوسیله آمریکاییها است که این قضیه باید با بیرون راندن آنها از آن منطقه علاج شود.
4️⃣ جمهوری اسلامی، سیاستها و برنامههایی را که منجر به بسته شدن مرز ایران و ارمنستان شود، هرگز تحمل نخواهد کرد.
5️⃣ ایشان با تأیید سخنان رئیسجمهور روسیه درباره ضرورت راهاندازی خط آهن رشتـ آستارا، این کار را موجب تکمیل خط حملونقل شمالـ جنوب و به نفع هر دو کشور دانستند.
6️⃣ دلار را باید به تدریج از مسیر معاملات جهانی خارج کرد و این کار بهصورت تدریجی، ممکن است.
7️⃣ آمریکاییها هم زورگو هستند و هم حیلهگر، و یکی از عوامل فروپاشی شوروی سابق فریب خوردن در مقابل سیاستهای آمریکا بود، البته روسیه در دوره جنابعالی استقلال خود را حفظ کرده است.
بـ مقام معظم رهبری در دیدار رئیسجمهور ترکیه رهنمودهای ذیل را نیز بیان فرمودند:
1️⃣ با وجود اقبال بعضی دولتها به رژیم صهیونیستی، ملتها عمیقاً با این رژیم غاصب مخالف هستند.
2️⃣ شما نیز امنیت سوریه را امنیت خود بدانید. مسائل سوریه را باید با مذاکرات حل کرد و ایران، ترکیه، سوریه و روسیه با گفتوگو این مسئله را تمام کنند.
3️⃣ حمله نظامی به شمال سوریه، قطعاً هم به ضرر سوریه هم به ضرر ترکیه و هم به ضرر منطقه است و اقدام سیاسی مورد انتظار از جانب دولت سوریه را نیز محقق نخواهد کرد.
4️⃣ با تروریسم حتماً باید معارضه کرد اما حمله نظامی در سوریه به نفع تروریستها خواهد بود البته تروریستها نیز محدود به یک گروه خاص نیستند.
5️⃣ اگر سیاستی مبنی بر مسدود کردن مرز ایران و ارمنستان وجود داشته باشد، جمهوری اسلامی با آن مخالفت خواهد کرد چرا که این مرز یک راه ارتباطی چند هزار ساله است.
🔹️نکته پایانی: مهمترین پیام این نشستها بر محور همگرایی اقتصادیـ سیاسی، مقابله با تهدیدات منطقه و عبور از چالشها با عدم وابستگی به قدرتهای غربی است؛ اما آنچه در حال حاضر مهم است انتقال پیام مهم این نشست است که مسائل منطقهای باید در منطقه حل شود چرا که توانمندی، بلوغ و اقتدار حل مسائل منطقه در میان کشورهای منطقه وجود دارد.
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
کانال انقلابی اقتدار ولایی
@EqtedareVelaeii 🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مگر زمان پیامبر اصلا #گشت_ارشاد داشتیم!؟
❌ دستور پیامبر به والی شهر درمورد #حجاب 👆
🎙 #دکتر_غلامی
#حتما_ببینید
👈 مشاهده کامل برنامه "بدون توقف": yun.ir/402yvc
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
کانال انقلابی اقتدار ولایی
@EqtedareVelaeii 🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ کارشناس آلمانی:
📍ایران میتواند به روسیه فناوری بدهد که روسیه به دلیل تحريمهای غرب به آن دسترسی ندارد.
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
کانال انقلابی اقتدار ولایی
@EqtedareVelaeii 🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥#کلیپ_مهدوی 🎙استاد رائفی پور 🔸 جایگاه عجیب امام زمان ارواحنا فداه؛ امامی که همه ائمه آرزوی خدمت به او را داشتند 👌کوتاه و شنیدنی حتما ببینید و نشر دهید. ┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄ کانال انقلابی اقتدار ولایی @EqtedareVelaeii 🇮🇷
🔍 #پیشنهاد_مطالعه بیانات رهبر انقلاب درباره زندگی امام کاظم (علیهالسلام) 💢 یکی از مهمترین مقاطع زندگی ائمه 🔸 رهبر انقلاب: این مقطع سی و پنج ساله (از 148 تا 183 هجری) یعنی دوران امامت حضرت ابیالحسن موسی بن جعفر(علیهماالسّلام) یکی از مهمترین مقاطع زندگینامهی ائمه (علیهمالسّلام) است. دو تن مقتدرترین سلاطین بنی عباس - منصور و هارون - و دو تن از جبّارترین آنان - مهدی و هادی - در آن حکومت میکردند. 🔹 بسی از قیامها و شورشها و شورشگرها سرکوب و منقاد گردیده و در ناحیهی شرق و غرب و شمال قلمرو وسیع اسلامی، فتوحات تازه و غنایم و اموال وافر، بر قدرت و استحکام تخت عباسیان افزوده بود. 🔸 در زندگینامهی آن امام عالیمقام، سخن از حوادث گوناگون و بیارتباط با یکدیگر و تأکید بر مقام علمی و معنوی و قدسی آن سلالهی پیامبر (صلّیاللَّهعلیه والهوسلّم) و نقل قضایای خاندان و اصحاب و شاگردان و مباحثات علمی و کلامی و امثال آن، بدون توجه به خط جهاد مستمری که همهی عمر سی و پنج سالهی امامت آن بزرگوار را فرا گرفته بوده است، ناقص و ناتمام میماند. 🔗 مطالعه متن کامل: http://farsi.khamenei.ir/message-content?id=2205
27.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 شرح حدیثی از #امام_کاظم (علیهالسّلام) توسط حضرت آیتالله خامنهای 🔺 این روایت از حضرت موسیبنجعفر است، توصیه میفرمایند به «جدّیّت»؛ جدّیّت یعنی تلاشِ تام و تمام. 🔺 هیچ وقت گمان نکن ما دیگر آن وظیفهی لازم را در قِبال پروردگار انجام دادهایم؛ ما همیشه در مقابل خدای متعال، دچار تقصیر و کوتاهی هستیم. ۱۳۹۷/۰۷/۱۵ 📥 سایر کیفیتها: https://farsi.khamenei.ir/video-content?id=45436
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 نماهنگ | امیرالمومنین قله حکومت اسلامی
🔻 حضرت آیتالله خامنهای: «امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه آلاف التّحیّة و السّلام) یک قلهی مرتفع است؛ هم برای حاکم اسلامی و حکومت اسلامی، هم برای هر فرد مسلمان.» ۱۳۸۸/۰۹/۱۵
👈🏻 رسانه KHAMENEI.IR به مناسبت ایام عید سعید غدیر خم، نماهنگ «امیرالمؤمنین علیهالسلام قله حکومت اسلامی» را منتشر میکند.
🏷 #بزرگترین_عید_برترین_تبیین
📥 سایر کیفیتها👇
https://farsi.khamenei.ir/video-content?id=50660
📝#پاسخ_به_شبهه
🔴 روحانیون شاغل در ایران خودرو!! / تیر بدخواهان به سنگ خورد
🔻 اخیراً تصویری از حضور روحانیون در جلسه ای با مسئولان ایران خودرو در فضای مجازی منتشر شد و برخی بدخواهان با شیطنت و هجمه رسانه ای مانند «اینجا دفتر مدیر عامل ایران خودرو است. به نظر شما اینایی که اینجا نشستن دقیقا چه نقشی در تولید خودرو دارن؟، و ...»
🔹 این عکس مربوط به نشست ائمه جماعات گروه صنعتی ایران خودرو با مدیران ایران خودرو است که در آن گزارشی از اقدامات صورت گرفته توسط ائمه جماعات که بدون واسطه با کارگران ایران خودرو ارتباط دارند، ارائه شد.
🔹مدیرعامل ایران خودرو در این نشست:
با توجه به ارتباط مستقیم روحانیون با کارکنان مسائل، دغدغه ها و درخواست کارکنان دریافت و برای رفع آن برنامه ریزی می شود که سبب ایجاد آرامش خاطر در میان آنان شده است.
📝#یادداشت
🔴 دیپلماسی به معنای تعارف نیست!
🔻حضرت امام خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اخیر رجب طیب اردوغان رئیسجمهور ترکیه و هیئت همراه با تأکید بر لزوم افزایش همکاریهای دو کشور بهویژه همکاری های تجاری، رژیم صهیونیستی را از عوامل اصلی ایجاد اختلاف بین کشور های اسلامی برشمردند.
🔹 ایشان صراحتا برخی سیاست های دولت ترکیه در منطقه را ناقض امنیت در غرب آسیا دانسته و عملا حرکت آنکارا به سوی پذیرش تلآویو بهعنوان یک شریک منطقهای و بینالمللی را به مثابه خطایی بزرگ مورد شناسایی و تحلیل قرار دادند.
🔸 در کنار این موارد، معظم له تأکید کردند که حفظ تمامیت ارضی سوریه بسیار مهم است و هرگونه حمله نظامی در شمال سوریه قطعاً به ضرر ترکیه، سوریه و همه منطقه، و به نفع تروریست ها خواهد بود.
🔹 این پیامهای آشکار و صریح از جنس تبشیر نیست و بیشتر جنبهای انذار گونه دارد! آنچه مسلم است اینکه فرمایشات دیروز رهبر معظم انقلاب در دیدار اردوغان، خود یک درس سیاست خارجی برای مسئولین حوزه دیپلماسی کشور و دستاندرکاران جمهوری اسلامی در عرصه روابط بینالملل محسوب میشود. دال مرکزی و گزاره اصلی این درس بزرگ، مربوط به تعارفبردار نبودن عرصه دیپلماسی است.
🔺 نگاه شبکهای، جامع و علی معلولی نسبت به پدیدههای جاری در جهان سبب میشود تا یک کشور هیچگاه خطوط قرمز خود را در تعامل با همسایگان فراموش نکند. تاکنون بارها عنوانشده است که ترکیه در حوزه سیاست خارجی خود نیاز به یک دوربرگردان دارد.
✍حنیف غفاری
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
کانال انقلابی اقتدار ولایی
@EqtedareVelaeii 🇮🇷
بسم الله الرحمن الرحیم
⛔️دیپلماسی انقلابی در رشد یا انزوای جهانی
🖊در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران همواره تلاش مسئولان بر فراهم آوردن #امکان_همزیستی_مسالمتآمیز بوده و جهتگیری کلی سیاست نظام به سوی #گسترش و #تقویت_روابط بدون تشنج با کشورهای اسلامی و دولتهای غیر محارب بوده است.
❌خب #سیاست_خارجی چیست؟؟
مجموعه تصمیماتی ست که دولتها برای #رسیدن به اهداف خود در #محیط_بینالمللی با #حفظ_حاکمیت و در #چهارچوب_منافع_ملی اتخاذ میکنند.
🖊از آنجا که در هر برههای از زمان با ایجاد شرایط جدید مانند جنگ، خشکسالی، انقلاب، تغییر حاکمان رفتار کشورها با یکدیگر ممکن است دستخوش تغییر شود پس در محیط بین المللی دوست و دشمن دائمی وجود ندارد
🖊دولتی که بتواند با توجه به هر شرایطی #منافع_ملی خود را به بهترین وجه ممکن تأمین کند، یک بازیگر موفق در عرصه روابط بینالملل خواهد بود بنابراین وجود دستگاه سیاست خارجی قدرتمند و فعال در روابط بینالملل برای هر کشوری از اهمیت خاصی برخوردار است؛ #ایران نیز از این موضوع مستثنی نیست و در طول تاریخ در مواجهه با کشورهای دیگر سیاستهای مختلف و متضادی را دنبال کرده علی الخصوص بعد از #انقلاب_اسلامی تحول نوینی در مسائل سیاسی ایران اعم از سیاست داخلی و خارجی ایجاد شد چون امام خمینی (ره) که رهبری مذهبی و دارای اندیشه سیاسی مبتنی بر اسلام بودند، خواستار ساختار سیاست خارجی جدید بر مبنای #التزام_به_احکام_شرع_مقدس شد که از منابع رسمی تصمیمگیری در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران به شمار میروند
🖊از مهمترین اصول سیاست خارجی امام که به یکی از شعارهای اصلی انقلاب تبدیل شد؛ #سیاست_نه_شرقی_و_نه_غربی بود؛
«ملت ایران بدون اتکا به غرب و شرق میخواهد روی پای خود بایستد و بر سرمایههای مذهبی و ملی خود استوار باشد.»
۱
🖊دوستان توجه داشته باشند که این تعبیر به معنی قطع روابط با کشورهای دیگر نیست بلکه به معنی #حفظ_استقلال و عدم وابستگی به دیگران در همه زمینههاست .
استقلال، صدور انقلاب، اتحاد امت اسلامی، احترام به حقوق متقابل، نفی ظلم، اصل نفی سبیل، روابط حسنه و مسالمتآمیز با دیگران، دفاع از کیان اسلام و مسلمین، سیاست نه شرقی نه غربی، گسترش روابط بر مبنای اسلامی و انسانی و کمک به نهضتهای آزادیبخش در کنار ظلمستیزی و سازشناپذیری، مبارزه و ایستادگی در برابر مستکبران از جمله اصول سیاست خارجی در اندیشه حضرت امام هستند.
🖊بـه مـوجب اصل ۱۱۰ قانون اساسی، یکی از مهمترین وظایف رهبری تعیین سیاستهای کلی نظام پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت و نیز نظارت بر حُسن اجرای آن سیاستها است، بنابراین تعیین خطمشی سیاست خارجی جمهوری اسلامی که جزو سیاستهای کلی نظام است، مستقیما با مقام معظم رهبری است که دقیقا استمرار سیاستهای بنیانگذار جـمـهـوری اسـلامـی می باشد
✅رهبری در بـیـان اصـول سـیـاسـت خـارجـی مـعـتـقـد بـه ادامـه خـط امـام و اصـل تغییرناپذیر نه شرقی نه غربی هستند و بر این نکته تأکید دارند که مهمتـریـن اصـل در سـیـاسـت خـارجـی مـا، حـمـایـت از هـویـت نـظـام اسـلامـی و پـافـشـاری بر اصـول و ارزشهاست
🖊انـدیـشـه سـیـاسـی رهبری :
«سـیـاست خارجی و دستگاه ادارهکننده سیاست خارجی در حقیقت نیمی از نظام سیاسی است که رابـطـه و حـدود و مـنـافـع کـشـور را در اقـطـار عـالم دنـبـال میکند. هر چه هم که دنیا از ارتباطات بیشتری و نزدیکتری برخوردار بشود، این نـقـش اهـمـیـت بـیشتری پیدا میکند؛ خیلی از مشکلات کشورها را دیپلماسی توأم با ابتکار و اقتدار میتواند حل کند؛ در واقع دیپلماسی ابزار کارآمد اقتدار نظام سیاسی است؛ اقتدار نظام سیاسی را بیش از بسیاری از دستگاههایی که حافظ و موظف به حفظ امنیت ملی هستند، دسـتـگـاه دیپلماسی و ادارهکننده سیاست خارجی میتواند به عهده بگیرد و تحقق ببخشد.»
🖊دیـدگـاه رهـبـری :
«دیپلماسی کار مجموعه نظام است، یعنی اختصاص به وزارت خارجه ندارد. مجموعه مدیریت کـلان نـظـام، متصدی مسئله دیپلماسی است. اما دستگاه تخصصی و کارخانه دیپلماسی و ستاد اصلی دیپلماسی، وزارت خارجه است.»
۲
🖊خب دوستان با توجه به جنگ اقتصادی که ایران به موجب بدعهدی و تحریمهای ظالمانه غرب با آن دست به گریبان است، یکی از اصول مهمی که همیشه در سیاستهای جمهوری اسلامی وجود داشته و گاهی کمرنگتر و گاهی پررنگتر مورد توجه دولتمردان بوده است، مسئله روابط با کشورهای دوست و همسایه و کشورهای منطقه است.
🖊در اصل ۱۵۳ قانون اساسی آمده است:
«نـفـی و اجـتـنـاب از پـیـمـانهایی کـه مـوجب سلطه بیگانه بر منابع طبیعی، اقتصادی، فرهنگی و ارتش گردد و روابـط صـلحآمـیـز مـتـقـابـل بـا دول غـیـر مـحـارب.»
🖊داشتن روابط دیپلماتیک بین دو کشور براساس #منافع_مشترک شکل میگیرد؛و از آنجا که کشورهای همسایه ایران در بسیاری از موارد از جمله مسائل اقتصادی دارای منافع مشترک بسیاری هستند؛ پس بر این روابط اصولی مواردی چون درک متقابل، رفتار حسنه و عدم مداخله در امور داخلی یکدیگر حکمفرما است.
🖊چهار گروه از کشورها در قـانـون اسـاسـی جـمـهوری اسلامی دارای ارجحیت در برقراری روابط با ایران هستند:
همسایگان ایران،
کشورهای مسلمان،
کشورهای جهان سوم،
کـشـور هـایـی کـه به نوعی یکی از نیازهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و یا نظامی ایران را بر طرف میسازند.
🖊مقام معظم رهبری با تسلط بر قانون اساسی اولویتهای سیاست خارجی را چنین بیان میفرمایند:
«سـیـاسـت خـارجـی ایران به طور کلی بر این مبناست که ما با کشورها #براساس_قانون_اساسی و #براساس_اصول_اسلامی با کشورهایی که سر تعرّض با ما ندارند، رابطه خصمانه نداریم. کسانی که با ما سر تعرض دارند و شیوه خصومت در پیش میگیرند، مـا هـم در مـقـابل با آنها خصومتآمیز برخورد میکنیم.
اگر خصومت آنها نظامی بود، ما هم مـتـقـابـلا خصومت نظامی خواهیم داشت.
اما کشورهایی که با ما سر خصومت ندارند و مایلند بـا مـا ارتـبـاطات دوستانه یا برادرانه داشته باشند، ما نسبت به آنها روی خوش نشان میدهیم و دست دوستی به سوی آنها دراز میکنیم.»
۳
🖊در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران همواره تلاش مسئولان بر #ایجاد_آرامش و فراهم آوردن امکان صلح و #همزیستی_مسالمتآمیز در سطح منطقه بوده و جهتگیری کلی سیاست نظام به سوی گسترش و #تقویت_روابط_بدون_تشنج با کشورهای اسلامی و دولتهای غیر محارب بوده است.
🖊هموطنان گرامی سیاست جمهوری اسلامی ایران مشخصا #ایجاد_روابط_متقابل با کشورهایی است که علاوه بر #حفظ_تمامیت_ارضی و #ایجاد_امنیت، بیشترین منافع ملی را از نظر نظامی، سیاسی، اقتصادی و حتی فرهنگی برای کشور داشته باشند.
🖊براساس همین اولویت سیاست خارجی جمهوری اسلامی، مقام معظم رهبری در چند هفته اخیر با امیر قطر و رؤسای جمهور سوریه، ونزوئلا، تاجیکستان، ترکمنستان و قزاقستان و همچنین دیروز با رییس جمهوری روسیه و ترکیه دیدار و گفتگو داشته و با جدیت در مورد مسائل مهم منطقه و جهان با آنها به بحث و تبادل نظر پرداختند.
🖊ایشان در تمامی دیدارها به این موضوع اشاره کردند که #روابط_ایران و کشورهای منطقه باید بیش از گذشته گسترش پیدا کند و با اینکه پیشرفتهای خوبی صورت گرفته و سطح روابط افزایش یافته است اما با نقطه مطلوب فاصله دارد و نیازمند تلاش بیشتری در این زمینه است.
🖊رهبری با تأکید بر اشتراکات تاریخی و فرهنگی و زبانی کشورهای همسایه بر لزوم همکاریهای علمی و امنیتی مانند تشکیل #کمیته_علمی و یا #همکاریهای_نظامی مانند ساخت پهباد تأکید کردند.
🖊با توجه به سخنان رهبر انقلاب در این دیدارها #شاخصهای_روابط_دیپلماتیک با همسایگان در سیاست خارجی جمهوری اسلامی به خوبی روشن میشود :
✅موضوع حمایت فلسطین و مقابله با اقدامات رژیم صهیونیستی به عنوان دشمن مشترک در منطقه
✅تقویت پیوند بین کشورها براساس نقاط و منافع مشترک
✅ارتقای همکاریهای اقتصادی
✅مقاومت و ایستادگی در مقابل زورگویی و زیادهخواهیهای غرب در منطقه
✅تقویت روابط از طریق همفکری و همکاریهای مشترک
✅ارتقای همکاریها در زمینههای علمی و فناوری و صنعتی و دانشبنیان
✅توجه به گسترش تروریسم و رشد گروههای تکفیری در منطقه و لزوم همکاریهای نظامی و امنیتی
✅توجه به خطر توسعه ناتو و گسترش نفوذ غرب
🖊رهبر معظم انقلاب با درایت و تیزبینی با اشاره به #نقاط_مشترک ایران با هر یک از این کشورها به توسعه روابط در زمینههایی که منافع مشترک را برای دو کشور ایجاد میکند، تأکید کردند؛ ایشان با #هوشیاری و #نکتهسنجی و شناخت ظرفیتها و مناسبات مختلف هر کشور به بیان نکات و زمینههای همکاری و حتی #نگرانیهای_مشترک ایران با آنها پرداختند و علاوه بر #ایجاد_حس_همدلی و نزدیکی، آمادگی کشور را در گسترش همکاریها در موارد گوناگون اعلام کردند.
۴