💠 مروت
🔸 امام صادق(علیه السلام):
سوگند به کسى که جدم را برانگیخت، خداوند روزى بنده را به اندازه مروتش مى دهد و روزی به اندازه مخارج فرود مى آید.
از امام صادق(علیه السلام) درباره معنای مروت پرسیدند، فرمود: جوانمردی به سفره اى است که گسترده شود و خیرى است که به دیگران برسد و صورتى است که به خنده شناخته شود و خوددارى از آزار دیگران است.
📚 مکارم الاخلاق/ص543
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📛 دروغ هایی که در فضای رسانه به ما گفته می شود❗️
رفتار خشن گشت ارشاد با یک خانم بی حجاب از دید رسانه های خارجی که از قضا جزء تروریست ها بود با مواد منفحره
پشت پرده خیلی از بی حجابی ها چیست؟
این خانم از سرشبکه های موساد بود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 قدرت بی شباهت #امام_زمان (عج) از زبان آیت الله نخودکی...
✨️حذف ۴۲۰۰ چرا لازم شد؟
پس از انتخابات ریاستجمهوری، در اولین جلسهای که بهعنوان عضو کمیته اقتصادی آقای رئیسی با مدیران وقت سازمان برنامه داشتم، اولین سخن آقای پورمحمدی این بود که باید ارز ۴۲۰۰ را حذف کنید. موضع حقیر این بود که تورم شدیدی ایجاد خواهد شد و نباید.
تقریبا در تمامی جلساتی که پیش از تشکیل دولت حضور داشتم، مخالفتم را اعلام کردم و بعد از آن، در جریان مباحث نبودم. درآمدهای نفتی دولت کفاف تامین ارز ۴۲۰۰ برای کالاهای اساسی را نمیداد. لذا یا با نامه به رهبر انقلاب از صندوق توسعه ملی برداشت میشد، یا ارز نیمایی از صادرکنندگان غیرنفتی خریداری شده (به قیمت ۲۳هزار تومان) و به واردکنندگان کالاهای اساسی به نرخ ۴۲۰۰ واگذار میشد. یعنی دولت گران میخرید و ارزان میفروخت!
موضع حقیر این بود که این ۲۳هزار تومان از کجا آمده؟ چرا پتروشیمیها و فولادیها ارز حاصل از صادراتشان را به همین قیمت ۴۲۰۰ عرضه نمیکنند؟
منتهی نظر دیگر که غالب شد، پذیرفتن نرخ دلار نیمایی به عنوان نرخ واقعی و تبعیت دولت از این نرخ بود. دولت از یک سو نظر ما را نمیپذیرفت، از دیگر سو مدام یا از صندوق توسعه ملی برداشت میکرد یا ارز نیمایی خریداری کرده و به نرخ ۴۲۰۰ به واردکنندگان میداد (مانند همین قصهای که شایعه شد درباره خرید ارز نیمایی و فروش به ۲۸۵۰۰ صورت میگیرد و بانک مرکزی تکذیب کرد). نتیجه این رویکرد، یا تخلیه منابع صندوق توسعه بود، یا ایجاد کسری برای دولت؛ در چنین شرایطی بود که با اینکه رهبر حکیم انقلاب اسلامی در حکم تنفیذ رئیس جمهور بر تقویت ارزش پول ملی تصریح کرده بودند، بعدها فرمودند کار لازمی بود. در سیاستهای کلی برنامه هفتم نیز که ابلاغ فرمودند، بر ثبات نرخ ارز تصریح شد.
همان روزی که آقای رئیسی بنا بود شب به تلویزیون بیایند و حذف ۴۲۰۰ را اعلام کنند، خدمتشان رفتم و التماس کردم که این کار را نکنید. گفتم به پایتان میافتم نکنید!
اما کارگر نیفتاد. پیشبینیهایی کردم از عواقب کار. هنگام خداحافظی، عرض کردم شما که حرف حقیر را نپذیرفتید، اما قول بدهید اگر آنچه گفتم رخ داد، عوامل این کار را عزل کنید...
پس از حذف ۴۲۰۰، یک به یک آنچه انذار داده بودیم رخ داد. به فاصله چند ماه، مالکان ارز و طبعا ذینفعان گرانی آن شروع به بالا بردن نرخ بازار و به تبع آن، نرخ نیما کردند. به نحوی که ظرف مدت کوتاهی، نرخ ارز نیما از ۲۳ هزار تومان در مرداد ۱۴۰۰ به ۳۸ هزار تومان رسید. حال دولت ماند و این تناقض که چه کند؟ آیا دولت نیز پول نفت را به نرخ جدید نیما به واردات کالاهای اساسی بدهد؟ واقعیت این است که تجربه تورم شدید ناشی از حذف ۴۲۰۰ این اجازه را به دولت نداد. وگرنه بر اساس همان منطقی که ۴۲۰۰ حذف شد، ۲۸۵۰۰ نیز باید حذف میشد! چه آنکه تعدادی از نمایندگان مجلس نیز به جد دنبال حذف ارز ۲۸۵۰۰ هستند. موضع جدید ما این است: در فاصله این دو سال، دقیقا چه اتفاقی افتاده که نرخ ارز نیما از ۲۳هزار تومان به ۳۸هزار تومان رسید؟ چرا پتروشیمیها و فولادیها باید ارز خود را بالاتر از ارز نفتی بفروشند؟ موضع جدید طرف مقابل نیز عرض شد که تبعیت دولت از نرخ نیمایی را تجویز میکنند و این داستان ادامه دارد.
سخن بسیار است، اما هر راست نشاید...
اقتصاد کتاب نیست، ماشین حساب هم نیست. مراودات پیچیده انسانی و معادلات پیچیدهتر سیاسی و مناسبات هولناک قدرت و ثروت را کنار گذاشتن و با استناد به چند قلم نمودار و آمار، تحلیل اقتصادی ارائه دادن، اشکالی ندارد. اما برای سرگرمی خوب است، نه سیاستورزی و اداره کشور...
@syjebraily
خاویر میلی رئیس جمهور آرژانتین، یک اقتصاددان نئولیبرال است که با وعده های صریح شوک درمانی، کاهش ارزش پول ملی، دلاریزهسازی اقتصاد، حذف یارانهها و... رای آورده است؛ یعنی هرآنچه مطلوب نئولیبرالهای ایرانی بوده است. از مردم و نخبگان میخواهم اخبار #آرژانتین را با دقت دنبال کنند.
فراموش نکنید که امروز در آرژانتین، نئولیبرالیسم با رای مردم به کرسی نشسته است.
پوپولیسم، شرط موفقیت سیاسی نئولیبرالیسم است.
نئولیبرالیسم، مردمفریب و رایساز است، اما وقتی به قدرت رسید، معیشت میسوزد و نابرابری میسازد.
شورش اجتماعی در آرژانتین قطعی است.
@syjebraily
اقتدار ولایی
خاویر میلی رئیس جمهور آرژانتین، یک اقتصاددان نئولیبرال است که با وعده های صریح شوک درمانی، کاهش ارزش
✨️خشم شب خاویر میلی به ملت آرژانتین
دلار ۳۶۶ پزویی حذف شد/ نرخ دلار به ۸۰۰ پزو افزایش یافت.
از اول ژانویه یارانههای انرژی و حمل و نقل کاهش مییابد.
پاتریشیا بولریچ وزیر امنیت: هرگونه تظاهرات سرکوب خواهد شد.
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آقای محمد فاضلی گفتهاند اگر ویتنامیها یک هفته کار نکنند، جهان کفش برای پوشیدن ندارد! شعرسرایی برای ادخال سرور در قلب مخاطبان، هیچ اشکالی ندارد، اما نتیجه سیاستی گرفتن از این اشعار، برای کشور سمّ مهلک است. ایران سالانه ۲۵۰ میلیون جفت کفش تولید میکند.
این کلیپ را انجمن کفش قم از بازدید اخیرم از این انجمن و چند کارخانه تولید کفش تهیه کرده است. از آقای فاضلی و هر اهل تریبون دیگری که میخواهد اظهار نظر کند، خواهش میکنم اطلاعات خود را از کتابها و سایتها نگیرد. ایران رتبه ۱۲ تولید کفش در جهان را دارد.
🖌دکتر جبرائیلی
_______________________
🖌#پی_نوشت:
برای برخی از این جماعت سیاسی با برچسب کارشناس و دکتر و متخصص بایستی کلاس های نهضت سواد آموزی از نو دایر شود که علاوه بر سوادآموزی شعور هم تدریس شود تا اینقدر ایران و ایرانی را تحقیر نکنند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قصه پر غصه توانیر و نسخه خصوصیسازیاش...
#نه_به_نئولیبرالیسم
@syjebraily
💎مقایسه قیمت ها در ایران و آمریکا
از آقای داریوش سجادی خواهش کردم یک قیمت از ایالت آریزونا برایمان بگیرند.
هر گالن= ۳.۷۸۵ لیتر
هر گالن بنزین= ۳.۵۹ دلار
هر لیتر بنزین= ۹۴ سنت
۳۳۰ میلی لیتر آب معدنی معمولی= ۱.۲۹ دلار
هر لیتر آب معدنی: ۳.۹ دلار
بله عزیزان! در آمریکا هم آبمعدنی از بنزین گرانتر است!
✨️
یارانه پنهان ماجرا را هم حساب کنیم!
هر بطری آب معدنی در آمریکا= ۱.۲۹ دلار
قیمت دلار= ۵۰ هزار تومان
قیمت آبمعدنی در آمریکا= ۶۴۵۰۰ تومان
قیمت آب معدنی در ایران= ۵ هزار تومان
یارانه پنهان هر آب معدنی= ۵۹۵۰۰ تومان
کسانی که معده بزرگتری دارند، یارانه پنهان آب معدنی بیشتری میگیرند و این عدالت نیست! باید یارانهها عادلانه توزیع شود. آب معدنی را گران کنیم و به کسانی که آب معدنی نمیخورند، یارانه نقدی بدهیم!
🖌دکتر جبراییلی
___________________
🖌#پی_نوشت:
برای برخی از این جماعت سیاسی با برچسب دکتر و متخصص و استاد که قبله آمالشان آمریکاست که رسانه های قوی در داخل و خارج هم در اختیار دارند بایستی کلاس های نهضت سواد آموزی از نو دایر شود که علاوه بر سوادآموزی؛ شعور و فهم و شیوه درست تحقیق و مطالعه هم تدریس شود تا اینقدر ایران و ایرانی را تحقیر نکنند و گوساله سامری ارباب صهیونیست نشوتد و طویله بزرگی به اسم آمریکا را بهشت ننمایند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💎تشریح ریشه مشکلات اقتصادی و اساتید بی سوادی که اساس مشکلاتند
قیمت مواد اولیه را برای تولیدکننده ایرانی جهانی/ دلاری کرده اند، بهنام کنترل تورم، نرخ بهره بانکی را برای تولید کننده ایرانی به فلک رساندهاند. این نامعادلات، تولید ایرانی را هم از رقابت ناتوان کرده، هم از سرمایه گذاری جدید و افزایش کیفیت؛ همزمان توی سرش میزنند که تو عرضه نداری!
🖌دکتر سیدیاسر جبرائیلی
مولا و مقتدای ما فرمودهاند تورم باید مهار شود، تولید رشد کند، نرخ ارز ثبات پیدا کند، ارزش پول ملی تقویت شود، به دلار حاکمیت داده نشود، مواد اولیه ایرانی به دلار فروخته نشود، گرانیها علاج شود...
تا پای جان برای تحقق این فرمایشات تلاش خواهیم کرد.
#نه_به_نئولیبرالیسم
🖌دکتر سید یاسر جبراییلی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 پیشگیری از سرماخوردگی در هوای سرد
♻️ معمولا افراد در #زمستان دمای خانه را بسیار گرم میکنند و همین موجب بروز #سرماخوردگی میشود. پس باید چگونه زیست کرد در #فصل_سرد؟
🔉 استاد صادقیان
@www_irismed_ir
پوتین و جنگ غزه - 1
🖌جعفر بلوری
چیزی نزدیک به 2 سال است که جنگ اوکراین شروع شده و این جنگ، همچنان ادامه دارد. تفاوت مهمی که این جنگ با هفتهها و ماههای اولیه شروع آن دارد، برداشته شدن تمرکز رسانهها از روی آن و متمرکز شدن روی جنگ غزه است. البته تفاوتهای دیگری هم وجود دارد که اینجا جای پرداختن به همه آنها نیست. مثل خسته شدن متحدان اوکراین از این جنگ و هزینههایش یا بروز شکاف در جبهه غرب درباره ادامه یافتن یا نیافتن کمکها به زلنسکی و... به هر تقدیر این جنگ همچنان ادامه دارد و زمان زیادی هم به رسیدن «زمستان سرد» باقی نمانده است...!
جنگ اوکراین 5 اسفندماه سال 1400 شروع شد و بسیاری از کارشناسان و رهبران کشورهایی که مستقیم یا غیرمستقیم درگیر آنند، تصورش را هم نمیکردند که اینقدر طول بکشد. «تکرار» و «طولانی شدن» دو عاملی است که به «کم اهمیت شدن» و بعضا حتی «بیاهمیت شدن» یک مسئله - برای مردم عادی و بعضا حتی نخبگان سیاسی - میانجامد. شاید مهمترین دلیل طولانی شدن این جنگ هم این است که، دو طرف یعنی «روسیه» و «ناتو»، تمام ظرفیت شان را البته به شکلی «کنترل شده» به میدان آوردهاند و نمیخواهند «ببازند.» این طولانی شدن در کنار آغاز جنگ غزه، حالا اوکراین و رهبرش را برای بسیاری از کشورهای غربی اگر نگوییم بیاهمیت، حتما کماهمیت کرده است! طوری که رفته رفته زمزمهها درباره لزوم پایان جنگ اوکراین به گوش میرسد و زلنسکی هم چند باری در این باره ابراز نگرانی جدی کرده است. در ادامه این یادداشت این موضوع را بیشتر باز خواهم کرد.
فقط به عنوان یک نمونه کافی است رجوع شود به اخبار و گزارشهایی که تقریبا هر روز از سوی رسانههای غربی درباره «ته کشیدن» انبارهای تسلیحاتی کشور های عضو ناتو منتشر میشود. یا گزارشهایی که مثلا میگویند؛ آمریکا مجبور شد سلاحهایی را که در زرادخانه هایش در فلان کشور داشت جهت استفاده در بهمان جنگ جابهجا کند. جنگی که باعث تخلیه شدن انبارهای تسلیحاتی کشورهای عضو سازمانی به عریضی و طویلی ناتو شود یعنی، طرفین این جنگ با تمام ظرفیت به میدان آمدهاند و جنگ هم خیلی طولانی شده است.
🔆همانطور که بالا اشاره شد مدتی است، خبرهای مهمی از این جنگ منتشر میشود که به نظر میرسد در صورت صحت میتوان گفت تکلیف این جنگ نیز در حال مشخص شدن است. مخرج مشترک تمام این خبرها نیز چیزی نیست جز «لزوم پایان جنگ اوکراین» با «آغاز مذاکراه با روسیه» آن هم به شکلی که «هنری کیسینجر» مدتها پیش چارچوب کلی آن را پیشنهاد داده بود.
📌شاید «کیسینجر» جزو اولین افرادی بود که پیشنهاد داد، اوکراین با گذشتن از خیر سرزمینهایی که در این جنگ از دست داده است، قال قضیه را کَنده و به جنگ پایان دهد. پس از او صداهای مشابهی از سوی برخی رهبران سیاسی و نظامی اروپایی و حتی ناتو شنیده شد. این پیشنهادها آنقدر تکرار شد که خشم زلنسکی را برانگیخت. اوکراینی که به خاطر همین غرب و «ناتو» ویران شده است، تحمل شنیدن راهکارهای تحقیر آمیزی مثل «گذشتن از خیر سرزمین های از دست داده» را نداشت. هیچ کس اگر نداند، زلنسکی خوب می داند، غربیها او و کشورش را وادار به عبور از خطوط قرمزهای روسیه و در نتیجه، آغاز این جنگ خانمانسوز کردند. یعنی اوکراین با طناب پوسیده ناتو وارد چاه جنگ شده است. برای مطالعه در این باره رجوع شود به اظهارات «جان مرشایمر» نظریهپرداز شهیر آمریکایی و صاحب نظریه «رئالیسم تهاجمی». اوکراینِ زلنسکی مدتی است که پس از مشاهده «خستگی متحدانش» از ادامه کمکها، و شنیدن پیشنهادهای تحقیرآمیز به عنوان راهحل از سوی همین متحدانش، اعلام میکند، غرب به جای ارائه چنین راهوحلهایی، سلاحهای بیشتری در اختیارش قرار دهد و...
📌 تمام این تحولات و پیشنهادهای تحقیر آمیز مربوط به زمانی است که «جنگ غزه» هنوز شروع نشده بود و صد دلیل وجود دارد که «اسرائیل» و «فرجام جنگ غزه» برای غرب به ویژه آمریکا مهمتر از «اوکراین» و «فرجام جنگ با اوکراین» است! با شروع جنگ غزه - که با تمام جنگهای قبلی رژیم صهیونیستی فرق دارد - این پیشنهادها تبدیل به «دستور» شده و آنطور که «فارین پالیسی» نوشته است «اوکراین چون در حال شکست خوردن است، آمریکا هم دو راه بیشتر ندارد. یا وارد جنگ مستقیم با روسیه شود، که نشدنی است؛ یا مذاکره با پوتین را احیا کند. و خبرهایی وجود دارد که این مذاکره مدتی است بیسروصدا شروع شده است.» در واقع فارین پالیسی میگوید، غرب راه دوم را انتخاب کرده است و اوکراین نیز چون، بدون حمایتهای غرب یک ساعت هم دوام نمیآورد، مجبور به انجام این مذاکرات به شکل پنهان شده است!
پوتین و جنگ غزه - 2
🖌جعفر بلوری
اما یکی از این صد دلیل، این است که غرب هر کاری که از دستش بَر میآمد برای شکست روسیه انجام داده و هزینه های بسیاربسیار سنگینی نیز در این راه متحمل شده است. زمستان سخت سال گذشته، افزایش سرسامآور قیمت حاملهای انرژی که در نهایت منجر به مرگ دهها هزار نفر در اروپا شد، فقط و فقط گوشهای از این خسارات است و زمستانی دیگر هم در راه است. نابودی زیرساختهای اوکراین را هم بگذارید کنار این وضع! وقتی جنگی «قفل» شد و هزینههایش هم سر به فلک کشید، طبیعی است عدهای به فکر کشیدن ترمز آن باشند. جنگ غزه در چنین شرایطی شروع شد و جنگ اوکراین را بهشدت تحت تاثیر گذاشت. این جنگ، بنا به گفته صهیونیستها موجودیت اسرائیل - که لابیهایش در تار و پود اقتصاد، سیاست، هنر و همه چیز غرب رسوخ کرده- را هدف قرار داده است، طبیعی است اولویت چنین غربی، چرخش از نجات اوکراین به نجات اسرائیل باشد. غرب امیدی به پیروزی اوکراین و شکست پوتین ندارد و نمیخواهد این اتفاق درباره اسرائیل تکرار شود. چرا که اگر شکست غرب در اوکراین باعث تقویت روسیه شده است، شکست اسرائیل هم باعث تقویت ایران خواهد شد و غرب «نمیتواند» این مسئله را، نه هضم کند، نه تحمل نماید!
با آغاز عملیات طوفان الاقصی در 7 اکتبر (15 مهرماه)، فقط رژیم صهیونیستی غافلگیر نشد. ناتو به رهبری آمریکا هم غافلگیر شد. حتی روسیه هم غافلگیر شد. برای این که اهمیت مسئله
«اسرائیل - فلسطین» و همین جنگ غزه برای غرب بهویژه منطقه کمی معلومتان شود، نیازی نیست به گذشتههای دور برگردیم. کافی است به تحولات مهمی که طی همین سالهای اخیر در منطقه رخ داده کمی دقیق شویم. مثل پروژه داعش. پروژه پیچیده، پرهزینه و عظیمی که یکی از خروجیهایش قرار بود، تغییر مرزها و تضعیف قدرتهای منطقه به نفع همین رژیم صهیونیستی باشد. میخواهیم بگوییم، غرب برای حفظ و تقویت «اسرائیل» حاضر شده پروژهای به کثیفیِ داعش را برنامهریزی و اجرا کند. مگر هدف از خلق داعش، چیزی جز «تضعیف مقاومت منطقه جهت ایجاد حاشیه امن برای اسرائیل» بود؟! حالا تصورش را بکنید، این «اسرائیل» با آن همه اهمیت برای غرب، در خطر نابودی است. در چنین شرایطی طبیعی است «مسئله اوکراین» با وجود تمام اهمیتش برای غرب، دیگر اولویت نباشد. طبق محاسبات غرب، نتیجه عقبنشینی در جنگ اوکراین نهایتا بشود، از دست رفتن برخی شهرها و مناطق اوکراین (نه مناطق و شهرهای ما) و کمی هم تحقیر ناتو، اما در صورت شکست و یا نابودی رژیم صهیونیستی، «خاورمیانه جدیدی» متولد خواهد شد که حرف اول و آخر را در آن، ایران خواهد زد!
📌مخلص کلام اینکه، جوانان فلسطینی و بهطور کلی جبهه مقاومت با عملیات طوفان الاقصی - خواسته یا ناخواسته - لطف بزرگی در حق روسیه کردهاند. اگر طی هفتههای آینده شنیدید، زلنسکی حاضر به از سرگیری مذاکرات شده، اگر شنیدید از خیر «شبهجزیره کریمه» گذشته و مالکیت سایر سرزمینهای از دست رفتهاش را هم به برگزاری همهپرسی در میان ساکنان آن سرزمین گذاشته است؛ و در یک کلام اگر شنیدید پوتین در میدان سرخ، رژه پیروزی بر ناتو برگزار کرده است اولا تعجب نکنید، ثانیا بدانید بخشی از این پیروزی را مدیون جوانان فلسطینی و همین جنگی است که در غزه جاری است. کمترین انتظار از یک متحد این است که جنایات هولناک رژیم صهیونیستی در باریکه غزه را محکوم کند و در این زمینه کمی فعالتر باشد.
برای روسیه، امروز حمایت از آرمان فلسطین و ملت مظلوم فلسطین اولا؛ اعتبار و آبرو در بین مردمان سراسر جهان میآورد، ثانیا؛ به معنای حرکت برای رسیدن هرچه سریعتر به آن نقاطی است که در چند خط بالا برشمردیم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌ #شبهه
⁉️ اگر حضرت زهرا سلام الله علیها بیمار بودند چطور با آن پهلوی شکسته در خانه مهاجرین و انصار میرفته و تقاضای یاری می کردن؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
#شبهه #شبهات_فاطمیه #فاطمیه
📌#پرتوی_حق👇🏿
ا @partoye_hagh