15.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
صوت عجیب آیت الله خزعلی در سال ۱۳۵۵، در مورد موبایل و اینترنت جهانی! قبل از ظهور / مردم در کف دست خود تمام زمین را می بینند / آمریکایی ها به دنبال مهدی موعود (عجلالله تعالی فرجه الشریف) در عراق بودند ...
دو باخت در یک بازی!
🔹گل اول را که ژاپن به ایران زد، موتور کانال های ضد انقلاب و معارض روشن شد. گزارش لحظه لحظه، به خیال این که ایران می بازد.
♦️تصور کنید تیم ملی، بازی را با همین نتیجه می باخت. برای جنگ اعصاب با مردم هم که شده، کانال های بی وطن، تا چند روز، ماجرا را رها نمی کردند.
🔹اما نیمه دوم وقتی ایران توفان به پا کرد و پس از خلق موقعیت های متعدد، یکی پس از دیگری گل کاشت، چراغ و موتور کانال های معاند یک جا خاموش شد.
♦️بعد از گذشت بیش از یک ساعت، هنوز هم در کما هستند!
🔹طوری نشده که. ژاپن هم می برد، آنها باخته بودند. از سر بیخردی، قمار کرده بودند بر سر دار و ندار خود، و پیشاپیش باختند. منتها پیروزی ایران، دو باخت برای وطن فروشان بود.
@IMANI_mohammad
بمباران یمن؛ راهبرد یا راه بند؟
♦️آمریکا و انگلیس دیشب، به سه استان صنعا، ضمار و بیضاء در یمن حمله کرده و آن را "دور دوم انتقام گیری از سربازان کشته شده در مرز اردن" خواندند.
🔹درگیر شدن با مقاومت یمن، احمقانه ترین و پر ریسک ترین گزینه ای بود که آمریکا می توانست سراغ آن برود.
♦️انصارالله اولا بر خلاف مقاومت عراق، هیچ محدودیتی در جنگ تمام عیار با آمریکا ندارد. ثانیا در موقعیتی مستقر است که دست آمریکا و انگلیس، به معنای واقعی کلمه زیر ساطور اوست. ثالثا از توان رزم و تسلیحات پیشرفته ای برخوردار است که هنوز رونمایی نکرده است.
🔹عبرت نگرفتن از عبرت ها، نشانه زوال عقل است. آمریکا دید که مقاومت یمن با حیثیت رژیم متجاوز عربستان چه کرد، بلکه خود، بخشی از این جنگ بود. با این وجود، به قماری از پیش باخته تن داد.
♦️مقاومت یمن تا پیش از این، با کشتی های تجاری و نظامی آمریکا و انگلیس و اسرائیل مدارا کرده و صرفا باب المندب را برای عبور برخی از آنها نا امن کرده بود. هدف، سر عقل آوردن حامیان اسرائیل و توقف جنایت جنگی در غزه بود.
🔹اما قطعا این معادله پس از حملات اخیر تغییر خواهد کرد. وقتی کار به غرق شدن کشتی های متجاوزان و هلاکت سرنشینان رسید یا خبر آمد که فلان پایگاه آمریکا در شیخ نشین های منطقه گرفتار تیر غیب شد، آن گاه حساب کار دست دولت بایدن می آید.
♦️مقامات کُند ذهن آمریکا خیال می کنند با دشمنان متعارف -قابل محاسبه، پیش بینی و مدیریت رفتار- طرف هستند و می توانند وادار به تسلیم کنند. نمی فهمند که اگر یمنی ها بنا بود جا بزنند، از ابتدا به خاطر دفاع از مردم مظلوم غزه، در این معرکه پا نمی گذاشتند.
🔹نشریه فارن افرز یکی از ده ها رسانه های آمریکایی است که درباره وارد نشدن در تله یمن هشدار داده است:
🔻"حملات پیاپی حوثی های یمن برای تحت فشار قرار دادن اسرائیل طراحی شده. آنها طی سه ماه گذشته مانع عبور محمولهها به سمت اسرائیل شدند. حملات موشکی یمنیها، موجب کاهش ۸۵درصد فعالیت های بندر ایلات شده است
🔻بهترین راه، دیپلماسی است. آمریکا اگر بتواند اسرائیل را برای توقف بمباران غیر نظامیان غزه تحت فشار قرار دهد، بهانه حوثیها را تضعیف خواهد کرد. تهران میخواهد آمریکا بعد از جنگ فرسایشی در یمن، دست از پا درازتر مجبور به عقبنشینی شود. ایران و حوثیها تله کار گذاشتهاند و آمریکا نباید وارد آن شود".
🔹همچنین «داگلاس مکگریگور» مشاور سابق پنتاگون درباره حملات اخیر آمریکا نوشت:
🔻"بمباران، دیپلماسی و استراتژی نیست، و بازدارندگی به همراه نمیآورد. سقوط یک قدرت به جهنمی که خودش ساخته، به تدریج رخ میدهد؛ تا اینکه ناگهان متوجه میشود چطور حریف را دست کم گرفته و استراتژی های اشتباه انتخاب کرده بود.
🔻ما به خاطر این استراتژی های نادرست، با شکستهای راهبردی و پیاپی در افغانستان، لیبی، عراق و اوکراین مواجه شدیم. اکنون واشنگتن به سرعت در حال رسیدن به جهنم خودساخته در روابط با بقیه جهان است".
@IMANI_mohammad
💢خمینی، خامنهای
و این انقلاب ۱۲۰۰ ساله -۱
1- چند سال پایانی حیات مبارک خویش را در زندان «سندی بن شاهک» (رئیس یهودی استخبارات حکومت هارون عباسی) در بغداد گذراند؛ در غُل و زنجیر و شکنجه. چنانکه در زیارتنامه حضرتش آمده است:
«اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ اَهْلِ بَیتِهِ وَ صَلِّ عَلَی مُوسَی بْنِ جَعْفَر... مَاْلَفِ الْبَلْوَی وَ الصَّبْرِ وَ الْمُضْطَهَدِ بِالظُّلْمِ وَ الْمَقْبُورِ بِالْجَوْرِ وَ الْمُعَذَّبِ فِی قَعْرِ السُّجُونِ وَ ظُلَمِ الْمَطَامِیرِ ذِی السَّاقِ الْمَرْضُوضِ بِحَلَقِ الْقُیودِ...
خداوندا بر محمّد و اهل بیتش و بر موسی بن جعفر درود فرست... که به بلا و صبر خو گرفته، به ظلم پایمال شده و به ستم دفن شده و در عمق زندانها و تاریکیهای زیرزمینها مورد عذاب قرار گرفته بود، با ساق کوبیده به حلقههای زنجیرها...».
2- روزگار آن «عبد صالح، بابالحوائج، صابر امین، نفس زکیّه و زین المجتهدین»، بهویژه در سالهای منتهی به شهادت، بسیار سخت گذشت. فرموده بود: «لَو كانَ فِيكُم عِدَّهًْ أهلِ بَدرٍ لَقامَ قائمُنا. اگر به تعداد اهل بدر [۳۱۳ مؤمن مجاهد] در ميان شما بود، قائم ما قيام مىكرد»ِ و چنان تعدادی فراهم نبود.
با این وجود، و در متن همان شرایط پرمحنت، مولای ما حضرت موسی بن جعفر الکاظم (علیهالسلام)، از افقی نورانی و بهجتانگیز خبر میداد؛ افقی که به جان خریدن سختیهای طاقتفرسا را قابل تحمل میکرد:
«طُوبى لِشيعَتِنَا الْمُتَمَسِّكينَ بِحُبِّنا فى غَيْبَهًْ قائِمنا اَلثّابِتينَ عَلى مُوالاتِنا وَالْبَرآئَهًِْ مِنْ اَعْدآئِنا اُولئِكَ مِنّا وَ نَحْنُ مِنْهُمْ وَ قَدْ رَضُوا بِنا اَئِمَّهًًْ وَ رَضينا بِهِمْ شيعَهًًْ وَ طُوبى لَهُمْ، هُمْ وَاللّه ِ مَعَنا فى دَرَجَتِنا يَوْمَ الْقِيامِهًْ.
خوشا به حال شيعيان ما كه در زمان غيبت قائم ما به دوستى ما چنگ مىزنند و در دوستى ما و برائت از دشمنان ما استوارند. آنها از ما، و ما از آنها هستيم، آنها به پيشوائى ما راضى شدند و ما هم به شيعه بودن آنها راضى و خشنوديم و خوشا به حال آنها، به خدا سوگند آنها در روز قيامت، با ما و مرتبه ما هستند».
۳- به هشام بن حکم فرمود، اما روی سخن با هر خردمند مؤمن، تا آخر دنیا داشت: «اى هشام! اگر در دست تو گردويى باشد، اما مردم بگويند كه گوهر است، حرف مردم سودى براى تو ندارد، وقتى مىدانى كه گِردوست. و اگر در دست تو، گوهری باشد اما مردم بگويند كه گِردوست، هنگامی که خود مىدانى گوهر است، سخن مردم، تو را زيان نمىرساند».
مؤمن را با خلل ناپذیری و صلابت معنا کرد و فرمود: «اَلْمُؤمِنُ اَعَزُّ مِنَ الْجَبَلِ، اَلْجَبَلُ يُسْتَفَلُّ بِاْلمَعاوِلِ وَالْمُؤْمِنُ لايُسْتَفَلُّ دينُهُ بِشَئٍ. مؤمن سرسختتر از كوه است. کوه بـا كلنگ كنده مىشود، امّا از دين مؤمن هيچ چيز كاسته و گم نمىشود».
در چیرگی ظلمت و جور عباسیان، برآمدن مؤمنان و برافراشتن پرچم اسلام را بشارت داد و فرمود:
«رَجُلٌ مِنْ أَهْلِ قُمَّ یَدْعُو اَلنَّاسَ إِلَی اَلْحَقِّ یَجْتَمِعُ مَعَهُ قَوْمٌ کَزُبَرِ اَلْحَدِیدِ لاَ تُزِلُّهُمُ اَلرِّیَاحُ اَلْعَوَاصِفُ وَ لاَ یَمَلُّونَ مِنَ اَلْحَرَبِ وَ لاَ یَجْبُنُونَ وَ عَلَی اَلله یَتَوَکَّلُونَ وَ اَلعاقِبَهًْ لِلْمُتَّقِینَ.
مردی از اهل قم، مردم را به سوی حق دعوت میکند. قومی به همراه او جمع میشوند که مانند پارههای آهن هستند؛ تندبادها، آنان را به لرزه درنمی آورد و از جنگ خسته نمیشوند و ترس به خود راه نمیدهند و بر خدا توکل میکنند. و عاقبت و سرانجام، از آن پرهیزگاران است».
۴- انقلاب اسلامی، ۴۵ سال قبل، در چنین بستری پدید آمد تا هموارکننده مسیر ظهور موعود (عج) باشد و دقیقا به همین علت، دشمنترین دشمنان خدا در جبهه طاغوت و استکبار، به ستیزهجویی با آن پرداختند. به راستی اگر انقلاب خمینی(ره) در مسیر حق و مبارزه با باطل نبود، مستکبران دائما بر دشمنی با آن میافزودند؟
اینکه مجرمان و شیاطین عالم، با انقلاب اسلامی دشمنی میکنند، بشارت بزرگی است مبنی بر این که ادامه راه انبیای الهی است. «و َكَذَلِكَ جَعَلْنَا لِكُلِّ نَبِيٍّ عَدُوًّا شَيَاطِينَ الْإِنْسِ وَالْجِنِّ...». «وَ كَذَلِكَ جَعَلْنَا لِكُلِّ نَبِيٍّ عَدُوًّا مِنَ الْمُجْرِمِينَ».
حجم دشمنی مستکبران با ملت ایران چنان گسترده بوده که میتوانست ابرقدرتها را از پا درآورد، چنان که شوروی را ساقط کرد. اما مردمان پای کار انقلاب اسلامی، از پارههای پولاد محکمتر بودند که نهتنها از ایران عزیز پاسداری کردند، بلکه رایحه و آوازه انقلاب را در منطقه پراکندند. حتی تحلیلگران کینهتوز غربی هم شهادت میدهند که در مصاف نابرابر 45 ساله، کدام طرف قدرتمندتر شده، و ارادهاش پیش رفته است.
💢ادامه دارد
💢خمینی، خامنهای
و این انقلاب ۱۲۰۰ ساله -۲
۵- چهار سال قبل (سال وقوع فتنه و آشوب کذایی و شهادت سردار سلیمانی ) در حالی که دیوانه جنایتکاری مانند ترامپ در آمریکا بر سر کار بود، نشریه تخصصی «فارین پالیسی»، از رئول مارک گرشت افسر سابق سیا پرسید «رهبر ایران چگونه ترامپ را شکست داد؟».
گرشت، با وجود عقدهگشایی علیه ایران، پاسخ داده بود: «من میتوانم بر مبنای مستندات آماری بگویم که رهبر ایران، قطعا برتر از ترامپ و در نقطه مخالف او قرار دارد».
افسر سیا در ادامه، از «۳۰ سال رهبری هوشمندانه» آیتالله خامنهای یاد کرده و افزوده بود: «بدون شک، او قهرمانی جدی و موفقترین رهبر خاورمیانه از جنگ جهانی دوم به این طرف است. او فوقالعاده باهوش است و از مهارتهای ممتاز و استعدادهای عالی برخوردار است».
چهار سال بعد، «ویلیام برنز» رئیس سازمان سیا ضمن اسم بردن از چین و روسیه و ایران، در نشریه «فارن افرز» مینویسد:
«ایالات متحده در رقابتهای راهبردی دنیا، دیگر قدرت برتر نیست... من در ۴ دهه گذشته مثل امروز، شاهد شرایط انفجاری در خاورمیانه نبودهام. کلید امنیت اسرائیل و خاورمیانه، نحوه مواجهه با ایران است. ایران با بحران اخیر منطقه، جسورتر شده و به نظر میرسد تا آخرین نیابتی خود بجنگد؛ در حالی که برنامه هستهای خود را گسترش داده و به روسیه کمک میرساند».
راز مهمی که بازگویی آن برای مقامات آمریکایی سنگین است، نقش منحصر به فرد ایران، در «نابودی نظم جدید آمریکایی» است. اگر نقش ممتاز ایران نبود، آمریکا همان ۲۰ سال قبل، بر خاورمیانه چنبره زده و چین و روسیه را به کرنش واداشته بود.
همچنین، اگر انقلاب اسلامی نبود، قطعا مسئله فلسطین و اشغال آن از صفحه روزگار حذف شده بود. یا اگر باقی بود، چیزی به نام مقاومت مؤثر برای احقاق این حق، وجود خارجی نداشت.
۶- روح خدا، امام خمینی(ره) نه فقط ابهت دیکتاتوری جبّار پهلوی، بلکه هیبت آمریکا را شکست؛ آن هم در روزگاری که ملت ایران، فاقد اقتدار و نفوذ راهبردی امروز بود. حضرت امام(ره)، خطاب به آمریکاییها فرمودند:
«اخطار میکنم كه تا دير نشده و در باتلاق مرگ فرو نرفتهايد، از خليج فارس بيرون برويد. هميشه اين گونه نيست كه هواپيماهاى مسافربرى ما توسط ناوهاى جنگى شما سرنگون شود؛ كه ممكن است فرزندان انقلاب ناوهاى جنگى شما را به قعر آبهاى خليج فارس بفرستند». (ج ۲۱ صحیفه نور؛ ص ۸۹).
ایشان، این سخنان قاطع را در روزگاری فرمود که ایران، هنوز یک هزارم اقتدار فعلی را نداشت و عمق نفوذ انقلاب تا عراق و سوریه و لبنان و یمن و ونزوئلا و بولیوی پیش نرفته بود.
۷- این بیان حکیمانه امام درباره افول قدرت آمریکا، در روزگاری بود که آمریکا هنوز از اسب نیفتاده بود:
«اما قضیه تشرهای آقای کارتر. نمیدانم شما این مثل را میدانید. من حیفم میآید که مثل بزنم به شیر، که میگویند وقتی که مقابل یک دشمن میایستد هم فریاد میزند و هم از آن طرفش چیزی بیرون میآید و هم دمش را حرکت میدهد.
فریاد میزند برای اینکه طرف را بترساند. میترسد، از این جهت از او چیزی هم صادر میشود. دمش را حرکت میدهد برای اینکه میانجی پیدا کند. آقای کارتر را من حیفم می آید که بگویم شیر، لکن یک موجودی است که همین کارها را دارد میکند.
این هیاهو و این فریادها و آن ترساندن ماها را از اقدام نظامی، و دخالت نظامی، اینها کهنه شده است و لهذا یک دفعه یک چیزی میگوید، فوراً بعدش یک چیزی دیگر میگوید خلاف آن.
اینها همان فریادهایی است که آن حیوان میزد برای اینکه بترساند طرفش را. الآن ملتهای اسلامی و ملتهای غیراسلامی هم توجه شان به اینجاست و دلهایشان با ماست». (صحیفه امام خمینی، ج ۱۱، ص ۳۲۴)
💢ادامه دارد
💢خمینی، خامنهای
و این انقلاب ۱۲۰۰ ساله-۳
۹- داگلاس ابت مک گرگور، «افسر عملیات اسکادران» در سال ۱۹۹۱ بود که نبرد ۷۳ ایستینگ آمریکا را در جنگ خلیج فارس هدایت کرد. او همچنین، از طراحان ارشد تیم ژنرال وسلی کلارک، فرمانده نظامی ناتو، برای حمله به یوگسلاوی بود.
در محافل آمریکایی، از مک گرگور به عنوان «یکی از متفکران برتر نیروی زمینی در زمینه نوآوری»، «بهترین جنگندهای که ارتش دارد»، «بیپروا» و «متکبر» یاد شده است.
دولت ترامپ در ژوئیه ۲۰۲۰، قصد داشت مک گرگور را به عنوان سفیر در آلمان معرفی کند. اما سنا ضمن مرور برخی سوابق وی، مخالفت کرد. از مک گرگور نقل شده بود که «مهاجمان (مهاجران) مسلمان با هدف تبدیل اروپا به یک کشور اسلامی به اروپا میآیند».
او اعلام کرده بود حکومت نظامی باید در مرز آمریکا و مکزیک برقرار شود. همچنین، «حامی الحاق بلندیهای جولان به اسرائیل و انتقال سفارت آمریکا به اورشلیم» بود.
واشنگتن پست، او را به عنوان «دیوانه نژادپرست ضد مسلمانان» معرفی کرده است. مک گرگور پس از مخالفت سنا با موضوع سفارتش، در نوامبر ۲۰۲۰، به عنوان مشاور ارشد وزیر دفاع منصوب شد.
۹- فردی با این مختصات در دولت ترامپ و میلیتاریسم آمریکایی، پریروز در شبکه ایکس (توئیتر) درباره حمله اخیر آمریکا به مواضع گروههای مقاومت نوشت:
«بمباران، دیپلماسی و استراتژی نیست؛ و عظمت و بازدارندگی نیز به همراه نمیآورد. سقوط یک قدرت بزرگ به جهنمی که خودش ساخته، همیشه بهتدریج رخ میدهد؛ تا اینکه ناگهان قدرت بزرگی مانند ایالات متحده متوجه میشود چطور حریف خود را دستکم گرفته و استراتژیهای اشتباه انتخاب کرده بود.
قلدری، رشوه، بمبگذاری و تحریم مخالفان، نتیجه خوبی نداشته است. به خاطر این استراتژی نادرست، ما با شکستهای پیاپی و راهبردی در افغانستان، لیبی، عراق و اوکراین مواجه شدیم و اکنون واشنگتن به سرعت در حال رسیدن به جهنم خود ساخته در روابط خود با بقیه جهان است».
او ۱۷ نوامبر (۲۶ آبان گذشته) هم گفته بود: «آمریکا برای جنگ منطقهای آماده نیست. بزرگترین مشکل این است که دشمن خود را نشناختهایم. ایران، بهترین متخصصان موشکی جهان را دارد. زرادخانه ایران میتواند اسرائیل را ویران کند».
او دو ماه قبل هم در بیانیهای خاطرنشان کرد «بیش از ۵ هزار نیروی آمریکایی مستقر در ۱۲ یا ۱۳ پایگاه در عراق مستقر، اهداف نشسته هستند. چرا ما در عراق هستیم؟ برای پنهان کردن این واقعیت که شکست خوردیم؟ عراق، یک فاجعه استراتژیک بزرگ بود، آمریکا باید از این کشور خارج شود.»
حالا خیلیها مانند تحلیلگران ارشد فارین پالیسی و واشنگتن پست، تاکید میکنند صلاح آمریکا در کاهش تنش و کاستن از نیروها و پایگاههای آسیبپذیرش در خاورمیانه است و نه تشدید تنشها با ایران و متحدان آن.
اما عبرتهای تاریخ میگوید فرعونها تا غرق نشوند و شوری آب دریا را نچشند، سر عقل نمیآیند. و این بیخردی، خود بشارتی برای مؤمنان و مجاهدان راه حق است.
@IMANI_mohammad
استقبال چین از اقدامات یمن؛
اعتراف غرب به دروغ بزرگ
♦️پس از دو هفته فضاسازی رسانههای غربی مبنی بر این که آمریکا از طریق چین، متحدان ایران را در یمن و در حاشیه دریای سرخ را مهار میکند، رادیو فردا اذعان کرد: چین به دلایل مختلف، خواسته آمریکا را نمیپذیرد.
🔹وبسایت رادیو فردا با طرح این پرسش که «چرا چین مستقیماً برای مهار حوثیها در دریای سرخ اقدام نمیکند؟» نوشت:
♦️"تنشآفرینی حوثیها در دریای سرخ، با وجود فشارها و حملات نظامی به پایگاههای این گروه ادامه دارد و آنها همچنان به ایجاد مزاحمت برای کشتیهای تجاری ادامه میدهند.
در هفتههای اخیر گزارشهای مختلفی در مورد درخواست آمریکا از چین برای حضور فعالانهتر در جهت پایان دادن به این بحران منتشر شده بود.
🔹خبرگزاری رویترز خبر داده بود که مشاور امنیت ملی کاخسفید، در جریان مذاکره با وزیر خارجه چین، خواسته تا از نفوذ خود برای قانع کردن ایران نسبت به مهار حملات حوثیها استفاده کند. رویترز در گزارش دیگری به نقل از منابعی در درون حکومت ایران خبر داده بود که مقامات چینی از همتایان ایرانی خواستهاند به مهار حملات حوثیها به کشتیهای تجاری کمک کنند.
♦️با این حال، تغییری ایجاد نشده و حتی حملات چندینباره آمریکا و بریتانیا هم نتوانسته در ایجاد مزاحمت حوثیها برای کشتیهای تجاری تغییری ایجاد کند.
🔹دریای سرخ اهمیت ژئواستراتژیک و ژئواکونومیک برای تضمین جریان مداوم تجارت چین به بازارهای اروپا، آفریقا و خاورمیانه دارد. اما از زمان آغاز اقدامات حوثیها در اواسط ماه نوامبر، چین سکوت کرد و تا چند هفته هم در این زمینه واکنش چندان خاصی نشان نداد.
♦️همچنین ضمن نپیوستن به ائتلاف آمریکا، به حملات نظامی ایالاتمتحده و بریتانیا به مواضع حوثیها هم اعتراض و نسبت به «افزایش تنشها در منطقه» ابراز نگرانی کرد.
🔹رادیو فردا میافزاید: آیا چین از تنشها در دریای سرخ سود میبرد؟ برخی این پرسش را مطرح کردهاند که چرا چین در این بحران به صورت مستقیم وارد نمیشود، بهویژه اینکه از استمرار حرکت ایمن کشتیها در دریای سرخ و کانال سوئز منفعت اقتصادی دارد.
♦️شبکه سیانان استدلال کرده که چین علاقهای به پیوستن به ائتلاف آمریکا ندارد چرا که باعث تقویت موقعیت آمریکا بهعنوان یک هژمون در خاورمیانه شده و جایگاه چین را تضعیف خواهد کرد. نشریه فایننشالتایمز هم خبر داده که چین چندین خط کشتیرانی جدید را برای فعالیت در مسیر دریای سرخ مستقر کرده تا بتواند از مصونیت اعطاشده از سوی حوثیها بهرهمند شود.
🔹فایننشالتایمز میگوید: این اقدام پکن مشابه فعالیتهای پیشین شرکتهای کشتیرانی چین در دوران همهگیری کرونا است که تلاش میکرد ضمن استفاده از ظرفیتهای ایجادشده درپی غیبت دیگر شرکتهای کشتیرانی، به منفعت اقتصادی قابلتوجهی دست یابد.
♦️به گزارش رادیو فردا، نشریه گلوبالتایمز چین نوشته که «اگر آمریکا خواهان کمک پکن برای کاهش تنشها در دریای سرخ است، باید آن را بدون ادبیات تحریکآمیز و غیرمبهم مطرح کند.
🔹ایالاتمتحده در مواردی که به کمک چین نیاز دارد، همکاریهای پکن با کشورهایی چون ایران را تحت قالب «مسئولیت اجتماعی چین» مطرح میسازد در حالی که در بقیه موارد هرگونه رابطه عادی میان تهران و پکن را در چارچوب مناسبات اهریمنی دو کشور به تصویر میکشد».
♦️در شرایطی که تنشها میان چین و آمریکا روند صعودی داشته، مقامات این کشور ترجیح نمیدهند در ابتکاری به رهبری آمریکا مشارکت داشته باشند.
🔹از آنجا که چین در قبال حمله روسیه به اوکراین و جنگ اسرائيل و حماس، موضع همسانی با آمریکا اتخاذ نکرده، قابل انتظار است که درخصوص بحران دریای سرخ هم رویکرد متفاوتی را پی بگیرد؛ رویهای که از یکسو باعث میشود ظرفیتهای چین در ارتباطاتش بهعنوان اعتبار ایالاتمتحده نوشته نشود و از سوی دیگر، با توجه به مصونیتهایی که شرکتهای این کشور نسبت به حملات حوثیها دارند، بتواند از حجم ضربات اقتصادی که در این بحران متحمل میشود، بکاهد.
♦️از سوی دیگر، در صورت استمرار درگیریها و حضور بیشتر آمریکا در تقابل با حوثیهای یمن، چین میتواند خرسند باشد که توانسته رقیب خود را در یک بحران دیگر که مسیر خروج از آن چندان روشن و ساده نیست، درگیر کند.
🔹برخی هم این گمانه را مطرح میکنند که ظرفیتهای چین برای اثرگذاری در این مناقشه چندان محدود است و درباره توانش برای اثرگذاری بر رفتارهای جمهوری اسلامی بزرگنمایی شده است.
♦️گروهی از ناظران معتقدند که چین از آن میزان ابزار و اهرم لازم که بتواند به جمهوری اسلامی برای اعمال فشار در جهت مهار حوثیها فشار بیاورد، برخوردار نیست.
@IMANI_mohammad
7.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
جشن اهدای زمین و مسکن به خانوادههای دارای چند فرزند با حضور رئیسجمهور ...