فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🧠درمان فراموشی (آلزایمر)
#استاد دکتر خیراندیش
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کربلای کاظم ساروقی
یک پیرمرد روستایی که به لطف و مرحمت امام عصر (عج) حافظ قرآن میشود
💎بازگشت به وضع طبیعی! -1
🖌جعفر بلوری
1🔸- کلاسیکهای جامعهشناسی و برخی متفکرین حوزه فلسفه و سیاست (مثل توماس هابز و جان لاک) وقتی میخواهند شکلگیری «جوامع» را تبیین و راجع به «قراردادهای اجتماعی» ایدهپردازی کنند غالبا با تشریح «وضع طبیعی» (State of Nature) شروع میکنند. به زبان خیلی ساده، وضع طبیعی به شرایطی گفته میشود که در آن بین انسانهایی که به صورت گلهای و وحشی زندگی میکردند، حرف اول را «خشونت» و «قدرت» میزد. جمله معروف هابز که میگوید
«انسان گرگ انسان» است به نوعی، ناظر به چنین شرایطی نیز هست و راهحل او نیز تشکیل دولتی قدرتمند و خشن و... است (کتاب لویاتان). وقتی دولت و قدرت مرکزی بین جوامع ابتدائی حاکم نبود، قانونی هم نبود لذا، «وضعیتی طبیعی» بین انسانها حاکم بود و در چنین شرایطی آدمها یا از روی ترس، یا از روی طمعِ به دست آوردن منافع بیشتر، مدام مشغول جنایت و خشونت و کشتار بودند. رفتهرفته قراردادهایی بین این جوامع با اعضای قدرتمند بسته و از دل همین قراردادها، دولت و حکومت و قانون خارج شد. در یک جمله، خطوط بالا به ما میگویند، انسانها طی قرون متمادی برای اینکه بتوانند در آرامش زندگی کرده و از خشونت و وحشیگری و کشتار فاصله بگیرند، طی قراردادهایی که بین خود بستند، دولت و حکومت و قانون را ابداع کردند و
در یک کلام «متمدن» شدند.
2🔹- اکنون در قرن 21 هستیم و این قوانین و حکومتها به شکلی مدرن، پیچیده و دقیق تدوین شدهاند. هم در قالب داخلی و درون کشورها و هم در قالبهای جهانی، قوانینی وضع شدهاند و دنیا به اصطلاح متمدن شده است! حالا یک سؤال: آیا اکنون که قانون بر جوامع و دنیا حاکم شده، قدرت و خشونت حرف اول را نمیزند؟! به شرایطی که در غزه حاکم شده نگاه و به پاسخ این سؤال کمی فکر کنید. به عنوان فقط یک مثال، به جنایت هولناک خیابان «الرشید» بیندیشید که همین سه چهار روز پیش در غزه اتفاق افتاد. اینکه اجازه دهیم کامیونهای حامل مواد غذایی و آرد وارد این باریکه شوند، سپس کمین کنیم بعد منتظر هجوم صدها زن و کودک گرسنه به سمت کامیونها باشیم و در نهایت، با تانک و گلوله جمعیت گرسنه را قتل عام کنیم، نشانه تمدن است؟ آیا واقعا دنیا از «وضع طبیعی» خارج شده است؟ چه تفاوتی بین جنایاتی که رژیم صهیونیستی در غزه علیه زنان و کودکان فلسطینی مرتکب میشود، با جنایاتی است که هزاران سال پیش، وقتی بهزعم برخی نظریهپردازان، «وضع طبیعی»! بر جوامع حاکم بود اتفاق میافتاد؟ قتل عام نزدیک به 31 هزار انسان که چیزی حدود 90درصد آنها غیرنظامی و 12 هزار نفرشان هم کودک و نوزادند، آن هم طی کمتر از 5 ماه، نشانه متمدن شدن جوامع است؟ ممکن است گفته شود، رژیم صهیونیستی یک استثنا است که در این صورت باید گفت، کدام قدرت و تمدن! در غرب، در این جنایات، شریک صهیونیستها نیست؟ آیا صهیونیستها نگفتند، اگر سلاحهای آمریکایی نبود،
یک روز هم نمیتوانستیم، در برابر جوانان فلسطینی دوام بیاوریم؟ آیا کشورهای مرتجع عربی در این جنگ، کنار فلسطینیها قرار دارند؟ آلمان و فرانسه و انگلیس چطور؟ آیا اگر این کشورها مثل مردم، کنار فلسطینیها میایستادند، صهیونیستها میتوانستند در غزه نسلکشی به راه بیندازند؟! پاسخهای این سؤالها واضحتر از آن است که بخواهیم، به آنها بپردازیم. اما سؤال بعدی: «در دنیا چه اتفاقی افتاده است؟ آیا قوانین توان تحکیم نظم و عدالت را در دنیا ندارند؟ ایراد در قوانین است یا تمدن آنها؟» پاسخهای ریشهای و بنیادین این سؤال را پیش از این در همین ستون دادهایم و اینجا صرفا برای یادآوری به گوشهای از آن اشاره کرده و عبور میکنیم. بخوانید:
3🔸- ریشه این داستان به حدود 600 سال قبل باز میگردد. به جایی که تعریف «انسان» تغییر کرد. فیلسوف سیاسی و نمایشنامه نویسی به نام «نیکولو ماکیاولی» در ایتالیا، تعریف خود را از «انسان» ارائه کرد. در این تعریف انسان موجودی شریر، خبیث و فزونطلب است. این انسان فاقد «اختیار» است و رفتار او را میشود پیشبینی کرد. مبحث «انسان شناسی» در این تعریف، مثل مباحث مربوط به علوم طبیعی و تجربی است. میتوان به راحتی رفتار او را پیشبینی و با استفاده از «قانون» و «زور» تحت کنترلش گرفت. این تعریف بعدها با تغییراتی در شکل و محتوا از سوی اندیشمندان دیگر غرب مثل «توماس هابز» و «جان لاک» و «آدام اسمیت» مورد استقبال قرار گرفت و شد، مبنای مطالعات و پژوهشهای اندیشمندان امروز غرب در حوزههای مهم «علوم انسانی» و «اقتصاد سیاسی» و... امروز به آن به اصطلاح «اومانیسم» میگویند. 💢ادامه دارد💢
💎بازگشت به وضع طبیعی! -2
🖌جعفر بلوری
به زبان ساده، در این تعریف، با انسانی تکبعدی و تکساحتی مواجهیم که در آن، حس و عاطفه و انسانیت جایی ندارد و صرفا بُعد مادی آن مورد توجه است. دین و اخلاق عملا در این انسان وجود ندارد. به عبارتی در این تعریف آن بُعد اصلی انسان نادیده گرفته شده و تعریف ناقص است. در مبحث مهم «پژوهش» و «روش تحقیق» میخوانیم، اگر تعریف و مقدمه در یک پژوهش ناقص باشد، نتیجه پژوهش هم ناقص و بعضا فاجعه خواهد بود. افرادی مثل ماکیاول و هابز و جان لاک و آدام اسمیت به عنوان اندیشمندانی که، مبنای تمدنی امروز غرب به دست آنها بنا شده، مقدمه و تعریف از «انسان» را «ناقص» چیدند و طبیعی است، نتیجه پژوهشهای بعدی که بر همین مبنا ادامه یابد، ناقص از آب در آید. این پژوهشها اگر هزاران سال دیگر هم ادامه یافته و تکمیل گردد، چون تعریف و مبنا «ناقص» است، به نتیجه مطلوب نخواهد رسید و یقین بدانید با این روند، صدها سال بعد صهیونیستی - اگر وجود خارجی داشته باشد - با لذت و افتخار به نوزادکشیاش ادامه داده از سوی متمدنترین کشورها نیز حمایت کامل خواهد شد! این تفکر و تمدن، درست در همان ایامی که مشغول خلق ایدههایی مثل «جمهور» و «حقوق بشر» هم بود، در حال استعمار آفریقا و آسیا و کشتار مردمان آن بود. چرا؟ چون تعریفش از انسان، حقوق بشر و «جمهور» ناقص و اشتباه بود. منظورش از حقوق بشر، حقوق همه ابنای بشر نبود. منظورش حقوق بشرِ «فقط غربی» بود!
📌برگردیم به مبحث خودمان یعنی وضع طبیعی، قانون، تمدن و... غزه. امروز بزرگترین سازمانها برای دفاع از حقوق بشر تاسیس شدهاند با بودجههای آنچنانی. مدرنترین قوانین وضع شدهاند هم در داخل کشورها و هم در سطح بینالمللی برای همه نوع بشر. انسان امروز حتی درباره حیوانات و محیط زیست هم قوانین فوقالعادهای وضع کرده است. اما این سازمانها و قوانین، از یک «خط مرزی» که عبور میکنند، از کار میافتند. انگار اصلا وجود خارجی ندارند. انگار کار به این طرف خط که میرسد، همان وضع طبیعی باید حاکم شود. چرا؟، چون اینجا کودکی که تکه تکه میشود یا بر اثر تحریم و گرسنگی جان میدهد، یا به دلیل جلوگیری از ورود داروهای بیحسی و بیهوشی، بیمار در هوشیاری کامل، دست یا پایش بریده میشود و جان میدهد، فلسطینی است، نه غربی یا صهیونیست! خدا رحمت کند علامه محمدتقی جعفری، فیلسوف و مفسر بزرگ قرآن و نهجالبلاغه را. در ترجمه و تفسیر نهجالبلاغه، فصل حکمت اصول سیاسی اسلام، جلد یازدهم وقتی به یکی از اشتباهات بزرگ و مهلکِ علمی ِاندیشمندان غربی میپردازد، سؤال مهمی میپرسد. اینکه چطور این اندیشمندان در تحقیقات مفصل و زیادی که در حوزه علوم انسانی کرده و زحمات طاقت فرسایی که متحمل شدهاند، هیچ اشارهای به «انسانی به نام پیامبر» که برای هدایت همین بشر آمده نمیکنند؟! و سقوطی که امروز بشر کرده، نتیجه مستقیم همین اشتباه است.
4🔹- در چنین دنیایی چه باید کرد؟ آیا نباید با چنین تمدن وحشیِ اتوکشیده ادکلنزدهای جنگید؟ نباید چنین تمدنی را «رسوا» کرد. آیا صدها سال زیستنِ چنین تمدنی، وحشیگری را جزو «طبیعت» این جماعت نکرده است؟ پاسخ سه سؤال اخیر را به شما واگذار میکنیم. اما پاسخ سؤال آخر این یادداشت را رهبر انقلاب سوم بهمنماه سال 1373 در جریان دیدار هنرمندان و سینماگران داده است: « شما اروپا را همیشه در چهرههای بزک کرده اتو کشیده کراوات بسته ادکلن زده مرتب و منظم در شانزهلیزه نبینید! اروپا در سارایووست. حقیقت اروپا در جنگ جهانی اوّل و دوم است... امروز هم اگر غربیها از اهداف فرااروپایی و فراجهانی فارغ شوند، باز همان جنگ و دعواها را از سر میگیرند. طبیعت اروپاییها چنین است.»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟢 اختراعات علمی مسلمانان
🔴 پاسخ دندان شکن یک مسلمان به آتئیست که قصد داشت اسلام را ضدعلم جلوه بدهد‼️
🖌 اختراعات علمی که اساس پیشرفت های امروز علم بشر است و توسط مسلمانان ابداع شده است که تاکنون نشنیده اید.
🟢 رزق کار
🔸 امام صادق(علیه السلام):
یا اللهُ یا اللهُ یا اللهُ أَسأَلُکَ بِحَقِّ مَن حقُّهُ عَلیکَ عَظیمٌ أَن تُصَلِّیَ عَلی محمد و آل محمد و اَن تَرزُقَنِی العَمَلَ بِمَا عَلَّمتَنِی مِن مَعرِفَةِ حَقِّکَ و اَن تَبسُطَ عَلَیَّ مَا حَظَرتَ مِن رِزقِک؛
خدایا.. از تو می خواهم به حق کسی که حق او بر تو بزرگ است، بر محمد و آلش درود فرستی و کاری را رزق ما کنی که حق تو را بشناسیم و رزق ما را گسترش از آنچه محروم کردی.
📚 اصول کافى/ج4/ص334/ح11
🟢 سیره و روش خوب
🔸 امام حسین علیه السلام:
هرکس سیره و روش خوبى را در جامعه بنیان نهد اجر آن سیره و اجر کسانی که تا قیامت به آن سیره عمل مى کنند، براى او خواهد بود بدون آنکه از اجر عاملین به آن چیزى کاسته شود.
📚 تحف العقول/ص243
✍🏼 تشکیل انجمن ها، جلسات و هیئات برای ترویج معارف دینی، یا کمک به افراد نیازمند از مصادیق این روایت است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هم مسجد و هم کعبه و هم قبله بهانه ست هر کس در حد توان خود ، اول اقوام نزدیک خود را کمک کند بعد همسایه ها و دوستان و آشنایان خودش و همشهری ها و.. خود بعد دیگران را کمک نماید
غش و ریسه! (گفت و شنود)
گفت🔸: از بلایي که مقاومت یمن بر سر اسرائیل و آمریکا و انگلیس آورده است چه خبر؟!
گفتم🔹 روزنامه اسرائیلی جروزالمپست نوشته است؛ باید اعتراف کنیم که قدرتهای نظامی از انصارالله شکست خوردهاند و نمیدانیم چرا نمیتوانیم آنها را شکست بدهیم؟!
گفت🔸: روزنامه آمریکایی و معروف «هیل» هم نوشته است؛ دریای سرخ و بابالمندب و دریای عمان تحت کنترل انقلابیون یمن است و تلاشها برای مقابله با آنها به جایی نرسیده است.
گفتم🔹 سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم اعلام کرده است «هرچه تلاش کردیم نتوانستیم از توان نظامی انصارالله اطلاعات دقیقی به دست آوریم».
گفت🔸 حیوونکیها چه قُمپزی در میکردند که ظرف چند روز کار یمن را تمام میکنند؟! ولی تاکنون با آن همه زوری که زدهاند نتوانستهاند هیچ غلطی بکنند!
گفتم🔹 یارو میگفت؛ دیشب یه پشه کف پامو نیش زده، یه دقیقه کف پامو میخارونم، نیم ساعت از خنده غش و ریسه میرم!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 صحنه ای از اوج شجاعت رزمندگان در خط اول جنگ
🔷️ تانک ها صف کشیده اند و سربازان دشمن در پناه تانک ها پیش می آیند و رزمندگان برای اینکه در تیر رأس دشمن هستند گونی های ماسه را روی شانه قرار داده و به مانند سنگر سیار به خاکریز دیگر پناه میبرند.
◇ به راستی چقدر شجاعت میخواهد که در خط مقدم نبرد با دشمن بعثی یک رزمنده با این آرامش صحبت میکند و رزمنده دیگر آب کمپوت را هم بی اعتنا به دشمن تا آخر سر میکشد.
◇ و در انتها بشنویم صدای دلنشین شهید آوینی را که این صحنه را چگونه روایت میکند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹ببینید؛ شعری جذاب که سرتاسرش آموزش معرفت به انسان است
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جوابیه ساده ای از حجه الاسلام دکتر لروند به دکتر انوشه تحت عنوان "آقای دکتر لختی تامل ، شما هم معروف بودنتون از صدا وسیما دارید
جناب دکتر ، سخنان شما را در نقد آقا زاده ها شنیدم ، و بر آن شدم که چند سئوال از حضرتعالی را قلمی نمایم
اول اینکه جناب دکتر ، مگر تعداد آقا زاده هایی که نمک خوردند و نمکدان شکستند و خارج نشین شدند چقدر زیاد است که شما هم تیشه بر داشتید و بر درخت امید مردم می کوبید ... آیا خاوری دزد مهر برپیشانی داشت یا آقا زاده بود ؟!!
انوشه جان ، لختی با وجدان خودت خلوت کن و دنبال پاسخ این سئوال باش که
آیا ایجاد این همه سیاه نمایی ، تاوان خلاف مرفهان بی درد و آقا زاده بی شرف وانگشت شمار را دین و اهل ایمان باید پس بدهند ؟ واین سخنان جوانان را امیدوار میکند؟ یا همان کورسوی امید آنها را هم نابود میکند ، به عنوان یک روانشناس لطفا کمی تفکر !!
جناب دکتر از شما در این ایام انتظار است به پروفسور سمیعی ها بتازید و بگویید در ایام مشکلات اقتصادی مردم در کنسرت مرفهان بی درد با خواننده لس انجلسی ( ابی) با بلیط ۸ میلیونی چه میکنی ، بله آقای روانشناس بترس از روزی که نه تنها دشمنان این ملت شما را تشویق نکنند ،بلکه مثل سمیعی ها شمارا آماج توهین قرار دهند .
🍎جناب انوشه ، مثال طنز گونه شما به نماز حضرت علی ع وقیاس آن با موضوع آقا زاده های بی درد نه تنها مثال درستی نیست ، بلکه یک قیاس مع الفارق است که البته خوب است اسم چند نفر از ِآنهایی که با مهر پیشانی داغ کرده اند را بیان کنید و مظلومیت دینداران جامعه را با این لفاظی ها دوچندان نکنید ..ایام عزت مستدام
💙🍃🔆قضاوت امیرالمومنین(ع)
مرد عربی از حضرت علی (ع) پرسيد : اگر من آب بنوشم حرام است؟
🌕 فرمودند : نه
گفت: اگر خرما بخورم حرام است؟
🌕فرمودند: نه
گفت: پس چطور اگه ايندو را با هم مخلوط كنم و مدتي در آفتاب بگذارم تا شراب شود خوردنش حرام است !
🌕اميرالمومنين (ع) فرمودند : اگر آب به روی سرت بپاشم دردی احساس ميكنی؟
گفت : نه
🌕فرمودند:اگر مشتی خاك بپاشم چطور ؟
گفت : نه
🌕فرمودند : اگر ايندو را با هم مخلوط كنم و مدتي در آفتاب بگذارم آنگاه به سرت بزنم چطور ؟
گفت : فرق سرم شكافته ميشود.
🌕حضرت فرمودند : حكايت آن نيز اينگونه است .
#صلوات برای فرج #امام_زمان عج الله
💢 #یواشکی
.
▪️بهمون میگن حاجی نسل شما هم یواشکی داشتید؟میگم:
تا دلت بخواد!
میگن:میشه یواشکی بهمون بگی
میگم:ما
یواشکی برای جبهه ثبت نام کردیم
یواشکی دست تو شناسنامه مون بردیم.
یواشکی بدون خدا حافظی رفتیم
یواشکی اعزام شدیم
یواشکی جنگیدیم
یواشکی زخمی شدیم
یواشکی بستری شدیم
یواشکی فرار کردیم و برگشتیم
یواشکی نماز شب خون شدیم
یواشکی وصیت نوشتیم
یواشکی جای دیگری نگهبانی دادیم
یواشکی ظرف ها رو شستیم
یواشکی کفش ها را واکس زدیم
یواشکی توالت ها را تمیز کردیم
یواشکی دعا کردیم
یواشکی گریه کردیم
یواشکی ترسیدیم
یواشکی دلتنگ شدیم
یواشکی خندیدیم
یواشکی خدا حافظی کردیم
یواشکی حلالیت طلبیدیم
یواشکی دوباره رفتیم
یواشکی مسئولیت گرفتیم
یواشکی مسئولیت را پس دادیم
یواشکی خوابیدیم
یواشکی بیدار ماندیم
یواشکی تشنگی کشیدیم
یواشکی گرسنگی کشیدیم
یواشکی مهمات کش رفتیم
یواشکی به سنگر تدارکات تک زدیم
یواشکی بجای دیگری اسیر شدیم
یواشکی به میدون مین زدیم
یواشکی شلیک کردیم
یواشکی قول شفاعت گرفتیم
یواشکی قول شفاعت دادیم
یواشکی خبر شهادت دادیم
یواشکی خبر اسارت دادیم
یواشکی خبر مجروحیت دادیم
یواشکی ترک پست کردیم
یواشکی اشتباه کردیم
یواشکی تلفات دادیم
یواشکی شهید دادیم
یواشکی مجروح دادیم
یواشکی خودمون را عملیات رساندیم
یواشکی غرب رفتیم
یواشکی جنوب رفتیم
و
یواشکی بعد از جنگ سکوت کردیم
به حاشیه رانده شدیم
نادیده گرفته شدیم
انگ خوردیم
دروغ شنیدیم
شعار شنیدم
جفا دیدیم
زخم زبان خوردیم
دوباره تو میدون اومدیم
بوسنی رفتیم
سوریه رفتیم
عراق رفتیم
لبنان رفتیم
و...... اصلا نسل ما
نسل طلایی یواشکی ها بود.. و در نهایت هم یواشکی با معبدود خودمون نجوا می کنیم و یواشکی و گمنام براتمون رو می گیریم و به همرزمان شهیدمون می پیوندیم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خیلی قشنگه عنایت بفرمایید