1_461487675.pdf
1.06M
💠فیش منبر کامل💠
#امام_سجاد علیه السلام
👈بصیرت آفرینی در سیره امام سجاد علیه السلام
#بصیرت_آفرینی
📩دانلود فــــیــــــش منبر و مرثیه
╭┅─────────┅╮
🌺 @Esfbasijrohani
╰┅─────────┅╯
4_5782766241034797169.mp3
2.62M
🔖منبر کوتاه🔖
#استاد_رفیعی
شرح حدیث زیبا از #امام_سجاد علیه السلام
❤️خداوند دو قطره رو خیلی دوست دارد
❤️خداوند دوجرعه رو خیلی دوست دارد
❤️خداوند دو قدم روخیلی دوست دارد
╭┅─────────┅╮
🌺@Esfbasijrohani
╰┅─────────┅╯
❗️هشدارهای رهبر انقلاب درباره #رقابتهای انتخاباتی
💠به رقیبتان _تهمت نزنید، #غیبت هم نکنید
🔸نامزدهای انتخاباتی به یکدیگر اهانت نکنند؛ خب، جنابعالی نامزد هستید، معتقدید که آدم صالحی هستید، آدم برجستهای هستید؛ بسیار خوب، از خودتان هرچه میخواهید تعریف کنید بکنید امّا به رقیبتان #اهانت نکنید، به رقیبتان #تهمت نزنید، از رقیبتان غیبت هم نکنید؛ تهمت و افترا یعنی نسبتی بدهید که واقعیّت ندارد
🔸بنابراین این هم یک #وظیفه است و یک معیار است برای سلامت انتخابات
🔶نمایندگان بروند آنچه را در وسعشان، در قدرتشان، در صلاحیّتشان هست، برای مردم بیان کنند؛ مردم هم نگاه میکنند، خوششان میآید رأی میدهند، خوششان نمیآید رأی نمیدهند؛ این میشود [انتخابات] سالم
۱۳۹۴/۱۰/۳۰
🗳 @Esfbasijrohani
🌹 صحنه تکاندهنده از سپهبد قاسم سلیمانی به مناسبت روز جانباز
@Esfbasijrohani
🔴شبهه
⁉️انسان نجس هست یاسگ؟ چراموقعی که به مرده سگ دست میزنیم غسل واجب نیست اما چرا به مرده انسان دست بزنیم غسل واجب می شود؟!⁉️
✴️پاسخ:
💠توجه به نکاتی چند لازم است:
1⃣در روایتی آمده است که حماد بن حلبی از امام صادق سوال کرد که آیا اگر کسی میته حیوانی را مس کند غسل بر او واجب می شود؟
❇️امام فرمود:
⚛«خیر غسل واجب نیست. تنها در صورتی غسل واجب است که انسان مرده را مس کند»
📚التهذیب ج1 ص431
📚الکافی ج3 ص161
2⃣باید توجه کرد که چون ثابت است پرودگار حکیم است و تمام دستوراتش بر پایه مصالح می باشد ،این دستورش هم دارای حکمت و فلسفه ای است اگر چه وجه آن برای ما معلوم نباشد چنان که امام صادق فرمود:
❇️«از آنجایی که می دانیم خداوند حکیم است تصدیق می کنیم که تمام افعالش از روی حکمت است اگر چه فلسفه آن برای ما روشن نباشد»
📚بحار الانوار ج52 ص91
3⃣قیاس کردن در احکام شرعی باطل است و اهل بیت شدیدا با آن مخالفت می کردند.
🔶در مناظره ای که بین امام صادق(ع) و ابوحنیفه که قائل به قیاس بود صورت گرفت امام از او پرسید؛
⁉️آیا بول و ادرار نجس تر است یا منی؟
🔵پاسخ داد:ادرار و بول
⚛امام فرمود: اگر قیاس صحیح باشد باید پس از خارج شدن ادرار غسل کنی نه پس از خارج شدن منی چون ادرار نجس تر است اما خداوند غسل را برای منی قرار داده نه ادرار»
📚الاحتجاج ج2 ص361
❇️امام سجاد(ع) فرمود:
⚛«دین خداوند با آرائ باطله و قیاس های فاسده درک نمی شود»
📚بحار الانوار ج2 ص303
⚪️بنابراین اگر ما بخواهیم حکم مس میته حیوان را با انسان مقایسه کنیم کاری اشتباه انجام داده ایم که اهل بیت از این نوع قیاس ها منع کرده اند زیرا ممکن است فلسفه ای در یک حکم منظور شده باشد که برای ما معلوم نباشد بنابراین جایی برای قیاس کردن نمی باشد.
4⃣نوعاً بازماندگان مرده در اثر از دست دادن فرد عزیزى از افراد خانواده خود احساسات و عواطف بر افروخته اى خواهند داشت و لذا نمى توانند یک باره رابطه خود را با او قطع شده ببینند. آنها در اثر اُنس و علاقه اى که نسبت به او داشته اند، حتّى بعد از مرگ مى خواهند او را ببوسند و در آغوش پرمهرشان بگیرند.در حالی که چنین چیزی در رابطه با حیوانات میته از جمله سگ نمی باشد. و نوعا کسی پس از مرگ حیوانات رغبتی به آنها ندارد.
5⃣این نکته نیز کاملا روشن است که معمولا بدن افراد مرده در اثر بیمارى و بر اثر مسمومیّت هاى مختلف و از دست دادن قدرت دفاعى، آلوده به انواع میکروب هاست و نزدیک شدن به او خطرهاى فراوانى از نظر بهداشتى به دنبال دارد.
6⃣اسلام هیچ گاه با عواطف و احساسات انسان از در ستیزه و مبارزه در نیامده، انگیزه هاى طبیعى افراد را نادیده نگرفته، بلکه عواطف و احساسات را در مسیر خاصّى هدایت و راهنمایى نموده است.
⬅️با توجّه به نکات فوق مى توان نتیجه گرفت:
✳️اسلام براى آن که همه افراد مخصوصاً بازماندگان مرده را از آلودگى به انواع میکروب ها و ابتلا به امراض گوناگون که از پیکر بى جان ممکن است به آنها سرایتپ کند، باز دارد و در عین حال با تحریم تماس با مرده، با عواطف و احساسات بر افروخته آنها مبارزه نکرده باشد مشکل قانونى براى آنها به وجود آورده است یعنى دستور داده هرکسى به بدن مرده دست بزند و یا به هر نحوى از انحاء بدنش با میّت تماس پیدا کند، باید تمام بدنش را شستشو داده و غسل نماید.
⏺شکّى نیست که این مشکل قانونى در عین آن که تا حدود زیادى تماس زندگان را با مردگان محدود مى کند و آنها را از ابتلا به انواع امراض احتمالى باز مى دارد، عواطف و احساسات آنها را نیز نادیده نگرفته است و هرگاه این مشکل قانونى، مؤثّر در برقرارى تماس، با مرده نگردید،«غسل مسّ میّت» خود بهترین و ساده ترین طرز شستشو و دفع میکروب هاى احتمالى خواهد بود.
🔵اما چون چنین نزدیکی پس از مرگ حیوانات به آنها صورت نمی گیرد این حکم از مس حیوانات بر داشته شده است.
⁉️ممکن است بعضى اشکال کنند که اگر غسل مسّ میّت ایجاد مشکل قانونى و براى جلوگیرى از آلودگى و ابتلا به امراض است، پس چرا بعد از غسل دادن مرده، دست زدن و تماس پیدا کردن با بدن او موجب غسل نمى شود؟
🔶ولى این ایراد سطحى به نظر مى رسد و پاسخ آن روشن است، زیرا غسل دادن مرده با آب مخلوط با سدر و آب مخلوط با کافور و با آب خالص، خود عامل مؤثّرى براى ضدّ عفونى و تمیز کردن مرده است و لااقل براى مدّتى آن خطراتى که پیش از غسل وجود داشته، موجود نخواهد بود.
⏹بدیهى است در این صورت پس از انجام گرفتن مراسم فوق، میّت را در مدّت کوتاهى به خاک مى سپارند و احتمال بروز میکروب هاى جدید و سرایت آن به انسان منتفى خواهد بود.
⚪️آنچه درباره غسل مسّ میّت گفته شد، گوشه اى از فلسفه این احکام است .ممکن است نکات دیگرى وجود داشته که هنوز از نظر ما مخفى و پنهان است.