اطلاعات سیاسی
1️⃣6️⃣تصویر شماره شصت و یک #عکسینه @EttelaateSiyasi
1️⃣6️⃣جواب تصویر شماره شصت و یک :
✍تصویر جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، در دوره ی دوم مجلس(سال ۱۳۶۴)، موسوم به «گروه ۹۹ نفر»!
اینان از مخالفان ادامه ی نخست وزیری «میرحسین موسوی» بودند که از ۲۷۰ نماینده مجلس، فقط این ۹۹ نفر به نخست وزیری میرحسین موسوی، علی رغم حمایت امام خمینی از او، رای مخالف دادند.
«سید احمد کاشانی، محمد یزدی، احمد آذری قمی، ابراهیم اسرافیلیان، سید محمد خامنهای، سعید امانی همدانی، اسدالله بادامچیان، محمدرضا باهنر، مریم بهروزی، سید رضا تقوی، قربانعلی دری نجف آبادی، حسن روحانی، محمدهاشم رهبری، سید رضا زوارهای، محمد اسماعیل شوشتری، محمدهادی عبدخدایی، سید حسن شجاعی کیاسری، جلال الدین فارسی، اسماعیل فردوسی پور، محسن مجتهد شبستری، علی موحدی ساوجی، محمدعلی موحدی کرمانی، سید حسین موسویانی و علی یوسف پور» از معروف ترین این نمایندگان بودند.
میرحسین که در دوره اول ریاست جمهوری «آقای سید علی خامنهای»(۱۳۶۴_۱۳۶۰) به عنوان نخست وزیر فعالیت کرد، خودِ رئیس جمهور وقت نیز، در دوره ی دوم(۱۳۶۸_۱۳۶۴) ریاست جمهوری خود، به شدت مخالف ادامه ی نخست وزیری میرحسین موسوی بود، ولی با نظر و صلاحدید امام خمینی مجبور به معرفی دوباره ی او شد که این ۹۹ نفر به او رای مخالف دادند.
برخی به کنایه میرحسین را «نخست وزیر امام» لقب داده بودند، در حالی که بخشی از حمایت امام خمینی به خاطر حفظ روحیه رزمندگان در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران بود و تغییر نخست وزیر را در شرایط فعلی، به صلاح کشور و انقلاب نمی دانستند.
این ۹۹ نفر که از مخالفان سرسخت میرحسین بودند، بعدها توسط طرفداران میرحسین به «ضد ولایت فقیه» و «ضد انقلاب» و «ضد امام» متهم می شدند، در حالی که اینگونه نبودند.
#مجلس
#نخست_وزیر
#نماینده_مجلس
#میر_حسین_موسوی
#مجلس_شورای_اسلامی
@EttelaateSiyasi
اطلاعات سیاسی
2️⃣6️⃣تصویر شماره شصت و دو #عکسینه @EttelaateSiyasi
2️⃣6️⃣جواب تصویر شماره شصت و دو :
✍تصویر جمعی از نمایندگان ششمین دوره ی مجلس شورای اسلامی(مجلس ششم) به ریاست «مهدی کروبی» در حال تحصّن در صحن علنی مجلس، علیه مقامات نظام، علی الخصوص جایگاه رهبری و شورای نگهبان بودند.
مجلس ششم که ۷ خرداد سال ۱۳۷۹ فعالیت خود را شروع کرد، در این دوره اصلاح طلبان اکثریت کرسی های مجلس را در دست داشتند.
در هنگام انتخابات مجلس هفتم، شورای نگهبان با اعمال و نظارت خود، حدود نیمی از کاندیداها را به خاطر عدم التزام عملی به اسلام یا اینکه التزام آنان، برای شورای نگهبان اثبات نشده است، «رد صلاحیت» کرد.
در میان رد صلاحیت شدگان، عده کثیری از نمایندگان اصلاح طلبِ مجلس ششم نیز قرار داشتند.
۱۳۹ نماینده، در اعتراض به رد صلاحیت ها در مجلس شورای اسلامی، در تاریخ تحصن کردند.
تحصن نمایندگان از ۲۱ دی ۱۳۸۲ شروع شد و در ۱۷ بهمن همان سال به پایان رسید.
در نهایت، با بی اثر ماندن اعتراضات و برگزاری انتخابات مجلس هفتم، آنان استعفا دادند.
در این میان حتی برخی از متحصنین به رهبر ایران، نامه های تندی نوشتند که بعدها ایشان از مضمون برخی نامه ها پرده برداری کرد.
ایشان در پاره ای از بیانات گفتند :
«در سال ۸۲ یک عده از نمایندگان مجلس نامه نوشتند به بنده، یک نامه واقعاً غیر منصفانهای بود، خیلی غیر منصفانه بود.
..آن وقت آن نامه مضمونش این بود که خلاصه باید تسلیم بشوید و الّا کارتان تمام است. مال سال ۸۲ است. تسلیم نشدیم، ایستادیم و انشاءالله باز هم خواهیم ایستاد.»
که از این حادثه از جانب برخی شخصیتها به عنوان «حادثه شوم در خانه ملت» نام برده شد.
#مجلس
#ولایت_فقیه
#مجلس_ششم
#مجلس_شورای_اسلامی
@EttelaateSiyasi