فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
5️⃣2️⃣فیلم شماره بیست و پنج :
#نما_فیلم
@EttelaateSiyasi
اطلاعات سیاسی
1️⃣2️⃣فیلم شماره بیست و یک : #نما_فیلم @EttelaateSiyasi
1️⃣2️⃣فیلم شهادت «نیره»!
بعد از اتمام جنگ تحمیلی عراق علیه ایران در ۲۹مرداد ۱۳۶۷(۱۹۸۸م)، ارتش عراق در زمان حکومت «صدام حسین» و «حزب بعث» در تاریخ ۱۱مرداد ۱۳۶۹(۱۹۹۰م) به کشور کویت حمله و این کشور را اشغال نظامی کرد.
عراق با این حمله باعث بروز بحرانی بینالمللی شد و این اشغال حدود هفت ماه طول کشید و در این مدت صدام اخطارهای «شورای امنیت» را نپذیرفت.
در این میان، دو ماه بعد از اشغال شدن کویت، دختری ۱۵ ساله به نام «نیره» که به ظاهر اهل کویت بود، در برابر «فراکسیون حقوق بشر کنگره ایالات متحده آمریکا» در ۱۸مهر ۱۳۶۹(۱۹۹۰م) اظهاراتی داشت که این جلسه به «شهادت نیره» معروف شد.
نیره که از خود، فقط یک نام کوچک معرفی کرده بود، در یک شهادت احساسی، در حالی که نمی توانست جلوی اشک هایش را بگیرد، ادعا کرد که پس از حمله ی عراق به کویت، در بیمارستان، شاهد بوده است که سربازان عراقی نوزادان را از دستگاه «انکوباتورهای» بیمارستان کویت بیرون می کشند و نوزادان که تعداد آنها به پانزده عدد می رسید را از دستگاه جدا کرده و آنها را روی زمین سرد بیمارستان رها می کردند تا بمیرند!
بعد از این اظهارات، ابتدا «سازمان عفو بینالملل» صحت این داستان را تأیید کرد.
شهادت نیره آن قدر تأثیر گذار بود که روزها شبکه های تلویزیونی آمریکایی آن را بارها و بارها پخش می کرد و به طور گسترده در رسانه و جرائد تبلیغ می شد و بارها توسط سناتورهای ایالات متحده و رئیس جمهور وقت آمریکا یعنی «جورج اچ. دابلیو بوش» در توجیه حمایت خود از کویت در «جنگ خلیج فارس» نقل می شد.
شهادت نیره به عنوان یک نمونه ی کلاسیک از «پروپاگاندای جنایتی مدرن» در نظر گرفته شد و بهانه ای شد برای توجیه و مداخله ی نظامی کشورهای غربی به ویژه آمریکا در خاک عراق!
سرانجام آمریکا در سال ۲۶دی ۱۳۶۹(۱۹۹۱م) با ائتلافی متشکل از ۳۵ کشور به کویت و سپس به عراق حمله کرد و ارتش عراق را از کویت بیرون راند که این نبرد معروف شد به «جنگ خلیج فارس»!
در طی این حملات بیش از هزاران مردم غیرنظامی و کودکان مظلوم عراق به خاک و خون کشیده شدند و باعث آواره شدن هزاران عراقی شد و حتی سالیان سال عراق توسط آمریکا و هم متحدانش تحریم شد و این تحریمها موجب سختی اوضاع زندگی و نابودی اقتصاد و زیربنای عراق شد، و تحریمات دارویی و پزشکی نیز روز به روز شدت می گرفت.
سازمان های بین المللی مانند «یونیسف» و «بهداشت جهانی»(WHO) تخمین می زنند که این تحریم ها بین ۵۰۰٬۰۰۰ تا ۲/۱ میلیون مرگ در پی داشته است که اکثر جان باختگان، کودکان زیر ۵ سال بوده اند.
که یکی از عوامل این اتفاقات، «شهادت دروغ» نیره بود!
آری! شهادت نیره کاملا دروغ بود و سازمان عفو بین الملل که اتفاقاً در ابتدا صحت ماجراهای نیره را تأیید کرده بود، متوجه شدند که این داستان درست نبوده و حتی دولت بوش را به «دستکاری فرصت طلبانه جنبش بین المللی حقوق بشر» متهم کرد.
⁉️اما «نیره» که بود و چه شد؟
در سال ۱۳۷۱(۱۹۹۲م)، مشخص شد که نام خانوادگی نیره، «الصباح» بوده و او دختر «سعود الصباح»، سفیر کویت در آمریکا است که در حین جلسه شهادت نیره، پدر او نیز با فاصله اندکی در جلسه، کنار او نشسته بود.
علاوه بر این، مشخص شد که شهادت نیره به عنوان بخشی از کمپین روابط عمومی شهروندان برای «کویت آزاد» بوده که توسط شرکت روابط عمومی آمریکایی «هیل اند نولتن» برای دولت کویت اداره میشد، سازماندهی شده بود.
نیره هم اکنون زنده است و حدود ۴۶ سال سن دارد و در آمریکا زندگی می کند.
#نیره
#نیره_الصباح
#نیره_کویتی
#شهادت_نیره
@EttelaateSiyasi
اطلاعات سیاسی
2️⃣2️⃣فیلم شماره بیست و دو : #نما_فیلم @EttelaateSiyasi
2️⃣2️⃣فیلمی از اعزام رزمندگان ایرانی به جبهه های جنگ تحمیلی عراق علیه ایران در دهه شصت که سهمیه غذای هر رزمنده در این عملیات یک لواش نان بود که بعضی از رزمندگان حتی آن یک عدد نان رو هم بر نمی دارند.
"روحشان شاد و یادشان گرامی"
#شهید
#شهداء
#دفاع_مقدس
#جنگ_تحمیلی
@EttelaateSiyasi
اطلاعات سیاسی
3️⃣2️⃣فیلم شماره بیست و سه : #نما_فیلم @EttelaateSiyasi
3️⃣2️⃣فیلمی از مصاحبه ی «شهید سید اسدالله لاجوردی»(دادستان وقت تهران) در حالی که پسر خردسال «مسعود رجوی» و «اشرف ربیعی»(همسر اول مسعود) یعنی «مصطفی رجوی» را در آغوش دارد.
ماجرا از این قرار است که؛
در اوج درگیری نیروهای انقلابی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران با مجاهدین خلق(منافقین) و شروع مبارزه ی مسلحانه ی سازمان، مسعود رجوی برای تشکیل «شورای مقاومت» به پاریس رفت و فرماندهی سازمان در داخل کشور بر عهده «موسی خیابانی»(مرد شماره دو سازمان) بود که در صبح روز ۱۹ بهمن سال ۱۳۶۰ در طی عملیاتی از سوی نیروهای سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، مرکز اصلی مجاهدین در محله «زعفرانیه تهران» را محاصره و پس از چند ساعت درگیری مسلحانه، تصرف و همگی آنان کشته شدند.
در این واقعه علاوه بر اشرف ربیعی، ۲۲ نفر از جمله «موسی خیابانی» در این درگیری مسلحانه کشته شدند.
منافقین بعدها این روز را «عاشورای مجاهدین» نامیدند.
پسر خردسال مسعود رجوی که در این واقعه به دست پاسداران افتاده بود، سپس به پدر بزرگ او(پدر مسعود رجوی) در مشهد تحویل داده شد.
#رجوی
#لاجوردی
#مسعود_رجوی
#موسی_خیابانی
#اسدالله_لاجوردی
#عاشورای_مجاهدین
@EttelaateSiyasi
اطلاعات سیاسی
4️⃣2️⃣فیلم شماره بیست و چهار : #نما_فیلم @EttelaateSiyasi
4️⃣2️⃣فیلمی از نشست «قرارداد ۱۹۷۵ الجزایر» در خرداد سال ۱۳۵۴ که یک قرارداد مرزی دولت پهلوی با دولت عراق بود که به منظور تعیین خط مرزی بین دو کشور و مالکیت «اروند رود» بین ایران و عراق به امضا رسید که واسطه و میانجیگر این قرارداد «هواری بومدین»(رئیس جمهور الجزایر) بود.
یک طرف قرارداد «محمد رضا پهلوی»(رئیس حکومت پهلوی) و «امیر عباس هویدا»(نخست وزیر وقت حکومت پهلوی) و «عباسعلی خلعتبری»(وزیر امور خارجه وقت حکومت پهلوی) و طرف دیگر قرارداد «احمد حسن البکر»(رئیس جمهور وقت عراق) و «صدام حسین»(نائب رئیس وقت عراق) و «سعدون حمادی»(وزیر امور خارجه وقت عراق) بود.
بعد از انقلاب اسلامی ایران، صدام با پاره کردن این قرارداد در مقابل دوربین های تلویزیونی در تاریخ ۲۶ شهریور سال ۱۳۵۹ جنگ علیه ایران را رسما آغاز کرد.
#صدام
#صدام_حسین
#قرارداد_الجزایر
#محمد_رضا_پهلوی
@EttelaateSiyasi
اطلاعات سیاسی
5️⃣2️⃣فیلم شماره بیست و پنج : #نما_فیلم @EttelaateSiyasi
5️⃣2️⃣فیلمی از خروج امام خمینی از فرودگاه فرانسه به مقصد ایران در شب یازدهم بهمن ماه سال ۱۳۵۷ با حضور برخی مقامات و خبرنگاران فرانسوی
#خمینی
#امام_آمد
#امام_خمینی
#فرودگاه_فرانسه
#انقلاب_اسلامی_ایران
@EttelaateSiyasi