🌀 مماشات یا شتاب؟
🖋 هادی محمدپور
🔸 سؤال رائج این روزها در میان اغلب مردم و حتی بسیاری از خواص چرائی مماشات بیش از حد و در نتیجه تخطئه این راهبرد نظام است.
❇️ برای روشنشدن مسأله ذکر چند مقدمه لازم است:
1⃣ جمهوری اسلامی در عرصه رسانه و روایت، قدرت را در دست نداشته و همواره قربانی این عرصه بوده است.
2⃣ در عصری که رسانه متکفل معرفتبخشی به مردم است و بسیاری طبق همین معرفتهای خیالی، اقدام و رفتار مینمایند، میبایست برای هر تصمیم و راهبردی پیوست رسانهای مدنظر گرفت و اساساً فضاسازی رسانه و واکنشهای آن یکی از مؤلفههای تصمیمساز برای هر کنش و راهبردی از سوی نظام باید باشد.
3⃣ راههای پیش روی جمهوری اسلامی جهت برچیدن بساط اغتشاشات عبارتند از: برخورد قاطع کف خیابان با آشوبگران، دستگیری لیدرها و مؤثرین از طریق کار امنیتی و اطلاعاتی، ضربهزدن به کشورهای متخاصم از قبیل آمریکا، اسرائیل و عربستان.
4⃣ راهبرد نظام بر جمعکردن آشوبها در کف خیابان نیست. این اقدام بدون شک در اثر فضاسازی رسانهای نتیجه عکس خواهد داد.
کافی است -ولو به حق- چندتن از اغتشاشگران، توسط گلوله پلیس کشته شوند. چنان فضائی به راه میافتد که بسیاری از منتقدینی که تاکنون اغتشاشگر نبودهاند نیز به صف اغتتشاگران پیوسته و به زعم خود از مظلوم بیسلاح در برابر حکومت ظالم دفاع خواهند کرد!!
لذا راهبرد نظام جهت خلوتشدن خیابانها کاری ازسنخ دستگیریهای امنیتی است؛ نه برخورد یگان ویژه.
این راهبرد به وضوح قابل مشاهده است: از عدم تسلیح مأمورین و بسیج تا دستگیری مدام لیدرها.
قطعی اینترنت نیز راهکار موقت است؛ نه بلند مدت مضاف به اینکه میان مسئولین رده بالا نیزدر این امر ظاهرا اختلاف است وانگهی ماهواره و اینترنشنال را چه کنند؟
از طرفی بایستی ریشه اغتشاشات را دقیق تحلیل نمود که اگر نقصان است برطرفش کرده و اگر نقطه مثبت است تقویتش نمود.
✅ بنابه فرمایش رهبر معظم انقلاب علت اغتشاشات در پیشرفت ملت ایران است. آنها از گامهای بلند دولت و همراهی ملت در نیل به اقتصاد غیروابسته به نفت و برجام، دیپلماسی فعال اقتصادی دولت، رشد اقتصادی دولت و انزوا و شکست خود در قضیه اوکراین خشمگین هستند و لذا دست به ایجاد آشوب زدند.
آشوب را ایجاد میکنند تا حواس مسئولین را از آیندهنگری و برنامهریزی منحرف سازند و آنها را از پیگیری مجدانه خسته سازند.
دنبال این هستند که وزیر ما ذهنش متوجه آشوبها باشد نه کارشناسی کار، سپاه ما درگیر اغتشاشات باشد نه پرتاب ماهواره و قس علی ذلک.
♨️ ضربه به آمریکا و عربستان نیز بایستی بسیار محتاطانه و حسابشده باشد؛ چراکه اولاً به دلیل دست برتر آنها در فضای رسانه میتوانند ما را آغازگر جنگ معرفی نموده و ائتلاف بین المللی و فشارهای سیاسی به راه بیندازند؛ خصوصاً با توجه به فرارسیدن جام جهانی و توجه همه دنیا به این منطقه از جهان.
وانگهی اصابت موشک به آرامکو چنانچه برخی میگویند چه مشکلی را حل میکند؟ آیا عربستان ساکت مینشیند؟اگر او موشکی را روانه ایران کرد چه؟ اگر ضربه ایران موجب آغاز جنگ شود چه؟
شاید همه این جوابها منفی باشد اما روشن است که نمیتوان به راحتی سران نظام را به انفعال و بیتدبیری و مماشات بیش از اندازه متهم کرد؛ بلکه باید همه این امور را به دقت سنجید و تحت نظر داشت و به موقع و در جای مناسب که کمترین هزینه را بر کشور داشته باشد، ضربه را وارد ساخت.
✅ رسول الله صلی الله علیه و آله، سالها آزار را تحمل و سختی هجرت را به جان خرید، در مدینه که موفق به تشکیل حکومت گشتند نیز همچنان از آزار مشرکین در امان نبودند. به طرق مختلف مسلمین را اذیت کرده و کاروانشان را غارت نمودند اما ایشان در عین واردساختن ضربه متقابل صبر پیشه کرده تا اینکه با کسب قدرت توانستند بدون خونریزی مکه را نیز فتح نمایند.
مهمتر از پاسخ موقت که البته بایستی در جای خودش داده شود، تشکیل #ایرانی_قوی است که حتی در بعد رسانه نیز دست برتر را داشته باشد. چنین ایرانی طمع همه دشمنان را مأیوس خواهد گرداند.
🔻 البته در این میان نمی توان از بیتدبیری و انفعال برخی مسئولین نیز چشم پوشی کرد؛ اما راهبرد نظام بلاشک بهترین تصمیم در برهه زمانی است و آن فعالیت امنیتی و پیشرفت همه جانبه و پاسخ به موقع است.
🔹 وانگهی باید مردم را بیمه کرد. همانطور که رهبری معظم فرمودند آنها به دنبال خستهکردن مسئولین بودند اما کش آمدن اغتشاشات موجب خستگی و تنفر بیشتر مردم از آنان میشود.
لذا تنها راه مقابله با اغتشاشات، شتاببخشی بیشتر به سمت پیشرفت است؛ ایران قوی در عرصه اقتصاد و رسانه است که دیگر آسیبناپذیر خواهد شد.
از همین رو معظم له در سخنرانی اخیر خود اقتصاد را اولویت کشور دانستند.
🌀 رفاهطلبی، یا مطالبه عدالت اقتصادی؟
🖋 حسین شایسته
🔸 از مباحثی که در زمینه مطالبات اقتصادی جامعه ما طی سالیان گذشته به انحراف رفته است، مطالبه "رفاه" به جای "عدالت اقتصادی" است.
🔻 در ذهنیت جامعه امروز، متأثر از تبلیغات غربمآل بسیاری از چهرهها و فعالان فضای مجازی و مواجهه با سطح بالایی از رفاه، ولو دروغین، مفهومی مطلق از رفاه شکل گرفته که متعاقب آن جای مطالبه عدالت اقتصادی با رفاه و تجملگرایی نیز عوض شده است.
🔻 از این رو ایده "هرکه بامش بیش برفش بیشتر" عینیتی عملی یافته است.
لذا عمدتا افراد جامعه طالب رفاه هستند؛ تا عدالت.
🔻 به گونهای که بیش از آن که در جامعه، فقر وجود داشته باشد، به دلیل مقایسه مذکور شدیدا #احساس_فقر وجود دارد.
برخی از مسئولین نیز که به نوعی خودشان نیز بیبهره از سطح بالای رفاه نیستند نه تنها دغدغهای از باب عدالت اقتصادی ندارند، که بعضا به دلیل تعارضات با منافع، چه بسا تمایلی هم به تحقق آن ندارند. از این رو یا نادانسته و یا حتی به دروغ هم که شده صرفا وعده ایجاد رفاه میدهند؛ نه عدالت اقتصادی.
✅ در نظر داشته باشید کلیدواژه "عدالت اقتصادی" میتواند راه برون رفت دولت از کلاف سر در گم اقتصاد ما باشد و کمی از بار سنگین تأمین این #رفاه_کاذب و نیز خشم مردم رنجدیده از بیعدالتیها و تبعیضها را بکاهد.
♨️ به نظر میرسد پایان اغتشاشات اخیر بهترین زمان برای جهتدهی به چنین مطالبهای باشد.
به طوری که با یک #تبلیغ گسترده و روشمند از سوی مبلغین گرامی در مساجد و مناسبتها، تأکید از طلب رفاه مطلق اجتماعی، که حتی تالی فاسد هم میتواند داشته باشد، برداشته شده، به سمت مطالبه کلیدواژه "عدالت اقتصادی" سوق یابد.
1 فرآیند.pdf
21.74M
📕فایل pdf توضیح نموداری کتاب فرآیند تحقق اهداف اسلامی
⁉️مراحل و منازل انقلاب اسلامی تا تمدن اسلامی چیست؟
🔰شامل:
📖عناوین فصلها
📚زیر فصلها و مطالب مطرح شده در کتاب بصورت کلی
#مکتب_انقلاب_اسلامی
#کتب_دهگانه
📜 تصویرسازی
عمو مهدی سلام
به مادرت بگو هدیه پسرت رسید،
خیلی خوشحال شدیم.
ممنون
همیشه بچه ها طرفدار عموهای با وفا هستند.
🔺از طرف آرشام، محمد رضا و علی اصغر
اثر هنرمند شیرازی: لیلی حیدری
#شهدای_شاهچراغ
#جام_جهانی
#برای_ایران
⭕️ پاسخ حمله رسانهای، رسانهایست
🔻 لزوم توجه به استفاده از تجربه «اگر بزنی، میخوری» در عرصه رسانه و اقتصاد
🔹 چهل و اندی سال از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی میگذرد و تجربه ثابت کرده است دشمنان این مرز و بوم، لحظه به لحظه درصدد آسیبرسانی به ما بودهاند. انقلاب ما انواع حملات نظامی، تروریسم، تهاجم فرهنگی، محاصره اقتصادی و ... را تجربه کرده است. در این سالها با مقاومت مردم و حکومت برای انقلابشان یکی پس از دیگری این دسیسهها مرتفع شده و حتی به سمت خودشان بازگشته است.
🔹حالا ما به میزانی از بازدارندگی نظامی رسیدهایم که کسی جرات حمله یا تهدید نظامی علیه این کشور و این انقلاب را ندارد. ایالات متحده دیگر میداند که اگر به صورت نظامی بزند، میخورد. این یک تجربه موفق و آزمایششده در برابر دشمن است.
🔹از این رو، دشمن ناامید از حمله نظامی، تمرکز خود را بیشتر روی اقتصاد و فرهنگ این کشور گذاشته است. به نظر میرسد تجربه ما در زمینه نظامی و راهبرد «اگر زدی میخوری» در زمینههای دیگر هم قابل استفاده باشد.
🔹در حوزه رسانه و فرهنگ، این انقلاب همیشه مورد هجمه دشمن بوده است اما چند ماهی است که این حملات به اوج خود رسیده و آسیبهای جدی را مخصوصا برای نسل جدید انقلاب به دنبال داشته است. در لزوم داشتن ساختار دفاعی مناسب در این زمینه شکی نیست و ما باید بتوانیم با تبیین جهادگونه این حملات را دفع کنیم. اما اگر دشمن بداند بر اساس همان راهبرد، اگر بزند میخورد، یک قدرت بازدارندگی در حوزه رسانه خواهیم داشت.
🔹 دشمنان این نظام هر کدام نقاط ضعف بزرگی برای استفاده به لحاظ رسانهای دارند. به طور مثال انگلستان و عربستان سعودی حکومتهایی دیکتاتور و پادشاهی و خانوادگی دارند. دموکراسی در ایالات متحده خلاءهای بزرگی مانند رایگیری الکترال، دو حزبی بودن و... دارد. کشورهای غربی و اروپایی تاریخچه سیاهی در دوران استعمار دارند که بعضا تا هماکنون ادامه دارد. اساس رژیم صهیونیسیتی نامشروع بوده و تناقضات آشکاری در دینداری و حکومتداری دارد. لذا گسلهای اجتماعی و فرهنگی دشمن بیشتر از گسلهای ایران نباشد، کمتر نیست. هر چند امپراطوری رسانهای دست آنهاست ولی اینطور بدون تلفات حمله کردن، آنها را هر لحظه گستاختر از قبل خواهد کرد.
🔻به نظر میرسد ما نیازمند ساختارها و سازمانها و شبکههای منسجم رسانهای بیشتری با زبانهای دشمن (عبری، انگلیسی، فرانسوی، عربی و...) هستیم که با آنها مقابله کنیم. همچنین لازم است برنامهریزی محتوایی و ساختاری شبکههای موجودمان مانند پرس تیوی، العالم و ... را تهاجمیتر تدارک ببینیم و برای افکار عمومی کشورهای دشمن در فضای مجازیشان نقشه داشته باشیم.
🔻از سوی دیگر، تجربه جنگ روسیه و اوکراین نشان داد، در زمینه اقتصادی نیز همین راهبرد راهگشاست. دشمن باید بداند اگر تحریم کند خودش هم ضرر میکند.ما ابزارهای بزرگی در این زمینه داریم که از آنها استفاده نمیکنیم. مثلا تنها با استفاده از ابزار کنترل قیمت نفت و گاز میتوانیم عنان دشمن را به دست گیریم.
ما مجبوریم در چندین جبهه همزمان بجنگیم و نباید از این اتفاق واهمه داشته باشیم، چرا که اگر نزنیم، میخوریم.
👤 محمد جواد نوروزی اقبالی
پذیرفتن شکست، قبل از شکست
🔸️
۱.ارزش مادی تیم انگلیس تقریبا ۲۰ برابر ارزش تیم ملی ایران است. انگلیس در رتبه ۱ و ایران در رتبه ۲۸ ارزش مادی تیمهای راه یافته به جام جهانی قرار دارند.
آیا این اختلاف توضیح خوبی برای شکست سنگین ایران است؟
مثل این است که بگوییم تسلیحات و ادوات نظامی ایران در ابتدای جنگ تحمیلی، چه کمّی و چه کیفی کم ارزشتر از عراق بود وهمین برای شکست کامل و فروپاشی جبهه ایران و اشغال کشور کافی بود. کمااینکه صدام چنین توهمی داشت که چند روزه تهران را فتح میکند.
۲.آنکه به نمایندگی از یک ملت در یک نبرد شرکت میکند، فراتر از تسلیحات و ادوات و توان تکنیکی، چیزی به همراه دارد که نتیجه نبرد را تعیین میکند. روح یک ملت و عزم جمعی مردمی که او را روانه میدان کردهاند، توان و قوای واقعی سرباز وطن را تشکیل میدهد.
سال ۶۰ با فروریختن هیمنهی منافقین و فرار بنیصدر، پیروزیهای پیاپی ایران در جبههها آغاز شد. از عملیات ثامنالائمه و شکست حصر آبادان(مهرماه سال۶۰)، عملیات طریقالقدس و آزاد سازی بستان(آذرماه سال ۶۰)، عملیات فتحالمبین و بازپسگیری صدها کیلومتر مربع از خاک ایران و اسارت هزاران سرباز عراقی(فروردین سال ۶۱) تا عملیات بیتالمقدس و آزادسازی خرمشهر(اردیبهشت سال۶۱) ...
حماسههای جوانان ایرانی در جبهه جنوب برآمده از یکپارچگی و ارادهی ملی مستحکمی در پشت جبهه بود. دولت و حکومت از آلودگی تردید و نفاق رها شده بود و مردم به جای سرگرم شدن به اختلافات داخلی و درگیری با منافقین در کوچه و خیابان ، متوجه دشمن خارجی شده بودند.
۳. هرشکستی در نبرد ملی مخلوق و نشانهی تردید در پشت جبهه است. مسئول هر شکستی در هر میدانی، آنکسی است که بذر تردید و یأس را در پشت جبهه میکارد. وگرنه مردم مصمم و بلندنظر، حتی از شکستهای ظاهری هم حماسه خلق میکنند و آینده را میسازند. احساس شکست و پذیرفتن باخت، از خود شکست هولناکتر است.
بیانات اخیر رهبر انقلاب را مرور کنیم:
"شاخص عمده ایران ستیزی یأس آفرینی است ، امیدسوزی است ، القای ناتوانی است." ٢٨ آبان ۱۴۰۱
#وحید_یامین_پور
🔺تدارک برخی سینماگران برای فردای براندازی!
◽️محمدرضا شفیعی تهیه کننده در توییتی خبر از فیلمبرداری برخی پروژههای سینمایی با پلانهایی در دو وضعیت بی حجاب و باحجاب خبر داد.
◽️هرچند که شفیعی اشارهٔ مستقیم و با نام از این پروژهها نکرد اما باتوجه به موضعگیریهای اخیر برخی از سلبریتیها، این موضوع دور از انتظار نیست!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ تو دوران وطنفروشایی مثل علیکریمی و … تو یه باغیرت مثل #نیما_نکیسا باش👌🏻
🔴 شهادت یکی از مستشاران نیروی هوافضای سپاه در سوریه
🔹 ️ روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیهای اعلام کرد: صبح روز گذشته پاسدار رشید اسلام سرهنگ داوود جعفری از مستشاران نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سوریه، توسط ایادی رژیم صهیونیستی با انفجار بمب کنار جادهای در حوالی دمشق به شهادت رسید.
🔰 #به_رسم_آیهها | تبدیل تهدید به فرصت در جنگ احزاب
🔺️ مرور آیه مورد اشاره در بیانات حضرت آیت الله خامنهای در دیدار جمعی از مردم اصفهان ۱۴۰۱/۰۸/۲۸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #کلیپ_نوشت | روایت رهبر انقلاب اسلامی از چگونگی تشکیل بسیج
📸اطلاعنگاشت | مشت نمونه خروار
رهبر انقلاب:
🔹در مقابل القای ناامیدی توسط دشمن، یک واقعیّتی وجود دارد: ما داریم پیش میرویم... در همین چند هفتهای که در بعضی از خیابانها چهار نفر آدم شریر یا فریبخورده اغتشاش درست کردند، کارهای بزرگی انجام گرفته که اگر مقایسه کنیم هفتههای دیگر و ماههای دیگر را، یک نتیجهی بزرگی به دست میآید؛ من حالا میشمرم اینهایی را که در همین چند هفته اتّفاق افتاده است. ۱۴۰۱/۰۸/۲۸
🌷 مراسم عطر افشانی و گلباران قبور شهدای شیراز
💢 به مناسبت گرامیداشت هفته بسیج
🎙سخنران: سعدالله زارعی
( کارشناس ارشد مسائل سیاسی از سپاه قدس)
📆زمان: پنج شنبه ۳ آذر ساعت ۱۴:۳٠
📍مکان: گلزار شهدای دارالرحمه شیراز شهدای دارالرحمه شیراز
➖➖➖➖➖➖
🇮🇷 معاونت فرهنگی هنری سپاه فجر استان فارس _ سپاه ناحیه بقیه الله (عج) شیراز
🔰 پخش زنده سخنرانی رهبر انقلاب در دیدار بسیجیان
🔻 به مناسبت هفته بسیج، صبح شنبه ۵ آذرماه جمع کثیری از بسیجیان با حضور در حسینیه امام خمینی(ره) با حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی دیدار خواهند کرد. علاوه بر این، پنج میلیون نفر از بسیجیان سراسر کشور نیز با ارتباط مستقیم و به صورت مجازی در این برنامه حضور خواهند داشت.
📲 این برنامه ساعت ۹:۴۵ صبح شنبه آغاز شده و به صورت زنده و مستقیم از رسانه KHAMENEI.IR و شبکههای صدا و سیما پخش خواهد شد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید | شهید حاج قاسم سلیمانی: «من با این پاها در حَرمت پا گذاردهام، دورِ خانهات چرخیدهام و در حرم اولیائت در بینالحرمین حسین و عباست آنها را برهنه دواندم و این پاها را در سنگرهای طولانی، خمیده جمع كردم و در دفاع از دینت دویدم، جهیدم، خزیدم، گریستم، خندیدم و خنداندم و گریستم و گریاندم؛ افتادم و بلند شدم. امید دارم آن جهیدنها و خزیدنها و به حُرمتِ آن حریمها، آنها را ببخشی.»
🔺بخشی از وصیتنامه شهید حاج قاسم سلیمانی
#معرفی_کتاب
🔰 آخرین رویای سلطان
🔻زندگی نامه سه برادر شهید به نام های طالب، مطلب و خالد حسنی از شهدای کردستان در کتاب «آخرین رویای سلطان» روایت شده است.
در مقدمه کتاب به قلم سرتیپ دوم پاسدار محمدحسین رجبی، فرمانده سپاه بیت المقدس کردستان آمده است:
«همراهی و هم گامی مردم کُرد خصوصا مردم کردستان با انقلاب اسلامی عمری به درازای نهضت اسلامی دارد و از همان آغاز این حرکت عظیم اسلامی، مرد کُرد کارنامه درخشانی از خود به یادگار گذاشتند. با شروع غائله کردستان مردم خداجو و انقلابی کردستان به صورت خودجوش و غالبا در قالب تشکل های مردمی از جلمه سازمان پیشمرگان مسلمان کرد به دفاع از تمامیت ارضی و انقلاب اسلامی پرداختند. تمام دوران دفاع مقدس در کردستان پُر است از صحنه ها و فداکاری های مردمی که در گروه اسلام و جمهوری اسلامی داشته و دارند؛ ازجمله ویژگی های برجسته ای که در کمتر جایی از کشور وجود دارد، وجود 67 خانواده معظم دارای سه شهید به بالاست که تاکنون اقدام قابل توجهی برای معرفی این خانواده ها صورت نگرفته است.
#اداره_کتاب_بسیج
🔎 پسااغتشاشات و ضرورت ترمیم و بازخوانی #سیزده_محور راهبردی و موثر
🔸شرایط ناآرام و نامتعادل باعث می شود که ضعفها، گسلها و پاشنهآشیل ها را شناسایی کنیم و نظم و انسجام مجدد را با قدرت و تامل بیشتری بازسازی و #ریکاوری نماییم.
🔸اما در پس این اغتشاشات از نقطه شروع تا فرایند تشدید و مدل مدیریت بحران، نقاط آسیب زایی شناسایی شد که البته #سهم_هرکدام_متفاوت_بود. برخی زیاد و برخی کمتر موثر بودند.
🔸برخی عوامل بودند و برخی ظواهر، برخی ساختار بودند و برخی عامل و برخی نماد و اسطوره بودند و برخی خط مشی و از جنس سیاستگذاری. شرح اجمالی این نقاط آسیب جهت ترمیم و بازخوانی ضروری است.
1️⃣ زنان که محور جنگ های روانی و شناختی امروز علیه ایران قرار گرفته اند را بایستی از نو شناخت و شناساند. مسائل، حقوق، نقشآفرینی ها و حضور اجتماعی شان را درست روایت کرد و دقیق و عادلانه #بازنمایی نمود.
2️⃣ نوجوانان، مساله هویت و نسل کمترآشنا با مبانی و آرمان های انقلاب که البته بیشتر تحت تاثیر بوم دیجیتال و فضای وب، #نسل_نت و z خوانده میشوند. از این نسل البته خوانش دقیق تری باید داشت چرا که با کمترین فعالیت فرهنگی، عاشق فرمانده میشوند و یک نسخه اعلا از دین، فرهنگ و ارزش های انقلابی را در سطح جهانی تکثیر میکنند.
3️⃣خواص، اِلیت ها و روشنفکرانی که یا عجولانه و بد موضع گرفتند و یا دیر و با تاخیر، تئوریزه و تحلیل کردند و در انتها نیز جبران مآفات صریح نداشتند که مورد انتقاد دلسوزان نظام هم قرار گرفتند. خواصی که در زمان کاندیداتوری برای مناصب اجرایی و قانونگذاری، گوی سبقت را با هزینه های میلیاردی از رقیبانشان میستانند و بلحاظ تئوریک هم از انقلاب و مسائل و آینده اش، یا #تصویر_بدبینانه و ناامیدکننده ای دارند، یا در ترسیم دقیق و فنی مسائل دچار ضعف و #بحران_نظری هستند.
4️⃣ روایت دیر، ضعیف، خطی و فقدان شبکه روایی با سکوهای هماهنگ، متنوع و توجیه شده و باورپذیر در سطح افکارعمومی که دست #رسانه_ملی را بعنوان جریان اصلی انتقال و تبیین اطلاعات و اخبار میبوسد و میفشارد.
5️⃣ سلبریتیها و شخصیت های مشهور هنری و ورزشی که تحت تاثیر #حباب_اطلاعاتی، تله فضای مجازی و بیاطلاعی از واقعیت های موجود، موضعی تنش زا اختیار کردند. این صنف نیز نیازمند توجیه و تغییر رویه و بازخوانی جدی در نقش و جایگاه و محدوده اثرگذاری فرهنگی و قانونی هستند.
6️⃣ فضای مجازی رها و مبتذل و مملو از اطلاعات گمراه کننده که محل جولان فیک نیوزها بود و لشگر سایبری که ماموریت براندازی با تصویرسازی مبتنی بر ترندینگ های مهندسی شده را در برنامه داشت. #شبکه_ملی_اطلاعات در لایه بنیادین، حمایت از پلتفرم های ایرانی در لایه متوسط و سوادرسانه ای در سطح سوم، از ملزومات مدیریتی این فضاست که در تقریبا در غالب کشورهای موثر جهان، امری جاافتاده است.
7️⃣نیروی انتظامی و قانونی که احترام و قدرتش لگدمال شد. کشوری که نیروی امنیتی آن حرمت و اُبهت و اُتوریته کافی نداشته باشد، محکوم به تحمل اغتشاش و ناآرامیها خواهد بود. بایستی قدرت و جایگاه پلیس را از نو بازآفرینی نمود و قدرت را حامی فرهنگ سازی و آموزش در جامعه نهادینه کرد.
8️⃣شبکه خانگی و سریال هایی که شاهرگ شناختی جامعه را تهدید کردند و با تصویرسازی و تولید باورهای غلط، بخشی از افکار عمومی را دچار مسمومیت ذهنی و #یاغی_گری نسبت به کلان روایت های نظام نمودند.
9️⃣دانشگاهها هرچند بطور لوکال و جزیی و فقط در برخی از کلان شهرها، از کرسیهای آزاداندیشی خالی شده بود و بوی عقلانیت و انصاف نمیداد.
🔟مدارسی که هرچند مهندسی شده، و با دوپینگ مجازی، در برخی شهرها و مناطق، شلوغ کاری شد و مدیران و معلمانی که در انتقال و درونی سازی دین و انقلاب و دانش ناب، کم گذاشته بودند و ردپای تصویری نامطلوبی را بر جای نهادند.
1️⃣1️⃣حوزه علمیه بعنوان نهادمقدسی که انتظار میرفت، پیشرو در تبیین، تعامل فرهنگی و حمایت از نظام و طرد اغتشاشات باشد که با تاسف در برخی موارد، یا تاخیر در موضع گیری داشت و یا از طرفی شخصیت هایی دیده شد که مرجعیت خودخوانده شان و یا روشنفکری سکولار خود را در تایید و حمایت از نقطه شروع مبهم و مردد اعتراضات هزینه کردند.
2️⃣1️⃣ مدلسازی اعتراض و نقد مواضع و ساختارهای نظام هم محوری است که بایستی مورد تامل و تبیین و شفافیت قرار بگیرد تا هر تحرکی به اعتراض بدل نشده و هر اعتراضی به اغتشاش و ناآرامی ختم نشود و انتقادات در مسیری سازنده و گویا به گوش نظام برسد.
3️⃣1️⃣نهادها و سازمانهای دولتی چون ارشاد و تبلیغات و شورای عالی انقلاب فرهنگی و...نیز بایستی بازخوانی ماموریتی و میدانی داشته باشند که شاید توقع ما از نقشآفرینیشان حداقل در حد سیاستگذاری و تعیین خط مشی را در موقعیت های بحرانطور، تنظیم و توجیه نمایند.