🌟 بِسْمِاللّهالرَّحْمَٰنِالرَّحِيمِ 🌟
«اوضاع امروز نتیجه اندیشه های امام نیست،
حاصل مدیریت لیبرالها بر اقتصاد ماست»
♻️ موضوع کنفرانس:
#اقتصاد_لیبرالیسم
و #اقتصاد_مقاومتی
📆 زمان : جمعه 99/11/24
⏰ ساعت : 22:00
📝 ارائه کننده کنفرانس:
#جناب_provincial_soldier
#ابرگروه فداییان امام خامنه ای عزیز
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
سلام علیکم
لیبرالیسم اقتصادی و اقتصاد مقاومتی
🖊در دوران جهان دو قطبی دو گزاره اقتصادی در جهان شکل گرفت که در این میان بلوک شرق نظام اقتصادی سوسیالیستی و بلوک غرب نظام اقتصادی لیبرالی را برگزیدند نظام اقتصادی سوسیال که مبتنی بر الگوی مارکسیسم شکل گرفته بود با فروپاشی شوروی به شکست انجامید. نظام لیبرالی هر چند با بحرانهای متعددی مواجه گردید اما در هر مرحله از بحران توانست خود را باز تولید نماید نظام اقتصادی لیبرال در ابتدا با الگوی آدم اسمیت تحت عنوان مکتب کلاسیک شکل گرفت و پس از بحران اول مکتب نئو کلاسیک ها و پس از آن هم مکتب نهاد گرایی را شکل داد . این نظام اقتصادی در هر مرحله گامهای بسیار کوچک در جهت تحقق عدالت اجتماعی بر داشت، اما با تمام این تفاسیر مکاتب موجود اقتصادی نتوانستند الگوی موفق در جامعه جهانی باشند . روی آوردن مکتب لیبرالی به سیاست ریاضت اقتصادی و همچنین شکل گیری جنبش والستریت خود بهترین شاهد این مدعا است. چرا که در بحران اقتصادی اخیر، شعارهای اعتراضی به اصل نظام لیبرال است که قبلا چنین سابقه ای نداشته و در نقطه مقابل جنبش اعتراضی علاقه ای به شعار های اقتصاد سوسیالیستی نیز نشان نمی دهد از این رو باید گفت که مکاتب اقتصادی موجود به بن بست رسیده است.
۱
🖊با عنایت به این موضوع و لزوم عبور از مکاتب اقتصادی موجود می توان مکتب اقتصاد مقاومتی را که مبتنی بر الگو ها و مولفه های اقتصاد اسلامی است را مطرح نمود.اقتصاد مقاومتی همانند سایر مکاتب اقتصادی دارای چرخه تولید ، توزیع و مصرف است که در حوزه تولید به تولید دانش بنیان وکار همه آحاد جامعه و نگاه به امر تولید بعنوان امر مقدس نظر دارد و در زمینه توزیع تلاش می کند تا با بکار بردن مکانیسم هایی از احتکار ، گران فروشی ، و رقابت برای فروش بالاتر و دروغ پردازی در فروش جلوگیری نماید و در حوزه مصرف به عدم اسراف (مخالف نظام لیبرال) و تبذیر (مخالف ریاضت اقتصادی) تا کید می نماید. هر چند که اقتصاد مقاومتی در نقطه شروع بعنوان ابزاری برای برون رفت از تحریم های فلج کننده غرب علیه ایران بوده اما ظرفیت تبدیل شدن به یک مکتب را دارد . در واقع اقتصاد مقاومتی تلاش می کند با به کار گیری مولفه های فوق گام های موثری در جهت تحقق عدالت اجتماعی در جهان امروز بردارد. بنابراین اقتصاد مقاومتی ضمن تاکید بر مالکیت خصوصی ، کار و تولید را امری مقدس تلقی نموده و ترویج علم را یکی از بنیانهای تداوم پیشرفت می داند.
۲
🖊لیبرالیسم اقتصادی
لیبرالیسم از قرن هجده به بعد توانست با تبلیغ اصول خود، طرفدارانی برای خود پیدا کند. آنان شعار اصلی خود را آزادی سرمایه و آزادی تجارت قرار داده بودند. به دلیل اینکه در زمان ظهور لیبرالیسم، فئودالیسم در صحنه سیاسی و اقتصادی حاکم بود به همین دلیل آنان از ابتدا با فئودالیته به مخالفت برخاسته و آن را بزرگترین مانع آزادی عمل سرمایه اعلام می داشتند.
لیبرالیسم در حوزه اقتصادی نیز، با سلطه دولت بر مسائل اقتصادی و انحصار و مداخله آن در تولید و توزیع ثروت سر مخالفت داشت. لیبرالیسم بر این امر اعتقاد دارد که سرمایه داری در اقتصاد، فرمولی برای رسیدن فرد و جامعه به ثروت و سعادت فردی و همگانی است.
۳
🖊بنا به تعریف واژه نامه آکسفورد، سرمایهداری یک نظام سازماندهی اقتصادی، مبتنی بر رقابت بازار است، که در آن ابزار تولید، توزیع و مبادله تحت مالکیت خصوصی هستند و افراد یا شرکتها آن را مدیریت میکنند. لیبرالها معتقدند که پایبندی به آزادی باید همگام و همراه با ظهور و تثبیت نهادهای مالکیت خصوصی و بازار آزاد باشد. چرا که به این امر اعتقاد دارند در واقع این بازار است که قدرت و ثروت را توزیع می کند. از نظر آنان، وجود بازار آزاد، در حوزه سیاسی نیز دارای تبعاتی است و آزادی وعده داده شده در مکتب لیبرالیسم به واسطه وجود بازار آزاد قابل حصول است چرا که تا زمانی که دولت تنها منبع درآمد و اشتغال باشد، جایی برای آزادی یا مخالف واقعی وجود ندارد.
۴
🖊مهمترین اصول لیبرالیسم اقتصادی
1- دخالت حداقلی دولت
لسه فر(lassiez faire)، اولین اصل از اصول لیبرالیسم در حوزه اقتصادی است. لسه فر یک اصطلاح فرانسوی به معنای بگذار بگذرد است. بر اساس این اصل، لیبرالها معتقدند که دولت باید در اقتصاد حداقل دخالت را داشته باشد چرا که بازار دارای این قدرت و توانایی است که در یک حوزه رقابتی و آزاد، خود را تنظیم نموده و پاداش داده و یا تنبیه کند. بنابراین بازار دارای قواعد خودتنظیم است و دخالت دولت در این حوزه، این قواعد را برهم خواهد زد.
۵
2- به حداکثر رساندن منافع شخصی
اقتصاددانان لیبرال بر این موضوع اعتقاد داشتند که افراد بر حسب غریزه طبیعی در پی به حداکثر رساندن نفع و سود شخصی هستند. بنابراین در یک بازار آزاد، همه افراد، تولید کننده، سرمایه دار، مدیر، کارگر و مصرف کننده همه در پی به حداکثر رساندن منافع خود بوده و این امر در نهایت به به روزی و سعادت کل جامعه خواهد انجامید.
3- عدم تضاد بین منافع شخصی و اجتماعی
اقتصاددانان لیبرال بر هماهنگی منافع در اقتصاد بازار آزاد تأکید داشتند. بهطوری که افراد با تعقیب و دنبالهروی منابع فردی خودشان، بهترین منافع را برای جامعه بهوجود خواهند آورد.
۶
4- اهمیت داشتن تمام منابع و فعالیتهای اقتصادی
از منظر لیبرالها، تمام منابع اقتصادی همچون زمین، نیروی کار، سرمایه و توانایی مدیریتی و بههمین صورت تمامی فعالیتهای اقتصادی از قبیل کشاورزی، تجارت، تولید و مبادلات بینالمللی همه و همه دارای ارزش اقتصادی و اهمیت زیادی هستند. این اعتقاد بر خلاف اعتقاد جهان بینی های مرکانتیلیستی و فیزیوکراتها است که بر این باور بودند که ثروت از راه تجارت و کشاورزی بهدست می آید.
5- رشد اقتصادی بلندمدت
اقتصاد لیبرالی مدعی ایجاد رشد اقتصادی در بلند مدت است و هدف خود را هم بر همین اساس قرار داده است. آنان معتقدند ایجاد بازار آزاد اقتصادی و حاکم شدن نظام سرمایه داری در بلندمدت رشد اقتصادی قابل توجهی را نصیب جامعه نموده و سعادت و به روزی همه افراد جامعه را در پی خواهد داشت.
۷
🖊اقتصاد مقاومتی
رهبر انقلاب "اقتصاد مقاومتی" را معنا و مفهومی از کارآفرینی معرفی کردند و برای نیاز اساسی کشور به کارآفرینی نیز دو دلیل "فشار اقتصادی دشمنان" و "آمادگی کشور برای جهش" را معرفی نمودند. رویکرد اقتصادی ایران تحت عنوان "اقتصاد مقاومتی" غالبا در برابر اقتصاد تحت سیطره غرب دیده میشود. اقتصاد مقاومتی یعنی شناسایی حوزههای فشار و تلاش بای بی اثر کردند و کنترل آنها است. برای رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی ضروری است که وابستگیهای خارجی تقلیل یافته و برای افزایش تولید داخلی کشور و خوداتکایی تلاش کرد.
۸
🖊ویژگیهای اقتصاد مقاومتی
1. در پی مردمی کردن اقتصاد است.
2. در پی بهکارگیری و شکوفایی استعدادهای خدادادی کشور است.
3. در پی کسب قدرت چانهزنی در بازارهای بینالمللی است.
4. درپی شکستن انحصارت سلطهآور است.
5. درپی گریز از چانهپذیری به ویژه در بازارهای محصولات راهبردی با فناوری پیشرفته است.
6. به دنبال برقراری عدالت اجتماعی و اقتصادی است.
7. در پی رونق بخشیدن به تولید است.
8. به دنبال بومیسازی فناوری در تمام زمینهها است.
9. درپی حضورموثر به همراه محصولات کیفی در بازارهای بینالمللی است.
10. به دنبال بالندگی بخش حقیقی اقتصاد است.
۹
11. در پی تجویز حداقل ضروری بخش مجازی (نظام پولی و سفتهبازی) بر اساس مبانی فقه اسلامی است.
12. در درازمدت، در پی عبور از خوانهای آسیبزدایی، کنشهای تدافعی است.
13. درپی بازپروری عوامل تولید، تا مرحله پایداری و ثبات درونی است.
14. در پی اثرگذاری بر بازارها و اقتصادیهای بیرونی همراه با رشد و پیشرفت مستمر است.
15. در پی اصلاح و مدیریت الگوی مصرف است.
16. در پی مدیریت بازارهای کالاها و خدمات، کار، مالی، پولی و سرمایه است.
17. در پی بازتعریف دولت و ایفای وظایف عامالمنفعه مانند: نظارت، تنظیم بازار، حمایت، کنترل، ارزشیابی، نظام تشویق و تنبیه و تعزیرات و مبارزه با فساد است.
18. در پی تکیه بر بنگاههای دانشبنیان در جهت تقویت تولید است.
19. در پی تحقق امنیت اقتصادی است.
20ـ در پی ایجاد ثبات شرایط اقتصادی با کمینهسازی تورم است
۱۰
21. در پی برقراری امنیت جانی و مالی فیزیکی برای عوامل اقتصادی است.
22.به دنبال ایجاد ایمنی در برابر بحرانها و تحریمهای اقتصادی بینالمللی است.
23. در پی کسب توانایی واکنش هوشمند به تغییرات محیطی است.
24. حماسی و جهادی است.
25. منضبط، مولد و انعطافپذیراست.
26. برخوردار ازقدرت واکنش سریع و هوشمند است
27. دارای پویایی، ارزشمدار و پایداراست.
28. فرصتساز برابر است.
29. اتکا به استعدادهای درونی دارد
30. بهرهمند از امکانات بیرونی و پیشرو است.
۱۱
مقایسه اقتصاد لیبرالیسمی و اقتصاد مقاومتی
لیبرالیسم اقتصادی در واقع، باور ایدئولوژیک به سازماندهی اقتصاد به طور فردگرایانه است، به این معنا که تصمیمات اقتصادی به بیشترین حد ممکن از سوی افراد و نه نهادها یا سازمانهای جمعی اتخاذ شود. این باور دربرگیرندهٔ طیفی از سیاستهای اقتصادی مختلف نظیر آزادی حرکت است ولی همواره بر مبنای حمایت شدید از اقتصاد بازار و مالکیت خصوصی در شیوههای تولید استوار است.
۱۲
گرچه لیبرالیسم اقتصادی میتواند تا حد معینی حامی مقررات گذاری دولتی باشد ولی این الگوی اقتصادی بیشتر به این مسئله گرایش دارد که وقتی دخالت دولت در بازار آزاد، مانع تجارت آزاد و رقابت باز میشود، با آن مخالفت کند.
لیبرالیسم ممکن است دخالت دولت به منظور رفع انحصار خصوصی را بپذیرد، زیرا انحصار محدود کنندهٔ قدرت تصمیم گیری برخی افراد دانسته میشود؛ با وجودی که لیبرالیسم اقتصادی خواهان نامحدود نشدن بازار به وسیلهٔ دولت میباشد، معتقد است که دولت نقشی مشروع در تأمین کالای عمومی دارد.
این الگوی اقتصادی در مقام بیان، ممکن است با الفاظی زیبا و اصطلاحات دهان پرکن، افرادی را فریفته کند، اما باید بدانیم واقعیت در اجرای اصول اقتصاد لیبرالیستی چیزی فراتر از این روشهای تئوریک است.
۱۳
🖊در این روش کسب ثروت به هر شیوهای مجاز شمرده میشود، در این روش اقتصادی کمپانیهای بزرگ اقتصادی در کشورهای غربی، ممکن است نتوانند کالاهای نامرغوبی را روانه بازار کنند، اما سود آنها در ترویج مصرفگرایی است؛ مصرف بیشتر از کالاها و خدمات سودهای کلانی را به جیب صاحبان سرمایه سرازیر میکند، اما برای ترویج مصرفگرایی چه باید بکنند؟ برای ترویج مصرفگرایی در کنار کارخانجات بزرگ تولیدی، کمپانیهای بزرگ سینمایی و شبکههای عظیم تبلیغاتی تأسیس میکنند و از این منظر سیستمی منسجم و در عین حال پیوسته، برای کسب منافع بیشتر ایجاد میشود.
🖊از آنجایی که ترویج این روش در کشورهای غربی باعث گرایش جمع کثیری از سرمایهداران به این سمت میشود، لازم است همواره بازارهای مصرف جدید پیدا شود و از این جهت این سرمایهداران به سوی سایر کشورهای جهان متوجه شده تا بازارهای مصرف جدیدی در این کشورها بیابند.
۱۴
🖊برای همین منظور در برنامهای بلند مدت، کشورهای جهان به دو گروه تولید کننده و مصرف کننده تبدیل میشوند و از اینجاست که پای بازیهای سیاسی نیز به معرکه رقابتهای اقتصادی باز میشود و پس از گذشت چند دهه میبینیم که یرخی کارخانههای که تحت عنوان مارکی خاص، کالایی را تولید میکنند، در واقع ابزاری در دست سیاستگذاران کشورش بوده و تمامی جنگهای داخلی، ناامنیها و هرج و مرجهای اقتصادی در کشور هدف، از سوی همین بنگاه اقتصادی طراحی و اجرا میشده است.
🖊امام خمینی(ره)، با این روش اداره اقتصادی جهان مخالفت کردند و فرمودندکه اسلام میتواند الگویی را ارائه کند که برای همه ابناء بشر سودند باشد؛ اکنون عنوان «اقتصاد مقاومتی: در ادبیات اقتصادی کشور ایران، به عنوان امُّ القُرای جهان مطرح شده است.
۱۵
🖊آیین اسلام، در جهت تنظیم روابط اقتصادی بین انسانها که برای تأمین نیازهای اقتصادی (یا رفع مشکلات اقتصادی) با عدالت اجتماعی مرتبط میباشد و قواعدی کلی ارائه نموده که در ابواب اقتصادی فقه اسلامی به تفصیل بیان شده است.
اصول روش اسلام در توزیع ثروت، در درجه اول، صیانت از عدالت اجتماعی، حفظ حقوق مردم و تقسیم مالکیت به سه بخش مالکیت ملی، خصوصی و دولتی است.
۱۶
🖊یکی از مهمترین مزیتهای اقتصاد اسلامی بر اقتصاد لیبرالیستی، «تحریم ربا» است، همانگونه که گفته شد در اقتصاد لیبرالیستی کسب ثروت در بخش خصوصی به هر طریقی مجاز دانسته شده که استفاده از ربا یکی از آنهاست، اما اسلام این روش را حرام دانسته است؛ این اقدام به کسب عادلانه ثروت و توزیع آن بر اساس مساوات کمک میکند. در برابر تحریم ربا، اسلام به طرح عقودی همانند، مزارعه، مضاربه، مساقات، خمس، بیع و جعاله پرداخته است.
۱۷
🖊نکته اساسی دیگر اینکه در روش لیبرالیستی، اقتصاد به معنای کسب ثروت و هدف نهایی از فعالیتهای اقتصادی شمرده میشود، اما اسلام مسئلهٔ اقتصاد را (بر اساس اصالت انسان) به عنوان جزئی از مجموعه قوانین خود که تنها میتواند قسمتی از نیازهای حیات انسانی را تنظیم کند، مورد توجه قرار داده و حل مشکلات اقتصادی را در اصلاح مبانی عقیدتی و اخلاقی مردم میداند.
بنابراین با توجه به انطباق کامل اصول مقاومتی بر اصول و مبانی اقتصاد اسلامی، لازم است این شیوه اقتصادی در قالب اقدام و عمل، بر اساس اصول و مبانی قانونی، در جامعه طرح و اجرا شود.
پایان
۱۸
3.15M
تحلیل انتخاباتی و حمایت منطقی از دکتر سعید جلیلی
دعوت از دکتر جلیلی
https://www.farsnews.ir/my/c/33138
برای دعوت از دکتر جلیلی در انتخابات ۱۴۰۰ به خبرگزاری فارس رفته و از ایشان برای حضور در انتخابات ۱۴۰۰ دعوت کنید
دلایل اصلح بودن دکتر سعید جلیلی .mp3
8.91M
دلایل اصلح بودن دکتر جلیلی
🇮🇷رسانه مردمی دکتر جلیلی باشیم...
بسم الله الرحمن الرحیم
✅ولنتاین ؟؟!!!
◀️چند روزی ست که در همه جا نقل این روز است به راستی ولنتاین چیست و آیا با فرهنگ ایرانی واسلامی ما جور است؟؟؟؟
◀️روز والنتاین (روز عشاق و یا روز عشق ورزی) مصادف با ۲۵ بهمنماه (۱۴ فوریه) در بعضی فرهنگها روز ابراز عشق است.!!!!
این ابراز عشق معمولاً با فرستادن کارت والنتاین به صورت ناشناس انجام میشود.!!
براستی وقتی دین اسلام و فرهنگ غنی ایران در همه مناسبت ها و همه روزه ابراز عشق ومحبت وهدیه دادن را ترویج کرده #ولنتاین چه معنایی میتواند برای ما بدهد؟؟؟؟
◀️سابقهٔ تاریخی روز والنتاین به جشنی که به افتخار قدیس والنتاین در کلیساهای کاتولیک برگزار میشد، باز میگردد.!!!
◀️در سده سوم میلادی که مطابق میشود با اوایل شاهنشاهی #ساسانی در ایران، در روم باستان فرمانروایی بوده است بنام #کلودیوس دوم.
#کلودیوس عقاید عجیبی داشته است از جمله اینکه سربازی خوب خواهد جنگید که مجرد باشد. از این رو ازدواج را برای سربازان امپراتوری روم قدغن میکند.!!!
◀️کلودیوس به قدری بیرحم وفرمانش به اندازهای قاطع بود که هیچ کس جرات کمک به ازدواج سربازان را نداشت. اما کشیشی به نام والنتیوس (والنتاین)، مخفیانه عقد سربازان رومی را با دختران محبوبشان جاری میکرد.!!!
◀️کلودیوس دوم از این جریان خبردار میشود و دستور میدهد که #والنتاین را به زندان بیندازند. والنتاین در زندان عاشق دختر زندانبان میشود. سرانجام کشیش به جرم جاری کردن عقد عشاق، با قلبی عاشق اعدام میشود…
◀️بنابراین او را به عنوان فدایی و شهید راه عشق میدانند و از آن زمان نهاد و نمادی میشود برای عشق!!!
براستی بزرگداشت شخصی در فرهنگی دیگر که هیج سنخیتی با فرهنگ وآداب اسلامی وایرانی ما ندارد چه معنایی دارد؟؟؟؟؟
ادامه دارد...
1
⬅️ادامه از صفحه قبل....
⏪قابل توجه ملی گرایان :
◀️در ایران باستان، نه چون رومیان از سه قرن پس از میلاد، که از #بیست قرن پیش از میلاد، روزی موسوم به #روز عشق بوده است.
◀️در تقویم جدید ایرانی دقیقا مصادف است با #۲۹ بهمن، یعنی تنها ۳ روز پس از روز والنتاین. این روز #سپندارمذگان یا «اسفندارمذگان» نام داشته است.#سپندارمذگان جشن زمین و گرامی داشت #عشق است که هر دو در کنار هم معنا پیدا میکردند.در این روز #زنان به شوهران خود با محبت هدیه میدادند.#مردان نیز زنان و دختران را بر تخت #شاهی نشانده، به آنها هدیه داده و از آنها اطاعت میکردند.
⬅️اخیرا گروهی از دوستداران فرهنگ ایرانی پیشنهاد کرده اند که به منظور حفظ فرهنگ ایرانی سپندارمذگان بجای والنتاین به عنوان روز عشق گرامی داشته شود..
⬅️همه فرهنگ های دیرین دنیا ، یه روز در سال برای جشن ابراز عشق و علاقه دارن . ما ایرانی ها هم در #فرهنگ زرتشتی ماه مهر رو داریم که #مظهر مهربانی ایرانیان و ماه ابراز عشق هست که تو اون ماه روز هایی برای ابراز علاقه به اشخاص مختلف و مراسم متعدد جشن های مهربانی هست. تا حدی که #مهربانی جزو عبادت های زرتشتیان یا اجداد ما بوده. تو فرهنگ زرتشتی یه روز دیگه هم هست که این روز (سپندارمزگان) یا (اسفندارمزگان) نام داشته.
⬅️فلسفه بزرگداشتن این روز به عنوان (روز عشق) به این صورت بوده که در #ایران باستان هر ماه رو سی روز حساب می کردند و علاوه بر اینکه ماه ها اسم داشتند، هریک از روزهای ماه نیز یک نام داشتند. بعنوان مثال روز اول (روز اهورا مزدا)، روز دوم، روز بهمن ( سلامت، اندیشه) که نخستین صفت خداوند است، روز سوم اردیبهشت یعنی (بهترین راستی و پاکی) که باز از صفات خداوند است، روز چهارم شهریور یعنی (شاهی و فرمانروایی آرمانی) که خاص خداوند است و روز پنجم(سپندار مز) بوده است. سپندار مز لقب ملی زمینه. یعنی گستراننده، مقدس، فروتن. زمین نماد عشقه چون با فروتنی، تواضع و گذشت به همه عشق می ورزه. زشت و زیبا رو به یک چشم می نگره و همه را چون مادری در دامان پر مهر خود امان می ده. به همین دلیل در #فرهنگ باستان اسپندار مزگان رو بعنوان #نماد عشق می پنداشتند.
⬅️در هر ماه، یک بار، نام روز و ماه یکی می شده که در همان روز که نامش با نام ماه مقارن می شد، جشنی ترتیب می دادند متناسب با نام آن روز و ماه. مثلا شانزدهمین روز هر ماه مهر نام داشته که در ماه مهر، (مهرگان) لقب می گرفت. همین طور روز پنجم هر ماه سپندار مز یا اسفندار مز نام داشت که در ماه دوازدهم سال که آن هم اسفندار مز نام داشت، جشنی با همین عنوان می گرفتند. یعنی پنجم اسفند روز جشن عشاق یا جشن سپندار مزگان هست!!!
⬅️سپندار مزگان جشن زمین و گرامی داشت عشقه که هر دو در کنار هم معنا پیدا می کردند. در این روز زنان به شوهران خود با محبت هدیه می دادند. مردان نیز زنان و دختران رو بر تخت شاهی می نشوندن ، به اونها هدیه می دادن و ازشون اطاعت می کردند این میشه حرمت واقعی زن- ببینین دین مهر یعنی چی!!
⬅️حالا توجه به برخی داستانهای امروزی ولنتاین جالب است برای نمونه ...⬇️⬇️
چون امسال مثل ۳ سال قبل ولنتاین ندارم زود تر تبریک گفتم....شاید صدامو بشنوی....هنوزم هر صبح برات #ایه الکرسی میخونم....دوست داشتم....زیاد....اما بگو تو نامرد نیستی!!!!
کار زمانه بود نه؟؟؟؟
هر جا هستی پیشاپیش ولنتاینت مبارک دیگه خسته شدم باید #فراموشت کنم مگه نه؟؟؟
مثل خودت...
براستی آیا روز عشق ورزیدن اینگونه است؟؟؟؟
ادامه دارد...
2