🕉 مبانی اخلاقی یوگا
#یوگا
هدف یوگا رهایی از رنج است و راه رهایی از رنج را توقف ذهن می داند. یعنی کسی که ذهنش هیچ کنش و واکنشی نداشته باشد، هیچ رنجی را درک نخواهد کرد. تا وقتی که ذهن فعال است هر کاری می کنیم به آثار و نتایجش فکر می کنیم به آنچه می خواستیم و نشد و.... و این افکار و نتایج کارما یا نتیجه اعمال و نیات ماست که موجب رنج می شود.
اگر کسی به توقف ذهن نزدیک شود، دیگر کارمایی برایش ذخیره نمیگردد. در این صورت ممکن است به هر کاری دست بزند، بدون اینکه پیامدهایی داشته باشد. «فرد متولد از تمرکز از تأثیرات رهاست.» (یوگاسوتره. فصل4: بند6) یعنی کسی که با تمرکز و برنامه های ذهنی یوگا ذهنش را متوقف کرده، شخصیت دیگری شده و دیگر شخصیت سابق نیست. بهتر است بگوییم دیگر خودش نیست. و کس دیگری شده است. و همچنین از آثار اعمال و افکار گذشته اش رها می شود.
🕊☘ برگرفته از آثار «حمیدرضا مظاهری سیف»
@mobahesegroup
🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹
💠ببخشید من عذر دارم !!
وارد اتوبوس شدم، جایی برای نشستن نبود، همانجا روبروی در، دستم را به میله گرفتم…
پیرمرد با کُتی کهنه، پشت به من، دستش به ردیف آخر صندلی های اقایون گره کرده! (که میشود گفت تقریبا در قسمت خانم ها)
خانم دیگری وارد اتوبوس شد، کنار دست من ایستاد، چپ چپ نگاهی به پیردمرد انداخت، شروع کرد به غرلند کردن!
ـ برای چی اومده تو قسمت زنونه! مگه مردونه جا نداره؟ این همه صندلی خالی!
ـ خانم جان اینطوری نگو، حتما نمی تونسته بره!
ـ دستش کجه نمی تونه بشینه یا پاش خم نمیشه؟
ـ خب پیرمرد ِ! شاید پاش درد میکنه نمی تونه بره بشینه!
ـ آدم چشم داره می بینه! نیگاه کن پاش تکون میخوره، این روزها حیاء کجا رفته؟!…
سکوت کردم، گفتم اگر همینطور ادامه دهم بازی را به بازار می کشاند! فقط خدا خدا میکردم پیرمرد صحبت ها را نشنیده باشد!
بیخیال شدم، صورتم را طرف پنجره کردم تا بارش برفها را تماشا کنم…
به ایستگاه نزدیک می شدیم
پیرمرد میخواست پیاده شود
دستش را داخل جیبش برد
پنجاه تومنی پاره ایی را جلوی صورتم گرفت
گفت:”دخترم این چند تومنیه؟”
بغض گلویم را گرفت، پیرمرد نابینا بود! خانم بغل دست من خجالت زده سرش را پایین انداخت و سرخ شد…
نجوا …
@GOOLLEYAS
هدایت شده از بیسیمچی مدیا 🎬
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 واکنش جالب کودک👶 به عکس رهبر
🔺 عشخم 😍
@BisimchiMedia
هدایت شده از بیسیمچی مدیا 🎬
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این خانم لهستانی در دل غرب این گونه به ارزش حجاب پی برده ، اون وقت اینجا یکی مثل مسیح پولی نژاد درباره حجاب لج پراکنی میکنه و برهنگی رو برای دیگران تجویز میکنه
@BisimchiMedia
هدایت شده از عصر انتظار
🚨 نماز قضای زیاد را چگونه باید ادا کرد؟ (قسمت اول)
💮 فردی که چندین سال در نماز خواندن کاهلی کرده و یا تارک الصلاه بوده است و نماز قضای زیادی دارد، چگونه می تواند نماز های این مدت را بخواند؟
آیا راهکاری برای سریعتر به جا آوردن قضای این نماز ها وجود دارد؟
ادا کردن نماز های قضای فراوان
پیش از هر چیز تلاش و مجاهدت شما را برای بازگشت به مسیر اصلی و صحیح و پشت پا زدن به برخی انحرافاتی كه در اثر غفلت رخ داده است، تحسین می كنیم. از تصمیمی که گرفته اید خوشحالیم. از خداوند متعال توفیق بیش تری را برای شما طلب و آرزو كنیم.
از رحمت خداوند هیچ گاه نا امید نباشید. اگر کسی گناه داشته باشد، هرچند گناهان او زیاد باشد اما در برابر رحمت و بخشایش خداوند نا چیز است.
اگر کسی واقعا توبه کند و از ترک واجب هایی که انجام نداده است، پشیمان باشد، خداوند او را می بخشد و او را دوست می دارد.
قرآن کریم می فرماید:
« وَ هُوَ الَّذی يَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْ عِبادِهِ وَ يَعْفُوا عَنِ السَّيِّئات؛ خداوند توبه بندگان را قبول می کند و گناهان آن ها را می بخشد»
حکم شرعی نماز های قضای زیاد
به جا آوردن قضای نماز و روزه هايی که در وقت آن ها انجام نشده، واجب است، هر چند فرد، سال ها نماز و روزه اش قضا شده باشد، بايد قضای نمازها خوانده و روزه ها گرفته شود.
به نظر فقها وظیفه فردی چون شما که نمازهای قضایی زیادی دارد، این است که کم کم و با کیفیت خوب بخواند تا نماز سبک شمرده نشود. البته در انجام نمازهای قضا نباید کوتاهی بکند. مقدار عرفی آن برای هر فرد بستگی به وضعیت جسمی و حال و حوصله شخص دارد. اشخاص متفاوت هستند.
هر روز دو رکعت خواندن هم اشکال ندارد و کوتاهی محسوب نمی شود. شما که در حال جبران نمازهای قضای خود هستید، ان شاالله از سبک شمارندگان نماز نیستید، زیرا تصمیم بر جبران نماز های قضا شده داشته و بر خواندن آن ها با کیفیت خوب اهتمام می ورزید. کاهل بودن نسبت به نماز درگذشته، به نماز و روزه فعلی شما آسیبی وارد نمی کند.
میزان دقیق نمازها را نمی دانم، تکلیف چیست؟
اگر تعداد نماز هاي قضا شده را نمي دانيد ،بايد فکر کنيد و بعداز فکر کردن به مقداري که يقين پيدا مي کنيد، قضا کنيد. اگر مقدار نمازهای قضایتان را نمی دانید می توانید به مقدار متیقن (یعنی مقدار کمتر) را قضا نمایید و اگر مقدار بیشتر را قضا کردید کار خوبی کرده اید، ولی لازم نیست.
مثلا اگر نمی دانید 50 نماز یا 70 نماز از شما قضا شده اگر مقدار 50 نماز را قضا کنید کافیست. ولی اگر 70 نماز را قضا نمایید بهتر است و از بین نمازهای شبانه روز اگر می دانید بیشتر نمازهای صبح قضا شده، نمازهای صبح را بیشتر بخوانید و ترتیب بین نمازها شرط نیست. فقط در نمازهای قضا شده ظهر و عصر از یک روز و یا نمازهای قضا شده مغرب و عشا از یک شب، باید در قضای آنها ترتیب را رعایت بکنید.
نظر برخی از مراجع تقلید در این رابطه
پرسش:
نمازهای نخوانده بسیار دارم، ولی نمی دانم چقدر است و چطور باید قضا کنم. وظیفه ام چیست؟
پاسخ:
این مسئله در رساله های عملیه چنین آمده است:
کسی که چند نماز از او قضا شده و شماره آنها را نمىداند، مثلًا نمىداند چهار تا بوده یا پنج تا، چنانچه مقدار کمتر را بخواند کافى است،و همچنین اگر شماره آنها را مىدانسته و فراموش کرده اگر مقدار کمتر را بخواند کفایت مى کند.
توضیحات بیشتر:
(مکارم:) مثلًا نمىداند دو نماز بوده یا سه نماز، کافى است مقدار کمتر را بخواند، امّا اگر قبلًا شماره آنها را مىدانسته، ولى به واسطه سهل انگارى فراموش کرده، احتیاط واجب آن است که مقدار بیشتر را بخواند.
(فاضل:) لکن احتیاط واجب آن است، چنانچه شماره آنها را قبلًا مىدانسته و بعد فراموش نموده مقدار زیادتر را بخواند.
(بهجت:) چنانچه براى او مشکل نیست و عسر و حرج در کار نباشد، لازم است آن قدر نماز بخواند تا علم پیدا کند به مقدار نمازهاى قضا شده یا این که بیشتر نماز قضا خوانده است، و اگر تحصیل علم ممکن نیست، به مقدارى که اطمینان پیدا کند، نماز بخواند؛ و اگر آن هم نشد، به قدرى که گمان پیدا کند؛ و این احتیاطات، در صورتى است که مىداند یا احتمال مىدهد که سابقاً مقدار آنها را مىدانسته و الّا فقط به قدرى که یقین دارد نماز بخواند و در مورد مقدار بیشتر، احتیاط کردن خوب است، ولى ظاهر این است که لازم نیست.
(گلپایگانى، خوئى، تبریزى، سیستانى، زنجانى، صافى:) مسأله کسى که مثلًا چند نماز صبح یا چند نماز ظهر از او قضا شده و شماره آنها را نمىداند مثلًا نمىداند که سه یا چهار یا پنج نماز بوده، چنانچه مقدار کمتر را بخواند کافى است. ولى بهتر آن است که به قدرى نماز بخواند که یقین کند تمام آنها را خوانده است؛ مثلًا اگر فراموش کرده که چند نماز صبح از او قضا شده است و یقین دارد که بیشتر از ده نماز نبوده (خوئى، تبریزى، سیستانى: احتیاطاً) ده نماز صبح بخواند.
منبع: شیعه سی
هدایت شده از عصر انتظار
🚨 نماز قضای زیاد را چگونه باید ادا کرد؟ (قسمت دوم)
(زنجانى:) و احتیاط مستحب آن است که مقدار بیشتر را بخواند؛ بخصوص اگر شماره آنها را مىدانسته و فراموش کرده، مثلًا اگر فراموش کرده که چند نماز صبح از او قضا شده و یقین دارد که بیشتر از ده نبوده، به احتیاط مستحب ده نماز صبح بخواند.
(گلپایگانى، صافى:) ولى اگر شماره آنها را مىدانسته و فراموش کرده ... .
[4] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج1، ص 754، مسئله 1383.
نمازهای قضا باید چند رکعتی خوانده شوند؟
نماز های قضای واجب یومیه همان گونه که قضا شده است باید خوانده شود، مثلا اگر نماز صبح باشد قضای آن دو رکعتی است و اگر نماز ظهر، عصر و عشا باشد قضای آن نیز به صورت چهار رکعتی خوانده می شود و اگر نماز مغرب قضا شده باشد قضای آن به صورت سه رکعتی خوانده می شود.
بنابراین اگرشش سال کامل نماز های یومیه را قضا کرده اید هر نماز را مثل خودش قضا کنید. یعنی قضای نماز صبح رادو رکعت و قضای ظهر و عصر را و عشا را به صورت چهار رکعت و قضای مغرب را سه رکعت بخوانید. و اگر نماز ها در سفری که وظیفه نمازگزار شکسته است، قضا شده باشد به همان مقدار نماز ظهر و عصر و عشاء را به صورت دورکعتی قضا نمائید. (3)
راهکار ادا کردن نمازهای قضای زیاد
براي آن که قضا کردن نماز ها موجب مشقت نشود و از اصل کار هم به کلي منصرف نشويد، راه آسان قضا کردن تدريجي است. یعنی میتوانید با هر نماز واجب یک نماز قضا بخوانید، مثلا با نماز صبح یک نماز صبح را قضا کنید و با نماز ظهرو عصر ،نمازقضای ظهر وعصر به جا آورید. هم چنین با نماز مغرب و عشا مثل همان را قضا کنید. در صورتی که در ایام تعطیلی وقت بیش تری داشته باشد، در یک روز چند شبانه روز نماز قضا کند.
ضمنا می تواند مستحبات نماز مانند اذان و اقامه، و قنوت نماز ها را نخواند. فقط واجبات را به جا آورد تا زود تر قضای نماز ها تمام شود.
هم چنين ماه رمضان فرصت خوبي است كه به جاي پرداختن به كارهاي مستحب، قضاي نمازهاي واجب را به جا آوريد.
آیا رعایت ترتیب در ادای نمازهای قضای زیاد واجب است؟
استفتاء از برخی مراجع تقلید
پرسش:
اگر شخصی یک ماه نماز قضا از سال های قبل بر ذمه داشته باشد، آیا می تواند آن را به این صورت بجا آورد: در ابتدا، به مدت یک ماه، هر روز یک نماز قضای صبح بجا آورد و سپس به مدت یک ماه، هر روز نماز ظهر بخواند و سپس یک ماه نماز عصر و همین طور تا آخر که در مجموع نمازهای قضای آن یک ماه را در طول پنج ماه بجا می آورد؟
پاسخ:
دفتر آیت الله العظمی سیستانی
بله می تواند.
دفتر آیت الله العظمی مکارم شیرازی
رعایت ترتیب در قضاى نمازها لازم نیست؛ مگر نسبت به نماز ظهر و عصر از یک روز و همچنین مغرب و عشاى مربوط به یک روز. بنابراین، مى توانید ابتدا تمام نمازهاى صبح را قضا کنید، سپس نمازهاى ظهر، سپس نمازهاى عصر، و پس از آن نمازهاى مغرب، و سپس نمازهاى عشاء
پی نوشت:
1. شورى (42) آیه 25
2. آیت الله خامنه ای، رساله اجوبه الاستفتاات، س 530 و 531
3. آیت الله وحید، توضیح المسائل، مسأله1390
برگرفته از: پاسخگو (1، 2، 3، 4) - اسلام کوئست (1، 2)
لطفا جهت کسب اطلاعات و اطمینان بیشتر با دفتر مرجع تقلیدتان تماس حاصل فرمایید.
منبع: شیعه سی
#نماز_قضا
🆔 @avaye_shia
هدایت شده از عصر انتظار
13.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺 #کلیپ
💮 سخنرانی تكان دهنده شیخ احمد كافی درباره نماز اول وقت
✴️ محاله کسی این سخنرانی رو بشنوه و نماز و سبک بشماره
✅ تا می توانید این کلیپ و پخش کنید تا در ثواب نشرش سهیم شوید.
🆔 @avaye_shia
هدایت شده از تنهامسیرآرامش 💞
ارتباط حرام.amr
547K
🔥 همه با شهوت امتحان خواهند شد...
☄ زمینه ارتباط با نامحرم برای مذهبی ها و غیرمذهبی ها ممکنه پیش بیاد.
🔹حاج آقا حسینی
#ارتباط_حرام
🌺 @IslamLifeStyles