🔴 گفتمان «وفاق»؛ ساده لوحی، کم سوادی یا شیطنت؟
🔺از جمله آسیبهای جامعه ما کم اطلاعی از بار معنایی اصطلاحات و مفاهیم است. همین امر سبب سوء استفاده فراوان سیاستمداران میشود.
روزگاری اصطلاح «جامعه مدنی» گفتمان حاکم سیاستمداران گردید. بدون آنکه اشاره شود در ادبیات سیاسی جان لاک، جامعه مدنی بار معنایی خاصی دارد و نوعا در تقابل با جامعه دینی به کار میرود.
🔹جذابیت اصطلاح «حریم خصوصی» نیز سبب شد کسی دنبال خاستگاه و مدلول التزامی آن نگردد. لاک وظیفه دولتها را محدود به نیازهای عمومی جامعه معرفی کرد و امور خصوصی از شرح وظایف دولتها خارج گردید. از مصادیق حریم خصوصی که دولت حق ورود به آن ندارد، «دین» بود. این تفسیر از حریم خصوصی آشکارا به تئوریزه کردن سکولاریسم منتهی میشود.
‼️خلط بین معنای لغوی و اصطلاحی «تساهل و تسامح» نیز عده زیادی را فریفت؛ دامنه این فریب تا جلسه رأی اعتماد وزیر ارشاد دولت اصلاحات نیز ادامه یافت و وی با زیرکی تساهل و تسامح را با تفسیر لغوی و فقهی از شریعت سمحه و سهله یکسان تعریف کرد و موفق به کسب رای اعتماد شد. 🔺مفهوم «اعتدال» نیز هشت سال تعمداً مبهم رها شد تا بتوانند از چماق «افراطی گری» برای هر مخالفی استفاده کنند.
📌مفهوم «وفاق» نیز از همین ابهام رنج میبرد. تکرار فراوان این اصطلاح به انضمام زیبایی آن سبب شده بسیاری جرأت نکنند بپرسند وفاق با چه کسانی و در چه شرایطی مطلوب است؟
❗️وفاق نمیتواند ابزاری برای تطهیر کسانی باشد که منشأ اصلی اختلاف و فتنه در جامعه بوده اند.
کسی که نخستین کتابهای درسی فلسفه اخلاق را خوانده باشد میداند «وفاق» حسن ذاتی ندارد و به همین دلیل همیشه مطلوب نیست، بلکه ارزش آن مقید به قیودی است که انسان را به سعادت میرسانند.
🔹بعید است مدعیان این شعار سواد یا حوصله توضیح این چارچوبها را داشته باشند. حتی شاید برایشان بهتر است که این مفهوم مانند مفهوم «اعتدال» مبهم بماند تا هر مخالفی را به نام تفرقه افکن از میدان خارج کنند.
💢اما وظیفه دلسوزان جامعه آن است که ایضاح این مفهوم و شرایط آن را مطالبه کنند؛ به جای برخورد احساسی و کورکورانه با این واژه، حدود و ثغور آن را تبیین کنند تا دوباره شعار وفاق، همچون شعارهای پیشین ابزاری برای سوء استفاده نباشد. طبیعتاً نباید از ترفند برچسب مخالفت با وفاق ترسید که این روش تکراری است و باید پیش دستانه آن را خنثی کرد. منبع ✍
@Gahadetabeen
⛔️ «جراحی» را از «مردم» شروع نکنید...
1️⃣ در «بنزین»:
🔖مردم پُرمصرف نیستند، بلکه:
📍خودروهای ما پرمصرفاند،
📍وسایل نقلیه فرسوده هستند،
📍سبد سوختی کشور دهها سال متنوع نشدهاست،
📍سیستم حملونقل عمومی سالها توسعه نیافته است.
📍مدل حملونقل در کشور جادهمحور است.
📌جراحی را از سازمان برنامه و وزارت صمت، نفت، راه و ... شروع کنید.
2️⃣ در «برق»:
📍فقط حدود ۳۰ درصد مصرف برق، خانگی است.
📍به میزان ۳۳۰ میلیون بشکه معادل نفتخام اتلاف داریم.
📍طبق آمار ایمیدرو، فقط ارزش برق هدررفته سالانه صنعت فولاد ۱.۳ میلیارد دلار است(معادل ۴ نیروگاه سیکلترکیبی مدرن).
📌جراحی را از وزارت نیرو، راه، صمت، جهادکشاورزی و ...شروع کنید
3️⃣ در «گاز»:
📍۷۰٪ مردم کمتر از ۱۰٪ گاز کشور را مصرف میکنند.
📍کل مصرف بخش خانگی کمتر از ۲۷٪ کل گاز کشور است.
📍۷۰۰ شرکت بزرگ ۵۴٪ گاز کشور را مصرف میکنند.
📍به میزان ۲۴۵ میلیون بشکه معادل نفتخام اتلاف گاز داریم.
📌جراحی را از وزارت نفت و نیرو و صندوق توسعه و سازمان برنامه شروع کنید.
4️⃣ در کل حوزه «انرژی»:
📍به میزان ۷۲۱ میلیون بشکه معادل نفت خام هدررفت انرژی تا قبل از رسیدن انرژی به دست مصرفکننده داریم که مقصرش مردم نیستند.
📌جراحی را از دولت شروع کنید.
⁉️چرا کسی از موارد فوق و نیز از اتلاف گاز برای مثال در شرکتهای متانولی سخن نمیگوید که در ۱۲ سال گذشته عملا ۱۲ میلیارد دلار از محل عدمالنفع صادرات گاز به کشور خسارت زدهاند؟
⁉️چون منافع تعداد محدودی دلال و سفتهباز و سیگنالفروش بورسی و پکیجفروشهای هوچیگر به خطر میافتد؟
@Gahadetabeen
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پیش بینی دقیق ابوالفضل ظهره وند دیپلمات باسابقه و نماینده تهران در مجلس:
الان (قبل انتخابات) اسرائیل دارد وقت می خرد تا ببینید نتیجه انتخابات ایران چه میشود، فعلا به لبنان کاری ندارند اما اگر پزشکیان رئیس جمهور شود منطقه دچار بحران و تنش خواهد شد
ظهره وند علم غیب نداشت، فقط با عینک رئالیسم ماجرا را تحلیل میکرد و میفهمید که اگر جریان غربگرا در ایران قدرت بگیرد، برعکس آنچه عوام میگویند اتفاقا بحرانها و تنشها بیشتر خواهد شد چون تنش زدایی نتیجه عکس خواهد داد
@Gahadetabeen
20.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ سخنان صریح حجتالاسلام والمسلمین قاسمیان بارئیس جمهور :
🔺شما دارید موضع گیری هایی می کنید که کشور و ملت را به دره های انتخاب های سخت فرو می برید .
🔺ملت ، پس از این باید وارد انتخاب های سخت و سنگین و خشن بشود ، به دلیل موضع گیری هایی که امثال شما دارید انجام می دهید .
🔺شما گفته اید که حاضریم سلاح هایمان را زمین بگذاریم ! خیلی اشتباه کرده اید .
@Gahadetabeen
#هدف #سواد_رسانهای
#سواد_امنیتی
🔻انتشار گسترده شایعه هدف قرار دادن سید حسن نصرالله و سید هاشم صفی الدین بخشی از تلاش برای جاسوسی از ارتباطات سنگینی است که از منابع مختلف خصوصی و عمومی در منطقه اتفاق می افتد که به دنبال تایید امنیت سید حسن نصرالله از منابع نزدیک به او هستند.
این به طور مستقیم توسط دشمنان اسرائیلی و آمریکایی به عنوان آماده سازی برای یک سوءقصد واقعی برای سید حسن نصرالله در طول جنگ جاری نظارت میشود. احتمال این وجود دارد که دشمن در حال شنود خطوط تلفنی بیروت باشد و انتشار گسترده خبر ترور سید حسن نصرالله نزدیکان و بستگان ایشان را وادار به تماس با برخی منابع و افراد نزدیک به سید برای پرسوجوی احوال ایشان میکند.
@Gahadetabeen
11.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
جریان نفوذ به طور جدی و محصولات نفوذی آن شرایط خطرناکی را رقم خواهند زد و این روزها گستاخانه در حال تاخت و تاز هستند . باید بشدت مراقب اوضاع داخل کشور بود
تحولات ماههای اخیر اصلا عادی نیست .
نتانیاهو:اصلاح طلبان بزرگترین سرمایه اسرائیل در ایران هستند
@Gahadetabeen
🔻"داغهای همه تاریخ را ما به یکباره دیدیم، چرا که ما امت آخرالزمانیم. یک بار دیگر این علی است که به شهادت رسیده است، یک بار دیگر این فاطمه است وحسن است وحسین است که ما را داغدار کرده اند، یک بار دیگر این مهدی است که در حجاب غیبت رفته است. ما را این گمان نبود که بعد از او بمانیم، اما او رفت و زمین ماند و ما نیز بر زمین، در این پهنه بی منتهایی که عقل راه به جایی نمی برد. امام «ره» به ما آموخت که «انتظار در مبارزه است» و این بزرگترین پیام او بود، و پس از او، اگر باز هم امیدی ما را زنده میدارد همین است که برای ظهور آخرین حجت حق مبارزه کنیم. "
شهید سید مرتضی آوینی
@Gahadetabeen
💢حمله به راهبردهای دشمن
🔹نماز جمعه امروز، یک حمله راهبردی به راهبردهای دشمن در ابعاد مختلف بود. حضور رهبر معظم انقلاب و عالیترین مسئولین کشور قبل از شروع نماز، خواندن نماز عصر برخلاف نماز جمعههای قبلی و حتی ایستادن بعد از نماز یک حمله اساسی به راهبرد دشمن بود. راهبردی که رسانههای مزدور دشمن مبنی بر تولید ترس در کشور پیش میبردند و سعی داشتند تا دشمن را قوی و کشور را ضعیف بازنمایی کنند. این راهبرد برآن بود تا جامعه را براساس تولید ترس، به سمت «نه به جنگ» سوق دهد. رهبری با حضور در قلب تهران آنهم با چند ساعت توقف، این راهبرد را به تمسخر کشیده و مسیر آن را برعکس نمودند.
🔸راهبرد دیگر رهبری که در تناقض با راهبرد دیگر دشمن قرار داشت، تاکید بر اتحاد مسلمین، آنهم در این لحظه حساس از جنگ بود. دقیقا در زمانیکه بخاطر حمله وعده صادق2 ملتهای مسلمان گوش شنوایی برای سخنان رهبری دارند، ایشان بازهم از راهبرد اساسی اسلامِ سیاسی یعنی وحدت مسلمین گفتند و علیه تفرقهاندازی دشمنان تاکید ورزیدند. در این زمینه، تاکید بر قرآن و سپس مصالح عمومی کشورهای اسلامی، بسیار راهگشا بود.
🔹رهبری در بخش دیگری از این کنش تاریخی خود، حملهای اساسی به راهبرد دشمن در ناامید کردن ملتهای لبنان و فلسطین نمودند. این خطاب به ویژه برای رزمندگان عزیز گروههای مقاومت پس از شهادت رهبران و فرماندهان نظامی در لبنان، با آوردن مصادیق تاریخی از جبهه مقاومت و انقلاب اسلامی صورت گرفت تا استدلال بر جانها بنشیند. خطی که دشمن مبنی بر شکست سازمان نظامی گروههای حماس و حزبالله در رسانههای عموما عربی پیش گرفته، با همین خط رهبر معظم انقلاب پاسخ داده میشود. همچنین تاکید بر حمایت ایران پس از اجرای عملیات مهم موشکی، توانست راهبرد رهاشدن محور مقاومت توسط ایران را نقش برآب سازد.
🔸موضوع دیگری که در این نماز جمعه توانست به ظهور برسد و عملا در تناقض با راهبرد دشمن بود، انسجام و وحدت داخلی در ایران بود. درحالیکه در هفته پس از شهادت سیدحسن عزیز، دشمن خط اختلافافکنی داخلی را پیش برده بود اما اینجا و در این لحظه، چنین جمعیت عظیمی و بیسابقهای، همه آن بافتهها را به پایان رساند. این خاصیت نماز جمعه است که جمعیت را پشت سر یک امام صف به صف، مستحکم میکند. از همین جهت بود که رهبر معظم انقلاب هم نماز جمعه را برای گردآوری مردم انتخاب کردند.
🔹خلاصه اینکه این نماز جمعه تاریخی یک نماز با چندین هدف بود که الحمدلله همگی به نتیجه رسیدند. البته راهبردهای دشمن نه تعطیل میشود و نه کنار گذاشته میشود. مهم این است که دستاوردهای این نماز تاریخی باقی بماند و گسترش یابد.
@Gahadetabeen
منشأ تورم در ایران
نظریات اقتصادی مختلفی درباب منشأ و علل پیدایش تورم در کتابهای درسی اقتصادی وجود دارد که البته هیچکدام از آنها مربوط به اقتصاد ایران نمیشود، چون همه این نظریات اقتصاد مبتنی بر واقعیتهای مشاهده شده (Fact) از اقتصادهای غربی و بهویژه آمریکا تولید شدهاند. اما متاسفانه برخی از اقتصادخواندگان سطحی و کممایه گمان میکنند هر جا اصطلاح #نظریه آمد یعنی یک گزارۀ جهانشمول که در همه زمانها و مکانها صادق است.
بگذریم از این ...
علت تورم در ایران براساس واقعیتهای مشاهدهشده در ایران بیشتر از همه متأثر از نرخ تبدیل دلار به ریال است. بسیاری از شرکتهای پتروشیمی و فولاد و... از تقریبا دو دهه پیش با شیطنت و فریب، محصولات خود را با نرخ دلار بازار سیاه (که امروزه برای تطهیر آن، بازار آزاد خوانده میشود) قیمتگذاری میکنند و به داخل کشور میفروشند و این در حالی است که عمدۀ هزینههای این شرکتها در داخل کشور به صورت ریالی پرداخت میشود.
نتیجه این #فریب_بزرگ آن شده است که آحاد مردم ریالی درآمد دارند ولی مجبورند دلاری هزینه کنند.
بهرغم چنین ظلم آشکاری، متاسفانه شاهد آن هستیم که همین مافیای گرانکن، با تسلط بر رسانهها، توانسته است تحت لوای ناترازی یا یارانه پنهان یا حتی عدالت در بهرهمندی از منابع، عموم نخبگان و مردم را با سیاستهای گرانسازی خود همراه کند.
حل ناترازی و برقراری عدالت در بهرهمندی از منابع و جلوگیری از اسراف راهحل بسیار سادهتری هم دارد و آن تقویت ریال است نه #افزایش_دستوری نرخ دلار!
@Gahadetabeen
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یزدیزاده، کارشناس اقتصادی در آنتن زنده صداوسیما: طی ۴۰ سال دلار را ۱۱ بار گران کردیم؛ وقتی اشتباهی را ۱۱ بار تکرار کردیم نامش خیانت است، دیگر اشتباه نیست!
@Gahadetabeen