♦️ارزیابی احتمال ورود ایالات متحده به جنگ با ایران
#تحلیل_کوتاه
🔹اندیشکده گام دوم: اگرچه با اطمینان میشد گفت که پاسخ ایران به حمله به کنسولگری ایران در دمشق حتمی است اما حملات غافلگیرکننده دیشب و بامداد امروز نشان داد که ایران در پاسخ به جنگ ناهمتراز اسرائیل واکنشی مناسب داشته و به اذعان خود غربیها، طراحی این عملیات فراتر از تصورات و انتظارات بود و قواعد بازی را تغییر داد. شواهد موجود نشان از آن دارد که عملیات دیشب، بزرگترین عملیات پهپادی و موشکی تاریخ بود و احتمالاً نتایج ناگواری را برای رژیم صهیونیستی در پی داشته است.
🔹در همین زمینه «بلینکن» وزیر امورخارجه ایالات متحده اعلام کردکه واشنگتن به دنبال جلوگیری از افزایش تنش هست و یا به اذعان یک رسانه عبری، بایدن از اسرائیل خواسته است تا به حمله ایران پاسخ ندهد. در مقابل، سرلشکر «باقری»، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح نیز امروز اعلام کرد که از طریق سفارت سوئیس به آمریکا پیام دادیم که اگر با اسراییل در اقدامات احتمالی بعدیشان مشارکتی کند پایگاههایشان در منطقه هیچ امنیتی نخواهد داشت و با آن نیز برخورد خواهیم کرد.
🔹حال سؤال مهمی که اکنون در محافل خبری و تحلیلی مطرح شده آن است که با توجه به تحولات اخیر تا چه اندازه این احتمال وجود دارد که واشنگتن به طور مستقیم وارد کارزار درگیری با ایران شود؟
🔹نکته حائز اهمیت در اینخصوص اینکه ایالات متحده اکنون بیش از هر زمان دیگری با مشکلات داخلی و خارجی مواجه است و ورود به جنگ به دلایل بسیاری ازجمله تمرکز بر بحران اوکراین، رقابت با چین، هزینههای مستقیم انسانی و مادی جنگ، نگرانی از دست دادن بازار اقتصادی منطقه غرب آسیا، احتمال افزایش حملات محور مقاومت به منافع آمریکا ، وجود مشکلات داخلی آمریکا و درنهایت انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، دور از ذهن به نظر می رسد.
🔹بنابراین بر اساس موضع گیری مقامات آمریکایی و با عنایت به شواهد موجود می توان چنین استدلال کرد که در شرایط کنونی ایالات متحده با وجود تاکید بر مقوله اتحاد آهنین با رژیم صهیونیستی، تمایلی به حضور مستقیم به درگیری با تهران ندارد.
🔴#گام_دوم🔻
@Gam2wom
♦️ تحولات جنگ غزه از نگاه اندیشکده گام دوم | 26 فروردین 1403
#خط_خبری
🔴 تحولات میدانی
❇️ جنگ غزه از دریچه آمار
🔸 شهادت 43 نفر و مجروح شدن 62 نفر طی 24 ساعت گذشته
🔸 افزایش شمار شهدا به 33729 نفر و افراد زخمی به 76371 نفر
❇️ نوار غزه
🔸 درگیری شدید مبارزان مقاومت فلسطین با نیروهای اشغالگر اسرائیلی در مناطق شمالی اردوگاه النصیرات در مرکز نوار غزه
🔸 گروهانهای قدس اعلام کرد یک کوادکوپتر اسرائیلی را در منطقه «معن» در جنوب شرق خان یونس در جنوب نوار غزه حین عملیات جاسوسی سرنگون کرده و تحت کنترل گرفته است».
❇️ کرانه باختری
🔸 انجام یک عملیات ضد صهیونیستی در شمال رامالله واقع در کرانه باختری
🔸 شهادت 2 فلسطینی در یورش صهیونیستها به کرانه باختری
🔸 خسارت گسترده شهرکنشینان اشغالگر صهیونیست به خانهها و خودروهای فلسطینیان در شهرک «دوما» در شرق نابلس
🔸 منابع محلی از تیراندازی مبارزان مقاومت به سمت شهرک صهیونیست نشین«افرات» در غرب بیت لحم در کرانه باختری خبر دادند.
❇️ جنوب لبنان
🔸 تجاوز هوایی دشمن صهیونیستی به مناطق بعلبک و بقاع و «التفاح»
🔸 هدف قرار دادن پایگاههای «نفح»، «یردن» و «کیلع» در بلندیهای اشغالی جولان با دهها موشک کاتیوشا توسط حزب الله
🔸 حمله پهپادی حزب الله لبنان به نیروهای اشغالگر اسرائیلی در شهرک حانیتا در شمال فلسطین اشغالی که طی آن تعدادی از این نیروها کشته و زخمی شدند.
🔸 شلیک 4 موشک از لبنان به الجلیل علیا
❇️منطقه غرب آسیا
🔸حمله گسترده موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی ایران (عملیات وعده صادق) به عمق اراضی اشغالی
🔸 حمله پهپادی انصارالله یمن به بندر ایلات در جنوب فلسطین اشغالی و حمله موشکی مقاومت عراق به اراضی اشغالی همزمان با عملیات ایران علیه رژیم صهیونیستی
🔴 تحولات و مواضع سیاسی
🔸 تبریک گروههای محور مقاومت به ایران به مناسبت عملیات نظامی علیه رژیم صهیونیستی
🔸محکوم کردن عملیات ایران توسط ایالات متحده، اتحادیه اروپا، انگلستان و فرانسه
🔸 دعوت کشورهای مختلف به خویشتنداری طرفین پس از عملیات ایران علیه رژیم صهیونیستی
🔸 ایروانی نماینده دائم ایران در سازمان ملل: «درصورت دست زدن مجدد اسرائیل به اقدام نظامی، پاسخ ایران قاطعتر خواهد بود».
🔸 دفتر نخست وزیر اسرائیل در بیانیهای مدعی شد که حماس آخرین پیشنهاد این رژیم برای بازگرداندن اسرای اسرائیلی را رد کرده است.
🔸 فراخوان گروههای فلسطینی برای بسیج همگانی ضد صهیونیستی در کرانه باختری
⭕️ موارد مذکور مهمترین تحولات میدانی و سیاسی تا لحظه تهیه گزارش است و تمام تحولات روز را در برنمیگیرد.
#تحولات_جنگ_غزه
🔴#گام_دوم🔻
@Gam2wom
♨️ حمله ایران به اسرائیل؛ اولین محک بزرگ و جدی تسلیحاتی ایران پس از جنگ با عراق بود.
🔹حملات شب گذشته ایران به اسرائیل را شاید بتوان اولین تحول جدی پس از جنگ تحمیلی ایران دانست که نشان داد چرا آمریکا از دهههای گذشته بر تحریم تسلیحاتی ایران و تحریم هر نوع فناوری مرتبط با فنآوریهای تسلیحاتی علیه ایران اصرار داشته و دارد.
🔹در ذیل همین موضوع، کیفیت حمله ترکیبی دیشب ایران به اسرائیل با آبشاری از صدها پهپاد تهاجمی و موشکهای بالستیک و کروز نیز روشن ساخت؛ چرا در دو سال گذشته محور تمام تبلیغات غربی علیه ایران، برجسته سازی فروش پهپادهای ایرانی به روسیه بود.
🔹سیاست غرب در قبال پهپادهای ایرانی را به مانند سایر تسلیحات که همواره میان ایران و غرب مورد مناقشه بوده، باید از زوایای واقعگرایانه تحلیل و ارزیابی کرد که شامل مواردی چون سیاست سنتی غرب برای منزوی سازی و تضعیف ایران، روندهای جهانی در رقابتهای ژئوپلتیک تحت تاثیر مباحث نظری اثبات شده در روابط بین الملل درباره نقش توانمندی تسلیحاتی به عنوان شاخص قدرت، منافع ملی ایران و… می شود.
🔹اما حمله مستقیم ایران به اسرائیل که توان و برد تسلیحات تهاجمی ایران در برابر توان دفاعی اسرائیل تحت چتر حمایتی آمریکا، فرانسه، انگلیس (ناتو) و اردن را نشان داد، یک نکته بدیهی دیگر را هم ثابت کرد، اگر ایران تحت تحریم نبود، چه پتانسیلی داشت؟
🔹هر چند پیروان نظریههای آرمانگرایانه، قدرت اقتصادی و پیوند منافع کشورها را برای جلوگیری از جنگ، اثربخشتر و مقدم بر قدرت نظامی میدانند، اما استراتژیستها توانمندی دفاعی و تهاجمی را معیار نهایی قدرت یک کشور ارزیابی میکنند.
🔹موقعیت ایران به لحاظ ژئوپلتیک در مجموع مولفههای جغرافیایی، سیاسی، ایدیولوژیک، اقتصادی، جمعیت و ساختار قومیتی و... همه موید این هستند ایران به دلیل تنهایی راهبردی، به موازات قدرت اقتصادی، نیازمند برتری قدرت نظامی است و این قدرت نظامی ایران است که نه تنها امنیت، موقعیت منطقهای و بینالمللی، بلکه آینده اقتصادی ایران را نیز تعیین میکند.
🔹 در واقع بطور منطقی ادامه تمرکز بر افزایش توان بازدارندگی تسلیحاتی ایران، شرط اصلی بقای ایران در بلندمدت است.
🔹 در شرایط متحول بین المللی کنش متقابل پیچیدهای بین «بازدارندگی» و «رژیم امنیتی در حال ساخته شدن» وجود دارد و ایران برای جایابی برتر در رژیمهای در حال ساخته شدن، به اثبات این توان بازدارندگی نیاز داشت و برای حفظ آن نیازمند تولید و مانورهای بیشتر است.
🔹 نکته حایز توجه دیگر اینکه؛ هر چند بخش مهمی از شاخصهای قدرت کشورها از وجه قدرت اقتصادی آنها تعریف میشود، اما این قدرت اقتصادی نیز از روشهای مختلفی قابل دستیابی است. ایران به دلیل جبر جغرافیایی، سیاسی و ایدئولوژیک باید بین پیشرفت فنی نظامی و اقتصادی پیوند بیشتری برقرار کند.
🔹پیشرفت فنی-نظامی میتواند به یکی از منابع درآمد ایران در آینده تبدیل شود. صدور پهپادها یا تسلیحات مدرن دیگر نیز بخشی از تجاری سازی صنعت دفاعی ایران است.
🔴#گام_دوم🔻
@Gam2wom
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
▫️بلومبرگ: حمله ایران میتواند به جنگ غزه پایان دهد
#گزارش_کوتاه
🔹«آموس یادلین» که رئیس سابق سازمان اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی به خبرگزاری بلومبرگ گفت که حمله ایران به مواضع این رژیم در سرزمینهای اشغالی ممکن است به یک تغییر استراتژیک در جنگ غزه منجر شده و حتی به آن پایان بخشد.
🔹بلومبرگ در این گزارش همچنین حمله بیسابقه ایران به رژیم صهیونیستی را که با بیش از ۳۰۰ موشک و پهپاد انجام شد، تغییر مهمی در وضعیت منطقه توصیف کرد و نوشت: «هر دو طرف میگویند تقابل آنها تغییر کرده است. ایران آن را «معادله جدیدی» نامیده که در آن اسرائیل باید برای حملهای دوباره آماده باشد و اسرائیل هم گفته است به هر کشوری که به آن حمله کند، حمله خواهد کرد.»
🔹بلومبرگ با بیان اینکه رژیم صهیونیستی تا این لحظه واکنشی به حمله ایران نشان نداده، این را تا حدی ناشی از حمایت آمریکا در دفاع از رژیم صهیونیستی در حمله ایران دانست و نوشت: «(عدم واکنش اسرائیل) به این دلیل است که پس از هفتهها بدرفتاری از سوی واشنگتن به دلیل اقدامات اسرائیل در جنگ غزه، اسرائیل (شب گذشته) یکبار دیگر با آغوش باز واشنگتن مواجه شد و این برایش تسلیبخش بود.»
بااینحال، در این گزارش آمده است: «اما نیروهایی که نتانیاهو را در قدرت نگه داشتهاند، مخصوصاً نیروهای جریان راست، نظر متفاوتی دارند.» بلومبرگ گزارش داد جریان راست افراطی در رژیم صهیونیستی معتقد است اگر این رژیم هرچه سریعتر پاسخ محکمی به حمله ایران ندهد، تهران و جنبشهای مقاومت منطقه این را بهعنوان یک ضعف قلمداد خواهند کرد.
🔹این خبرگزاری همچنین با اشاره به برخی گزارشها مبنی بر اینکه ایران در حمله خود قصد تحمیل خسارات و تلفات سنگین به رژیم اشغالگر را نداشت، به نقل از سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی نوشت: «فرستادن بیش از ۱۰۰ موشک بالستیک یک حرکت نمایشی نبود. اگر اسرائیل متحدان قدرتمند و چنین پدافند هوایی پیشرفتهای نداشت، این موشکها میتوانستند خرابی و مرگومیر فراوانی به دنبال داشته باشند.»
رژیم صهیونیستی مدعی است که بخش اعظم موشکها و پهپادهای شلیکشده بهسوی سرزمینهای اشغالی را رهگیری کرده و سامانه گنبد آهنین مانع اصابت آنها به اهداف خود شده است. این در حالی است که تصاویر منتشرشده از حمله شب گذشته ایران از اصابت موشکها به اهداف تعیینشده حکایت دارند.
🔹بلومبرگ در انتها با اشاره حملات حزبالله لبنان به نواحی شمالی سرزمینهای اشغالی و منابع محدود رژیم صهیونیستی در مدیریت چندین جبهه درگیری، نوشت: «دوراهی دیگری که اسرائیل با آن مواجه است، درگیری در مرزهای شمالی با حزبالله است که دهها هزار تن از ساکنان هر دو طرف را آواره کرده است... اسرائیل درحالیکه به واکنش خود به حمله ایران فکر میکند، نهتنها باید نگران دشمنی باشد که صدها مایل از آن فاصله دارد، بلکه باید دشمنی را در نظر بگیرد که در مجاورت آن قرار دارد.»
🔴#گام_دوم🔻
@Gam2wom
♨️ نظر کارشناسان نظامی_سیاسی جهان درباره عملیات #وعده_صادق!
#تنبیه_متجاوز
#LegitimateDefense
#Iran
🔴#گام_دوم🔻
@Gam2wom
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️ سناریوهای واکنش اسرائیل به عملیات موشکی ایران
#گزارش_کوتاه
🔹 دنیلبایمن، کارشناس ضدتروریسم «مرکز مطالعات راهبردی و بینالمللی» طی یادداشتی در «فارنپالیسی» مورخ ۲۶ فروردین ۱۴۰۳ به ارزیابی سناریوهای احتمالی واکنش حکومت اسرائیل به حملات موشکی ایران پرداخت.
🔸 بایمن در توضیح تفاوت این عملیات با حمله ایران به عینالاسد به یک تفاوت و یک شباهت اشاره کرده، تفاوت اینکه در حمله به عینالاسد، تهران صرفاً درصدد «اعاده حیثیت در برابر ترور وقیحانه شخصیت مهم و محبوبی چون سلیمانی» بود ولی در حمله به فلسطین اشغالی، «فراتر از اعاده حیثیت، درصدد احیای بازدارندگی بود». شباهت اینکه در هر دو مورد، ایران «مقیاس حمله را به گونهای طراحی کرده که صرفاً موجب رعب و وحشت و درجاتی از آسیب شود» ولی به جنگ نینجامد. زیرا اولاً تعداد موشکهای پرتابی به سوی مناطق اشغالی اندک بوده، ثانیاً اهداف نیز صرفاً نظامی بودهاند و ثالثاً متحدان ایران مانند حزبالله نیز در این عملیات مشارکت نداشتهاند.
🔹 نویسنده توضیح میدهد که فرآیند جنگ غزه تاکنون برای ایران دستاورد بیشتری به همراه داشته تا برای اسرائیل. اسرائیل ضربه جدی به حماس زده ولی هنوز آن را نابود نکرده حالآنکه ایران توانسته عادیسازی ریاض و تلآویو را به تأخیر انداخته، زندگی عادی ساکنان مناطق اشغالی را مختل و و فضای منطقه و جهان را ضداسرائیلیتر کند. پس تهران دلیلی ندارد که در این شرایط با ورود به نبرد مستقیم با اسرائیل، برای خود هزینه بیشتری ایجاد کند. بهخصوص که «با چالشهای اقتصادی، نارضایتیهای داخلی و تروریسم قومی» روبروست و در صورت مداخله آمریکا به نفع اسرائیل در یک جنگ تمامعیار، «ایران قطعاً شکست خواهد خورد و در پایان بازنده نبرد منطقهای خواهد بود».
🔸 بایمن معتقد است ایران از خط قرمز مهمی عبور کرده که همانا حمله مستقیم به مناطق اشغالی فلسطین بود. و اگر اسرائیل بخواهد مقابلهبهمثل کند، «میتواند بسیار بیشتر از این حمله، به ایران آسیب بزند». ولی اسرائیل به دلیل وجود حزبالله، از حمله مستقیم به ایران اجتناب خواهد کرد. پس اسرائیل برای احیای بازدارندگیاش چه خواهد کرد؟
🔹 نویسنده به ۲ ملاحظه فنی که مانع حمله مستقیم اسرائیل به ایران شده یا آن را دشوار ساخته، اشاره میکند. اولاً تنها حریم هوایی مطلوب برای اسرائیل، از اردن به سوریه و سپس عراق خواهد بود. زیرا عربستان تمایلی به تسهیل حریم هواییاش برای حمله به ایران ندارد. ترکیه نیز مسیر طولانیتری است. مسیر اردن به سوریه و عراق نیز، قطعاً منجر به درگیری گستردهتر گروههای مقاومت با اسرائیل خواهد شد که عملاً نابودی این گروهها را به پیشنیاز حمله مستقیم به ایران بدل میکند. ثانیاً تعداد و تسلیحات زیردریاییهای اسرائیل در اقیانوس هند که از آنها امکان پرتاب موشک به ایران را داشته باشد، محدود است.
🔸 پس به نظر بایمن تنها سناریوی باقیمانده برای اسرائیل «هدفگیری پرسنل و داراییهای نظامی ایران در سوریه و لبنان، و احتمالاً در آینده در عراق و یمن» است. بهویژه که دولت آمریکا نیز به جهت کنترل بازار انرژی، مانع اراده اسرائیل برای حمله مستقیم به ایران و گسترش نبرد منطقهای است. هر چند که «یک اشتباه محاسباتی ساده در یکی از دو طرف یعنی تهران و تلآویو، مانند این باور که دشمن به هر حال حمله شدیدتری خواهد داشت، میتواند به یک پیشگویی خود تحققبخش بدل شده و آتشبازی روز شنبه را به یک انفجار بزرگ تبدیل کند».
✅ به نظر میرسد مهمترین پیامد این عملیات برای سیاست خارجی منطقهای آمریکا در غرب آسیا، این باشد که اولاً تا اطلاع ثانوی از کاهش نیروهای نظامیاش در منطقه به خصوص عراق و سوریه خودداری کند، زیرا گمان دارد که حضور این نیروها برای بازدارندگی علیه ایران، مفید است. ثانیاً تلاشهایش برای تحکیم روابط اعراب و اسرائیل را، ناظر به کمکهای اردن به پدافند نظامی اسرائیل، تقویت خواهد کرد و فضای لازم برای ارائه امتیاز به عربستان جهت پذیرش توافق ابراهیم، مهیاتر خواهد شد.
🔴#گام_دوم🔻
@Gam2wom
💢حماقت به سبک نماینده رژیم صهیونیستی
◽️در جلسه شب گذشته شورای امنیت سازمان ملل نماینده رژ.یم صهیونیستی پس از ادعای کذب خود با نشان دادن تصاویر موشک ها و پهپادهای ایرانی بر فراز مسجدالاقصی مدعی شد ایران قصد هدف قرار دادن اماکن مقدس مسلمانان را دارد!
◽️نماینده کذاب رژیم صهیونیستی در سازمان ملل به خیال خود میخواست با طرح این ادعا جمهوری اسلامی را متهم به مسلمان کشی کند، این درحالیست که یکی از اهداف اصلی رژ.یم صهیونیستی از ابتدای شروع طوفان الاقصی نه تنها مساجد بوده است که به برخی از کلیساها نیز حمله موشکی انجام داده است
🔴#گام_دوم🔻
@Gam2wom
♦️نگاهی به مواضع کشورها در جلسه شورای امنیت
🔸نماینده چین در شورای امنیت: اسرائیل با حمله به کنسولگری ایران قوانین بین المللی را نقض کرد؛ ایران حق قانونی خود را اجرا کرد.
🔸نماینده روسیه در شورای امنیت: دبیرکل سازمان ملل بلافاصله اقدام ایران را محکوم کرد اما پس از حمله اسرائیل دبیرکل سازمان ملل این حمله را محکوم نکرد.
🔸نماینده روسیه: آمریکا، انگلیس و فرانسه حاضر نشدند بیانیهای علیه اسرائیل صادر شود. اگر یک سفارت کشور غربی هدف قرار میگرفت بلافاصله موج محکومیت رخ میداد. وقتی پای یک کشور دیگر وسط میآید واکنشهای کشورهای غربی متفاوت میشود.
🔸نماینده آمریکا در شورای امنیت: ایران از تعهدات بین المللی خود شانه خالی میکند.
🔸نماینده انگلیس در شورای امنیت: صراحتا حمله ایران به اسرائیل را محکوم میکنیم. مقیاس و ماهیت حمله ایران به اسرائیل خطر بسیار بزرگی برای امنیت خاورمیانه بود.
🔸نماینده فرانسه در شورای امنیت: حملات بیسابقۀ ایران را محکوم میکنیم.
🔸نماینده الجزایر در شورای امنیت: اقدام اسرائیل در حمله به کنسولگری ایران خودسرانه بود. نسبت به سیاست دوگانه (آمریکا) هشدار میدهیم، سیاستها باید برای همه یکسان باشد. نمیشود اول به خاک یک کشور حمله شود و با آرامش برخورد کنیم و وقتی پاسخ دادند نوع دیگر رفتار کنیم.
🔸نماینده ژاپن: ما در شرایط بسیار خطرناکی قرار داریم. ژاپن حمله ایران را محکوم میکند، حمله گسترده ایران شرایط را شکننده میکند.
🔸نماینده کرهجنوبی: حمله دیروز ایران باعث نگرانی شد. وقتی اسرائیل به ساختمان ایران حمله کرد ما هشدار دادیم.
🔸نماینده سوئیس: ما حمله دیشب ایران به اسرائیل را محکوم میکنیم. حمله دو هفته قبل اسرائیل را نیز قبلا محکوم کرده بودیم.
🔸نماینده سوریه: کاری که ایران دیروز انجام داد اعمال صحیح حق دفاع از خود بود.
🔸نماینده ایران در شورای امنیت: عملیات ایران کاملاً در راستای اعمال حق ذاتی ما برای دفاع از خود که ذیل ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد ذکر شده و توسط حقوق بینالملل به رسمیت شناخته شده است، انجام شد. پاسخ ما لازم و متناسب بود.
🔸نماینده ایران: علاقهای برای درگیری با آمریکا در منطقه نداریم اما اگر آمریکا اقدام نظامی علیه ایران انجام دهد از حق خودمان استفاده میکنیم.
🔸نماینده رژیم صهیونیستی: دیشب جهان یک اتفاق وحشتانک را دید. ایران میخواست مسجد الاقصی را مورد هدف قرار دهد! این حمله مستقیم به اسرائیل اولین حمله در نوع خود بود.
🔴#گام_دوم🔻
@Gam2wom
♨️ حمله ایران به اسرائیل؛ اولین محک بزرگ و جدی تسلیحاتی ایران پس از جنگ با عراق بود.
🔹حملات شب گذشته ایران به اسرائیل را شاید بتوان اولین تحول جدی پس از جنگ تحمیلی ایران دانست که نشان داد چرا آمریکا از دهههای گذشته بر تحریم تسلیحاتی ایران و تحریم هر نوع فناوری مرتبط با فنآوریهای تسلیحاتی علیه ایران اصرار داشته و دارد.
🔹در ذیل همین موضوع، کیفیت حمله ترکیبی دیشب ایران به اسرائیل با آبشاری از صدها پهپاد تهاجمی و موشکهای بالستیک و کروز نیز روشن ساخت؛ چرا در دو سال گذشته محور تمام تبلیغات غربی علیه ایران، برجسته سازی فروش پهپادهای ایرانی به روسیه بود.
🔹سیاست غرب در قبال پهپادهای ایرانی را به مانند سایر تسلیحات که همواره میان ایران و غرب مورد مناقشه بوده، باید از زوایای واقعگرایانه تحلیل و ارزیابی کرد که شامل مواردی چون سیاست سنتی غرب برای منزوی سازی و تضعیف ایران، روندهای جهانی در رقابتهای ژئوپلتیک تحت تاثیر مباحث نظری اثبات شده در روابط بین الملل درباره نقش توانمندی تسلیحاتی به عنوان شاخص قدرت، منافع ملی ایران و… می شود.
🔹اما حمله مستقیم ایران به اسرائیل که توان و برد تسلیحات تهاجمی ایران در برابر توان دفاعی اسرائیل تحت چتر حمایتی آمریکا، فرانسه، انگلیس (ناتو) و اردن را نشان داد، یک نکته بدیهی دیگر را هم ثابت کرد، اگر ایران تحت تحریم نبود، چه پتانسیلی داشت؟
🔹هر چند پیروان نظریههای آرمانگرایانه، قدرت اقتصادی و پیوند منافع کشورها را برای جلوگیری از جنگ، اثربخشتر و مقدم بر قدرت نظامی میدانند، اما استراتژیستها توانمندی دفاعی و تهاجمی را معیار نهایی قدرت یک کشور ارزیابی میکنند.
🔹موقعیت ایران به لحاظ ژئوپلتیک در مجموع مولفههای جغرافیایی، سیاسی، ایدیولوژیک، اقتصادی، جمعیت و ساختار قومیتی و... همه موید این هستند ایران به دلیل تنهایی راهبردی، به موازات قدرت اقتصادی، نیازمند برتری قدرت نظامی است و این قدرت نظامی ایران است که نه تنها امنیت، موقعیت منطقهای و بینالمللی، بلکه آینده اقتصادی ایران را نیز تعیین میکند.
🔹 در واقع بطور منطقی ادامه تمرکز بر افزایش توان بازدارندگی تسلیحاتی ایران، شرط اصلی بقای ایران در بلندمدت است.
🔹 در شرایط متحول بین المللی کنش متقابل پیچیدهای بین «بازدارندگی» و «رژیم امنیتی در حال ساخته شدن» وجود دارد و ایران برای جایابی برتر در رژیمهای در حال ساخته شدن، به اثبات این توان بازدارندگی نیاز داشت و برای حفظ آن نیازمند تولید و مانورهای بیشتر است.
🔹 نکته حایز توجه دیگر اینکه؛ هر چند بخش مهمی از شاخصهای قدرت کشورها از وجه قدرت اقتصادی آنها تعریف میشود، اما این قدرت اقتصادی نیز از روشهای مختلفی قابل دستیابی است. ایران به دلیل جبر جغرافیایی، سیاسی و ایدئولوژیک باید بین پیشرفت فنی نظامی و اقتصادی پیوند بیشتری برقرار کند.
🔹پیشرفت فنی-نظامی میتواند به یکی از منابع درآمد ایران در آینده تبدیل شود. صدور پهپادها یا تسلیحات مدرن دیگر نیز بخشی از تجاری سازی صنعت دفاعی ایران است.
🔴#گام_دوم🔻
@Gam2wom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
15.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️ ایران به دنبال ایجاد یک امپراتوری قدرتمند است!
#وعده_صادق
#تنبیه_متجاوز
#LegitimateDefense
#Iran
🔴#گام_دوم🔻
@Gam2wom
🔺ابتدا با انواع شک و شبههها سعی کردند دست به کوچک نمایی و انکار بزنند و اکنون شروع کردهاند به چرتکه انداختن؛ هرچند خوب میدانند که در عملیات اخیر، کشورمان با استفاده از موشکهای قدیمی و از رده خارج شدهاش به نوعی بیشتر دست به انبار گردانی زده اما هدفشان از این محاسبات اقتصادی، ممانعت از ایجاد وحدت ملی بیشتر حول پاسخ مقتدرانه اخیر و پایین آوردن هزینه انجام هرگونه خرابکاری احتمالی توسط خودشان در آینده بنظر میرسد!
پ.ن: انگار نه انگار که این هزینه برای خودشان و مردم آمریکا دهها برابر بوده است.
🔴#گام_دوم🔻
@Gam2wom
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ با وجود سانسور گسترده در رسانههای معاند فارسی زبان،
اعتراف کارشناس آمریکایی در صدای آمریکا به عدم رهگیری و اصابت برخی از پهپادها و موشکهای ایران به اهداف خود در اسرائیل
قابل توجه است!
#صدای_آمریکا
#عملیات_وعده_صادق
🔴#گام_دوم🔻
@Gam2wom
♦️ مهمترین و جدیدترین اخبار و تحلیل ها در خصوص حمله ایران به اسرائیل(وعده صادق)
📌28 فروردین 1403- 16 آوریل 2024
#رصد
🔹 تلآویو به احتمال زیاد پاسخ خواهد داد تا بازدارندگیاش را حفظ کند، حتی اگر حمله ایران هیچ تلفاتی نداشته باشد. بنابراین «ایران نیز دوباره حمله خواهد کرد».(اندیشکده شورای روابط خارجی)
🔹 «عملیات ایران طوری طراحی شده بود که از لحاظ نمادین برجسته ولی از لحاظ حجم تخریب، سبک باشد. زیرا ایران نه در پی انتقام بلکه درصدد احیای بازدارندگی و گریز از یک نبرد گسترده است».(فارن پالیسی)
🔹 عملیات ایران «در ارسال پیام موفق بود حتی اگر اسرائیل و متحدانش تمام پرتابهها را سرنگون کرده باشند». او معتقد است که نبرد ایران و اسرائیل هنوز به پایان نرسیده و «فصل بعدی هنوز مبهم و مملو از ریسک درگیری برای ایران، اسرائیل و کل منطقه است. زیرا اسرائیل ممکن است با حملات بیشتری به ایران پاسخ دهد».(فارن افرز)
🔹 «ریچاردهاس»: به نظر می رسد حمله ایران به اسرائیل یک اشتباه محاسباتی و خطای راهبردی بود و همدردی جامعه بین الملل با اسرائیلی ها را دوباره برانگیخت.(پولیتیکو)
🔹 کشورهای غربی خواستار خویشتنداری اسرائیل هستند اما رییس ارتش این کشور اعلام کرده است که به این حمله واکنش نشان خواهیم داد.(فایننشال تایمز)
🔹 پس از پاسخ تلافیجویانه ایران، رهبران جهان خواستار خویشتنداری هستند، در حالی که اسرائیل در حال بررسی انتقام از ایران است.(نیویورک تایمز)
🔹 بایدن: مجلس نمایندگان این هفته درباره کمکهای مالی به اوکراین و اسرائیل رایگیری خواهد کرد.(فایننشال تایمز)
🔹 اظهارات «گالانت»، وزیر دفاع اسرائیل و «بنی گانتز» یکی از اعضای کلیدی کابینه، تلویحاً حاکی از آن است که پاسخ مستقیم اسرائیل به تهران قریب الوقوع نیست و نتانیاهو هنوز تصمیم رسمی اتخاذ نکرده است.(گاردین)
🔹 یوآوگالانت، وزیر دفاع اسرائیل در گفتوگوی تلفنی با لویدآستین، وزیر دفاع آمریکا گفته است که اسرائیل چارهای جز پاسخ به حمله موشکی و پهپادی بیسابقه ایران به ندارد.
🔴#گام_دوم🔻
@Gam2wom
🔻تعداد افرادی که در سالهای اخیر مسلمان شدهاند و در شبکه های اجتماعی تولید محتوا میکنند در سالهای اخیر رو به افزایش بوده است. طبیعتا عمده این افراد شناخت و درک عمیقی از اسلام شیعه ندارند.
🔸پس از 14 آوریل آنها از اقدام ایران حمایت و با کنایه و فحاشی و حتی توهین و تهدید از سمت کاربران متعصب سلفی مواجه شدند که شیعه مسلمان نیست!
🔹برند تشیع با ایران گره خورده است و پافشاری ایران بر مسئله فلسطین موثرترین و قاطعترین راه برای مقابله با حجم عظیم شیعه هراسی است.
♨️ بسیاری از این افراد هم که پیش فرضهای متعصبانه ندارند این را به زبان ساده در حسابهای کاربریشان بیان کردند.
🔴#گام_دوم🔻
@Gam2wom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥دیدن این تحلیل را از دست ندهید!
تحلیلگر پیشین سازمان سیا:
انگار اسرائیل همان اخبارگویان اوکراینی را استخدام کرده است تا همان داستانهای پیش پا افتاده را به خورد مردم بدهند؛ ما تمام موشکهای روسیه را رهگیری کردیم. به ساختمانهایی که در آتش میسوزند نگاه نکنید. هیچ اتفاقی نیفتاده است. باشه!
در یک طوفان خبرنگاران به محل میروند تا آسیبی که وارد آمده است را نشان دهند اما اسرائیل این خسارت را نشان نمیدهد چرا که آسانترین راه برای اقناع همه این است که بگویی:« بابا! هیچ چی نشده است!
ایران عملیاتی هوشمندانه اجرا و آن را همچون شطرنج مدیریت کرد، این نخستین بار در 75 سال گذشته بود که کشوری به اسرائیل حمله و اهدافی که میخواست را مورد هدف قرار داد...
و اشاره به ویژگی شگفت انگیز موشک ایرانی توسط این کارشناس که در پست بعد میبینید.
🔴#گام_دوم🔻
@Gam2wom
40.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا