🖤اميرالمومنين علی(ع):
(ارزش) جوانى را
جز پيران نمى شناسند؛
(ارزش) آرامش را
جز گرفتاران نمى شناسند؛
(ارزش) سلامت را
جز بيماران نمى شناسند،
(ارزش) زندگى را
جز مُردگان نمى دانند.
📚 مواعظ العددیّة ص ۲۱۸
🏴@Ganjhayemanaviy
آیا ولادت امام باقر وامام کاظم سلام الله علیهما در ماه صفر است ؟
سالهاست که درماه صفر ولادت امام باقر وامام کاظم سلام الله علیهما را جشن میگیرند و تبریک میگویند!
»» آیا به رساتی ولادت امام باقر وامام کاظم سلام الله علیهما در ماه صفر است ؟!!!
ثبت سوم و هفتم ماه صفر به عنوان روز ولادت ائمه ریشه سیاسی دارد عضو کمیته علمی، تخصصی تاریخ در مدارج حوزوی گفت: سوم و هفتم ماه صفر درهیچ یک ازتقویم های رسمی کشور تا قبل از وفات آیت الله بروجردی به عنوان روز ولادت ائمه ثبت نشده است.
حجت الاسلام و المسلمین محمد هادی یوسفی غروی، عضو کمیته علمی، تخصصی تاریخ در مدارج حوزوی به خبرنگار شبستان گفت: ثبت روزهای سوم و هفتم ماه صفر به عنوان روز ولادت امام محمد باقر و امام موسی کاظم (علیهما السلام) ریشه سیاسی دارد. از زمان دولت صفوی که اولین دولت شیعی در ایران بوده است براساس قوانین دولتی، در طول دو ماه محرم و صفر کلیه اماکن و مراکزعمومی مانند مساجد، مدارس، بازارها، محله ها و حتی سردرخانه ها به رسم عزا، سیاه پوش شده و هیچ نوع مجلس شادی برگزار نمی شد.
ثبت دور روز از ماه صفر به عنوان روز ولادت حربه حکومت پهلوی
وی افزود: این آیین تا سال های 42-1341 و زمان وفات آیت الله بروجردی همچنان مرسوم و محفوظ بود پس از وفات آیت الله بروجردی، علمای شیعه برعلیه شاه به قیام و مخالفت برخاستند در مقابل این مخالفت حکومت پهلوی با هدف زیر سئوال بردن جایگاه علما و روحانیت در جامعه و کمرنگ کردن برپایی مراسم ومجالس عزاداری در ایام محرم و صفر با همکاری ساواک و برخی شخصت های خود فروخته در تقویم رسمی کشور دو روز از ماه صفر را به عنوانسالروز ولادت امام محمد باقر(علیه السلام) و امام موسی کاظم (علیه السلام) ثبت و مطرح کرد.
این استاد و پژوهشگر تاریخ افزود: یکی از دلایل روشن ما بر این مدعا آن است که درهیچ یک ازتقویم های رسمی کشور تا قبل از وفات آیت الله بروجردی ومخالفت علما با حکومت پهلوی، این دو روز بعنوان روز ولادت ائمه ثبت نشده است. پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز نسبت به اصلاح این اشتباه اقدامی صورت نگرفت و در تقویم رسمی کشور که توسط مرکز ژئوپولیتیک دانشگاه تهران تهیه و استخراج میشود به همان شیوه عمل شد.
ولادت امام محمد باقر(علیه السلام) در ماه رجب است
حجت الاسلام یوسفی غروی درباره ولادت امام محمد باقر(علیه السلام) در روز سوم ماه صفر گفت: آنچه از روایات برمی آید آن است که وقوع ولادت حضرت در ماه رجب بوده است و سابق بر این هم علما این روز را به عنوان سالروز ولادت حضرت باقر(علیه السلام) می دانستند.
شهادت امام حسن مجتبی (علیه السلام) روز هفتم صفر است نه 28 صفر
حجت الاسلام یوسفی غروی با اشاره به وقوع شهادتامام حسن مجتبی (علیه السلام) در روز هفتم صفر گفت: کلیه شیعیان جهان روز شهادت امام حسن مجتبی (علیه السلام) را روز هفتم صفر می دانند و علمای شیعه بیش از 5 قرن ملتزم به این موضوع بوده اند. سابقه این موضوع در شهرقم نیز از زمان حیات حضرت آیت الله حائری شیرازی است و هنوز هم علما و مراجع بر اساس همان سنت روز هفتم صفر را روز شهادت امام حسن مجتبی (علیه السلام) می دانند. درکلیه دفاتر مراجع در قم مجلس عزاداری برپا می شود. حتی هیئت ها عزاداری در شهر به حرکت در می آیند.
اسناد تاریخی ولادت امام موسی بن جعفر (علیه السلام) در ماه صفر
عضو کمیته علمی تخصصی تاریخ در مدارج حوزوی افزود: درباره سند تاریخی ولادت حضرت امام موسی بن جعفر (علیه السلام) در ماه صفر در بررسی منابع تاریخی با سه نوع منبع و ماخذ تاریخی مواجه هستیم. دسته اول منابع و کتب اصیل و متقدم مانند" اصول کافی" که در آنها تنها به سال ولادت حضرت اشاره شده ماه و روزآن بیان نشده است.
دوم منابع میانی مانند" اعلام الوری" که در آنها تنها ماه صفر، بدون اشاره به روز خاصی به عنوان ماه ولادت حضرت ذکر شده و منابع معاصر که روز هفتم صفر را به عنوان روز ولادت امام موسی کاظم(علیه السلام) عنوان کرده اند اما این منابع از نظر اعتبارجزء منابع دست سوم محسوب می شوند.
حجت الاسلام یوسفی غروی دلیل روی دادن این اتفاق در ایران را مرجحات سیاسی و اجتماعی دانست و گفت: در زمان دولت صفویه ایام شهادت یا ولادت ائمه شیعه براساس قوانین دولتی تعطیل اعلام شد با توجه به این موضوع و با درنظر گرفتن این نکته که مسئولیت برپایی این گونه آیین ها نیز به عنوان اولینحکومت رسمی شیعه در ایران به عهده دولت صفوی بود. صفویان بنابر مرجحات سیاسی - اجتماعی کشور به عنوان مثال شرکت نظامیان در مراسم برای هرچه باشکوهتر برگزار شدن آن، بین ایام وفات حضرت رسول(صلی الله علیه وآله) در پایان ماه صفر، شهادت امام حسن مجتبی(علیه السلام) در هفتم صفر و شهادت امام رضا(علیه السلام)در 17 ماه صفر جمع کردند و ایام آخرماه صفر را به عنوان روزهای مطرح در تاریخ شیعه تعطیل اعلام کردند.
وی افزود: برپایی مراسم عزاداری به شکل امروزی در جامعه ما، ریشه درمراسم های عزاداری نظامیان در زمان آل بویه و صفویه دارد به همین دلیل امروز در دسته ها و موکب های عزاداری از پرچم، طبل، سنج و ابزارآلاتی از این دست که ابزار نظامی بوده اند استفاده می شود.
روز 7صفر بروایتهای معتبر(مجلسی دربحارالانوار)روزشهادت امام مجتبی(علیه السلام) می باشد
(چون ناصرالدین شاه تولدش درروز7صفربود این دستکاری رادرتقویم کرده)
غیرازایران درهیچ نقطه ازجهان شیعیان اینروزرامیلادنمیدانند ومیلادموسی بن جعفر(علیه السلام)آخر ذیحجه میباشد.به عشق امام حسن اطلاع رسانی کنید.
🏴@Ganjhayemanaviy