📝#تکمیلی | حتی حضور یک آمریکایی هم در #عراق زیاد است
🔻حضرت آیتالله #امام_خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر امروز در دیدار آقای عبداللطیف رشید رئیس جمهور عراق و هیأت همراه با تاکید بر اینکه پیشرفت، سعادت، استقلال و اعتلای عراق برای جمهوری اسلامی ایران بسیار مهم است، گفتند: گسترش همکاریهای دو جانبه و اجرایی شدن توافقهای انجام شده، به نفع هردو کشور است.
🔸رهبر معظم انقلاب اسلامی لازمه گسترش همکاریها را پیگیری جدی توافقهای انجام شده بهویژه توافقهای امنیتی و اقتصادی اخیر دانستند و خاطرنشان کردند: گسترش روابط میان ایران و عراق و تعمیق آن، دشمنان قوی دارد و اگر پیوندهای تاریخی و اعتقادی مستحکم میان دو کشور وجود نداشت، وضعیت روابط شاید به شرایط دوران صدام باز میگشت.
🔹حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به بزرگواری مردم عراق در پذیرایی از زائران ایرانی در ایام اربعین و غیر اربعین بهرغم هشت سال جنگ میان دو کشور گفتند: معنای چنین پدیده بسیار مهمی این است که عوامل اتحادی میان دو ملت و دو کشور وجود دارد که عوامل سیاسی خارجی نمیتوانند بر آنها اثر بگذارند، بنابراین باید از این فرصت جهت تعمیق بیشتر روابط استفاده شود و برای استمرار آن نیز مراقبت و هوشیاری جدی وجود داشته باشد.
🔸ایشان با ابراز رضایت از وضعیت موجودِ حکومت و دولت عراق، آن را نتیجه اتحاد مردم و گروههای عراقی برشمردند و خاطرنشان کردند: عراق دارای شخصیتها و فکرهای خوب و جوانان پرانگیزه و پرتحرکی است که باید از این ثروت ملی استفاده و زمینههای این اتحاد حفظ شود.
🔹رهبر معظم انقلاب اسلامی با تاکید براینکه آمریکاییها دوست عراق نیستند، افزودند: آمریکاییها با هیچکس دوستی ندارند و حتی به دوستان اروپایی خود هم وفادار نیستند.
🔺حضرت آیتالله خامنهای تاکید کردند: حتی حضور یک آمریکایی هم در عراق زیاد است.
۱۴۰۲/۲/۹
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرحیم
🌹هر صبح سه مرتبه :
اَلْحَمْدُلِلَّهِ رَبِّ الْعالَمينَ اَلْحَمْدُ لِلّهِ حَمْداً كَثيراً طَيِّباً مُباركاً فيهِ
#کلام_نور :
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم
سوره مبارکه فاطر آیه 6
إِنَّ الشَّيْطَانَ لَكُمْ عَدُوٌّ فَاتَّخِذُوهُ عَدُوًّا إِنَّمَا يَدْعُو حِزْبَهُ لِيَكُونُوا مِنْ أَصْحَابِ السَّعِيرِ
بى گمان، شيطان دشمن شما است، پس شما نيز او را دشمن بگيريد؛ جز اين نيست كه او دار و دسته ى خود را فرا مى خواند تا از اصحاب دوزخ باشند.
🌹🌹🌹
#حدیث_روز :
پيامبر اکرم صلى الله عليه و آله
مَن ضَمِنَ وَصيَّةَ الْمَيِّتِ مِن أمرِ الْحَجِّ فَلا يَعجُزَنَّ فيها فَإنَّ عُقُوبَتَها شَديدَةٌ وَ نَدامَتَها طَويلَةٌ، لا يَعجُزُ عَن وَصيَّةِ الْمَيِّتِ إلاّ شَقىٌّ وَ لا يَقومُ بِها إلاّ سَعيدٌ؛
هر كس وصيت ميت را در كار حج بر عهده بگيرد، نبايد در آن كوتاهى كند، زيرا عقوبت آن سخت و پشيمانى اش طولانى است.
از وصيت ميت جز بدبخت كوتاهى نكند و به آن جز خوشبخت عمل ننمايد
جامع الأخبار(شعیری) ص 159 - مستدرک الوسایل و مستنبط المسایل ج14 ، ص116
🌹🌹🌹
#احکام :
قراردادن پارتيشن بين صفوف خواهران و برادران
س: آيا استفاده از پارتيشن در بين صفوف نماز جماعت خواهران و برادران در نمازخانه جايز است؟
ج) اگر حائل مذکور به نحوى نباشد که به صدق وحدت مكان و جماعتِ واحد ضرر بزند، نماز جماعت صحيح است.
استفتائات مقام معظم رهبری
🌹🌹🌹
#انرژی_مثبت :
تونلها به ما آموختند که حتی در دل سنگ هم راهی برای عبور هست
🌹🌹🌹
اللهم اشف کل مریض
اللهم ادخل علی اهل القبور السرور
اللهم اصلح کل فاسد من امورالمسلمین
اللهم عجل لولیک الفرج
اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم
🌹🌹🌹
#یا_ذَالجَلالِ_وَ_اْلاِکْرام
ای صاحب جلالت و کرامت
سلام خدمت هموطنان گرامی
صبحتان بخیر و نیکی
روز یکشنبه خوبی توأم با سلامتی و موفقیت و آرامش وسربلندی و انرژی مثبت برایتان آرزومندم
ارادتمندتان:
#قریش_حسین_پور
بسم الله الرحمن الرحیم
#روز_کارگر_گرامیباد
🖊خداوند می فرمایند:
«نحن قسمنا بینهم معیشتهم فی الحیاة الدنیا و رفعنا بعضهم فوق بعض درجات لیتخذ بعضهم بعضا سخریا؛
ما وسایل معاش آنان را در زندگی دنیا میانشان تقسیم کرده و برخی را برتر از برخی دیگر قرار دادهایم تا بعضی از آنان بعض دیگر را به خدمت گیرند.»
🖊علت تفاوت روزی بندگان این است که انسانها از کار یک دیگر بهره مند گردند و اگر انسانها در تمام درجات از قوت و ضعف، علم و جهل، زیرکی و بلاهت و دیگر مراتب، مساوی بودند، هیچ انسانی حاضر به کارکردن برای دیگری نبود و این امر موجب اختلال نظام عالم و فساد زندگی بشر میشد
🖊امام علی(ع) علت تفاوت آفرینش انسانها را بهره مند شدن آنان از خدمات یکدیگر دانسته و فرموده است:
«هیچ انسانی توانایی این امر را ندارد که بنّا، نجار و یا صنعتگر خویش باشد. تمام کارهایش را به تنهایی و بدون استخدام و به کارگیری دیگری انجام دهد.»
#حقوق_کارگر_و_آداب_کارگری
🖊قرآن برای کارگری حقوق و آدابی بیان داشته تا حق کارفرمایان و کارگران به عنوان جامعه انسانی به طور دقیق مراعات گردد و حق گروهی در برابر گروه دیگر ضایع و تباه نگردد که از جمله این شرایط اینکه #کارگر_بالغ_باشد؛ #کارگری_کودکان_غیربالغ_نادرست و باطل است؛ زیرا کودک تا پیش از بلوغ و رشد جسمانی و عقلانی اختیاری ندارد تا بتواند نیروی کار و یا اندیشه خود را در برابر مزد و اجرتی واگذار کند.
از دیگر شرایط کارگری #رشد است؛ فقیهان با استناد به آیات 5 و 6 سوره نساء و نیز آیه 282 سوره بقره گفته اند که #تصرفات_مالی_سفیه_ممنوع است و از این رو حق اجاره دادن اموال خود را ندارد؛ اما در اجیر شدن و کارگری او دو نظر است و آنان که کارگری وی را نیز ممنوع دانسته اند، بر این باورند که وی نفع و ضرر خویش را نمی شناسد و به همین دلیل نمیتواند خود را به کارگری واگذار کند.
🖊قرآن احکامی را برای کارگری و اجیر شدن بیان میکند که مهمترین آن #مسأله_لزوم و #وجوب_عقد_اجاره (مائده آیه 1) است؛ به این معنا که وفای به آن برای هر دو طرف کارگر و کارفرما لازم و ضروری است و می بایست پای بند عقد اجاره باشند.
🖊 مهمترین امری که بر عهده دولت اسلامی است توجه به #مساله_معیشتی_کارگران، بازنشستگان و از کار افتادگان است که در شکل تکافل اجتماعی و تامین اجتماعی خود نمایی میکند.
بر دولت است تا از بیت المال مسلمین زندگی کارگران بازنشسته و از کار افتاده را تأمین کند و وسایل آسایش ایشان را در حد معقول و مقبول فراهم آورد.
🖊خداوند در آيه 39 سوره نجم مي فرمايد:
«برای انسان چيزي جز تلاش و كوشش او نيست.»
به اين معنا كه آنچه در نگرش و بينش قرآني از ارزش و اهميت برخوردار ميباشد، سعي و تلاش است كه نوعي از مفهوم كار را با خود حمل مي كند
🖊 كار به معناي تلاش و كوشش براي توليد در هر حوزه اي، عملي ارزشي است؛ كار به اشكال مختلف ظهور و بروز ميكند؛ از اين رو ميتوان از كار فكري ، كار هنري ، كار معنوي و كار جسمي و بدني سخن گفت؛ در همه اين موارد آنچه اصالت مييابد تلاش توليدي بشر است.
🖊بشر براي دست يابي به كمال و سعادت و آسايش و آرامش نيازمند تهيه امكانات و وسايل و بر طرف كردن مشكلات و چالشهاي پيش روست؛ بنابراين اقدام به تلاش و كوشش ميكند تا به اين هدف نايل شود؛تفكر و طرح و برنامه ريزي بخشي از توليد است.
بدون تفكر و تدبر و تامل ممكن نيست انسان بتواند در حوزه عمل و تلاش جسمي موفق شود. از اين روست كه تولید فکری بعنوان تولید پایه مطرح میشود.
🖊مسئولان محترم کشوری بدانند که
#کارگران_ستون_فقرات_جامعه_هستند که همواره پای این نظام و کشور ایستاده اندو مشکلات جامعه کارگری صنفی و نه سیاسی است و کارگران ایرانی اجازه بهرهبرداری سیاسی را به معاندان و بدخواهان نظام نخواهند داد همیشه #امنیت_شغلی_مهمترین_دغدغه_کارگران کشور بوده که در دو دهه گذشته روز به روز بیشتر شده و #آنچه_امنیت_شغلی_کارگران را تضمین میکند، #ایجاد_رونق_اقتصادی است که مورد توجه و از دغدغههای اصلی مقام معظم رهبری بوده و هست و بهترین راه کمک به بهبود وضعیت کارگران، کمک به بهبود اقتصاد کشور است که همیشه پای کارگران ثابت بوده وبا قدرت دنبال خودکفایی هستند
🖊روز کارگر را به جامعه بزرگ کارگری وهمه انسانهایی که به نوعی درجامعه تلاش دارند تبریک وتهنیت عرض میکنم
ارادتمندتان :
#قریش_حسین_پور
#جبهه_حامیان_ولایت
❇️افول آمریکا، خوشحال کننده؟ ناراحت کننده؟ یا غیر مهم؟
❇️ چرا هشدار رهبر ایران درباره ی "افول آمریکا" اشتباه فهمیده شده است؟
❇️چند نکته درباره ی یک مسئله که بسیاری آن را ناقص فهمیده اند!
.
🔺در ماه های اخیر روند تحولات در سطح دنیا به شیوه ای طی شده که بسیاری از کارشناسان، رسانه ها و تحلیلگران از تحلیل حقایق وا مانده اند.
صحبت های قابل تامل مکرون و اشاره ی صریح به عدم همراهی با آمریکا در مسئله ی تایوان و تاکید بر ضرورت رفتار "مستقل از آمریکا" (از سوی اروپا) ، چرخش کشورهای عربی به سوی ایران و مواردی از این دست ، همه و همه نشان میدهد که دنیا دارد به سمت یک نظم جدید حرکت میکند.
در همین راستا سال ها قبل مسئله ی افول آمریکا (موضوعی که این روزها از سوی اتاق های تصمیم سازی آمریکا پذیرفته شده و از سوی اندیشکده ها مکرر در قالب گزارش های هشداری مطرح شده) از سوی رهبر ایران مورد اشاره قرار گرفته و تا کنون نیز بارها مورد اشاره قرار گرفته است.
🔺 در اشاره ی رهبر ایران به این مهم یک نکته وجود دارد که کمتر مورد توجه قرار گرفته و آن نکته (فارغ از اینکه چقدر به مسئله ی افول آمریکا که این روزها از سوی بسیاری مطرح میشود باور داریم ) این است:
آیا آنهایی که نسبت به شنیدن و فهم مسئله ی افول آمریکا (بر خلاف آنچه غربی ها به آن اعتراف دارند) آلرژی دارند آمریکا را ابر قدرت میدانند یا نه ؟
قطعا پاسخ مثبت است.
قطعا بسیاری در دنیای سیاست ، آمریکا را یک ابر قدرت میدانند.
اتفاقا با در نظر گرفتن همین نکته حالا جمله ی رهبر ایران وزن پیدا میکند ، هم نگران کننده میشود و هم مهم.
🔺نگران کننده برای کسانی که میدانند آمریکا یک قدرت است و میدانند دنیا دارد از این قدرت عبور میکنند اما فهم دقیقی درباره ی نحوه ی تعامل با دنیای پسا آمریکا ندارند و برای پس از آن برنامه ریزی نداشته اند.
سوال اصلی این است: در ایران (به عنوان پایتخت محور مقاومت) چند جلسه با این موضوع که در نظم جدید دقیقا نقشه ی راه ما چیست و جای ما کجاست ، برگزار شده است؟
آیا دیگر کشورها به این نکته رسیده اند که برای این نقطه از تاریخ باید فکری کرده باشند؟
چرخش کشورهای عربی به سمت ایران و قراردادهای آنها با چین نشان میدهد درک آنها از مسئله این بوده که باید ضمن فاصله از آمریکا ، به سمت همکاری با چین برویم.
🔺 واقعیت ماجرا این است که هرکسی با هر ملیتی که وطنش را دوست دارد اگر دلسوز کشور خود است (فرقی هم نمیکند ایرانی ، افغانستانی ، فرانسوی یا حتی امریکایی) حالا باید افول آمریکا را بپذیرد تا بتواند به این فکر کند: خب در جهان آینده باید برای وطن چه کنیم؟
در شرایطی که رئیس جمهور فرانسه به صراحت میگوید باید به استقلال استراتژیک برسیم و راهی جدید برای خودمان تعریف کنیم، بزرگترین خیانت غربگرایان این است که ما را لجبازانه بر سر این سوال نگه داشته اند که افول آمریکا مبتنی بر حقیقت است یا تخیل؟
🔺 اندیشکده های آمریکایی میگویند: کشوری نرمال شده ایم (ابر قدرت نیستیم) و منظور آنها این است: بیایید برای یک کشور نرمال نقش تعریف کنیم تا در نظم جدید کلاهمان پس معرکه نباشد.
در چنین شرایطی کسی که دغدغه ی فردا را دارد (با هر ملیت) باید از به چالش کشیدن این حقیقت قطعی (که آمریکا به افول رسیده) عبور کرده و صریح بگوید: حالا که به این نقطه رسیده ایم برای کشورمان در آینده ی جهان چه نقشی باید تعریف کنیم...
افول آمریکا همان قدر که برای ایران (به عنوان کشوری که با آمریکا در تقابل بوده) میتواند مهم ، امیدوار کننده و جذاب باشد ، همان قدر برای همین کشور و هر کشور دیگر (اگر برای آینده برنامه نداشته باشد) میتواند پر چالش ، پر استرس و نگران کننده باشد...
جهان در آستانه ی تغییراتی مهم است و ما شایسته ی بهترین ها هستیم. فقط کافی است نقش خود را پیدا کنیم....
#آقای_تحلیلگر
#شبنامه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
میشود این ملت ایران برادر جان بسیج
تا بماند فارس تا صبح قیامت این خلیج
۱۰ اردیبهشت روز خلیج فارس گرامی باد
آهنگ زیبای #خلیج_فارس
خواننده : #روزبه_نعمت_الهی
کاری از : #قریش_حسین_پور
#کانال_تحلیلی_حامیان_ولایت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺 به نام جاودانه عشق🌺
سلام وعرض ادب محضرِ مخاطبین محترم وبینندگان گرامی
📚 عنوان کنفرانس :
🎬 بخش اول :
1⃣ حجاب چیست؟
2⃣ انواع حجاب
3⃣ حجاب در گذر تاریخ
💥باحضور و روشنگری:
🔴 #جناب_دکتر_قریش_حسین_پور
🔸#دکترای_مدیریت_استراتژیک
🔹#تحلیلگرمسائل :
➖#سیاسی_اجتماعی
➖#اقتصادی_فرهنگی_پزشکی
🔸#فعال_فضای_مجازی
🔹#کارشناس_داروساز
📆 تاریخ برگزاری: یکشنبه شب (۱۴۰۲/۲/۱۰)
🕙 ساعت برگزاری : ۲۲
👥 از حضور شما در جلسه مذکور
صمیمانه خُرسندو سپاسگزاریم
با تشکر 🌺💐🌹
#کانال_تحلیلی_حامیان_ولایت
@Gh63_soldier_VelyatFagih
🍃🌹🍃࿐჻ᭂ🍃:🌹🍃:🍃🌹🍃჻ᭂ࿐
با سلام وعرض ادب واحترام
محضرشما استادفرهیخته
👤#جناب_دکتر_قریش_حسین_پور
ضمن آرزوی سلامتی وتوفیق روزافزون وطول عمرِ پُرخیروبرکت وهمچنین موفقیت در کسب وکارتون
درخدمت شما استاد گرامی هستیم با
کنفرانس امشب با مبحث پیرامون :
🔻🔻🔻🔻
🎬 بخش اول :
1⃣ #حجاب_چیست؟
2⃣ #انواع_حجاب
3⃣ #حجاب_درگذرتاریخ
اعضای محترم هم همچون گذشته مشتاقانه منتظر بیانات ارزشمندِ وروشنگرانه شما پیرامون این موضوع مهم می باشند
ضمن عرض خیرمقدم وخوش آمدگویی به شما استاد گرامی
کانال در اختیارِ شماست
بفرمایید :
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام خدمت همه هموطنان گرامی
شبتون بخیر ونیکی
روز ملی خلیج فارس و روز کارگر و معلم رو خدمت همه شما بزرگواران تبریک و تهنیت عرض میکنم
با موضوع حجاب و انواع حجاب و حجاب در گذر تاریخ تمدنی ایران و همچنین دلایل علمی و پزشکی لزوم داشتن حجاب در خدمت شما هموطنان گرامی هستیم
♻️حجاب و انواع آن
🖊 #حجاب به معنای مانع و #پوشش و مراد از حجاب در جامعه، همان #پوشش_اسلامی است، و مراد از پوشش اسلامی زن، به عنوان یکی از #احکام_وجوبی_اسلام، این است که زن، هنگام #معاشرت با مردان، بدن خود را بپوشاند و به جلوهگری و خودنمایی نپردازد.
🖊حجاب بانوان، دارای دو بُعد #ایجابی و #سلبی است؛ بُعد ایجابی، #وجوب_پوشش_بدن و بُعد سلبی، #حرام_بودن_خودنمایی به نامحرم؛ و این دو بُعد باید در #کنار_یکدیگر باشد تا حجاب اسلامی محقق شود
۱
🖊گاهی بسیاری از زنان محجبه در پوشش خود از رنگهای شاد و زیبا و تحریک برانگیز استفاده میکنند که به اندامشان زیبایی خاصی میبخشد و در عین پوشیده بودن بدن زن، زیباییاش آشکار است، گویی که اصلاً لباس نپوشیده است؛ این #اصلا حجاب اسلامی نیست
🖊حجاب به معنای عام، هر نوع پوشش و مانع از وصول به گناه است و انواع متفاوتی دارد؛ یک #حجاب_ذهنی، فکری و روحی است؛ مثلاً اعتقاد به معارف اسلامی، مانند توحید و نبوت، از مصادیق حجاب ذهنی، فکری و روحی صحیح است که میتواند از لغزشها و گناههای روحی و فکری، مثل کفر و شرک جلوگیری نماید
🖊در قرآن از انواع حجاب که در رفتارهای انسان تجلی میکند، نام برده شده
۲
⏪حجاب و پوشش در #نگاه که مردان و زنان در مواجهه با نامحرم به آن توصیه شده اند:
« ای رسول ما به مردان مؤمن بگو تا چشمها را از نگاه ناروا بپوشند.»
«ای رسول به زنان مؤمن بگو تا چشمها را از نگاه ناروا بپوشند.»
⏪نوع دیگر حجاب و پوشش قرآنی، #حجاب_گفتاری_زنان در مقابل نامحرم است:
«پس زنهار نازک و نرم با مردان سخن نگویید؛ مبادا آن که دلش بیمار (هوا و هوس) است به طمع افتد.»
⏪حجاب #رفتاری_زنان در مقابل نامحرم:
به زنان دستور داده شده به گونهای راه نروند که با نشان دادن زینتهای خود باعث جلب توجه نامحرم شوند:
«و آن طور پای به زمین نزنند که خلخال و زیور پنهان پاهایشان معلوم شود.»
۳
✅ فواید روانی و اجتماعی حجاب
⏪حجاب، زنان را از آزار و اذیت (به ویژه از جانب مردان) محافظت میکند
مردان معمولا علاقه دارند با نگاه کردن به برجستگیها و بخشهای خاصی از بدن زنان، خود را سرگرم کنند و لذت ببرند؛ و همین عامل، میتواند به آزار و اذیت زنان منجر شود؛ و با رعایت حجاب،بدنشان پوشیده میشود.
⏪حجاب، پاکی و عفت زنان مسلمان را به خود و به دیگران یادآور میشود پس باعث تقویت پاکی و عفت در جامعه میشود
⏪ حجاب به عنوان نمادی از تعهد زن به یک مرد عمل میکند و برعکس یعنی هیچ کس دیگری حق ندارد به دنبال لذتجویی از آنها باشد، زیرا آنها تنها متعلق و متعهد به همسرشان هستند.
⏪ رعایت حجاب به این معنی ست که ویژگیهای جسمی و زیباییهای زنان پوشیده شوند؛ همین عامل باعث میشود، دیگران فقط بر شخصیت آنها تمرکز داشته باشند. به این ترتیب، زنان محجبه نه به ویژگیهای جسمیشان، بلکه به زیباییهای درونیشان نیز افتخار میکنند.
۴
⏪ زنان همواره در معرض رقابتها و چشم و هم چشمیها در خرید و استفاده از لباسهای گرانقیمت قرار دارند حجاب از تاثیرات منفی این رقابتها و چشم و هم چشمیها و تنزل قدر و ارزش زنان میکاهد.
⏪ عزت نفس زنان بر اساس نحوهی پوشششان سنجیده میشود؛ و این در حالی است که رعایت حجاب یعنی بزرگ داشتن و حفظ عزت بدن زن؛ رعایت حجاب راهی است برای افزایش عزت نفس زنان؛چون کسی دیگر به آنان به چشم کالاهای رنگارنگ جنسی نگاه نمیکنند
⏪ حجاب باعث حفظ پاکی و بهداشت بدن زنان میشود؛ از آنجا که بدن زنان با حجاب پوشیده میشود، در برابر آلودگیها و سایر آسیبهای احتمالی محافظت میشود؛ طبق نتایج مطالعات مختلف، زنان محجبه ۴۰ تا ۶۰ درصد کمتر از دیگران گرما را از طریق سر از دست میدهند؛ از این رو، پوشاندن سر یا رعایت حجاب در ماههای سرد سال میتواند به حفظ سلامتیشان کمک کند.
۵
⏪ وقتی بدن زن توسط حجاب پوشانده میشود، معمولا سایر آدمها بر جنبههای دیگر زن، از جمله هوش و ذکاوت وی، تمرکز میکنند. شخصیت خوب، و هوش و ذکاوت زنان محجبه باعث خواهد شد در جامعه، و به خصوص در نگاه مردان، از ارزش بالاتری برخوردار باشند؛ زیرا زنان محجبه نه به ویژگیهای جسمیشان، بلکه به ارزشهای درونیشان افتخار میکنند.
⏪ از آنجا که رعایت حجاب میتواند خطر آزار و اذیت زنان را کاهش دهد، روح و روان زنان محجبه نیز آرام و آسوده خواهد بود. احساس آرامش و آسایش خاطر احتمالا به این دلیل ایجاد میشود چون خود را در معرض خطرات ناشی از نمایش جنسیتی قرار نمیدهند
⏪ تمام زنان مسلمان ملزم به پوشاندن سر و بدنشان هستند؛ از آنجا که این مسئله یکی از دستورات الهی است، آنهایی که حجاب را رعایت نمیکنند، به احتمال زیاد بیشتر از زنان محجبه مرتکب گناه خواهند شد؛ به علاوه، هر چه انسان کمتر گناه کند، بیشتر به بهشت نزدیک میشود.
۶
✅ حجاب در گذر تاریخ ...
🖊 پژوهشها نشان می دهد که زنان ایران از زمان مادها (که نخستین ساکنان آریایی ایران بوده اند) حجاب کاملی داشته اند؛
در کتاب "حقوق زن در اسلام و اروپا" آمده:
در کیش آریایی، زنان محترم محجوب بوده اند؛ زنان محترم ایرانی برای حفظ حیثیت طبقه ممتاز و ایجاد حدودی که آنها را از زنان عادی و طبقه پایین تر امتیاز دهد، صورت خود را می پوشاندند و گیسوان خود را پنهان نگه می داشتند؛ همچنین محجوب بودن (پوشش صورت) به زنان اشراف اختصاص داشته است
(حقوق زن در اسلام و اروپا، ص51)
۷
⛔️از ابتدای اسلام تا دوران صفویان
🖊در پایان دوره ساسانیان اسلام وارد ایران شد و پس از ورود اسلام به ایران نیز حجاب با تأثیرپذیری از فرهنگ غنی اسلام شکوه بیشتری یافت در این دوره گرچه حجاب زنان با تغییراتی همراه بوده است، ولی همچنان فرهنگ استفاده از چارقد و چادر بلند و دوری از اختلاط با مردان بیگانه تأکید می شد
(حجاب ونقش آن درسلامت روان،ص66-71)
🖊کلاویخو در سفرنامه اش می نویسد:
زن های شهری معمولًا روی پوشیده اند و چادر سفید داشته اند و نقاب سیاه
(حجاب و نقش ان در سلامت روان، ص236)
🖊"آدام اولئاریوس" در زمان شاه صفی صفوی، از ایران دیدار نموده و وضع پوشش زنان ایرانی را در آن عصر، چنین توصیف کرده :
زنان،موقعی که از خانه خارج می شوند،چهره خود را نشان مردان نمی دهند،بلکه چادر سفیدی روی سر می اندازند که تمام بدن آن ها را تا مچ پا می پوشاند و فقط در جلوی صورت، شکاف کوچکی دارد.
و چه بسا چهره های زیبایی که با لباس های محقرانه، و چهره های زشتی که با لباس های مجلل و فریبنده، زیر این چادرها مخفی اند و انسان نمی تواند بفهمد در پس این چادر، چه قیافه ای نهفته است
(سفرنامه ادام اولئاریوس، ص 644)
۸
⛔️ دوره قاجاریه
🖊از دوره فتحعلی شاه به بعد، در اثر آمد و رفت اروپائیان و مسافرت بعضی از افراد طبقات مرفه به اروپا به تدریج فرهنگ بدحجابی زنان ترویج شد.
در دوره ناصرالدین شاه ارتباط بین ایرانیان و اروپایی ها شدت زیادی به خود گرفت؛ از طرف حکومت، دانش آموزانی جهت تحصیل به خارج اعزام شدند و در داخل ایران هم، مدارس جدیدی، با هدف ترویج اندیشه های اروپایی و غربی تأسیس شدند.
در این مدارس، عمدتا فکر و اندیشه غربی به همراه آداب و رسوم و پوشش غربی و اروپایی که در نهایت، به کت و شلوار و لباس های تنگ و شبیه به لباس مردان بود در اذهان دختران و زنان ایرانی، به جای پوشش های سنتی، به تدریج، جایگزین می شد و به تدریج برخی از دانش آموزان در این دوره، با روی باز و بدون نقاب در کلاس های درس، یا برخی مجامع عمومی دیگر حاضر می شدند و تدریجاً پوشش نقاب در این دوره، از دایره پوشش زنان ایرانی خارج شد. و در این دوره، حتی عده ای معدود از زنان ایرانی، جرأت کردند تا بدون چادر در جامعه یا در مدرسه ها، حاضر شوند.
"کلاراکوسیور رایس" که شاهد این تحولات در ایران بوده، در این باره چنین می نویسد: اولین دختر مسلمان ایرانی در زمان ناصرالدین شاه، تنها آن موقع توانست چادر خود را بردارد که در مدرسه آمریکایی تربیت یافته بود.
در زمان مظفرالدین شاه و محمد علی شاه قاجار نفوذ و تأثیر اروپاییان در فرهنگ ایران شدت زیادتری به خود گرفت و در دوره احمد شاه قاجار، اقدامات عملی شدیدتری برای رفع حجاب و به ویژه مبارزه با چادر زنان ایرانی، آغاز شد.
۹