درباره حجاب و بی حجاب این روزها...
1⃣یکم؛ درباره حجاب ۲سؤال برای این روزها قابل طرح است؛ سؤال اول این است که چرا کشف حجاب داریم؟ اما سؤال دوم این است که چرا کشف حجاب نداریم؟ توضیح میدهم:
🔹تمرکز این متن برخلاف تصور رایج روی کشف حجاب نیست، بلکه روی حفظ حجاب است. سؤال ساده است. این روزها که از عدلیه و نظمیه خبری نیست، چرا مردم کشف حجاب نمیکنند؟
🔺مطابق نظرسنجی همشهری ۷۹درصد پاسخدهندهها معتقدند حتی اگر الزام قانونی هم نباشد، باز هم حجابشان را برنمیدارند. ۷درصد هم پاسخ ندادند و اظهار تردید کردند.
2⃣دوم؛ مردم ما متدین هستند. جامعه ما ایمانی است. بانوان ما در هر سطحی از حجاب آن را حجاب میدانند؛ ولو در مصداق اشتباه کنند. به سخن سادهتر فردی با حجاب عرفی هم خود را با حجاب میداند و حاضر نیست مقابل خدا و دین او، صف بکشد.
🔸ضدانقلاب جاهل تصور میکرد شلحجابی در ایران یعنی تقابل با نظام؛ تقابل با دین. از این جهت تصور کردند اگر الزام حجاب برداشته شود، مردم یکباره کشف حجاب میکنند؛ حال آنکه حجاب در ایران امری فطری و از سر حیا و عفاف است. بدحجابی بهمعنای متعارف نیز از سر سبک زندگی غربی است؛ نه خدای ناکرده فرهنگ بیحیایی و بیعفتی.
🔸از همین رو پروژه ضدانقلاب شکست خورد، تا آنجا که یک روز بهخود آمدند و متوجه شدند که همین بدحجابها مقابل آنها ایستادهاند.
🔸امروز هم برخلاف تصورشان میبینند که مردم حجابشان را حفظ کردهاند و محلی به اینها نمیدهند. تا حالا میگفتند مردم حجاب نمیخواهند و مدعی رفراندوم بودند و الان متوجه شدهاند اکثریت مردم خواهان حجاب هستند.
با این توضیح، برهنگی و کشف حجاب تعرض به حقوق اکثریت است؛ روشن است.
3⃣سوم؛ تا اینجا مشخص شد جامعه ما عفیف و باحیاست. حالا یک سؤال مطرح است. اگر برداشتن الزام حجاب سهمی در بیحجابی ندارد، چرا اصرار داریم قانون حجاب اعمال شود؟
🔹پاسخ ساده است. علت این است که ماجرا به اینجا ختم نمیشود. فرهنگ به مرور زمان تغییر میکند. اگر از آن صیانت نشود هیچ دلیلی ندارد فردا بهتر از امروز باشد. بنابراین نه اینجا و بلکه هرجای عالم برویم بالاخره یک مرزی برای حجاب قرارداد میشود و قانون از آن صیانت میکند.
🔹اساسا هیچ آدم عاقلی، تأکید میشود، هیچ عاقلی اعمال قانون در مسئله حجاب را مطلقا نفی نمیکند؛ مگر جریان هوسران و هرزهای که همینها نیز اگر پایش برسد، برای خود و خانوادهشان نسخه دیگری دارند.
اما سؤال اینجاست که حد و مرز الزام قانون کجاست؟ اینجاست که قانون، شرع و عرف را توامان میبیند.
4⃣چهارم و یک پیشنهاد:
🔹نظمیه و عدلیه از انفعال خارج شوند. مسئله حجاب مسئله اول ما نیست، اما قرار هم نیست اگر مسئلهای اولویت نداشت، مورد بیاعتنایی قرار گیرد. حجاب جزیی از دین است. حکم ضروری حق است. منطقا لازم است در کنار اقدامات فرهنگی و آموزشی، سازوکار تذکر و نهی از منکر قانونی نیز طراحی شود.
🔹یک راه پیشنهادی این است که ناجا خانمهای معتقد، باانگیزه و با سعهصدر را در شهر مأمور کند تا تذکر دهند. به هیچ ون یا هیچ برخورد فیزیکی نیز نیاز نیست.
🔹کافی است بانوان پلیس مجهز به دوربین باشند. هرجا برهنگی، هرزگی و کشف حجاب دیدند کافی است تذکر لسانی دهند. اگر اصلاح شد که اغلب میشود، هیچ و اگر اصلاح نشد، بعدا متخلف به دستگاه قضایی فراخوانده شود و بدوا تعهد شفاهی داده شده و در مرحله بعد کتبی و در نهایت جریمه شود.
🔹حد و مرز تذکر را هم شورایعالی انقلاب فرهنگی تعیین کند که ناجا از برخوردهای سلیقهای برحذر شود. خلاصه اکثریت مردم ما ایمانیاند و اهل دین، معنویت و اخلاق. هیچ جای دنیا آزادی عدهای حق تعرض به حقوق اکثریت ندارد؛ این هم استدلال حقوق بشری. استدلال دینی و قانونیاش بماند. لطفا آقایان مسئول به حکم مردمسالاری یا دمکراسی یا هرچه اسمش را میگذارند، قانون را اجرا و از خواست اکثریت صیانت کنند.
#قائمون
❌ شبهه
شما آخوندا چکار کردید که اینقدر مغزها و نخبگان از کشور فرار میکنند؟!
✅ پاسخ
🔹اگر قبل از انقلاب فرار مغز و نخبگان نبود،
🔹و اگر فرار مغزها مخصوص ایران بود، شااااید این ادعا که فرار مغزها تقصیر آخوندا است، صحیح بود.
▫️ آیا میدانید:
در ۱۰ساله ۱۳۴۵ تا ۱۳۵۵ حدود ۷۰۰ هزار نفر از نخبگان علمی و مدیریتی از کشور خارج شدهاند. در سال تحصیلی ۵۷-۵۶ نزدیک به ۱۰۰ هزار دانشجوی ایرانی در خارج از ایران مشغول تحصیل بودند.
▫️ آیا میدانید
با یک جستجوی ساده در سایت های اینترنتی می توان آمار یونسکو در ژانویه ۲۰۱۹ را دید که براساس آن، ایران در سال ۲۰۱۱ رتبه ۱۲ کشورهای اعزام کننده دانشجو در دنیا را داشته و این رتبه در سال ۲۰۱۶ به رتبه ۱۸ تنزل یافته است.
کشورهایی مانند چین، آلمان، هند، روسیه و.... در صدر فهرست کشورهای فرار مغزها قرار دارند.
🔹تو این کشورها که دیگه آخوندا حکومت نمیکنند، یا حجاب اجباری نیست، یا ورزشکاران حق مبارزه با رژیم کودک کش اسرائیل را دارند، پس چرا اونجا اینقدر مهاجرت هست؟
#قائمون
💢آنچه غرب میخواست نشد
🔹نشریه معتبر اکونومیست در گزارشی به وضعیت اقتصادی روسیه پس از جنگ با اوکراین پرداخته است.
🔸این رسانه گزارش خود را با این عبارت آغاز کرده است: «نهمین اقتصاد جهان، بسیار عملکرد بهتری نسبت به پیشبینیها داشته است».
🔹اکونومیست مینویسد سال گذشته شوک عظیمی به اقتصاد کشور روسیه وارد شد. برخی صحبت از تورم ۱۵ درصدی میزدند و برخی دیگر معتقد بودند تولید ناخالص داخلی این کشور ۱۰ درصد کاهش خواهد یافت. بانک مرکزی روسیه با انزوا مواجه شد و شرکتها یکی پس از دیگری در حال ترک روسیه بودند. تحریمها افزایش مییافت و حجم معاملات روسیه و غرب رو به کاهش بود. اما با گذشت زمان اگرچه که همچنان میشد آثار تحریم را در اقتصاد روسیه دید، وضعیت اقتصادی این کشور بهتر شد.
🔸اتفاقاتی که پس از شوک اولیه تاکنون افتاده است بسیار عجیب است و باعث نقض پیشبینیهای زیادی شده است. برای مثال اقتصادی که قرار بود ۱۰ درصد از حجم تولید خود را از دست دهد، 5/3 درصد پیشرفت کرد و نرخ بیکاری نیز افزایش چندانی نداشت.
🔹روبل نیز که قبل از جنگ نرخ برابریاش با دلار، حدود ۷۵ به یک بود، امروز تقریبا هر ۶۰ روبل معادل یک دلار است که خبر از باارزشتر شدن پول ملی روسیه است.
#قائمون
📍روایت مستند از جزئیات توافق ایران و عربستان:
طرف سعودی با توقف حمایت از گروهکهای تروریستی جیش العدل، منافقین، الاهوازیه و رسانه اینترنشنال موافقت کرد. همچنین موافقت شد که محدودیتها علیه شیعیان عربستان رفع و اجازه سفر آنان به مشهد داده شود. یمنیها در این توافق از جایگاه ویژهای برخوردار شدند
#قائمون
🔺حمید فرخنژاد نژاد نگران آرمانهای امام شد!
مدتی از رونمایی منشور همبستگی نگذشته بود که خبر توافق ایران _عربستان رسید. یکی از بندهای منشور انزوای جهانی جمهوری اسلامی و بستن سفارتخانهها بود که خبر بازگشایی سفارتخانهها و عدم حمایت از ایران اینترنشنال رسید و اینگونه آقای فرخ نژاد با توسل به جمله امام در سالگرد حج خونین و بدون ذکر زمان و علت، یاد آرمانهای امام افتاد و نگران شد!!
#قائمون
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 اصلاح طلبان اتاق بازرگانی را فتح کردند!
هر ۴٠ نفر از لیست "ائتلاف برای فردا" برنده انتخابات اتاق بازرگانی تهران شدند.
اقتصاد مملکت سالهاست در چنگال این جماعت اسیر است....
#قائمون
17.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📍این فیلم را ببینید و به دیگران هم نشان دهید.
به نظرم روی تک تک جملات این گفتگوها میتوانیم با دقت بیندیشیم و فهم خود را از جامعه ایران دقیق کنیم.
به نظرم فیلم خوبی بود و گفتگوهای مهمی شکل گرفته. گفتگو با مردم حول یک سوال ساده.
چرا روسریت را بر نمیداری؟
#قائمون
📣رتبه بندی معلمان نکته ها و توصیه ها:
🔸از مراحل آغازین، تصویب و اجرای طرح رتبه بندی معلمان حدود دو دهه می گذرد (طراحی و طی مراحل برای تصویب 7 سال، معطل ماندن بعد از تصویب 11 سال)❗️
🔵اما دولت مردمی و انقلابی(#دکتر_رئیسی)، بعد از دو دهه، علیرغم تنگنا های مالی کشور، با شجاعت، نسبت به اجرای این طرح اقدام کرده است که جای بسی #تشکر و تقدیر دارد.👏
🔸نظر به این که سامانه رتبه بندی برای اولین بار در کشور را اندازی شده قطعا خالی از اشکال نخواهد بود. به همین خاطر، برای معلمان ارجمند زمان اعتراض اعلان شده و فرصت و بار گذاری مدارک جدید فراهم خواهد شد؛ و در صورت حل نشدن مشکل، جلسه حضوری نیز تشکیل خواهد شد. لذا به #فرهنگیان عزیز توصیه می گردد، با #صبر و حوصله، این مراحل را طی نمایند تا ایرادات احتمالی از مجاری قانونی حل شود.
❌زیرا عده ای #معاند یا نا آگاه، دنبال این هستند این کارِ با عظمت ِ دولت انقلابی را خدشه دار نموده و کم ارزش جلوه دهند. از سوی دیگراحساسات معلمان را به خاطر برخی مشکلات سامانه مذکور تحریک نمایند تا به #اهداف شوم خود برسند!
#رتبه_بندی_معلمان_کار_بزرگ_دولت_سیزدهم
✍🏻علی اکبر صیدی
#قائمون
📌متن شبهه👇
چرا نسل سادات و سیدها فقط از پدر منتقل میشه ؟
📌پاسخ👇
🔰سعي ميكنيم در چند محور به سوال شما پاسخ دهيم:
1⃣ سيادت عنواني اعتباري است، كه بر مردان و زناني كه نَسَبشان به حضرت هاشم بن عبد مناف (جدّ دوم رسول خدا) ميرسد، اطلاق مي شود؛
✅ بنابراين هر كس كه سلسله نَسب او به هاشم بن عبد مناف يا فرزندان او برسد، سيد محسوب ميشود.
🌸 سيادت به خاطر عظمت پيامبر در دودمان حضرت وجود دارد و اجداد او تا جد اعلاي ايشان (هاشم) را شامل ميشود. نيز فرزندان پيامبر سيد هستند".(1)
🔆 از لحاظ طبيعي و وراثتي نيز فرزند دختر همانند فرزند پسر از اولاد انسان محسوب ميشود چه در اديان و جوامع مختلف اين مطلب را بپذيرند و چه نپذيرند؛ در هر صورت فرزند دختر هم از خون و رحم همان پدر و مادري است كه مادرش فرزند آنهاست.
🔰اسلام هم كه دين فطرت است و تمام قواعد خود را بر پايه قوانين طبيعي جهان استوار نموده است، فرزند دختر را همچون فرزند پسر مي داند و از تعصبات در اين زمينه به دور است. در محرميت و ممنوعيت نكاح هيچ تفاوتي بين فرزندان دختري و پسري وجود ندارد. اسلام با تعصباتي كه عربها در اين خصوص نشان ميدادند، مخالفت نموده است.
🔰بنابراين محرميت و فرزندي و تداوم نسل از سوي دختر و پسر يكسان است اما از لحاظ قوانين مدني و اجتماعي ناچاريم فرزند را به يك طرف ملحق سازيم تا قوانين خانوادگي و حقوقي را بر طبق آن استوار گردانيم. اسلام در اين زمينه فرزند را به پدر ملحق ميسازد؛ كه دلايل و فلسفه خاص خودش را دارد و در بحث مسائل خانوادگي بايد حكمت آن را جستجو نمود.
2⃣در اصل انتساب به پيامبر و شرافت آن تفاوتي ميان پسر و دختر نيست و همه اين افراد چه فرزندان پسر و چه فرزندان دختر محرم پيامبر، حضرت فاطمه زهرا و ائمه اطهار عليهم السلام ميباشند و از فرزندان دختر به فرزندان او هم انتقال پيدا ميكند.
3⃣اما اين مسئله غير از جنبه هاي فقهي و حقوقي است مانند آن كه آيا خمس به ساداتي كه از طريق مادر به سيادت ميرسند تعلق ميگيرد يا نه؛
🌸 پس اگر منظور (از سيادت)
الف) افتخاري است كه انسان به سبب انتساب به خاندان پيامبر دارد، در اين جهت فرقي بين اين كه از طرف پدر به اين خاندان مربوط باشد يا مادر، نيست؛
ب) و اگر احكام فقهي سيادت، مثل تعلق خمس به فقراي اين خاندان و حرمت زكات و صدقه بر آنان و مثل آن ـ يعني احكام ظاهري ـ مورد نظر است، بايد گفت اين به فرهنگي باز ميگردد كه در جامعه عرب بوده، و اسلام هم بر آن صحه گذارده است، كه انتقال انتسابات خانوادگي از طريق پدر باشد؛ همان طور كه امروزه نام خانوادگي پدر بر فرزندان گذارده مي شود؛ و اين ربطي به كمال و نقص زن ندارد.
❇️آيه الله جوادي آملي در اين خصوص ميفرمايند: «هيچ امتيازي بين زن و مرد نيست اگر فقط پدر سيد باشد، روشن است كه بچههاي او چه دختر باشند و چه پسر، سيد محسوب ميشوند و احكام فقهي شان به نحو سيادت مترتب است، يعني ميتوانند از خمس استفاده كنند و زكات بر آنها حرام است مگر زكات سادات، ولي اگر زن سيده بود فرزندان او چه پسر و چه دختر اين حكم را ندارند. و اين صرفا يك حكم فقهي است كه در خصوص زكات و خمس آمده است، يعني از يك مال نميتوانند استفاده كنند و از مالي ديگر ميتوانند استفاده كنند.
🌸گرچه مرحوم سيد مرتضي(ره) فتوا داده است كه اگر كسي از طرف مادر هم به بنيهاشم انتساب داشته باشد خمس به او تعلق ميگيرد و بعضي از فقهاي ديگر نظير صاحب حدائق هم اين فتوا را پذيرفتهاند
اما معروف بين اماميه آن است كه فقط در صورتي از خمس ميتواند استفاده كند كه انتسابش از طرف پدر باشد.(2)
🔰فقهاي معاصر نيز قبول دارند كه سيادت از طرف مادر هم منتقل ميشود و فقط تفاوت در مسائل حقوقي و فقهي است كه به فرزندان پسري خمس تعلق مي گيرد اما به فرزندان دختري خير.(3)
📚منابع
1. آيت الله مكارم شيرازي، ناصر، پرسشها و پاسخهاي مذهبي، انتشارات نسل جوان، قم، 136ش، ج4، ص166.
2. آيت الله جوادي آملي، عبدالله، زن در آيينه جمال و جلال، نشر اسراء، قم، 1387ش، ص358.
3. آيت الله مكارم شيرازي، ناصر، استفتائات جديد، نشر مدرسه امام علي(ع)، 1381ش، ج3، ص 113، س 341 ؛ آيت الله خامنه اي، سيدعلي، رساله اجوبه الاستفتاات، نشر بين الملل، تهران، 1388ش، سؤال1008.
#قائمون