♦️ حمله به ابوظبی، گشودن جبههای جدید در جنگ یمن
#گزارش_کوتاه
🔹 اندیشکده «موسسه واشنگتن» در گزارشی به بررسی حمله اخیر انصارالله به ابوظبی پرداخته است که خلاصهای از بخشهای اصلی آن در ادامه میآید:
🔸 حمله به ابوظبی اتفاقی بود که با توجه به هشدارهای مکرر انصارالله به سران امارات، غافلگیرکننده نبود ولی موجب تشدید تنش شده است. همچنین این حادثه واکنشی به فعالیتهای نظامی اخیر گروههای همسو با امارات در مناطق کلیدی درگیری در یمن مانند شبوه بوده است.
🔸 امارات سالهاست که به امنیت خود میبالد و این مزیتی برای این کشور در حوزه گردشگری و اقتصاد است. ادامه حملات اینچنینی میتواند در درازمدت این مزیت را از بین ببرد.
🔸 سوال کلیدی این است که امارات چگونه پاسخ این حمله را در یمن خواهد داد. رهبران اماراتی احتمالاً میدانستند که ورود مجدد به جنگ یمن ممکن است حوثیها را تحریک کند و بدون شک تهدیدهای اخیر رهبران انصارالله مبنی بر انتقام را شنیدند. بر این اساس آیا ابوظبی به حمایت از متحدان خود در یمن ادامه خواهد داد؟ مثلاً در تلاش برای بازپسگیری مأرب، نیروهای خود را دو برابر میکند؟ یا در راستای سیاست خارجی اخیر خود مبنی بر مداخله کمتر، عقبنشینی خواهد کرد؟
🔸 ماهیت حمله اخیر ممکن است به اندازه کافی نگرانکننده باشد تا بحثهای داخلی آمریکا درباره تعیین انصارالله به عنوان یک سازمان تروریستی و اعمال تحریمهای هدفمند را مجدد مطرح نماید. از سویی دولت بایدن به طور علنی با عملیات تهاجمی در یمن مخالف است که با دیدگاه سازمانملل همخوانی دارد.
✅ از آنجایی که آمریکاییها تدریجاً به این نتیجه میرسند که حوثیها تمایلی به مذاکره ندارند، ممکن است ناگزیر گزینه نظامی را به عنوان راهی برای جلوگیری از سقوط یمن به دست این گروه ببینند، هرچند چنین گزینهای با سیاست فعلی واشنگتن ناسازگار است.
#قائمون
♦️ ابعاد و دلایل حمله انصارالله به ابوظبی
#تحلیل_کوتاه
🔹 سخنگوی نیروهای مسلح یمن یکشنبه اعلام کرد که ارتش این کشور در یک عملیات گسترده با نام «طوفان یمن» با تعداد زیادی پهپاد، موشک کروز و بالستیک اهداف متعددی را در ابوظبی شامل فرودگاه این شهر هدف قرار داده است. در ارتباط با این عملیات که تقریباً در طول جنگ هفت ساله یمن بیمانند است نکاتی قابل ذکر است.
🔸 نکته اول اینکه علیرغم هشدار قبلی انصارالله، سیستمهای پدافندی مستقر در امارات و حتی سعودی هیچ واکنشی نداشتند و تمامی پرتابهها بدون هیچ مزاحمتی به اهداف خود اصابت نمودند. جالبتر اینکه پایگاه «الظفره» که محل استقرار نیروهای آمریکایی در امارات است نیز هیچ اقدام و یا حتی هشداری نداشته است. این مسئله به روشنی عمق آسیبپذیری کشورهای عربی و سیستمهای پدافندی آمریکایی را آشکار نمود.
🔸 نکته دوم در باب دلایل این عملیات است. امارات از توافق نانوشته حدود دوسال قبل با رهبر انصارالله مبنی بر عدم تهدید منافع مستقیم انصارالله در عوض مصون ماندن از حملات این جنبش، تخلف کرده و در جبهههای مختلف به ویژه در شبوه و حتی در ساحل غربی ضربات قابل ملاحظهای به انصارالله وارد کرده است. از سویی امارات در پوشش ائتلاف طی ماههای اخیر به تشدید محاصره علیه مردم یمن کمک کرده و بر اساس گزارشها، شرایط بغرنجی را طی هفتههای اخیر رقم زده است.
🔸 نکته سوم در باب پیامدهای این عملیات است. سیل واکنش کشورها و احتمال محکومیت و تحریمهای بینالمللی در کنار حملات گسترده هوایی که در تلافی این عملیات علیه صنعا انجام شده است، این پرسش را ایجاد میکند که آیا رهبران انصارالله به پیامدهای این عملیات فکر کرده بودند؟ در پاسخ باید گفت شرایط وخیمی که تجاوز سعودی و اماراتی برای ملت یمن ایجاد نموده، راهی جز دفاع از خود به هر وسیله و ابزاری باقی نگذاشته و این عملیات تنها هشداری برای حکام ابوظبی بوده تا در رفتار خود تجدیدنظر نمایند.
#قائمون
♦️ برجام، اکنون یا هرگز
#گزارش_کوتاه
🔹 گروه بحران در ششمین گزارش سالانه خود درباره برجام، مذاکرات وین را آخرین شانس احیای برجام دانسته است. نویسندگان این گزارش معتقدند ایران و آمریکا علیرغم اختلافات در یک نکته اشتراک دارند: دیپلماسی بهتر از مسیرهای جایگزین است.
🔸 در این گزارش ذکر شده که علاوه بر احیای توافق یا فروپاشی آن، سناریوی دیگر میتواند تداوم فرسایشی مذاکرات باشد. در این حالت، رژیم صهیونیستی با اطلاع و حمایت آمریکا و اروپا به اقداماتی اعم از حملات سایبری و خرابکاری برای توقف یا کاهش سرعت پیشرفت برنامه هستهای ایران مبادرت خواهد ورزید.
🔸 در این سناریو، آمریکا و اروپا تحریمهای چندجانبه را علیه ایران اِعمال کرده و نمونهای دیگر از «فشار حداکثری» را اجرا خواهند کرد. ولی در صورتی که نتوانند مانع حرکت ایران به غنیسازی ۹۰ درصدی شوند، نهایتاً این سناریو نیز پایدار نخواهد ماند. در این گزارش سه پیشنهاد برای اقناع ایران به دریافت نوعی ضمانت ارائه شده است:
1️⃣ وزارت خزانهداری آمریکا به فهرستی از بانکها و شرکتها اعلام نماید که تا پایان دولت بایدن، بابت تجارت با ایران جریمه نخواهند شد.
2️⃣ اروپا معافیتهای مالیاتی برای شرکتهایی که به همکاری با ایران میپردازند، ارائه دهد.
3️⃣ اورانیوم مازاد ایران در روسیه نگهداری شده و در صورت بدعهدی غرب، به ایران بازگردانده شود.
🔸 همچنین آمریکا با رفع تحریم نفتی ایران، اجازه انتقال ارز حاصله را بدهد و همزمان ایران نیز غنیسازی، استفاده از سانتریفیوژهای نسل جدید و خطوط تولید آن را متوقف کند و به بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز اجازه بازرسی از مکانهای مد نظرشان را بدهد.
✅ فارغ از اینکه توالی اقدامات با زمان مد نظر ایران برای راستیآزمایی تمایز دارد، در ارتباط با ضمانتها نیز باید گفت احتمال همکاری شرکتهای خصوصی و حتی دولتی به صرف عدم جریمه در دولت بایدن، که یک سال از عمر آن نیز سپری شده، با تردید روبرو است.
#قائمون
♦️ اسرائیل چگونه باید رقابت آمریکا-چین را مدیریت کند؟
#گزارش_کوتاه
🔹 «جاناتان شانزز» معاون تحقیقاتی موسسه صهیونیستی «بنیاد دفاع از دموکراسیها» طی یادداشتی با بیان اینکه اسرائیل اخیراً متعهد شده واشنگتن را در مورد برخی از معاملاتی با چین مطلع و در صورت ابراز نگرانی ایالاتمتحده، قراردادهای مربوطه را مجدداً بررسی کند به انتقاد از رویکرد دولت آمریکا در ایجاد محدودیت برای اسرائیل در روابطش با چین پرداخته است.
🔸 برای اسرائیل تلاشهای آمریکا برای جلوگیری از راهیابی فناوری پیشرفته نظامی به چین چیز جدیدی نیست. اختلافنظر بر سر فروش سیستمهای راداری فالکون به چین در سال ۱۹۹۹ و همچنین پهپادهای هارپی در سال ۲۰۰۴ دو مورد از چنین تلاشی ار سوی آمریکا بوده است.
🔸 سیاست اسرائیل این است که به نگرانیهای ایالات متحده پاسخ دهد و درعینحال بیهوده دشمنی در پکن ایجاد نکند. در واقع، اسرائیل هماکنون دشمنان کافی در منطقه دارد. ایجاد تنش با یک ابرقدرت درحالظهور چیزی است که اسرائیل نمیتواند از عهده آن برآید.
🔸 با تغییر کابینه اسرائیل گفتوگوهای سطحبالا در تلآویو و واشنگتن باعث همکاری موثرتر بین دو کشور در مورد چین شده است. همزمان، تجارت اسرائیل با چین به نظر میرسد در حال عقبنشینی است.
🔸 بااینحال، احساس میشود که امتیازات اسرائیل اغلب یکطرفه است. بهعبارتدیگر، اسرائیل به همکاری با ایالاتمتحده در چالش اصلی امنیتی خود (چین) ادامه میدهد، درحالیکه دولت بایدن نگرانیهای اسرائیل در مورد تهدید اصلی امنیتی خود (ایران) را نادیده میگیرد.
🔸 وزیر امور خارجه ایران، هفته گذشته برای تحکیم قرداد ۲۵ ساله «مشارکت جامع راهبردی» که در سال گذشته امضا شد، به پکن سفر کرد که میلیاردها دلار سرمایهگذاری چینی را وارد اقتصاد ایران خواهد کرد. بااینحال، به نظر می رسد کاخ سفید نگران چنین چیزی نیست و این از دید اسرائیل چندان منطقی نیست.
✅ درهمینحال، شرکای عرب واشنگتن در حوزه خلیجفارس در حال تقویت همکاری تجاری و امنیتی خود با چین هستند. عربستان و امارات خرید تسلیحات از چین را افزایش دادهاند. اسرائیل اما تلاشی جدی از سوی آمریکا برای توقف این فعالیتها ندیده است.
#قائمون
♦️ تحولات قزاقستان و انقلابهای رنگی
#تحلیل_کوتاه
🔹 رئیسجمهور روسیه چندی پیش اعلام کرد وقوع انقلاب رنگی در همسایگی این کشور، خط قرمز است. این سوال مطرح است که آیا به راستی در قزاقستان، انقلابی رنگی در جریان بود؟ شباهت و تفاوتهای این حوادث با انقلابهای رنگی اروپای شرقی را میتوان اینگونه برشمرد:
🔸 مهمترین شباهت، اشتراک هدفی سلبی است. در قزاقستان مانند گرجستان، اوکراین، قرقیزستان و بلاروس، معترضان درصدد سقوط دولت مورد حمایت مسکو بودند. با این حال، تفاوتهای مهمی نیز میان این رخدادها وجود دارد:
1️⃣ در کشورهای مذکور، اعتراضات به بهانه خدشه در فرآیند رقابتهای انتخاباتی رخ داد و کمتر مانند مورد قزاقستان، زمینه نارضایتیهای معیشتی داشت.
2️⃣ در آن موارد، یک حزب یا جریان سیاسی قوی، به عنوان آلترناتیو دولت مستقر ظهور کرد که از پشتیبانی رسانهای، مالی و دیپلماتیک غرب برخوردار بود. ولی در قزاقستان، مخالفان فاقد نمایندگی معین در سطح نخبگان سیاسی بودند.
3️⃣ اعتراضات مذکور عمدتاً مسالمتآمیز و با ایجاد یک نشانه خاص همراه بوده ولی در قزاقستان بخشی از مخالفان به صورت مسلح وارد عمل شدند.
🔸 درباره ورود روسیه به بحران اخیر قزاقستان برخلاف مواردی چون گرجستان(۲۰۰۳)، اوکراین(۲۰۰۴) و قرقیزستان(۲۰۰۵) میتوان به دو دلیل اشاره کرد: اولاً رشد اقتصادی و نظامی روسیه نسبت به گذشته و ثانیاً ضعف آمریکا و متحدان اروپاییاش در مقابله با مسکو که پیشتر در بحران کریمه هم نمود پیدا کرد.
🔸 چنانچه در تنشهای بلاروس نیز حمایت روسیه از مهمترین موانع موفقیت مخالفان دولت بود. علاوه بر این، عضویت قزاقستان در «سازمان امنیت جمعی» مجوز لازم برای ورود نظامی روسیه به اعتراضات را فراهم آورد.
🔸 اینکه پوتین درباره گرجستان و اوکراین نیز پس از سالها به ترتیب در سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۱۴ وارد عمل شده و نیروهای تحت حمایتش را تقویت کرد، نشان میدهد خط قرمز روسیه در ارتباط با اقمار اتحاد جماهیر شوروی، جدی است و اجازه نفوذ غرب در عمق راهبردیاش را نمیدهد.
#قائمون
♦️ تهدید داعش برای افغانستان
#گزارش_کوتاه
🔹 اندیشکده خاورمیانه در یادداشتی به ارزیابی تهدید داعش برای افغانستان پرداخته است. نویسنده معتقد است پس از خروج نیروهای خارجی، داعش جسارت بیشتری در حمله به غیرنظامیان یافته و اقتدار طالبان را به چالش کشیده است.
🔸 شاخه خراسان داعش پس از توافق طالبان با آمریکا، از این گروه تحت عنوان «ناسیونالیستهای پلید» یاد کرده و مشروعیت آن را زیر سؤال برد. پس از آن با جذب عناصر سرخورده طالبان و القاعده و همچنین بخشی از اعضای «تحریک طالبان» درصدد افزایش قدرت برآمده است.
🔸 کابل، جلالآباد و مزار شریف، به تازگی شاهد حملات تروریستی داعش بوده است. رقابت ایدئولوژیک داعش و طالبان بر سر برداشت از اسلام و رقابت بر سر گسترش حیطه نفوذ در افغانستان، میتواند به نبردهای نظامی و جنگ داخلی بدل شود.
🔸 نویسنده معتقد است خروج آمریکا و فقدان سیستمهای اطلاعاتی ایالات متحده در افغانستان، از دلایل تشدید حملات داعش بوده است. ژنرال مکنزی، فرمانده سنتکام نیز اعتراف کرد که واشنگتن صرفاً کمکهای امنیتی محدودی به طالبان برای مقابله با داعش ارائه میکند.
🔸 نگرانیهای روسیه، چین، هند و ایران از سرریز تروریسم بهویژه داعش به مرزهایشان از دلایل اصلی گفتگوی آنها با طالبان است. کشورهای منطقه ممکن است به تدریج چارهای جز شناسایی رسمی طالبان در ازای ضمانتهای امنیتی نداشته باشند.
🔸 حضور نیروهای طغیانگر و خشونتطلب در مناطق داخلی کشورهای همسایه میتواند به مثابه کاتالیزوری، رشد تروریسم تکفیری را در این سرزمینها افزایش دهد. کشمیر در نزدیکی هند و سینکیانگ در چین بیش از دیگر مناطق، مستعد چنین رخدادی هستند
#قائمون
هدایت شده از روشنا استان زنجان
⭕️ عناوین و شعار محوری ایام الله دهه فجر1400 اعلام شد
🔹 سید نظام الدین موسوی، رئیس ستاد مرکزی دهه فجر انقلاب اسلامی با اعلام عناوین ایام الله دههفجر، شعار محوری سالجاری را 'جشن ملی 1400' اعلام کرد و افزود: همه ما باید در راستای بسترسازی برای حضور و مشارکت همه گروهها و قشرهای جامعه در جشن پیروزی انقلاب تلاش کنیم.
https://eitaa.com/roshana_zanjan
https://rubika.ir/roshana_zanjan
╰─┅••─•🍃🌸🍃•─┅••─╯
📍رئیسی و عبور از ۱۶ سال تصورات مردم از احمدی نژاد و روحانی
🔻فاصله کوتاه سفر از کرملین تا کرمان چگونه راهبردی شد؟
1️⃣ رئیسی در فاصله چند ساعت پس از بازگشت به ایران از سفر روسیه به مناطق سیل زده کرمان رفت. خبر این اقدام بلافاصله با استقبال گسترده مردم و کاربران فضای مجازی رو به رو شد. اما این رفتار به ظاهر ساده رئیس جمهور در واقع یک اقدام راهبردی در حوزه حکمرانی محسوب می شود.
2️⃣ خوب است یاددآوری کنیم در 16 سال گذشته بخش قابل توجهی از افکار عمومی تصوراتی از روسای جمهور در ذهنشان شکل گرفته که ارزش اقدامات اخیر دکتر #رئیسی با در نظر گرفتن این ذهنیتها بیشتر نمایان می شود. مردم در پایان فاصله ریاست جمهوری احمدی نژاد از 84 تا 92 تصورشان از رئیس جمهوری همانند او این شد که حضور میدانی گسترده ای دارد ولی در سیاست خارجه برآیند رفتار او سبب تحمیل قطعنامه ها، تحریم و مشکلات اقتصادی شده است. همین ذهنیت فراگیر نیز حسن روحانی را جایگزین، احمدی نژاد کرد. در همین حال همین گستره از افکار عمومی نیز پس از طی کردن سال های 92 تا 1400 تصور راهبردی که از حسن روحانی برایشان شکل گرفت این بود که او اعتقادی به حضور میدانی و مردمی ندارد و کشورداری را از طریق پیگیری روابط خارجی دنبال می کند. البته باید تاکید کرد که هم احمدی نژاد در اواخر ریاست جمهوری هم از حضور میدانی و فهم افکار عمومی دچار انحراف شد و هم حسن روحانی در سیاست خارجه به مسیر انحرافی رفت. منظور بیشتر آنکه هر دو جدای از کارنامه و میزان موفقیت و ناکامیشان در حکمرانی، به غش کردن به یک طرف شناخته شدند.
3️⃣ اما این روزها مردم با رئیس جمهوری مواجه هستند که در سیاست خارجه در فاصله کوتاهی عضویت در سازمان مهم شانگهای را محقق کرده است، فعالتر شدن ایران در سازمان اکو را رقم زده است، قرارداد استراتژیک 25 ساله ایران با چین را وارد فاز اجرا کرده و همچنین مراحل نهایی توافق بلند مدت با روسیه را نیز در حال طی کردن هست. از آن طرف همین رئیس جمهور هر پنجشنبه با کمترین تشریفات به سفر استانی می رود، در موضوعات و مشکلات پیش آمده از کرونا تا سیل بلافاصه حضور میدانی و در میان مردم دارد. می توان گفت پس از 16 سال، دکتر رئیسی، مرد میدان بودن و دیپلمات بودن را همزمان به دوش گرفته و میان این دو عنصر تعادل حقیقی در حکمرانی برقرار کرده است.
سه: فاصله کوتاه سفر از کاخ کرملین تا مناطق سیل زده کرمان یعنی در حکمرانی درست هر چیز به اندازه و سرجایش اهمیت دارد و رئیس جمهور باید هم مرد میدان باشد و هم دیپلمات. اقدامات اینچینی آیت الله رئیسی در واقع رفتار تراز رئیس دولت در جمهوری اسلامی را نشان می دهد. رفتار رئیسی پس از سالها الگوی «رئیسجمهور مطلوب» را دوباره در ذهن مردم ایران زنده کرده است. امید می رود و انتظار هم همین است که روند تکاملی رفتار رئیسی در جایگاه ریاست جمهوری، منجر به احیای ذهنیت مناسب در مردم از یک رئیس جمهور تراز انقلاب اسلامی شود و مهمتر از آن یک رضایت جمعی در پایان ریاست جمهوری او شاهد باشیم. انشاءلله./
#قائمون
رد پای «حسین فریدون» در پرونده شرکت کروز
نماینده دادستان:
🔹طبق گزارش اطلاعات سپاه مبلغ ۶ میلیارد ریال در ۲ فقره، ۱۱ میلیارد ریال در یک فقره و یک فقره یک میلیارد ریال بابت انتخابات مجلس نهم توسط شرکت کروز انجام شده است.
🔹طبق ردیابیها مبالغ مذکور به منظور انتخابات به حسین فریدون و مرتبطین او پرداخت شده است؛ ردیابی چکهای پرداختی شرکت کروز نشان میدهد مبالغ بعد از چند ماه به حساب مسعود احمدیزاده واریز شده است.
🔹مشخص شد وجوه واریزی به حساب مسعود احمدیزاده متعلق به حسین فریدون بوده و احمدیزاده به عنوان صندوق مالی حسین فریدون ایفای نقش میکرده است.
#قائمون
هدایت شده از مطالبات رهبری
✅همه تحت تاثیر #مادران هستند.
آن که بهشتی می شود، پایه ی بهشتی شدنش از مادر است.
مقام معظم رهبری ـ ۸۴/۵/۵
🌸مادران و همسران #شهدا یک عمر در فراق زندگی کردند، فداکاری و مسألهای که حتی بسیاری از مردان در مقابل آن میشکنند.
🌸زنان کشورمان نقشی بسیار سازنده در #دفاع_مقدس داشتند و به عنوان یار، پشتیبان و مددکار رزمندگان حضور داشتند و اگر نبودند انقلاب اسلامی تا به اینجا نمیرسید.
❤️ امروز دشمن زنان و خانواده را هدف قرار داده است و در این جنگ به ظاهر نرم و در واقع سخت و دشوار، زنان در #خط_مقدم هستند و ضرورت دارد که مردان پشتیبان، همراه و مدافع آنان در این نبرد ناجوانمردانه باشند، به آنان سلاح برسانند، آنان را تقویت کنند و از آنها حفاظت نمایند.
٠٠٠–––••❀🌿🌸🌿❀••–––٠٠٠
❤️ تنها شهید در حال #مجاهدت نیست
وقتی یک جوان به جبهه می رود و در راه خدا مجاهدت می کند، پشتِ سر او، مادر و پدر و همسر و فرزندانش قرار دارند. پس، او یک نفر نیست که مشغول مجاهدت است.
❤️هنگامی که یک جوان، جانش را بر کف دست می گیرد و به میدان جنگ می رود، در واقع پدر و مادرِ او هم #جهاد می کنند.
❤️وقتی ملتی در مقابل تحمیل زورگویان دنیا میایستد، وقتی #جوانان این کشور اعلام می کنند که محتاج به بیگانگان نیستند و حاضرند خودشان کشورشان را بسازند و آباد کنند، معنایش این است که در این جهاد مقدّس و بزرگ، مرد و زن باهم شریکند. ۱۳۷۳/۰۳/۱۷ _ مقام معظم رهبری
@motalebatrahbari
هدایت شده از مطالبات رهبری
🏅اگر زنهای انسانساز از ملتها گرفته بشود، ملتها شکست خواهند خورد
🔺 امام خمینی: عنایتی که اسلام به بانوان دارد بیشتر از عنایتی است که بر مردان دارد. مردان بر ملتها حق دارند و زنها حق بیشتر دارند. زنها مردان شجاع را در دامن خود بزرگ میکنند. قرآن کریم انسان ساز است، و زنها نیز انسان ساز. وظیفه زنها انسانسازی است. اگر زنهای انسانساز از ملتها گرفته بشود، ملتها شکست خواهند خورد، منحط خواهند شد. زنها هستند که ملتها را تقویت میکنند، شجاع میکنند.
💠@motalebatrahbari
نامه واقعی به خدا 🌹
( این نامه هم اکنون در موزه گلستان نگهداری میشود)
این ماجرای واقعی در مورد شخصی به نام نظرعلی طالقانی است که در زمان ناصرالدین شاه ،دانش اموزی در مدرسه ی مروی تهران بود و بسیار بسیار آدم فقیری بود.
یک روز نظرعلی به ذهنش میرسد که برای خدا نامه ای بنویسد. نامه ی او در موزه ی گلستان تهران تحت عنوان "نامه ای به خدا" نگهداری میشود.
مضمون این نامه :
بسم الله الرحمن الرحیم
خدمت جناب خدا !
سلام علیکم ،
اینجانب بنده ی شما هستم.
از آن جا که شما در قران فرموده اید :
"و ما من دابه فی الارض الا علی الله رزقها"
«هیچ موجود زنده ای نیست الا اینکه روزی او بر عهده ی من است.»
من هم جنبنده ای هستم از جنبندگان شما روی زمین.
در جای دیگر از قران فرموده اید :
"ان الله لا یخلف المیعاد"
مسلما خدا خلف وعده نمیکند.
بنابراین اینجانب به چیزهای زیر نیاز دارم :
۱ - همسری زیبا و متدین
۲ - خانه ای وسیع
۳ - یک خادم
۴ - یک کالسکه و سورچی
۵ - یک باغ
۶ - مقداری پول برای تجارت
۷ - لطفا بعد از هماهنگی به من اطلاع دهید.
مدرسه مروی-حجره ی شماره ی ۱۶- نظرعلی طالقانی
نظرعلی بعد از نوشتن نامه با خودش فکر کرد که نامه را کجا بگذارم؟ میگوید،مسجد خانه ی خداست.
پس بهتره بگذارمش توی مسجد.
می رود به مسجد در بازار تهران(مسجد شاه آن زمان) نامه را در پشت بام مسجد در جایی قایم میکنه و با خودش میگه: حتما خدا پیداش میکنه!
او نامه را پنجشنبه در پشت بام مسجد میگذاره.
صبح جمعه ناصرالدین شاه با درباری ها میخواسته به شکار بره کاروان او از جلوی مسجد میگذشته،
از آن جا که(به قول پروین اعتصامی) "نقش هستی نقشی از ایوان ماست آب و باد وخاک سرگردان ماست"
ناگهان به اذن خدا یک بادتندی شروع به وزیدن میکنه
نامه ی نظرعلی را از پشت بام روی پای ناصرالدین شاه می اندازه و ناصرالدین شاه نامه را میخواند و دستور میدهد که کاروان به کاخ برگردد.
او یک پیک به مدرسه ی مروی میفرستد،
و نظرعلی را به کاخ فرا میخواند.
وقتی نظرعلی را به کاخ آوردند
دستور میدهد همه وزرایش جمع شوند و میگوید:
نامه ای که برای خدا نوشته بودید ،ایشان به ما حواله فرمودند پس ما باید انجامش دهیم.
و دستور میدهد همهٔ خواسته های نظرعلی یک به یک اجراء شود.
این نامه الآن در موزه گلستان موجود است
و نگهداری میشود.
این مطلب را میتوان درس واقعی توکل نامید. یادت باشه وقتی میخوای پیش خدا بری فقط باید صفای دل داشته باشی.
#قائمون