♦️ گزارش المانیتور از تحولات بانکی در عراق
#گزارش_کوتاه
🔹 پایگاه خبری-تحلیلی المانیتور در گزارشی به بررسی تحولات ارزی و بانکی در عراق پرداخته و با اشاره به نارضایتی متحدان دولت السودانی از اقدامات آمریکا، معتقد است نخستوزیر عراق در وضعیت دشواری میان مطالبات گروههای حامی خود در چارچوب هماهنگی و خواستههای آمریکا قرار گرفته است.
🔸 نخستوزیر عراق طی روزهای اخیر «مصطفی غالب مخیف» رئیس بانک مرکزی این کشور را برکنار و «علی محسن العلاق» را که نزدیک به نوری المالکی محسوب میشود به عنوان سرپرست بانک مرکزی و «بلال الحمدانی» را به عنوان سرپرست بانک تجارت این کشور منصوب کرد.
🔸 نرخ دلار آمریکا در هفتههای اخیر با روندی افزایشی به ۱۶۷۰ دینار رسید که بالاترین قیمت از سال ۲۰۰۴ محسوب میشد. این در حالی است که دولت الکاظمی پس از افزایش نرخ رسمی دلار از ۱۱۸۲ به ۱۴۶۰ دینار در دسامبر ۲۰۲۰ برای مقابله با بحران اقتصادی ناشی از همهگیری کرونا، نرخ دلار را بین ۱۱۴۵ تا ۱۱۴۷ دینار نگه داشت.
🔸 نویسنده گزارش المانیتور در ادامه به چند دلیل برای افزایش قیمت دلار در عراق اشاره میکند:
1️⃣ عدم شفافیت نظام بانکی عراق که بانک مرکزی را بر آن داشت تا برای رعایت مقررات فدرال رزرو آمریکا، محدودیتهایی را برای بانکهایی که از دلار استفاده میکنند، تعیین کند. این موضوع دسترسی به دلار را در سیستم بانکی عراق محدود کرد.
2️⃣ عدم امکان نظارت و ردیابی کامل مسیر پول در داخل و خارج عراق به دلیل فقدان روندهای الکترونیکی در این کشور که به افراد و شرکتها اجازه میدهد تا دلار آمریکا را به صورت غیرقانونی به خارج از عراق منتقل کنند.
3️⃣ سطح بالای فساد در عراق که در قالب اقداماتی مانند پولشویی یا سرقت و انتقال اموال به خارج از کشور و یا مواردی مانند افزایش خرید ملک خارج از عراق صورت میگیرد.
#قائمون
♦️ چرخش مالی روسیه به سوی شرق
#گزارش_کوتاه
🔹 اندیشکده آمریکایی شورای آتلانتیک در یادداشتی به سیاستهای مالی روسیه پس از فاصلهگیری از غرب پرداخته و نوشته است روسیه برای تأمین مالی و سرمایهگذاری خارجی بیش از پیش به چین متمایل شده است. پس از تحریمهای آمریکا و اتحادیه اروپا علیه روسیه متعاقب الحاق کریمه، ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه از استراتژی «چرخش به سوی شرق» رونمایی کرد.
🔸 هدف این استراتژی، دور کردن اقتصاد روسیه از شرکای اروپایی و نزدیکی به پکن بود. روند همبستگی اقتصادی دو کشور در سالهای بعد، موفقیتآمیز بود. سهم چین از مجموع تجارت خارجی روسیه از ۱۰ درصد در سال ۲۰۱۳ به ۱۸ درصد در پایان سال ۲۰۲۱ رسید. با حمله روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲، چرخش مسکو به سوی پکن سرعت گرفت. هماکنون اقتصاد روسیه به شدت متکی به سرمایه چین است.
🔸 هر چند در حال حاضر این موضوع میتواند برای روسیه خوشآیند باشد اما اتکای بیش از اندازه به سرمایه چین، جایگاه روسیه به عنوان شریک کوچک در روابط دو کشور را تثبیت خواهد کرد. طبق آمار، وامهای بانکهای چینی نزدیک به نیمی از کل وامهای جهانی به روسیه را شامل میشود و احتمالاً در ماههای آینده، این وابستگی افزایش خواهد یافت.
🔸 روسیه پس از سال ۲۰۱۴ به امید اتکا به بازارهای مالی شانگهای و هنگکنگ به جای بازارهای لندن و نیویورک، شروع به تعامل با پکن برای تقویت روابط اقتصادی و مالی نمود. مسکو ممنوعیت خرید داراییهای بخش منابع طبیعی و سرمایهگذاری در صنایع حساس مانند جادهسازی و راهآهن را حذف کرد و پکن نیز شرکتهای خود را برای سرمایهگذاری و ورود به بازار روسیه تشویق کرد. نسبت وامهای چینی در اقتصاد روسیه از ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۲ سه برابر شد. با این وجود، امروز شانگهای و هنگکنگ کمتر از گذشته مایل به پُر کردن خلأ خروج تأمینکنندگان مالی غربی از بازار روسیه هستند.
🔸 وامدهی چین بر اساس اهداف ژئوپلتیک و اقتصادی حزب کمونیست چین صورت میگیرد. در سال ۲۰۱۴ روسیه از این وضعیت سود میبُرد. در آن مقطع، اقتصاد چین با سرعت بیش از ۷ درصدی در حال رشد بود و دولت شرکتها را در راستای استراتژی «رفتن به خارج» تشویق به نگاهی بینالمللی میکرد. در سال ۲۰۲۲ اقتصاد چین تنها ۳ درصد رشد کرد که بسیار کمتر از انتظار ۵/۵ درصدی بود و بخش مالی این کشور هماکنون به جای پُر کردن خلأها در روسیه، بر تسویهحساب قراردادها در بازار داخلی و تأمین مالی کسبوکارها با بهره پایین متمرکز است.
🔸 شورای آتلانتیک نوشته است در میانمدت و بلندمدت، وامدهندگان چینی احتمالاً ارائه وام به اقتصاد روسیه را افزایش خواهند داد. تسلط چین بر بخش تأمین مالی خارجی روسیه، اهرمهای چین در روابط دوجانبه را تقویت خواهد کرد. چین به دنبال بهرهبرداری از این امتیاز در مذاکرات خود با روسیه در مورد خط لوله جدید گازی است که میادین گازی سیبری را به چین متصل میکند. چین خواهان استفاده از پول ملی خود در این پروژه و همچنین یک ساختار قیمتی است که به نفع مصرفکنندگان چینی باشد.
#قائمون
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
میگویند؛ شاه برای اینکه خونریزی نشود کشور را رها کرد (از دید خودشان)یعنی به بیان ساده تر حاضر شد جان و مال خود و فامیلش را نجات دهد و مملکت را به هوا بسپارد.(بار اولش هم نبود)
ارتشی که رهایش کرد چون او را خوب میشناختند.
چه کسی را با چه کسی مقایسه میکنند!
حالا هم جوک رضا دیبا
منطق میگوید اگر برای نریختن خون مملکت را رها کرده بود، چرا زور میزنید که بیائید و خون بپا کنید؟!
دم خروس تان را بپذیریم یا قسم…
#قائمون
🔺رابرت مالی یک سال است که در رایزنی با چین برای جلوگیری از خرید نفت ایران شکست خورده و امروز هم اعلام نگرانی کرده..
🔹اما ایلنا به نقل از یک عضو دست چندم اتاق بازرگانی مدعی کاهش روابط چین با ایران شده و دیگر غربگراها هم به این دروغ ضریب میدهند؛ آن هم همزمان با کاهشی شدن قیمت دلار !
#قائمون
🔺صهیونیست ها میگویند ایران از سفر به پاناما چیزی فراتر از یک دریانوردی در سر دارد، آنها قرار است یک پایگاه دائمی در پاناما بزنند...
🔹اگر این ادعا صحیح باشد یعنی منافعی در بلند مدت تعریف شده که برای تامین آن به پایگاهی دائمی در حیاط خلوت آمریکا نیاز است!
➕ کانال پاناما بیخ گوش ایالات متحده آمریکا، عرصه ای جدید برای کشتی های ایرانی؛ کشتی های تجاری را نمیگویم، منظور ناوهای جنگی جمهوری اسلامی ایران است... البته آمریکا میتواند مانع از ورود شناورهای جنگی ما شود، به این شرط که خودش هم دیگر در خلیج فارس آفتابی نشود؛ به این میگویند قدرت!
#قائمون
10.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥آقای بازیگر! برای ما فیلم بازی نکن
🔹فرخ نژاد در حالی که در تعهد حرفه ای به یک سریال در حال ساخت بوده به شبکه سعودی اینترنشنال پناهنده می شود، مصاحبه با این شبکه یعنی احتمالا سریال سقوط با خطر توقیف مواجه می شود.
🔹شاید در نگاه اول اینطور به نظر می رسید این رفتارهای حمید فرخ نژاد ربطی به سریال سقوط نداشته و صرفا یک رفتار سیاسی بوده اما بعد معلوم شد، آقای هنرپیشه نه تنها بابت خطر توقیف سریال ناراحت نیست بلکه اتفاقا تعمدا تمام تلاش خودش را می کند تا این سریال دیده نشود.
#قائمون
🔴 بحران فروپاشی خانواده در کمین جامعه ایرانی
▪️وقتی از هدف گیری سرمایه اجتماعی کشور توسط دشمن میگوییم در حوزه جنگ شناختی منظورمان مقایسه آمار ازدواج با طلاق است.
⏪طلاق یعنی فروپاشی اجتماعی و آسیبهای بسیار
▪️در سالهای اخیر بواسطه خیانت جریان نفوذ در دوران روحانی، افزایش قیمت سکه و تحریک طمع زنان برای گرفتن مهریه، قوانین ناکارآمد کشور در بحث مهریه، ضعفهای متعدد در دادگاه های خانواده ، سند توسعه پایدار ۲۰۳۰، فضای مجازی ول، افزایش قیمت کالاهای مرتبط با جهیزیه، تغییر سبک زندگی و ورود رسوم غلط در بحث ازدواج، افزایش قیمت مسکن و بمباران نا امیدی و یاس و... ازدواج به کندی انجام می شود و طلاق ...
▪️طبق برخی آمارها عمده نوجوانان و جوانانی که در جنگ ترکیبی اخیر به خیابانها آمدند فرزند طلاق بوده اند...
⏪خانواده را در یابیم
#قائمون
📸 رپرتاژ خبری خبرگزاری دولت برای سلبریتی که فرش قرمز جشنواره کن را با رختخوابش اشتباه گرفته بود
🔹وقتی سلبریتی جامعه اقدامات مغایر با شئونات اسلامی در ملا عام انجام میدهد و نه تنها برخوردی صورت نمیگیرد و بلکه تبلیغ هم میشود، طبیعیست که آن کشف حجاب کننده کف خیابان بگوید چرا فقط زورتان به من میرسد ...
#قائمون
📍واکنش رهبر انقلاب درباره اهانت جنونآمیز نسبت به قرآن کریم در اروپا:
🔹اهانت جنون آمیز به قرآن با شعار آزادی بیان نشان میدهد هدف حملات استکبار، اصلِ اسلام و قرآن است. علیرغم توطئه استکبار، قرآن روزبهروز پرفروغتر شده و آینده از آن اسلام است. همه آزادیخواهان جهان باید درکنار مسلمانان با سیاست پلید توهین به مقدسات و نفرتپراکنی مقابله کنند.
#قائمون
📍نرخ بیکاری تابستان 8.9% بود که پایینترین نرخ بیکاری 17 سال اخیر بوده است. در پاییز امسال نرخ بیکاری 0.7% دیگر کاهش یافت و به 8.2% رسید.
این موضوع را بگذارید در کنار خبر ایجاد یک میلیون شغل که رئیسی رسما اعلام کرد.
کمبودها وجود دارد، اما انصافا تغییرات چشمگیری در برخی حوزهها قابل رویت است.
#قائمون