فایل صوتی ظریف و یک رسوایی آشنا
فایل صوتی یک مصاحبه محمدجواد ظریف با مرکز بررسیهای استراتژیک که حاوی اظهارات شاذی است، سر از تلویزیون سعودی ایران اینترنشنال درآورد.
فایل صوتی ظریف و یک رسوایی آشنا
فرهیختگان نوشت: تلویزیون سعودی ایراناینترنشنال غروب یکشنبه بخشهایی از یک فایل صوتی گفتوگوی محمدجواد ظریف را منتشر کرد. تا لحظه نگارش این متن بخشهای منتشرشده حاوی بعضی اظهارات ظریف درخصوص مسائل امنیتی کشور، اختلافات داخلی مسئولان و ناگفتههای دوران مسئولیت وی است. ایراناینترنشنال با عنوان «اختصاصی» از این فایل صوتی یاد میکند و اعلام کرده این فایل مربوط به گفتوگوی ۳ ساعته ظریف با سعید لیلاز در ماههای اخیر است. در این خصوص چند نکته قابل بررسی است:
اول اینکه گفته میشود این گفتوگو به میزبانی مرکز بررسیهای استراتژیک با مدیریت حسامالدین آشنا انجام شده است. جنس اظهارات ظریف هم نشان میدهد به میزبان اعتماد داشته. سوال مهم اینکه این فایل چگونه از یک رسانه ضدانقلاب سر درآورده است؟ بخشهای گزیده منتشرشده نشاندهنده اظهارات کاملا آزادانه وزیر امور خارجه است. چگونه میشود صفر تا صد یک پروژه سیاسی در نهادی زیرنظر رئیسجمهور مدیریت شود و دست آخر خروجی آن در لندن دراختیار ضدانقلاب باشد؟! چه کسی پاسخگوی این افتضاح تاریخی در دولت روحانی است؟
دولتی که درطول ۸ سال اخیر با ادعای تدبیر در امور برسر کار است و از همان ابتدا بدیهیات تدبیر را هم در نظر نگرفته است. جالب اینکه روحانی سالها دبیر شورای عالی امنیت ملی کشور بوده، او سالها مسئولیت امنیتی و سیاسی کلان در کشور داشته و آشنا، مشاور و مسئول پروژه اخیر نیز سابقه طولانی کار در وزارت اطلاعات داشته است. چگونه قابل باور است فایل صوتی محرمانه کشور، فایلی که وزیر امور خارجه حین ماموریت ملیاش در آن حرفهای بسیار مهمی زده اکنون دراختیار بیگانه باشد؟ چرا باید باور کنیم این یک موضوع طبیعی و ساده است؟ آیا نباید نسبت به تمام روند مدیریت دولت روحانی در پرونده مهم و استراتژیک هستهای شک کرد؟ آیا ضربات سهمگین امنیتی درطول سالهای اخیر مثل حمله صهیونیستها به سایت هستهای نطنز و خرابکاری در تاسیسات آن هم با همین بیتدبیریهای امنیتی رخ داده است؟ فایل صوتی ظریف فارغ از محتوای آن، یک رسوایی بزرگ برای دولت روحانی است.
دومین نکته درخصوص اصل گفتوگوی ظریف با لیلاز است. این جلسه ششم اسفند ۹۹ ضبط شده، یعنی در اوج بحثهای مربوط به بازگشت دولت بایدن به برجام و آغاز تحرکات سیاسی مهم درخصوص بازگشت طرفین به میز مذاکره. دقیقا پنجم اسفند رئیس سازمان بینالمللی انرژی اتمی به تهران آمد و توافق ۳ ماهه تعلیق اجرای پروتکل الحاقی در ایران انجام شد. دولت طبق مصوبه مجلس باید تعهدات هستهای تهران را کاهش میداد و بحثهای زیادی درباره بازگشت آمریکا به برجام درحال انجام بود. حالا این فایل صوتی به ما میگوید جناب ظریف وزیر امور خارجه در همین فضا محرمانهترین اطلاعات کشور، اختلافات مهم نهادهای تصمیمساز و تصمیمگیر و... را در یک گفتوگوی بدون محدودیت به زبان آورده است.
مگر امکان دارد وزیر امور خارجه کشور با سابقه ۴۰ سال کار سیاسی و دیپلماتیک نداند ثبت و ضبط اطلاعات امنیتی در دوران مسئولیت به این حساسی خطاست؟ آیا جناب ظریف نمیداند ذکر جزئیات محرمانه جلسات داخلی کشور ازسوی وزیر امور خارجه بهمعنای افشای اطلاعات کشور، قابل بخشش نیست؟ جناب ظریف با فرض اینکه این حرفها سر از تلویزیون ضدانقلاب هم درنمیآورد، با چه توجیهی حین مسئولیت این گفتوگو را انجام دادهاند؟ جالب است بخشهای زیادی از این اطلاعات در قبله آمال جناب ظریف (در آمریکا و انگلیس) تا چند دهه جزء اطلاعات طبقهبندی محسوب میشود.
سومین نکته درباره محتوای اظهارات ظریف است. تا آنجایی که این فایل منتشرشده روایت وزیر امورخارجه مخدوش و نادرست است. درحالی که در ۱۰۰ روز پایانی دولت روحانی هستیم، مهمترین ادعا و پروژه دولت روحانی شکست خورده است. سال۹۲ حسن روحانی با ادعای تدبیر در سیاست خارجی و نجات اقتصاد ایران از این راه رای آورد. او سال۹۶ هم همان حرفها را تکرار کرد و البته تا آنجا که میتوانست به غرب امتیاز داد. حین مناظرههای سال۹۶ روحانی رسما به توان موشکی کشور حمله کرد. چرا؟ برای دفاع از برجام. ادعای دولت روحانی البته همیشه شکست خورده است. آنها تصور میکردند با امضای برجام، غرب دروازههای اقتصادی زیادی را روی ایران باز میکند و برای همین بود که جناب ظریف و روحانی چین را از ایران فراری دادند. بعدها دولت اوباما برجام را اجرا نکرد. سیف، رئیسکل بانک مرکزی وقت گفت برجام برای ایران «تقریبا هیچ» بوده و اوباما حتی تحریمهای جدیدی علیه ما اعمال کرد.
هدایت شده از معیار
🇮🇷🌸
🍀
6⃣ برادران و خواهران عزیز! ملت عزیز ایران! انتخابات مصونیتبخش به کشور است. آن چیزی که هیبت این ملت را حفظ میکند، قدرت معنوی او را به رخ دشمنان میکشاند و آنها را از تعرض منع میکند و میترساند، حضور مردمی است؛ که یکی از مظاهرش همین انتخابات است، هرچه حضور پررنگتر باشد، اعتبار و ارزش ملی بالاتر خواهد رفت.
💢 هرچه صندوقهای رأی شلوغتر باشد، گسترش شرکت مردم بیشتر باشد، اعتبار کشور بالا خواهد رفت، مصونیت کشور بیشتر خواهد شد. مشارکت مردم میتواند آیندهی کشور را تأمین و تضمین کند.
🌺خطبههای نماز جمعه تهران-1390/11/14
#روشنگری
#انتخابات
#ثامن
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
🍀
🇮🇷🌸
#قائمون
📍چرا ظریف جرأت #توهین_وقیحانه به حاج قاسم را پیدا کرده
🔹آیا دشمن دانسته هر چه بزند نمیخورد؟!؟!
🔹همگان میدانیم که در نظام ولایی تنها تعیین کننده سیاستهای کلی نظام اسلامی فقط نائب الامام میباشد؛ که در این جهت نهادهای حاکمیتی از جمله سپاه پاسداران وظیفهای مضاعف دارند
#امام_خامنهای_روحی_فداه
🔹«دشمن میداند که اگر یکی بزند، ده تا میخورَد». ۱۳۹۷/۰۳/۱۴
🔹 «اگر غلطی از آنها [سردمداران رژیم صهیونیستی] سر بزند، جمهوری اسلامی «تلآویو» و «حیفا» را با خاک یکسان خواهد کرد.»۹۲/۰۱/۰۱
🔹«آنوقت هم تهدید میکردند، گفتم دوران بزنودررو تمام شده؛ اینجور نیست که شما بگویید میزنیم و درمیرویم؛ نخیر، پاهایتان گیر خواهد افتاد و ما دنبال میکنیم».۱۳۹۴/۰۲/۱۶
1⃣سرقت انبوهی از اسناد فوق سری و مهم به اضافه شهادت نگهبانان
2⃣ ترور ظالمانه سردار رشید اسلام #حاج_قاسم
3⃣حمله به تاسیسات هستهای نطنز ۱
4⃣ ترور دانشمند منحصربفرد شهید #فخریزاده
5⃣ انفجار مهیب بندرگاه بیروت
6⃣ حمله چندین باره به کشتیهای ایرانی
7⃣ حمله جنایتبار به مسافران مظلوم هواپیمای اوکراینی
8⃣ به راه انداختن آشوب در لبنان و عراق جهت سقوط حکومت و دولت آنها
9⃣ بمباران چندساله و مداوم پایگاههای نظامی ن.ق در منطقه مقاومت بویژه سوریه
🔟 حمله به تأسیسات هستهای نطنز ۲
و . . . که خبردار نشدیم و یا در راه است
🔹البته ترورهای شخصیتی ناجوانمردانه علیه نائب الامام، علامه مصباح، حاج قاسم و . . . فصل دیگری است که بارها از ناحیه امثال حسن روحانی، محمدجواد ظریف و امثالهم با وقاحت تمام صورت میپذیرد
🔸و دریغ از پاسخی درخور شأن نظام ولایی اسلامی
البته مراد، زدن حلبیآباد عینالاسد و چند گوشه در اطراف اسراییل نیست که بیشتر شبیه لطیفه است تا پاسخ جبهه حق علیه باطل.
🔹در مقابل تک تک موارد فوق که هر کدامشان به تنهایی هزینه سنگینی برای امت اسلام هستند؛
شما چند تا ده تا از چه افراد یا مکانهایی زدهاید که عنوان انتقام صدق کند؟!
اگر فرض کنیم که فقط همین ده مورد را دشمن زده باشد که میدانیم متأسفانه بیشتر بوده
بفرمایید ۱۰×۱۰ میشود ۱۰۰ مورد
اگر ده مورد را درست زده بودید
امروز شاهد وضعیت اقتدار بیشتری بودیم
نه اینکه هر روز دشمن زبون به دریوزگی افتاده
از بیرون یک ضربه محکم دیگر بر پیکره جامعه وارد کند
و از درون توسط تربیت یافتگانش ترور شخصیتی به حیثیت و شرفمان کنند.
#نامرد
🆔:@sgm_Ghaemon
#قائمون
📍گزارش یک افتضاح
🔻سینا زعیمزاده درباره فایل صوتی منتشر شده از ظریف نوشت:
🔹اول: اولین اقدام غیر حرفه ای جناب ظریف اینچنین سخن گفتن در زمان مسئولیت است. بسیاری از سیاستمداران و دیپلماتهای غربی هم تاریخ شفاهی ضبط می کنند اما نه در زمانی که امکان سو استفاده از آنها ممکن است.
🔹این خطای اول است. البته اگر فرضمان این باشد که نهاد ریاست جمهوری و یا وزارت خارجه فایل را منتشر نکردهاند. یعنی فرض خوشبینانه.
🔹دوم: فایل چگونه به ایران اینترنشنال رسیده است؟ سه راه دارد اول مرکز بررسیها و حسام آشنا که مجری پروژه بودهاند؛دوم وزارت خارجه که فایل کامل را داشته، سوم عوامل برنامه. هر کدام از این سه حالت رخ داده باشد فاجعه است.
🔹سوم: فرض کنیم تعمدا و خلاف میل ظریف این فایل توسط نهاد ریاست جمهوری و مرکز بررسیها منتشر شده باشد نتیجه: منفجر کردن ظریف در سیاست داخلی در ازای نجات روحانی و زنده نگه داشتن سیاست خارجی به عنوان بستر اصلی انتخابات ۱۴۰۰ و بازکردن راه برای نفرات بعدی. یعنی دولت به خودیها هم رحم نمیکند وای به حال مردم و منتقدان.
🔹چهارم: فرض کم احتمالتر، انتشار توسط خود وزارت خارجه با رضایت ظریف است. در صورت صحت چنین فرضی یعنی ظریف و تیمش نه فهمی از سیاست داخلی و مناسباتش دارند و نه سیاست خارجی. در فایل صوتی نکاتی در خصوص روسیه، سعودی، ارتباط با دموکراتها و...مطرح میشود که همین حالا هم برای کشور هزینهزاست.
🔹پنجم: هرکدام از فرضهای بالا درست باشد؛ یعنی افتضاح امنیتی در امنیتیترین دولت تاریخ ایران!
🔹ششم: غیر از فرامتن، صحبتهای ظریف متن مهم و البته قابل مناقشهای دارد که به عنوان یک سند تاریخی قابل بحث است، فارغ از جزئیات، روح حاکم بر بحث نگاه قابل تامل ظریف به مقوله قدرت است او فکر میکند یا حداقل دوست دارد اینطور به مخاطب القا کند که دیپلماسی چیزی جدا از قدرت کف میدان است جالب است که خودش در مصاحبه مثالهایی میزند که غلط بودن این فهم از مناسبات را ثابت میکند (مثل منتفی شدن مذاکره درباره یمن توسط سعودیها) و داشتن چنین نگاهی توسط وزیر خارجه جمهوری اسلامی فاجعه در فاجعه است.
🔹هفتم: نکته قابل تامل بعدی تاکید ظریف بر این ماجرا است که اساسا دولت و وزارت خارجه کارهای نیستند؛ اینکه وزیر خارجه دولتی که بیشترین رانتهای سیاسی تاریخ را داشته و دستش در بسیاری از امور حداقل در فضای دیپلماسی باز بوده چنین حرفی میزند عجیب است اما عجیبتر این است که چطور یک نفر میتواند با چنین باوری هشت سال بر مسندی بنشیند و بعد هم اظهار تمایل کند حاضر است در دولت بعدی هم وزیر خارجه باشد!
🔹من شخصا نمی توانم این طور متعارض زندگی کنم شما چطور میتوانید آقای ظریف؟/تسنیم
#نامرد
🆔:@sgm_Ghaemon
#قائمون
📍دولت مدعیان توخالی
فکرش رو بکنید، دولتی که بعد از ۸ سال تجربه، نمی تونه یه فایل صوتی رو نگهداره و سر از شبکه عربستانی در میاره، اونوقت رییسش مدعی حل مشکلات صد روزه شده؟
خوبه حالا تازه وجود #گاندو رو منکر شده و تکذیب کردند./
🆔:@sgm_Ghaemon
#قائمون
📍 بالاخره #ظریف ذات پلیدش را نشان داد!
🔹 نگارنده از اولین روز وزارت ظریف در سیاست خارجی روحانی، او را فردی نالایق، ناتوان، مرعوب غرب و غیرقابل اعتماد می دانستم. طی این مدت بارها سخنرانی ها و مصاحبه هایش با رسانه های خارجی را رصد کردم و به عینه می دیدم که چگونگی با حرفهای مسخره و سبکسرانه منافع ملی و سیاست خارجی کشور قربانی غربزدگی او می شود! بی لیاقتی او در انتصاب سفرایی بی خاصیت و منفعت طلب باعث شد تا هم ارتباطات اقتصادی کشور در دوران تحریم آسیب ببیند و هم ارزش پاسپورت ایرانی به شدت افت کند..
او حالا از یک رفتار شنیع دیگر رونمایی کرده است؛ درست در روزهایی که یاد سردار پرافتخار امت اسلام در اعماق وجود مردم زبانه می کشد او اما نانجیبانه و بی چشم و رویانه در اظهاراتی سخیف به تخریب حاج قاسم پرداخته و کثافت کاری های خود و یاران نالایقش را به گردن شهید سرافراز جبهه مقاومت انداخته است!
این حرفها برایم عجیب نیست، فقط پرده از چهره واقعی او کنار رفته است. دوران ظریف ننگین ترین دوران سیاست خارجی کشور پس از انقلاب است.
#نامرد
#قائمون
📍 رسم نامردی
🔹این اصلاح طلبان رسمی دارند که آخر بداخلاقی و نامردی است و آن خاطره گویی یا خاطره سازی از بزرگانی است که اکنون در قید حیات نیستند.
🔸تا وقتی آن بزرگ در قید حیات است خفه خون می گیرند و لام تا کام چیزی نمی گویند اما پس از فقدان او شروع می کنند به گفتن مطالبی که نه جایی شنیده ایم و نه با شواهد و قرائن جور در می آید.
🔹یک روز از امام خمینی(ره) خاطرات شاذی که زاییده ذهن مریضشان است تعریف می کنند و امروز هم در غیاب #حاج_قاسم مظلوم و عزیزمان ، شجاع شده و خزعبلات می بافند و با این بداخلاقی ها روی هرچه نامرد است را سفید می کنند .../قاسم اکبری
#سرطان_اصلاحات_آمریکایی
#انتخابات
#نامرد
🆔:@sgm_Ghaemon
♦️ جلوگیری از خطای محاسباتی درباره ایران
#گزارش_کوتاه
🔹 اندیشکده خاورمیانه در مقالهای ضمن تأیید سیاست مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی در برابر برنامه هستهای ایران، نسبت به بروز خطای محاسباتی در این خصوص هشدار داده و خواستار هماهنگی راهبردی در این زمینه شده است.
🔸 به نظر نویسنده، پتانسیل سوءبرداشت از اقدامات یکی از متحدان از سوی طرف دیگر وجود دارد. آمریکا نشان داده که بازگشت به برجام به معنای چشمپوشی از فعالیتهای منطقهای ایران نیست، ولی باید بیشازپیش با متحدان منطقهایاش هماهنگ باشد.
🔸 بهزعم نویسنده، ایران پیمان منع گسترش تسلیحات هستهای را نقض کرده و اسراییل در هر صورت، چه با برجام و چه بدون آن درصدد توقف آن است. پس مقامهای آمریکایی با نسبت دادن حادثه نطنز به این رژیم، در واقع به اتحاد دو طرف علیه ایران ضربه میزنند.
🔸 در این مقاله آمده که رویکرد دولت بایدن در پایانبخشیدن به نبرد یمن و بازگشت به برجام میتواند متحدان آمریکا را ضعیفتر کرده و سیاست رژیم صهیونیستی علیه برنامههای هستهای و منطقهای ایران را با اخلال مواجه کند.
🔸 به نظر نویسنده انتصاب سفیر ایالات متحده در اسرائیل، جلوگیری از نشت اطلاعاتی از ایالات متحده در آینده در مورد عملیات مخفی اسرائیل و توجه بیشتر به نحوه درک اقدامات مربوط به ایران در منطقه میتواند به تسهیل خطوط ارتباطی حیاتی بین دو متحد کمک کند.
✅رویکردهایی مانند این نشان می دهند که اقدامات خرابکارانه رژیم صهیونیستی علیه برنامه هستهای، لزوماً مورد اجماع همه اعضای تیم سیاست خارجی دولت بایدن نیست و برخی از آنان، معتقدند این رژیم باید به سیاستهای آمریکا در مهار برنامه هستهای با دیپلماسی و فشارهای چندجانبه همراهی بیشتری داشته باشد.
🆔:@sgm_Ghaemon
♦️ تأثیر خط لوله نورداستریم2 بر روابط دو سوی آتلانتیک
#گزارش_کوتاه
🔹 اندیشکده شورای روابط خارجی اروپایی به ارزیابی اختلاف آمریکا و اروپا بر سر خط لوله انتقال گاز از روسیه به آلمان پرداخته است. به گفته نویسندگان لغو کارکرد این خط لوله از سوی اروپا، تبعاتی برای مدیریت روابط دروناتحادیهای خواهد داشت که باید از سوی آمریکا و اتحادیه مدیریت شود. به همین دلیل از سه منظر مورد ارزیابی قرار داده است.
1️⃣ از منظر آلمان
اصرار برلین بر این خط لوله سبب خواهد شد اعتبار سیاست خارجی این کشور نزد متحدان غربیاش خدشهدار شود. زیرا این تصور را شکل میدهد که در سیاست خارجی آلمان، مؤلفهای مهمتر از اقتصاد نیست و حاضر است منافع متحدان را فدای آن کند.
2️⃣ از منظر آمریکا
سوءاستفاده از سلاح تحریم علیه متحدان، پیام خوبی نخواهد داشت. بایدن باید رویه یکجانبه ترامپ را کنار بگذارد و سعی نماید مسائل اختلافی با اروپا را با گفتگو به نتیجه برساند. هزینه سیاسی این تحریم اقتصادی بر روابط دو سوی اقیانوس اطلس بالاست.
3️⃣ از منظر روسیه
از نگاه روسیه، این بازی برد – برد است. اگر خط لوله عملیاتی شود که سهم روسیه از بازار گاز اروپا افزایش مییابد و اگر نشود، مستمسکی برای اختلافافکنی درون اتحادیه و توسعه نفوذش در شرق اروپا خواهد داشت.
✅ در عین حال که دولت بایدن از ابتدا مواضع سختگیرانهای نسبت به مسکو اتخاذ کرده و سعی در جلوگیری از فعالیت این خط لوله داشته، ولی مسکو قدرتی نیست که به راحتی مانند دیگر دولتهای رقیب یا دشمن آمریکا، در برابر مجازاتهای اقتصادی عقبنشینی کند. علاوه بر آنکه ایالات متحده نیز از موقعیت قدرتمند پیشین در اروپا برخوردار نیست.
🆔:@sgm_Ghaemon
♦️ لیست انتخاباتی حماس و پیامدها برای روابط آمریکا با فلسطینیها
#گزارش_کوتاه
🔸 «موسسه واشنگتن» در گزارشی به لیست انتخاباتی حماس، رویکرد دولت بایدن و عواقب احتمالی آن پرداخته است. اهّم نکات این گزارش به شرح ذیل است.
🔹 حماس قصد دارد تعداد زیادی «تروریست محکوم» را در لیست انتخاباتی قرار دهد و به نظر میرسد نه تشکیلات خودگردان و نه جامعه جهانی حاضر نیستند در مورد عواقب بالقوه حقوقی، دیپلماتیک و بودجهای آن اظهارنظر کنند.
🔹 اگرچه لیست جبهه مردمی و همچنین مروان برقوثی نیز این مشکل را دارد اما لیست حماس به دلیل تعداد زیاد شبهنظامیان تندرو از اهمیت بیشتری برخوردار است. این مسئله بر افسانه هرگونه تمایز بین فعالیتهای سیاسی این گروه و شاخه نظامی آن خط بطلان میکشد.
🔹 در دوره تصدی «سنوار»، نفوذ فزایندهای از سوی دو جبهه زندانیان سابق و شاخه نظامی اعمال شده است. در لیست انتخاباتی حماس تعداد زیادی از این افراد که حامی سنوار هستند وجود دارد؛ البته برخی چهرههای قدیمی مانند عوضالله که در انتخابات داخلی اخیر سنوار را به چالش کشیدند نیز در این لیست حضور دارند.
🔹 گزارش شده که تشکیلات خودگردان به دولت بایدن اطلاع داده همه جناحهای شرکتکننده در انتخابات متعهد شدهاند به توافقهای قبلی احترام بگذارند اما حماس چنین اعلامیهای صادر نکرده است.
🔹اتحادیه اروپا علناً حمایت خود را از انتخابات بدون ذکر نام این گروه ابراز کرد. دولت آمریکا نیز هیچ موضعی درباره اینکه آیا نتایجی را که با مفاد پیمان اسلو و اصول کمیته چهارگانه تطابق نداشته باشد خواهد پذیرفت اتخاذ نکرده است. این مسئله با توجه به از سرگیری کمکهای بشردوستانه آمریکا به فلسطینیها و امکان لغو آنها در صورت پیروزی حماس مانند دوره گذشته اهمیت زیادی دارد.
🔹 ادامه سکوت آمریکا در هفتههای آینده تنها احتمال روبهرو شدن با وضعیتی بدتر را در صبح روز بعد از انتخابات افزایش میدهد.
🆔:@sgm_Ghaemon
🔸رویکرد تهاجمی چین در سایه استراتژی «چرخه دوگانه
🔹راهبرد «چرخه دوگانه» در اقتصاد چین بر توانمندسازی بازار داخلی به مثابه تکیهگاه ساختار تولیدی این کشور بنیان نهاده شده است. این یادداشت به ارزیابی تأثیرات این راهبرد بر سیاست خارجی چین پرداخته است.
🔹راهبرد «چرخه دوگانه» اولین بار در جلسات سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین در اواخر ۲۰۲۰ و اوایل ۲۰۲۱ مطرح شد. رییسجمهور چین این استراتژی را چنین معنا کرد که چین باید به چرخه قویِ تقاضا و ابتکار داخلی بهعنوان موتور اول محرک اقتصادی روی آورد.
🔹دولت بایدن با توجه به مشکلات اقتصادی و اجتماعی داخلی و همچنین تداوم بحرانهای نظامی و امنیتی آمریکا در غرب آسیا، بعید است در کوتاهمدت جز از مرحله اتخاد مواضع رادیکال و لفاظیهای سیاسی و اقدامهای عمدتاً نمادین مانند ارسال ناو به تنگه تایوان، قدمهای فراتری بردارد.
لینک متن کامل مقاله
(http://tabyincenter.ir/41895)
🆔:@sgm_Ghaemon
🔴تحليل ظريف از ماجرای ورود روسيه به جنگ سوريه و نقش حاج قاسم، اشتباه و بيان آن از طرف وزير امور خارجه، نااميد كننده بود.
روس ها برخلاف نظر آقای ظریف زمانی وارد شدند كه به شدت به حضورشان نياز بود.
🔸در مقطعی با افزایش هزینههای جنگ و فشار زیاد از طرف مقابل، به شدت به حضور یک نیروی هوایی قوی نیاز بود و حاج قاسم برای متقاعد کردن پوتین به روسیه رفت. این را فرماندهان عالی رتبه که در سوریه حضور داشتند، تایید میکنند. ازجمله سردار چهارباغی فرمانده وقت توپخانه سپاه در سوریه
🔹او در مصاحبه با خود من گفت: جنگیدن در یک کشور خارجی برای حفظ منافع به هر دلیلی خیلی سخت است و هزینه دارد. حاج قاسم در مقطعی دید که باید روسها را وارد عمل کند چون همه دنیا (امریکاییها، اروپاییها، ترکیه و عربها) بر سر بشار اسد ریخته بودند و بشار در حال ساقط شدن بود.
🔸سردار چهارباغی: حاج قاسم رفت و با پوتین صحبت کرد و به او گفت «ما هم در سوریه منافع داریم اما منافع شما، ابرقدرتی شماست. اگر امریکاییها سوریه را بگیرند و یک رئیس جمهور امریکایی بر سر کار بگذارند شما دیگر ابرقدرت نیستید.» «پوتین برای حفظ اقتدار خودش در جهان آمد. البته به گمان من تا الان هم خوب آمده و کمک کرده است.»
🔹سردار اسدی فرمانده وقت سپاه در سوریه هم در گفتگویی با تسنیم در این باره گفته بود: پس از 4 سال مبارزه و مقاومت ایران در سوریه، سردار سلیمانی در سفری به روسیه بود که به مدت 2 ساعت و 20 دقیقه با پوتین دیدار و گفتگو کرد تا روسها را قانع کند در سوریه حضور یابند.
🔸سردار اسدی: مصطفی بدرالدین به من میگفت «به لحاظ دیپلماتیک هر فرد در هر سطحی در مدت زمان مشخصی میتواند با رئیس جمهور کشوری مانند روسیه دیدار کند و وقتی که شنیدم سردار سلیمانی 2 ساعت و 20 دقیقه با پوتین دیدار کرده، خیلی تعجب کردم.» به گفته سردار اسدی: سردار سلیمانی به پوتین تفهیم کرد که «سوریه آخرین سنگر جبهه شرق است و اگر این را از دست بدهید، غربیها ارزشی برای شما قائل نیستند.»
🔹برای کسانی که نمی دانند: آقای ظریف گفته روس ها زمانی وارد سوریه شدند که دیگر نیازی به آنها نبود و آنها قبلا تصمیم گرفته بودند تا در راستای ضربه زدن به برجام این کار را بکنند (نقل به مضمون)
🆔:@sgm_Ghaemon