♦️ تعویق انتخابات فلسطین: دلایل و پیامدها
#تحلیل_کوتاه
🔹 محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان روز پنجشنبه رسما تعویق انتخابات پارلمانی فلسطین را اعلام کرد. در خصوص دلایل و پیامدهای این تصمیم چند نکته قابل ذکر است:
🔸 ابومازن دلیل این تصمیم را ممانعت رژیم صهیونیستی از برگزاری انتخابات در قدس اعلام و تاکید کرده است که انتخابات تا زمانی که مشارکت ساکنان قدس در آن تضمین شود، به تعویق میافتد. اما به نظر میرسد دلایل واقعی این تصمیم چیز دیگری است؛ چراکه راهحلهایی برای برگزاری انتخابات در قدس بدون مجوز اسرائیل وجود داشت.
🔸 دلیل واقعی این تصمیم اختلافات داخلی جنبش فتح و افزایش احتمال شکست این جنبش در برابر حماس بوده است. بر این اساس اخباری وجود داشت که حاکی از فشار برخی کشورهای عربی و نیز آمریکا برای لغو انتخابات بود؛ پیروزی حماس مخصوصاً با توجه به لیست انتخاباتی آن، موانعی سیاسی و حقوقی برای همکاری آمریکا با تشکیلات خودگردان ایجاد می کرد و عباس نمیخواهد شاهد بازگشت مجدد فشارهای سیاسی و مالی حامیان تشکیلات باشد و نیم نگاهی نیز به شانس پیشبرد سازش در دوره بایدن دارد.
🔸 این تصمیم با توجه به درگیریهای هفته گذشته در قدس، احتمال رویارویی خشونتآمیز با رژیم صهیونیستی را پی دارد. اگرچه قدرت مانور حماس در کرانه باختری گرفته شده است، اما این جنبش میتواند تنش و درگیریها را تشدید کند؛ مخصوصاً با توجه به اینکه برخی از جناحهای فتح نیز ناراضی بوده و احساس میکنند به حاشیه رانده شدهاند و البته نیروهای امنیتی تشکیلات با همکاری نیروهای امنیتی اسرائیل برای سرکوب اعتراضات آمادهاند.
✅ با این تصمیم، به لحاظ سیاسی، جایگاه حماس حداقل در کوتاهمدت بهبود مییابد اما جنبش فتح با بحرانی اساسی روبرو خواهد بود. عباس مسئول این امر تلقی شده و تقاضاها برای استعفای او افزایش یافته است. فراخوان انتخابات نیز برخی شکافها را در این جنبش نمایان ساخته که با لغو انتخابات از بین نخواهند رفت. در سطح ملی نیز، عدم برگزاری انتخابات، دشواری دستیابی به آشتی ملّی را نمایانتر میکند.
🆔:@sgm_Ghaemon
کشور ریش سفید تر شد!
🔸سالها پیش پدربزرگها و مادربزرگها همه امید زندگیشان، فرزندانشان و همه شوق و ذوقشان دیدن بچهها، نوهها و نتیجههایشان بود. با گذشت زمان و کاهش رشد جمعیت و همچنین افزایش جمعیت سالمند در کشور، کمتر پدربزرگ و مادربزرگی صاحب فرزاندن و نوههای متعدد خواهد شد و آن وقت است که در خانه آنها، سکوت مطلق جای صدای خنده و بازی بچهها را میگیرد و دیگر هیچ ذوق و شوقی در زندگی پدربزرگها و مادربزرگها وجود ندارد.
🔸یک دهه از هشدارهای کارشناسان در موضوع بحران جمعیت سپری شدهاست. هفت سال پیش و در سی ام اردیبهشت ماه ۱۳۹۳ بود که سیاستهای کلی جمعیت ابلاغ شد، هفت سالی که مقارن با دولت تدبیر و امید بوده، اما کاری جز فرصتسوزی انجام نشدهاست!
🔸به گفته دبیر مرکز مطالعات راهبردی، جمعیت در سال ۱۳۹۹ به نرخ رشد جمعیت ۶/ ۰ درصد سقوط کردیم و این کمترین مقدار نرخ رشدی است که در تاریخ کشور ثبت شده و زنگ خطری است که به صدا درآمده و عوامل زیادی همچون عوامل اقتصادی، فرهنگی و همینطور پدیده کرونا باعث ایجاد آن شدهاست.
🔸پایان سال ۱۳۹۹ و در سال ۱۴۰۰، نرخ سالمندی کشور از مرز ۱۰ درصد گذشته است، یعنی امروز بیش از ۱۰ درصد جمعیت کشورمان را سالمندان بالای ۶۰ سال تشکیل میدهند.
تا پیش از این از هر ۱۰ نفر که در سن فعالیت بودند، هزینههای یک سالمند را تأمین میکردند؛ یعنی بیمه و مالیات پرداخت میکردند تا حقوق بازنشستگی سالمندان را تأمین کنند، اما در حال حاضر و با افزایش سن سالمندی در کشور هر هفت نفر باید هزینههای یک سالمند را تأمین کنند. در این صورت باید نیروی جوان بیشتر کار کند و سن بازنشستگی افزایش پیدا خواهد کرد. همچنین رقم مالیات نیز افزایش پیدا خواهد کرد تا از این طریق دولت بتواند سالمندان را تأمین کند.
🆔:@sgm_Ghaemon
🔰نقش انتخابات در خنثی سازی راهبرد دشمن
🔹اثبات برخورداری نظام از پشتوانه مردمی و داشتن مقبولیت با مشارکت حداکثری مردم در انتخابات
🔹اثبات برخورداری نظام از اعتماد همه جناح ها و علایق سیاسی و امکان رقابت سیاسی درون آن
🔹اعتماد رای دهندگان به امکان گردش قدرت و پاسداشت رأی آن ها توسط نظام
🔹امکان افزایش کارآمدی با گردش قدرت و تغییر افراد از طریق رای در راستای حضور افراد شایسته و توانمند درقدرت
🔍#انتخابات
#مشارکت_حداکثری
•┈┈•✾•🌿🌺🌿•✾•┈┈•
✅ با ما همراه باشید..
کانال فعالان تربیتی، فرهنگی استان زنجان
🆔 @salehinzn
🆔:@sgm_Ghaemon