هدایت شده از شبهات
🔆بخش دوم از پاسخ شبهه شماره:1336
6⃣با توجه به آيه بالا و آيات مشابه در خصوص «حجاب» بايد گفت كه اين مسئله يكي از اوامر الهي است و ترك آن عقوبت پروردگار را در پي دارد اما پذيرفتن و يا نپذيرفتن آن از سوي مسلمانان مانند ساير احكام الهي امري است كه اجبار و اصرار در پذيرش آن طرد شده است. آن هنگام كه ميخواهيم «حجاب» را به عنوان امري ايماني يا عقلايي و به عنوان يك فكر و انديشه به فردي معرفي نماييم. استفاده از ابزار اجبار چه در انديشه و فكر و چه در قبول ايمان امري نادرست و بي اساس است.
🔎 @GhararGahShayeat
7⃣بنابراين خواه حكومت «اسلامي» باشد يا نباشد، زنان مسلمان بايد حدود الهي را رعايت نمايند و اگر اهل رعايت نيز نيستند، سرپيچي خود را آشكار نكرده و نافرماني از خداوند را ترويج ننمايند. چنانچه روزه خواري علني، ترك علني نماز، شرابخواري علني و علني نمودن هر معصيت ديگر، گناه بزرگتر و مضاعفي است.
8⃣اما اگر منظور از اجبار در رعايت «حجاب» در حوزه قوانين اجتماعي باشد، دو پرسش اساسي پيش ميآيد. پرسش نخست، آن است كه آيا «حجاب» مسئله اي در حوزه حریم خصوصي است يا در حوزه حريم عمومي؟ دوم آنكه آيا در جامعه اسلامي الزام به رعايت «حجاب» بايد به صورت «قانون» وضع گردد يا خير؟
9⃣برخي بر اين باورند كه «حجاب» و چگونگي رعايت آن در محدودهي حريم خصوصي است و مي تواند آزادانه نوع پوشش خود را انتخاب كند؛ بنابراين، اين مسئله يك تكليف شخصي محض است نه يك مسئله اجتماعي و قانونگذار نمي تواند براي آن قانون وضع كند.
نگرش عميق و بيغرضانه به آيه هاي حجاب و سوره هايي كه اين آيه ها در آنجا آمده است نيز، به روشني مي نماياند كه حجاب، افزون بر اينكه تكليف شخصي بانوان مسلمان است، حق جامعه ديني نيز مي باشد.
آيت الله جوادي آملي در اين خصوص مي فرمايد: «حجاب زن تنها مربوط به خود او نيست تا بگويد من از حق خودم صرف نظر كردم، مربوط به مرد هم نيست تا مرد بگويد راضيم … حجاب زن حقي است الهي؛ حرمت و حيثيت زن به عنوان «حق الله» مطرح است…»
(آيت الله جوادي آملي، عبدالله، «زن در آيينه جمال و جلال»، قم، نشر اسراء، بيتا، ص 423)
🔟پوشش بيروني زنان و حتي مردان در محيط اجتماعي در حيطه امنيت اجتماعي نيز تأثيرات محسوسي بر جاي مي گذارد، چه بسيار پوشش هاي نادرست و تحريك آميز كه بسياري از مخاطرات و ناهنجاري هاي اجتماعي را پديد آورده است.
🔎 @GhararGahShayeat
1⃣1⃣روانشناسان «چشم چراني» را يك نوع انحراف رواني قلمداد مي كنند. فرد چشم چران هرگز با چند ساعت چشم چراني در روز قانع نمي شود و با ادامه اين روند به بيماري رواني ديگر به نام (vojeurisme) مبتلا خواهد شد.
پوشش هاي نادرست افراد جامعه مي تواند مفاهيم «عفت»، «حيا»، «خانواده» و… را كه در چارچوب «اخلاق اجتماعي» مي گنجد، دچار تغييرات جدّي كرده و جامعه را به سراشيبي سقوط اخلاقي بكشاند. اين نكات كه به اختصار ذكر شد نشان مي دهد كه مسئله پوشش حقي شخصي نيست كه بتوان آن را در حوزهي حريم خصوصي جاي داد. بلكه «حق الناس» است و درست رعايت نكردن آن تجاوز به حقوق ديگران محسوب مي گردد.
2⃣1⃣مسائلي در حوزهي حريم خصوصي جاي مي گيرند كه با منافع اجتماعي ارتباط نداشته و قبول يا رد آن مسئله به منافع و مضر ديگر افراد جامعه آسيب نرساند. بنابراين هر رفتاري كه به منافع ديگران خدشه وارد نمايد ميتواند مشمول مقررات اجتماعي شود.
3⃣1⃣حال با توجه به نتيجه بحث به سؤال دوم مبني بر اينكه آيا در جامعه اسلامي الزام به رعايت «حجاب» بايد به صورت «قانون» وضع گردد يا خير؟ مي توان به آساني پاسخ داد. در حقيقت قانونگذار جامعه اسلامي با توجه به نكات ذكر شده براي اثبات عمومي بودن موضوع «حجاب» و بسياري ديگر از نكاتي كه مجال طرح آن در اين نوشتار نبود، اقدام به وضع قانون براي رعايت آن در جامعه نموده است.
بر اساس قانون پذير بودن حجاب، حكومت و حاكم مي تواند از باب نهي از منكر و صيانت از اخلاق و معنويت جامعه، حجاب را الزامي كند و براي آن مجازات تعيين نمايد. بي حجابي از محرمات الهي محسوب مي گردد و طبق قاعده هر فعل حرامي كه حدي بر آن تعيين نشده باشد قابل تعزير است. و تعزير نيز با نظرِ حاكم است.
(السيد مير عبد الفتاح الحسيني المراغي، العناوين الفقهية، قم ، موسسه نشر اسلامي، 1417 هـ.ق، ج۲، ص ۶۲۷، قاعدة كل ما لم يرد فيه حد من الشرع في المعاصي، ففيه التعزير)
يعني از ديدگاه فقهي حاكم شرع مي تواند براي جلوگيري از گسترش محرمات الهي و بالخصوص بي حجابي، مجازات وضع كند.
4⃣1⃣براي مطالعه بيشتر در اين رابطه مي توانيد به كتاب « مساله حجاب » نوشته شهيد مطهري مراجعه فرمائيد.
منبع :سایت پاسخگو
نشر این پیام صدقه جاریه است.
📚 📖 📚 📖 📚 📖 📚 📖
نشر مطلب با ذکر منبع بلامانع و نشانه پایبندی به اخلاق اسلامی است
👈قرارگاه پاسخ به شبهات و شایعات👉
در تلگرام 👇
https://telegram.me/joinchat/A9RIwjvuaKGX3QS979_J
هدایت شده از شبهات
شماره شبهه:1337
🔆متن شبهه:
اگه اتفاقی که تو کلاس قرآن سعیدطوسی افتاده تو کلاس موسیقی میفتاد، مردم کفن پوش تا شکستن آخرین ساز کوتاه نمیومدن! حالا کجان انصار حزب الله؟
تا پارسال بايد قسم مي خورديم كه بخدا حج نرفتيم از امسال بايد ثابت كنيم كلاس قران هم شركت نكرديم !!!!
نگاه ﮐﻪ ﻫﺮﺯﻩ ﺑﺎﺷﺪ .... ﺣﺠﺎﺏ ﻫﻢ ﮐﻪ
ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﯽ
آﻧﻄﻮﺭ ﮐﻪ ﻣﯿﺨﻮﺍﻫﺪﺗﻮﺭﺍﺗﺼﻮﺭ ﻣﯿﮑﻨﺪ.
ﭘﺲ ﻓﮑﺮﯼ ﺑﻪ ﺣﺎﻝ ﻣﻐﺰﻫﺎﯼ ﻫﺮﺯﻩ ﻣﺎﻥ ﺑﮑﻨﯿﻢ
ﻧﻪ ﺣﺠﺎﺏ ﺯﻧﺎﻧﻤﺎﻥ
🔆 پاسخ شبهه:
1⃣در این شبهه، سعید طوسی را متهم به عملی کردند که اثبات نشده و منشا این اتهام، شبکه های ضد نظام و ضددینی است که مسولان رده بالای شبکه خودشان، تجاوزکنندگان به کارمندان خود هستند و افرادی که خود در صدر متجاوزین به همکاران خود هستند،دیگران را با دروغ متهم میکنند.
yon.ir/n3Kz
🔎 @GhararGahShayeat
2⃣ سخنگوی قوه قضاییه اعلام کرده است که مراحل بررسی پرونده ادامه دارد و مطالب شبکه های ضددینی و ضد انقلابی شایعه است.
yon.ir/R8gj
3⃣حج،فریضه عبادی است و در این فریضه،میلیون ها انسان حاضر می شوند که از صدر اسلام انجام میگرفته و عمل شنیع دو مامور به اصل فریضه خللی وارد نمیکند.
باید دانست که ارتکاب عمل شنیع مامورین وهابی، در راستای ضربه به اسلام است، که در حادثه منا نیز ثابت شد.
🔎 @GhararGahShayeat
4⃣ مطلب دیگری که طراح شبهه با هوچی گری مطرح کرده حجاب را عامل تجاوز معرفی نموده، اما در آمار های ثابت شده، تجاوز بین بی حجاب ها بیشتر است.
http://yon.ir/A6e2
منبع: ویکی شبهه
نشر این پیام صدقه جاریه است.
📚 📖 📚 📖 📚 📖 📚 📖
نشر مطلب با ذکر منبع بلامانع و نشانه پایبندی به اخلاق اسلامی است
👈قرارگاه پاسخ به شبهات و شایعات👉
در تلگرام 👇
https://telegram.me/joinchat/A9RIwjvuaKGX3QS979_J_w
در سروش 👇
http://sapp.ir/gharargahshayat
در ایتا 👇
http://eitaa.com/joinchat/2775384064Ccbdd7dd634
هدایت شده از شبهات
شماره شبهه: 1338
🔆متن شبهه:
تبعیض
.هنگامی که میان فرزندان دختر و پسر در ارث تبعیض قائل میشود، در سهم دادن به دوجنسها (هرمافرودیت) ساکت است.
.
قرآن میگوید که ما از خون بسته، انسان را نر خلق میکنیم یا ماده:
.
فَجَعَلَ مِنْهُ الزَّوْجَيْنِ الذَّكَرَ وَالْأُنْثَى (قیامه/39) و از او دو جفت نر و ماده آفرید.
.
پرسش: ایا دوجنسهها انسان نیستند؟
شما که در حق دختران تبعیض قائل هستید، سهم رثشان را چگونه میدهید؟:
يُوصِيكُمُ اللَّهُ فِي أَوْلَادِكُم.ْ لِلذَّكَرِ مِثْلُ حَظِّ الْأُنْثَيَيْنِ .....(نساء/11)
.
البته کسی مانند شهید اول معتقد است که سهم الارث دوجنسهها بر اساس خروج ادرار محاسبه میشود.اما خود الله راجع ب دختر و پسر توضیحاتی داده اما چون محمد دوجنسه ایی ندیده بود پس نمیتوانست آیه ایی صادر کند..خالق جهان هم که عقلش قد نمیداده.و از غیب و نهان و آینده هم ک آگاهی نداشته.
🔆 پاسخ شبهه:
در مورد ارث بردن دوجنسه ها به مسائل زیر توجه نمایید:
1⃣اگر كسى از ورثه ميت خنثى باشد يعنى هم عورت خاص مردان را داشته باشد و هم عورت خاص زنان را، در صورتيكه تشخيص و تعيين مرد بودن يا زن بودن او ممكن باشد و از نظر مرجحاتى كه شارع معين فرموده يكى از دو طرف احتمال رجحان يابد چنين خنثائى غير مشكل است و بر طبق همان مرجحات و معيارهاى شرعى عمل مى شود، و در غير اينصورت خنثاى مشكل است .
🔎 @GhararGahShayeat
مرجحاتي كه شارع آنان را معتبر دانسته چند چيز است :
2⃣اول اينكه دائما و يا غالبا از يكى از آن دو مجرا بول كند بطوريكه بيرون آمدن بول از آن مجراى ديگر نادر كالمعدوم شمرده شود و اگر خروجش از آن ديگرى نادر نباشد محل اشكال است ، پس ارث خنثا مطابق تشخيص است كه از طريق بول كردن يكى از دو مجرا بدست مى آيد، اگر از عورت مردانه اش بول مى كند ارث مردان را مى برد و اگر از عورت زنانه اش ارث زنان يعنى نصف ارث مرد را مى برد.
3⃣دوم اينكه اگر از هر دو مجرا بول مى كند بايد ببينند دائما و يا حداقل غالبا از كدام مجرا زودتر بول مى آيد بطوريكه اگر يك نوبت از ديگرى زودتر خارج شد نادر كالمعدوم شمرده شود، بنابراين اگر بول او غالبا از مجراى مردانه اش زودتر بيرون مى آيد او مرد است و ميراث مردان را مى برد، و اگر از مجراى زنانه اش زودتر بيرون مى آيد او زن است و ميراث زنان را مى برد.
4⃣سوم اينكه ببينند دير قطع شدن بول از كدام مجرا است اگر در خنثائى هيچيك قبلى وجود نداشت اگر دائما يا غالبا از يكى از دو مجرا ديرتر قطع مى شود طبق همان مجرا ارث مى برد، لكن در مرجح بودن اين معيار اشكال است ، و بايد در صورت نبودن مرجح دوم بعنوان احتياط مصالحه اى با او انجام دهند.
5⃣چهارم شمردن دنده هاى خنثا است ، اگر شمارها دنده هاى سمت راستش بيشتر از دنده هاى چپش باشد او مرد است و طبق مردان يعنى دو برابر زنان ارث مى برد، و اگر هر دو طرف برابر باشد او زن است و ميراث زنان را مى برد.
6⃣اگر علامتهائى كه شروع وارد شده (يعنى مرجح اول و دوم و چهارم ) در مورد خنثائى وجود نداشت ، اگر چنانچه از نشانه هاى مخصوص زنان مانند حيض ديدن همانطور كه زنان مى بينند، و يا از نشانه هاى مخصوص مردان مانند روئيدن محاسن بر صورت در آن خنثا وجود داشته باشد بطوريكه اطمينان بياورد به حسب همان نشانه ها عمل مى شود و گرنه خنثاى مشكل است .
🔎 @GhararGahShayeat
7⃣خنثاى مشكل همانكه هيچ يك از مرجحات منصوصه و هيچ علامتى اطمينان آورد در او نيست نصف ارث يك مرد و يك زن را مى برد (مثلا اگر به هر برادر بيست درهم و به هر خواهر ده درهم مى رسد كه مجموع آن سى است نصف آن يعنى پانزده درهم را ارث مى برد.)
http://www.askdin.com/showthread.php?t=25919
منبع؛سایت گفتگوی دینی
نشر این پیام صدقه جاریه است.
📚 📖 📚 📖 📚 📖 📚 📖
نشر مطلب با ذکر منبع بلامانع و نشانه پایبندی به اخلاق اسلامی است
👈قرارگاه پاسخ به شبهات و شایعات👉
در تلگرام 👇
https://telegram.me/joinchat/A9RIwjvuaKGX3QS979_J_w
در سروش 👇
http://sapp.ir/gharargahshayat
در ایتا 👇
http://eitaa.com/joinchat/2775384064Ccbdd7dd634
هدایت شده از شبهات
شماره: 1339
🔆متن شبهه:
حضرت علی رابیشترشناسیم .
حضرت علی چهارمین خلیفه راشدین و حضرت علی اولین امام شیعیان وحضرت علی دامادوپسرعموی حضرت محمد ونیزحضرت علی ازاولین کسانی است که به اسلام روی آورد.
به لیست زنان حضرت علی توجه فرمایید:
1 - فاطمه زهرا 2 - خوله بنت ایاس حنیفه 3 - لیلی بنت مسعود نهشلیه 4 - اسماء بنت عمیس 5 - فاطمه بنت حزام مکناه به ام البنین 6 - ام سعید بنت عروه بن مسعود ثقفی 7 - امامه بنت ابو العاص بن ربیع
از حضرت علی 34 فرزند بجا ماند.
فرزندان دخترامام علی : 16 نفر
فرزندان پسرامام علی : 18 نفر
- حضرت علی از توانگران و ثروتمندان
حضرت علی بعد ازاسلام ازتوانگران و ثروتمندان معروف گردید.بطوریکه درشهرینبع املاک و اراضی پرارزش داشت وصاحب نخلستانی بودکه سالانه چهل هزاردینار(معادل 160 کیلو طلا) درآمدداشت.(تجارب السلف. صفحه 13) ابن حزم درباره ثروت های حضرت علی(پارساترین شخصیت اسلامی)می نویسد: حضرت علی ازثروتمندترین افرادطایفه و قوم خویش درصدراسلام بودو اراضی و املاک بسیار داشت.(الفصل فی الملل و الا هواء و النحل . جلد 4 . صفحه 141)"
🔆 پاسخ شبهه:
1⃣ازدواجهای معصومین (ع) اهدافی چون ازدیاد نسل،حمایت وسرپرستی زنان بیوه،مسائل تربیتی ،لغو امتیازات جاهلی،نهادینه کردن فرهنگ ازدواج و ... داشته،تعددزوجات درآن عصررایج بوده وتازمان شهادت حضرت فاطمه (س)، امام همسردیگری اختیار نکردند .
http://pasokhgoo.ir/node/58064
2⃣ امام (ع)به کاروتولید اهمیت بسیار می دادندودارایی های زیادی حاصل فعالیتهایشان درزمان دوری ازحکومت بود.برای خودبه حداقل بسنده ومال خودرادرراه خداوکمک به نیازمندان استفاده میکردند .
http://www.farsnews.com/13920714001555
3⃣ یهودیان بنی قریظه باپیمان شکنی،فتنه،همکاری بادشمن و ... دربرابر اسلام ایستادندوچنین کشتاری سندیت و حقیقت ندارد!
http://shayeaat.ir/post/143
4⃣ درمنبع ذکر شده،هیچ اشاره ای به کشتار"خاندان ازد"نشده وحتی آماردقیقی ازکشتگان جمل دردست نیست.
5⃣شورشیان جمل دربصره بیش ازسیصدنفرراكشتندوجنایات فراوانی مرتکب شدندکه حضرت دراین جنگ به دفاع ازاسلام وسركوب ایشان همت کردند .
6⃣تاریخ بیهقى می گوید:على بااهل جمل نجنگیدتا آن كه سه روزبه اطاعت وحق فراخواندشان و از جنگ پرهیز کرد.بعد ازجنگ وفرونشاندن فتنه،فراریان رارهاکردندوسایرمخالفان رامجازات نكردند.لذاامام درجایگاه دفاع بوده است.
7⃣. برخی از اعمال خوارج علیه حکومت اسلامی :
* شورش، قتل، غارت و تحدید امنیت جامعه و حکومت اسلامی.
* کارشکنی در سپاه اسلام در صفین
* قتل فجیع عبداللَّه بن خباب (کارگزار حضرت) و همسرش.
8⃣. امام علی (ع) چند بار با خوارج اتمام حجت کردند :
* از خوارج خواست تا قاتلان عبداللَّه و دیگر شهدا را تسلیم کنند، ولی آنان امتناع ورزیدند.
* جوانی را با قرآن به سوی آنان روانه کرد تا به کتاب خدا دعوتشان کند، ولی او راتیرباران کردند.
* شخص امام (ع)و یارانش برای خوارج سخنرانیها کردند تا شاید هدایت شوند.
* دادن پرچم امان به دست ابوایّوب انصاری که از دوازده هزار نفر تنها حدود هزار و هشتصد نفر باقی ماندند و با امام (ع) جنگیدند .
* سرانجام هم جنگ از جانب خوارج آغاز شد .
http://www.pasokhgoo.ir/node/65060
9⃣ ماجرای شهر ری :در بررسی منبع ادعا شده و سایر منابع یافت نشد و صحت ندارد .
http://ketabnak.com/book/19915
🔟 ماجرای فارس و کرمان:مردم فارس در مورد رفتار خوب ""زیاد"" می گفتند : رفتار این مرد عرب همانند خسرو انوشیروان بود که نرمش و مدارا می کرد و به جنگ نپرداخت و مردم به اطاعت او در آمدند.
http://www.pasokhgoo.ir/node/90043
1⃣1⃣ ماجرای شهر استخر: این مطلب در منابع دست اول تاریخی نیامده و منابع معتبر ماجرا را در دوره عثمان و نه زمان امام علی، نقل کرده اند ! در سركوب این شورش ""عبدالله بن عاص"" وجود دارد و احتمالاً ""ابن بلخی"" او را با ""عبدالله بن عباس"" اشتباه گرفته است.
http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=42678
2⃣1⃣ در ماجرای لیله الهریر و جنگ صفین آمار گشتگان از دو طرف بسیار بوده و لشکر معاویه نیز تعداد زیادی از یاران امام علی(ع) را به شهادت رساندند.
http://www.pasokhgoo.ir/node/65060
3⃣1⃣. شخصی به نام ""عبدالله خرمی"" در متون تاریخی معاصر با امام علی یافت نشد و منبع ذکر شده نیز شناخته شده نیست
4⃣1⃣ کشتار آنان که دستشان را رنگ کردند و ... :
بعد از رحلت پیامبر (ص) و در زمان خلفا امام علی در هیچ جنگی حضور نداشتند، چنانچه در منابع ادعا شده هم چنین مطلبی یافت نشد
منبع:سایت پاسخگو
نشر این پیام صدقه جاریه است.
📚 📖 📚 📖 📚 📖 📚 📖
نشر مطلب با ذکر منبع بلامانع و نشانه پایبندی به اخلاق اسلامی است
👈قرارگاه پاسخ به شبهات و شایعات👉
در تلگرام 👇
https://telegram.me/joinchat/A9RIwjvuaKGX3QS979_J_w
در سروش 👇
http://sapp.ir/gharargahsh
هدایت شده از شبهات
شماره شبهه: 1340
🔆متن شبهه:
در قرآن کریم دستور به صلوات بر حضرت محمد (ص) قید شده، اما شیعیان «و آل محمد» را افزودهاند. چرا؟
🔆 پاسخ شبهه:
1⃣بی تردید فردی که همچین حرفی زده است ، آشنایی با آموزههای قرآنی و نیز احادیث پیامبر اکرم صلوات الله علیه و آله – حتی در منابع اهل سنّت – ندارد و تحت تأثیر تبلیغات گستردهی وهابیت [که انگلیس جهت نابودی اسلام (شیعه و سنی) بنیانگذاری کرده] قرار گرفته و گمان میکند که میتوان به ظاهر آیات قرآن بسنده نمود!البته وهابیت حتی به ظاهر آیاتی که امر به اطاعت از پیامبر اکرم (ص) مینماید، رجوع نمیکنند.
2⃣مانند:
«قُلْ أَطيعُوا اللَّهَ وَ الرَّسُولَ فَإِنْ تَوَلَّوْا فَإِنَّ اللَّهَ لا يُحِبُّ الْكافِرينَ»
(آل عمران، 32)
بگو خدا و رسول را اطاعت كنيد اگر قبول نكردند بدانند كه خدا كافران را دوست نمىدارد.
«يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا أَطيعُوا اللَّهَ وَ أَطيعُوا الرَّسُولَ وَ أُولِي الْأَمْرِ مِنْكُمْ فَإِنْ تَنازَعْتُمْ في شَيْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللَّهِ وَ الرَّسُولِ إِنْ كُنْتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَ الْيَوْمِ الْآخِرِ ذلِكَ خَيْرٌ وَ أَحْسَنُ تَأْويلاً (النساء، 59)
هان اى كسانى كه ايمان آوردهايد خدا را اطاعت كنيد، و رسول و كارداران خود را [كه خدا و رسول علامت و معيار ولايت آنان را معين كرده] فرمان ببريد، و هر گاه در امرى اختلافتان شد براى حل آن به خدا و رسول مراجعه كنيد، اگر به خدا و روز جزا ايمان داريد اين برايتان بهتر، و سرانجامش نيكوتر است. خداوند متعال در کلام وحی، اوامر و احکام بسیاری دارد که بیان و آموزش چگونگی انجام آن را بر عهدهی حضرت رسول اکرم (ص) گذاشته و به مؤمنین و مسلمین امر نموده که از او اطاعت و تبعیت کنند. و فرموده: او را الگو (اسوه) قرار داده و از او یاد بگیرید.
3⃣مثل احکام نماز یا حج یا ... خداوند متعال در قرآن کریم فرموده است که اقامهی نماز کنید، اما پاسخ به چگونه و در هر وقتی چند رکعت و ...؟ به تبعیت از ایشان بر میگردد. به همین دلیل «کتاب و سنت»، دو منبع اصلی فراگیری، استنباط و استخراج احکام در میان اهل تشیع و اهل تسنن است. صلوات نیز یکی از همین اوامر صریح الهی در قرآن کریم است. خداوند متعال فرمود:
«إِنَّ اللَّهَ وَ مَلائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْليماً» (الأحزاب، 56)
خدا و فرشتگان او بر پيامبر اسلام درود مىفرستند، شما هم اى كسانى كه ايمان آوردهايد بر او صلوات بفرستيد، و آن طور كه بايد تسليم شويد. و بخش دوم همین آیه «وَ سَلِّمُوا تَسْليماً» که امر بر تسلیم شدن به اوامر پیامبر اکرم (ص) مینماید، خود مبین روح صلوات و پاسخگوی بسیاری از شبهات دیگر در این راستا میباشد. صلوات نیز یک دستوری مانند «أَقِمِ الصَّلاة – اقامهی نماز کنید» است. لذا مسلمانان همانگونه که از ایشان پرسیدند: چگونه اقامهی نماز کنیم و ایشان با اقامهی نماز فرمودند: همانگونه که من نماز به پا میدارم، در امر صلوات نیز پرسیدند: چگونه این امر الهی را به جای آورده و بر شما صلوات بفرستیم؟
4⃣ ذیلاً برخی از پاسخهای ایشان به نقل از معتبرترین منابع اهل سنت ایفاد میگردد تا رفع شبهه گردد:
الف - مردی خدمت پیامبر(ص) رسید و عرض کرد: «اما «السلام علیکم» فقد علمنا، فکیف «الصلاة علیک»؛ ما می دانیم سلام بر تو چگونه است؛ اما صلوات بر شما باید چگونه باشد»؟ پیامبر فرمود: بگو: «اللهم صل علی محمد و علی آل محمد کما صلیت علی ابراهیم انک حمید مجید». (سنن ترمزی، ج5/ص359، ح 3220)
ب – ابن حجر نقل میکند که ایشان فرمودند: هرگز بر من صلوات ناقص نفرستید. عرض کردند: صلوات ناقص چیست؟ فرمود: این که فقط بگویید «اللهم صل علی محمد» و ادامه ندهید؛ بلکه بگویید: «اللهم صل علی محمد و آل محمد». (الصواعق المحرقه، ص 225)
پ امام شافع، بنیانگذار مذهب شافعی در بیان وجوب صلوات بر آل محمد، در بیتی از شعری که سروده میگوید:
(اسعاف الراغبین: 119)
ای اهل بیت رسول الله! محبت شما، از سوی خداوند در قرآن واجب شده است - در عظمت مقام شما، همین بس که هرکس بر شما صلوات نفرستد، نماز ندارد
لذا شافعیها و حنبلیها قید آل محمد (ص) را در ذکر صلوات واجب میدانند
پس مسلمانان اهل تشیع و تسنن، با تأسی به آموزهی حضرت رسول اکرم (ص)، به هنگام ذکر صلوات باید بگویند: اللهم صل علی محمد و آل محمد. و البته ایشان در این آموزهها، به مقام اهل بیتشان (ع) متذکر شدهاند
👈قرارگاه پاسخ به شبهات و شایعات👉
https://telegram.me/joinchat/A9RIwjvuaKGX3QS979_J_w
در ایتا 👇
http://eitaa.com/joinchat/2775384064Ccbdd7dd634
هدایت شده از شبهات
شماره شایعه:1341
🔆متن شایعه
اعداد انگلیسی را در اصل خوارزمی، دانشمند بزرگ ابداع نموده است. در این اعداد هر عدد با تعداد زاویه شناسایی می شود. یعنی عدد ۱ دارای یک زاویه٬ ۲ دارای دو زاویه تا ۹ که نه زاویه دارد.
🔆پاسخ شایعه
1⃣ این شایعه قدیمی به صورت بین المللی و به انواع گوناگون منتشر گردیده است و ریشه نحوه ی نگارش اعداد انگلیسی در بسیاری جاها به تاریخچه طراحیِ هندسی عربی و در ایران به خوارزمی ریاضی دان ایرانی نسبت داده شده است و آنچه در مورد ارتباط تعداد زاویه های موجود در شکل و طرح اعداد با تاریخچه طراحی و نگارش آنها بیان شده است، شایعه ای ساختگی بیش نیست.
🔎 @GhararGahShayeat
2⃣ اعداد انگلیسی، در حقیقت ریشه هندی/سانسکریت دارند که تاریخچه نگارش آنها به ۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح می رسد و امروزه اصطلاحا اعداد هندی-عربی نامیده می شوند. این اعداد هندی در طول زمان در حوزه ایرانی و توسط توسط خوارزمی و دیگر ریاضیدانان ایرانی تکامل یافته اند. خوارزمی ریاضی دان برجسته ایرانی این اعداد را از خط دیوانگاری هندیان فرا گرفته بود. پس از فتح ایران، اعراب آن را از ایرانیان آموختند و اروپاییان نیز آن را در اندلس فراگیر نمودند. لذا بگونه ای نحوه نوشتن اعداد انگلیسی که امروز جهانی شده است را اروپائیان از طریقه ی نگارش اعداد توسط خوارزمی و دیگر ریاضیدانان ایرانی فرا گرفتهاند.
🔎 @GhararGahShayeat
3⃣ ادعای شایعه مبنی بر انتساب تعداد زوایای موجود در شکل و طرح اعداد به تاریخچه طراحی و نگارش آنها، ادعایی بی اساس است. با دقت در تصویر شایعه می توان مشاهده نمود که شکل اعداد در آن، با طرح رایج و مرسوم اعداد انگلیسی تفاوت فاحشی دارند. برای مثال می توان عدد 7 با یک زایده در پایین، عدد 8 به شکل دو مثلث و عدد 9 با زواید بسیار را نام برد. این اعداد در هیچ برهه زمانی، هرگز به این شکل استفاده نمی شده اند. با دقت در سیستم عددنویسی براهمی که در حقیقت جد گرافیکی سیستم عددنویسی هندی - عربی محسوب می گردد، نیز می توان به این نکته پی برد.
منبع:ویکی هوآکس
نشر این پیام صدقه جاریه است.
📚 📖 📚 📖 📚 📖 📚 📖
نشر مطلب با ذکر منبع بلامانع و نشانه پایبندی به اخلاق اسلامی است
👈قرارگاه پاسخ به شبهات و شایعات👉
در تلگرام 👇
https://telegram.me/joinchat/A9RIwjvuaKGX3QS979_J_w
در سروش 👇
http://sapp.ir/gharargahshayat
در ایتا 👇
http://eitaa.com/joinchat/2775384064Ccbdd7dd634
هدایت شده از شبهات
شماره شبهه:1342
🔆متن شبهه:
در آیه۷ سوره شوری گفته شده: "قرآنی عربی بر تو وحی کردیم تا اُمّ القُری (مکه) و کسانی که اطراف آن هستند را انذار کنی"؛ با وجود این آیه، ادعای عجیب مسلمانان که می گویند اسلام برای همه مردم دنیا است، رد می شود.
🔆پاسخ شبهه:
1⃣در زبان عربی برای ایجاد حصر قواعدی وجود دارد، در این آیه هیچ نشانه ی حصر آوری نیامده است.
این برداشت اشتباه به خاطر این است که بدون در نظر گرفتن شان و زمان نزول آیات و بدون توجه به آیات دیگر، نتیجه گیری اشتباه شده است.
2⃣ در آیات بسیاری اشاره به #رسالت_جهانی پیامبر شده است.
«ناس» يعني تودههاي مردم صرف نظر از ملت و آئين؛ واژه هایی مانند يا ايها الناس، يا ايها الانسان، يا بني آدم و ... مخاطبين آيههاي زيادي هستند. قرآن خود را: «هدي للعالمين»، «كافة للناس»، «نذيراً للبشر» و «رحمهً للعالمين» معرفي كرده است.
3⃣در وادی تعلیم و تربیت، شرط اساسی در موفقیت آن است که ابتدا معلم به مسائلی که قرار است به مردم بیاموزد عمل کند، بعد مردم را به آن مسائل دعوت کند. به قول شاعر: تا به گفتار خود عمل نکنند * هیچ در دیگران اثر نکنند.
4⃣بر همین اساس، پیامبر اکرم برای تبلیغ و عمل به احکام دین مبین اسلام از خود و اطرافیان شروع کردند و بعد برای مردم مکه و سپس همه مردم جهان بازگو کردند. بر اساس آیات قرآن، خداوند پیامبر(ص) را در ۴ مرحله مامورِ تبلیغِ دین قرار دادند:
🔮مرحله اول: تبلیغ در نزد خانواده:
خداوند در آیه۱۳۲ سوره طه می فرماید: "خانواده هود را به نماز دستور ده و بر انجام آن شکیبا باش"
🔮مرحله دوم: تبلیغ در نزد خویشاوندان:
خداوند در آیه۲۱۴ سوره شعراء می فرماید: "بستگان نزدیکت را هشدار ده." در حدیثی وارد شده که بعد از نزول این آیه پیامبر بستگان نزدیکش را به خانه ابوطالب دعوت کرد و پیام الهی را ابلاغ کرد که این حدیث به « حدیث یوم الدار » معروف است.
🔮مرحله سوم: تبلیغ در نزد مردم مکه و اطراف آن:
خداوند در آیه۷ سوره شوری می فرماید: "و این گونه قرآنی عربی(فصیح و گویا) بر تو وحی کردیم، تا ام القری (مکه) و کسانی را که اطراف آن هستند، انذار کنی."
🔮مرحله چهارم: تبلیغ برای همه جهانیان:
خداوند در ابتدای سوره فرقان می فرماید: "پر برکت است کسی که قرآن را بر بنده اش نازل کرد تا #جهانیان را انذار کند." بر اساس این آیه، پیامبر اکرم ماموریت یافت تا نامه به سران بزرگ جهان آن روز در خارج از جزیره عربستان بنویسد و آن ها را به اسلام دعوت کند.
بنابراین مجموع آیات نشان می دهد« انذارِ مردم مکه » تنها یکی از مراحل تبلیغ است. اگر کسی بخواهد تنها به آیه۷ سوره شوری نگاه کند و نظر بدهد، معلوم است که توهمِ « انحصار تبلیغ به مکه » برایش به وجود می آید همچنان که ممکن است کسی به آیه ۱۳۲ سوره طه نگاه کند و نتیجه بگیرد که نماز تنها برای پیامبر و خانواده اش بوده، نه برای همه مردم!
نشر این پیام صدقه جاریه است.
📚 📖 📚 📖 📚 📖 📚 📖
نشر مطلب با ذکر منبع بلامانع و نشانه پایبندی به اخلاق اسلامی است
👈قرارگاه پاسخ به شبهات و شایعات👉
در تلگرام 👇
https://telegram.me/joinchat/A9RIwjvuaKGX3QS979_J_w
در سروش 👇
http://sapp.ir/gharargahshayat
در ایتا 👇
http://eitaa.com/joinchat/2775384064Ccbdd7dd634
هدایت شده از شبهات
شماره شبهه:1343
🔆متن شبهه:
چرا پیامبر(ص) اسلام با زنان متعدّدی ازدواج کرد؟؟؟؟
🔆پاسخ شبهه:
1⃣هنگامى که پیامبر(ص) نداى اسلام را بلند کرد، تک و تنها بود، و تا مدت ها جز عده محدود و کمى به او ایمان نیاوردند. او برضد تمام اعتقادات خرافى عصر و محیط خود قیام کرد، و به همه اعلان #جنگ داد، طبیعى است که همه اقوام و قبایل آن محیط، بر ضد او بسیج شوند.
🔎 @GhararGahShayeat
2⃣او باید از تمام وسایل براى شکستن اتحاد نامقدس دشمنان استفاده کند که یکى از آنها ایجاد رابطه خویشاوندى از طریق ازدواج با قبایل گوناگون بود؛ چون #محکم_ترین رابطه در میان عرب جاهلى، رابطه خویشاوندى محسوب مى شد، و داماد قبیله را، همواره از خود مى دانستند و دفاع از او را لازم و تنها گذاشتن او را #ذلت و خواری می شمردند.
3⃣قرائن زیادى در دست داریم که: نشان مى دهد ازدواج های پیامبر(ص) حداقل در بسیارى از موارد، جنبه #سیاسى داشته است. و بعضى از ازدواج های او مانند ازدواج با «زینب»، براى شکستن سنت جاهلی بوده است. بعضى دیگر هم، براى کاستن از عداوت یا طرح دوستى و جلب محبت اشخاص و یا اقوام #متعصب و لجوج بوده است.
4⃣واضح و مسلم است، کسى که «در سن 25 سالگى که #اوج_جوانى او بوده، با زن بیوه چهل ساله اى ازدواج مى کند و تا 53 سالگى تنها به همین یک زن بیوه قناعت مى نماید» و به این ترتیب، دوران جوانى خود را پشت سر گذاشته و به سن پیری مى رسد و بعد به ازدواج هاى متعددى دست مى زند، حتماً علت و فلسفه اى دارد و با هیچ حسابى آن را نمى توان به انگیزه هاى علاقه جنسى متهم کرد!!
5⃣زیرا با این که مساله ازدواج متعدد در میان عرب ، بسیار ساده و #عادى بوده و حتى گاهى همسر اول به خواستگارى همسر دوم مى رفته😳و هیچگونه محدودیتى براى گرفتن همسر قائل نبودند، براى پیامبر(ص) ازدواج های متعدد در سنین جوانى نه مانع اجتماعى داشت و نه شرایط سنگین مالى و نه کمترین عیبی محسوب مى شد.
6⃣ جالب اینکه: در تواریخ آمده است پیامبر(ص) تنها با یک زن باکره ازدواج کرد و او «عایشه» بود، 👈بقیه همسران او، همه زنان #بیوه بودند که قاعدتا نمى توانستند از جنبه هاى جنسى چندان تمایل کسى را برانگیزند.(1)
7⃣حتى در بعضى از تواریخ، مى خوانیم: پیامبر(ص) با زنان متعددى ازدواج کرد و جز مراسم عقد انجام نشد، و هرگز با آنها آمیزش نکرد، حتى در مواردى تنها به خواستگارى بعضى از زنان قبایل بسنده کرد.(2)
و آنها به همین قدر خوشحال بودند و #مباهات مى کردند که زنى از قبیله آنان به نام همسر پیامبر(ص) نامیده شده، و این افتخار براى آنها حاصل شده است، و به این ترتیب، رابطه و پیوند اجتماعى آنها با پیامبر(ص) محکمتر، و در دفاع از او مصمم و راسخ تر مى شدند.
🔎 @GhararGahShayeat
8⃣از سوى دیگر، با این که پیامبر(ص) مسلماً مرد عقیمى نبود ولى #فرزندان_کمى از او به یادگار ماند، در حالى که اگر این ازدواج ها به خاطر جاذبه جنسى این زنان انجام مى شد، باید فرزندان بسیارى از او به جای مانده باشد که این چنین نیست.
(1) بحار الانوار، جلد 22، صفحات 191 و 192📒
(2) گرد آوري از تفسیر نمونه توسط سایت آیتالله مکارم
نشر این پیام صدقه جاریه است.
📚 📖 📚 📖 📚 📖 📚 📖
نشر مطلب با ذکر منبع بلامانع و نشانه پایبندی به اخلاق اسلامی است
👈قرارگاه پاسخ به شبهات و شایعات👉
در تلگرام 👇
https://telegram.me/joinchat/A9RIwjvuaKGX3QS979_J_w
در سروش 👇
http://sapp.ir/gharargahshayat
در ایتا 👇
http://eitaa.com/joinchat/2775384064Ccbdd7dd634
هدایت شده از شبهات
شماره:1344
🔆متن شبهه
روزگاری آخوند ها و ملایان برای نان شب گدایی و مطربی میکردند چون رضا خان دستور داده بود که ملایان نیز باید مانند بقیه ی مردم کار کنند تا حقوق بگیرند اما اکنون به وسیله ی دین، خمس زکات،و امام زاده ها بر گنجی عظیم نشسته اند مال و دنیای مردم را چپاول میکنند اختلاس میکنند،در تمام ادارات حضور دارند درحالی که هزاران جوان بیکار داریم،امور مملکت را در دست گرفته اند سربازی نمیروند و شکم پروری میکنند، پول نفت مملکت را برای برادران عربشان در یمن،لبنان و فلسطین میفرستند و مردم ساده و زود باور را توسط امامزاده های ساختگی فریب میدهند،آنها به تو وعده ی بهشت میدهند درحالی که خودشان ماشین ضدگلوله سوار میشوند و بهترین بیمارستان ها را میروند تا بهشت رفتنشان تا حد ممکن به تعویق بیوفتد
براستی دین بهترین دکان ملایان است
🔆پاسخ شبهه :
🔆نکته اول در رابطه به گرفتن خمس:
1⃣با توجه به این که فقهای جامع الشرایط نواب عام امام زمان (عج) در زمان غیبت هستند، و برای تعطیل نشدن احکام و از بین نرفتن سهم امام (ع) و ...،
آنها اجازه دارند که سهم امام (ع) از خمس را در راهی که تشخیص می دهند درست و مورد رضایت امام (ع) است مصرف کنند؛ مثل صرف در حوزه های علمیه که علوم اسلامی در آنها تحصیل می شود
مراجع معظم تقلید، سهم امام (ع) را در راه درست و شرعی دیگر؛ مثل کمک به سیل زدگان، زلزله زده ها و برخی خدمات اجتماعی، هم مصرف می نمایند.
2⃣البته شهریه ای که به طلاب علوم دینی از خمس پرداخت می شود حتی کفاف مایحتاج ضروری زندگی او و خانواده اش را هم نمی دهد ( مقدار این پول امسال (سال 95)برای کسی که 10 سال است طلبه می باشد ماهیانه حدود 500 هزار تومان می باشد که می توانید به راحتی در این مورد تحقیق کنید)
پس این که تمام پول زکات – خمس – امامزاده ها و.... را به روحانیون می دهند یک سخن مغرضانه است
🔆نکته دوم در رابطه با استخدام طلاب:
3⃣هر طلبه بعد از تحصیل در حوزه مثل هر دانشجو در هر مرکز آموزشی دیگر میتواند به فعالیت به صورت استخدام یا قراردادی در مراکز دولتی یا غیر دولتی در بیاید و یا به فعالیت علمی، پژوهشی و... به صورت شخصی و بدون کارفرما رو بیاورد.
4⃣سازمانها و نهادهایی مانند نیروهای مسلح، قوه قضاییه و... بنا به نیاز و طبق قانون اقدام به استخدام رسمی یا قراردادی طلبه و روحانی مینمایند.
دانشگاههای مختلف دولتی و غیر دولتی نیز با توجه به نیاز به مُدرّس از طلاب واجد شرایط جهت تدریس و عضویت در هیات علمی استفاده مینمایند. همچنین خود حوزههای علمیه برای تامین نیروی کادر و اساتید از میان طلاب افرادی را به کار میگیرند.
از سوی دیگر طلبه میتواند شغل و مشغولیت خود را بر مبنای تدریس، تالیف کتاب، تحقیق و پژوهش و یا تبلیغ از طریق منبر و... قرار دهد
🔆نکته سوم اما در رابطه با سربازی نرفتن:
🔎 @GhararGahShayeat
5⃣طلاب علوم دینی مانند دانشجویان در زمان تحصیل از معافیت تحصیلی استفاده می کنند و برای همیشه معاف نیستند و پس از فراغت از تحصیل باید دوره خدمت خود را بگذرانند.
6⃣در سیستم حوزوی هر طلبه باید هر سال پس از امتحانات خود به حوزه مراجعه نماید و کارت خود را تمدید نماید تا بتواند از معافیت تحصیلی استفاده نماید و در صورتی که به هر دلیلی نتواند یک سال در امتحانات حوزه شرکت نماید و معدل لازم را کسب نماید از این معافیت محروم شده و باید به سربازی اعزام شود.
جالب است بدانید روحانیون در تاریخ ایران فقط در یک دوره از سربازی معاف بودند آن هم در زمان حکومت شاهنشاهی(محمدرضا شاه) و تا قبل از اردیبهشت ۱۳۴۲ طلاب از معافیت برخوردار بودند.
🔆توضیحات تکمیلی در رابطه با کمک به مردم فلسطین و یمن و عراق :
🔎 @GhararGahShayeat
7⃣پیامبر اکرم(ص):« مَن اَصبَحَ وَلَم يَهتَمَّ بِاُمورِ المُسلِمينَ فَلَيسَ بِمُسلِمٍ؛هر کس صبح کند و به فکر هم کیشان مسلمانش نباشد مسلمان نیست؟»(اصول كافى، ج 2، ص 163، كتاب الايمان و الكفر )
8⃣مسئله کمک به فلسطین و لبنان موضوع کمک به فقیر نیست؛ بلکه کمک به مظلوم در برابر ظالم است
مبنای کمک به دیگران نیاز است یا ملیت؟ از نظر دینی و انسانی کمک به مظلوم فلسطینی همان قدر اهمیت دارد که کمک به فقیر ایرانی اهمیت دارد
کمک مالی ایران از بودجه رفاهی، بهداشتی و ... مردم نیست؛
بلکه بخشی از بودجه دفاعی کشور برای تأمین امنیت کشور و مصونیت مرزهای ایران است. به عنوان مثال آمریکایی ها اسم جنگ 33 روزه را جنگ های نیابتی گذاشتند. یعنی اسرائیل به نیابت از آمریکا و حزب الله به نیابت از ایران وارد جنگ شدند. اگر ما به این کشورها کمک می کنیم در حقیقت از مرزهای خود دفاع کرده ایم.
📚 📖 📚 📖 📚 📖 📚 📖
نشر مطلب با ذکر منبع بلامانع و نشانه پایبندی به اخلاق اسلامی است
👈قرارگاه پاسخ به شبهات و شایعات👉
در تلگرام 👇
https://telegram.me/joinchat/A9RIwjvuaKGX3QS979_J_w
هدایت شده از شبهات
شماره شبهه:1345
🔆متن شبهه:
چرا یک نفر در خانواده ای خوب و دیگری در خانواده ای بد متولد می شود؟ آیا این بی عدالتی نیست؟
🔆 پاسخ شبهه:
1⃣در نظر بگيريد در يك شب، دو فرزند به دنيا مي آيند. يكي در خانه فردي دزد و معتاد؛ و ديگري در خانه يك عارف. بايد بدانيم براي خداوند متعال مهم نيست در يك خانواده معتاد و دزد به دنيا مي آييد؛ يا در خانه يك مرجع تقليد. بلكه براي خداوند مهم است كه براي هر دو نفر، امتحاناتي متفاوت، با ارزش واقعي يكسان قرار دهد؛ تا بتوانند جوهره خويش را نشان دهند.
🔎 @GhararGahShayeat
2⃣تصور كنيد فرزند مرجع تقليد به خاطر آبروي پدر و مثلاً از ترس او نماز مي خواند. نماز صوري او، در راه تكامل و انسان شدن، او را سانتي متر سانتي متر جلو مي برد.
اما فرزند آن فرد معتاد براي نماز خواندن، بايد پنهان از چشم پدر نماز بخواند؛ تا كتك نخورد. نماز او، در راه تكامل و انسان شدن، او را كيلومتر كيلومتر جلو مي برد.
3⃣ماده امتحاني يكسان است(نماز).
امتحان دهنده هم يكسان هستند. (انسان)
اما نمره اين ماده امتحاني، يكسان نيست.
4⃣شايد اين جلوه حقيقي رواياتي باشد كه حاكي از همسايگي و همنشيني انسان هايي بسيار معمولي با انبيا در بهشت است. زيرا هر دو (چه فرد عامي و چه پيامبر )در امتحان خود نمره بيست گرفتند !
🔎 @GhararGahShayeat
5⃣پس این تفاوت های ظاهری مطلقا بی عدالتی نیست بلکه خداوند متعال حساب و کتاب بسیار دقیقی در نظام هستی دارد.
منبع:برگرفته از سایت پاسخگو
نشر این پیام صدقه جاریه است.
📚 📖 📚 📖 📚 📖 📚 📖
نشر مطلب با ذکر منبع بلامانع و نشانه پایبندی به اخلاق اسلامی است
👈قرارگاه پاسخ به شبهات و شایعات👉
در تلگرام 👇
https://telegram.me/joinchat/A9RIwjvuaKGX3QS979_J_w
در سروش 👇
http://sapp.ir/gharargahshayat
در ایتا 👇
http://eitaa.com/joinchat/2775384064Ccbdd7dd634