✅ نکته لطیف علامه طباطبایی در باب برونرفت از مشکلات
استاد میرباقری:
🔸یک نکته لطیفی را در مورد «یجْعَلْ لَهُ مَخْرَجًا» در تفسیر گرانسنگ المیزان، علامه طباطبایی فرمودند که یک معنای ظاهری دارد: انسانی که میخواست دروغ بگوید کارش حل بشود، دروغ نمیگوید و خدا بدون دروغ کارش را حل میکند و به او نشان میدهد که دروغ هم نگویی یا مال حرام و شبههناک هم نخوری یا تسلیم دشمن هم نشوی مشکلت حل میشود و به مقصد هم میرسی. مشکلات فردی و اجتماعی هم حل میشود؛ اما معنی لطیفترش این است که:
🔸ما بنبستهایی که میبینیم به دلیل شرک خودمان است. خدا میگوید: دروغ نگو! وقتی دروغ کار تو را میخواهد حل بکند آیا آنجا دروغ مشکلت را حل میکند یا آنجا هم خدا مشکل تو را حل میکند؟ به ما میگویند: حتی وقتی یک لیوان آب میخورید بسم الله الرحمن الرحیم بگویید و اگر نگوید غبار شرک بر دل مینشیند و مشرک میشوی؛ چون خیال کردی این لیوان آب عطش تو را برطرف میکند.
@Gharargah_mehshekan
💠🌷💠
فرازی از وصیت نامه شهید فیض:
"خوشا به حال آنان که راه حسین(ع) را آموخته و چگونه مردن را خوب انتخاب نمودند و در میدان مبارزه حق علیه باطل به لقاء و ضیافت کریم شتافتند."
💠🌷💠
@Gharargah_mehshekan
12.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مستند کوتاهی درباره شهیدفیض🌷
@Gharargah_mehshekan
از گناهکوچکاشبایدبترسدآدمی
اولسیلابهاباراننمنممۍزند
@Gharargah_mehshekan
از عارفي پرسيدند :
چرا اينقدر ذکر صلوات در منابع دينى ما تأکيد شده!
و براى آمرزش گناهان، وسعت روزى ، صحت و سلامتى، گشايش در کارها و... صلوات تجويز کرده اند، سِرّ و راز اين ذکر چيست؟
فرمود: اگر به قرآن نگاه کنيد فقط يکجا در قرآن هست که خداوند انسان را هم شأن و هم درجه ى خودش ميکند
يعنى از انسان ميخواهد که بيايد کنار او و با هم در يک کارى مشارکت کنند
و آن آيه اینست :
"انّ الله و ملائکته يصلّون علي النبي يا ايها الذين آمنوا صلّوا عليه و سلموا تسليما"
خداوند و ملائکه اش براى پيامبر(ص) صلوات ميفرستند
شما هم بياييد و همراهى کنيد
علّت عظمت و بزرگى ذکر صلوات همين است
که انسان را يکباره تا کنار خداوند بالا ميبرد.
🌹 اللَّـهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّد وآلِ مُحَمَّد. وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ 🌹
@Gharargah_mehshekan
✅چرا لقب امام مهدی(عجل الله تعالی فرجه) «أباصالح» است؟
🔶آیتالله مکارم شیرازی در اینباره میفرماید: اینکه به امام زمان(عجل الله تعالی فرجه) ، اباصالح میگویند، به سبب این نیست که فرزندی به نام «صالح» دارد؛ زیرا «اب» در لغت عرب، تنها به معنای پدر نیست بلکه به معنای صاحب نیز هست. «اباصالح»، یعنی کسی که صالحانی در اختیار دارد.
⬅️لقب اباصالح از آیۀ قرآن گرفته شده است؛
وَلَقَدْ كَتَبْنَا فِی الزَّبُورِ مِن بَعْدِ الذِّكْرِ أَنَّ الْأَرْضَ یَرِثُهَا عِبَادِیَ الصَّالِحُونَ. چون آیه، بشارتِ حاکمیت جهان را داده و این بشارت برای صالحان است که امام زمان(عجل الله تعالی فرجه)، صاحب و فرماندۀ آنهاست.
✨البته امام صادق(علیهالسلام) در روایتی میفرماید:
هرگاه راه را گم کردی، صدا بزن «یا صالح» یا بگو «یا اباصالح» ما را به راه راست هدایت کنید تا خدا شما را مورد رحمت قرار دهد.
بنابر روایت ذکرشده که در کتابهای معتبر روایی آمده، معلوم میشود اگر انسان در راهی حرکت کند و به هر دلیلی راه را گم کند و نداند که از کدامسو باید برود، میتواند «صالح» یا «اباصالح» را صدا بزند و درخواست راهنمایی کند.
💠در روایت آمده است: «یا اباصالح ارشدونا»، لفظ «ارشدونا» جمع است که معلوم میشود گروهی به این کار (هدایت مردم) مشغول هستند. از برخی روایات میتوان نتیجه گرفت که عدهای از این افراد، از جنیان هستند؛ خداوند آنها را موکل زمین، برای راهنمایی مردم قرار داده است.
✅علامه مجلسی از پدر خویش نقل میکند: وقتی امیراسحاق استرآبادی در راه گم میشد، همین جمله را به زبان میآورد. آنگاه کسی به او کمک میکرد. امیراسحاق میفهمد که او امام زمان(عجل الله تعالی فرجه) بوده است.
⬅️محدث نوری در حکایت دیگری از ملاعلی رشتی چنین نقل میکند: یکی از اهلتسنن، مادری شیعه داشت و از او شنیده بود که لقب امام زمان(عجل الله تعالی فرجه) «اباصالح» است و گمشدهها را هدایت میکند. روزی او راه را گم میکند و از «اباصالح» کمک میطلبد. آنگاه کسی را مییابد که وی را تا نزدیکی روستایشان هدایت میکند و او نیز شیعه میشود.
⬅️بنابر دو حکایتی که سند معتبری دارند، «اباصالح» شامل امام زمان(عجل الله تعالی فرجه) نیز میشود.
حتی میتوان گفت، ایشان فرد اصلی این روایت هستند و جنیان و دیگران به فرمان ایشان، مردم را هدایت میکنند و گاهی نیز خود حضرت این امر را عهدهدار میشود و گمراهان را هدایت میکند. برای اطلاع بیشتر میتوانید به کتاب امام زمان(عجل الله تعالی فرجه) اباصالح چرا؟ نوشتۀ علی هجرانی رجوع نمایید.
📚بحارالانوار، ج52، ص176.
📚 جنة المأوی، حکایت47.
📚سورۀ انبیاء، آیۀ105.
📚 من لا یحضره الفقیه، ج2، ص298، ح2506.
📚الامان من اخطار الاسفار، سید بن طاووس، ص123، باب نهم.
🍃اللهُمَّ عَجِّـــلْ لِوَلِیِّکَ الْفَــرَج🍃
@Gharargah_mehshekan
#سپاس از زحمات برادران سید مرتضی واعظی و حسین یزدی که پنجشنبه 8فروردین98 از ساعت 14تا22 پای صندوق جمع آوری کمک به سیل زدگان مستقر بودند.
@Gharargah_mehshekan