🔰دولت و افزایش قیمت ارز!
رشد آسانسوری قیمت ارز در هفتههای اخیر سبب شد تا عدهای از منظر اقتصادی و عدهای دیگر با نگاه انتظارات روانی ـ سیاسی به آن توجه کنند؛ اما در این بین آنچه بیش از همه ذهنها را به خود مشغول کرده، نقش و جایگاه دولت در افزایش قیمت دلار است، که دو برداشت میتوان داشت.
برداشت اول اینکه دولت و تیم اقتصادی آن با اهداف سیاسی خاصی و از روی سناریویی از پیش تدوین شده، قیمت ارز را افزایش دادهاند؛ البته چنین برداشتهایی در گذشته نیز سابقه داشته و از نگاهی شاید بتوان خود متولیان امر در دولت را مسبب بروز چنین نگرشهایی دانست.
باید به این نکته توجه کنیم که افزایش قیمت ارز در نهایت به لحاظ «اقتصادی» (افزایش کسری بودجه و اینکه خود دولت بزرگترین مصرف کننده است) و «محبوبیت» (و مقبولیت) به ضرر دولتها تمام میشود. بنابراین، دولتها غالباً تمام تلاش خود را دارند که مانع از افزایش افسارگریخته قیمت ارز شوند؛ به ویژه که در ماههای اول فعالیت خود باشند.
برداشت دوم در ارتباط دولت و قیمت ارز این است که افزایش قیمت ارز میتواند محصول گفتمان سیاسی و اقتصادی دولت و رویکرد و عملکردهایی باشد که در اجرایی کردن امور سیاسی و اقتصادی در پیش گرفتهاند. از قضا در همین چارچوب، سیاستهای ارزی دولت چهاردهم مورد نقد منصفانه کارشناسان دلسوز نیز قرار گرفت و هشدارهای لازم بیان شد. از این منظر، در برهه فعلی، ورود نرخ ارز به محدوده ۸۵ هزار تومان و کانال های بالاتر محصول سیاستهای ارزی دولت (بازار توافقی) و انتظارات روانی و سیاسی است، نه ورود مستقیم دولت برای کسب درآمد یا اهداف سیاسی. البته ما نقش شرکتهای خصولتی، برخی بانکها و افراد را که از محل افزایش قیمت دلار منتفع هستند، نادیده نمیگیریم و معتقدیم حساب آنها از مجموعه دولت به معنای هیئت وزیران جداست و دولت باید برای مقابله با ورود نامولد آنها به بازار ارز، کنترل و نظارت داشته باشد.
سخن اصلی این است که در برهه فعلی باید افزایش قیمت ارز را از منظر نماگرهای اقتصادی و انتظارات سیاسی ـ روانی تحلیل کرد، نه اینکه آن را به وجود توطئه و نگرشهای حزبی گره زد؛ لذا بیان نظراتی که مبنای علمی ندارند و سمت و سوی متهم کردن دولت را تداعی میکند، میتواند کانون ایجاد ناامیدی و تشتت در جامعه شود. زمانی که دشمن به دنبال انشقاق در جامعه ایران است و به ایجاد دوقطبی در کشورمان امید دارد، نباید با مقصرسازی دولت، آن هم بدون ادله و استدلال معتبر، او را متهم کرد. نقد کنیم، اما نقد «دشمن شاد کن» نداشته باشیم. البته در آن سو دولت نیز باید ضمن شفافسازی، گفتوگو با مردم و شنیدن سخن همه کارشناسان، زمینه هرگونه سوء تفاهم را برطرف کند.
✍(علی محمدی)
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج #لبیک_یا_خامنه_ای #جهاد_تبیین #ثامن_خواهران_بهشهر
🆔 @Ghetei_az_behesht
15.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#قتل_دانشجویان و دانشآموزان
🔺مطالبی که از دیدنش #حیرت خواهید کرد
🔹دریافت فایل با کیفیت جهت نمایش در دانشگاهها و...
#ایران_قوی #اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#لبیک_یا_خامنه_ای #جهاد_تبیین
#ثامن_خواهران_بهشهر
🆔 @Ghetei_az_behesht
1_17083311049.mp3
2.75M
#پاسخ_به_سؤالات
⁉️سؤال ؛ مجلس چه اقداماتی در ارتباط با معیشت مردم و وضعیت اقتصادی انجام داده است؟
🎙دکتر احدیان، دستیار رئیس مجلس
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج #لبیک_یا_خامنه_ای #جهاد_تبیین
#ثامن_خواهران_بهشهر
🆔 @Ghetei_az_behesht
ساکن عراق بود میگفت:📝
شنیدم که تومان ایران به پایینترین سطح خود در برابر دلار سقوط کرده است. احساس شادی عجیبی کردم و به همسرم گفتم: “این یک فرصت بینظیر است، میروم ارز تبدیل کنم تا در سفر آیندهمان به ایران سود ببریم!”
به صرافی رسیدم، جایی که مملو از جمعیت بود. صرافیای را که میشناختم صدا زدم و گفتم: “عجله کن برایم تبدیل کن، تومان ضربه فنی شد!” اما او با لبخندی آرام پاسخ داد: “بله، اما نوبتت را صبر کن!”
در حالی که منتظر نشسته بودم، مردی پنجاهساله با سیمایی موقر و آرام در کنارم نشسته بود. او تسبیحی از خاک کربلا در دست داشت و چشمانش آرامشی عمیق را نشان میداد. ناگهان قطره اشکی بر گونهی صافش جاری شد و با صدایی آرام اما پر از درد گفت:
“برادر، از حرفت دلم شکست.”
احساس شرمندگی کردم و با تردید پرسیدم: “چرا حاجی؟”
او با چشمانی که حکمت سالها را در خود داشت به من نگاهی انداخت و پرسید: “آیا شیعه هستی؟”
سریع جواب دادم: “بله، قطعاً!”
سرش را با اندوه تکان داد و گفت: “به نظر میرسد که آنطور که باید، در زیارت عاشورا تأمل نکردهای… چگونه میتوانی از سقوط ارزش پول کشوری که پرچمدار تشیع است، خوشحال باشی؟ کشوری که مردمش بهای تحریمها و دشمنیها را به دلیل ایستادگی در برابر استکبار و ظلم میپردازند؟”
لحظهای سکوت کردم، سپس پرسیدم: “این چه ارتباطی با زیارت عاشورا دارد؟”
او با اندوه لبخند زد و گفت: “مگر در زیارت امام حسین (ع) نمیگویی: (من با کسانی که با شما در صلحاند، در صلح هستم و با کسانی که با شما در جنگاند، در جنگ هستم)؟ پس چگونه از ضعف اقتصادی کشوری که در کنار مستضعفان ایستاده، خوشحال میشوی؟ کشوری که خون فرزندانش در عراق، سوریه، یمن و فلسطین برای دفاع از عقیده و مقدسات جاری شده است؟ آیا خون فرمانده سلیمانی را فراموش کردهای، کسی که جانش را فدا کرد تا سرزمینهای ما مورد تجاوز قرار نگیرد و ناموسمان محفوظ بماند؟”
سکوتی سنگین بین همه حاکم شد، گویی کلماتش ما را از خواب غفلت بیدار کرده بود. سپس با صدایی پر از یقین ادامه داد:
“من فقط کالای ایرانی میخرم و از حمایت اقتصاد کشورهایی که به سوی سازش رفتهاند، خودداری میکنم. زیرا هر درهمی که به آنها برسد، به گلولهای تبدیل میشود که بر سر کودکان یمن، سوریه و عراق فرود میآید.”
سرم را پایین انداختم و از شادیای که بیمعنا بود، شرمنده شدم…
تومان سقوط نکرد، بلکه ما در آزمون سقوط کردیم، و تومان ما را شرمنده کرد!
حسین_دارابی
🆔 @Ghetei_az_behesht
🌱ای راز نگهدارِ دِل زار کجایی؟
ای برق مناجات شبِ تار کجایی؟
🌱صحرای غمت پر شده از قافله عشق
ای قافله را قافله سالار کجایی؟
#سلامآقایخوبیها
#امام_زمان♥
🆔 @Ghetei_az_behesht
شهیدی که لحظاتی قبل از شهادت امام حسین را زیارت کرد🌷
همسر سردار شهید علی اصغر خنکدار:
🔹️آنقدر دیر به دیر، خانه میآمد که حتی بچه خودش را هم نمیشناخت. یک بار آمده بود مرخصی؛ حمید، بغل پدر شوهرم بود. اصغر گفت: این بچه کیه اینقدر تپل و خشکله؟! پدرشوهرم ناراحت شد؛ اشک تو چشمانش جمع شد و گفت: خدا صدام رو نابود کنه که پدر نباید پسر خودش رو بشناسه.
🔹️شب عملیات والفجر هشت ( ۲۰ بهمن ۱۳۶۴)، تو دل شب وسط اروند خروشان تو قایق به نیروهایش گفت: بچهها! به خدا سوگند من کربلا را میبینم… آقا اباعبدالله را میبینم… بچهها بلند شوید کربلا را ببینید. سخنانش که تمام شد، گلولهای آمد و درست نشست روی پیشانیاش. آرام وسط قایق زانو زد.
🔹️یادمه رفته بودم پیش مادر شهید اصغر؛ میگفت: همون شب ۲۰ بهمن ۶۴ که اصغر شهید شد، دیدم یکی کفن پیچیده دورش برام آوردند. رفتم جلو ببینم کیه ، دیدم رو کفن نوشته: سرباز امام زمان شهید علی اصغر خنکدار
🆔 @Ghetei_az_behesht
#ازحضور_تا_ظهور
📌حضور بسیجیان الزهرا(س) در يادمان دوکوهه
۱۴۰۳/۱۲/۲۹
#راهیاننور
🔸حوزه حضرت خدیجه(س) پایگاه الزهرا(س)
🆔 @Ghetei_az_behesht
🌱ای چاره ساز، مشکل ما را تو چاره کن
برحال خراب عاشقانت، نظاره کن
🌱پرده ز رخ نمی کشی ای ماه دل، مکش
حرفی بزن به جانب ما یک اشاره کن
#سلامآقایخوبیها #امام_زمان♥
🆔 @Ghetei_az_behesht
#ازحضورتاظهور
📌حضور عروسی و داماد و بسیجیان پایگاه الزهرا(س) دراردوگاه شهید جعفرزاره
#راهیاننور
🔸حوزه حضرت خدیجه(س) پایگاه الزهرا(س)
🆔 @Ghetei_az_behesht
#ازحضورتاظهور
📌حضور بسیجیان پایگاه الزهرا(س) در یادمان فتح المبین
#راهیاننور
🔸حوزه حضرت خدیجه(س) پایگاه الزهرا(س)
🆔 @Ghetei_az_behesht
🌱فانی ام، آغاز و پایانی ندارم جز خودت
محیی الاموات من، جانی ندارم جز خودت
🌱در قیامت هم بهشت من تویی یابنالحسن
خوب میدانی که رضوانی ندارم جز خودت
#سلاممولایمن #امام_زمان♥
🆔 @Ghetei_az_behesht
ادعای بیاستدلال!📝
🔸این روزها برخی صفحات مجازی در تکاپوی داغ کردن تنور مذاکره با آمریکا هستند. فهرستی از آوردههای ایرانِ پس از تحریم، جلوی مخاطب میگذارند: «رفع کامل تحریمها»، «گسترش صفحات خورشیدی در کویر لوت به عنوان گرمترین نقطه کره زمین»، «واردات هواپیما و تجهیز ناوگان هوایی»، «بازگشت نخبگان ایرانی» و در انتها تیر آخر را میزنند که با این اوصاف «چرا ما نباید برای حل مشکلاتمان مذاکره کنیم؟»
🔸انگار آمریکا مؤسسه خیریهای است و فقط منتظر پیش قدم شدن ماست تا آنچه را که تمنا داریم برآورده کند! این دوستان که برای مخاطبشان اینقدر جذاب صحبت میکنند، به شکل ماهرانهای «مغالطه ادعای بی استدلال» را به کار بردهاند. ادعای ایشان زیبا و جذاب است، اما با کدام استدلال به این نتایج رسیدند؟
🔸بد نیست نگاهی بر حافظه تاریخی خود بیندازیم و قدری تجربیات گذشته را مرور کنیم. بوش پدر برای آزادی آمریکاییهایی که در لبنان به دست حزبالله به گروگان گرفته شده بودند، یک بیانیه زیرکانه صادر کرد وخطاب به ایران بیان کرد: «دراینباره میتوان همکاری نشان داد و این همکاری تا مدتها به خاطر آورده میشود.» او در بیانیهاش تأکید کرده بود: «حسننیت، حسننیت میآورد.» «اکبر هاشمی رفسنجانی» رئیسجمهور وقت ایران خطاب به آمریکاییها اعلام کرد: «ایران این آمادگی را دارد که با کشورهایی که آمادگی دارند سیاست برخورد مساوی و بدون باجخواهی داشته باشند، با اینها کار کند.»
سرانجام پافشاری ایران اثرگذار میشود و مقامات حزبالله، ظرف دو ماه و نیم بعد گروگانها را «یکی یکی» آزاد میکنند؛ اما پس از گذشت مدتها نهایتاً آمریکاییها گفتند: «ما گفتیم نشان دادن حسننیت باعث حسننیت متقابل میشود، ولی نگفتیم اگر ایرانیان گروگانها را آزاد کنند، بدون توجه به باقی قضایا، به این اقدام پاسخ مطلوب و مساعد میدهیم.»
🔸در گام بعدی، پس از قتل «احمدشاه مسعود»، فرمانده ائتلاف شمال در ۹ سپتامبر ۲۰۰۱ و حمله طالبان به آمریکا، دولت اصلاحات و آمریکا نقطه مشترکی را در افغانستان یافتند. با وجود گام های مهمی که دولت «سیدمحمد خاتمی» برداشت، اما «سید حسین موسویان» رایزن و دیپلمات فعال در دولت اصلاحات در این باره در یادداشتی که در «المانیتور» نوشته، چنین بیان میکند: «مذاکرات بین ایران و آمریکا حتی بعد از کنفرانس بُن نیز ادامه پیدا کرد. اما ناگهان، به معنای واقع کلمه، بمبی منفجر شد. پرزیدنت بوش تنها چند هفته بعد از کنفرانس بن همه ما را با قرار دادن ایران در «محور شرارت»، طی سخنان سالیانهاش در ژانویه ٢٠٠٢، غرق حیرت کرد.»
همچنین پس از تلاشهای فراوان دولت دوازدهم در موضوع برجام، آقای ظریف در سال 1397 و پس از پاره کردن برجام به دست ترامپ گفت: «هیچ توافقی با دولت ایالات متحده آمریکا ارزش جوهری که برایش صرف شده ندارد.»
🔸البته امروز هم جمهوری اسلامی ایران هرگز مخالف مذاکره و گفتوگوی برابر و از موضع احترام متقابل برای دست یافتن به یک توافق منصفانه و تأمینکننده منافع ملی ایران نیست؛ اما تجربه تاریخی ملت ایران و تلخی گامهای مؤثر تهران در مذاکرات پیشین با طرف آمریکایی از یک سو و پیشنهاد مذاکره همزمان با امضای کارزارهای فشار بر تهران از سوی دیگر حکم میکند به تکرار گفتوگوها و امضای معاهداتی با دستاوردهای «تقریباً هیچ» نباید تن داد.
✍(محمد حکیمی)
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج #لبیک_یا_خامنه_ای #جهاد_تبیین #ثامن_خواهران_بهشهر
🆔 @Ghetei_az_behesht