-| گفتارمدیا |-
🔴حملات وحشیانه به جمهوریت 🔗 گفتاری کوتاه درباره این ویدئو ➡️ @GoftarMedia
🔴حملات وحشیانه به جمهوریت
⚠️سالهاست که این جوّ پرتنش و ناآرام علیه شهروندان خارجازکشور وجود دارد. در داخلکشور هم اگرچه فضای سنگین ضدّمشارکت به این شدت نیست اما به فراخور زندگی امن و آرام مردم، همان نقش را در کاهش حضور سیاسی مردم ایفا میکند؛ مردمی که اتفاقات شبیه این ویدئوها را هرگز از نزدیک ندیدهاند و در زندگی روزمرّهی خود در اتوبوس و تاکسی و خانه و مهمانی، از کمترین تنش و از سبکترین درگیریها پرهیز میکنند و بهجای بحثهای سیاسی ترجیح میدهند با آسودگی تمام، زندگی شهروندی آرامی داشته باشند.
در داخل کشور، آنچه در جمعهای خانوادگی، شبنشینیهای رفاقتی، گروههای شغلی، گفتگوهای دممغازهای و کوچه و بازار اتفاق میافتد، مارپیچ سکوت را برای شهروندانی خلق میکند که نه از منافقین هتاکیهای فراوان دیدهاند که پوستکلفت شدهباشند و نه امر سیاسی بهاندازهی رایدهندگان خارجکشور برایشان مهم است. در زندگی اجتماعی شهروندان داخلکشور، چهبسا مهمانیهایی که مطرحشدن بحث سیاسی در آنها، خط قرمزی شده که نباید به آن نزدیک شد تا خداینکرده دلخوری پیش نیاید. چهبسیار جمعهای رفاقتی در پارک یا در کافه و رستوران، که اگر کسی در آن جمعهای دوستانه از انتخابات صحبتکند، با کرشمههای روشنفکرمآبانه و با چندکنایهی منفی نسبت به نظام روبرو میشود. چهبسیار جوانهای رایاولی که تحتتاثیر فضای خانواده ترجیح میدهند در گفتار و عمل یا غیرسیاسی باشند یا اگر به سیاست فکر میکنند، متمایل به ضدنظام. در جمعها و کلونیهای اجتماعی ما، کنایه و متلک به نظام، ناپسند و ضدّارزش نیست. اتفاقات تلخ این ویدئو، امتدادی آوانگارد از فضاهای مخالفت با نظام در داخل کشور است.
اما به این وحشیگریهای فارسیزبانهای خارجکشور، حمله تروریستی به عوامل اجرایی انتخابات در سیستانبلوچستان و ممانعت کانادا از برگزاری انتخابات و برآورد مشارکت ۵۰۰هزار ایرانیِ ساکن کانادا و همچنین کارشکنیهای عربستان را نیز باید اضافه کرد.
برندهی واقعی این انتخابات، حجّاجی هستند که با اضطراب و دعا و توسّل، صندوقهای رأی را در هتلهای مکه و مدینه اتاق به اتاق چرخاندند و همچنین شهروندانی پیروز انتخابات شدند که در موج سنگین بیادبیهای فارسیزبانهای مقیم خارجکشور، شجاعانه جمهوریت نظام را به رخ کشیدند. قهرمان این انتخابات فرهاد جلیل و ابراهیم مرمزی هستند که توسط عوامل تروریستی به شهادت رسیدند و کمترین سهمی از تیترهای اینروزهای اخبار و رسانهها را به خود اختصاص ندادند و تا هفتهی آینده هم، چنان که باید از آنها یاد نخواهد شد.
➡️ @GoftarMedia
⚫️ شهدای جمهوریت
▫️برعکس کیانپیرفلک که هر دو سوی نزاع، او را شهید خود میدانستند و نامش ماندگار شد، شبیه شهدای روز تشییع سردارسلیمانی در کرمان که فراموش شدند...
فرهاد جلیل و ابراهیممرمزی شهدای روز انتخابات هستند که در حمله به صندوق رأی، بهدست عوامل تروریستی بهشهادت رسیدند.
آماج اخبار انتخابات نه اجازهداد سردارها حرف از انتقام بزنند و نه حتی از سمت مقابل، مظلومیت سربازانی که در سیستانوبلوچستان خدمت میکنند دوباره یادآوری شد.
محل شهادت فرهاد و ابراهیم منطقهی راسک بود که بارها مورد حمله تروریستی قرار گرفته و در حمله هشتم تیرماه، سه نفر دیگر نیز مجروح شدند.
شاید اگر این اتفاق در روز انتخابات فرانسه یا روسیه یا آمریکا رخ میداد، نام نگهبانان رای مردم در رسانههای دنیا شنیده میشد.
➡️ @GoftarMedia
May 11
💢 جلیلی و پزشکیان
⬅️اینفوگفتار
جدال گفتمانهای اقتصادی به روایت آمار
➡️ @GoftarMedia
24.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 کرسنت
⬅️ گفتاری کوتاه
دربارهی تاراج بیتالمال
توسط آقای همیشهوزیرنفت
➡️ @GoftarMedia
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 امیرحسین ثابتی؛ متهم به افراطیگری
⬅️ نظر امیرحسین ثابتی نماینده تهران در مجلس درباره دولت جدید و پاسخ او درباره استیضاح پزشکیان در جلسهای که بعد از اعلام نتایج انتخابات با حضور طرفداران سعیدجلیلی برگزار شدهاست.
➡️ @GoftarMedia
25.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 یک سکانس از بازار آزاد
⚠️ اگر درگیری پیش بیاید میزنند و برای پرداخت دیه هم مشکلی ندارند...!
⬅️ ابتدا دقیقهی ۰۱:۴۵ از این ویدئو را ببینید سپس این چندخط را بخوانید؛ این فقط یک مثال از صدها مثال واقعی و عینی، و نه انتزاعی و خیالی، از هرجومرجی است که آنرا کادوپیچ میکنند و با عناوین شیک و با ژستهای فریبنده به خورد مردم ما میدهند. به این زورگویی و انحصارطلبی، برچسب شیک و باکلاس #بازار_آزاد میچسبانند و اگر حکومت اندکتلاشی برای آسودگی مردمِ درراهمانده انجامدهد، با واژهی منفیشدهی اقتصاددستوری به استقبالش میروند!
شبهگفتمانی که سالهاست با شعار بازارآزاد، هیچ پاسخی برای این وادادگی و هرجومرج نداشته، همواره نسخهی عدم دخالت دولت در اقتصاد را تجویز میکند درحالیکه عدم دخالت دولت، همواره به دخالت بنگاهها و کارتلهای قویتر از دولت منجر شده و برخلاف دولت، این کارتلها خود را دربرابر هیچ قانون و مطالبهای پاسخگو نمیبینند.
این مثال، به بسیاری از عرصههای دیگر مانند بازار میوهوترهبار و دخالت شهرداریها در مهار قیمت، بازار املاک و مالیات بر خانههای خالی، و... قابل تعمیم است؛ به اینمعنا که سلب حکمرانی از حاکمیت، به حکومت غیرپاسخگوها و انحصارطلبها و زورگوها منجر میشود. اگر قرار بر انحصار و زورگویی باشد، چرا باید با کلیدواژه بازار #آزاد، به #اسارت مردم دامن زد؟
➡️ @GoftarMedia
May 11
💢کارشناسان اقتصاد یا پیشگویان هراسافکن؟!
⚠️گفتاری کوتاه درباره پیشگوییهای محقّقنشده
🔗 لینک یادداشت
➡️ @GoftarMedia
💢 کارشناسان اقتصاد یا پیشگویان هراسافکن؟!
⚠️ گفتاری کوتاه درباره پیشگوییهای محقّقنشده
⭕️ گزارش بانکجهانی درباره وضعیت اقتصادی ایران در سال۲۰۲۴ منتشر شد و رقمی که برای تورّم در این گزارش ذکرشده، ۳۵.۳درصد است. این درحالیست که از ابتدای دولتسیزدهم تا همین چندماهقبل، بعضی از رسانههای مشهور اقتصادی درباره وقوع "ابرتورّم" یعنی تورّمهای بالای هزاردرصد هراسافکنی بیسابقهای داشتند و برای اثبات ادعای خود حتی به یادداشت دانشجویان رشتهاقتصاد متوسل میشدند.
⭕️ البته در میان چهرههای ناشناسی که ابرتورّم را پیشگویی میکردند نامهای مشهور هم هستند؛ مانند علینقی مشایخی (مؤسس دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه شریف)، علی مروی (مدیر اندیشکده حکمرانی شریف)، مسعود نیلی (مشاور اقتصادی روحانی)، علی سعدوندی (فعال فضای مجازی) و عبدالناصر همتی (رئیس پیشین بانکمرکزی).
➡️ @GoftarMedia
⭕️ کلیدواژهی ابرتورم اولینبار در یکی از جلسات شهیدرئیسی با اقتصاددانها مطرحشد. در آن جلسه مسعود نیلی از «قریبالوقوع بودن ابرتورّم» خبر داد. پس از این پیشگویی بود که رسانههایی مانند دنیایاقتصاد و تجارتنیوز با بزرگنمایی خطر ابرتورّم، زمینههای شکلگیری انتظارات تورّمی را بالا بردند و عرصه را برای حکمرانی اقتصادی دولتسیزدهم در موضوع ارز و سکّه تنگ کردند.
⭕️ بهجز مسعود نیلی، عبدالناصر همتی هم با انتشار یک ویدئو از خود در ۲۷اردیبهشت۱۴۰۲ اشاره میکند که بحثهای دلارزدلایی بیهوده است و بهجای این کارها باید جلوی ابرتورم را گرفت.
همچنین علینقیمشایخی در ابتدای سال۱۴۰۳ میگفت چالش ابرتورم برای اقتصاد ایران جدی است و علیسعدوندی کشورمان را در آستانه ابرتورم میدانست.
⭕️ نکته جالب اینجاست که مهمترین چالش دولتسیزدهم حذف ارز ترجیحی (معروف به ارز جهانگیری یا ارز۴۲۰۰) بود که منشاء تورّم سنگین سال۱۴۰۱ شد. اما در اکثر پیشگوییهای پیش از این تصمیم، نقش حذف ارز۴۲۰۰ مورد توجه قرارنگرفتهبود.
➡️ @GoftarMedia
7.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚫...عوضش امنیت داریم
⚠️تمسخری آسان و بیهزینه و البته نابخردانه
🔗 پس از تماشای ویدئو، این متن را بخوانید. (کلیک کنید)
➡️ @GoftarMedia
🚫...عوضش امنیت داریم
⚠️تمسخری آسان و بیهزینه و البته نابخردانه
⬅️ ویدئوی بالا، چندروز قبل از ترور اسماعیلهنیه منتشر شد. در ایام انتخابات تحمیلشده و زودهنگام ریاستجمهوری، استانهای تهران، البرز، خراسانرضوی، قزوین، فارس، سیستانوبلوچستان، هرمزگان و بوشهر هدف عملیاتهای تروریستی بودند که با پیشدستی نیروهای امنیتی ایران همهی نقشهها خنثی شد. نیروهای امنیتی در این ایام ۷۹مرتبه با گروهکهای مختلف از جمله داعش درگیر شدند که در تمامی این درگیریها، اولا به جریان عادی زندگی مردم کمترین دلهرهای وارد نشد و ثانیا در تمام صحنههای درگیری، تیمهای تروریستی منهدم و سرکردههای گروهکها دستگیر شدند. در شاهکارترین عملیات این ایام، "عبدالله کویته" که طراح اصلی حادثه تروریستی کرمان (سالروز شهادت سردارسلیمانی) بود، در خاک کشورهای بیگانه تعقیب و دستگیر و به ایران منتقل شد.
⬅️ بنابر بیانیهی وزارت اطلاعات -که متأسفانه در بدترین قالبهای تبلیغاتی منتشر شد- طی عملیاتهای سربازان گمنام امامزمان(عج) صدها سلاح و بمب و مهمات کشف و ضبط شد؛ تجهیزاتی که میتوانست هم جان انسانهای بیگناه را بگیرد و هم آب گلآلودی برای ماهیگیری کسانی شود که هر حادثهای را فرصتی برای انتقاد به نظام میدانند.
⬅️ همزمان با ترور اسماعیل هنیه در پایتخت ایران، حوادث همزمان دیگری در پایتخت عراق و لبنان و سوریه و سودان رخ داد که پس از ملاقاتهای نتانیاهو با مقامات مختلف آمریکایی در حاشیهی نشست کنگره آمریکا، بهنظر میرسد این عملیاتهای هماهنگ و همزمان، با پشتیبانی وسیع و دقیق و پرقدرت آمریکا انجام شدهاست.
⬅️ با وجود اینکه چند روز از ترور نافرجام ترامپ نگذشته و همچنین از حجم اخبار ناامنی در اروپا و آمریکا و کشورهای منطقه و دیگر کشورها کاسته نمیشود، اما همچنان عدهای در تلاش اند تا امنیت کشوری را زیر سوال ببرند که کمترین بودجهی نظامی را در ناامنترین منطقهی دنیا دارد و در رسانههای دشمن همچنان یکی از متهمان بسیاری از حوادث از جمله ترور ترامپ (هرچند بهدروغ) به شمار میرود.
➡️ @GoftarMedia