🔻در ستایش شمایل سیاسی سعید جلیلی
🔻 #سجاد_صفار_هرندی
من «جلیلیچی» نیستم. سال ۹۲ به او رای ندادم. دور اول انتخابات همین امسال هم به او رای ندادم. به ضعفها و محدودیتهای او در مقام یک سیاستمرد واقفم. اما حالا که پس از سه هفته ممنوعیت سخن گفتن درباره نامزدهای انتخاباتی امکان نوشتن یافته ام دوست دارم از او بنویسم. از سعید جلیلی که به نحو کمنظیری نماینده بخش بزرگی از فضیلتها و زیباییهای انقلاب اسلامی پنجاه و هفت در سیاست ملی ماست.
اگر آرمان پنجاه و هفت پیوند یافتن و بلکه یگانه شدن دین و سیاست در متن حیات مدنی بود، این یگانگی نخست باید در وجود سیاستمرد محقق شود. جلیلی به وضوح مصداق این معناست. پیشتر نوشتم که مهمترین میراث شهید رییسی سیاست تقواست و اینک باید افزود که میراثدار او از این جهت بیشک سعید جلیلی است. با این ملاحظه که آنچه برای سید شهید با شمّ و غریزه محقق بود، برای جلیلی با نحوی تفصیل و نظرورزی همراه شده است. نحوی درک سازوار مبتنی بر دیانت از سیاست و مقاومت و عدالت که در جزئیات مشی عملی و زیست شخصی نیز متبلور است. و این فقط مربوط به امور کلان سیاست نیست؛ شاید به چشم کسانی خرد و کم اهمیت به نظر برسد، برای من اما اینکه سیاستمداری داریم که در اوج مشاجره پینگیپنگی مناظره دونفره، وقتی رقیب قرآن میخواند، ملتزم به امر «فاستمعوا له و انصتوا» لب از سخن میبندد، قیمتی است. اینکه مجاهد جانبازی داریم که زخم و جراحت خود را محمل تبلیغ سیاسی قرار نمیدهد (شاید هنوز هم بسیاری از مردم جانباز بودن او را ندانند) ارزشمند است. اینکه نامزد انتخاباتی داریم که در نحوه عمل خود، در گفتن و نگفتن، در رفتن و ماندن، بیش از هر چیزی حجت شرعی را در نظر میآورد همان لحظه طلایی سیاست پنجاه و هفتی است.
جلیلی امروز خیلی بیش از گذشته در منظر و مرئی وجدان ایرانی ما حاضر است. میدانم که بابت جمله بعدی ملامت و تمسخر خواهم شد اما چه باک؟ این وجدان ایرانی هر چند به او رأی ندهد اما عمیقا دوستش دارد. همچون شمایلی از فضیلتهای بنیادینی که مدینه ما را برافراشته است: تقوا، شجاعت، سلامت، سادهزیستی و مردمداری. ممکن است بسیاری بترسند و ترجیح دهند که در این شرایط سخت و خطرناک چون اویی سکان کشور را به دست نگیرد. اما این ترس به خلاف تصور همراه با نفرت نیست. تلاش دو هفته اخیر برای نفرت ساختن حول جلیلی موفق نبود (به خلاف مورد احمدی نژاد در سال هشتاد و هشت). فضیلت و تقوا چیزی نیست که از نظر انسان ایرانی نکتهسنج مخفی بماند و او کسی را که به این زیور آراسته است، نمیتواند دشمن بدارد.
همچنین این ترس چندان مربوط به ویژگیهای شخصی جلیلی نیست. در واقع این ترس، ترس از تنگ شدن زندگی و مجال و امکانهای آن (خواه در پرتو سیاست حجاب و محدودیت اینترنت یا نزاع با قدرتهای جهانی) به حفرههای بزرگی در کلیت سیاست انقلابی باز میگردد. بار دیگر مسائل جلیلی را به یاد آوریم: اینکه جلیلی زبان تخاطب با بخش مهمی از مردم را ندارد، اینکه ایدهای در نسبت با تکثر واقعاً موجود در ایران امروز ندارد، اینکه ایده آزادی در منظومه او جای روشنی ندارد و اینکه ایده امکان پیشرفت بدون همراهی با هژمونی غرب هنوز اعتماد و امید چندانی بر نمیانگیزد، جملگی به کاستیهای اساسی نیروی انقلاب و گفتار و طرح سیاسی آن باز میگردد. اگر این خللها زیر عبای پوشاننده شهید رییسی و سیادت و صفا و معنویت او از نظر مخفی شده بود (که البته چندان هم نشده بود) به معنای حل و فصل آنها نبود. و مسیر آینده مسیر در انداختن طرحی نو و حل و فصل واقعی این کاستیهاست. با مشاجره ملالآور تعیین مقصر و سرزنش متقابل در میان نیروهای انقلابی گامی به پیش برداشته نمیشود.
شمایل محبوب و دوست داشتنی جلیلی اینک به مثابه یک سرمایه سیاسی متعلق به نیروهای انقلاب است. من تصور میکنم روند وقایع ماهها و سالهای پیش رو ارزش اجتماعی این سرمایه را بالاتر نیز خواهد برد. اما گشایش آینده ما در هزینه کردن مسرفانه این سرمایه نیست. در تلاش جدی و سخت کوشانه و بیرحمانه برای حل مسائلی است که موجد ترس فوق الذکر میشود. کاش سعید جلیلی خود به محور این تلاش تبدیل شود.
🆔@Dailynotes20
📗 مقتل شناسی (اصول، تاریخچه و راه های دستیابی به مقاتل)
📝 نجم الدین طبسی
📝 تحقیق: حمیدرضا بیگدلو، حسن بلقان آبادی
🔹 چاپ اول
🔹 وزیری
🔹 سلفون سخت
🔹 380 صفحه
🔹 350.000 تومان
📖 با وجود تلاش هایی که در زمینه مقتل شناسی و موضوعات مرتبط با آن صورت گرفته، هنوز جای خالی اثری که بتواند با ارائه تصویری نسبتا کامل از مباحث مربوط به مقتل، پاسخگوی سوالات و ابهامات و تبیین کننده اصول حاکم بر آن باشد، احساس می شد؛ لذا این اثر تدوین گردید که حائز امتیازات ذیل است:
1. بررسی مقتل و علل اهمیت آن
2. بررسی تحلیلی رویکرد شیعه در نقل مقتل
3. تبیین جریاناتی که با نقل مقتل مبارزه کردند
4. بحث و بررسی پیرامون معیار اعتبار سنجی مقاتل از منظر شیعه
5. بررسی تحلیلی انتقادی مهم ترین منابع عامه با تکیه بر نقل مقتل
6. بررسی تحلیلی انتقادی اصول جرح و تعدیل عامه در مورد مقتل
7. بحث و بررسی از قاعده «تسامح در ادله سنن» و نقش آن در نقل مقتل
8. بحث و برسی پیراون راه های دستیابی به مقاتل همراه با ارائه شواهد تاریخی
9. ارائه الگو برای مقتل خوانی و معین نمودن خطوط قرمز روضه و زبان حال
#تازه_نشر
🌐 https://dalilema.ir/19376
✴️ https://eitaa.com/dalilemapub
🆔 @dalilema_admin
☎️ 02537733413 - 02166464141 - 05132237113
📱 09351644988
7.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
انتخابات تموم شد ولی شجاعت هموطنانمون رو یادمون نمیره که چطوری پوزه سگهای چاهزاده رو به خاک مالیدن 💪🇮🇷
🆔@Dailynotes20
هدایت شده از موکب آنلاین با ولایت تا ظهور
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹 توصیه شهید جمهور به همه ما، خوب گوش بدید. ما نباید ناامید باشیم، امام حسین رو داریم، عاشورا رو داریم...
هدایت شده از موکب آنلاین با ولایت تا ظهور
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺آیا لخت شدن و بالا پریدن در هیئت اشکال داره؟!
📣پاسخ مقام معظم رهبری
🔺 تذکر امام خامنهای به مداحان و عزاداران
#محرم
#اللهم_عجلـــ_لولیک_الفرجـ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌ غُـر نزن، قِـرررر بده
🆔@Dailynotes20
🟨🟨 میزان مشارکت مرفه ترین و برخوردارترین نقطه کشور: تهران بزرگ 24 درصد
میزان مشارکت محروم ترین و مستضعف ترین نقطه کشور: ایلام 62 درصد
🟢 #امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند:
🍃 ای مالک خواص و برخورداران از همه طلبکارتر و از همه دیرتر راضی میشوند؛ عموم جامعه را دریاب!
💠 #امام_خمینی رحمةالله عليه:
🍃 من یک موی کوخ نشینان را با کاخ کاخ نشینان عوض نمی کنم، مستضعفین را دریابید، اینها صاحبان اصلی این انقلاب اند.
🆔@Dailynotes20
بیانیه تحلیلی درباره انتخابات ۱۴۰۳: برادران و خواهران انقلابی!
کمربندها را محکم ببندید...
@syjebraily
🆔@Dailynotes20