فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#جعفر_پناهی کارگردان ایرانی با انتشار این ویدئو در صفحهی #اینستاگرام خود نوشت:
"لطفا به این دو فیلم👆 با دقت توجه کنید، فيلم اول از دوربین مداربسته يكی از خانەهای مسکونی که ثابت میکند ماموران چگونه شیشه منازل مردم بی دفاع را تخریب میکنند. و فیلم دوم
که نشان میده ، یک نفر در طبقه بالای ساختمان بانک ملی بهبهان که آتش گرفته، گرفتار شدهاست. مردم برای نجات او از یک نردبان استفاده میکنند و نهایتا او را از مهلکه خارج میکنند. حال خود قضاوت کنید
که خشونتگر، اغتشاشگر، آشوبگر، آشوب طلب و اوباش چه کسانی هستند."
و منظور او این بود که نیروهای امنیتی اغتشاش گر و خشونت طلب هستند
حالا با نگاه انتقادی دوباره به این فیلم نگاه کنید👇👇👇
💡 لباس ناجا این مدلی نیست
💡وسط کلاه ضد شورش خط سفید ندارد و جلوی آن آرم دارد.
💡هیچ مامور خشونت طلبی با تفنگ پینت بدل به جنگ اغتشاشگرهای مظلوم نمیره
💡مامورین جنگ شهری کوله پشتی به دوششون نمیندازن. مگه دارن میرن اردو؟
و خیلی اشکال دیگه که به این فیلم هست.
حواسمون باشه دشمن در لباس ایرانی های خائن به وطن جای شهید و جلاد رو عوض نکنه
#محمدحسین_نژادی
@HOD8HOD
اصول #معاشرت_مجازی از منظر دین
🕌کنترل دوستی و دشمنی: در دوستی و دشمنی خود با دیگران رضای خدا را در نظر بگیریم و از اعتدال خارج نشویم.
امام علی (ع) می فرماید : دوستی نباید درحدی باشد که مایه مشقت گردد.
🕌دقت در انتخاب دوست و معاشر:
همه ما دوستانی داریم که با آنها معاشرت داریم و از آنها تاثیر میگیریم. دوستان مجازی ما نیز بر ما اثر گذار هستند. دقت کنیم ما به رنگ جماعتی خواهیم شد که با آنها بیشتر معاشرت داشته باشیم.
🕌اعتدال و میانه روی در معاشرت:
در معاشرت نیز افراط و تفریط هر دو مذموم و ناپسند است، هم معاشرت زیاد و هم قطع ارتباط با مردم. فضای تعاملی جدید در محیط سایبری اگرچه باید مورد بهره برداری قرار بگیرد اما نباید از اعتدال خارج شود و ارتباطات خارجی ما را خراب کند. رابطه ما با خانواده مهمترین آنهاست.
🕌امتحان همنشین:
معاشرت ما در فضای مجازی گاهی به ملاقات خارجی و یا بده و بستان مالی می انجامد. قبل از هرگونه کاری که منجر به پشیمانی شود طرف مقابل را امتحان کنید. حضرت علی ع فرمودند: اعتماد به هر کس قبل از آزمایش او، از ناتوانی است.
🕌معاشرت به تناسب افراد:
در فضای مجازی افراد مختلف با روحیات مختلف زندگی می کنند؛ جماعتی زود رنجند، جماعت دیگر سعه صدر دارند، عده ای بذله گو هستند و گروهی جدی. بدیهی است با این همه روحیات مختلف، انسان نمی تواند با همه افراد با یک روحیه رفتار نماید.بلکه با هر کس باید طبق شناختی که از روحیه او دارد، معاشرت نماید.امام علی (ع) می فرماید: کسیکه متناسب با خلق و خوی مردم با آنها معاشرت و رفتار کند از شر آنها در امان ماند
🕌رعایت حق معاشر:
امام سجاد ع درباره حق معاشر می فرماید: اما حق معاشر بر تو این است که او را نفریبی و با او دغل نکنی و به او دروغ نگوئی و غافلش نساخته، و گولش نزنی.و برای او کارشکنی نکنی و...
آفت فضای مجازی فریب و دروغ و بدخواهی است. همانگونه که مراقبیم فریب دیگران را نخوریم به دیگران نیز در این فضا دروغ نگوییم.
🕌احترام و دوستی متقابل
یکی دیگر از اصول معاشرت در اسلام دوستی، رفاقت و احترام بر اساس مقدار ارزشها است.از نظر اسلام هر چه فرد به ارزشهای اسلامی پایبندتر باشد و از درجه علمی و اجتماعی بالاتری برخوردار باشد احترام او واجبتر و مهمتر است . البته احترام متقابل و دوطرفه میباشد. در سوره بلد می فرماید: و تواصوا بالمرحمه یکدیگر را توصیه می کنند به رأفت و رحمت و ملاطفت.
#تفکر_اخلاقی
#محمدحسین_نژادی
پژوهشگر سواد رسانه
به ما بپیوندید👈
@HOD8HOD
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در این گیف به ٣ نفر اول گفته شده که با شنیدن صدای زنگ بلند شوند و بنشینند، افراد بعدی از موضوع خبر ندارند!!
وقتی رسانه ها یک نوع خاصی از رفتار را منعکس می کنند باقی مردم بدون آنکه دلیل خاصی برای آن رفتار داشته باشند از آن تبعیت میکنند.
@HOD8HOD
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#سواد_رسانه_ای
👈 چگونه اخبار جعلی را در فضای مجازی تشخیص دهیم؟
👈 این ویدئو را ببینید.
@HOD8HOD
#خباثت_انگلیسی و #سندرم_استکهلم
سندرم استکهلم پدیده ایست روانی که در آن گروگان احساس مثبت نسبت به گروگانگیر پیدا میکند و در مواقعی این حس وفاداری تا حدیست که از کسی که جان/مال/آزادیش را تهدید میکند، دفاع نموده و به صورت اختیاری و با علاقه خود را تسلیمش میکند. در این پدیده روانی فرد بیمار قدرت تصمیم گیری درست را از دست میدهد.
در پی شهادت حاج قاسم سلیمانی بسیاری از کاربران عادی شبکه های اجتماعی در صفحات شخصیشان با آن همدردی کردند. کاربرانی که به اعتراف بی¬بی¬سی و سایر شبکه های معاند جبهه مقاومت الزاما آنها را از فعالان شبکه های اجتماعی طرفدار حکومت ایران نمیشد بر شمرد.
این پدیده وسیع و بینظیر ضمن آنکه نشان از نفوذ واقعی جبهه مقاومت در قلوب مردم دنیا داشت بغض و کینه بنگاه های خبری و مراکز جنگ روانی غرب را نیز برانگیخت و تمام بافته های آنان برای انکار قدرت معنوی مقاومت را رشته کرد به گونه ای که بنگاه خبری بی¬بی¬سی در اقدام حرفه ای و البته غیر اخلاقی با تایید حجم وسیع همدردی مردم در تمام منطقه و دنیا آن را نوعی بیماری روانی ( #سندرم_استکهلم ) دانست و به خیال خود با این کار ضمن انتقام از مردم منطقه و جهان از اهمیت این واقعه روانی کاست.
شیوه مواجهه حرفه ای بی¬بی¬سی با پدیده نفوذ مقاومت در قلبها
ابتدا این واقعه را تایید کرد تا با القای حس بیطرفی به مخاطب، گامهای بعدی را برای اقناع او حساب شده تر بردارد. بدیهی است هرگونه انکار این حجم ارادت قلبی به حاج قاسم نه تنها قابل انکار نیست بلکه انکار آن اعتبار رسانه را به شدت میکاهد. کاری که رسانه های غیر حرفه ای معاند از انجام آن ابا نداشتند اما بی¬بی¬سی پیر هرگز این کار را نکرد.
در گام بعد بی¬بی¬سی این پدیده بزرگ و واقعی را با یک بیماری روانی به نام سندرم استکهلم مقایسه کرد تا از اهمیت نفوذ قلبی به اندازه یک بیماری روانی بکاهد و مخاطب مخالف سیاستهای خود را سرزنش کند. او این کار را با تهیه گزارش علمی و خبری انجام داد تا میزان باور پذیری آن را بیافزاید و در مخاطب خود تردید ایجاد کند.
بی¬بی¬سی چنین مقایسه ای را از زبان خود انجام نمیدهد بلکه آن را به مخالفان جبهه مقاومت نسبت داده تا ضمن پر رنگ کردن نقش و قدرت طرفداران جبهه مخالف هرگونه بار منفی چنین نسبت دادن و اهانتی را از خود دور کند و همچنان خود را داوری بیطرف در مناقشه یکسان ایران و آمریکا معرفی کند.
بی¬بی¬سی آگاهانه از پرداختن به این مساله که گروگان گیر کسی است که از هزارن کیلومتر دورتر از مرزهای سرزمینی یک کشور بدون دعوت و خواست قلبی مردم آن آمده و هر روز بخاطر توطئه ها و فتنه های آن مردم آن کشور کشته می شوند طفره می رود کسی را گروگانگیر معرفی میکند که با دعوت مقامات رسمی آن کشور و گروه های مردمی آن به آن کشور سفر میکند و اینگونه جای شهید و جلاد را عوض میکند.
یک مقایسه و این همه نتیجه تنها از بنگاه خبیث بی¬بی¬سی و صاحبان کارکشته و حرفه ای آن بر میآید. مخاطب در مواجهه با بی¬بی¬سی باید هوشیاری بیشتری داشته باشد.
#محمدحسین_نژادی
پژوهشگر سواد رسانه
َ@HOD8HOD
#خباثت_انگلیسی و #جنگ_روایتها
💢 بنگاه جنگ روانی بی بی سی سعی دارد با تولید و بازنشر روایتهای متعدد از شهادت سردار سلیمانی روایت غالب را تقلیل داده و از اثر آن بکاهد.
💢روایت غالب روایتی است که حتی سرلشگر زاهدی نخست وزیر ایران در زمان شاه مخلوع نیز آن را قبول دارد.
این روایت سلیمانی را فرماندهی شجاع معرفی می کند که به جنگ داعش و تروریست رفت و آن را شکست داد اما ناجوانمردانه توسط تروریست دولتی آمریکا ترور شد.
💢قبلا نیز بی بی سی موج همدردی مردم با حاج قاسم و شهدای جبهه مقاومت و اعلام انزجار عمومی از ترامپ و جبهه غرب را با سندرم استکهلم مقایسه کرده بود تا با انگ زدن به احساس پاک و مقدس مردم ایران و منطقه آن را تا یک بیماری روانی تقلیل دهد.
💢اگر به جریان غالب در شبکه های اجتماعی تلگرام، اینستاگرام و ... بیندازیم تنها 2 درصد از این موضع گیری های مجازی به ابراز شادی و رضایت از شهادت سردار سلیمانی پرداختند آن هم در دنیای فیکی که بسیاری از کاربران اینگونه پیج ها و کانال ها از گردان های سایبری سعوی و صهیونیستی هستند. اما بی بی سی بازهم سعی دارد این روایت 2 درصدی ارتش فیکها را در مقابل روایت بیش از 60 درصدی قرار دهد که سردار را قهرمان مبارزه با داعش می دانند و با اینکار به جنگ روایت غالب از سردار رفتند.
💢اینستاگرام و توئیتر نیز به شیوه خود و البته غیر حرفه ای به جنگ روایت غالب رفتند. آنها در حالی پستهای کاربران و رسانه های ایرانی در حمایت از حاج قاسم را حذف کردند که بسیاری از رسانه های ضد انقلاب آزادانه بر علیه سردار سلیمانی پست منتشر می کردند.
💢شیوه دیگری که برای تقلیل روایت غالب برگزیدند تقلیل عمل خبیث ترور دولتی آمریکا به دستور ترامپ بود. رسانه های غربی و بی بی سی تلاش دارند ابنگونه القا کنند که ترامپ خودسرانه دستور ترور سردار را داده و دولت مردان دیگر آمریکا به شدت مخالف چنین کاری بودند.
💢از جمله کارهای دیگری که اینبار سعودی ها برای تقلیل روایت خباثت آمریکایی به خرج دادند پخش تصویر خلبان زنی بود که ادعا می کردند در حمله به اتومبیل سردار دخیل بوده است. اما کاشف به عمل آمد که این زن تنها یک مدل برای تبلیغات تجهیزات هوایی است و نه یک خلبان هواپیمای جنگی.
💢اگر به اخبار شهادت حاج قاسم و نوع روایتگری های بی بی سی و رسانه های غربی دقت کنید نمونه هایی ازین دست می بینید که همه تلاش دارند از غلبه روایت قهرمانی حاج قاسم بکاهند و اگر بتوانند از او یک قاتل نیز بسازند. به نمونه برنامه های گفتگو محور بی بی سی نگاه کنید. با این سوال برنامه گفتگویی را ترتیب می دهند که ایا نزاع بر سر زیاده خواهی بود یا جنگ عدالت؟ و بعد با این سوال ادامه می دهد آیا قاسم سلیمانی یک قهرمان ملی بود و یا جزیی از ماشین سرکوب و دخالت منطقه ای ایران در منطقه؟ و با طرح چنین گفتگوهایی یاد ایام پر از دشواری منطقه که گرفتار داعش شده بود را از ذهن دور کرده و تصور یک انسان زیاده خواه را به ذهن متبادر می کند.
💢جمله آخر را با این سخن جوان عراقی پایان می دهم که با حالت حزن و گریه می گفت سردار سلیمانی وقتی به کمک ما آمد که داعش دست زنان ما را بسته بود و آنها را به اسارت گرفته بود.
#محمدحسین_نژادی
پژوهشگر سواد رسانه
@HOD8HOD
#جنگ_نمادها در #جنگ_روایتها
قدرت انتقال معنا در واژگان به اندازه #نمادها نیست زیرا زبانها خاص مردم یک منطقه هستند و نمادها به شکل وسیعتر و عمیقتری معنا را منتقل میکنند. از آنجا که نمادها معنای اساطیری نیز دارند مدت زمان بیشتری میمانند و چون غیر مستقیم و هنرمندانه به معنا اشاره دارند توجه بیشتری را به خود جلب میکنند.
خبر شهادت سردار سلیمانی که مانند بمبی تمام دنیا را لرزاند جبهه وسیعی از رسانه های سنتی و مدرن را درگیر خود کرد. #جنگ_روایتی شدید شکل گرفت و به طبع آن نمادها با هم درگیر شدند. از ترامپ که خبر شهادت سردار را با توئیت #پرچم_آمریکا که نماد میهن پرستی بود داد تا حاج قاسم که پیش از شهادتش به ترامپ نماد قمار باز را داده بود.
اما به سرعت در جنگ نمادها، نمادی که ترامپ بکار گرفته بود (پرچم آمریکا) مغلوب شد. بسیاری از توئیتها پرچم آمریکا را روی تابوتی کشیدند و #لایکها که نماد دوست داشتن و پسندیدن بود نماد سربازان آمریکایی شد که قرار است در جنگ پیشرو کشته شوند هر لایک یک کشته. در حقیقت بازی با تابوت، پرچم آمریکا و لایک چنان معنای قویی درست کرد که به سرعت پاسخ توئیت ترامپ قمارباز شد و معنای ضد معنای ترامپ را ساخت.
اما جنگ نمادها را سید حسن نصرالله ادامه داد. او #کفش_حاج_قاسم را به نمادی بدل کرد تا ارزش #سر_ترامپ را به مردم بفهماند. ارزش کفشهای حاج قاسم از سر ترامپ بیشتر است. بعد او در حالیکه یک دستش را به صورت عمودی نشان میداد و دست دیگرش را به صورت افقی روی آن قرار داد اعلام کرد سربازان شما عمودی آمدند اما افقی بر میگردند. قدرت معنایی این نماد بسیار بیشتر از آن بود که سخنران بخواهد به سربازان آمریکایی خبر مرگ آنها را بدهد. از حالا آنها هر سطح افقی را ببیند بیاد تابوتهایی می افتند که قرار است با خوابیدن در آن یک لایک برای سخن سید حسن باشند.
حماقت ترامپ در بازی با نمادها تمامی ندارد او که به شدت از بازتاب وسیع شهادت سردار یکه خورده، افسرده و مضطرب شده اعلام کرد به #نمادهای_فرهنگی ایران نیز رحم نخواهد کرد. این تهدید که یادآور حمله وحشیانه #داعش به نمادهای فرهنگی در سوریه و عراق بود داد #فرح را نیز درآورد. فرح پهلوی که ملکه پادشاهی وابسته به آمریکا بود و در زمان قدرتش هرگز کاری نکرده بود تا باعث خشم آمریکا شود اما اینبار بیانیه¬ای محترمانه صادر کرد که به ترامپ و آمریکا بگوید حمله به #میراث_فرهنگی یک کشور حمله به سرمایه جهانی است.
شما در این جنگ سخت روایتها چه نمادهای دیگری را میشناسید؟
#محمدحسین_نژادی
پژوهشگر سواد رسانه
@HOD8HOD
محمدحسین نژادی:
فیک نیوز
۱_ چند موشک از ملارد به نقطه نامعلومی شلیک شد.
۲_ پدافند هوایی ایران هلی کوپتر جنگی آمریکا در خلیج فارس را هدف قرار داد.
3_ فوری: حمله حشدالشعبی به پایگاه عین الاسد.
4_ در اثر موشک باران پایگاه های آمریکایی تنها چند عراقی زخمی شدند و هیچ آمریکایی کشته نشده.
کدوم منبع خبری اینها رو تایید میکنه؟
به منابع این اخبار توجه کنید:
۱- منابع محلی. خبر (1 تا 3)
۲-منابع رسمی به نقل از منابع محلی.
۳- منابع رسمی(خبر4)
اینکه منابع محلی ممکنه اشتباه کنن بحث مفصلی داره و اینکه چرا منابع رسمی از منابع محلی نقل می کنند هم در جای خود بحث میشه. اما چرا منابع رسمی؛ خبر دروغ رو منتشر می کنند. دیشب سی ان ان و فاکس نیوز نیز به جمع تولید کنندگان خبر فیک پیوستند و البته قبلا نیز سابقه چنین کاری را رویترز با سابقه و اعتبار بیشتر داشته. اینکه تنها چند عراقی در پایگاه عین الاسد مجرح شدند خبر فیکی که به سرعت از طرف مسئولین عراقی تکذیب می شود.
توجه کنید رسانه های معتبر دنیا اگرچه حرفه ای هستند اما ابزار جنگ روانی دولتهایشان هستند. وقتی خبر انتقام موشکی ایران به صدر اخبار دنیا منتقل می شود رسانه های حرفه ای اصل خبر را نه تنها انکار نمی کنند بلکه خود نیز به انتشار آن اخبار دامن می زنند تا به اصطلاح اعتماد و توجه مخاطب خود را حفظ کنند اما این رسانه ها با روایت قدرت و برتری جریان رقیب چه می کنند؟
اخبار انتقام موشکی ایران صرفا خبر انتقام نبود بلکه روایتی از قدرت موشکی ایران را به رخ جهان رساند و پوشالی بودن سامانه های دفاعی آمریکا را اثبات کرد. رسانه های حرفه ای با ساختن اخبار فیک که ضمن تایید اصل خبر اهمیت آن را کاهش می دهد در واقع به ساخت سیل بندی مقطعی در مقابل روایت غالب می سازند تا در فرصت مناسب روایت های جدیدی برای آن بسازند. اینکه تنها چند نیروی عراقی زخمی شده و هیچ آمریکایی آسیب ندیده است ازین باب است.
رسانه های حرفه ای در این هنگام به منابع محلی استناد می کنند در حالیکه خبرگزاری حرفه ای مانند رویترز و دیگران در آییننامه خود بندی دارند که تمام اعضای این سازمانهای رسانهای را ملزم میکند همواره با ذکر دقیق نام منابع، اخبار حساس درباره تحولات مهم جهانی را گزارش کنند. در این آییننامه ها، استناد به منابع بینام، تنها به عنوان آخرین راهکار و صرفا در مواردی نادر مجاز شمرده شده و در عین حال تأکید شده است که این منابع غیرقابل اتکاترین منبع برای خبرنویسی هستند. اما ظاهرا زمانی که پای اخبار ایران در میان است، این اصول برای آنها چندان محلی از اعراب ندارد.
راهکار
اگر منابع محلی بودند حتما سند و دلیل بخواهید. اگر دلیل و سندی نداشتند آن را باز نشر نکنید.
اگر منابع دسترسی به خبر شما رسانه های بزرگ دنیا هستند فریب اعتبار آنها را نخورید حتما اخبار را از چند منبع متفاوت از جریان ها مخالف جستجو کنید و اصل واقعه را از برایند بین چند خبر به دست بیاورید.
#محمدحسین_نژادی
پژوهشگر سواد رسانه
@HOD8HOD
#مغالطه مقایسه بین هواپیمای مسافری اوکراین و IR655
سقوط هواپیمای اکراینی و درگذشت تعداد زیادی از هموطنان ما جانسوز است اما تطهیر آمریکا به بهانه این اشتباه توسط افرادی مثل صادق زیبا کلام مثل نمکی است که بر زخم پاشیده باشند. به بهانه این مقایسه لازم شد نکاتی را بنویسم.
ناو آمریکایی وینسس نه نیروی دفاعی ما بود و نه برای دفاع از مردمش ماموریتی داشت. این ناو به قصد ضربه زدن به ما کیلومترها از خاک و آب خود دور شده و در وقت شلیک موشک وارد آبهای سرزمینی ایران شده بود. این درحالی است که سامانه پدافند هوایی ایران صرفا جهت جلوگیری از تهدیدهای اینچنینی و به جهت دفاع از مردم راه اندازی شد. و علت اشتباه صورت گرفته هم تهدیدهای شدیدی که آمریکا برای ضربه زدن ایران داشت به اشتباه افتاد.
ناو جنگی وینسنس در ساعت 10:25 صبح به هواپیمای مسافربری شلیک کرد. ویلیام راجرز، ناخدای ناو وینسنس در حالی تصمیم میگیرد موشک خود را پرتاب کند که غیر نظامی بودن هواپیما تایید شده بود اما پدافند هوایی ما در ساعت 1:30 بامداد و در تاریکی هوا مرتکب این اشتباه شد. هرچند توجیه این اشتباه دفاعی که باعث کشته شدن انسانهای بیگناه شد درست نیست اما مقایسه آن با اقدام جنگی ناو آمریکایی بسیار بی انصافی است.
اگرچه آمریکایی¬ها بلافاصله به اشتباه خود اعتراف کردند (و به دروغ گفتند کارشان عامدانه نبود) ولی هرگز عذرخواهی نکردند و چیزی که هرگز کسی نتوانست آن را توجیه کند اهدای مدال شجاعت به ویلیام راجرز فرمانده ناو وینسنس آن هم پس از آنکه مشخص شد وی یک هواپیمای مسافربری را مورد هدف قرار دادهاست بود در حالیکه اگرچه در ایران دیر به این اشتباه اقرار کردند لیکن بلافاصله عذر خواهی کرده و سردار حاجی¬زاده از خدا طلب مرگ کرده و اعلام کرده است که سالها جان خود را فدای مردم کرده است.
به واقع افرادی که ظاهرا وطنی هستند چرا از اقدام ناو آمریکایی دفاع کرده و سامانه دفاع وطنی را محکوم می¬کنند. مگر غیر از این است که مدافعان یک کشور اگر تضعیف شوند موشکهای دشمن بعد از شلیک قدرت تمایز ندارد و مزدوران موافقان خود را نیز خواهد کشت.
@HOD8HOD
شریک جرم والدین ناآگاه اینستاگرامی نباشیم
سمیرا راهی، روزنامهنگار
من ۹ ماه است خاله شدهام. خالهی دخترکی بازیگوش و زیبا و دوست داشتنی. از همان روز اولی که توی بیمارستان چند ساعت بعد از به دنیا آمدنش از زیر لامپ مهتابی انگشتم را گرفت و نگاهم کرد تا همین حالا هزاران هزار عکس دارم. عکسهایی که برخلاف روال این روزها در یک آلبوم چاپی جا خوش کرده است. اینها را گفتم تا برسم سراغ اصل مطلبی که جمعهی پیش به دعوت یکی از دوستانم در جلسهی اولیهی یک کمپین مسوولیت اجتماعی حضور داشتم. کنار دستم خانومی نشسته بود که بعد متوجه شدم دخترکی که دارد بین گارسنها و روی ترولی رستوران دست به دست میشود دختر همین خانم کنار دستی من است که از قضا یکی از بچههای اینفلوئنسر اینستاگرامی است.
دخترک زیبا و دلنشین و دوست داشتنی با چشمهایی روشن. خب راستش از اینکه برای این خانم از عدم انتشار عکس خصوصی فرزندش در فضای مجازی صحبت کنم منصرف شدم چون با افتخار زیادی از طرفدارها، شیفتگان و فالوورهای دخترک صحبت میکرد و با تعجب از من پرسید «شما دختر من را نمیشناسی؟» با سکوت و لبخند گذشتم. تا اینکه شروع کرد به صحبت دربارهی سختیهای مادر یک کودک معروف در فضای مجازی بودن. از اینکه روزانه دهها مسیج خصوصی با محتوای تهدید به اسیدپاشی، چاقو کشی، کشتن و حتی دزدیدن بچه میگیرد! عجیب بود که با آرامش و عادی بودن تمام این اتفاقات را شبیه قصهای معمولی تعریف میکرد تا اینکه چیزی گفت که من هنوز تا همین لحظه که مشغول نوشتن این یادداشت هستم باورش و تحمل ترسی که به من وارد کرد غیرممکن است.
گویا مردی ثروتمند از یکی از شهرهای جنوب شرقی ایران ماهها با پیشنهادهای میلیاری، هدیه دادن خانه در شمال شهر تهران و حتی کشورهای اروپایی از خانواده درخواست کرده است در ازای اینها دخترک را به او بدهند. چیزی شبیه خریدن یک لیوان برای چای خوردن! موضوع برای من قابل هضم نبود. عرق سردی که روی دستهایم نشست، حال بدی که داشتم قابل وصف نبود. اما انگار مادر دخترک مشغول تعریف یک فیلم سینمایی هالیوودی بود.
ماجرای خطراتی که انتشار همین عکسهای ساده و خصوصی که از بچهها در جایگاه والدین، دوست، خاله، عمه و ... منتشر میکنیم گاهی وقتها چیزی فراتر از نارضایتی آنها در بزرگسالی و آسیب زدن به آیندهی اجتماعی آنهاست. گاهی با در اختیار گذاشتن عکسها، نشانی و اطلاعات محلهایی که فرزندمان در آن رفت و آمد میکند، تن دادن به کسب درآمد از کودکان و در مقابل تبلیغاتی که تمام فضای خصوصی آنها را در دسترس تعداد بیشماری کاربر با شخصیتها و بیماریهای مختلف قرار میدهد، چیزی شبیه قرار دادن کودک جلوی لولهی تفنگ است. خطراتی که شاید گاهی به تاریکترین نقطهی ذهن ما هم خطور نکند اما با این بیمبالاتی کودک را در معرض آن قرار میدهیم.
در نهایت نباید فراموش کرد که حتی والدین در جایگاه ولی کودک حق تمللک بر او را ندارند و حتی با همین قوانین نیمبند حمایت از حقوق کودکان در قانون به راحتی برای انجام بعضی از کارهای خطرآفرین برای کودک میتوانند مورد پیگیری قضایی قرار بگیرند.
وظیفهی ما؟ بله وظیفهی ما به عنوان یک شهروند مسوول پیگیری نکردن این صفحات است، تا هر کدام از ما با لمس گزینهی فالو یک عدد به شمارههای بالای صفحات اینستاگرامی این بچهها اضافه میکنیم شریک جرم این شکستن حریم خصوصی و آسیبهای روحی و جسمی و امنیتی برای این بچهها هستیم...
#کودکان_کار_مجازی
#خانواده_و_رسانه
@HOD8HOD
انقلابی بمانیم ثامن الائمه:
▼ گزارش روز
🌺🌺🔰کرونا و ناوهای اتمی
گسترش ویروس کرونا در ناو اتمی آمریکا موجب شد قدرت پوشالی آن برای همه عیانتر شود؛ به گونهای که رسانههای آمریکا از این ویروس به عنوان آشکارکننده ضعف نظام سرمایهداری هم نام بردهاند.
گزارههای خبری:
1ـ هفته گذشته نامه پنجصفحهای ناخدا «کروزیر» فرمانده ناو «روزلت» درباره شیوع ویروس کرونا در ناو اتمی آمریکا و مبتلا شدن ۱۵۵ نفر از کارکنان و ملوانان، موجب جنجال سیاسی و نظامی در آمریکا شد.
2ـ رئیسجمهوری آمریکا در این باره گفت: «او میتوانست این کار بسیار وحشتناک را انجام ندهد. نامه کاپیتان همهجا پخش شد که کاری درست نبود. این موضوعی است که نمیتوان درباره آن نامه نوشت. کروزیر ناخدای یک کشتی بزرگ مجهز به سلاح اتمی است و نمیبایست در یک نامه با آن لحن حرف میزد.»
3ـ خروج «ناو هواپیمابر یواساس هری ترومن» از خلیجفارس هم در دستور کار پنتاگون قرار گرفته است. این ناو آمریکایی سال گذشته به بهانه بازدارندگی علیه ایران در خلیجفارس مستقر شده بود و شیوع کرونا در میان نظامیان و نیروهای ارتش آمریکا موجب شده است پنتاگون به فکر خروج این ناو مهم خود از خلیجفارس باشد.
نکته راهبردی: رهبر معظم انقلاب اسلامی در 29 بهمنماه سال گذشته فرمودند: «همچنان که شکوه و جلال کشتی معروف تایتانیک مانع از غرق شدن آن نشد، تلاش برای آرایش ظاهر آمریکا و شکوه و جلال آن نیز مانع از غرق شدنش نیست و آمریکا غرق خواهد شد»؛ سرگردانی ناوهای اتمی آمریکا در آبراههای بینالمللی، در حالی که امکان درمان نیروهای آن در هیچ کشوری وجود ندارد، هرچند که حاکی از شکستهای نظامی آمریکاست، نشانی کوچک از این واقعیت است که قدرت الهی فوق قدرتهای مرسوم جهان است. قرآن کریم در آیات بسیاری، از قدرت خداوند سخن گفته است؛ در این امور نشانههایى است براى عالمان و اندیشمندان (إِنَّ فِی ذلِکَ لَآیاتٍ لِلْعالِمِینَ)؛ چراکه آنها بیش از هر کس از این اسرار آگاه مىشوند.
@HOD8HOD
❤️🕊❤️🕊❤️🕊
🕊❤️🕊❤️✨
❤️🕊❤️✨
🕊❤️✨
❤️✨
🕊
اي یوسف فاطمه!
اي یار سفر کرده!
هزاران هزار دیده در فراق تو یعقوب وار خون میگریند و فقط با تماشای قامت تو بینا میشوند.
ما درکنار دروازه ي دل هایمان، شاخه گل هاي ارادت بـه دست گرفته و هر آدینه منتظریم کـه از مکه طلوع کنی و بـه مدینة المهدی دل ها پا گذاری...
#میلاد_موعود_مبارک
💐✨💐✨💐✨💐✨💐✨💐✨
🌹اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ وعَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌹
@HOD8HOD
#پاندمیها و #شبکههای_اجتماعی
#روانشناسی_پاندمیها
🚨پاندمی چیست: پاندمی از عبارت فرانسوی Pandémie گرفته شده و به معنای دنیاگیری یک بیماری است. معادل انگلیسی این کلمه پاندمیک (Pandemic) است و در اصل به بیماریهایی گفته میشود که از مرز چند قاره فراتر میروند؛ ایدز و کووید ۱۹ از جمله پاندمیهای شناخته شده هستند که طی سالهای اخیر مردم در قارههای مختلف دنیا را درگیر خود کرده اند و به مرحله همه گیری جهانی رسیده اند.
🚨هنگامی که پاندمی بزرگ اتفاق بیافتد ، چیزی با آن همراه خواهد بود که قبلاً در تاریخ بشریت دیده نشده است: انفجار میلیاردها متن ، توئیت ، ایمیل ، وبلاگ ، عکس و فیلم که در رایانه ها و دستگاه های تلفن همراه در زمین درحال چرخش است. برخی از این میلیارد ها کلمه و عکس از اطلاعات مفیدی برخوردار خواهند بود ، اما بسیاری از آن ها شایعات ، اطلاعات غلط، و ادعاهایی با حساسیت بالا هستند. در نتیجه صدها میلیون نفر ادعاهای بی رقیب و نادرست ، تصاویر بدون سانسور و راهنمایی های غیرمجاز را دریافت می کنند ، اگر به همه این اقدامات عمل شود آن ها میتوانند سلامت خود را به خطر بیاندازند، به اقتصاد آسیب جدی وارد و ثبات اجتماعی تضعیف می شود. به عنوان مثال پژوهش ها نشان می دهد که حدود 20 تا 30 درصد از فیلم های یوتیوپ درباره بیماری های عفونی در حال ظهور حاوی اطلاعات نادرست یا گمراه کننده هستند.
🚨شبکه های اجتماعی به منبع اصلی اطلاعات سلامتی برای مردم در سراسر جهان و به یک بستر جهانی برای گفتگو درباره شیوع و خطرات سلامتی تبدیل می شوند. کاربران رسانههای اجتماعی نقش مهمی در زمینه انتشار اطلاعات دارند. کاربران تصمیم میگیرند در مورد اینکه چه اطلاعاتی را به اشتراک بگذارنند و از کجا به اشتراک بگذارند ، ممکن است برخی از انواع پوشش رسانه ای را به صورت انتخابی به اشتراک بگذارند (تقویت کنند) و دیگران را نادیده بگیرند ، و ممکن است محتوای خود را ایجاد کنند.
🚨تجزیه و تحلیل پست های فیس بوک در طول پاندمی زیکا، نشان داد که پست های گمراه کننده بسیار محبوب تر از پست هایی هستند که اطلاعات دقیق و مرتبط با بهداشت عمومی را در مورد این بیماری ارائه می دهند. تجزیه و تحلیل پست های ردیت در حین شیوع ابولا در 2014 آفریقای غربی نیز به همین ترتیب نشان داد که اخبار منتشر شده در ردیت بیشتراحساساتی بوده و تمایل به تقویت اضطراب و عدم قطعیت در مقایسه با اطلاعات ارائه شده در روزنامه های سنتی داشتند. رسانه های اجتماعی شمشیری دو لبه اند. آن ها میتوانند به سرعت اطلاعات و اطلاعات غلط را منتشر کنند. آن ها میتوانند ترس را تقویت یا تضعیف کنند و با تأثیرگذاری بر رفتار افراد میتوانند بر گسترش بیماری تأثیر بگذارند. این مسئله به طور بالقوه با گسترش ترس بیش ازحد مشکلاتی را ایجاد می کند.
🛠راهکار: چگونه ممکن است در طول پاندمی از رسانه های اجتماعی برای ارتقاء سلامت بهتر استفاده شود؟
🛠کمپین راه بیاندازید: برخی پژوهشگران توصیه کرده اند که کمپین های بهداشتی بر حساب های توئیتری با نفوذ برای توئیت کردن اطلاعات دقیق ارتقاء دهنده سلامت متمرکز باشند.
🛠جای سلبریتی ها را تنگ کنید: سخنگویان مراکز بهداشت، جایگزین افراد مشهور مانند سلبریتیها شوند. البته به نظر میرسد این مسئله بدون اشکال نباشد. اکثر افراد مشهور متخصص محتوای رسانهای نیستند و ممکن است به راحتی اطلاعات گمراه کننده را منتقل کنند. همچنین این نگرانی وجود دارد که اعتماد به افراد مشهور می تواند سواد سلامت را در بین برخی از اعضای جامعه تضعیف کند.
🛠سواد اطلاعاتی را بالا ببرید: سواد بهداشتی به دانش، انگیزه و شایستگی فرد برای دسترسی، درک ، ارزیابی نقادانه و استفاده از اطلاعات بهداشتی برای مراقبت های بهداشتی خودش اشاره دارد. مردم باید تشویق شوند که به دنبال منابع اطلاعاتی معتبر و نه پذیرش کورکورانه از اشخاص صرفاً مشهور باشند.
منبع: کتاب روانشناسی پاندمیها
@HOD8HOD
♨️ویروس رسانه ای دشمن چگونه فعالیت می کند؟
💢در روزهای گذشته رسانه های ضدانقلاب در رسانههای بیبیسی، منوتو و اینترنشنال سعودی در جریان ویروس کرونا به انتشار ویروسهای رسانهای علیه ملت ایران پرداختند. ابتدا گفتند ایران اهمال کارست. از کرونا خبر داشته و بیاعتنایی کرده است. ماهان گیت برای اینجاست. اما بعداً مشخص شد ماهان تنها یک پرواز مسافربری داشته و آن هم به درخواست ظریف برای بازگشت دانشجویان ایرانی بوده است و باقی پروازها برای انتقال تجهیزات ضدکرونایی انجام شده است.
💢 دوم، گفتند پنهانکار است. عکس هوایی واشنگتنپست از قبرهای جعلی و دستهجمعی برای این مرحله بود که ثمر نداشت. سوم، گفتند بیتدبیرند و ناتوان. پمپئو و ترامپ هم کمک آمدند. اما تولید کیت تشخیص ارزانقیمت و خودکفایی در ماسک و 13 هزار تخت خالی و رسیدگی به سالمندان و کنترل بیماری اجازه نداد این اتهام جا بگیرد. درنهایت آمدند سراغ مردم. تلاش کردند با کلیدواژه "لیس زدن"، مردم را مقابل اعتقادشان و با "چالش رقص" مردم را مقابل مردم قرار دهند؛ سختشان بود پرستار و پزشک نماد ایثار و فداکاری شوند و مورد تکریم باشند. مردم ایران اکنون از این ویروسهای ناامیدکننده که از کرونا خطرناکترند گذشته است و انشاالله به قدرت جهانی مقابله با کرونا مبدل می شود.
@HOD8HOD
آیت الله سیدمحمدمهدی #میرباقری در صفحۀ مجازی خود، احتمال طراحی ویروس منحوس کرونا را از سوی دشمن مطرح کرد و گفت:
♨️خطرناکترین پدیده در جهان پساکرونا این است که جامعه بشری را به فضای حکمرانی مجازی ببرند؛ فضایی که حکمرانی آن در دست قدرتهای بزرگ است.
♨️این احتمال وجود دارد که برخی قدرتها، این توطئه خطرناک را طراحی کرده باشند که از فضای به وجود آمده شیوع کروناویروس استفاده کنند. جنگهای جهانی اول و دوم هم با توطئه برخی کشورها پیریزی شد که پس از آن، جامعه جهانی طرح صلح پایدار و شکل گیری حاکمیت جدید با تأسیس سازمان ملل متحد را پذیرفتند.
♨️احتمال قوی این است که در جهان پساکرونا پیامدهای خطرناکتر از شکلگیری سازمان ملل متحد و ایجاد نظم جهانی بعد از جنگ جهانی، در انتظار جوامع بشری باشد و آن حمکرانی مجازی دنیا است. یعنی فضای سایبر را کاملاً در دنیا حاکم کنند.
♨️غرب در دوره رنسانس، بشریت را از عالم غیب تنزل داد و انسان را در ذهن، محصور و ارتباطش را با خدا قطع کرد. این بار قدرتهای جهانی میخواهند انسانها را از چال به سیاهچال ببرند. بنابراین خطرناکترین پدیده در جهان پساکرونا این است که جامعه بشری را به فضای حکمرانی مجازی ببرند؛ فضایی که حکمرانی آن در دست قدرتهای بزرگ است، مدیریتش به صورت شبکهای در جهان اداره میشود و ما هم کاربران آن هستیم. اگر قدرتهای بزرگ در این کار موفق شوند، جهان را مستقیماً اداره میکنند.
♨️میلیاردها انسان را به قرنطینه بردند و رزمایش بزرگ حضور فعال در فضای مجازی را شکل دادند. آموزش استفاده از فضای مجازی در دو ماه اخیر بیش از چند سال گذشته است. جامعه مؤمنین تسلیم حکمرانی مجازی نخواهد شد و این طرح قدرتهای جهانی با شکست مواجه میشود.
@HOD8HOD
💠 5 کلید برای فهم انتقادی از رسانه ها یا پنجگانه سواد رسانه ای از زبان دکتر یونس شکرخواه
1⃣ خالقان پیامها: از خودتان بپرسید کدام نویسنده یا افراد یا نهادها و سازمانها خالق این پیامها برای شما هستند. آنچه شبکههای تلویزیونی یا رسانههای چاپی آمریکا درباره روسیه میگویند، شبیه آنچه رسانههای روسیه درباره کشورشان میگویند نیست. حتی آنچه سیانان درباره دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا میگوید، شبیه آنچه فاکسنیوز درباره ترامپ میگوید نیست. اهداف خالقان پیامها یکسان نیست.
2⃣ تکنیکهای خالقان پیامها برای جلب توجه شما: ببینید خالق پیام برای جلب توجه شما از چه تکنیکهایی استفاده کرده و بهعبارت بهتر چگونه ذهن شما را اسیر خودش ساخته است؛ رنگ، موزیک، نوع واژگان، عکس، گرافیک، بزرگنمایی و بسیاری موارد دیگر دستاندرکار شکار توجه شما هستند.
3⃣ تفاوت برداشتهای شما از پیامها با برداشتهای دیگران از همان پیامها: تردیدی به خود راه ندهید؛ سن شما، میزان تحصیلات شما، جنسیت شما، تخصص شما، محل تولد شما، فرهنگ شما، جایگاه اجتماعی و خانوادگی شما و بسیاری از موارد دیگر بر برداشتهای شما از رویدادهای اطراف یا بر برداشتهای شما از محتواهای رسانههای مورد مصرف شما تأثیرهای بسیار مهمی دارند. مراقب علل این تفاوتها در خبرها و گزارشهای رسانهها باشید و گمان هم نکنید برداشت شما از محتوای رسانه معرف برداشتهای سایر مخاطبان هم هست.
4⃣ دیدگاهها و ارزشهای موجود در پیامها یا حذفشده از پیامها: محتوایی که مصرف میکنید یا با چاشنیها دیدگاههای ارزشی سرو میشود یا اینکه فاقد چاشنی است و هر 2نوع ارائه هم دلایل خاص خود را دارند. چقدر متوجه نقش و تفاوتهای این چاشنیها هستید؟ برجام را در نظر بگیرید. آمریکا از این پیمان خارج شد. اروپا هنوز حضور نیمبندی دارد. آمریکا در پی خروج از برجام، شدیدترین تحریمهای تاریخ اقتصاد را علیه ایران وضع کرد. حالا همهگیری کرونا در جهان بهوقوع پیوسته است. آیا پوشش خبری آمریکا و اروپا درباره کرونا در ایران شبیه یکدیگر است؟ در خبرهای کدامیک از این 2 کانون خبری به نقش مخرب تحریمهای اقتصادی در مبارزه ایران علیه کرونا هیچ اشارهای نمیشود؟
5⃣ و بالاخره به چه دلیل یا دلایلی این پیام یا پیامها برای شما ارسال میشوند؟ در جهان آکادمیک ارتباطی معاصر 2پاسخ مهم به این پرسش داده میشود: بهدلایل متعدد اقتصادی و سیاسی.
این عبارت را بهتر بهخاطر بسپارید: اقتصاد سیاسی رسانهها. هر رسانهای را روی نقشه سیاست و قدرت بگذارید تا بتوانید نقش آن را بهتر درک کنید. از خودتان بپرسید رد پاهای این رسانه را در کجای این نقشه ثروت و قدرت باید جست؟ پشت این رسانه کدام مراکز ثروت و قدرت ایستادهاند؟ چه کسانی حامی دیدگاههای این رسانه هستند؟ چه کسانی به آن پول و آگهی میدهند؟ صرف خواندن یک رسانه بهمعنی سواد رسانهای نیست. شما الفبای زبان عربی را میشناسید؛ آیا شناختن این الفبا به این معناست که شما زبان عربی هم بلد هستید؟
@HOD8HOD
💠شش قاعده کلی در نظریه سواد رسانه ای شناختی #پاتر
🔹1️⃣ #مسئولیت : مسئولیت ارتقا و پیشبرد سواد رسانه ای در خود فرد نهفته است و تا زمانی که شخص مسئولیت میزان سواد خودش را نپذیرد، انگیزهای برای تغییر وجود نخواهد داشت.
🔸2️⃣ #تأثیرات : افراد باید نسبت به حوزه تأثیرات رسانهها اعم از مثبت و منفی حساس باشند.
🔹3️⃣ #تفسیر: انسان موجودی تفسیرگر هست و باید بر فعالیت ساخت معنا مسلط بوده بر آن کنترل داشته باشد.
🔸4️⃣ #اهمیت_معنا : این قاعده به اهمیت معنای به اشتراک گذاشته شده اشاره کرده می گوید؛ افراد باید تعداد قابل توجهی تفسیر خارج از ذهن خودشان را فرا بگیرد به طوری که بتوانند سایر افراد را درک کرده و از نمادهای رایج جهت برقراری ارتباط با آنها استفاده کنند.
🔹5️⃣ #قدرت : بر طبق پنجمین قاعده یا قاعده کلی قدرت، دانش قدرت است. چنانچه افراد بخواهند بر ساخت معنیشان کنترل و تسلط داشته باشند نیازمند انواع خاصی از دانش هستند بدون این دانش آنها توانایی ایجاد تغییرات اساسی در جهت مثبت را نخواهند داشت. افراد لازم است بدانند چه ساختارهای دانشی به آنها بسیار کمک میکند و چگونه باید از آن ساختارهای دانش استفاده نمود.
🔸6️⃣ #هدف : هدف سواد رسانه ای تجهیز افراد جهت انتقال کنترل از سوی رسانهها به سمت خودشان است. سواد رسانهای قدرت و اختیار را به فرد میدهد و بیان می دارد که اگر افراد نتوانند به ساخت معنا کنترل داشته باشند، رسانه ها این کار را انجام خواهند داد.
🌐#وانموده و امر #ابرواقعی
#بازنمایی
#نظریات_ارتباطات
🔹به نظر بودریار در جامعه مصرفی که متناسب با عصر پسامدرن است، رسانهها به نشانه بدل شدهاند و واقعیتها را همچون گذشته منتقل نمیکنند. این به آن دلیل است که رسانهها رویدادها و واقعیتها را آنگونه که خود میخواهند تغییر میدهند و به عبارتی واقعیت را از معنا تهی کردهاند. به همین علت، در عصر سیطره رسانهها، واقعیت به مجاز تبدیل میشود و رسانهها خود تعیینکننده واقعیت میشوند.
🔸به اعتقاد بودریار وانموده سه سطح دارد؛ سطح اول نسخه بدلی از واقعیت است که به روشنی قابل تشخیص است. سطح دوم نسخه بدلی است آنچنان طبیعی که مرز میان واقعیت و بازنموده را محو می کند. و سطح سوم نسخه بدلی است که واقعیتی از آن خود را تولید می کند، بدون اینکه ذره یی بر واقعیات جهان تکیه داشته باشد، که بهترین مثال آن واقعیت مجازی است. بودریار سطح سوم وانموده ها یعنی همان که الگو از جهان واقعیت پیشی می گیرد را، حاد واقعی می نامد.
🔹او در کتاب «وانموده ها» بیان می کند امر حاد واقعی در واقع زاییده نرم افزارهای کامپیوتری و نظام های آنالوگی بوده است. درباره جنگ خلیج فارس بودریار بر آن است که جنگ را امریکایی ها برنامه ریزی کرده بودند. این جنگ، کاملاً ساخته و پرداخته رسانهها بود و آنها چنین جنگی را برای ما تصویر کردند. بنابراین اقدامات پوچ آنها از ترس دشمنی بود که به لحاظ تکنولوژی ضعیف تر و در نهایت اصلاً وجود نداشت اما این اقدامات پوچ نبودند، زیرا با برنامه حاد واقعی آنچه که باید واضح می شد و پاسخ هایی که باید داده می شد، مطابقت داشتند.
🔸آنچه که ما از واقعیت و جهان واقعی میبینیم در واقع تصویری است که به ما نشان داده میشود.
@HOD8HOD
🔸ماله کشی به سبک بی بی سی
🔹 بی بی سی فارسی مقاله ای نوشت با عنوان «چرا آتش زدن پرچم آمریکا جرم نیست؟»
🔸بی بی سی فارسی علت آتش زدن پرچم آمریکا در روزهای اخیر را اینگونه توجیه کرده است:
🔹آتش زدن یکی از محترمانهترین شیوههای پایان دادن به عمر پرچمهای کهنه در ایالاتمتحده محسوب میشود😜!
🔸پ.ن: یکی از محترمانه ترین راه برای خالی کردن فروشگاه ها در آمریکا غارت کردن هست.
🔹یکی از محترمانه ترین شیوه ها برای پاسخگویی به خواستههای مردم و معترضین در آمریکا قتل و سرکوب هست.
@HOD8HOD
🌐تأثیر کرونا بر #زیست_مجازی مردم
🔸هنگامی که کشورهای جهان متاثر از شیوع ویروس کورونا یکی پس از دیگری قرنطینه عمومی اعلام، و فعالیتهای خصوصی و دولتی را به حالت تعلیق در آوردند، فضای مجازی قابلیت خود به عنوان جایگزین محیط فیزیکی برای برخی از فعالیت های روزمره را نشان داد. بسیاری از امور جوامع بشری که امکان تداوم از راه دور و اینترنتی داشته، راه خود را به سوی دنیای دیجیتال پیدا کرده و آرام آرام کارها از سر گرفته شدند.
🔹اما تعطیلی و فاصله گذاری اجتماعی تنها دلیل روی آوردن به فضای مجازی نیست بلکه تجربه صرفه جویی چشمگیر در منابع مالی، زمان و انرژی از یک سو، و تسریع در انجام امور با مشارکت بیشتر و نتایج ملموس تر از سوی دیگر، تداوم جریان امور را در بستر مجازی نوید می دهد. در واقع جهان پساکرونا تحت تأثیر ویروس کووید 19 با قدرت و سرعت بیشتری مجازی می شود.
🔸هرگاه گروههایی از مردم با علایق و اعمال مشترک برای مدتی به شیوه سازمان یافته در فضای مجازی با یک مکانیزم حاضر شوند و با هم ارتباط برقرار کنند زیست مجازی در فضای سایبر شکل می گیرد. زیست مجازی هنجارها و قواعد رواج یافته ای هستند که از طریق تکرار و تکثیر کنش کاربران، الگوهای نوین با خرده فرهنگ های جدید را شکل می دهد.
🔹این زیست دارای اثرات حقیقی در زندگی انسان است که دنیایی از روابط، شغل، سرگرمی، آموزش و حتی سیاست را در بر میگیرد و دارای پیامدهای مثبت فراوانی است. با این همه نباید از چالش هایی مانند دشواری رسیدن به تفاهم از راه دور، امنیت فضای مجازی، ناهمگونی در سطح فناوری و دسترسی به اینترنت و آی.سی.تی در بین و در درون کشورها، غافل بود.
🔸با حضور کرونا باید منتظر تغییرات زیادی در شکل و روش تعاملات اجتماعی، فرهنگی و حتی سیاسی در دوران پسا کرونا باشیم و از هم اکنون باید به مطالعات سبک زیستن در فضای مجازی بیشتر بپردازیم. به فلسفه این فضا و این حضور بیاندیشیم. برای جهان موسوم به جهان موازی قوانین مناسب بنویسیم و مرزهای آن را با دنیای حقیقی مشخص کنیم.
@HOD8HOD