هدایت شده از صوفی پژوهی
◾️ ۱۲ دی ماه سالروز درگذشت عالم ربانی، فقیه و حکیم مجاهد، علامه محمدتقی مصباح یزدی
🔶در جستجوی عرفان اسلامی
🖊آیتالله محمدتقی مصباح یزدی
🔶تدوین و نگارش:
محمدمهدی نادری قمی
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
هدایت شده از صوفی پژوهی
توضیحات :
📖این کتاب(در جستجوی عرفان اسلامی) با هدف ارایه تصویری روشن از عرفان اسلامی و مشخصه های اساسی آن در 5 فصل تهیه و تدوین شده است.
1️⃣در فصل نخست این نوشتار به کلیاتی دربارۀ عرفان از قبیل انواع تمایلات انسانی و توضیح خودشکوفایی و ناخودشکوفایی آن ها، تمایلات عرفانی به عنوان تمایلات اصیل آدمی، پاسخ به پرسش هایی چون: عرفان چیست؟ عارف کیست؟ و نیز شرح رابطه عرفان با فلسفه، عقل، و شرع پرداخته شده است.
2️⃣در فصل دوم این کتاب که به مسأله تحریف و انحراف در آموزه های عرفانی اختصاص یافته، مباحثی چون: منشأ تحریف و انحرافات، تحلیل عوامل انحراف در عرفان، استعمار و عرفان سازی و ترویج صوفی گری، مورد بحث قرار گرفته است.
3️⃣در فصل سوم ضمن بحث دربارۀ شاخصه های عرفان اسلامی، به پیشینه عرفان در جوامع انسانی، تبیین شاخصه های عرفان صحیح بر مبنای تحلیل عقلی و ویژگی های عرفان اسلامی در کتاب و سنت پرداخته شده ، وپس از ارایه پاسخ هایی از امام باقر و امام صادق (علیهماالسلام)، به سؤال متعارض یا متقارب بودن دو بعد مادی و معنوی انسان، امام خمینی(رضوان الله علیه) به عنوان تجسمی از عرفان راستین معرفی شده و از مسایلی هم چون رجوع به آموزه های عرفانی دیگر مکاتب، عدم انحصار عرفان در روحانیت، و همه جانبه بودن سیر عرفانی سخن به میان آمده است.
4️⃣در فصل چهارم، راه صحیح نیل به مقامات عرفانی معرفی شده است. در این فصل ابتدا ضمن اشاره به شناخت راه صحیح با استفاده از عقل و نقل و با تأکید بر لزوم رجوع به اهل بیت(علیهم السلام)، به موانع مهم سیر الی الله اشاره شده است. مراحل سیر و سلوک، مشارطه، مراقبه و محاسبه، مراحل مراقبه، ذکر و جایگاه آن، و نماز و راز خیرالعمل بودن آن از مباحث مطرح شده در این فصل است.
5️⃣در پایان، این کتاب در فصل پنجم به بررسی مسأله کشف و کرامت پرداخته است. حقیقت کشف و مکاشفه، کرامت و حقیقت و ماهیت آن، عرفان حقیقی و سیر و سلوک، و نیاز به استاد از دیگر میاحث پایانی این نوشتار است.
🗣گفتنی است، خلاصه این کتاب با عنوان «در پرتو نور» با هدف ارایه مباحثی مفید، فشرده، روشن و جذاب برای آشنایی جوانان با عرفان اسلامی چاپ و منتشر شده است.
#عرفان_اسلامی
🔵صوفی پژوهی
https://eitaa.com/sufi110
26.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙#پادکست | سقیفه؛ اولین قدم سکولاریزه کردن جامعه اسلامی
❌ تفکیک دین از سیاست؛ از ولایت امیرالمومنین علیهالسلام تا ولایت فقیه
🗓 به مناسبت ۱۲ دی؛ سالروز رحلت مرحوم علامه مصباح یزدی
🔹عضویت رایگان کتابخانه های عمومی استان قم ویژه مادران و بانوان
🔸به مناسبت ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و بزرگداشت مقام مادر و زن
🔸 چهارشنبه ۱۳ دی ماه
🔸 از طریق دریافت کد تخفیف از سامانه www.samanpl.ir
🔸 اعتبار کدهای تخفیف: تا پایان دی ماه
▪️سال تولد حضرت زهرا؛ آیا حضرت زهرا در نُه سالگی ازدواج کرد و در هجده سالگی شهید شد؟
استاد یوسفی غروی در گفتوگو با مرکز پژوهشهای تاریخ اسلام:
🔹در میان اهل سنت مشهور این است که حضرت پنج سال پیش از بعثت به دنیا آمده است. اما ما این دیدگاه را قبول نداریم. چراکه مثلاً روایاتی داریم درباره انعقاد نور حضرت زهرا (س) از میوههای بهشتی. روایات متعددی داریم که جبرئیل به پیامبر میوهای بهشتی داد (برخی این میوه را سیب دانستهاند، برخی گلابی و برخی ثمرۀ رطب) و حضرت آن را تناول کرد و نور حضرت زهرا از این میوه منعقد شد و لذا وقتی پیامبر ایشان را میبوسید میفرمود: «من میوۀ بهشتی را از او بو میکنم». این روایات ناظر به معراج پیامبر بعد از بعثت بوده و احدی پیش از بعثت قائل به معراج نیست. لذا این دلیلی است که تولد حضرت پیش از اسلام نبوده است.
🔹اما در میان شیعه مشهور است که حضرت زهرا (س) پنج سال بعد از اسلام به دنیا آمده است. در نتیجه در نُه سالگی ازدواج کرد و در هجده سالگی شهید شد.
🔹شیخ مفید ایشان را متولد سال دوم بعد از اسلام میداند و من نیز همین را ترجیح میدهیم. در این صورت حضرت هنگام ازدواج سیزدهساله و هنگام شهادت حدود بیست و چند سال داشته و نه کمتر.
🔹جالب است با وجود اختلاف درباره سال تولد حضرت در روز تولد ایشان اختلافی نیست و همه بیستم جمادی آخر را روز تولد دانستهاند.
5.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❤️مقام مادر❤️
شما در معرض امتحان الهی هستید
✅جواب ندهید ولو حق با شما باشد.
🎥استاد فاطمی نیا رحمة الله علیه