📌ضرورت نقل روایات صحیح #فقهی و غیر فقهی از زبان آیت الله #شبیری زنجانی:
⬅️ضرورت توجه به رجال الاحاديث و بررسي سند روايات تنها منحصر به روايات فقهي نيست بلكه شامل همه روايات وارد شده از اهل البيت (ع) مي شود.
⬅️از اين رو لازم است كه #سخنرانان و گويندگان در مناسبتهاي مختلف در نقل و بيان روايات توجه داشته باشند و هر حديث و روايتي را بدون #بررسي_سند نقل ننمايند.
زیرا بخش عمده اي از #اعتقادات مردم نيز برگرفته از همين مجالس سخنراني و شنيدن از اهالي وعظ و خطابه است و سهل انگاري در نقل مطالب غير متقن موجب پيامدها و آثاري است كه ناديده گرفتن آنها ساده به نظر نمي رسد.
✨﷽✨
💠 آیا پزشکان محرم اند؟
💠 آیا پزشک می تواند بیمار غیر همجنس را معالجه کند؟
" به مناسبت ۳۰ مارس، روز جهانی پزشکان "
🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃
#پزشک
#نامحرم
#احکام_پزشکی
📣📣📣📣📣📣📣📣
هادیان هدایت
❓❓پرسش:
آیا پزشکان، محرم هستند؟ و آیا پزشک می تواند مریض غیر همجنس را نگاه یا لمس کند؟
🔰🔰پاسخ:
🖊مقام معظم رهبری حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای (حفظهالله تعالی):
پزشکان مانند سایر افراد، نامحرم میباشند؛ و به طور کلی اگر معاینه و درمان، منوط به لمس و نظر حرام باشد، مراجعه به پزشک غیرهمجنس جایز نیست؛ مگر این که مراجعه به پزشک حاذق و متخصّص همجنس، غیرممکن و یا خیلی سخت باشد.
چند نکته:
۱) اگر دکتر همجنس نباشد و یا فعلاً امکان دسترسی به او نباشد به نحوی که جان بیمار در خطر باشد تا آنجایی که ممکن است دکتر نامحرم باید مراعات شرعی را انجام دهد و به حدّ ضرورت دخالت داشته باشد و تشخیص میزان ضرورت با خود دکتر متدین میباشد.
۲) جراحی زیبایی، درمان محسوب نمیشود و نگاهکردن و لمس توسط نامحرم برای این منظور حرام است؛ مگر در مواردی که برای درمان سوختگی و مانند آن باشد و پزشک همجنس وجود نداشته باشد، و پزشک نامحرم مجبور به لمس و نگاهکردن باشد.
۳) معاینه و کشف شرمگاه، جایز نیست؛ و در این مسأله فرق بین پزشک مرد و زن نمیباشد. (البته غیرهمجنس، گناهش بیشتر است.)؛ مگر این که ضرورت داشته باشد که در این موارد لازم است به همجنس رجوع نمود.
🖊آیتاللهالعظمی سیستانی (حفظهالله تعالی):
بدیهی است پزشک، محرمیّتی با بیمار ندارد و چنانچه معالجه و درمان همراه با نگاه یا لمسی باشد که در شرایط معمول جایز نیست، باید برای مراجعه به وی، شرایطی که در مسأله ی بعد بیان میشود، کاملاً رعایت گردد.
اگر زن بخواهد برای درمان و معالجهی بیماری به پزشک مرد مراجعه نماید و این امر مستلزم نگاه یا لمسی باشد که در شرایط معمول حرام است، با وجود شرایط ذیل اشکال ندارد:
شرط اوّل: معالجهی بیماری برایش ضروری بوده و نسبت به درمان آن عرفاً ناچار و مضطر محسوب شود؛ مثلاینکه بیماری برایش ضرر قابل توجّه داشته یا موجب مشقّت شدیدی که معمولاً قابل تحمّل نیست (حَرَج) باشد.
بنابراین، حکم مذکور شامل بیماریهای جزئی که درمان آن عرفاً ضروری نیست نمیشود، هرچند پزشک نامحرم حاذقتر باشد.
شرط دوّم: راهی برای درمان جز مراجعه به پزشک مرد نباشد؛ البتّه اگر دسترسی به پزشک زن یا پزشک مردی که از محارمش است داشته باشد، ولی پزشک مرد نامحرم، جهت درمان مهارت و تخصّص بیشتری داشته یا مراقبت و رسیدگی بهتری داشته باشد، (به تعبیری «أرفق در معالجۀ بیماری زن» به جهت خبرویّت بیشتر یا مراقبت بهتر یا غیر آن باشد.) در صورتی که معالجهی وی همراه با نگاه یا لمس عورتین نباشد، رجوع به پزشک مرد اشکال ندارد.
شایانذکر است، بیمار در برهنه کردن بدن خود باید به مقدار ضرورت و نیاز اکتفا کند و مقدار بیشتر را برهنه نکند.
حکم مذکور در این مسأله، در مورد مراجعهی مرد به پزشک زن نیز جاری است.
🖊آیتاللهالعظمی مکارم شیرازی (حفظهالله تعالی):
در صورت وجود پزشک همجنس و دسترسی به او، رجوع به پزشک غیرهمجنس (در جایی که موجب لمس یا نگاه حرام میگردد) جایز نیست. همچنین مراجعه به پزشک غیرهمجنس حاذقتر و ماهرتر، تنها در صورتی مجاز است که مراجعه نکردن به او بیم خطر و ضرر را به همراه داشته باشد.
شایانذکر است اگر رفتن به نزد پزشک همجنس کاری شاق و موجب عسر و حرج باشد و بیمار مزبور نیاز به مراجعه به طبیب داشته باشد، مراجعه به پزشک غیرهمجنس جایز است.
📖منابع:
استفتاء از مقام معظم رهبری، سؤالات شماره: ۱۳۱۴۱۲۳ و ۱۱۶۹۲۹۳ و ۹۹۱۰۹۶ و ۱۲۵۷۶۴۹ و ۹۰۶۶۰۷ و ۷۳۱۸۰۹ / توضیحالمسائل جامع، ج۴، ص۲۸۱، م ۶۷۷ / سایت رسمی آیتالله مکارم شیرازی، بخش استفتائات
📢اطلاعیه مهمم
👱♂👨👧👦طلاب و خانواده محترمشان می توانند جهت استفاده از خدمات سامانه طوبی (سامانه تخصصی خانواده طلاب مرکز خدمات حوزه های علمیه) هر یکی از اعضای خانواده بصورت جداگانه وارد پنل کاربری خود شده و از خدمات زیر استفاده نمایند:🔰🔰🔰
✅مشاهده و استفاده از مطالب و کسب امتیاز
✅محتوای ناب مهارت های همسرداری
✅کلاس های آموزشی ویژه خانواده ها: فرزند پروری، خود شناسی و ...
✅سبک زندگی شهدا
✅بازی های مذهبی برای فرزندان
✅عارفانه (نکات ناب از علما و بزرگان و ...)
✅سواد رسانه
و ...
🔰🔰🔰
🌐http://Sf.csis.ir
🌐نحوه ورود به سایت:
🔻نام کاربری: کد ملی
📲کلمه عبور : گذرواژه ندارم / فراموش کردهام
#پرسش_مهدوی
🔰شیوهی صحیح خواندن دعای سلامتی #امام_زمان علیه السلام چگونه است⁉️
🔹شیوه ی درست خواندن دعای
سلامتی امام زمان عج به اینصورت است که ابتدا؛
1️⃣ الحمدلله رب العالمین میگوییم
2️⃣ بعد صلوات و سپس...
3️⃣ اللهم کن لولیک ...را میخوانیم.
📚 #منابع
🔰 محَمَّدُ بْنُ عِيسى بِإِسْنَادِهِ:عَنِ الصَّالِحِينَ عليهم السلام، قَالَ: ✅«تُكَرِّرُ فِي لَيْلَةِ ثَلَاثٍ وَ عِشْرِينَ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ هذَا الدُّعَاءَ سَاجِداً وَ قَائِماً وَ قَاعِداً وَ عَلى كُلِّ حَالٍ، وَ فِي الشَّهْرِ كُلِّهِ، وَ كَيْفَ أَمْكَنَكَ، وَ مَتى حَضَرَكَ مِنْ دَهْرِكَ، 1️⃣تقُولُ بَعْدَ تَحْمِيدِ اللَّهِ- تَبَارَكَ وَ تَعَالى- 2️⃣و الصَّلَاةِ عَلَى النَّبِيِّ صلى الله عليه و آله 3️⃣اللَّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ فُلَانِ بْنِ فُلَانٍ فِي هذِهِ السَّاعَةِ، وَ فِي كُلِّ سَاعَةٍ وَلِيّاً وَ حَافِظاً وَ نَاصِراً وَ دَلِيلًا وَ قَائِداً وَ عَوْناً وَ عَيْناً، حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَكَ طَوْعاً، وَ تُمَتِّعَهُ فِيهَا طَوِيلًا.
🔰🔰ترجمه متن روایت: محمد بن عیسی با سند خویش از صالحان علیهم السلام نقل کرده که فرمودند: 👈🏻تکرار کن در شب ۲۳ماه رمضان این دعا را در حال سجده و قیام و نشسته و در هر حالی و در تمام ماه مبارک رمضان و در تمام طول عمرت به هر صورتی که برایت امکان دارد که می گویی 1️⃣بعد از تشکر و حمد الهی 2️⃣و صلوات بر پیامبر اینگونه: 3️⃣اللهم کن لولیک .... الی آخر» 📚منابع : 👈🏻الكافي (ط - دارالحديث) ؛ ج۷ ؛ صفحه 635 و 636
👈🏻تهذيب الأحكام،شیخ صدوق، (تحقيق خرسان) ؛ ج3 ؛ ص103
👈🏻مصباح المتهجد و سلاح المتعبد ؛شیخ طوسی، ج2 ؛ ص630
👈🏻المزار الكبير (لابن المشهدي) ؛ ؛ ص612
👈🏻إقبال الأعمال (ط - القديمة)؛سید ابن طاووس ؛ ج1 ؛ ص85
👈🏻فلاح السائل و نجاح المسائل ؛ سید ابن طاووس؛ ص46
📌 دوشنبه
☀️ ۱۳ فروردین ۱۴۰۳ هجری شمسی
🌙 ۲۱ رمضان ۱۴۴۵ هجری قمری
🎄 1 آوریل 2024 میلادی
📎 #تقویم
قصاص ابن ملجم
🗡 بنا به گزارشهای متعدد، امیرمؤمنان در ایام بیماری درباره ضارب خود توصیه کرد و فرمود اگر زنده ماندم خود درباره او تصمیم میگیرم که ببخشم یا چگونه برخورد کنم و اگر از این دنیا رفتم او را همانگونه که به من ضربت زده قصاص کنید و زیادهروی یا مُثله نکنید یا خون دیگری بر زمین نریزید. بنا به نقلی هم فرمود گذشت کنید.
🏴 پس از شهادت آنحضرت قاتل را کشتند. اما روایاتی هست که داماد او عبدالله بن جعفر یا افراد دیگری برخوردهای تندی با قاتل داشتند که این حکایتها با توجه به مجموع اخبار و شواهد تاریخی نمیتواند پذیرفته شود.
🖊 در سالهای اخیر این موضوع مورد سؤال واقع شده و شبهاتی مطرح شده است. مقاله بازخوانی روایات فرجام ابنملجم در مجله پژوهشهای علوم تاریخی دانشگاه تهران تلاش دارد این مسئله را بررسی کند.
این مقاله را در متن شماره 16 مستبین مطالعه کنید.
🖊دکتر مصطفی صادقی کاشانی، پژوهشگر تاریخ اسلام، تشیع و اهلبیت(ع).
🔰کانال مستبین(زیر نظر دکتر صادقی کاشانی)
در ایتا
https://eitaa.com/Mostabin
در تلگرام
https://t.me/AlMostabin
❇️هادیان هدایت (آنچه مبلغین نیاز دارند)
@Hadi8243
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈