✨﷽✨
مادرِ پدر خود یعنی چه؟
✍" أم أبیها "به معنای "مادر پدرش" لقبی است که رسول اکرم (ص) به دختر خود دادند. اینکه پیامبر (ص) در خردسالی مادر را از دست داد و سراسر عمر عزیزش را بسختی گذراند و تا قبل از ازدواج با حضرت خدیجه و حتی پس از آن، پیوسته مورد آزار مشرکان بود. در این موارد دختر عزیزش فاطمه، با اینکه کودکی بیش نبود چون پروانه به گرد شمع وجود پدر می گشت وهیچگاه از او جدا نمی شد و در رفع اندوه او آنچه می توانست می کوشید و از پدر دلجویی می کرد. چون رسول خدا(ص) دلسوزی وی را می دید اشک می ریخت و می فرمود: او مادرِ پدرش است.
این کُنیه را شیعه و سنی نقل کرده و در معنای آن وجوهی بیان نموده اند. در میان معانی آن علاوه بر آنچه بیان شد، شاید بهترین وجه این باشد که: «ام» در لغت به معنای مقصود و هدف نیز آمده است و چون فاطمه ثمره درخت نبوت و حاصل عمر حضرت ختمی مرتبت بود او را ام ابیها گفتند. او بود که مقصود حقیقی و هدف و ثمره واقعی زندگانی پیغمبر بود.
📚العین ج8،ص124
✍پیامبر اکرم (ص):
یا علی! هر که در خانه در خدمت خانواده خود باشد و آن را ننگ نداند خداوند نام او را جزو شهدا می نویسد و ثواب هزار شهید را در هر روز و شب برای او محاسبه می کند.
📚مستدرک الوسائل، ج۱۳، ص۴۸
امام علی (ع) فرمود: روزی در حالی که فاطمه (س) نزدیک من نشسته بود و من عدس پاک می کردم، پیامبر (ص) وارد شدند و فرمودند: یا علی! عرض کردم لبیک یا رسول الله!فرمود: آنچه می گویم بشنو زیرا من هیچ حرفی نمی زنم مگر اینکه به امر پرورگار است:مردی که به زن خود در خانه کمک کند، خدا ثواب یک سال عبادتی را که روزها روزه باشد و شب ها به قیام و نماز ایستاده باشد به او می دهد.
📚مستدرک الوسائل، ج۱۳
◾️◾️◾️حدیث
اطلاع رسانی حضرت فاطمه
1948 - وَ قالَتْ فاطمه الزهراء عليها السلام: يا اَبَاالْحَسَنِ: أُدْنُ لِاُحَدِّثَكَ بِما كانَ، وَ بِما هُوَ كائِنٌ، وَ بِما لَمْ يَكُنْ، اِلى يَوْمِ الْقِيامَةِ حِينَ تَقُومُ السَّاعَةُ
اى ابوالحسن نزديك بيا تا اطلاع بدهم شما را از آنچه كه بوده و آنچه هست و آنچه نيست، تا روز قيامت كه وقت برپائى رستاخيز است
کتاب احادیث الطلاب ص 547
◾️◾️◾️◾️◾️◾️
✍آیت الله مجتهدی تهرانی(ره):
اگر میخواهید در زندگی موفق باشید و از آن لذت ببرید، به پدر و مادرتان نیکی کنید.
خصوصاً به مادر، دست او را ببوسید، دل او را به دست آورید و بدانید اگر آنها از تو راضی باشند، خدا هم از تو راضی خواهد بود و اگر خدایی نکرده آنها را از خود برنجانی خداوند را از خود ناخشنود کردهای.
منبع: کتاب آداب الطلاب
#یادداشت
برای کراجکی کتابی است به نام «التعجب» است.
در این کتاب میگويد یک وقت بانویی که در عالم دومی ندارد، مثل صدیقه کبری سلاماللهعلیها، چندین شب و روز مردم را دعوت کرد، فرمود: بیائید علی بن ابی طالب را یاری کنید، حاضر نشدند!!
در همین شهر زنی برخاست گفت بیائید علی بن ابیطالب را بکشید، هزارها نفر آماده شدند؛ «العجب»!
چگونه میشود که دختر پیامبر از این مردم دعوت کرد بیائید علی را یاری کنید، کسی جواب نداد؛ دختر ابوبکر آمده گفته علی را بکشید هزارها نفر شمشیر کشیدند.
شما و ما باید بدانیم که داریم در این عالم زندگی می کنیم؛ آن وقتی که عصر، عصر عصمت بود؛ اینطور گذشت.
نکته:
1⃣ این شگفتانه نشان میدهد عنصر اثرگذار در جریانهای اجتماعی، اعتبار و اعتماد اجتماعی است، نه حقانیت و حتی عصمت!
2⃣ این شگفتانه نشان میدهد گاه جریان عصمت نیز (که پاک از اشتباه است) اعتبار و اعتماد اجتماعی را از دست میدهد؛ هر چند نادرست است.
3⃣ این شگفتانه نشان میدهد ناکامی جبهه حق، فقط به خاطر اشتباه حقمداران نیست! گاه گفته میشود ببینید چه کردهاید که مردم به شما اعتماد نمیکنند! هرچند اشتباه عملکردها و نقش آنها را در کاهش اعتماد اجتماعی نمیتوان نادیده گرفت؛ اما باید دانست که اعتماد و عدم اعتماد اجتماعی تابع حق و باطل نیست؛ میشود معصوم و بر حق بود، اما افکار عمومی و اعتماد اجتماعی را نداشت.
4⃣ این شگفتانه نشان میدهد پدیدههای اجتماعی تابع قوانین خاص خود است که نیازمند شناخت دقیق، سپس تئوریزه کردن و در نهایت برنامهریزی اجتماعی است
11.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✍مکتب فاطمی
🔹بعد از رحلت پیغمبر صلی الله علیه و آله وسلم جبرئیل به حضور فاطمه می آمد و تسلیت می داد و از حوادث آینده خبر می داد، آن وقت وجود مبارک فاطمه سلام الله علیها آنچه از جبرئیل شنیده بود را می فرمود و امیرالمؤمنین می نوشت.
🔹فاطمیه اول، فاطمیه دوم، کربلا، اربعین، ۲۸ صفر و امثال اینها برای ما مکتب است؛ امام شناسی، پیغمبر شناسی، ولایت شناسی در این جاها مطرح است، بعد آن آخرش چند قطره اشک است. و ... .
🎥 علامه جوادی آملی حفظه الله تعالی
🔻خدا خواست که مردم، بیشتر به یاد مادر ما باشند.
🎤آیه الله شیخ علی کاشف الغطاء می گوید
:
🔸جد ما مرحوم آیه الله کاشف_الغطاء با خود گفت در مورد شهادت حضرت زهرا سلامالله علیها اگر ما اعلام بکنیم که شهادت حضرت روی #۷۵روز است یا #۹۵روز، مردم متابعت میکنند و دو دستگاه و دو موقع عزاداری برپا نمیشود. کتب مربوطه از #شیعه_و_سنی را جمع کرد تا با یک بررسی عمیق تحقیق کند و حکم نهایی را صادر کند.
🔹آن بزرگوار مادر پیری داشت، متجهده و #اهل_عبادت. شب حضرت زهرا سلامالله علیها را در خواب میبیند که با حال غضب فرمودند که این چه کاری است پسرتان میخواهد بکند؟! میخواهد #شهادت مرا کم کند!
🔸مادر وارد اتاق شیخ میشود، میبیند اینقدر کتاب دور شیخ جمع شده که اصلا خود شیخ پیدا نیست. میرود جلو صدا میزند پسر چه میکنی که حضرت زهرا (س) بر تو #غضبناک است. فرمودند: [فرزندت] میخواهد ایام شهادت مرا کم کند؟! مرحوم شیخ میفهمد اقدامی که میخواست بکند مورد نظر حضرت نیست.
🎤حجه الاسلام اديب يزدي:
🔹یک روز در محضر #رهبر_عالیقدر انقلاب بودم یکی از آقایان سوال کرد: درباره شهادت حضرت فاطمه سلامالله عليها بالاخره ۷۵روز #صحیح است یا ۹۵؟
🔸رهبر عالیقدر فرمودند: برای شما چه فرقی میکند کدامیک صحیح باشد؛ خداوند خواست که مردم بیشتر به #یاد_مادر ما باشند و بیشتر برای مادر ما عزاداری و بیان #فضائل ایشان را بکنند.
⭕️ اول قبر كلينى را بشكافید!
✍🏻 خاتم المحدثین مرحوم حاج شیخ عباس قمی "رضوان الله علیه" می نویسد:
💠 بعضى از حكام بغداد كه از دشمنان آل رسول (علیهم السلام) بود، وقتى گنبد و بارگاه باعظمت و جلالت كاظمين (عليهما السلام) را مشاهده و شدت علاقه و محبت جماعت را به آن بزرگوار ديد خشمناك شده!
👈🏻 تصميم گرفت كه ضريح قبر آن بزرگوار را خراب كند. گفت: اگر اين طايفه شيعه راست مى گويند كه پيشوايان آنان امام و معصومند و بدنشان پوسيده نشده، قبر را خراب كنيد...
🔸اگر راست بود و بدن آنها [صحیح و سالم] مانده، دوباره قبر را درست مى كنيم و گر نه مردم را از اجتماع در اطراف اين قبر جلوگيرى مى كنيم.
🔹بعضى گفتند: در كنار اين قبرها، قبرى است متعلق به يكى از علماء شيعه كه معروف است و اسم او محمد بن يعقوب كلينى است كه شيعه را به او اعتقاد زيادى است.
👈🏻 اول قبر او را بكنيد! اگر بدن او نپوسيده بود، بدانيد كه قبر اين دو امام هم نپوسيده و ديگر احتياجى به خراب كردن و تعمير كردن ندارد.
- پس امر كرد قبر مرحوم كلينى را كندند و ديدند بدن آن عالم جليل بدون تغيير، تازه مانده مانند كسى كه يك ساعت پيش دفن شده.
🔸پس حاكم امر كرد به تعظيم آن قبر و روى آن قبه عظيمى بنا كرد پس محل زيارت مؤمنين گرديد.
📗 فوائد الرضويه ، صفحه ۶۵۸ .
🌹🌹حدیث
5 صفت بد انسان ها
1416 - وَ قالَ امیر المومنین علی عليه السلام: لَوْلا خَمْسُ خِصالٍ، لَصارَ النَّاسُ كُلُّهُمْ صالِحِينَ، اَوَّلُهَا الْقَناعَةُ بِالْجَهْلِ، وَالْحِرْصُ عَلَى الدُّنْيا، وَ الشُّحُّ بِالْفَضْلِ، وَ الرِّياءُ فِى الْعَمَلِ، وَ الْإِعْجابُ بِالرَّأْىِ.
اگر پنج خصلت نبود، همه مردم صالح و نيكوكار بودند:
1- در جهل و نادانى قانع بودن
2- حرص بر دنيا داشتن
3- بخل در بخشش داشتن
4- رياكارى در عمل
5- و خود رأى بودن.
کتاب احادیث الطلاب ص 412
🌹🌹🌹🌹🌹🌹
#داستانی آموزنده
🔆نتيجه نكبت بار دوستی دنيا و پيروى از طاغوت
حضرت عيسى (علیه السلام ) با عده اى از يارانش در بيابان سير مى كردند، رسيدند به قريه اى كه ويران شده بود، و جنازه هاى بسيارى از اهل آن قريه را در راهها و كوچه ها مشاهده نمود كه متلاشى شده بود، به همراهان فرمود: اهل اين قريه بر اثر عذاب عمومى الهى به هلاكت رسيده اند، چرا كه اگر عذابى عمومى نبود، و به تدريج مرده بودند، زنده ها مردگان را دفن مى كردند.
يكى از همراهان عرض كرد: اى روح الله ،یکی از آنها را به حضورتان بطلبيد و ماجراى هلاكت آنها را بپرسيد.
حضرت عيسى (علیهالسلام ) اين پيشنهاد را پذيرفت : و فرمود: اى اهل قريه ! يك نفر از آنها زنده شد و عرض كرد: لبيك يا روح الله .
عيسى (ع ) به او فرمود: داستان شما چيست كه به اين سرنوشت گرفتار شده ايد؟
او گفت : ما صبح در سلامت كامل بسر مى برديم ولى شب كه خوابيديم خود را در هاويه ديديم .
عيسى (علیه السلام ) فرمود: هاويه چيست ؟
او عرض كرد: هاويه ، دريائى مذاب از آتش است كه در آن كوههائى از آتش که مانند دریا ست قرار دارد.
عيسى (علیه السلام ) فرمود: به چه علت شما به اين روزگار سياه مبتلا شده ايد.
او عرض كرد: حبّ الدنيا و عبادة الطاغوت : علاقه شديد به دنيا و طاغوت پرستى ما را به اين سرنوشت رساند.
عيسى (ع ) پرسيد: تا چه اندازه به دنيا علاقمند بوديد؟
او عرض كرد: مانند علاقه كودك به پستان مادرش ، كه وقتى مادر او، پستانش را به طرف كودك مى برد، خوشحال مى شد و وقتى از او برمى گرداند، اندوهگين مى شد.
عيسى (ع ) فرمود تا چه اندازه طاغوت را مى پرستيد.
او عرض كرد: وقتى طاغوتها به ما فرمانى مى دادند ما از آن اطاعت مى كرديم .
عيسى (ع ) فرمود: چطور در ميان آنهمه هلاكت شدگان ، تنها تو پاسخ مرا دادى ؟
او عرض كرد: به ساير هلاك شدگان دهان بندى از آتش زده اند و فرشتگان سختگير عذاب بر آنها مسلط هستند، ولى من در دنيا در ميانشان بودم ولى مانند آنها دنياپرست و طاغوت پرست نبودم (اما با این وجود نهى از منكر نمى كردم و کاری به کار آنها نداشتم ، همین بی تفاوتی من ، کار دستم داد به طوری که ) وقتى عذاب آمد، مرا نيز گرفت ، و من اكنون به موئى در پرتگاه دوزخ آويزان هستم ، ترس آن دارم كه به درون آتش دوزخ سقوط كنم .
حضرت عيسى (علیه السلام ) به يارانش فرمود: (ببینید عاقبت دنیا دوستی و اطاعت از دستورات حاکمان طاغوت چه بر سر مردم می آورد ، به نظر من ) هرگاه انسان روى خاك و خاشاك بخوابد و نان جو بخورد در صورتى كه دينش را حفظ كند، بسيار بهتر از زندگى خوش توام با بى دينى است .
📚داستان دوستان، جلد دوم، محمد محمدى
#قربانیاولماه
سلام به همه ی همراهای عزیز🌼
سه شنبه 13 آذر اول ماه #جمادی الثانی هست
عزیزانی که تمایل دارند در طرح قربانی اول ماه مشارکت کنند، مبلغ مورد نظر خود را به شماره کارت خیریه شهید علم الهدی واریز نمایند
6063731153498861
بانک مهر ایران - محمدیاسین نقی ترابی