✅ آقای پزشکیان! برنامه ندهید، برنامه میدهند! "نکته"
1⃣ آقای دکتر پزشکیان، رئیسجمهور محترم کشورمان بارها در جریان مناظرهها و پس از آن در مصاحبهها و سخنرانیها و از جمله در جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی اعلام کردهاند که برنامه ایشان برای دولت چهاردهم همان «برنامه هفتم توسعه» است و از ارائه یک برنامه مشخص برای دولت خویش خودداری کردهاند. تاکید آقای پزشکیان بر اجرای برنامه هفتم توسعه، قابل تقدیر است ولی برنامههای ۵ ساله توسعه «اسناد بالا دستی» هستند که با عنوان «چشمانداز ۵ سال پیشروی» تهیه و تدوین و به تصویب میرسند. هریک از این برنامههای توسعه اهدافی را نشانه میروند. این اهداف «کلی» هستند و دولتها موظفند برنامه اختصاصی خود را برای تحقق اهداف یاد شده، ارائه کنند.
🔹به عنوان مثال، برخی از اهداف اقتصادی برنامه هفتم توسعه عبارتند از:
🔹رشد اقتصادی ۸ درصدی
🔹متوسط رشد صادرات نفتی 12/4 درصدی
🔹متوسط رشد صادرات غیرنفتی 22/6 درصدی
🔹متوسط رشد نقدینگی 20/4 درصدی
🔹همانگونه که ملاحظه میشود، موارد فوق، اهداف برنامه هفتم توسعه است، آدرس نقطهای است که باید به آن رسید. اما چگونه؟ و باید از کدام راه و روش و نقشه و دستورالعمل برای تحقق این اهداف استفاده کرد؟ این دیگر بر عهده دولت است و دقیقاً همان برنامهای است که رئیسجمهور محترم باید برای تحقق اهداف یاد شده ارائه میدادند که متاسفانه ندادند.
2⃣ و اما، انتظار آن بود که برخی از مدعیان اصلاحات و مخصوصاً شورای راهبری، این نکته تعیینکننده و سرنوشتساز را به رئیسجمهور محترم یادآوری میکردند که تهیه و تدوین و ارائه برنامه رئیسجمهور برای دولت چهاردهم یک ضرورت اجتنابناپذیر است و باید تاکید میکردند که «برنامه هفتم توسعه» یک سند «بالادستی و چشمانداز» است که اهداف کلی را بیان کرده است و نمیتواند جایگزین برنامهای باشد که جناب رئيس جمهور بایستی برای دولت خود تهیه و ارائه کند. اما، چنین نکردند، چرا؟ بخوانید ...!
3⃣ طیف یاد شده از مدعیان اصلاحات و جماعتی که در شورای موسوم به راهبری جای گرفته بودند، میدانستند و میدانند که رئیسجمهور باید برنامه اختصاصی خود را برای اداره قوه مجریه، تهیه و ارائه کند بنابراین سکوت آنها و خودداری از یادآوری این اقدام ضروری به جناب رئیسجمهور نمیتواند عادی تلقی شود! مدعیان اصلاحات نه فقط از یادآوری این نکته ضروری به جناب پزشکیان خودداری کردند، بلکه در اقدامی به شدت مشکوک و مرموز از «بیبرنامگی» رئیسجمهور به عنوان یک خصوصیت برجسته! و قابل تقدیر ! یاد کرده و در یادداشتها و توئیتها و مصاحبههای خود برای آن کف و سوت هم زدند.
4⃣ اکنون سخنی دوستانه و دلسوزانه با برادر عزیزمان جناب آقای پزشکیان، رئیسجمهور محترم کشورمان در میان است و آن، این که به سابقه و کارنامه طیف یادشده و جای خوش کرده در اطراف خود نگاهی بیندازید! دفاع و تقدیر آنها از این که برنامهای ارائه ندادهاید را چگونه ارزیابی میکنید؟! آیا در پی آن نیستند که با لطایفالحیل، برنامههای بارها شکست خورده خود را به دولت شما تحمیل کنند؟! برنامههایی که در برخی از فتنهها به میدان آوردند و با حرکت حماسی مردم ناکام ماند!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جناب پزشکیان دیروز احتمالا از سر سادگی و صفای دل و خاکی بودن و البته بدفهمی مطلبی رو مطرح کردن که به نظر میرسه اگر درست تبیین نشه ممکنه خیلی ها رو به خطا بندازه و حتما خودشون هم متوجه بزرگی اشتباه خودشون نشدن وگرنه اصلاح میکردن!
ایشون در نطق امروز، فرازی از نهج البلاغه رو خوندن که به خاطر بی توجهی به فراز دوم این جمله، نعوذبالله عصمت آقا امیرالمومنین(ع) رو زیر سوال بردن!
ایشون به نقل از نهج البلاغه گفتن:
فَإِنِّی لَسْتُ فی نَفْسِی بِفَوْقِ أَنْ أُخْطِیءَ، وَ لاَ آمَنُ ذلِکَ مِنْ فِعْلِی
من (به عنوان يک انسان و نه به عنوان يک امام معصوم) خود را بالاتر از آن نمى دانم که اشتباه کنم و از خطا در کارهايم ايمن نيستم
آقای پزشکیان در تفسیر و ترجمه این عبارت گفتن وقتی آقا امیر المومنین میگه من بالاتر از خطا نیستم که خطا نکنم و یا در عمل خطایی از من سر نزند؛ ما که دیگه عددی نیستیم و حتما خطا میکنیم و...
اما جناب دکتر پزشکیان نگفتن در ادامه این جمله آقا امیرالمومنین(ع) فرمودن:
، إِلاَّ أَنْ یَکْفِیَ اللّهُ مِنْ نَفْسِی مَا هُوَ أَمْلَکُ بِهِ مِنِّی،
مگر اينکه خداوندى که از من قادرتر است مرا از خطا حفظ کند.(اشاره به عصمت)
یعنی امیرالمومنین(ع)فرمودن من هم به عنوان یک انسان معمولی ممکنه خطا کنم مگر اینکه خدای قادر بخواهد و اراده کنه که من رو از خطا و اشتباه حفظ کنه و این اراده خداوند بوده که خواسته این بزرگواران از خطا مصون و محفوظ باشند و به مقام عصمت برسن.
درخواست میکنیم دکتر پزشکیان توجه داشته باشن و در نطق بعدی اصلاح بفرمایند!
📌 شبهه👇
مسافران اربعین
✍️ رحیم قمیشی
به آنها که فکر میکنند با سفر رایگان اربعین تمام گناهانشان میریزد!
به آنها که خاطرات زیادی از پذیرایی مجانی در عراق با خود میآورند.
به آنها که تصور میکنند با راهپیمایی اربعین تمام جهان به لرزه میافتد!
به آنها که آمار واقعی مسافران اربعین را ضربدر ۴ و ۵ میکنند تا بگویند بیش از بیست میلیون زائر رفتند.
به آنها که یک هفته مشاغلشان را تعطیل میکنند تا بگویند به عشق حسین رفتند!
میگویم؛
هزاران میلیارد تومان از بودجه عمومی مردم فقیر ایران، صرف این سفر میشود.
تمام کودکان گرسنه سیستان و بلوچستان در این پول هزینه شده سهم دارند.
تمام کولبران تحصیلکرده، بیمارانی که مجبورند داروهای گرانقیمت را با ارز آزاد بخرند، در این تخصیصهای ظالمانه سهم دارند.
تمام کارگران بیکار شده، کودکان از تحصیل بازمانده، زنان سرپرست خانوار، معلولانی که پرداختی بهزیستی هزینه گذران چند روزشان هم نمیشود، همه آنها که منتظرند شاید ویلچری به آنها تعلق بگیرد، همه آنها از سهمشان، بدون اجازه، برداشته شده و برای تسهیلات این سفر هزینه شده.
بسیاری از مؤمنین واقعی، رفتن به این سفر را تحریم کردهاند چون میدانند با پول حرام یا شبههناک نمیشود عبادت کرد!
درصد مهمی از هموطنان ما هیچ اجازهای برای صرف پولهایشان در این سفرها ندادهاند.
بسیاری از دوستان من که سالها پیش به پیادهروی میرفتند، این سالها نمیروند، چون متوجه شدهاند این راهپیمایی دیگر کمتر عبادی است، شده یک حرکت سیاسی!
مبادا گناه این سفر بیش از ثوابش شود.
«خلاصه شده»
📌پاسخ👇
🔰 آقای رحیم قمیشی پس از سالها دروغ، سیاهنمایی، مغالطه و کجفهمی اکنون به خود اجازه دهد که فتوای شرعی هم صادر کند.
💢 پاسخها به یادداشتها مغالطهآمیز رحیم قمیشی:
▪️آقای قمیشی، شما با کدام تخصص و بر اساس کدام دلیل شرعی ادعا میکنید که استفاده از خدمات دولتی در سفر اربعین حرام است؟!
▪️ادعا میکنید چندهزار میلیاردتومان برای اربعین هزینه میشود؛ لطفا بفرمایید دقیقاً چند هزار میلیارد؟
▪️ادعا میکنید آمار زائران اربعین، 4-5 برابر بیان میشود. شما مستنداً بگویید آمار دقیق زائران اربعین چند نفر است؟
🔹 آقای قمیشی، لطفا برای سوالات زیر هم فتوایی صادر کنید:
👈 چرا دولت استادیوم میسازد؟ مگر همه مردم اهل تماشای فوتبالاند؟ آیا پول این استادیومها سهم کودکان گرسنه سیستان نیست؟
👈 چرا دولت جاده و اتوبان میسازد؟ مگر همه مردم ماشین دارند و به مسافرت میروند؟
👈 چرا در سفرهای نوروزی، پلیس و اورژانس و راهسازی آماده باش کامل هستند؟ مگر همه به سفر نوروزی میروند؟ آیا پول این امکانات، حق کولبران نیست؟
👈 چرا دولت ارز مسافرتی میدهد؟ مگر همه مردم به سفر خارجی میروند؟ آیا این ارزهای دولتی، سهم بیماران نیازمند به داروی وارداتی نیست؟
👈 چرا دولت برای ساخت فیلم و سریال هزینه میکند؟ مگر همه مردم تلویزیون میبینند؟
و صدها سوال اینچنینی دیگر...
🔰 بر اساس کدام قانون و بر اساس کدام حکم شرعی ادعا میکنید که دولت برای همه هزینههایش از تک تک مردم اجازه بگیرد؟
✅ وقتی گروهی از مردم یک خواسته مشروع و قانونی دارند، دولت هم موظف است زیرساختهای آن را برای مردم فراهم کند.
🤷♂️ اگر دولت ایران مرزها را سامان نمیداد، خدمات درمانی به زائرین ارائه نمیکرد، جادهها را توسعه نمیداد و خدایی نکرده یک نفر در ازدحام جمعیت پشت مرز یا در جادههای باریک منتهی به مرز جانش را از دست میداد، حاضریم قسم بخوریم که همین آقای قمیشی دولت را متهم به کم کاری و بیتوجّهی میکرد
🔴تُپُق زدن مهم نیست/نگرانی جای دیگری است
🔻رئیس جمهور، زیادی تُپُق می زند؟ حتما اگر روان تر سخن می گفت، بهتر بود؛ اما ایرادی نیست که نتوان از آن گذشت. خیلی از ما ها تُپُق می زنیم.
🔹نگویید که شهید رئیسی را به خاطر یک صدم این تُپُق ها مسخره می کردند. ما مثل آنها نیستیم. دین ما، تمسخر را ممنوع کرده و نشانه جهل انسان دانسته است. "قَالُوا أَتَتَّخِذُنَا هُزُوًا قَالَ أَعُوذُ بِاللَّهِ أَنْ أَكُونَ مِنَ الْجَاهِلِينَ. گفتند ای موسی ما را به استهزاء گرفته ای؛ گفت به خدا پناه می برم که از جاهلان باشم.".
🔻آقای پزشکیان امروز گفت "من بلد نیستم زیاد حرف بزنم، چیزهایی هم که باید از روی کاغذ بخوانم بدتر خراب میکنم"؟ این هم ایراد چندانی ندارد. روان خوانی یک متن، برای خیلی از ما ها نیز ممکن است دشوار باشد.
🔹رئیس جمهور گفت "از وزرا دفاع نمیکنم، چون آنها بلد هستند از خودشان دفاع کنند. وزرا را که همه بلدند، من برم بشینم"؟ بله عُرف و قاعده این بوده که رئیس جمهور، یکایک وزیران را معرفی، و از شایستگی های آنها دفاع کند. اما اگر این قاعده را رعایت نکرده، وزرا فرصت معرفی خود را دارند.
🔻اینها هیچ کدام، ایراد مهمی نیست. آن چه محل دغدغه و نگرانی -و نه عیب جویی و ایراد گیری- است، این که آقای پزشکیان، از یک جایی به بعد باید اداره کابینه را مستقیما بر عهده بگیرد و فراتر از مشاوران، مستقیما با مردم و کارشناسان و نمایندگان سخن بگوید.
🔹منظور فقط نشست مطبوعاتی نیست که تا کنون برگزار نشده. این هم ایراد مهمی نیست. اگر اقتصاد، مسئله اول کشور است، آقای پزشکیان باید استنباط کلان از حوزه اقتصاد و جزئیات و فروع آن پیدا کند، مسئولیت یکایک تیم اقتصادی را بشناسد و از اهمیت هماهنگی آنها آگاه باشد.
🔻فراتر از اینها، باید از فاز کلی گویی و مرور شعار ها و هنجارها بگذرد و بگوید که برنامه دولت او برای عملیاتی کردن رونق تولید، گسترش عدالت اقتصادی، عبور از تبعیض و رانت، افزایش قدرت پول ملی، اصلاح نظام های بانکی و مالیاتی و یارانه ها و... چیست.
🔹دغدغه جدی این است که تا اینجای کار در چیدن کابینه، بیش از آقای پزشکیان، گروه موسوم به شورای راهبری ظریف، نقش ایفا کرده و بالای ۷۰ درصد وزرا، انتخاب و سهم آنها بوده است.
🔻مسئله مهم این است که آقای ظریف در حوزه ظاهرا تخصصی اش (سیاست خارجی) هم نا موفق بود، چه رسد به اقتصاد، که نه او و نه بسیاری از اعضای سیاسی کار شورای راهبری، هیچ سر رشته از آن ندارند.
🔹هنوز در عمل، روشن نشده سکاندار تیم اقتصادی کیست و برنامه ای که بتوان بر اساس آن حرکت کرد، کدام است؟ این خلاء بزرگی است که رای اعتماد به وزیران را تحت الشعاع خود قرار می دهد.
📌#پی_نوشت:
پیشاپیش دولت پزشکیان و مجلس قالیباف را تسلیت عرض میکنم
پزشکیان و قالیباف جای خالی روحانی و لاریجانی را شدیدا پر خواهند کرد
این یقین ماست
🔰چند خبر خوب از جلسه رای اعتماد
🔹جلسه اول رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت برگزار شد و چند نکته قابل اعتنا و البته خرسندساز داشت که برخلاف پیش بینی بدخواهان دولت-مجلس رقم خورد و می تواند شروع مناسبی برای تعامل قوا باشد. مرور می کنیم.
1⃣یکم. رفتار اخلاقی
برخلاف فضای مجازی که متاسفانه برخی ادبیات رئیس جمهور محترم را به تمسخر گرفتند، مجلس در نهایت ادب و اخلاق با این مساله برخورد کرد. سهو لسان امری طبیعی است و برای هرکسی ممکن است اتفاق بیافتد. طبیعی است که اگر نقدی هم به عملکرد دولت و یا مجلس باشد در این نقاط نیست. رعایت نظم جلسه و عنایت به سخنان رئیس جمهور نیز از نکات برجسته جلسه عصر بود که برخی بی نظمی های جلسه صبح را هم جبران کرد.
2⃣دوم. برخورد غیرجناحی
نوع واکنش مجلس به نامزدهای پیشنهادی دولت فارغ از هرگونه جهت گیری سیاسی و جناحی بود و این در تمام نطق ها چه موافق و چه مخالف مشهود بود. اگر نماینده ای نیز خارج از این منطق عمل می کرد با واکنش دیگه نماینده ها مواجه می شد.
3⃣سوم. نقدهای غیرحیثیتی
نقدهای مخالفان به کابینه صرفا از منظر شاخص هایی بود که پیشتر خود دولت محترم بدان اشاره کرده بود مثل تناسب فرد با برنامه یا ترکیب سازنده نامزدها و غیره. نقد مخالفان اغلب از همین منظر و البته از جهت کارآمدی بود و اینطور وانمود نشد که بین مجلس و دولت تقابل راهبردی یا جبهه بندی ایدئولوژیک وجود دارد.
4⃣چهارم. حمایت از کلیات
ویژگی دیگر جلسه رای اعتماد مجلس این بود که کلیات کابینه پیشنهادی مورد احترام و اعتنا بود. حتی برخی از مخالف ترین های سیاسی دولت نیز به عنوان موافق کابینه ثبت نام کرده بودند. این ویژگی نیز نشانه خوبی برای همدلی مجلس با دولت است. برخی نماینده ها نیز از اینکه تندروهای سیاسی در فهرست کابینه قرار نگرفتند از رئیس جمهور بابت کابینه وفاق تشکر کردند.
5⃣پنجم. برخورد صادقانه
رئیس جمهور خیلی صادقانه با نماینده ها سخن گفت؛ بدون طعنه و یا خدای نکرده از موضع بالا و متکبرانه. پزشکیان تاکید کرد وزرای پیشنهادی را دوست و همراه خود بدنید و آنکه ایراد بیشتری دارد را بیشتر کمک کنید تا نقص های خود را برطرف سازد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴🔺اشتباه تاریخی مصدق که همه زحمات ملت ایران برای ملی شدن صنعت نفت را به باد داد!
✍ سالروز کودتای آمریکاییِ ۲۸ مرداد
◀️ چگونه #اعتماد_به_آمریکا همه چیز را به قبل از دوران ملی شدن نفت بازگرداند؟
🇮🇷الـٰلّهُمَ؏َجــِّلِلوَلــیِّڪَاَلْفــَرَجْ🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پیشبینی ترامپ درباره آینده رژیم صهیونیستی در سخنرانی دیشب:
اسرائیل از بین خواهد رفت. یک یا دو سال پیش فکر نمیکردم این جمله را بگویم. اسرائیل قادر نخواهد بود در سه جبهه بجنگد. وضعیت بسیار شکننده است. اسرائیل به اندازه کافی نیروی نظامی ندارد و میلیونها نفر طرفدار طرف مقابلاند.
براندازا : اینم از خودشونه ما از اول هم می دونستیم .
17.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥کنار قدم های جابر...
به شوق تو باکی نداریم
🎙#حاج_میثم_مطیعی
[الهی ضربان هیچ قلبی بدون حسین(ع) نباشه صلواتی احسان بفرمائید...🤲 ]
#یا_زهرا_س
#امام_حسین_ع
#امام_زمان_عج
#صلوات
#اربعین
#کربلا
✦࿐჻ᭂ🌺 🇮🇷 🌺჻ᭂ࿐
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️حاجی جان دلمان تو را خواست😔
_شباهت دو خادم در مسیر پیاده روی اربعین حسینی به شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی مهندس ره
7.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✍👆🌷🏴به احترامش تمام قد می ایستم 🌟❤️🌟
رهبرم سید علی❤️
🔥فتنهها را باید با روشـــنـــگری خاموش كرد.
💎 هرجا روشنگری باشد، فتنهانگیز دستش كوتاه میشود.
❤باخامنه ای کسی نگردد گمراه
🌙اودرشب فتنه میدرخشدچون ماه
🌹 صلی الله علیک یا امیرالمومنین[ع]
🌟🌟🌟🌟🌟🌟
🌹🏴🌴🍀🌹🍀🌴
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پروفسور زن فرانسوی کدام عَمود مسیر #پیادهروی_اربعین دفن شده است؟
🔻 هنگامی که به عَمود ۱۷۲ مسیر نجف به کربلا رسیدید، ما را از دعای خیر فراموش نکنید.
🔰 برشی از سخنرانی #حجت_الاسلام_راجی
12.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#پرستو های مهاجر وطن چه غریبان به اسارت رفتند 🏴💔🏴💔🏴 این کلیپ از تلویزیون عراق در زمانِ جنگ پخش شده بود
دلخراش و ناراحتکننده هستش
پاتک زدن بچهها رو دور زدن اومدن بالا سرشون شیربچهها چه مظلوم نشستن دست بسته یه سری شهید یه سری زخمی افتادن یه سری اسیر این کلیپ رو میبینیم یاد اون موقع میافتیم گریه و بغضمون میگیره 😭😭😭😭😭😭
خدا لعنت کنه اون کسانیکه ریاست دستشونه و خیانت میکنند ،اینها برای دفاع از اسلام ازوطن از زنها وکودکان ،،، رفتند، برای پست مقام نرفته بودن
مَردُم چشمامون رو وا کنیم ما بدهکار انقلاب اسلامی هستیم ما همه مدیون شهدا ، جانبازان، اسرا ،ایثارگران، ۸سال دفاع مقدس هستیم ،🇮🇷🌷🇮🇷🌷🇮🇷