🔮 اعمال شب لیلة الرغائب
بدان که اولین شب جمعه ماه رجب را «لیلة الرغائب» (یعنی شب دلدادگان) میگویند و برای آن عملی با فضیلت بسیار از حضرت رسول(صلیاللهعلیهوآله) وارد شده که آن را سید در کتاب «اقبال» و علاّمه حلی در «اجازه بنی زهره» نقل کردهاند. بعضی از فضیلت آن اینکه به سبب انجام آن، گناهان بسیار آمرزیده میشود؛
و نیز نمازی در آن وارد شده که هرکه آن را بخواند هنگام شب اوّل قبرش حقتعالی ثواب آن را به نیکوترین صورت و با روی گشاده و درخشان و زبانی گویا بهسوی او میفرستد، پس به او میگوید: ای محبوب من، تو را بشارت باد که از هر شدّت و سختی نجات یافتی.
بنده میگوید: تو کیستی؟ به خدا سوگند من چهرهای زیباتر از چهره تو ندیدم و سخنی شیرینتر از سخن تو نشنیدم و بویی بهتر از بوی تو نبوییدم!پاسخ میدهد: من ثواب آن نمازم که در فلان شب، از فلان ماه، از فلان سال خواندی، امشب نزد تو آمدم تا حقّت را ادا کنم و مونس تنهایی تو باشم و هراس را از تو برگیرم و هنگامیکه در صور (شیپور قیامت) دمیده شود، در عرصه قیامت سایهای بر سرت خواهم افکند، پس خوشحال باش که خیر هرگز از تو جدا نخواهد شد.
کیفیت این نماز چنین است:
اولین پنجشنبه ماه رجب را روزه میگیری، چون شب جمعه در آید، بین نماز مغرب و عشاء، دوازده رکعت نماز میخوانی، هر دو رکعت با یک سلام به این ترتیب که: در هر رکعت «یک مرتبه» سوره «حمد» و «سه مرتب» سوره «قدر» و «دوازده مرتبه» سوره « توحید» میخوانی و هنگامی که از نماز فارغ شدی «هفتاد مرتبه» میگویی:
اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلَىٰ مُحَمَّدٍ النَّبِيِّ الْأُمِّيِّ وَعَلَىٰ آلِهِ.خدایا! (بر محمّد پیامبر درس ناخوانده و خاندانش درود فرست.)
سپس به سجده میروى و «هفتاد مرتبه» میگویى:سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِكَةِ وَالرُّوحِ.پاک و منزّه است پروردگار فرشتگان و روح.
آنگاه سر از سجده برمیداری و «هفتاد مرتبه» میگویی:رَبِّ اغْفِرْ وَارْحَمْ وَتَجاوَزْ عَمَّا تَعْلَمُ، إِنَّكَ أَنْتَ الْعَلِيُّ الْأَعْظَمُ.(پروردگارا! مرا بیامرز و بر من مهرورز و از آنچه از من میدانی بگذر، تو خدای برتر و بزرگتری.)
دوباره به سجده میروی و «هفتاد مرتبه» میگویی:سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِكَةِ وَالرُّوحِ.
سپس حاجت خود را بخواه که به خواست خدا برآورده خواهد شد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شب جمعه شب زیارتی سرور وسالار شهیدان آقا اباعبدالله ع
#مداحی شهید مدافع حرم شهید محمدحسین محمدخانی
#شهدا_را_یاد_کنیم_با_ذکر_یک_صلوات
#اللهم_صل_علی_محمد_و_آل_محمد_و_عجل_فرجهم
#السلام_علیک_یا_اباعبدالله_الحسین_علیه_السلام
♦️ماه رجب ماه توبه و استغفار است
آیتالله مجتبی تهرانی (ره):
🔹این را بدانید که در میان ایّام سال، ماهی که می شود گفت ماه توبه است، ماه رجب است.
🔹آن طور که از امام صادق(ع) نقل شده، پیغمبر اکرم(ص) فرموده اند: ماه رجب، ماه استغفار امّت من است. در ماه رجب، از خداوند زیاد طلب غفران کنید که خداوند آمرزنده و مهربان است.
🔹به رجب، «الْأَصَبَّ» می گویند؛ چون رحمت خداوند در این ماه بر امّت من بسیار ریزش می کند؛ لذا در این ماه زیاد بگویید: «أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ و أَسئَلُهُ التُّوبَةَ»؛ رابطۀ با گناه را قطع کنید.
#ماه_رجب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یادتان میآید او اینجا نشست؟
ساحلی در محضر دریا نشست
السلام ای محور هنگامهاش
ای همه حرف وصیت نامهاش
دید آرامی، نشد آشفته او
ای ستون خیمهای که گفته او
یارت ای یار خراسانی چه شد؟
ای صبا! دست سلیمانی چه شد؟
ای نگین حلقهی یکرنگها
رفتی ای فرمانده دلتنگها
بهمنیار فعال فرهنگی ورسانه ای لردگان
✨شهادت امام علي النقي(ع
✨امام علي بن محمد(ع)، معروف به هادي و نقي، كه دهمين امام شيعيان است، در سوم رجب در سامرا به شهادت رسيد.(۱)
✨امام علي النقي(ع)، از ذي قعده سال ۲۲۰ قمري، كه پدر بزرگوارش حضرت امام محمد تقي(ع)، معروف به جوادالائمه(ع)، به شهادت رسيد، بنا به وصيت آن حضرت، مقام منيع امامت را بر عهده گرفت.
✳️گفتني است، هنگامي كه امام هادي(ع) مقام امامت را بر عهده گرفت، از عمر شريفش بيش از هشت سال و پنج ماه نگذشته بود و وي به مانند پدر ارجمندش در سنين كودكي به اين مقام عظيم نايل آمد.
✨امام علي النقي(ع) در ايام امامت خويش با خلافت شش تن از خلفاي بني عباس معاصر بود و آنان عبارت بودند از: معتصم، واثق، متوكل، منتصر، مستعين و معتز.
👈🏼رفتار اين عده از خلفاي عباسي با امام علي النقي(ع) متفاوت بود. برخي رفتار خصمانه و برخي ديگر رفتار متعادل تري اعمال مي نمودند. ولي همه آنان، در غصب خلافت و ناديده گرفتن حقوق امامت، هم رأي و هم نظر بودند(۲).
✨امام علي النقي(ع) به مدت يازده سال در سامرا و در محله عسكر (منطقه مسكوني نظاميان) به حالت تبعيد، زندگي نمود و در اين مدت، تحت مراقبت و نظارت دستگاه امنيتي خلافت قرار داشت و از تماس با دوستان و ياران خويش محروم بود.(۳)
🏴سرانجام در سوم رجب و يا به روايتي در ۲۵ جمادي الآخر سال ۲۵۴ قمري، در ايام خلافت معتز عباسي، به وسيله معتمد عباسي، برادر خليفه وقت، مسموم و در آن غريبه سرا، به شهادت رسيد.
به هنگام شهادت آن امام همام، جز فرزندش امام حسن عسكري(ع)، كسي در بالينش حاضر نبود.
☀️امام حسن عسكري(ع) در ماتم پدر بزرگوارش، بسيار گريست و گريبان دريد و خود متوجه غسل، كفن و دفن آن حضرت گرديد. برخي از نادانان و يا متعصبان به امام حسن عسكري(ع) خرده گرفته كه چرا وي گريبانش را دريد.
☀️ آن حضرت به آنان پاسخ داد:
⁉️شما چه مي دانيد از احكام دين خدا؟ حضرت موسي بن عمران(ع) در ماتم برادرش هارون(ع) گريبان چاك زد.(۴)
✨از امام هادي(ع) تشييع جنازه با شكوهي به عمل آمد. دوستداران اهل بيت(ع)، فقها، قضات، دبيران، اميران و حتي بزرگان دربار خلافت در تشييع جنازه مطهر وي شركت كرده و وي را در يكي از حجره هاي خانه اش دفن نمودند.(۵)
✴️هم اكنون قبر شريفش، به همراه قبر مطهر فرزندش امام حسن عسكري(ع) و قبر خواهرش حكيمه خاتون دختر امام جواد(ع) و قبر نرگس خاتون مادر امام زمان(ع) در يك ضريح مقدس قرار دارد و در شهر سامرا، مزار شيعيان و دوستداران اهل بيت(ع) مي باشد.
📚پی نوشتها:
۱- الارشاد (شيخ مفيد)، ص۶۴۹؛ منتهي الآمال (شيخ عباس قمي)، ج۲، ص۳۸۴.
۲- منتهي الآمال، ج۲، ص۳۸۳.
۳- همان، ص۳۷۷ و الارشاد، ص۶۴۶.
۴- منتهي الآمال، ج۲، ص ۳۸۵
۵- نك: الارشاد، ص۶۳۵؛ كشف الغمه (علي بن عيسي اربلي)، ج۳، ص۲۲۹؛ منتهي الآمال،
5.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کودک غزهای در بیهوشی کامل جهت مداوا لب به سخن گفتن با حضرت حجة ابن الحسن مهدی موعود (عج) باز میکند و چه روضه ای میخواند.
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج 🤲😭
🍃🌸🍃
▪️مقام امام دهم
▪️ نام :علی
▪️القاب: هادی، نقی
▪️کنیه :ابوالحسن
▪️پدر: امام جواد علیه السلام
▪️مادر: سمانه
▪️زادروز: 15 ذی الحجه سال 212 هجری قمری
▪️زادگاه: مدینه
▪️مدت امامت: 34سال
▪️مدت عمر: 42 سال
▪️تاریخ شهادت:3 رجب سال 254 هجری
▪️علت شهادت : مسمویت توسط زهر
▪️قاتل:معتز عباسی لعنه الله
▪️مدفن:سامرا
◾️شهادت امام هادی ( علیه السلام ) را به همه ی شیعیان آن حضرت تسلیت و تعزیت،عرض می نماییم 🖤🖤