🔻وحدت
گاهی می پرسند چرا جمهوری اسلامی دائما حرف از #وحدت با اهل تسنن میزند؟ مگر می توان با کسانی که به دشمنان اهل بیت علیهم السلام، ارادت دارند، وحدت داشت؟ چرا نباید برای خاطر دل آنها به خلفای غاصب، لعن کرد؟ مگر برائت از دشمنان اهل بیت علیهم السلام، یک واجب شرعی نیست؟
✍🏻فاطمه خدادی| پژوهشگر کلام
🔴اولا_ باید وحدت داشته باشیم چون خدا، پیامبر، کتاب، قبله و دین ما یکی است و همینطور دشمن ما یکی است!
آنچه که دشمنان اسلام می خواهند نابودی کل اسلام و مسلمین است ولی ما بنا به کلام صریح قرآن، با هم برادر و خواهر دینی هستیم، با وجود همه اختلافات مذهبی که داریم!
🔴ثانیا_ ما می دانیم که بسیاری از اهل سنت از اصل ماجرا غافل هستند و قدرت تشخیص حق بودن تشیع را ندارند، پس اگر می خواهیم که حق اهل بیت علیهم السلام را ادا کنیم و دیگران را با مکتب نورانی شیعه که راه نجات است آشنا کنیم، نباید طوری رفتار کنیم که مانع شنیدن حرف حق شود. اهل سنت به خلفای سه گانه، ارادت قلبی شدید و بلکه متعصبانه دارند، لذا توهین و لعن علنی نه تنها آنها را به شنیدن استدلال و برهان ما نمی کشاند که وسیله ای می شود برای ابراز دشمنی با تشیع و می دانیم که اختلاف و دشمنی میان مسلمین، خواسته دشمنان ماست چون باعث نابودی هر دو می شود و این مطلوب پیامبر و اهل بیت او نیست.
🔴ثالثا_ برائت قلبی داشتن از دشمنان اهل بیت، واجب شرعی است ولی اظهار لعن و علنی کردن آن واجب نیست؛ بلکه در جا و زمانی که جان مسلمین را به خطر می اندازد، حرام هم می شود چون حفظ جان مسلمین واجب تر است و می دانیم امروزه بواسطه فضای مجازی، تصاویر و فیلم مجالس عیدالزهرا (سلام الله علیها) به سرعت دست به دست شده و در همه عالم منتشر می شود و موجب سلب و لعن به مقدسات شیعیان و بلکه حمله به شیعیان در دیگر کشورها می شود.
🗒️@HamQalam
🔻آزادی و مصلحت
🚫آنچه منجر میشود تا جوانان به بهانهی عدم آزادی، اقدام به قانونشکنی کنند این است که ملاک قانون را چیزی جز مصالح مادی نمیدانند؛ این در حالیست که در نگاه اسلام مصالح فقط به امور مادی خلاصه نمیشود و بخش عظیمی از مصلحت انسان مربوط به مصالح معنوی اوست و حفظ همین مصالح معنوی، منجر به محدودیت آزادی میشود.
در حقیقت برای محافظت از مصالح معنوی چارهای جز محدودیت آزادی وجود ندارد.
⚠️نسخهی آزادی در کشورهای غربی، صرفا بر مبنای حفظ مصالح مادی پیچیده شده؛ حال آنکه در کشور اسلامی ملاک آزادی صرفا در مصلحت مادی خلاصه نمیشود. پذیرش اسلام، بدونِ پذیرش محدودیتهایش معنا ندارد.
✍#زهرا_ابراهیمی
🗒️@HamQalam
۲۵ شهریور و فتنه مهسا امینی
🔺️تاریخ تکرار می شود.
یک روز عایشه و یک روز مهسا، بهانه ای برای تخریب #حکومت_اسلامی.
🗒️@HamQalam
هدایت شده از رحا مدیا
9.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#در_حاشیه_دوره
#باز_نشر
🔻 جنگ هیبریدی
♨️ بازخوانی سناریوی دشمن در فتنه حجاب
〽️از ناامن سازی شهرهای مرزی تا جنگ خیابانی در سایر شهرها
پ.ن: این ویدئو آرشیوی و در ایام فتنه آماده شده است.
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحامدیا)
🆔 @rahamedia
📌زندگی پر درس است. کافی است خوب نگاهش کنی
وقتی خدا وسط میآید، همه چیزش را جور میکند.
🔸️درس اول؛ وقایع زمان مشخصی دارند و در زمانشان اتفاق خواهند افتاد.
ما در مورد چیزهایی که میتوانیم، مسیولیت داریم، هم در دنیا هم در آخرت، اما چیزهایی که از دستمان خارج است، نه حرص دنیا دارد نه پرسش در آخرت، در نتیجه، باید متوکل بود و متوکل، یعنی مثل اسپند روی آتش بالا و پایین نپری و اجازه بدهی وقایع روی خط زمان خودشان رخ بدهند.
🔸️درس دوم؛ خداوند متعال دوست ندارد خیلی برایش تعیین تکلیف کنی. میخواهد رضایتت را از مشیتش بببند و البته وقتی حقیقتا کوتاهی نکنی و بر او تکیه کنی، خودش همه چیز را لحاظ میکند، پس به مشیتش راضی باش و شاکر.
✍🏻#محنا
🗒️@HamQalam
🔻افراطیون و تفریطیون
بعد از ماه صفر با دو طیف افراد روبرو هستیم؛ افراطیون و تفریطیون؛ یک عده دههی محسنیه را جعل کرده و مشکی از تن در نمیآورند، دستهی دوم زن و مرد سرتاپا قرمز پوشیده و مراسم عمرکشون راه میاندازند، عروسک عُمر میسازند آتش میزنند و این روند تا هفده ربیع ادامه دارد...
علتش هم ترجیح تعصب، بر تعقل و تخصص است.
لطفا این سه یادداشت را مطالعه فرمائید👇
https://hawzahnews.com/xbn9h
https://hawzahnews.com/xbnwq
http://nedaesfahan.ir/139826
✍🏻مرضیه رمضانقاسم
🗒️@HamQalam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻تاکید مفسر بزرگ قرآن به عدم خدمات به بی حجابان و بدحجابان
🎙آیت الله جوادی آملی
وقتی فردی بی حجاب و بدحجاب وارد مغازه تان می شود چه اصراری دارید جنسی به او بفروشید؟؟
آنچه در نهی از منکر واجب کفاییست، تذکر لسانیست، برخورد هم با حاکمیت است. اما انزجار قلبی از گناه و ابرازش کفایی نیست، امر به معروف واجب عینیست. ملتی که امر به معروف نمی کند چه انتظاری دارد که دعایش مستجاب شود؟؟
شخصی با پوشش زننده به مغازه ما میآید بی تفاوت باشیم؟ مگر انزجار بر ما واجب نیست؟ بعد انتظار داریم دعایمان مستجاب بشود.
🗒️@HamQalam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻چرا حضرت نوح علیه السلام از خدا تقاضا کردند فقط پسرشان نجات یابد؟ مگر محبت پیامبری اقتضای این را ندارد که علاوه بر فرزند برای سایر افراد قوم نیز طلب نجات کرد؟
پاسخ👇👇👇
.
هم قلم
🔻چرا حضرت نوح علیه السلام از خدا تقاضا کردند فقط پسرشان نجات یابد؟ مگر محبت پیامبری اقتضای این را ند
✍🏻مرضیه رمضان قاسم| پژوهشگر
🔴قطعا یکی از اقتضائات نبوت، رسالت و امامت این است که آن حضرات، مهربانتر از پدر بوده و دلسوزانه و دغدغهی هدایت مردم را دارند؛ بنابراین علاوه بر ارشاد امت از خداوند خواهان نجات و هدایت آنان هستند.
طبق آیه ۳۶ سورهی مبارکهی هود از قبل از طریق وحی به حضرت نوح علیهالسلام خبر داده شده بود افرادی که گرفتار طوفان میشوند همگی کافر هستند و ایمان نخواهند آورد؛ به همین جهت حضرت برای کفار طلب نجات نکردند.
🔴اما علت اینکه حضرت نوح علیه السلام برای پسرشان تقاضای نجات کردند؛
اولا: طبق آیه ۴۲ سورهی مبارکهی هود کاملا مشخص است که کفر پسر نوح پنهان بوده و کفر صریح و آشکار نبوده است و حضرت نوح علیهالسلام این قضیه را نمیدانستهاند؛ شاهدمان مکالمهی ایشان با پسرشان است که فرمودند: فرزندم، با کافران نباش.
«وَنَادَىٰ نُوحٌ ابْنَهُ وَكَانَ فِي مَعْزِلٍ يَا بُنَيَّ ارْكَبْ مَعَنَا وَلَا تَكُنْ مَعَ الْكَافِرِينَ»،«و نوح فرزندش را که در کناری بود، بانگ زد که ای پسرم! همراه ما سوار شو و با کافران مباش.»
ثانیا: با توجه به آیه ۴۵ سوره هود به روشنی معلوم است که خداوند به حضرت نوح علیهالسلام وعده داده بود که خانوادهاش را نجات میدهد وگرنه رضایت خداوند، مورد رضایت معصوم و او تسلیم اوامر و حکمت الهیست و طلب نجات فرزند قبل از آگاهی آن حضرت، از کفر فرزند بوده است زیرا طبق وعدهی الهی ایشان منتظر نجات فرزند بودهاند و از همین حیث میتوان گفت: تقاضای نجات، قبل از آگاهی از کفر فرزند و شاید همراه با تعجب و ابهام از خلف وعده بوده است والّا بعد از آگاهی از کفر فرزند، تسلیم حکمت الهی شدند و هیچ اعتراض و درخواست نجاتی نداشتند.
«وَنَادَىٰ نُوحٌ رَبَّهُ فَقَالَ رَبِّ إِنَّ ابْنِي مِنْ أَهْلِي وَإِنَّ وَعْدَكَ الْحَقُّ وَأَنْتَ أَحْكَمُ الْحَاكِمِينَ»
«و نوح [پيش از توفان] پروردگارش را ندا داد و گفت: پروردگارا! به راستى كه پسرم از خاندان من است و يقيناً وعدهات [به نجات خاندانم] حق است و تو بهترين داورانى(بسیاری از مفسرین مخصوصا علامه طباطبائی این نکته را تذکر داده اند!»
ثالثا: خداوند به حضرت نوح علیهالسلام خبر میدهد: پسر تو هم کافر است و تصریح میفرماید تو به آن علم نداری:
«قَالَ يَا نُوحُ إِنَّهُ لَيْسَ مِنْ أَهْلِكَ ۖ إِنَّهُ عَمَلٌ غَيْرُ صَالِحٍ ۖ فَلَا تَسْأَلْنِ مَا لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ ۖ إِنِّي أَعِظُكَ أَنْ تَكُونَ مِنَ الْجَاهِلِينَ» ۴۶ هود
«خدا فرمود: اى نوح! به يقين او از خاندان تو نيست، او [داراى] كردارى ناشايسته است، پس چيزى را كه به آن علم ندارى از من مخواه، همانا من تو را اندرز مىدهم كه مبادا از ناآگاهان باشى...!»
رابعا: پیوندهاى مادى(نسب، خویشاوندى، دوستى) نزد خداوند، همیشه تحت الشعاع پیوندهاى معنوى است؛ به این صورت که سلمان فارسى که نه از خاندان پیامبر و نه از قریش، حتى از اهل مکه و از نژاد عرب نبود، جزء خاندان پیامبر محسوب میشود ولى فرزند حضرت نوح بر اثر کفر و عدم انجام عمل صالح، طرد و با نهیب "إِنَّهُ لَیْسَ مِنْ أَهْلِکَ" مواجه میگردد
🔴حال در پاسخ کسانی که ممکن است بپرسند مگر پیامبران علم غیب ندارند پس چگونه میگوئید حضرت نوح علم از کفر پسر نداشتند، باید عرض کنم:
همانگونه که خداوند در آیات ۲۶ و ۲۷ سوره جن میفرماید: «عالِمُ الْغَيْبِ فَلا يُظْهِرُ عَلى غَيْبِهِ أَحَدا إِلاَّ مَنِ ارْتَضى مِنْ رَسُولٍ فَإِنَّهُ يَسْلُكُ مِنْ بَيْنِ يَدَيْهِ وَ مِنْ خَلْفِهِ رَصَدا»،«داناى غيب اوست و هیچکس را بر اسرار غيبش آگاه نمیسازد مگر رسولانى كه آنان را برگزيده و مراقبينى از پيش رو و پشت سر براى آنها قرار میدهد.»
بنابراین علم غیب مخصوص خداوند است و آگاهی دیگران نسبت به غیب، متوقف به اذن خداوند است زیرا علم پیامبران و امامان ذاتی و استقلالی نیست.
بعلاوه اینکه حضرات معصومین علیهمالسلام، مکلف نبودند بر اساس علم غیب عمل کنند بلکه مأمور به ظاهر بودند؛ پیامبرخدا میفرماید:«إِنَّمَا أَقْضِي بَيْنَكُمْ بِالْبَيِّنَاتِ وَ الْأَيْمَان»،«من بین شما فقط باشاهد و قسمهایتان قضاوت میکنم»(الكافي،ج7)
بنابراین داشتن علم به چیزی، مانع تسلیم معصومین در برابر قضا و قدر حتمی الهی نیست و آن حضرات حتی با وجود علم، تسلیم قضا و قدر الهی بودند.
🗒️@HamQalam
🔻دشمنی با هنر همانند دشمنی با خورشید است
✍🏻طیبه زاهدی| پژوهشگر
🔴چندی پیش در نشستی با عنوان "امام خمینی
(ره) و حکمرانی بر محور نهج البلاغه" جنای هادی سروش بعد از بیان مطالبی در باب اهداف حکمرانی در اسلام و نمونه های از حکمرانی امام خمینی "ره" بیان کردند که اگر ده سال حاکمیت امام "ره" نبود چیزی به عنوان هنر، سینما و تلویزیون نداشتیم، که به نظر می آید در این تعبیر غفلتی صورت گرفته و دوران پربار رهبری آیت الله خامنه ای "حفظه الله تعالی" و نقش این حکیم هنردوست در تعالی هنر نادیده گرفته شده است؛
به همین خاطر بر خود لازم دیدم تا در این متن اشاره ای کوتاه به دیدگاه های حکیمانه مقام معظم رهبری "مدظله العالی" پیرامون هنر و هنرمند داشته باشم؛
🔴اما نظر رهبری در مورد هنر؛
۱- هنر مجموعه ای از احساس و ادراک، زیبایی ها و حقایق و تبیین آنهاست و هنرمند علاوه بر تکالیف ذاتی انسانی، به علت ویژگیهای بسیار ممتاز هنر، باید در خصوص قالب و مضمون آثار خود نیز احساس تعهد کند.
۲- هنر ترویج هنرمندانه مقولاتی نظیر «عدالت حقوق انسانی و مسایل اخلاقی» و پرهیز از «ابتذال و استحاله هویت انسان و جامعه» است که می تواند نمونه های خوبی از هنر دینی باشد.
۳- اگر هنرمند در وادی هنر با انگیزه های سطحی و یا ناسالم حرکت کند، سرافراز و موفق نخواهد بود.
۴- هر ایده، اندیشه و انقلابی که در قالب هنر نگنجد، ماندنی نخواهد بود.
۵_ دشمنی با هنر همانند دشمنی با خورشید است.
▫️برگرفته از کتاب "هنر از دیدگاه مقام معظم رهبری"
🗒️@HamQalam