🔻نقش زنان در تحقق نظریه مقاومت
"جامعهای که زنان آن پیش رو باشند آن جامعه هیچ وقت شکست نمیخورد."
امام خمینی رحمت الله علیه
💢بعد از عملیات طوفان الاقصی (۷ اکتبر سال گذشته) جهان شاهد اتفاقات و حوادث متعددی بوده که تعداد این حوادث از سویی و سرعت و توالی وقوع آنها از سوی دیگر به قدری است که تحلیل یا فهم عمق و وسعت آن برای بسیاری از مردم و حتی کارشناسان غیر قابل پیش بینی است. سرعت این حوادث سبب شده که احساس جا ماندن از حوادث یا تحیر و سرگردانی نسبت به آنها داشته باشیم.
💢امام خمینی(ره)، پایهگذار نظریه مقاومت بودند؛ البته همه لوازم و اصول این نظریه در مبانی اسلام و آیات قرآن موجود است؛ اما امام راحل آن را به صورت یک نظریه و دکترین ارائه داد. در این دکتری، زنان نقش و جایگاهی مهم و واقعی دارند. جلوه های از نقش و حضور زنان در تحقق نظریه مقاومت را در ابتدای انقلاب اسلامی و در دوران جنگ تحمیلی مشاهده کردیم و سپس این جلوه ها در سطح منطقه از جمله لبنان، یمن، سوریه، عراق، غزه و.. وسعت پیدا کرد. تحقق نظریه مقاومت در بانویی که همه سرمایه و زندگی اش را که بیش از ۴۰ سال یا بیشتر برای آن تلاش کرده، در لحظهای از دست میدهد؛ اما باز میگوید همه آن فدای حزب الله، مفهوم پیدا میکند.
♨️خداوند بانوان را با فطرت ایثارگری خلق کرده است؛ زیرا اگر یک زن ایثارگر نباشد نمیتواند نقش مادری را بپذیرد؛ چون پذیرش نقش مادری از همان ابتدا در دوران بارداری، شیردهی، پرورش و تربیت فرزند و راهی کردن آن به سوی میدان جنگ و مبارزه با ایثارگری و از خودگذشتگی ممکن است.
این مادر زمانی که فرزندش شهید میشود، به جای اینکه عزاداری و گریه کند، خیلی شجاعانه و غیرتمندانه درباره فرزند شهیدش صحبت میکند و قربانی خود را کوچک و فرستادن او به جبهه مبارزه با صهیونیزم را ادای تکلیف میداند، همه اینها نشان از روحیه ایثار او دارد، نه این که با رنج از دست دادن آشنا نیست. مادری که فرزندان خردسال دارد و همسرش را راهی جبهه میکند که ممکن است شهید یا مجروح شود، اما این ازخودگذشتگی را دارد.
♨️تصاویر زیادی دیدیم از زنان و مادرانی که خانهشان ویران شده و اعضای خانوادهشان هنوز زیر آوار هستند؛ اما آنها امیدوارانه ایستادند و این امیدواری را به دیگران نیز انتقال میدهند و میگویند که ما پیروز هستیم که این روحیه و استقامت نشئت گرفته از ایمان است. این نقشها، فقط برای بانوان غزه و لبنان که امروز در خط مقدم جنگ هستند نیست؛ بلکه امروز زنان ایرانی هم نقش آفرینی در این جبهه حاضرند و حمایت میکنند. این حمایت گاهی از جنس فرهنگی با حضور در راهپیماییهاست و گاهی از جنس بخشش و گذشتن از مادیات و طلاست و گاهی با اقداماتی و تولید اقلام مورد نیاز جبهه مقاومت است.
✍🏻#اکرم_قربانیقمی| استاد حوزه علمیه خواهران قم
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam
🔺️#نقد
اباحهگری ثمرهی تحلیلهای ناقص
🔴بارها در رابطه با تحلیلهای ناقص و تک بُعدی آسیبشناسی شده و خطر اینگونه تحلیلها مورد تذکر قرار گرفته است؛ اما همچنان برخی از افراد اصرار دارند نگاه ناقص خویش را به جریانهای مختلف تعمیم داده و نتیجهگیریهای سطحی کنند. جناب محمد سروش محلاتی با اشاره به جملاتی از شهید مطهری موضوع امربهمعروف و نهیازمنکر در اجتماع را به چالش کشیده و معتقد است امر و نهیهای جاهلانه آسیبی به مراتب بیشتر از امرونهی نکردن در پی دارد. او با تکیه بر کلام شهید مطهری، تأکید میکند که منکرات زیادی به واسطهی همین امرونهیهای ناصواب در اجتماع شکل گرفته که باید از آن اجتناب نمود. در نهایت او نتیجه میگیرد که وقتی روشِ درست این فریضه را نمیدانیم بهتر است انجامش ندهیم تا خسارت کمتری به دین و اخلاق وارد سازیم.
🔴ظاهر این کلام، بسیار منطقیست؛ مضافا بر اینکه ایشان از سخنان شهید مطهری برای تثبیت گفتههای خویش نیز مدد گرفته است.
جناب سروش محلاتی موضوع را بهگونهای تبیین کردهاند که مخاطب نهایتا به این نتیجه میرسد که چون روش نهی را نمیدانم پس بهتر است نهی نکنم! در واقع سروش خواسته یا ناخواسته نوعی سهلانگاری یا اباحهگری را به اعتقادِ مخاطب تزریق میکند؛ حال آنکه بهتر بود ایشان ادامهی کلام شهید مطهری را هم برای مخاطب میگفتند تا مخاطب تکلیفش با این فریضه روش شود.
🔴شهید مطهری اتفاقا برای دوری از این آسیب در ادامه میگوید:
«شاید شما بگوئید ما جاهلیم ، پس امربهمعروف و نهیازمنکر از ما ساقط شد! جواب شما را دادهاند.قرآن میفرماید: «لیهلک من هلک عن بینه و یحیی من حی عن بینه»
نمیدانم، نمیفهمم هم عذر شد؟! خدا عقل را برای چه آفریده است؟ برای اینکه بفهمی، موشکافی کنی، بروی کاوش کنی، تحقیق کنی. تو باید از آن کسانی باشی که نه تنها اوضاع زمان خودت را درک بکنی، بلکه باید آینده را هم بفهمی و درک بکنی».
یکی از الزامات تحلیل، تبیین دقیق مفاهیم است. چیزی که در متن سروش جایش خالی بود.
🔴مطهری روش امرونهیهای جاهلانه را نقد میکند؛ اما در ادامه بر اصل فریضه و انجامش تأکید میورزد؛ اما سروش به تفکیکِ میانِ عملکرد جاهلانه و عمل صحیحِ امرونهی اهتمامی نمیورزد. درست است که یک عالِم دینی باید با شجاعت تمام مقابلِ جاهلیت و افراطگرایی بایستد؛ اما همین عالِم دینی باید رسالتش را با تشویق مردم به انجامِ صحیحِ فرائض به اتمام رساند و کلامِ آخر اینکه نقد و آسیبشناسی روشها، نباید منجر به این شود که اصول و مبانی در سایه قرار گیرند.
✍🏻#زهرا_ابراهیمی| کارشناس اخلاق و تربیت
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam
فمنیسم و بی اعتنایی به رنج بشری در فلسطین
♨️فلسطینیانی که تحت قواعد اسرائیل قرار دارند و پذیرفتند در خاک اشغالی با آنان باشند، امروزه به صورت سیستمی تحت آزار و اذیت قرار دارند و یکی از مسائلی که به بهانه طوفانالاقصی مرور شد بحث دشواری و شکنجهوار بودن زندگی روزمره در فلسطین اشغالی در ایام "به اصطلاح" صلح است.
⁉️با مرور نقدها و نابسندگیها در اندیشه فمینیستی راجع به فلسطین، همیشه این سوال مطرح است که فلان رفتار، فمنیستی است یا زنانه. هم چنین در این تفکر، مرد فلسطینی در کنار مرد اسرائیلی، اشغالگر و ضد زن تلقی میشود حال آن که این دو اصلاً در وزان همدیگر نیستند و مشکلات درونزای جامعه فلسطین، هرچه باشد، قابل مقایسه با ظلم صهیونیستها نیست.
📌یکی از نقدهایی که خود کنشگران فمینیست اظهار میکنند این است که بعد از توافقات، دولتهای غربی با ظاهر کمکهای انسان دوستانه، جریانهای مبارز را هم سعی کردند با کمک مالی هدایت کنند و جریانهای فمینیست فلسطینی را در واقع سیاستزدایی کردند و به بیان دیگر این کمکهای اندک را منوط به از بین بردن تفکر مبارزه و ضدصهیونیستی دانستند تا جایی که حتی نامگذاری یک مدرسه به نام یک زن مبارز فلسطینی را تحمل نکردند و کسی حق نداشت در مورد اسرائیل نقد و بحثی داشته باشد.
📌مجموعه این موارد منجر به بازاندیشیهای جدی درباره فلسطین، از منظر علوم انسانی مختلف شده و باید ادامه داشته باشد و پژوهشگران ایرانی نیز باید در عرصه علمی، به بازاندیشی و طراحی دستگاههای مفهومی و اندیشههای زایی فکر کنند که اصیل و پویا باشد زیرا در وضعیت فعلی نظام سیاسی بین الملل، هیچ راه برون رفتی و نجاتی برای فلسطین وجود ندارد و ما شاهد انسداد یا بی اعتنایی نسبت به این رنج بشری هستیم.
✍🏻#دکتر_زهراداورپناه| عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam
🔻خطای محاسباتی رژیم صهیونیستی در بیانات رهبر معظم انقلاب
این اولین باری نیست که رهبر انقلاب از خطای محاسباتی دشمنان سخن میگویند.
💢دهههای اول پس از پیروزی انقلاب بود که ایشان فرمودند: «بدبختی بشر آن وقتی است که همهی حقیقت را در مشاهدات و محسوسات خودش محدود و محصور کند... روی پول و آدم و ابزار و سیاست و تبلیغ و حمایتها حساب کردن، اجزای یک محاسبهی مادی است. همه نوع محاسبه را کردند، ولی آخر سر میبینید که در مشتشان هیچچیز نیست. این، حاکی از آن است که یک سلسله محاسبات و علل و عوامل و فعل و انفعالات هست که حواس انسان و در اغلب موارد، عقل مادّی انسان را به آنها راه نیست؛ آنها را دیدِ دیگری میتواند ببیند.» ۱۳۶۹/۰۶/۲۹
💢از این رو عمیقا باید باور داشت و فراموش نکرد که «محاسباتِ بظاهر محکمِ قویِ همهجانبهی دشمن کاملاً قابل شکست خوردن است... درست است که دشمن دستگاه اطّلاعاتیاش قوی است، دستگاه محاسباتیاش قوی است، نیروهای مسلّحش خوبند، پول هم که زیاد دارد، اینها همه به جای خود محفوظ، امّا کاملاً امکانپذیر است که انسان محاسبات او را به شکست دچار کند، مواجه کند با شکست. اگر عقلایی وارد بشویم و کار را رها نکنیم و دنبال کنیم، همهی تلاشهایی که دشمن میکند قابل شکست است» ۱۴۰۲/۰۱/۲۷
💢دشمن در حقیقت فهم و تحلیل درستی از میزان و کیفیت قدرت ایران ندارد و در این زمینه دچار خطای محاسباتی جدی است: «اینها ایران را نمیشناسند، جوانان ایران را نمیشناسند، ملّت ایران را نمیشناسند، قدرت و توانایی و ابتکار و ارادهی ملّت ایران را هنوز نتوانستهاند درست بفهمند؛ این را ما باید به اینها بفهمانیم.» ۱۴۰۳/۰۸/۰۶
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam
#نقد
📌کفر به طاغوت لازمه ایمان است و آمریکا طاغوت اعظم است
«فمن یکفر بالطاغوت و یؤمن باللَّه فقداستمسک بالعروة الوثقی». این آیه شریفه، اعتصام به حبلاللَّه را برای ما معنا میکند. تمسک به حبلاللَّه چگونه است؟
با ایمان باللَّه و کفر به طاغوت.
کفر به طاغوت لازمه ایمان است و آمریکا طاغوت اعظم است زیرا آمریکا صهیونیسم را به وجود آورده است و آن را تأیید میکند.
رهبر انقلاب۱۳۹۸/۰۸/۱۲
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam
جلسه ای که جای ام یاسر در آن خالی بود
دیروز بعدازظهر، دانشگاه، نشست متفاوتی با مهمان عزیزی داشت؛
خانم سیده هدی موسوی خواهر شهید سید عباس موسوی (دبیرکل اسبق حزب الله لبنان)
قرار بود درباره ی بانوان مقاومت گفت و شنود کنیم.
اما سیده هدی، سخنرانی اش درباره ی خط رسانه ای دشمن بود.
برای ما از افکار مردم کوچه و بازار لبنان می گفت و از حال و هوای زینب گون بانوان مقاومت...
و یک جمله ی زیبا که قطعا عربی اش بلیغ تر است؛ رهبران مقاومت از رحم شهادت زاده می شوند!!!!
لحظه ای بی اختیار ، یاد ام یاسر افتادم، همسر سید عباس، همان که در همهی صحنههای زندگی اش حضور داشت. همیشه با او بود در عراق، زمان تحصیل در حوزه ی نجف، در بعلبک و در تمام روزهای پر حادثه ی شروع فعالیت حزب الله لبنان، حتی در لحظهی شهادتش و در محل شهادت.
ام یاسر همیشه با او بود، حتی وقت پرواز تنهایش نگذاشت.
حالا بعد پنجاه سال ، از رفتن سیدعباس و ام یاسر، حزب الله زنده است و همچنان خود را سربازی از سربازان حضرت روح الله می داند. الحق که مکتب خمینی شجره ی طیبه ای است اصلها ثابت و فرعها فی السماء .
الحمدلله
🌷اما جای ام یاسر دیروز خالی بود...
کاش می دانستیم حوزه علمیه خواهران بعلبک را چگونه بنیاد کرد؟
یا در تبلیغ های خانگی اش به روستاهای بعلبک چه می گفت؟
یا حالش در شبهایی که انتظار سید را میکشید چگونه بود؟
یا در گوش سید چه گفت که با او سفر کرد و خود را از رنج فراق رهانید...
باید عاشقانه زیستن را از او آموخت...
کاش ام یاسرها تعریف شوند...
روحشان شاد
✍🏻#سعیده_رحیمی
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam