هدایت شده از KHAMENEI.IR
10.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💗 خوشا به حالتان معتکفین عزیز | نماهنگ جدید KHAMENEI.IR
👈توصیههای رهبر انقلاب به معتکفین برای استفاده از فرصت ایامالبیض ماه مبارک رجب
✏️ در این سه روزی که شما در مسجد هستید، تمرین مراقبت از خود بکنید؛ حرف که میزنید، غذا که میخورید، معاشرت که میکنید، کتاب که میخوانید، فکر که میکنید، نقشه که برای آینده میکشید، در همهی این چیزها مراقب باشید رضای الهی و خواست الهی را بر هوای نفستان مقدم بدارید.
🖼 مطلب مرتبط: تازه ترین توصیه رهبر انقلاب اسلامی به معتکفان
💻 Farsi.Khamenei.ir
🔺️جهادِ تبیین مهم تر از جهادِ خون است
🔹️او نشسته بود و ما ۷ نفر غیر از دو تا چَشم و دو تا گوش، دو تا چَشم و دو تا گوشِ دیگر قرض کرده بودیم تا صورتِ سید هاشم الحیدری را بهتر ببینیم و حرف هایش را بهتر بشنویم.
🔹️وقتی کاغذ و قَلَم ها رسید، غیر از دو تا دست، دوتایِ دیگر قرض کردیم تا کلمه ای از صحبت های سید جا نیفتد.
🔹️صحبتش را اینگونه شروع کرد: "من سربازم"
🔹️اصلا انگار هیچ کدام از عناوینِ دنیا را نمی خواست! در دیدارِ قبلی هم خودش را "خادم جبهه مقاومت" معرفی کرد.
🔹️ نگاهمان کرد: "مقاومت را مقدس می دانید اما تبیین پیشرفت جمهوری اسلامی ایران را نه! در صورتیکه جهادِ تبیین نیازِ اولِ جمهوری اسلامی است. دست از نقدهای غیرمنصفانه این مسوول و آن مسوول برداریم. زیبایی های نظام بیشتر از چالش های آن است، چرا از زیبایی ها نمی گوییم؟"
🔹️سید هاشم الحیدری می گفت و من تند و تند می نوشتم: "قَدرِ جمهوری اسلامی ایران را بدانید. حکومت امام علی(ع) معصوم نبود، پس می توانیم آن را با جمهوری اسلامی مقایسه کنیم. جمهوری اسلامی از حکومت امیرالمومنین(ع) قَوی تر و عمیق تر است. این نظام، چهارمین دولتِ اسلامی است. اولین دولت اسلامی توسط پیامبر(ص) برپا شد. دومین دولت اسلامی در زمان امام علی(ع) بود. امام حسن(ع) سومین دولت اسلامی را راهاندازی کرد."
🔹️ آه از نهادَم بلند شد که ای دادِ بیداد هنوز اندر خَمِ یک کوچه ایم! فکر می کنیم مقاومت فقط در عراق و لبنان و یمن و فلسطین است و به دنبال اعزامیم، غافل از اینکه مقاومت از ایران شروع می شود و اگر ایران قَوی تر بشود، جبهه مقاومت قَوی تر خواهد شد. چرا به فکرمان نرسیده بود که جهادِ تبیین مهم تر از جهادِ خون است؟ چه قدر خوب شد سید امروز با حرف هایش ما را به خودمان آورد و یادمان داد بروید و جهادِ تبیین کنید. اگر می خواهید یکدیگر را هم نقد بکنید، منصفانه باشد، برای آقا و نظام هزینه تراشی نکند.
🔹️ آنجا که سید هاشم الحیدری توجه ما را به اهمیت ۲۲ بهمن جلب کرد آنقدر خوشم آمد که یک ستاره کشیدم و یادداشت کردم: "آقا امامِ جبهه مقاومت است. هر سال در ۲۲ بهمن در ایران ده ها میلیون نفر به سمت رهبر معظم انقلاب برای بیعت و لبیک می آیند. مردم ایران توانستند حکومت و ولایت فقیه را از کتاب به فعل برسانند."
🔹️ با بلند شدن صدایِ اذان کاغذ و قَلَم ها را کنار گذاشتیم. پُشتِ سَرِ سید صف بستیم. نمازِ جماعت ظهر و عصر را به او اقتدا کردیم. تَک تَکِ اذکار قنوت، رکوع و سجود سید را به خاطر سپردم که از این لحظه به بعد از آن ها استفاده کنم. کاش می شد دُنیا در لحظاتِ بِهِشتی و ملکوتی ایست کند و پیشتر نرود ..
#سید_هاشم_الحیدری #جهاد_تبیین
✍️🏻 روایتی از بانوی طلبه الناز رحمت نژاد
پژوهشگر حوزه مقاومت
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam
✨️مهمانِ خدا
اعتکاف زیباترین تجلی بنده
میلاد مولا علی(ع) و شروع ایام البیض
وروز پدر
روز حضرت عشق است.
اینجا همه هستند
آمده اند تا خود را خالص کنند، پاک کنند برای معبودشان
از دختر ۹ساله تا خانم ۷۰ساله
مرد و زن، پیر و جوان، دختر و پسر،
کودک و نوجوان
وچقدرتماشایی است عاشقی باخدا در خانه اش
سه روز بندگی
سه روز همنشینی با خدا
سه روز مهمان ضیافت خدابودن
اینجا عاشقان در خانه معشوق
مانند فرشتگانی از جنس نور
بارایحه ای از لطف و مهربانی
محبت و دوستی
صدق وصمیمیت
از پستی ها ورذیلت ها
از رجس وپلیدی ها
به دورند...
مسافران قطار خدا
از مبدأ خویش خودسازی ایستگاه اول سوارمیشوند ایستگاه جهان شناسی را رد میکنند تا به مقصد خود ایستگاه آخر خداشناسی برسند ...
خوابشان عبادت است...
نفس کشیدنشان عبادت است ...
ذکرشان عبادت است ...
چشم که باز میکنی سجاده می بینی و
قرآن و کتاب دعا ...
تسبیح ومناجات با خدا ...
سه روز از آرزوها و امیال نفسانی به دور بودن ...
سه روز از دنیا و مواهبش سخن نگفتن ...
سه روز آزاد از اسیر شیطان بودن ...
سه روز راز و نیاز با خالق یکتا...
و چه دلنشین است صوت اذان...
چ ضرب آهنگ زیبایی دارد وقتی از سرگلدسته های مسجد به گوش می رسد...
سحرو سحری و مناجات سحر ...
افطار و افطاری و هم صحبتی با خدا...
خوشا به حالشان...حال خوب معنوی را اینجا میشود یافت...
کوله بارشان پر می شود
ازعبودیت
سعادت
رحمت
ونعمت
و....
بعداز این به سرمنزل حقیقی خویش باز می گردند...
ختم گذشته ای پرگناه را در پشت سردارند... و فتح آیندهای خوش و نیک در پیش روی...
سه روز مهمانی بر سر سفره خدا در خانه خدا باخدا و دوستان خدایی مبارکتان باد.
✍️ روایتی از بانو طلبه #افسانه_شریعتی
اعتکاف ۱۴۰۳
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam
🔻"منافق زیرک" و "زاهد احمق" دو گروه انحرافی در عصر علوی
🌹شخصیت امیر مؤمنان علی (علیه السلام) ترکیبی از شجاعت، علم، حکمت، تقوا و عدالت بود که باعث میشد حتی دشمنان ایشان نیز احترام خاصی برای ایشان قائل شوند. کلامشان نه تنها دلها را به سوی حقیقت مشتاق میکرد؛ بلکه رفتار و عمل حضرت الگویی بینظیر از صداقت، فداکاری و خدمت به مردم بود. البته پایبندی ایشان به عدالت، باعث میشد تا افرادی که منافع دنیوی یا سیاسی خود را در خطر میدیدند، از ایشان کینه به دل داشته باشند. همچنین، برخورد قاطع ایشان با نفاق و فساد درون جامعه، برخی را از ایشان رنجیده میکرد.
امام علی علیهالسلام در دوران خلافت خود با دو گروه انحرافی مواجه شد که هر یک به نحوی تهدیدی برای اصول اسلامی و جامعه مسلمین به حساب میآمدند.
1️⃣ منافقان زیرک؛
کسانی بودند که در ظاهر خود را مسلمان و در باطن ضد اسلام و مخالف ولایت امام علی (علیهالسلام) بودند. آنان در پس پرده تزویر و فریب به فعالیتهای خود ادامه میدادند و تلاش میکردند تا در زمان حکومت امام (علیهالسلام)، بهویژه در شرایط بحرانی، در جامعه نفوذ کنند. امام علی (علیهالسلام) برای مقابله با این تهدیدات از روشهای خاصی بهره برد.
♨️الف. افشاگری و بیان ویژگیهای منافقان
امام علی علیهالسلام با تأکید بر ویژگیهای منافقان، به مردم هشدار میداد تا از تظاهر به دینداری و رفتارهای نفاقآمیز آنان آگاه شوند. در خطبه ۲۷۲ نهجالبلاغه آمده است:
"منافقان در موقعیتی قرار دارند که نه در این دنیا آسایش دارند و نه در آخرت. در دنیا به ظاهر در جمع مسلمانان هستند، اما در باطن در جستجوی منافع شخصی خود هستند."
♨️ب. مبارزه فکری و تبلیغی
امام علی (علیهالسلام) بهطور مستمر در خطبهها و نامههای خود به مردم گوشزد میکرد که منافقان تنها به دنبال منافع دنیوی هستند و با تکیه بر الفاظ زیبا و ظاهرسازی، قصد دارند مردم را گمراه کنند. در خطبه ۱۷۹ نهجالبلاغه نیز میفرمایند:
"آنها دین را به دنیا میفروشند، و برای حفظ مقام و مال خود از هر نیرنگی استفاده میکنند."
♨️ج. مقابله نظامی با منافقان
در برخی مواقع، امام علی علیهالسلام لازم می¬دید که با منافقان بهصورت نظامی برخورد کند. در جنگ جمل و صفین، منافقان و فتنهگران در صفوف مخالفان قرار گرفتند و امام علی علیهالسلام برای جلوگیری از فساد آنان، با شدت عمل وارد میدان شدند.
👇👇👇
2️⃣ زاهدان احمق؛
کسانی بودند که بهطور افراطی به ترک دنیا پرداخته و از هرگونه تلاش اجتماعی و سیاسی اجتناب میکردند. آنها در تصوری غلط از زهد و دیانت، از عمل به تکالیف اجتماعی خود دور میماندند و در برابر ظلم و فساد سکوت میکردند. امام علی علیهالسلام برای مقابله با این گروه از روشهای مختلفی استفاده کرد.
♨️الف. تأکید بر تعادل در زهد و عدم انزوا
در خطبه ۱۵ نهجالبلاغه میفرمایند:
"زهد در دنیا، به ترک دنیا نیست، بلکه به ترک دل بستن به آن است." امام علی علیهالسلام معتقد بود که زهد حقیقی، با مشارکت فعال در امور اجتماعی و رسیدگی به مشکلات مردم و مقابله با ظلم و فساد همراه است.
♨️ب. نقد بیعملی و افراط در زهد
ایشان در خطبه ۱۴۵ نهجالبلاغه به این موضوع اشاره میکنند که سکوت در برابر ظلم و فساد نهتنها بیعملی است، بلکه یک نوع خیانت به اسلام است:
"کسی که در برابر ظلم و فساد سکوت کند، شریک در گناه است."
♨️ج. تشویق به عمل و اقدام اجتماعی
امام علی علیهالسلام در عین حال که خود را از تعلقات دنیوی میرهاند، همواره در تلاش برای اصلاحات اجتماعی و ایجاد عدالت بود. در نامهای به مالک اشتر، امام علی علیهالسلام به او دستور میدهد که به مشکلات مردم رسیدگی کرده و از ظلم و فساد جلوگیری کند، تا به این ترتیب اسلام و جامعه مسلمین را از آسیبهای اجتماعی و سیاسی دور نگه دارد.
✍️استاد #آزاده_ابراهیمیفخاری
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam
11.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺️اعتکاف و تأثیر معنوی آن بر نسل زد
✍️استاد#زهرا_ابراهیمی|کارشناس اخلاق و تربیت
#تولیدی
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam
دایه مهربان تر از مادر
‼️هادی سروش معتقد است که گروهی به اسم اسلام و مقاومت و ایستادگی در برابر مستکبران باعث شدهاند تحریم هایی از جانب آن ها بر مردم ایران تحمیل شود و علت مخالفت این گروه با جناب هاشمی رفسنجانی هم به این دلیل است که به فکر مردم بوده و می خواسته سایه تحریم ها را از سر کشور بردارد و به دنبال رفاه و آسایش مردم بود.
💢در پاسخ باید بگوییم که امام خمینی (قدس سره) رهبر حکیم و بنیانگذار انقلاب که همواره دغدغه مردم و مستضعفین جامعه را داشتند بارها تاکید بر عدم رابطه با آمریکا و مذاکره با او را به هر بهانه ای داشتند، عدم سازش با استکبار برای ایشان و حامیان انقلاب یک اصل بود و مانند برخی تنها راه رهایی از مشکلات را کرنش در برابر مستکبرین نمی دانستند بلکه به استقلال، آزادی و توان داخلی متکی و امیدوار بودند همچنانکه تا کنون نیز این آرمان راهگشا بوده و هست و اگر برخی با تسامح به خاطر دلسوزی به حال ملت قصد بی اعتنایی به این اصل را داشتند قطعا خطای راهبردی داشته، دایه مهربان تر از مادر بودهاند، سازش با دشمن ستمگر قطعا موجب هلاکت است هر چند، چند صباحی روی خوش نشان دهد اما بالاخره روزی زهر خود را خواهد ریخت و حریفش را از پای در خواهد آورد.
💢پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم، اهل بیت علیهم السلام و اصحاب ایشان هم در اوایل بعثت خود برای حفظ اسلام، محاصره در شعب ابوطالب و تحریم های ظالمانه اقتصادی و اجتماعی را با همه سختی ها تحمل کردند و هزینه های زیادی دادند تا اینکه بالاخره نصرت خداوند متعال شامل حال آن ها شد.
💢بعثت پیامبر اکرم و انقلاب ایران فقط برای آبادانی دنیای مردم نبود بلکه سعادت اخروی و پایبندی به ارزش های دینی هدف بود و این جز با ایستادگی در برابر دشمنان دین و دنیای بشریت امکان پذیر نیست.
📌با دادن امتیاز های فراوان و سر خم کردن در برابر متجاوز، شما خود را برده و خدمتگزار او کرده اید و قطعا او با طمع سیری ناپذیرش همه داشته ها و حتی هویتتان را از شما گرفته و سرانجام با هلاکتتان دلش آرام خواهد گرفت.
✍️استاد#طیبه_زاهدی
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam
#بیان_سدید
🎙رهبر معظم انقلاب
«زینب كبری یك نمونهی برجستهی تاریخ است كه عظمت حضور یك زن را در یكی از مهمترین مسائل تاریخ نشان میدهد. اینكه گفته میشود در عاشورا، در حادثهی كربلا، خون بر شمشیر پیروز شد - كه واقعاً پیروز شد - عامل این پیروزی، حضرت زینب بود؛ والّا خون در كربلا تمام شد. حادثهی نظامی با شكست ظاهری نیروهای حق در عرصهی عاشورا به پایان رسید؛ اما آن چیزی كه موجب شد این شكست نظامیِ ظاهری، تبدیل به یك پیروزی قطعیِ دائمی شود، عبارت بود از منش زینب كبری؛ نقشی كه حضرت زینب بر عهده گرفت؛ این خیلی چیز مهمی است.
این حادثه نشان داد كه زن در حاشیهی تاریخ نیست؛ زن در متن حوادث مهم تاریخی قرار دارد.
قرآن هم در موارد متعددی به این نكته ناطق است؛ لیكن این مربوط به تاریخ نزدیك است، مربوط به امم گذشته نیست؛ یك حادثهی زنده و ملموس است كه انسان زینب كبری را مشاهده میكند كه با یك عظمت خیرهكننده و درخشندهای در عرصه ظاهر میشود؛ كاری میكند كه دشمنی كه به حسب ظاهر در كارزار نظامی پیروز شده است و مخالفین خود را قلع و قمع كرده است و بر تخت پیروزی تكیه زده است، در مقر قدرت خود، در كاخ ریاست خود، تحقیر و ذلیل شود؛ داغ ننگ ابدی را به پیشانی او میزند و پیروزی او را تبدیل میكند به یك شكست؛ این كارِ زینب كبری است.
زینب (سلام اللَّه علیها) نشان داد كه میتوان حجب و عفاف زنانه را تبدیل كرد به عزت مجاهدانه، به یك جهاد بزرگ.
...او زن تاریخ است؛ این زن، دیگر ضعیفه نیست. نمیشود زن را ضعیفه دانست. این جوهر زنانهی مؤمن، اینجور خودش را در شرائط دشوار نشان میدهد. این زن است كه الگوست؛ الگو برای همهی مردان بزرگ عالم و زنان بزرگ عالم.
انقلاب نبوی و انقلاب علوی را آسیبشناسی میكند؛ میگوید شماها نتوانستید در فتنه، حق را تشخیص بدهید؛ نتوانستید به وظیفهتان عمل كنید؛ نتیجه این شد كه جگرگوشهی پیغمبر سرش بر روی نیزه رفت. عظمت زینب را اینجا میشود فهمید.»
۱۳۸۹/۰۲/۰۱
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam