💫طلوع آفتاب وحدت و دوستی
🌱یا محمد (ص)!
آنگاه که زمین و زمان در گوشه ای از جهالت و غرور فرو رفته بود و انسان ها در مقابل چوب ها و سنگ ها میخ کوب شده بودند و به شهادت قرآن «لَا یؤْمِنُونَ بِالْآخِرَةِ لَیسَمُّونَ الْمَلَائِکَةَ تَسْمِیةَ الْأُنْثَى ».
اسیر باورهای خرافی بودند و در بی ایمانی غوطه ور و همچنان بر جهالت و نادانی خویش می افزودند، جهان در انتظار شکفته شدن گل وجودت زمان را به نظاره نشسته بود تا اینکه، قطار زمان به حرکت آمد مسافر جاده عطوفت، مهربانی و صداقت را بر روی ریل انتظار پیاده کرد، گلی از گلستان بوستان احمدی شکوفا شد.
🌱و آنگاه که آفتاب مهربانی ات طلوع نمود با نور وجودت آسمان تیره قلبمان نور افشان شد و ندایی گوشمان را نوازش داد که «أ شهدُ أنَّ لا إلهَ إ لا الله و أشهَدُ أنَّ مُحمَدا عَبدُهُ و رَسُولُه؛ شهادت می دهم خدایی جز خدای یکتا نیست؛ شهادت می دهم که محمد ( ص) بنده و فرستاده اوست ». نه لات، عزی، قیصر و کسری ها آنگاه آتشکده ها به خاموشی گراییدند و قلب های فرو رفته در وادی حیرانی و سرگردانی به لرزه در آمدند و فرو ریختند، بدنهای به اسارت کشیده شده از جهالت زمانه در کنج ویران خانه خاطرات جهالت گونه عرب سپرده شد.
🕊بلبلان و چکاوک ها آواز وحدت و دوستی سر دادند، آسمانیان به هلهله و پایکوبی پرداختند. از آسمان باران صلوات باریدن گرفت عِطر خوش وجودت فضا را عطر آگین کرد ترنم باران مهر و عطو فتت سرزمین قلب ها را بهاری نمود و گردن آویز وحدت و دوستی گردن آویز زمین شد.
💫ای قبای پادشاهی راست بر بالای تو
زینت تاج و نگین از گوهر والای تو
دیوان حافظ
✍#خدیجهمحمدجانی
🗒️@HamQalam
⁉️قلمرو دین شامل چه افعالی میشود؟
✍دکتر محمدحسین فاریاب
دانشیار موسسه امام خمینی (ره)
🔴گاه گفته میشود که دین برای تمام جزییات زندگی بشر برنامه دارد، برای نمونه، حتی برای چگونگی ورود به دستشویی نیز دستورالعمل خاصی دارد.
🔴در عین حال، دیدگاه یادشده صحیح به نظر نمیرسد. روشن ترین دلیل بر ابطال دیدگاه یادشده آن است که در تقسیمبندی مشهور فقها از افعال آدمی، برخی کارها مباح به شمار میروند، بدین معنا که در این کارها، دین امر و نهی خاصی ندارد و انسان را آزاد گذاشته است که طبق میل و سلیقه خود عمل کند؛ مانند اینکه انسان با گوشت، قیمه بخورد یا قورمه سبزی. پس دین در حوزهی افعال مباح دستورالعمل ندارد.
🔴با مراجعه به قرآن کریم دانسته میشود که قلمروی دین شامل افعالی میشود که در هدایت و سعادت حقیقی انسان تأثیرگذار هستند،(بقره، ۱۸۵) و افعالی که دارای این ویژگی نیستند از قلمروی دین خارج هستند، هر چند انسان میتواند برخی از آنها را به قصد قربت انجام دهد و آنها را تبدیل به عبادت و موثر در سعادت حقیقی خود کند.
🗒️@HamQalam
یا محمد(ص) تو آمدی تا انسانیت معنا بگیرد و افکار و قلب های پراکنده در اوهام خیالات پوچ و پوشالی، سامان بگیرد و در گریز زمان با رهنمودهایت آنان از کوچه پس کوچه های گمراهی به مقصد هدایت و نور رسند و آرزوهای بنیاد برکُن آنان، به آرزوها و امیال الهی مبدل گردد و در پرتو لطف لایزال الهی سعادت و کمال روزی جان ها شود.
✍#خدیجه_محمدجانی
🗒️@HamQalam
💢ندای امتی امتی در محشر
🔸️در آیه ی 23 سورهی فجر آمده است؛ "وَ جیءَ یَوْمَئِذٍ بِجَهَنَّمَ یَوْمَئِذٍ یَتَذَکَّرُ الإِنْسانُ وَ أَنّی لَهُ الذِّکری" و در آن روز جهنم را حاضر میکنند؛ (آری) در آن روز انسان متذکّر میشود؛ امّا این تذکّر چه سودی برای او دارد؟!
🔸️در تفسیر شریف مجمع البیان ( ج10، تحقیق علامه شعرانی، ص 487 ) ذیل این آیه حدیثی به این مضمون آمده است: هنگامی که این آیه نازل شد، حال پیامبر(ص) دگرگون شد تا آنجا که آثار آن در چهرهاش نمایان گشت. اصحاب از مشاهده وضعیت پیامبر(ص) سخت نگران شدند و برخی از آنان نزد امیرالمومنین(ع) رفته، عرض کردند امر مهمی رخ داده که این آثار را در پیامبر مشاهده کردیم؟ حضرت علی(ع) به سوی آن حضرت شتافت و آن حضرت را از پشت سر در بغل گرفت و میان دو کتفش را بوسید و عرض کرد: ای رسول خدا، پدر و مادرم فدایت باد امروز چه رخ داده است [ که اینگونه متأثر شدهاید]؟ آن حضرت فرمود: فرشته وحی آمد واین آیهی شریفه را بر من تلاوت کرد؛ از او پرسیدم جهنم چگونه آورده میشود؟ جبرئیل گفت: هفتاد هزار فرشته با هفتاد هزار ذمام او را میکشند و جهنم سرکشی میکند، بهگونهای که اگر رهایش کنند همه اهل محشر را میسوزاند. من متوجه جهنم میشوم و جهنم میگوید: ای محمد، مرا با تو کاری نیست؛ زیرا خدا گوشت تورا بر من حرام کرده است. پس کسی در صحرای محشر نمیماند مگر آنکه میگوید [ خداوندا نجات ده] خودم را، خودم را، و من میگویم امتم را، امتم را.
🌱آری پیامبر اینچنین در محشر با ندای امتی امتی، دست از محبت نسبت به امت خود بر نمیدارند و برای امتشان طلب مغفرت میکنند.
✍🏻#زهرا_ابراهیمی
🗒️@HamQalam
هدایت شده از احوال حوزه
❗️روزنامه اعتماد وابسته به رئیس شورای اطلاعرسانی دولت مدعی شد: ترویج دینداری، به آموزش و پرورش ربطی ندارد و فقط بر عهده روحانیت است!
✍️ پینوشت احوال حوزه: این حرفها در کنار توئیت اخیر فاضل میبدی، نشان میدهد که اصلاحطلبان برای سکولاریزه کردن آموزش و پرورش و نسلهای بعدی عزمی جزم دارند!
متن کامل خبر را از اینجا بخوانید
#خط_تبیین
کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید
📌@ahvaalehowze
🔻دلبستگی به دنیا، مانع درک حقایق
🎙علامه مصباح اعلی الله مقامه الشریف
🔸️پیامبراکرم(صلى الله علیه وآله) با شیوه هاى گوناگون عیوب دنیا و دنیاگرایى را یادآور مىشوند و در مقابل، مزيّت زهد و بىرغبتى به دنیا را گوشزد می فرمایند. اینکه پیامبر با بیانات گوناگون و با شیوه هاى مختلف، مطالب تربیتى را در یک زمینه خاص ارائه دادهاند، کارى است شبیه به معجزه؛ تا هر کس در خور فهم و استعدادش از آن بهره ببرد.
🔸️یکى از شیوههایى که حضرت برگزیدهاند ستایش زهد و تشویق به آن و ذکر آثار ارزشمندى است که بر بىرغبتى به دنیا مترتب مىشود؛
«یا اباذرّ؛ ما زهد عبد فى الدّنیا الا اثبت اللّه الحکمة فى قلبه و انطق بها لسانه و یبصّره عیوب الدّنیا و دائها و دوائها و اخرجه منها سالماً الى دارالسلام»
ترجمه: اىابوذر؛ بندهاى در دنیا زهد نورزید، مگر خداوند حکمت را در قلب او جایگزین و زبانش را به آن گویا ساخت و او را به عیبهاى دنیا، دردها و دواهاى آن آشنا گردانید و او را سالم به سوى بهشت بیرون برد.
🔸️در این بخش تاکید حضرت بر این است که زهد و بىرغبتى به دنیا، قلب آدمى را آماده دریافت حکمت مىکند و حقایق را درک مىکند. کسانى که به دنیا دلبستهاند نمىتوانند حقایق دنیا را درک کنند. «حب الشىء یعمى و یصم؛ عشق تو به چيزى، كور و كرت مى كند.»(عوالی اللآلی،۱۴۹/۲۹۰/۱) محبت به دنیا موجب غفلت انسان مىگردد. در مقابل، کسانى که به دنیا بىرغبتند، حقایق را درک مىکنند؛ چون بر دنیا اشراف دارند و پس از مقایسه آن با آخرت، بهترین را انتخاب مىکنند.
▫️علامه مصباح، ره توشه، جلد۱، صفحه ۲۱۵ و ۲۱۶
🗒️@HamQalam
هوالعشق
چو ورای عقلِ بشر بُوَد، درجاتِ عقل و کمال او
منِ بی زبان چه بیان کنم، حَسَناتِ خُلق و خصال او
درخششِ بی منتهایِ اوّل تجلّیِ خداوندگار، رحمت جاریِ پروردگار، یگانه حاکمِ ارض و سَما، حضرت محمّد مصطفی (صلیاللهعلیهوآله) و خجسته میلاد هشتمین قرآنِ ناطق، حضرت امام جعفر صادق (علیهالسلام) بر جمیع آزادگان عرصهٔ گیتی و پاکبازان پهنهٔ هستی مبارک باد.
🗒️@HamQalam