🔻و اما در مورد مسئله زن...
🎙رهبر معظم انقلاب
📌مســئلهی زن، یک نگاه نظری و فلســفی نیســت. این جور نیست که آنها یک نظریهی فلســفیای در مــورد زن دارند و میخواهنــد آن را ترویج کنند، نه، این نیســت.
📌یک احساس انسانی هم نیســت؛ این جور نیست که اینها احســاس میکنند که زن در مــواردی در دنیا ضعیف واقع شــده، میخواهند حمایت کنند، احساسات انسانی شــان به جوش میآید؛ نه، این هم نیست.
📌انجام یک وظیفهی اجتماعی و مردمی هم نیست؛ اینها انگیزهی دخالت سیاستمداران و ســرمایهداران نیست. انگیزه چیست؟
⚠️انگیزه، دستاندازی سیاسی و استعماری است.
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam
تقابل هویت و بیهویتی!
💢 هویت؛ آنچه شخصیت آدمی را میسازد و خویشتن خویش را وجود حقیقی میبخشد.
در باب مولفههای گوناگونی که ارکان هویت انسانی را بنا میکنند، سخنها گفتهاند و کتاب ها نوشتهاند اما به راستی آنچه حقیقت و شخصیت یک ملت را معین میکند، چیست و چگونه حاصل میشود؟
‼️ واضح و مبرهن است که خدای متعال، انسان را به همراه کرامتی ذاتی خلق نمود، او را کمالطلب آفرید و میل صعود به بینهایت را در سرشت او نهاد.
💢حال اگر جامعهای بخواهد به هویت و حقیقت خویش دست یابد، کدام مسیر او را به مقصودش خواهد رساند؟ آیا ماندن زیر بار ظلم ستمگران و مستکبران، تسلیم در مقابل باجخواهی آنان، چشم پوشیدن از استعدادهای یک ملت و درازکردن دست گدایی به سوی ظالمان، با کرامت انسانی سازگار است؟ آنان که نعمت هوش و تفکر و نبوغشان را سرکوب کنند و بر وابستگی خویش به اجانب، مباهات کنند، آیا به هدف متعالی خلقت و کمال نهایی خویش خواهند رسید؟ این حالت انفعال، چگونه میتواند از انسان، در مقام خلیفهاللهیاش، آینهای از صفات پروردگار بسازد؟
‼️ ملت ایران در طول تاریخ پر فراز و نشیب خود، رنج بسیار چشید تا از زیر یوغ استکبار و استعمار و استثمار رهایی یابد؛ هزینههای گزافی متحمل شد تا ننگ وابستگی و سرسپردگی قاجار و پهلوی به بیگانگان را از دامان خود پاک کند. جانها تقدیم کرد تا دیگر غارت ثروت و غصب خاک این سرزمین را شاهد نباشد و جهاد و استقامتی که طومار نسخهی اروپایی فساد و مستی را از جای جای وطنش، در هم پیچید...
✅بعد از تمام این سختیها بود که وعدهی یُسر الهی محقق شد، نوید پیروزی حق بر باطل از لسان نورانی روح خدا بر جان این ملّت نشست و سرانجام به هویت اصیل اسلامی_ ایرانیاش دستیافت.
💢 از آن پس جبههی کفر و الحاد، وجود چنین آزادی و استقلالی را بر نتابید و تمام توانش را برای نابودی جمهوری اسلامی و بازستاندن هویت و حقیقت ملت ایران به میدان آورد؛ هشت سال تحمیل جنگ و ویرانی بر این مردم شریف، تنها برای غصب پارههای زرخیز این کشور نبود بلکه هدف اصلی این تجاوز، از میانبرداشتن هویت اصیل آنان بود غافل از آنکه دژ مستحکمی چون شهادت و پاسدارانی چون شهیدان والامقام در اطراف این درّ گرانبها حلقه زدند و قدر و قیمت و ارج و اعتبارش را دوچندان نمودند.
📌حال، ماییم و این اصالت گوهرین که از پس استقامتها، مرارتها و دیدن داغ لالههای این سرزمین بدست ما رسیدهاست و هنوز هم خونخوارانی از جنس ابلیس و شاگردانی از مدرَس یزید، در کمین آن نشستهاند. باشد که به رسم امانت، میراثدار خوبی برای این گنجینهی گرانبها باشیم‼️
✍️#باسط
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam
هم قلم
📌برخی علتهای عدم همراهی خواص با ولی جامعه 🔴تهدید: جریان باطل اگر نتواند از ایجاد خطای محاسباتی و ت
🔻برخی علتهای عدم همراهی خواص با ولی جامعه
🔴عافیت طلبی و عدم وجود اراده بر هزینه دادن
در فتنه ها و مواقع حساس، دفاع از حق هزینه دارد و بسیاری از خواص حاضر به پرداخت چنین هزینه ای از جان و مال و خصوصا آبرو و محبوبیت و... نیستند و موقعیت خویش را به خطر نمی اندازند.
🔴تهمت، تخریب و بدنام شدن توسط جریان باطل
اگر دشمن نتواند رخنه و نقطه ضعفی در خواص بصیر بیابد، برای بی اثر کردن کنش ایشان، دست به تخریب و انگ زدن می زند. چنین روشی را در صدر اسلام، معاویه بر علیه امیرالمومنین به کار گرفت. در اول انقلاب هم منافقین داخلی و مقدس مآبها به تخریب گسترده دو نیروی ناب انقلاب، شهیدان بهشتی و چمران دست زدند تا جاییکه به عنوان مثال در دانشگاه اهواز فقط سه نفر حاضر شدند به آیت الله بهشتی اقتدا کنند. در همه سالهای پس از انقلاب تا کنون هم بدخواهان و نفوذی ها در حال پیاده کردن همین روش بوده اند، انواع تهمتها و تخریب ها که آخرین آنها انگ تحجر و انجمن حجتیه است و بدین وسیله قصد دارند عمارهای انقلاب را از مقبولیت عمومی و نقش آفرینی بازدارند!
🔴آلودگی علمی
بسیاری از خواص در زمان ما، مومن هستند، دلداده انقلاب اسلامی هم هستند، انحرافات قابل توجه مالی و اخلاقی هم ندارند، اما پیرو مکاتب علمی تولید شده بر مبنای فلسفه مادی هستند، اعم از علوم سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و نظامی و در همان چارچوب ها و نظام ارزشگذاری مادی می اندیشند...
⚠️اینها مذهبی هستند اما الگوی سیاست ورزیشان، کتب علوم سیاسی اندیشمندان غرب است، در اقتصاد همینطور، در تدوین و تحلیل استراتژی نظامی همینطور، معادلات نظامی و مولفه های قدرت را در همان چارچوب مادی جستجو می کنند، در اقتصاد مبنای تحلیلشان اقتصاد غربی است...
با این وصف آیا چنین خواصی می توانند پیشران نظام اسلامی و نقطه اتصال مردم به ولی باشند؟!
🔴نفاق و نفوذ
بعضی هم از اول منافقانه می آیند و اشتباهی هستند. ظاهرا مومن و خیرخواه و در باطن متعلق به جریان دیگر!
اینها در فتنه ها، پشت یا روی پرده بازیگری می کنند.
✅️بنا بر آنچه گفته شد، چنانچه عملکرد خواص جبهه حق به هر دلیلی مختل باشد، مردم عادی با همه سلحشوری، آزادگی و بصیرتی که ممکن است داشته باشند، نخواهند توانست جریان ساز شوند و بر نصرت ولی قیام کنند! این واقعیت اجتماعی، لزوم تجدید نظر در روند جریان سازی اجتماعی و تعریف سازوکارهای متنوع برای نصرت ولی را با توسعه حلقه های میانی به افراد زیاد و نه چندان معروف و محوریت اندیشه و مبانی به جای اخبار و مشاهیر مطرح می کند.
✍️#مهاجرالیالله
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam
⁉️پذیرش تفاوتها یا زیر پا گذاشتن اصول؟!!
🔸️جواد کاشی استاد دانشگاه علامه طباطبایی و جامعهشناس در یادداشتی به موضوع حجاب و لایحهی حجاب اشاره کرده و معتقد است نظام دارای معضلی به نام خلأ گفتمانیست و برای پُر کردن این خلأ نیازمند یک گفتمان جدید پیرامون مسئلهی حجاب هستیم. او در ادامه به موضوع پذیرش سایر گفتمانها پیرامون حجاب اشاره میکند و متذکر میگردد که نظام باید به این حجم از بلوغ برسد که به پذیرش دیگر باورها تن دهد. بعد از پذیرش، نوبت به مرحلهی گفتمانسازی میرسد و نهایتا معضل با گفتمان حل میشود، خلاصه حرف این پژوهشگر سیاسی آن است که نظام از اصل مهمی چون حجاب الزامی دست بردارد و کوتاه بیاید.
🔴اولین اشکال این است که پذیرش "دیگری بودن دیگری" را مساوی با کوتاه آمدن در برابر امر حجاب دانسته است؛ حال آنکه حجاب فریضهای الهیست و هرگز قابل مذاکره نمیباشد. در نگاه اسلام پذیرش "دیگری بودن دیگری"، به معنای پا گذاشتن روی مبانی و اصول الهی نیست. مذاکره در موضوع حجاب نتیجهای جز کوتاه آمدن نسبت به اجرای حکم الهی ندارد. نمیتوان به نفعِ پذیرش "دیگری بودن دیگری"، اصول را ذبح کرد. پذیرش برخی از تفاوتها، با هویت دینی در تضاد است.
آقای کاشی! بازآفرینی گفتمان اگرچه امری نیکوست؛ اما شرط آن حفظ مبانیست نه حذف اصول! گفتمانی که مبنایش میل اجتماع باشد، از هیچ منطقی تبعیت نخواهد کرد.
🔴پژوهشگر سیاسی معتقد است نظام اسلامی باید از بالا و بهعنوان یک داور و میانجی به حل تعارضات فرهنگی و اجتماعی بپردازد. طبق این اصل، داور باید بیطرف باشد و سمتِ عقل و منطق را بگیرد. باید توجه داشت که حکومت اسلامی مجری است و نسبت به اجرای احکام اسلامی وظیفه دارد و نمیتواند و نباید در جایگاه یک بیطرف به چالشهای اجتماعی و فرهنگی نظر افکند.
📌نکته قابل ملاحظه آن است که تغییرات اجتماعی باید مبنایی انسانشناختی داشته باشد یعنی هر نوع تغییر اجتماعی متناسب با نیازهای واقعی انسان باشد. آیا میل به بیحجابی در دایرهی نیازهای حقیقی انسان جای میگیرد؟!
تغییرات اجتماعی باید بر مبنای عدالت اجتماعی انجام پذیرد. آیا نتیجهی پذیرش بیحجابی در جامعه، تحقق عدالت اجتماعیست؟!
✍️#زهرا_ابراهیمی|کارشناس اخلاق و تربیت
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam
#بیان_سدید
حجاب همپای توحید است
🎙آیت الله وحید خراسانی
🔸️درباره حجاب، اگر کسی مفهوم آیه شریفه ۳۰ و ۳۱ سوره مبارکه نور را بفهمد، کافی است؛ «قُل لِّلْمُؤْمِنِینَ یَغُضُّوا مِنْ أَبْصَارِهِمْ»، « وَقُل لِّلْمُؤْمِنَاتِ یَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَیَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ» آیه خطاب به حضرت خاتم(ص) است با عنوان «قل» آمده، هرکجا این نحوه خطاب است، خیلی باید اهل فضل، دقت کنند، حجاب همپای توحید است؛ «قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ»، «قُل لِّلْمُؤْمِنِینَ یَغُضُّوا مِنْ أَبْصَارِهِمْ».مؤمنین و مؤمنات باید چشمها را بپوشانند، تمام آفات از نظر(نگاه) است. نظر چه میکند؟
📌اولین انعکاس صورت در ذهنش، او را آلوده میکند، به حدی که عاقبتِ نظر، لاجرم بیعفتی است، زنی که بدحجاب است و مورد نگاه حرام دیگران واقع میشود با زن باحجاب تفاوت دارد و همه این بیحجابیها در رحم و شخصیت نسلی که از وی به وجود میآید تأثیر تربیتی دارد و اگر کسی غیرت داشته باشد و دستورات دینی را بفهمد، منقلب میشود.
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam
🔻حوزه زنان و نظریات بیسامان
به مناسبت دیدار فعالان زن و خانواده با رهبر انقلاب
🔸️انقلاب اسلامی با پشتوانه نظری مستحکمی در دامن دانش الهیاتی با تکیه بر نگاه معرفتی و فلسفی در سطح بنیانهای توحیدی و بر پایه فقه شیعه به عنوان دانش اداره جامعه متولد شده است. نظریه سیاسی شیعی با پشتوانه مردمی و رهبری الهی انقلاب کرد و دولت اسلامی هم تشکیل داد. این نظریه زمانی به بروز و ظهور نهایی میرسد که بتواند نظریههای مرتبط با خود در ابعاد مختلف اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و تمدنی متعاضد به شریعت را در کنار خود داشته باشد و این نظریهها در یک ربط منطقی بتواند مدیریت حیات انسان انقلابی را بر عهده بگیرند.
⚠️انسان انقلاب اسلامی اما در تولید این نظریات توفیقی نداشته است و نتوانسته حتی به ایدههای متکثر در باب مسائل مبتلابه خود دست یابد. توقف در نظریات علوم انسانی وارداتی و ارجاع به فهم متفکرین غربی از مسائل انسان مدرن منقطع از شریعت، راهحل جدیدی پیشروی انسان انقلاب اسلامی برای حل مسائل وی نمیگذارد. حوزه مسائل زن و خانواده نیز از این قاعده کلی مستثنا نیست و در فقدان بینظری و بی عملی در رنج است. این مسائل به دلیل اهمیت استراتژیک در نزاع تمدنی جمهوری اسلامی با تمدن غربی و پتانسیل فراوانی که برای تعارض دارند، نیازمندی عمیقی به نظریه پردازی و تبیین الگوهای حل مسأله مبتنی بر نظریات اندیشمندان انقلاب اسلامی دارد.
🔸️طرح «الگوی سوم» در گذشته و توجه دادن به نظریه «زوجیت» در دیدار اخیر مهمترین تلاشهای معظمله برای خارج کردن حوزه زنان از رکود و توقف است. "الگوی سوم" با وجود اینکه موضوع پژوهشها و همایشهای فراوانی قرار گرفته تا به امروز نتوانسته مسائل استراتژیک زن انقلاب اسلامی را حل و فصل کند. چون در حد یک ایده باقی مانده و به مانیفست و منشور تبدیل نشده است. حال آنکه مسائل محوری و اساسی زن انقلاب اسلامی باید با همین نظریات حل و فصل شود. اما نکته قابل توجه در این سخنان این معناست که زن در اسلام لازم است که یک منشور یا مانیفست داشته باشد، این منشور وقتی به اصول خود میرسد، اولین اصل آن زوجیت است.
📌حال سوال این است:
1.محتوای این منشور چیست؟
2.مقدمات و تمهیدات آن کدام است؟
3. وجه مسأله بودگی آن چیست؟
4.سطوح مسأله بودگی در آن کدام است؟
5.نسبت الگوی سوم با ایده زوجیت چیست؟
6.اصول بعدی این منشور که زوجیت اولین آن است، کدامند؟
7.کدام مسائل زنان با این دو ایده تحلیل میشوند و مسائل با کدام یک حل میشوند؟
8.راه حلهایی که از این دو ایده به دست میآید کدام است؟
9.این دو ایده چگونه مسائل فقهی و حقوقی زنان را به عنوان گرانیگاه منازعات تمدن اسلامی و غربی، حل و فصل میکند؟
10.مهمترین مسأله آن است که مسئولیت تولید این منشور با کیست؟
⁉️آیا ایده زوجیت ، زین پس بدون هیچ توضیح و توجیحی به محور همه همایشها، سخنرانیها، رشته پردازیهای و حتی پژوهشهای حوزه زنان تبدیل خواهد شد؟
یا منشور زن در اسلام هم متولی خواهد داشت؟
✍️#زهرا_راد | دکترای کلام
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam
📌ضرورت تعالی اندیشه دینی نسل انقلابی
🔸️اندیشه دینی مجموعهای از باورها و ارزشها و اصولی است که بر پایه مکتب و مذهبی شکل میگیرد؛ لذا اندیشهها جایگاه خاصی دارد و تأثیر بسزایی بر افراد جامعه و در همه امور فردی و اجتماعی دارد. تعالی اندیشه دینی و پرورش نسل انقلابی ارتباطی دو طرفه و دوسویه با هم دارد و می توان با این اندیشه نسل انقلابی را پرورش داد.
🔸️تعالی اندیشه دینی؛ به معنای پرداختن به ابعاد و اجزای اندیشه دینی و انسجام و یکپارچگی و پیوستگی ایجاد کردن است. نسل انقلابی به عنوان نسل تمدنساز با هدف گسترش و تحقق تمدن نوین اسلامی باید زمینه ساز تشکیل حکومت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف باشد و ایده های اصیل انقلابی را به جهان منتقل کند.
🔸️برخورداری از هویت ایرانی و اسلامی، ملیگرایی مدنظر اسلام، هوشمندی، دانایی، تصمیمگیری به موقع و کارآمد، ماهر بودن و آشنایی به سبک زندگی اسلامی، آشنایی با سنت های ایرانی، از شاخصه ها و ویژگیهای نسل انقلابی است، عدالتخواهی و عدالتپروری و مبارزه در برابر ظلم و ستم، دشمنشناسی و استکبارستیزی و اجازه ندادن تسلط کافران بر خود، از دیگر شاخصههای نسل انقلابی است.
🔸️این نگاه توحیدی و اندیشه دینی است که به نسل انقلابی جهت میدهد، نسل انقلابی با اندیشه قوی دینی است که می تواند با اندیشه انحرافی مقابله و اندیشه صحیح را احیاء کند.
✍️#راضیه_سلیمانی|استاد حوزه و دانشگاه
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam
هدایت شده از رحا مدیا
🎊 یک کهکشان راه است تا فهمیدن شما ای سیده نساء العالمین
💐 میلاد با سعادت حضرت صدیقه سلام الله علیها و روز مادر مبارک باد
🎨 اثر هنری کاری از رسانه ی رحامدیا
#روز_مادر
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
روز مادر
❤️روز مادر، بهانه ای است برای تکریم جایگاه مادری که در هیاهوی روزمرگی های انسان قرن بیست و یکم، از جمله عناوینی است که کمتر به اهمیت نقش آن توجه میشود؛
نقشی که مادر در حفظ خانواده و ساختن اجتماع دارد.
🔻از مادر سخن گفتن چند حُسن دارد؛
🌱هم انسان را به زحماتی که مادران برای رشد و تربیت فرزندان کشیده اند، متوجه می کند، تا بهانه ای باشد برای سپاسگزاری از کسی که بی منّت انسان را دوست دارد و این دوست داشتن را خالصانه و بدون هیچ بهائی عرضه می کند و نهایت چیزی که از فرزند خود انتظار دارد، احترام به منشأ این محبتهاست.
🌱هم کسانی که خودشان مادر هستند را به اهمیت جایگاهشان در خانواده و تربیت انسان و ساختن جامعه متوجه می کند. اموری که وقتی از دست می روند اهمیتشان برملا می شود. اگر مادری، این ارزش و اهمیت را توجه کند، هیچ چیزی را با مادری خود معاوضه نمی کند، نه تحصیلات، نه شغل و درآمد و نه شأن اجتماعی را. البته انجام وظیفه خطیر مادری، منافاتی با نقش آفرینی زنان در اجتماع ندارد به شرط آنکه سایر اعضای خانواده در انجام امور خانه، مادر را همراهی کنند.
🌱مادری جلوه رحمت خدا روی زمین است، پشتوانه صادق و مهربان انسان، که در زیر انبوه کارهای خانه و بعضاً فعالیت های اجتماعی، گاهی فراموش می شود.
✍#فاطمه_خدادی
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam
❤️مادران زهرایی
🌹مادر واژهای بیبدیل، مقدس، ارزشمند و درّی بیهمتا و گرانبهاست که خداوند متعال بدون وجود مهربانترین مادر دنیا، نظری به آفرینش گیتی نمیکرد، خداوند متعال تمام مهربانیها را در قلب نازنین وجود مقدس مادر جمع کرده و اطرافیان از استشمام نسیم روحنواز آن، جرعهای از محبت و مهربانی و لطافت نصیبشان میشود خداوند هستی با خلق یگانه مادر دنیا، پاکترین انسانها که حجت خودش بر روی زمین است از سلالهی این بانوی بزرگوار قرار داد و زمین را همیشه و در همه حال به برکت وجود این سلالههای پاک و معصوم سیراب و از نعمتهای خود لبریز کرد. زبان هیچگاه نمیتواند از عهده بیان ارزش واقعی زن و مادر بر بیاید چرا که واژه مادر عشق است و عشق به معنای واقعی کلمه در وجود نازنین صدیقه طاهره(سلاماللهعلیها) تجلی یافته است.
🌹به راستی خدای منان با خلقت انسیه حورا منّتی بر همگان نهاد که هر انسان و مادری بایستی توفیق داشته باشد تا بتواند به زندگی خود رنگ و بوی زهرایی داده و سیره خود را سیره آن بانوی مطهره قرار دهد بهطور قطع طلاب حوزههای علمیه خواهران، مادرانی شایسته و زهرا پسند هستند که با فعالیتهای مختلف خود در عرصههای مختلف اجتماعی، دینی، فرهنگی و مذهبی میدرخشند و منش زهرای اطهر(سلاماللهعلیها) را در میان بانوان به تصویر کشیده و ترویج میدهند
ولادت سراسر نور ام ابیها فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) را محضر فرزند نازنینش حضرت مهدی موعود (روحی و ارواحالعالمین لتراب مقدمهالفدا) و سربازان آن حضرت و تمامی مادران تبریک و تهنیت عرض میکنم.🌹
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam
#سلسله_یادداشت
🔻یادداشت اول
نسبت اندیشه های سید کمال حیدری با روشنفکری یا نواندیشی دینی
🔴گونه ای از روشنفکری و نواندیشی دینی معاصر پیش و بیش از آنکه مبتنی بر اندیشه های اثباتی و ایجابی خود بوده و محتویِ طرحی نو و تولید دانشی رو به جلو باشد، عمدتا ابتنا بر نقد، انکار و سلب اندیشه های سنتی یا باورهای عمومی و متعارف از دین و سنت ها دارد.
🔴تهاجم های نقادانه سیدکمال حیدری و مسائلی که او در زیر تیغ تند نقادی خود زخمی میکند، ویژگی ای است که سبب میشود ایشان را در چارچوب گونه سلبی نواندیشی دینی فهم کنیم چرا که او بیش از آنکه نظریه ایجابی و تولید مثبت داشته باشد، در حال تخریب و سلب نظام معرفتیِ متعارف دینی در اسلوب شیعی است.
🔴گستردگی حوزه های معرفتی مورد نقادی و هجمههای بنیان افکن سید کمال حیدری، اعم از مباحث قرآنی و شدیدتر از آن در فضای حدیث و فقه و باورهای عمومی دینی و اساسا هر آنچه که تحت عنوان سنت اندیشه دینی شناخته میشود، خوف آن را به وجود میآورد که ایشان چیزی را به عنوان اندیشه دینی متعارف باقی نگذارد و همه بنیان های کهن معرفت دینی شیعی را برافکند.
🔴در بررسی آراء سیدکمال حیدری توجه به این نکته لازم است که اشراب نظریات عام ایشان در ساحتهای مختلف من جمله مسائل زنان به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم دیده میشود و علاوه بر آن نظریات خاص نواندیشانه ایشان در مسائل زنان است که در سالهای اخیر کانون توجه جریانات روشنفکر داخلی و عربی شده است.
📌در عین حال توجه به این نکته ضروری است که نقد ایشان در برخی موارد متوجه خلاهای نگرشی و مبنایی جدی در نگاه کلان به مسائل زنان میباشد و لازم است در مواجهه با نقدهای تیز ایشان بازگشتی به انگارههای علمی حوزوی و تحولات معنایی و هویتی زن در اندیشه امامین انقلاب و برخی نگاههای متحجرانه و متصلبانه در این حوزه داشته باشیم.
🔴بررسی اندیشه ایشان در نظریات اختصاصی چون؛ «جواز تعبد به جمیع ادیان و مذاهب الهی و غیر الهی» که میتوان به از آن به پلورالیسم دینی نیز تعبیر کرد، نظریه «مشروعیت تعدد قرائات از دین»، نقد تراث حدیثی و جعلی بودن غالب روایات و چالش استقرار عقلانیت روایی به جای عقلانیت قرآنی در بدنه اندیشه دینی و لزوم حاکمیت عقل و قرآن به جای میانداری حدیث و اجماع، نقد مرجعیت فقهی و لزوم رجوع به مرجعیت دینی و توجه به تمایز میان این دو، نظریه تفسیری و هرمنوتیکی «وحده المفهوم و تعدد المصداق»، نگرشی نو به مسائل و حقوق زنان از دیدگاه اسلام و.. لازم است مورد بررسی و نقد جامعه نخبگانی حوزوی قرار گیرد.
📌سعی میشود در این یادداشتها به بررسی نظریات خاص ایشان در حوزه مسائل زنان پرداخته شود.
✍️#زینب_تختی|محقق و پژوهشگر مطالعات زنان
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam
12.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مادر را نمیتوان نوشت!
مادر را باید جان داد!
🗒️@HamQalam
اگر شما پذیرفتید این روز زن است...
🎙امام خمینی رحمه الله علیه
اگر شما زنها و زنهای کشور ما همه پذیرفتند که امروز روز زن است؛
یعنی روز تولد حضرت زهرا که آن کمال و آن وضعیت را دارد، پذیرفتید که روز زن است،
به عهدۀ شما مسائل بزرگی [خواهد آمد]؛
از قبیل مجاهده، که حضرت مجاهده داشته است، حضرت به اندازۀ خودش که در این ظرف کوتاه مجاهده داشته است، مخاطبه داشته است با حکومتهای وقت، محاکمه می کرده است حکومتهای وقت را،
شما باید اقتدا به او بکنید تا پذیرفته باشید که این روز، روز زن است؛
یعنی، روز تولد این حضرت روز زن است.
زهد و تقوا و همۀ چیزهایی که داشته است و عفافی که او داشته است و همه چیز، شما باید اگر پذیرا شدید، آنها را تبعیت کنید و اگر تبعیت نکردید، بدانید که شما داخل در روز زن نیستید،
هر کس نپذیرفت، در روز زن و در این شرافت وارد نشده است.
▫️صحیفه امام جلد بیستم
سخنرانی در جمع بانوان
سالروز میلاد فرزند خلف حضرت زهرا، خمینی عزیز مبارک🌹
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam
⁉️نگاه اسلام به زن در خانواده، چگونه است؟
#قسمت_اول
♦️روز زن که در جامعه اسلامی ایران با روز میلاد حضرت زهرا سلام الله علیها، پیوند خورده است، از آن بزنگاههایی است که مایه فخر و مباهات مسلمین است.
❗️البته اگر درست به آن توجه شود.
چرا که از یک طرف، یک نمونه کامل از انسان را در قامت یک زن به جهان معرفی می کند و از طرف دیگر فرصتی را فراهم می سازد تا از نگاه اسلام به موجودیت زن در خانواده و جامعه پرده برداری شود.
هر چند متأسفانه در میان جوامع اسلامی هم، عمق این نگاه مغفول مانده ولی به هر حال این روز می تواند بهانه ای باشد برای تبیین همین مهم ها.
✅اسلام از یک طرف بر تکریم زنان و دختران در خانواده تأکید می کند و با عباراتی همچون «المرأه ریحانه لیست بقهرمانه» به لطافت زن و حفظ آن اشاره می کند، و از طرف دیگر با قوانین فقهی خود از زن حمایت بنیادی و اساسی میکند. توجه به این قوانین فقهی میتواند از نگاه اسلام به زن پرده بردارد.
البته لازم به ذکر است که قوانین، صرفاً خطوط قرمز را در روابط انسانی معین میکنند و آنجایی که محل اختلاف و دعواست را با خط کشی، مدیریت می کنند و قطعاً نمی توان از اخلاقیات در اداره خانواده و اجتماع غافل شد ولی به هر حال روشن می کند که از منظر اسلامی چه توقعی باید از زن در خانواده داشت و روی چه نکاتی باید تمرکز نمود تا خانواده ایده آل اسلامی شکل بگیرد.
♦️باید این نکته مورد نظر قرار داد که هرگاه هم به قوانین فقهی و هم به متون اخلاقی اسلام، در زمینه زن و خانواده توجه گردد، یک بسته کاملی برای تنظیم روابط خانوادگی فراهم می شود که قابل عرضه به جهانیان و قابل استفاده مسلمین است.
✅ بسته کاملی که محملی را برای رشد و تعالی زن و مرد و فرزندان آنها در محیط خانواده فراهم می کند، بی آنکه مرد سالارانه یا زن سالارانه باشد، بلکه #خداسالارانه است و رنگ خدایی به خانواده می بخشد « وَمَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللَّهِ صِبْغَةً»
«ﻭ ﭼﻪ ﻛﺴﻲ ﺭﻧﮕﺶ ﻧﻴﻜﻮﺗﺮ ﺍﺯ ﺭﻧﮓ ﺧﺪﺍﺳﺖ؟ »(بقره/ ١٣٨)
ادامه دارد...
✍#فاطمه_خدادی
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam
#سلسله_یادداشت
🔻یادداشت دوم: بازگشت به قرآن
🔴کلیدهای فهم مسائل زنان اصول شش گانه ای است که سید کمال حیدری برای ورود به مباحث زنان توجه به آنها را لازم میداند. ایشان در تبیین مسائل زنان از بازگشت به قرآن و اصالت و محوریت آن سخن میگوید. لکن در عین حال در مواجهه با برخی آیاتی که ناظر به تفاوتهای میان زنان و مردان است، از مبنای خود عدول کرده و میگوید چون شرایط عصر صدور تحمل استیفای کامل حقوق زن را نداشته، اسلام کف حقوق زن را بیان کرده است. برای مثال در مساله قوامیت ایشان بیان میفرمایند که حقوق و مسئولیتها متناسب با فهم انسانها بیان میشود و چون زنِ زمان رسول خدا از جهت فرهنگی وضعیت ضعیفی داشت، قوامیت برای او وضع شده بود اما زن امروز دچار تغییر شده است و متناسب با میزان این تغییر و فعالیت اجتماعی زن، قوامیت نیز کم میشود.
⁉️حال این سوال برای مخاطب ایجاد میشود که آیا میتوان نسبت به احکام الهی نگاه حداقلی داشت؟
🔻برای پاسخ به این سوال توجه به چند مقدمه ضروی است:
- رگ حیات نواندیشی دینی، تفکر در بستر مدرنیته و اقتضائات لاینفک آن از زندگی بشر امروزی است. بازنمایی اندیشه در این فضا محصولی جز پیوستهای فکری-فرهنگی متناسب با اصول لیبرالیسم را در پی نخواهد داشت. تنها اذهانی میتوانند خود را از این سراب رها سازند که به بستر تنفس خود التفات و توجه ویژه داشته باشند.
- خواستگاه نواندیشی دینی در مسائل زنان به کشورهای عربی و بعد از آن به آمریکاییهای مسلمان بازمیگردد. افرادی که گاهی صراحتا و گاهی ضمنی، بازاندیشی خود را به بستر فمنیسم ربط میدهند. و البته برخی از این اشخاص با اینکه از عنوان فمنیسم دوری میجویند اما نمیتوان آنها را خالی از مسمی دانست. چهرههای شناخته شدهای چون نصر حامد ابوزید، قاسم امین، آمنه ودود و.. از پیشگامان این وادی هستند.
- اندیشه ورزی در حوزه مسائل زنان، همچون راه رفتن بر لبه تیغ میماند؛ اذعان و توجه دائمی به اصالت خود و طرد دیگریهادر عین کنار زدن غبار بسترهای فکری از گوهر اصلی دین، خود پروژهای است که کمتر فردی میتواند در این بزنگاه از آن رها شود.
ادامه دارد...
👇👇👇
🔴حال آیت الله سیدکمال حیدری، به عنوان فقیه و مجتهد، اگر نگوییم همه بستر اندیشه ورزی خود در حوزه مسائل زنان، حداقل بخش قابل توجهی از آن را، در این فضای تنفسی گسترده است. محتوایی که پیش ازین از قلم و حنجرهی چهرههای دیگری نیز به گوش میرسید این بار از دریچه صدا و سیمای ایشان و با ادبیات فقهی- تفسیری شیعی بازنمایی میشود.
تبیین ایشان از مساله قوامیت عینا در نگاه نواندیشانی چون آمنه ودود بیان شده بود و البته ایشان در سلسله جلسات خود از این فرد نیز یاد میکنند.
🔻اکنون برای پاسخ به این شبهه که اسلام کف حقوق زن را گرفته است، باید به لوازم آن توجه کرد:
- اولین لازمه این است که آیا منحصرا فهم انسان ملازمت با تکلیف دارد؟ فهم انسان تنها یک عنصر از عناصر تکلیف است. اگر در صدر اسلام زنانی با فهم پایین اجتماعی حضور دارند، در همان دوره شخصیتهای عظیمی مانند صدیقه طاهره سلام الله علیها و دخترشان و پس از آن محدثات بزرگ شیعه و بزرگانی چون حضرت معصومه سلام الله علیها نیز حاضرند. پس اگر به صرف تغییر شرایط، حکم نیز دچار تغییر میشود، باید با حضور این زنان در همان دوره حکم دچار تغییر میشد.
_ملازمه بعدی این کلام انکار ختم نبوت است؛ علت تغییر شرایع گذشته، این بوده است که بشر ظرفیت تکمیل شریعت را نداشته، به همین دلیل شریعت پیشین نسخ و نبی بعدی خط تکاملی شریعت را در پیش میگرفت. این روند با خاتمیت نبی گرامی اسلام به پایان رسید. لازمه سخن سید کمال حیدری این است که بشر همچنان ظرفیت دین نبی خاتم را نداشته پس میتوان اینگونه نتیجه گرفت که ایشان خاتم النبیین نیستند، و این مخالف صریح قرآن است.
اگر بیان شود؛ درصورتی که پیامبر اسلام خود تدارک این استکمال را دیده باشد چطور؟ در اینجا توجه به این مساله ضروری است که با تغییر موضوع، حکم جدید که متناسب با موضوع جدید است بیان میشود و در حکم خدا تغییری صورت نمیگیرد.
✅️با توجه به این مقدمات نمیتوان تغییر زن که روی دیگر آن تغییر انسان است را عاملی برای تبدل حکم قوامیت دانست. و احکام الهی مشمول گذر زمان نمیشود. علاوه بر این آیه قوامیت درصدد بیان مصداق نیست که با تغییر آن حکم تغییر کند. (برخلاف آیاتی که از مثلا از رباط خیل سخن میگویند.)
همانگونه که حضرات معصومین فرمودهاند، َ: «حَلَالُ مُحَمَّدٍ حَلَالٌ أَبَداً إِلىيَوْمِ الْقِيَامَةِ، وَ حَرَامُهُ حَرَامٌ أَبَداً إِلى يَوْمِ الْقِيَامَةِ، لَايَكُونُ غَيْرُهُ وَ لَا يَجِيءُ غَيْرُهُ».
✍️#زینب_تختی|پژوهشگر مطالعات زنان
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam
🔻ضرورت تولید محتوای دینی در فضای مجازی
💢تولید محتوای دینی در فضای مجازی، بهویژه در شرایط کنونی که با آن روبرو هستیم، یکی از نیازهای مبرم بوده و باید در کانون توجه قرار گیرد، چرا که فضای مجازی به سرعت در حال گسترش است و نقش حیاتی در شکلگیری افکار عمومی و جهتدهی نگرش افراد دارد.
♨️امروزه، با توجه به افزایش شبهات و مشکلات فرهنگی و دینی، به واسطه عدم تولید محتوای صحیح و مؤثر، تولید محتوای دینی نهتنها یک وظیفه، بلکه یک ضرورت اجتنابناپذیر است. ایران با حکومت شیعه اثنیعشری خود باید نقش راهبری در تولید محتوای دینی ایفا کند که این وظیفهای ویژه برای طلاب و فعالان دینی است.
📌نکته کلیدی در این زمینه، نیاز به نوآوری در تولید محتوا است. نباید صرفاً به تکرار محتوای قدیمی اکتفا شود، بلکه باید با روشهای نوین و خلاقانه در ارائه مفاهیم دینی وارد عمل شویم. در حال حاضر ۲۵ درصد جمعیت جهان مسلمانند و حدود ۶۵ درصد ادیان دیگر و این نشان دارد از میل به دینداری مردم و ده درصد داریم که هیچ دینی ندارند، ما وظیفه داریم در مقابل این جمعیتی که داشتن دین را پذیرفته اند آموزه های دینی حقیقی را ارایه دهیم و برای آنها فکر اساسی داشته باشیم.
⭕️درماههای اخیر ،صهیونیزم غاصب، با فجایع خود در غزه و لبنان و نقاط مختلف نوعی بیداری جهانی ایجاد کرده و مردمی که بدنبال روزمرگی بودند و به حداقل دینداری راضی بودند دنبال دین منجی وحقیقی میگردند و آن دین جز اسلام ناب محمدی و مذهب اثنا عشری نیست اگر ما طلاب کشوری که تنها حکومت شیعی در جهان است احساس ضرورت نکرده و تولید محتوا نکنیم و به جهانیان در بستر مجازی ارایه ندهیم آنها در دام های کشورهایی مثل انگلیس و... میافتند که اسلام غیر واقعی را در قالب گروهکهای تروریستی مثل داعش و غیره ارائه میدهند.
📌باید همگی به این نکته توجه داشته باشیم که مسئولیت ما در برابر جامعه و در برابر امام زمان عج بسیار سنگین است و باید در این مسیر از هیچ تلاشی دریغ نکنیم.
✍️#زینب_خانی| استاد حوزه علمیه خواهران
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam
17.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺️دلیل اصلی دشمنی محور مقاومت
با استکبار جهانی
ما چرا می جنگیم؟!
با کی می جنگیم؟!
چرا باید مقاومت کنیم؟!
پ.ن
یمن میجنگد، چون باایمان است؛ حزبالله میجنگد، [چون] قدرت ایمانی، او را به میدان میکشاند؛ حماس و جهاد میجنگند، چون عقیدهشان آنها را به این کار وادار میکند.
رهبر انقلاب ۱۴۰۳/۱۰/۰۲
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam
⁉️نگاه اسلام به زن در خانواده، چگونه است؟
قسمتدوم
🔴مقدمتاً باید گفت که قوانین اسلامی در عرصه زن و خانواده آنچنان مورد توجه زنان در جوامع و ادیان دیگر قرار گرفته که یکی از عوامل جذب به اسلام در سالیان اخیر بوده است. این مطلب را در آمارها مطرح می کنند که 90 درصد نومسلمانها از زنان هستند و موضوع كرامت زن و تأمين امنيت رواني و اجتماعي آنها در اسلام، باعث گرايش ایشان به اسلام شده است.
✅ اسلام عزیز، از یک طرف زن را با مرد در رسیدن به قرب الهی مساوی می داند و زن را طفیلی وجود مرد یا مایه گناه آدم نمی داند، آنچنانکه در مسیحیت تحریف شده مطرح است لذا میفرماید؛
مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثَى وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَيَاةً طَيِّبَةً وَلَنَجْزِيَنَّهُمْ أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ(نحل/۹۷)
و از طرف دیگر با ارائه الگوهایی از زنان بزرگ اسلام مثل حضرت صدیقه طاهره و حضرت زینب سلام الله علیهما، برای زنان، در جامعه، نقش اجتماعی و تأثیر گذاری هم تعریف می کند.
ولی سوال اساسی این است که زن در خانواده چه وظایفی دارد و توقع اسلام از زن در خانواده چیست؟
✅ اسلام عزیز، از یک طرف دو مسئولیت را برعهده زن قرار می دهد و آنها را از وی بازخواست می کند؛ تمکین مرد و اطاعت از همسر در خروج از منزل
و از طرف دیگر تمامی کارهای مرسوم بر عهده زن را به عنوان یک امر واجب، از دوش او بر می دارد لذا می گوید که زن می تواند برای انجام کارهای منزل و حتی امور مربوط به فرزندان از قبیل شیر دادن کودک خود، از همسرش، طلب اجرت کند!
✅ یعنی آنچه اسلام از یک زن، در خانواده می خواهد، همسر داری است! و باقی کارها در منزل، اموری هستند که اگر توسط زن انجام نشوند، مؤاخذه الهی را در بر ندارند! و این اهمیت مسأله همسرداری را در اسلام نشان می دهد که باید مورد توجه زنان قرار بگیرد.
مسأله تمکین مرد در امور زناشوئی و حفظ اقتدار مرد در خانواده که جلوه ای از آن کسب اجازه از او برای خروج از منزل است، برای اسلام بسیار حائز اهمیت و مهمترین وظیفه زن تلقی شده است.
✍#فاطمه_خدادی
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam