رد پای رضایت
♨️جنگ، جنگ خون و قیام است، جنگ میان راستی آزمایی، درستی، ولایتمداری و ولایت پذیری. ولایتی از جنس فدا شدن در ره جانان که چیزی جز رسیدن به قرب و رضوان الهی ندارد. آن چنان رسیدنی که لبخند رضایت الهی همراه و بدرقه پیکر شهید میشود تا او را در جایگاه ابدیاش بدرقه کند و شهدا این چنین در بزم عارفانه و عاشقانه خویش لبخند میزنند و شادی و آرامش رزق آنان است.
☘شهدا، اگر چه در این مسیر شایستۀ قرب و لبخند الهی شدند، اما در سرا پرده این ماجرا همراهانی از جنس نور، ایستادگی و مقاومت، آنان را پله پله تا خدا اوج می دهند. اوج آنان لبخندی است که بر قلب همسرشان جای میگذارد و رد پای رضایت را بر کام جانش ماندگار می نماید. همسر شهید حمزه جهاندیده دوست داشت تا لحظه آخر بدون گریه همسرش را همراهی کند تا بداند که در راه جانان اشک جایگاهی ندارد باید مسرور بود، رضایتمند بود این چنین گوهری در مقام رضوان الهی جای بگیرد.
💢آری! همسر شهید آرزویی فراتر از این دارد که بخواهد اشک خود را جاری سازد و ندای دلتنگی سر دهد، او منتظر است؛ منتظر روزی دیگر و اشکی از شوق آنگاه که مولا و مقتدایش امام خامنه ای (مدظله العالی) با حضور در مسجد الاقصی نماز بخواند و آنگاه است که اشک شوقش، قلب محزون و اندوهگین از غم دوری همسرش را شست و شو و جلا میدهد و این گونه است که شادی و اشکی بالاتر از این نیست که در مسجد الاقصی نماز بخوانند. پس این است پاداش آن مجاهدت و غمهایی که قلبش را امیدوار همراهی با ولایت میساخت.
✍🏻#خدیجه_محمدجانی
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam
#معرفی_کتاب
📕خیابان تا صبح بیدار بود
روایتی از دختران دانشجوی پیرو خط امام در تسخیر لانه جاسوسی آمریکا
✍🏻نویسنده: فاطمهسادات حیائی طهرانی
🏢انتشارات: راه یار
💢درباره چرایی و چگونگی تسخیر سفارت ایالات متحده آمریکا در ایران، کتابها نوشته شده و سخنرانیها و مصاحبهها صورت گرفته و بازخوانی این رویداد از زبان قلمها و آدمهای بسیاری مرور شده است. رد پای زنان از پیش از انقلاب و در تمام حرکتهای انقلابی سال ۱۳۵۷ نیز در تحرکات و مسائل سیاسی کشور به وضوح دیه میشود. زنان همواره در تعیین سرنوشت کشور همدوش مردان جنگیده و در صحنه حضور داشتهاند.
💢ماجرای تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در روز ۱۳ آبان ۱۳۵۸ نمونهای مهم و شاخص در طی سالیان عمر انقلاب اسلامی است...اگرچه دختران و پسران دانشجو پابهپای هم به لانه جاسوسی آمریکا یورش بردند، اما در گذر سالها نقش زنان در این میدان کمتر به چشم آمده است...
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam
#نقد
💢 به نام خدایی که عفت و حیا را در ذات انسان نهاد تا بنیان خانواده، پابرجا بماند.
‼️ درست است که ترویج عفاف و حجاب، کاری فرهنگی با روندی تدریجی میطلبد اما مسئله اینجاست: واکنش در لحظهی مواجههی با بیعفتی، چگونه باید باشد؟ چندماه و چند سال باید بانویی عریان بماند و مورد تعرض چشمان ناپاک قرارگیرد و چندین خانوار را نیز به ابتذال بکشاند تا اقدامات فرهنگی بر وی اثر کند؟ تکلیف لطمات و صدمات وارده به کانون گرم زوجین و افزایش آمار فرزندان طلاق در این مدت چیست؟
✅ آیا راهحل، جز امتثال فرمان الهی در باب اقامهی امر به معروف و نهی از منکر است؟ اقدامی عاری از خشونت، هرچند گاهی آمرانه، تنها راه خیرخواهی برای عموم و بقای بنیاد خانواده است.
به مصلحتاندیشی خداوند، اعتماد کنیم.
✍🏻#باسط
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam
آجر فاسد!
🔸️"آجر فاسد"، همان راه نفوذ همواری ست که بی صدا، بسترِ ریشه دوانی و رخنه در دیوارهای امنیتی کشور می شود! در تاریخ هر جا که قدرتی شکست ناپذیر، به شکست رسیده است، ردپای "آجر فاسد" در آنجا دیده می شود.
▫️آنجا که تورانیان نتواستند رستم را از پای
درآورند ولی برادرش شغاد او را به مرگ رسانید!
▫️آنجا که بابک خرمدین را خلفای عباسی نتوانستند سرکوب کنند، اما با نیرنگ افشین یکی از همراهان بابک، قدرتش به پایان بردند!
▫️یعقوب لیث را یارانش همان آجرهای فاسد و نه خلفای عباسی، کشتند!
▫️جلال الدین منکبرنی خوارزمشاه را یکی از اطرافیان از پشت، به خنجر کین کشت و با کشتن او، ایران چنان و چنان به آشفتگی رسید.
▫️میرزا ابوالحسن خان ایلچی، صدراعظم غرب زده و خائن ایران با سفیر بریتانیا در عهدنامه گلستان همدست شد و نیمی از ایران را به روس واگذاشت.
▫️آصف الدوله فرمانده غرب گرای سواره نظام، از پشت به ایران خنجر زد و از صدور فرمان حمله، خودداری کرد و عباس میرزا و ایران را در برابر دشمن وانهاد که در نهایت، ترکمنچای بر ایران تحمیل شد.
▫️آجر فاسد، امیر کبیر را به دستور نزدیکترین فرد به خویش، کشت.
▫️شیخ فضل الله نوری، با کمک فرزندش به چوب دار آویخته شد!
▫️نهضت جنگل را آجران فاسد، شکست دادند و رئیسعلی دلواری از پشت با تیر غلامحسین تنگکی که نفوذی انگلیس بود از پا در آمد!
🔸️"آجر فاسد" را هر کجا بکار گیرند، باید به فریادهای آگاهان، رسوا شود، که آن خنجر نامرئی دشمن عاجز است که بُرنده خواهد شد و به قول آن عالم فرزانه که تمثیل زیبایی فرمودند؛ مملکت اسلامی ملک خداوند است، اگر کسی با یک آجر فاسد رویش دیواری بسازد، خداوند آن آجر فاسد را بیرون خواهد آورد؛ ولو به قیمت این که تمام آن دیوار خراب شود…(آیت الله جوادی آملی)
✍🏻#دکتر_فاطمهشکیبرخ|پژوهشگر تاریخ
#نفوذ
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam
🔻نقش زنان در تحقق نظریه مقاومت
"جامعهای که زنان آن پیش رو باشند آن جامعه هیچ وقت شکست نمیخورد."
امام خمینی رحمت الله علیه
💢بعد از عملیات طوفان الاقصی (۷ اکتبر سال گذشته) جهان شاهد اتفاقات و حوادث متعددی بوده که تعداد این حوادث از سویی و سرعت و توالی وقوع آنها از سوی دیگر به قدری است که تحلیل یا فهم عمق و وسعت آن برای بسیاری از مردم و حتی کارشناسان غیر قابل پیش بینی است. سرعت این حوادث سبب شده که احساس جا ماندن از حوادث یا تحیر و سرگردانی نسبت به آنها داشته باشیم.
💢امام خمینی(ره)، پایهگذار نظریه مقاومت بودند؛ البته همه لوازم و اصول این نظریه در مبانی اسلام و آیات قرآن موجود است؛ اما امام راحل آن را به صورت یک نظریه و دکترین ارائه داد. در این دکتری، زنان نقش و جایگاهی مهم و واقعی دارند. جلوه های از نقش و حضور زنان در تحقق نظریه مقاومت را در ابتدای انقلاب اسلامی و در دوران جنگ تحمیلی مشاهده کردیم و سپس این جلوه ها در سطح منطقه از جمله لبنان، یمن، سوریه، عراق، غزه و.. وسعت پیدا کرد. تحقق نظریه مقاومت در بانویی که همه سرمایه و زندگی اش را که بیش از ۴۰ سال یا بیشتر برای آن تلاش کرده، در لحظهای از دست میدهد؛ اما باز میگوید همه آن فدای حزب الله، مفهوم پیدا میکند.
♨️خداوند بانوان را با فطرت ایثارگری خلق کرده است؛ زیرا اگر یک زن ایثارگر نباشد نمیتواند نقش مادری را بپذیرد؛ چون پذیرش نقش مادری از همان ابتدا در دوران بارداری، شیردهی، پرورش و تربیت فرزند و راهی کردن آن به سوی میدان جنگ و مبارزه با ایثارگری و از خودگذشتگی ممکن است.
این مادر زمانی که فرزندش شهید میشود، به جای اینکه عزاداری و گریه کند، خیلی شجاعانه و غیرتمندانه درباره فرزند شهیدش صحبت میکند و قربانی خود را کوچک و فرستادن او به جبهه مبارزه با صهیونیزم را ادای تکلیف میداند، همه اینها نشان از روحیه ایثار او دارد، نه این که با رنج از دست دادن آشنا نیست. مادری که فرزندان خردسال دارد و همسرش را راهی جبهه میکند که ممکن است شهید یا مجروح شود، اما این ازخودگذشتگی را دارد.
♨️تصاویر زیادی دیدیم از زنان و مادرانی که خانهشان ویران شده و اعضای خانوادهشان هنوز زیر آوار هستند؛ اما آنها امیدوارانه ایستادند و این امیدواری را به دیگران نیز انتقال میدهند و میگویند که ما پیروز هستیم که این روحیه و استقامت نشئت گرفته از ایمان است. این نقشها، فقط برای بانوان غزه و لبنان که امروز در خط مقدم جنگ هستند نیست؛ بلکه امروز زنان ایرانی هم نقش آفرینی در این جبهه حاضرند و حمایت میکنند. این حمایت گاهی از جنس فرهنگی با حضور در راهپیماییهاست و گاهی از جنس بخشش و گذشتن از مادیات و طلاست و گاهی با اقداماتی و تولید اقلام مورد نیاز جبهه مقاومت است.
✍🏻#اکرم_قربانیقمی| استاد حوزه علمیه خواهران قم
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam
🔺️#نقد
اباحهگری ثمرهی تحلیلهای ناقص
🔴بارها در رابطه با تحلیلهای ناقص و تک بُعدی آسیبشناسی شده و خطر اینگونه تحلیلها مورد تذکر قرار گرفته است؛ اما همچنان برخی از افراد اصرار دارند نگاه ناقص خویش را به جریانهای مختلف تعمیم داده و نتیجهگیریهای سطحی کنند. جناب محمد سروش محلاتی با اشاره به جملاتی از شهید مطهری موضوع امربهمعروف و نهیازمنکر در اجتماع را به چالش کشیده و معتقد است امر و نهیهای جاهلانه آسیبی به مراتب بیشتر از امرونهی نکردن در پی دارد. او با تکیه بر کلام شهید مطهری، تأکید میکند که منکرات زیادی به واسطهی همین امرونهیهای ناصواب در اجتماع شکل گرفته که باید از آن اجتناب نمود. در نهایت او نتیجه میگیرد که وقتی روشِ درست این فریضه را نمیدانیم بهتر است انجامش ندهیم تا خسارت کمتری به دین و اخلاق وارد سازیم.
🔴ظاهر این کلام، بسیار منطقیست؛ مضافا بر اینکه ایشان از سخنان شهید مطهری برای تثبیت گفتههای خویش نیز مدد گرفته است.
جناب سروش محلاتی موضوع را بهگونهای تبیین کردهاند که مخاطب نهایتا به این نتیجه میرسد که چون روش نهی را نمیدانم پس بهتر است نهی نکنم! در واقع سروش خواسته یا ناخواسته نوعی سهلانگاری یا اباحهگری را به اعتقادِ مخاطب تزریق میکند؛ حال آنکه بهتر بود ایشان ادامهی کلام شهید مطهری را هم برای مخاطب میگفتند تا مخاطب تکلیفش با این فریضه روش شود.
🔴شهید مطهری اتفاقا برای دوری از این آسیب در ادامه میگوید:
«شاید شما بگوئید ما جاهلیم ، پس امربهمعروف و نهیازمنکر از ما ساقط شد! جواب شما را دادهاند.قرآن میفرماید: «لیهلک من هلک عن بینه و یحیی من حی عن بینه»
نمیدانم، نمیفهمم هم عذر شد؟! خدا عقل را برای چه آفریده است؟ برای اینکه بفهمی، موشکافی کنی، بروی کاوش کنی، تحقیق کنی. تو باید از آن کسانی باشی که نه تنها اوضاع زمان خودت را درک بکنی، بلکه باید آینده را هم بفهمی و درک بکنی».
یکی از الزامات تحلیل، تبیین دقیق مفاهیم است. چیزی که در متن سروش جایش خالی بود.
🔴مطهری روش امرونهیهای جاهلانه را نقد میکند؛ اما در ادامه بر اصل فریضه و انجامش تأکید میورزد؛ اما سروش به تفکیکِ میانِ عملکرد جاهلانه و عمل صحیحِ امرونهی اهتمامی نمیورزد. درست است که یک عالِم دینی باید با شجاعت تمام مقابلِ جاهلیت و افراطگرایی بایستد؛ اما همین عالِم دینی باید رسالتش را با تشویق مردم به انجامِ صحیحِ فرائض به اتمام رساند و کلامِ آخر اینکه نقد و آسیبشناسی روشها، نباید منجر به این شود که اصول و مبانی در سایه قرار گیرند.
✍🏻#زهرا_ابراهیمی| کارشناس اخلاق و تربیت
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam
فمنیسم و بی اعتنایی به رنج بشری در فلسطین
♨️فلسطینیانی که تحت قواعد اسرائیل قرار دارند و پذیرفتند در خاک اشغالی با آنان باشند، امروزه به صورت سیستمی تحت آزار و اذیت قرار دارند و یکی از مسائلی که به بهانه طوفانالاقصی مرور شد بحث دشواری و شکنجهوار بودن زندگی روزمره در فلسطین اشغالی در ایام "به اصطلاح" صلح است.
⁉️با مرور نقدها و نابسندگیها در اندیشه فمینیستی راجع به فلسطین، همیشه این سوال مطرح است که فلان رفتار، فمنیستی است یا زنانه. هم چنین در این تفکر، مرد فلسطینی در کنار مرد اسرائیلی، اشغالگر و ضد زن تلقی میشود حال آن که این دو اصلاً در وزان همدیگر نیستند و مشکلات درونزای جامعه فلسطین، هرچه باشد، قابل مقایسه با ظلم صهیونیستها نیست.
📌یکی از نقدهایی که خود کنشگران فمینیست اظهار میکنند این است که بعد از توافقات، دولتهای غربی با ظاهر کمکهای انسان دوستانه، جریانهای مبارز را هم سعی کردند با کمک مالی هدایت کنند و جریانهای فمینیست فلسطینی را در واقع سیاستزدایی کردند و به بیان دیگر این کمکهای اندک را منوط به از بین بردن تفکر مبارزه و ضدصهیونیستی دانستند تا جایی که حتی نامگذاری یک مدرسه به نام یک زن مبارز فلسطینی را تحمل نکردند و کسی حق نداشت در مورد اسرائیل نقد و بحثی داشته باشد.
📌مجموعه این موارد منجر به بازاندیشیهای جدی درباره فلسطین، از منظر علوم انسانی مختلف شده و باید ادامه داشته باشد و پژوهشگران ایرانی نیز باید در عرصه علمی، به بازاندیشی و طراحی دستگاههای مفهومی و اندیشههای زایی فکر کنند که اصیل و پویا باشد زیرا در وضعیت فعلی نظام سیاسی بین الملل، هیچ راه برون رفتی و نجاتی برای فلسطین وجود ندارد و ما شاهد انسداد یا بی اعتنایی نسبت به این رنج بشری هستیم.
✍🏻#دکتر_زهراداورپناه| عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam