🔻"منافق زیرک" و "زاهد احمق" دو گروه انحرافی در عصر علوی
🌹شخصیت امیر مؤمنان علی (علیه السلام) ترکیبی از شجاعت، علم، حکمت، تقوا و عدالت بود که باعث میشد حتی دشمنان ایشان نیز احترام خاصی برای ایشان قائل شوند. کلامشان نه تنها دلها را به سوی حقیقت مشتاق میکرد؛ بلکه رفتار و عمل حضرت الگویی بینظیر از صداقت، فداکاری و خدمت به مردم بود. البته پایبندی ایشان به عدالت، باعث میشد تا افرادی که منافع دنیوی یا سیاسی خود را در خطر میدیدند، از ایشان کینه به دل داشته باشند. همچنین، برخورد قاطع ایشان با نفاق و فساد درون جامعه، برخی را از ایشان رنجیده میکرد.
امام علی علیهالسلام در دوران خلافت خود با دو گروه انحرافی مواجه شد که هر یک به نحوی تهدیدی برای اصول اسلامی و جامعه مسلمین به حساب میآمدند.
1️⃣ منافقان زیرک؛
کسانی بودند که در ظاهر خود را مسلمان و در باطن ضد اسلام و مخالف ولایت امام علی (علیهالسلام) بودند. آنان در پس پرده تزویر و فریب به فعالیتهای خود ادامه میدادند و تلاش میکردند تا در زمان حکومت امام (علیهالسلام)، بهویژه در شرایط بحرانی، در جامعه نفوذ کنند. امام علی (علیهالسلام) برای مقابله با این تهدیدات از روشهای خاصی بهره برد.
♨️الف. افشاگری و بیان ویژگیهای منافقان
امام علی علیهالسلام با تأکید بر ویژگیهای منافقان، به مردم هشدار میداد تا از تظاهر به دینداری و رفتارهای نفاقآمیز آنان آگاه شوند. در خطبه ۲۷۲ نهجالبلاغه آمده است:
"منافقان در موقعیتی قرار دارند که نه در این دنیا آسایش دارند و نه در آخرت. در دنیا به ظاهر در جمع مسلمانان هستند، اما در باطن در جستجوی منافع شخصی خود هستند."
♨️ب. مبارزه فکری و تبلیغی
امام علی (علیهالسلام) بهطور مستمر در خطبهها و نامههای خود به مردم گوشزد میکرد که منافقان تنها به دنبال منافع دنیوی هستند و با تکیه بر الفاظ زیبا و ظاهرسازی، قصد دارند مردم را گمراه کنند. در خطبه ۱۷۹ نهجالبلاغه نیز میفرمایند:
"آنها دین را به دنیا میفروشند، و برای حفظ مقام و مال خود از هر نیرنگی استفاده میکنند."
♨️ج. مقابله نظامی با منافقان
در برخی مواقع، امام علی علیهالسلام لازم می¬دید که با منافقان بهصورت نظامی برخورد کند. در جنگ جمل و صفین، منافقان و فتنهگران در صفوف مخالفان قرار گرفتند و امام علی علیهالسلام برای جلوگیری از فساد آنان، با شدت عمل وارد میدان شدند.
👇👇👇
2️⃣ زاهدان احمق؛
کسانی بودند که بهطور افراطی به ترک دنیا پرداخته و از هرگونه تلاش اجتماعی و سیاسی اجتناب میکردند. آنها در تصوری غلط از زهد و دیانت، از عمل به تکالیف اجتماعی خود دور میماندند و در برابر ظلم و فساد سکوت میکردند. امام علی علیهالسلام برای مقابله با این گروه از روشهای مختلفی استفاده کرد.
♨️الف. تأکید بر تعادل در زهد و عدم انزوا
در خطبه ۱۵ نهجالبلاغه میفرمایند:
"زهد در دنیا، به ترک دنیا نیست، بلکه به ترک دل بستن به آن است." امام علی علیهالسلام معتقد بود که زهد حقیقی، با مشارکت فعال در امور اجتماعی و رسیدگی به مشکلات مردم و مقابله با ظلم و فساد همراه است.
♨️ب. نقد بیعملی و افراط در زهد
ایشان در خطبه ۱۴۵ نهجالبلاغه به این موضوع اشاره میکنند که سکوت در برابر ظلم و فساد نهتنها بیعملی است، بلکه یک نوع خیانت به اسلام است:
"کسی که در برابر ظلم و فساد سکوت کند، شریک در گناه است."
♨️ج. تشویق به عمل و اقدام اجتماعی
امام علی علیهالسلام در عین حال که خود را از تعلقات دنیوی میرهاند، همواره در تلاش برای اصلاحات اجتماعی و ایجاد عدالت بود. در نامهای به مالک اشتر، امام علی علیهالسلام به او دستور میدهد که به مشکلات مردم رسیدگی کرده و از ظلم و فساد جلوگیری کند، تا به این ترتیب اسلام و جامعه مسلمین را از آسیبهای اجتماعی و سیاسی دور نگه دارد.
✍️استاد #آزاده_ابراهیمیفخاری
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam
11.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺️اعتکاف و تأثیر معنوی آن بر نسل زد
✍️استاد#زهرا_ابراهیمی|کارشناس اخلاق و تربیت
#تولیدی
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam
دایه مهربان تر از مادر
‼️هادی سروش معتقد است که گروهی به اسم اسلام و مقاومت و ایستادگی در برابر مستکبران باعث شدهاند تحریم هایی از جانب آن ها بر مردم ایران تحمیل شود و علت مخالفت این گروه با جناب هاشمی رفسنجانی هم به این دلیل است که به فکر مردم بوده و می خواسته سایه تحریم ها را از سر کشور بردارد و به دنبال رفاه و آسایش مردم بود.
💢در پاسخ باید بگوییم که امام خمینی (قدس سره) رهبر حکیم و بنیانگذار انقلاب که همواره دغدغه مردم و مستضعفین جامعه را داشتند بارها تاکید بر عدم رابطه با آمریکا و مذاکره با او را به هر بهانه ای داشتند، عدم سازش با استکبار برای ایشان و حامیان انقلاب یک اصل بود و مانند برخی تنها راه رهایی از مشکلات را کرنش در برابر مستکبرین نمی دانستند بلکه به استقلال، آزادی و توان داخلی متکی و امیدوار بودند همچنانکه تا کنون نیز این آرمان راهگشا بوده و هست و اگر برخی با تسامح به خاطر دلسوزی به حال ملت قصد بی اعتنایی به این اصل را داشتند قطعا خطای راهبردی داشته، دایه مهربان تر از مادر بودهاند، سازش با دشمن ستمگر قطعا موجب هلاکت است هر چند، چند صباحی روی خوش نشان دهد اما بالاخره روزی زهر خود را خواهد ریخت و حریفش را از پای در خواهد آورد.
💢پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم، اهل بیت علیهم السلام و اصحاب ایشان هم در اوایل بعثت خود برای حفظ اسلام، محاصره در شعب ابوطالب و تحریم های ظالمانه اقتصادی و اجتماعی را با همه سختی ها تحمل کردند و هزینه های زیادی دادند تا اینکه بالاخره نصرت خداوند متعال شامل حال آن ها شد.
💢بعثت پیامبر اکرم و انقلاب ایران فقط برای آبادانی دنیای مردم نبود بلکه سعادت اخروی و پایبندی به ارزش های دینی هدف بود و این جز با ایستادگی در برابر دشمنان دین و دنیای بشریت امکان پذیر نیست.
📌با دادن امتیاز های فراوان و سر خم کردن در برابر متجاوز، شما خود را برده و خدمتگزار او کرده اید و قطعا او با طمع سیری ناپذیرش همه داشته ها و حتی هویتتان را از شما گرفته و سرانجام با هلاکتتان دلش آرام خواهد گرفت.
✍️استاد#طیبه_زاهدی
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam
#بیان_سدید
🎙رهبر معظم انقلاب
«زینب كبری یك نمونهی برجستهی تاریخ است كه عظمت حضور یك زن را در یكی از مهمترین مسائل تاریخ نشان میدهد. اینكه گفته میشود در عاشورا، در حادثهی كربلا، خون بر شمشیر پیروز شد - كه واقعاً پیروز شد - عامل این پیروزی، حضرت زینب بود؛ والّا خون در كربلا تمام شد. حادثهی نظامی با شكست ظاهری نیروهای حق در عرصهی عاشورا به پایان رسید؛ اما آن چیزی كه موجب شد این شكست نظامیِ ظاهری، تبدیل به یك پیروزی قطعیِ دائمی شود، عبارت بود از منش زینب كبری؛ نقشی كه حضرت زینب بر عهده گرفت؛ این خیلی چیز مهمی است.
این حادثه نشان داد كه زن در حاشیهی تاریخ نیست؛ زن در متن حوادث مهم تاریخی قرار دارد.
قرآن هم در موارد متعددی به این نكته ناطق است؛ لیكن این مربوط به تاریخ نزدیك است، مربوط به امم گذشته نیست؛ یك حادثهی زنده و ملموس است كه انسان زینب كبری را مشاهده میكند كه با یك عظمت خیرهكننده و درخشندهای در عرصه ظاهر میشود؛ كاری میكند كه دشمنی كه به حسب ظاهر در كارزار نظامی پیروز شده است و مخالفین خود را قلع و قمع كرده است و بر تخت پیروزی تكیه زده است، در مقر قدرت خود، در كاخ ریاست خود، تحقیر و ذلیل شود؛ داغ ننگ ابدی را به پیشانی او میزند و پیروزی او را تبدیل میكند به یك شكست؛ این كارِ زینب كبری است.
زینب (سلام اللَّه علیها) نشان داد كه میتوان حجب و عفاف زنانه را تبدیل كرد به عزت مجاهدانه، به یك جهاد بزرگ.
...او زن تاریخ است؛ این زن، دیگر ضعیفه نیست. نمیشود زن را ضعیفه دانست. این جوهر زنانهی مؤمن، اینجور خودش را در شرائط دشوار نشان میدهد. این زن است كه الگوست؛ الگو برای همهی مردان بزرگ عالم و زنان بزرگ عالم.
انقلاب نبوی و انقلاب علوی را آسیبشناسی میكند؛ میگوید شماها نتوانستید در فتنه، حق را تشخیص بدهید؛ نتوانستید به وظیفهتان عمل كنید؛ نتیجه این شد كه جگرگوشهی پیغمبر سرش بر روی نیزه رفت. عظمت زینب را اینجا میشود فهمید.»
۱۳۸۹/۰۲/۰۱
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam
آنچه غزه به عالم آموخت
🔴در غزه آتش بس اعلام شد
و این چنین است که همواره خون بر شمشیردر تاریخ، هر جا مقاومت ایستاده، همواره پیروز شده است. آنچه امروز برعالم ثابت شد این است که وقتی پشت یک ملت به خداوند گرم شد و پای کار ایستاد، خداوند متعال تمام عوامل را در مقابل او خاضع میکند. آن قدر که حتی ابرقدرت نظامی دنیا با ریختن خون ۴۵۰۰۰ شهید از اهالی آن سرزمین، باز با شکست مواجه شود و بینیاش به خاک مالیده شود و آبروی نداشتهاش در جهان برود.
🔴اسراییل این غده سرطانی هفتاد و پنج ساله، توانست چهل و پنج هزار اغلب زن و کودک را فقط در این یک سال و چند ماه، به خاک و خون بکشد و هزاران نفر را مجروح کند، این فقط یک سال از سالها جنایت اوست، برای اطلاع بیشتر جنایتهایش، خوانش رمان «خارو میخک» سنوار عزیز، کمک کار است. اما نتوانست حتی اسرایش را بگیرد، نتوانست تونلهای مخفی زیر زمینی حماس را از بین برود و علت العلل این همه این بود که با وجود موشکباران و ظلم و خونریزی، نتوانست اعتقاد مردمی را از بین ببرد که اعتقاد داشتند:«لینصرالله من ینصره: خداوند قطعا هرکس را که یاریش کند؛ یاری میکند.»
🔴و یقین داشتند که سید حسن، راست میگفت وقتی می گفت:«قطعا سننتصر»
و یقین داشتند و باورشان را به فرزندانشان نیک آموخته بودند که برای آرمان بلندی مثل حفظ قبله و سرزمین و وطن، جان باید دادـ
📌باورهایشان را چنان به قلب فرزندانشان رساندهاند که کوچک و بزرگ، مردو زن، پسر و دخترشان، محکم و از صمیم قلب، با ایات قرآن انس دارند و با خداوند سخن میگویند و اعتقاد دارند خداوند یاریگر آنهاست و ظلم را بر نمیتابد.
✅️ غزه در این مدت به جهانیان خیلی چیزها را ثابت کرد. خیلی درسها آموخت. هم درس اقتدار را،
هم درس پافشاری برآرمان را،
هم تربیت نسل مقاوم را،
هم یاددادن اعتقاد و زندگی با اعتقادات به نسل بعد را.
غزه آموخت انسان این سده با وجود نقاط ضعف گستردهاش، میتواند با تکیه بر روح مقتدر و قدرت گرفته از اعتقاد به خداوند، در برابر درد و رنج و جدایی و اندوه فرزند و عزیز و نقص عضو و فراق و مرگ و تحریم و بی غذایی و بیدارویی، با قدرت روح بایستد و همه را حتی اگر کل دنیا باشند، به زانو در آورد.
🔴این همه را غزه، لبنان و ما همه، مدیون «روح الله» ایم و انقلاب اسلامی که توانست روح مقاومت را به آنان و جهان بشناساند و در آنها بدمد و در اقصی نقاط جهان، منتشر کند.
🔗آری این قدرت انقلاب و باقیات صالحات امام است، حالا بگذار عدهای ابلحانه و خوارج وار، هنوز هم چشم بر راهبرد مقاومت مقتدرانه ببندند و تنها خود را خارو ضعیف کنند.
آنان شاید قرآن نخواندهاند که فرمود:«ان الله یدافع عن الذین آمنوا، ان الله قوی عزیز: قطعا خود خداوند از مومنین، دفاع میکند که او قوی و عزیز است.»
✍بانو طلبه #زهرا_نجاتی
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam
صبر و استقامت، شاخصهی اصلی جهاد تبیین
💢 بر اهالی عرصهی تبیین و روشنگری، سختی کار میدان و مواجهه با موانع و مشکلات این مسیر، پوشیده نیست. برخی از این ناهمواریها، اگر نتوانند مبلغان را از ادامهی مسیر منصرف سازند، دست کم از انگیزه و تلاش آنها در راه تبلیغ میکاهند.
💢 گاهی یک مبلغ با مخاطبانی روبرو میشود که به هیچ عنوان خواهان استماع سخنان او نیستند؛ در مواقعی هم به دلیل فضای مسموم ذهنی و تعصبات نابجای مستمعان، پذیرش منطقی در مخاطب وجود ندارد و در مواردی نیز طرف مقابل، حقیقت را یافتهاست اما به دلیل منافع مادی و تعلقات روحی خود، همچنان از مواضع نادرست خویش دفاع میکند.
💢 واضح است که پیشامدهای بازدارندهی این طریق، تماما مربوط به مستمعین نیست و گاهی باید ریشهی اینگونه مسائل را در عدم وجود مهارت و تسلط کافی و یا چگونگی حیات فردی و اجتماعی طلبه، جستجو کرد که لازم است برای تغییر موقعیتهای مذکور نیز مجاهدت شایستهای صورت گیرد.
💢 بعضی مواقع هم به دلیل شرایط نامساعد و کمبود امکانات، محیط تبلیغی، مهیای یک کار ایدهآل نبوده و شاید هزاران گره دیگر وجود داشته باشد که نخواهند یا نگذارند یک تبلیغ موثر به ثمر بنشیند.
✅ مبلغ باید بداند یکی از ارکان اثرگذاری در امر تبلیغ، حضور موثر به همراه صبر و استقامت در ایفای نقش است؛ پس هر چقدر که شرایط برای پیشبرد کار، سختتر شود، وی باید شکیبایی و پایداری خود را در این راه بیفزاید و انجام وظیفهی خود را بر حصول نتیجهی آنی، متوقف نسازد چراکه معرفتبخشی به جامعه، کار تدریجی میطلبد و اغلب در کوتاهمدت بدست نمیآید.
‼️ نمونهی این صبر و پایداری را میتوان در سیرهی حضرت زینب کبری (سلاماللهعلیها) پس از واقعهی عاشورا مشاهده کرد. ایشان با وجود علقه و علاقهی شدید به سیدالشهدا (علیهالسلام) و داغ تمام عزیزانی که به مولایشان تقدیم کردند و علی رغم آنکه شاهد جنایات و بیرحمیهای دلخراش در صحنهی کربلا و ستمهای فراوان در مسیر اسارت بودند اما این مصیبتهای جانکاه و درد و الم روحی و جسمی، نه تنها عقیلهی بنیهاشم (سلاماللهعلیها) را از انجام وظیفهاش بازنداشت بلکه ذرهای خلل بر ایستادگی و نقشآفرینی او وارد نساخت. در حقیقت، علَمداری این بانو و همراهی با امام سجاد (علیهالسلام) در جهاد تبیین و بصیرتبخشی بود که ضامن بقای اسلام ناب محمدی شد، خون شهدای کربلا را به ثمر نشاند و رسوایی و انزوای یزید و یزیدیان را رقم زد.
✍️#باسط
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam
🔺️حضرت زینب (سلاماللهعلیها) الگوی مقاومت سیاسی و روشنگری دینی
✍️استاد#آزاده_ابراهیمیفخاری
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam