دو نکته در این رابطه خدمت عزیزان عرض میشود:
1. واجب بودن امر به معروف و نهی از منکر، بر هر مکلّف نسبت به خانواده و نزدیکان وی دارای اهمیت بیشتری است؛ بنابراین اگر شخصی در خانواده و نزدیکان فرد میباشد که نسبت به واجبات دینی، از قبیل نماز، روزه، خمس، حجاب و ... بی توجّه است و آنها را سبک میشمارد یا نسبت به ارتکاب حرامها از قبیل ربا، غیبت، دروغ، گوش دادن به غنا و موسیقی لهوی و بی مبالات و بی باک میباشد، باید با اهمّیّت بیشتری با مراعات مراتب سه گانه امر به معروف و نهی ازمنکر جلوی کارهای حرام وی را بگیرد و او را به انجام کارهای واجب و ترک حرام دعوت نماید.
2. اگر کسی بخواهد بچه بالغ خود را تربیت دینی کند یا او را نسبت به مسائل دینی راهنمایی کند فقط در قالب مراتب و شرایط امر به معروف باید انجام دهد و اگر تنها راه امر به معروف و نهی از منکر متوقف بر تنبیه بدنی باشد بدون اجازه حاکم شرع چنین حقی ندارد.
امر به معروف و نهی از منکر متوقف است بر اینکه خوبی ها، ارزش ها و معروف ها و همینطور زشتی ها، ضد ارزش ها و منکرات به خوبی برای مردم روشن باشد تا بدانند به چه چیزی امر کنند و از چه اموری نهی نمایند. به همین مناسبت به برخی از گناهانی که کمتر مورد توجه است اشاره می شود:
1. تضعیف نظام جمهوری اسلامی بنابر اگر کسی با برهم زدن نظام اقتصادی یا احتکار یا اختلاس یا سیاه نمایی، که سبب تضعیف نظام اسلامی شود گنهکار است و بر دیگران لازم است او را از این منکر الهی، نهی از منکر کنند.
2. ناامید از رحمت الهی و همچنین امن از مکر الهی یعنی فرد گنهکار خویش را از عذاب و مجازات او در امان بداند از گناهان بزرگ به شمار می رود.
3. گفتار بدون علم و دلیل معتبر
1. یکی از شرایط امر به معروف و نهی از منکر این است که فرد گنهکار اصرار بر تکرار گناهش نداشته باشد لذا اگر انسان شاهد گناه دیگری بود مثلا شاهد بود که نماز فردی قضا شد یا مالی را از دیگری غصب نمود اگر انسان یقین داشته باشد که طرف مقابل اصرار بر تکرار این گناه ندارد یا در صورتی که شک داشته باشد که آیا این فرد قصد دارد این گناه را تکرار کند یا خیر؛ در هر دو صورت انسان نسبت به نهی از منکر وظیفه ندارد.
2. اما درصورتی که شخص گنهکار از کناهش توبه نکرده باشد یا انسان شک داشته باشد که از گناهش توبه کرده است یا نه، واجب است او را به توبه دعوت نماید و البته بر خود شخص گنهکار واجب است از گناه خودش توبه نماید و حقیقت توبه پشیمانی از گناه است یعنی قلبا از گناهش پشیمان شود و تصمیم بر ترک گناه بگیرد و همچنین نسبت به برخی گناهان جبران گذشته واجب است مثلا اگر گناهش ترک نماز و روزه بوده در انجام نماز و روزهای قضا کوتاهی نکند ، خمس،زکات و حق الناسکه برگردن دارد را پرداخت کند.(تحریر الوسیله ج2 امر به معروف شرط سوم م 5)
دو نکته در رابطه با نهی از منکر و حق الناس:
1. انسان نسبت به گناهان دیگران با وجود شرائطی وظیفه امر به معروف و نهی از منکر دارد و یکی از گناهان ضایع کردن عمدی حقوق دیگران است و در اهمیت رعایت حقوق دیگران همین بس که حضرت سید الشهداء علیه السلام با توجه به اهمیت حق الناس در روز عاشورا فرمودند: میان همه یارانم اعلان کن که هر کس بدهکار است در رکاب من پیکار نکند، لذا اگر انسان متوجه شد که فردی اموال دیگری را ضایع می کند یا مرتکب سایر گناهان می شود با وجود شرایطو با تاسی به حضرت سید الشهداء علیه السلام باید امر به معروف و نهی از منکر نماید.
2. اگر انسان حق دیگری را عمدا ضایع کند فورا باید از گناه خود توبه نماید و در صورتی که حق مالی باشد باید علاوه بر توبه حق مالی را پرداخت نماید؛ بنابراین اگر کسی خسارت مالی به کسی وارد کرده است باید خسارت را در صورت توان فورا جبران نماید و پرداخت صدقه و کمک به دیگران و ... برای این کار به تنهایی کافی نیست و چنانچه انسان به طلبکار دسترسی دارد باید خسارت را به خود وی بدهد و اگر فرد فوت کرده می بایست به ورثه اش بپردازد، و اگر طلبکار معلوم نیست باید برای پیدا کردن او جستجو نماید و چنانچه مایوس از پیدا کردن طلبکار باشد باید با اجازه مرجع تقلید مقدار خسارت را به فقیر متدین بدهد.
چند نکته درباره عزاداری:
1.یکی از مصادیق تعظیم شعائر عزاداری سید الشهدا علیه السلام می باشد.
2.در عزاداری مستحب است که مجلسی تشکیل شود که حلال و حرام خدا و فضائل اهل بیت علیهم السلام و مناقب ایشان بیان شود..
3.مستحب است افرادی در مجالس عزاداری شرکت کرده و مجالس باشکوه با ذکر اهداف اهل بیت علیهم السلام تشکیل شود.
4.مستحب در هنگام خواندن مصیبت فرد گریه یا حالت گریه و اندوهگین باشد.
♦ محافظ فرمانده سپاه استان خوزستان به شهادت رسید
در جریان برگزاری رژه نیروهای مسلح در استان خوزستان، طی یک عملیات مسلحانه، محافظ فرمانده سپاه استان خوزستان به شهادت رسید/رجا
تعداد شهدای حادثه تروریستی اهواز به ۲۴ نفر رسید
♦یک منبع آگاه گفت: تعداد شهدای حادثه تروریستی صبح روز شنبه در اهواز به ۲۴ نفر رسید و احتمال افزایش این تعداد نیز به دلیل وخامت حال مجروحان وجود دارد.
♦این منبع اظهار داشت: بیش از ۵۳ نفر نیز در این حادثه تروریستی زخمی شده اند که به بیمارستانهای مختلف اهواز منتقل شده و تحت درمان قرار گرفته اند./ ایرنا
☎️زنگ عبرت
نکته ای مهم درباره دستور رهبر معظم انقلاب
♦️ دکتر یاسر جبرائیلی:گروهک تروریستی الاحواز دیروز با آتش گشودن به سوی ملت بیگناه یاد منافقین را زنده کرد
♦️به فرموده امام خمینی(ره)، وقتی گروهی دست به حمله مسلحانه علیه ملت میزند، تمامی اعضای آن گروهک مصداق محارب هستند، هر چند هنوز فرصت حرب نیافته باشند
♦️فرمان رهبر معظم انقلاب به نهادهای اطلاعاتی و دستگاه قضایی درباره تعقیب دنبالههای این جنایتکاران، به معنی این است که سیستم اطلاعاتی و قضایی باید هرچه سریعتر کشور را از لوث هر احدی که با این گروهک تروریستی مرتبط است، پاکسازی نمایند؛ چنانکه در اواخر دهه شصت کشور از لوث وابستگان به منافقین پاک شد و فتنه عظیمتر، خنثی گشت
🌹تکلیف امروز ما بادرس گرفتن از هشت سال دفاع
انقلاب اسلامی ایران برمحور مکتب اسلام وباسربندهای عاشورایی بنیانگذاری شد.
همین ویژگی دشمنی دشمنان را رقم زد وتابه امروز ادامه دارد .در 3جنگ زیر دشمنان این انقلاب متحمل شکست گردیدند لذا آخرین تئوری آنها جنگ چهارم با محوریت اقتصادی و معیشت را رقم زده اند.
این جنگ ها عبارتنداز:
1- جنگ تحمیلی 8 ساله دفاع مقدس: سه عامل توکل بر خداوند، هوشمندی وشجاعت بی بدیل امام راحل و استقامت مثال زدنی مردم در پیروزی براین جنگ نقش موثر داشت
فَلَمَّا رَأَى اللَّهُ صِدْقَنَا أَنْزَلَ بِعَدُوِّنَا الْكَبْتَ وَ أَنْزَلَ عَلَيْنَا النَّصْرَ حَتَّى اسْتَقَرَّ الْإِسْلَامُ ( خطبه 56 )
2- جنگ فرهنگی؛ شکست دوم دشمن بود . پررنگی حضور نسل جوان ونوجوان در عزاداری های دهه اول محرم سال جاری پیاده روی اربعین سال های اخیر و پدیده حججی ها ......
3- شکست سوم ؛جنگ امنیتی و سیاسی بود که فتنه 88 و 8 ماه جنگ داخلی را شکل دادند . که پایان این غائله بابصیرت مردمدر 9 دی 88 رقم خورد.
4- جنگ چهارم؛ جنگ اقتصادی و معیشتی مردم با محوریت کمیته خطر جاری ( گروه اقدام ایران) در وزارت خزانه داری آمریکامجددا بعد از موفقیت آمیز بودن این طرح در فروپاشی شوروی سال 1970 تا 1990مجددا برای ایران از سال 1384 فعال شده و همچنان ادامه دارد محور این کمیته بر سه عملیات استوار است
1- فشار اقتصادی برمردم و تنگ کردن معیشت مردم
2- نافرمانی مدنی ، شورش و اعتراضات اجتماعی
3- مکمل این دو ؛ نبرد رسانه ای است . شبکه های اجتماعی بهترین ابزار ( تویتر - اینستا و تلگرام)
این جنگ را نیز باید از هم اکنون پروژه ای شکست خورده دانست . حادثه تروریستی اهوازرا باید مرگ نهایی جنگ جدید دانست .
[سوره إبراهيم (14): آيه 46]
وَ قَدْ مَكَرُوا مَكْرَهُمْ وَ عِنْدَ اللَّهِ مَكْرُهُمْ وَ إِنْ كانَ مَكْرُهُمْ لِتَزُولَ مِنْهُ الْجِبالُ (46)
به يقين آنان تمام مكر خود را به كار گرفتند، ولى مكر و حيله ى آنها نزد خداست گرچه كوهها از مكرشان از جا كنده شود.
حال تکلیف و رسالت ما چیست و چه باید کرد ؟
پاسخ :سه درس مهم ازدفاع مقدس :
1- مقاومت و ایستادگی
2- طلب یاری خدا و وعده های الهی
3- ایثار و از جان گذشتگی برای اسلام
4- مجهز شدن وتوجه به عرصه عملیات روانی
رجبعلی بازیاد
هدایت شده از سیدجعفر صفا
جلسه روحانی مستقر در روستای خوشدره با جناب سروان عبداللهی فرمانده حوزه ذوالفقار شادمهر در مورد برنامههای هفته دفاع مقدس.
هدایت شده از سیدجعفر صفا
حضور روحانی مستقر در روستای خوشدره به همراه اعضای محترم شورای اسلامی روستا و دهیار محترم در شروع سال تحصیلی جدید در مدرسه شهید صادقی روستا.
همزمان با هفته دفاع مقدس صورت گرفت:
نشست بصیرتی شبکه یاران انقلاب در همت آباد مه ولات
👆👆
عکس: مهدی محدثی
هدایت شده از "تاصاحل آرامش"
برنامه ورزشی تیم فوتسال قرارگاه فرهنگی تربیتی "خاکریز انتظار"
طرح شهید بهنام محمدی
مسجد حضرت قائم عجل الله تعالی