🔸اوایل این ماه، یک کنسرت در اتریش لغو شد، زیرا مقامات اعلام کردند که دو مرد را به اتهام طراحی برای حمله تروریستی دستگیر کردهاند. یکی از متهمان شهروند اتریشی 19 ساله بود که به صورت آنلاین با گروه تروریستی داعش ارتباط داشت. اخیراً حملات و توطئههای دیگری نیز خنثی شده؛ حملاتی که کشورهای غربی از جمله فرانسه، آلمان و همچنین پاکستان، هند، ایران و روسیه را هدف قرار دادهاند.
🔸بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان بدون شک گروههای شبه نظامی موجود مانند القاعده و داعش شاخه خراسان حماس را جسورتر کرده است. تنها سه سال پس از خروج ایالات متحده، افغانستان بار دیگر در آستانه تبدیل شدن به بستری برای تروریسم بینالمللی است. جولای 2022، رسانه تبلیغاتی القاعده به استقرار و ترور ایمن الظواهری، رهبر وقت القاعده در کابل اذعان کرد. این حادثه به خودی خود بر ادامه حضور این گروه در افغانستان تاکید داشت.
🔸علاوه بر این، گزارشها حاکی از آن است که عوامل القاعده ممکن است در داخل دولت طالبان تعریف شده باشند و به طور بالقوه به عنوان مشاور عمل کنند. سیف العادل، رهبر کنونی القاعده اخیراً از تروریستها خواسته تا برای آموزش و گروهبندی مجدد به افغانستان سفر کنند تا منافع دشمنان را هدف قرار دهند.
👇👇👇
@Antiliberalism
🔸فرصت سازی طالبان
به نوشته فارین پالسی، ظهور داعش شاخه خراسان به عنوان یک گروه شبه نظامی وابسته به داعش که در سال 2015 در افغانستان قدرت گرفت، لایه دیگری را به پیچیدگیها اضافه میکند. منابع اطلاعاتی افغانستان، از جمله امرالله صالح، مقام پیشین، ادعا دارند که ارتباط نزدیکی بین داعش و طالبان وجود دارد و هر دو از سرویس بینسرویس پاکستان (ISI) بودجه، سلاح و آموزش دریافت میکنند.
این امر روایت غالب بینالمللی که در چارچوبش این گروهها به عنوان موجودیتهای متمایز با برنامههای متضاد نمایش داده میشوند را به چالش میکشد.
🔸با این حال استخبارات افغانستان مدعی است که پویایی "پلیس خوب، پلیس بد" ممکن است استراتژی عامدانه برای فریب جامعه بینالمللی باشد. تمایز محسوس بین طالبان و همتایش یعنی داعش خراسان، برخی از بازیگران منطقهای مانند چین، روسیه، ایران و کشورهای آسیای مرکزی از جمله ازبکستان را وادار کرد تا با طالبان بهعنوان ابزاری بالقوه برای مهار این گروه رفتار کنند. (همزمان مشارکت طالبان در برخی عملیات های مشترک گزارششده با نیروهای ویژه ایالات متحده علیه داعش در استان کنر افغانستان، این تصور را تقویت کرده است.)
🔸از سال 2015، بازیگرانی چون چین، روسیه روابط نزدیکتر با طالبان برقرار کردند. در آن بازه زمانی، رهبران این دو کشور از نمایندگان طالبان برای بازدید از پکن، مسکو دعوت به عمل آوردند. در ابتدا، سفرهای دوجانبه محرمانه بود و تنها در سال 2017 تعاملات عریان شد. اولین نشست عمومی در نوامبر 2018 برگزار شد.
👇👇👇
@Antiliberalism
🔸قابل ذکر است که این کشورها حتی پس از فروپاشی جمهوری افغانستان همچنان سفارتخانه های خود را تحت حاکمیت طالبان باز نگه داشتند. طالبان تلاش داشته تا نشان دهد که در قیاس با شاخه داعش خراسان تهدیدی پرهزینه نیست، این گروه با توسل به چنین اهرمی ممکن است به یک مزیت تاکتیکی دست یافته باشد و بدین طریق قدرت خود را تحکیم کند. با این همه داعش شاخه خراسان احیا شده و میتواند به عنوان ابزار چانه زنی مورد استفاده قرار گیرد و جامعه بین المللی را برای دریافت کمک یا امتیاز تحت فشار قرار دهد.
🔸از منظری دیگر طالبان ممکن است با ایجاد بیثباتی منطقهای از فعالیتهای این گروه تروریستی فرصت سازی کرده و به طور بالقوه حاکمیت افراطیاش را توجیه کند. در نهایت، خیز ظاهری طالبان برای مبارزه با داعش، میتواند به این گروه مشروعیت داده تا با آزادی عمل بیشتری در عرصه بینالمللی فعالیت داشته باشد.
🔸اهرم جهان برای رویارویی با تروریسم
گروههای تروریستی مانند داعش و القاعده تهدید جهانی هستند. این گروهها به صورت مخفیانه عمل میکنند و تاکتیکها و ایدئولوژیهای خود را در آن سوی مرزها به اشتراک میگذارند. علیرغم اختلافات، آنها برنامه مشابهی دارند: گسترش نسخه خلافت. در حالی که اهداف کوتاه مدت آنها ممکن است متفاوت باشد - از ریشه کن کردن کامل مخالفان تا تسلط منطقه ای یا گسترش ایدئولوژیک - همه آنها از خشونت، دستکاری و بهره برداری از خطوط گسل موجود برای دستیابی به اهدافشان استفاده میکنند.
👇👇👇
@Antiliberalism
🔸سازمانهای تروریستی حتی ممکن است از تنشهای بین کشورها برای پیشبرد برنامههای خود سوء بهره برداری کرده و در این فرایند به طور بالقوه به سلاحهای مخربی دست یابند که امنیت جهانی را تهدید میکند. تعاملات دوجانبه با طالبان ، آسیب پذیری هایی را در برابر افعال گروه های تروریستی ایجاد خواهد کرد. برای مقابله با فرایند تروریسم، یک رویکرد چند جانبه چون اشتراک اطلاعات ضروری است. مکانیزمی برای اشتراکگذاری یادداشتهای دیپلماتیک و اطلاعات در میان کشورهایی که با طالبان درگیر هستند، ناسازگاریها را آشکار میکند و به این گروه فرصتی برای فرصتسازی نخواهد داد. این شفافیت همچنین برای پاسخگو نگهداشتن طالبان و افشای حمایت آنها از گروههای تروریستی مانند داعش، القاعده بسیار مهم است.
🔸اصطلاح «جنگ علیه تروریسم» تفرقهانگیز است، زیرا نشاندهنده مداخله نظامی یا تحمیل یک سیستم حکومتی است که با واقعیتهای زمینی مطابقت ندارد. واقعیت این است که چین، روسیه، غرب و قدرت های منطقه ای همگی به یک اندازه در قدرت گرفتن این گروه شریک هستند. یک کارگروه بینالمللی مشترک نظیر جبهه مقاومت اسلامی، متمرکز بر اهداف خاص - مانند از بین بردن داعش - می تواند اطلاعات را به اشتراک بگذارد، تأمین مالی تروریسم را مختل و به علل ریشه ای افراط گرایی بپردازد. در این میان، کشورهای منطقه باید تعامل خود با طالبان را مورد ارزیابی مجدد قرار دهند و از همکاری با حکومت افغانستان که این گروه را تقویت می کند، اجتناب ورزند.
🔸کشورهای جهانی در حال حاضر با طالبان همکاری دارند تا برای مبارزه با تروریسم، مبارزه با مواد مخدر و طیفی از مسائل اقتصادی و بشردوستانه زمینه سازی کنند. اما طالبان از این تعامل برای تحکیم قدرت خود استفاده کرده است. از همین رو کشورها باید رویکرد طالبان محور خود را کنار بگذارند و بهجای آن بر تلاش های دیپلماتیک و سرمایه گذاری در نیروهای سیاسی افغان که شرکای قابل اعتماد و اثباتشده ضد تروریسم هستند تمرکز کنند. گروههای سیاسی افغانستان عمدتاً در در تبعید هستند، اما آنها تخصص و توان لازم برای گفتگو و همکاری در مورد مسائل مربوط به افغانستان را دارند. این رویکرد ثبات بلندمدت و آیندهای عاری از تروریسم را برای افغانستان و جهان ارتقا خواهد داد.
@Antiliberalism
11.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 این کلیپ گوشهای از یک فیلمه که در حدود ده سال پیش در BBC پخش شد و خیلی زود برداشتنش و دیگه تکرار نشد...🤔
توصیه به دیدن و پخش کلیپ
🌍به کانال خبری🇮🇷#آتـشنـیـوز🇮🇷 بپیوندید👇🏼
https://eitaa.com/joinchat/1891631134Cdb2484b0a6
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پرستو حبیبی با همچین امکاناتی مدال نقره المپیک رو گرفت
🇵🇸🇮🇷#مصاف_آخر اینجاست↙️
⚔ @masafe_akhar
⭕️اما اینجا خبری از لجن پراکنی نیست چون طرف مقابلشان رئیسی نیست
🆔 @pedarefetneh 🔜 #پدرفتنه
26.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚠️ وفـــــاق مــلــــــی یــا مــیلـــــی؟؟ 🧐
#انتصابات
#وفاق_میلی
┄┄┅┅┅❅❀❥🇮🇷❥❀❅┅┅┅┄┄
@AMIRKABIR_IRAN
8.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مصاحبه عجیبی که ازطبقه بندی امنیتی خارج شده از شهید طهرانی مقدم .
به حال وچهره و زبان بدن شهید کاملاً دقت کنید
میگه ما در بخش موشک زمین به زمین مرزی برای برد نداریم!
سال ۸۵
💔در خاطرات شهید تهرانی مقدم هست؛میگه رفته بودیم روسیه که یه موشک خیلی پیشرفته رو تحویل بگیریم. افسر روسی گفت این موشک رو دیگه نمیتونید از روش بسازید.افسر خندید و گفت این فناوری فقط در اختیار روسیهس. میگه نگاش کردم و گفتم اینم میسازیم. بازم خندید...
❤️🔥وقتی برگشتیم تهران خیلی تلاش کردم نمونه اون موشک رو بسازیم اما به دَرِ بسته میخوردیم. تااینکه سه روزِ تمام تو حرم امام رضا علیه السلام متوسل شدم به آقا تا راهی به ذهنم برسه. روز سوم احساس کردم عنایتی شد. سریع رفتم، تو دفتر نقاشی دخترم شروع کردم به نقاشی کردن اون طرحی که به فکرم اومد. وقتی تو تهران عملیش کردم دیدم از نوع روسی هم بهتر در اومد.
💔امام رضا علیه السلام، گره سخت رو تودفتر نقاشی دختر بچه حلش میکنه!
🥀خاطره اى به ياد شهيد معزز #حسن_طهرانیمقدم
🇮🇷 @matalebemofid1401