درباره انگشتر شرف الشمس و فوايد آن نکاتي را بيان ميکنيم:
اولاً در باور عاميانه، «شرف الشمس» نگين انگشتري زردرنگ است که برخي به نيت گشايش در کارها به دست ميکنند. درحاليکه شرف الشمس، سنگ نيست، بلکه دعايي منسوب به امام علي عليهالسلام است.
ثانياً بر اساس جستجوهاي انجامشده روايت مستندي در کتب متقدمين اعم از روايي و ادعيه و اذکار يافت نشد که سفارش به استفاده از شرف الشمس کرده باشند، فقط برخي از متأخرين در چند قرن اخير به آن پرداختهاند و بعدازآن هم تحليلهاي مختلفي در مورد آن صورت گرفته است مثلاً برخي با بدگماني به آن نگريستهاند و آن را ساخته يهود ميدانند (درحاليکه اين سوظن بدون ارائه دليل و برهان است) و برخي با نظر مثبت به اين قضيه پرداختهاند و ستاره پنج پر را برگرفته از پنج نام مبارک خداوند ميدانند؛ اما هيچکسي بهصورت مستند ظاهراً مطالبي ارائه نکرده. بااينوجود برخي از علما استفاده از انگشتري که اذکار و شکل مشهور به شرف شمس در آن حکشده است را رد نميکنند و به دست کردن چنين انگشتري بهقصد رجا (به اميد کسب ثواب) را داراي اشکال نميدانند.
بنابراين روايت مستند و صحيح دراينباره وجود ندارد و برخي از سخنان هم که در اين خواص و ... ذکرشده است صرف تحليلهاي خارج از مستند روايي است. در پايان به اين نکته نيز اشاره ميکنيم که سيره اهلبيت عليهمالسلام نيز ارجاع به اينگونه رموز نجومي و علوم غريبه نبوده و حتي اهلبيت عليهمالسلام با برخي از افرادي که ستارهشناس بودند و براي ستارگان قدرتهاي استقلالي و در مقابل قدرت خداوند قائل بودند، برخورد ميکرد. (1) به نظر ميرسد بهجاي استفاده از شرف والشمس که نکات مبهم زيادي در مورد آن وجود دارد، از انگشترهايي با نگين عقيق سرخ يماني، فيروزه، حديد صيني و ... استفاده کنيد که روايات متعددي در کتابهاي حديثي شيعه در مورد آنها وجود دارد.
مرحوم کليني در کتاب شريف «الکافي» (ط - الإسلامية)، جلد 6، صفحه: 468 روايت در اين زمينه را بيان ميکند که ميتوانيد براي اطلاع بيشتر از آنها به اين کتاب مراجعه کنيد و مجموعه روايات در مورد سنگها را مطالعه کنيد.
پايگاه اطلاعرساني «لبيك» در مورد شرف الشمس از چند تن از عالمان توضيح خواسته براي اطلاع بيشتر ميتوانيد به آدرس اينترنتي زير مراجعه كنيد:
http://www.askdin.com/thread3998.html
📚پينوشت:
1. نهجالبلاغه، خطبه 78، ترجمه انصاريان، ص 153.
🔰 @hamyanquran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چگونه از امام زمان (عج) حاجت بخواهیم؟
مرحوم حاج قدرت الله لطیفی که حدود 40 سال رئیس هیات امنای مسجد مقدس جمکران بودند نکته مهمی پیرامون نحوه درخواست از امام زمان مطرح می کنند.
#مهدويت
#امام_زمان
@hamyanquran
حضرت امام حسن علیه السلام
🌿هر روزهداری هنگام #افطار یک دعای اجابت شده دارد. پس در اولین لقمۀ افطار بگو: به نام خدا، ای خدایی که آمرزش تو فراگیر و وسیع است، مرا بیامرز.🌹
🍃إنَّ لِکُلِّ صائِمٍ عِنْدَ فُطُورِهِ دَعْوَةً مُسْتَجابَةً، فَإذا کَانَ أوَّلُ لُقْمَةٍ فَقُلْ: بِسْمِ اللهِ اللَّهُمَّ یا واسِعَ المَغْفِرَةِ اغْفِرْ لِی🍃
📙اقبالالأعمال، ص116
#روزه
@hamyanquran
8.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هدف از دعا کردن چیست؟
🔹ویژه برنامه هلال، در ایام ماه مبارک رمضان در خبرگزاری فارس منتشر میشود. سخنران فصل اول این برنامه حجتالاسلام سعیدیان است.
@hamyanquran
12.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نقاشی با شن خانم فاطمه عبادی به مناسبت سالروز وفات حضرت خدیجه (س)
🆔 @hamyanquran
بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیم
صبح آغاز می کنیم
چه زیباست هر روز
قبل از خورشید
به خدا سلام کنیم
نام خدا را نجوا
کنیم و آرام بگیریم
آدینه اردیبهشت ماهتون
در پناه پروردگار مهربان ♥️
Join➥ @hamyanquran
9.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✨دعای روز دهم ماه رمضان🌱
#رمضان_الکریم🌙
#التماس دعا🤲🏻
------------------------------------
🆔@hamyanquran
هدایت شده از حامیان قرآن
حضرت خدیجه کبری بار سفر بسته و آسمان برای بلندای روحش آغوش گشوده، اینک پیامبر اسلام (ص) است که در سوگِ همسفر و همراه بهشتیاش، عامالحزن را تجربه میکند.
بانویی که پیامبر اسلام (ص) در وصفش فرمود:«مثل خدیجه پیدا نخواهد شد. خدیجه، در آن هنگام که مردم مرا تکذیب کردند، مرا تصدیق نمود، و مرا با ثروت خود برای پیشرفت دین خدا یاری نمود. خدا به من دستور داد خدیجه را به قصر زمرّدی که در بهشت دارد و هیچ رنج و زحمتی در آن نیست، بشارت دهم.»[1]
نماز شب 11 ماه رمضان
دعای روز 10 ماه رمضان
اعمال روز 10 رمضان
خدیجه کبری(س)، نه تنها مونس و یاور پیامبر(ص)، بلکه همراه و حامی دین مبین اسلام نیز بود که در این راه از مال و ثروت خود گذشت؛ از این رو است که رشد و ترویج دین اسلام مرهون وجود ارزشی آن است. بانوی با کرامتی که مروارید درخشان آل محمد(ص)، فاطمه زهرا سلام اللّه، را مادری کرد.
حال حضرت محمد(ص)، بدرقهکننده همسفر، همسر و همراهی است که هر لحظه و هر دم ازرسالتش را با او به تجربه نشست و ریشه درخت اسلام را با او به باور رسانید.
ای بانوی بزرگوار!
شما فقط حامی پیامبر اسلام نبودید، بلکه دینی را حمایت کردید که بعد از شما چراغ هدایتش قرنها است که روشنی میبخشد.
درود خداوند بر شما و راهی که در آن گام نهادید...
وفات حضرت خديجه (سلام الله علیها)، همسر پيامبر اسلام و مادر سيده نساءالعالمين، بر همگان تسلیتباد.
زهرا مرادوند
بادصبا
با رویاهات قرار بذار