✳️ هرکسی که فردا را جزو مهلت عمر خود بداند، مرگ را نشناخته❗️
عَنِ الصّادِقِ جَعفَرِ بنِ مُحَمَّدٍ عَلَیهِمَا السَّلامُ عَن اَبیهِ عَن آبائِهِ عَلَیهِمُ السَّلامُ قالَ، قالَ عَلىٌّ علیهالسّلام:
مَا اَنزَلَ المَوتَ حَقَّ مَنزِلَتِهِ مَن عَدَّ غَدا مِن اَجَلِه
هرکسى که فردا را جزو مهلت عمر خود بداند، مرگ را درست نشناخته و آن را در جایگاه حقیقى خود قرار نداده است. (امالی صدوق، ص ۱۰۸)
مَا اَنزَلَ المَوتَ حَقَّ مَنزِلَتِهِ مَن عَدَّ غَدا مِن اَجَلِه
✅ تعبیر کوتاه و بسیار گویا و عبرتانگیزى است. میفرماید هر کسى که فردا را -مثلاً امروز روز یکشنبه است و فردا دوشنبه است- جزو مهلت عمر خود و زندگى خود بداند، مرگ را درست نشناخته؛ مرگ را در جاى حقیقى خود قرار نداده؛
🔵👈 اینکه ما خیال کنیم که حالا ما یک چند سال دیگر هستیم، از جملهى چیزهایى است که در روایات متعدّد، در دعاهاى مختلف مأثور با این نگرش عامیانهى ابلهانه مبارزه شده که شما خیال کنید که ما حالا که هستیم؛ حالا فردا مثلاً یا یکسال دیگر. میفرماید که [چنین شخصی] مرگ را در جایگاه حقیقى خود قرار نداده است، یعنی کسى که فردا را جزو اجل خود یعنى جزو مهلت خود و فرصت خود بداند مرگ را درست نشناخته است. ممکن است همین امروز، امشب، تا قبل از فردا ما نباشیم کمااینکه نظائرش را فراوان دیدهایم.
در دعاى صحیفهى سجّادیّه تعبیر عجیبى است؛ میفرماید که پروردگارا! به من آن روحیّه را عطا کن، آن فهم را عطا کن که من امید رسیدن نفَس بعدى را به این نفَس نداشته باشم: [حَتّى لانُؤَمِّلَ ...] وَلاَاتِّصالَ نَفَسٍ بِنَفَسٍ، وَ لاَ لُحوقَ قَدَمٍ بِقَدَمٍ؛(۱)
🔻 داریم راه میرویم، اینکه قدم بعدى حتما از سوى ما برداشته خواهد شد را ما خاطرجمع نباشیم؛ ممکن است برویم. خب این حالت ترقّب(۲) موت در انسان خیلى برکات دارد: کار را انسان عقب نمیاندازد؛ کارهاى لازمى را که باید انجام بدهد، انجام میدهد؛ منافاتى هم ندارد با اینکه انسان با توجّه به اینکه با همین احتمال که ممکن است تا یک ساعت دیگر، تا یک روز دیگر نباشد، کارهاى بلندمدّت را هم شروع کند؛ با هم منافاتى ندارد.
🔵👈چون سود کارهاى بلندمدّت حتما به شخص ما که نخواهد رسید؛ به دیگران هم که برسد به این تعبیر بگوییم سودش به ما رسیده است. بنابراین «اعمَل لِدُنیَاکَ کَاَنَّکَ تَعیشُ اَبدًا»؛ کار آبادى دنیا، سامان دادن به امور زندگى دنیا را جورى انجام بده که گویا تا ابد بنا است زنده بمانى، یعنى حتما با استحکام انجام بده امّا «وَاعمَل لاِخِرَتِکَ کَاَنَّکَ تَموتُ غَدا»؛(۳)
🔵👈 کار آخرت را هم اینجورى انجام بده. معناى این این است که هر دو را درست انجام بده؛ کار دنیا را درست انجام بده مثل کسى که تا ابد زنده خواهد بود، کار آخرت را هم درست انجام بده مثل کسى که فردا خواهد مُرد و دیگر فرصتى برایش باقى نیست.
۱) صحیفهى سجّادیّه، دعاى چهلم
۲) انتظار
۳) من لایحضره الفقیه، ج ۳، ص ۱۵۶
📖 شرح حدیث از حضرت آیت الله امام خامنه ای (حفظه الله)
🗓 ۱۳۹۳/۱۰/۰۷
❤️ #مقام_معظم_رهبری ❤️
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
✨✨✨✨✨✨
🆔 @hamyanquran
مخاطبان حامیان قران عزیز
مسابقه امشب به این صورت است
چنتا کلیپ میذاریم و بعد سوالاتی از محتوای کلیپ ها
مهلت ارسال پاسخ ها ۲۴ ساعت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥استاد پناهیان
💎 برای تقویت عضلات روح؛ مهمترین ورزش کنترل ذهن است.👌🧠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کلیپ روش صحیح تشویق و تنبیه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 ثواب عجیب خدمت به خانواده
سوالات بالا
از محتوای کلیپ های ارسالی بالا
تا ۲۴ ساعت مهلت ارسال به ایدی
برندگان پول نقد 💸💰 و کتاب دیجیتال
@ElaheNegahe
#سلام_مولا_جانم ✋
#صبحت_بخیر_محبوب_قلبم
صدها گله پيش يار بردن عشق است
باعشقتوچوب طعنهخوردن عشق است
ای قلب تپنده جهان، مولا جان
يکبار تو را دیدن و مردن عشق است
#الّلهُمَّ_عَجِّلْ_لِوَلِیِّک_الْفَرَج
@hamyanquran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹اثرات ویژه نماز جعفر طیار در زندگی روزمره ما
➕سخنان آیت الله بهجت(ره)
@hamyanquran
✍آیا این حدیث موجود است که میگوید «اگر چیزى براى جبران گناهان خود پیدا نکردید صلوات بفرستید.»
✅چنین روایتی از امام رضا(ع) نقل شده است: هر که نمیتواند کارى کند که به سبب آن گناهانش زدوده شود بر محمّد و خاندان او بسیار درود فرستد؛ زیرا صلوات گناهان را ریشهکَن میکند. طبیعی است که چنین صلواتهایی زمانی کارساز خواهد بود که پشیمانی و توبه، پشتوانه آن بوده و صلوات را به عنوان عمل صالح بعد از توبه در نظر بگیریم و معنایش آن نیست که همچنان تصمیم بر ادامه گناه داشته و گمان کنیم که با صلوات میتوان اثر آن را برداشت.
📚 ابن بابویه(شیخ صدوق)، محمد بن على، الأمالی، ص۷۳، تهران، کتابچى، چاپ ششم،۱۳۷۶ش.
⇝ @hamyanquran
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
🔴 تطهیر موکت چسبیده به زمین☝️
-------------------------
┏━💠💠🆔💠💠━┓
@hamyanquran
┗━💠💠🆔💠💠━
⭕ اتهامزنی واشنگتن به ایران درباره یمن
🔸️آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا:
🔹️تضمین می کنیم که عربستان به تسلیحات مورد نیاز برای دفاع از خود دست یابد.
🔹️دخالت ایران در یمن، بحران این کشور را که ما به دنبال حل آن هستیم پیچیده می کند.
@hamyanquran
🔻 واکسیناسیون ۸ میلیون سالمند کشور تا پایان تیر
🔹سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا: حدود ۸ میلیون نفر جمعیت بالای ۶۵ سال در کشور داریم که در مرحله دوم تزریق واکسن کرونا قرار دارند.
🔹 در مرحله دوم، افراد بالای ۸۰، ۷۵، ۷۰ و ۶۵ سال و افراد ۱۶ تا ۶۴ سال دارای بیماری زمینهای از اواخر فروردین تا تیر ۱۴۰۰ با واکسن ایرانی و خارجی علیه بیماری کووید ۱۹ واکسینه میشوند.
@hamyanquran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃پیامبرگرامی اسلام(صلی الله علیه و آله) :
🌺 برمن بسیارصلوات بفرستید که صلوات بر من نوری در قبر، نوری در پل صراط و نوری در بهشت خواهد بود.
📚بحار الانوار، ج۷۹، ص۶۴
🌺اَلّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ
🍃وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ
@hamyanquran
سلام چرا خودکشی کنیم ؟!! مدرس می گفت نباید از ترس دشمن ، خود را بکشیم .
حاکمی ظالم آنقدر مردم را ترسانده بود که به مردم دستور می داد باید همه در فلان ساعت در فلان میدان خط کشی شده حضور یابند و بعداً افرادی که با پای خودشان به آنجا می آمدند را می کشت . فعلا رسم بر این است که آمریکا با چند کشور کوچک اروپایی میلیاردها مردم جهان را در تیول و اسارت خود در آورده اند و کشورها نیز دست بسته تسلیم آمریکا و به کناری ایستاده اند .اگر کشور روسیه ، چین ، ایران و بسیاری دیگر از کشورهای کمونیستی ، آمریکا را تحریم کنند آمریکا منزوی خواهد شد و قدرت او به صفر خواهد رسید بایدهمه ی این کشورها متحد شوند و دلار آمریکا را تحریم کنند بنادر ، فرودگاه ها و آسمان خود و دیگر امکانات را بر روی آمریکا و متحدانش ببندند .در این صورت در کمترین زمان آمریکا فلج خواهد شد . در نشر این سخن کوشا باشید
#حدیث
💎پیامبر رحمت(ص)
🔸سه خصلت است كه در هر كس باشد
آثارش به خود او باز مى گردد🔸
➰ ظلم كردن،
➰ فريب دادن
➰ و تخلّف از وعده.
📘نهج الفصاحه ص 422
@hamyanquran
❇️چگونه موقعیت خود را مستحکم کنیم تا در پیشامدهای مختلف نلغزیم؟!
💠حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی:
🔹کار خیر یک اثر فقهی دارد که همان ثواب آن عمل است و یک اثر کلامی دارد که بهشت است، اما یک اثر برتر اخلاقی دارد که در سوره بقره به آن اشاره می کند و می فرماید «وتَثبیتًا مِن اَنفُسِهِم»؛ هر کار خیری که انجام می دهید موقعیت خود را مستحکم می کنید تا در حوادث و پیشامدهای مختلف نلغزید.
🔹 اخلاق غیر از موعظه و سخنرانی است، اخلاق یک علم است و بار یافتن به آن جان کندن و تلاش فراوان می خواهد؛ کار خیر، آب ریختن انسان پای درخت وجود خود است تا این درخت خشک نشود و ریشهاش محکم تر شود تا در ناملایمات و سختیهای دنیا نشکند و خم نگردد.
@hamyanquran