(آيه ١٤٥)
-همان طور كه گفتيم شايعۀ بىاساس شهادت پيامبر در احد عدۀ زيادى از مسلمانان را به وحشت افكند تا آنجا كه از ميدان جنگ فرار كردند و حتى بعضى مىخواستند از اسلام هم برگردند،
در اين آيه مجددا براى تنبيه و بيدارى اين دسته مىفرمايد:
«مرگ به دست خدا و فرمان اوست و براى هر كس اجلى مقرّر شده است كه نمىتواند از آن فرار كند»
(وَ ما كانَ لِنَفْسٍ أَنْ تَمُوتَ إِلاّ بِإِذْنِ اللّهِ كِتاباً مُؤَجَّلاً) .
بنابراين اگر پيامبر در اين ميدان شربت شهادت مىنوشيد چيزى جز انجام يافتن يك سنت الهى نبود.
از سوى ديگر فرار از ميدان جنگ نمىتواند از فرا رسيدن اجل جلوگيرى كند همانطور كه شركت در ميدان جهاد نيز اجل انسان را جلو نمىاندازد.
در پايان آيه مىفرمايد:
سعى و كوشش انسان هيچ گاه ضايع نمىشود «اگر هدف كسى تنها نتيجههاى مادى و دنيوى باشد (و همانند بعضى از رزمندگان احد تنها به خاطر غنيمت تلاش كند) بالاخره بهرهاى از آن به دست مىآورد اما اگر هدف عاليتر بود، و كوششها در مسير حيات جاويدان و فضايل انسانى به كار افتاد، باز به هدف خود خواهد رسيد» (وَ مَنْ يُرِدْ ثَوابَ الدُّنْيا نُؤْتِهِ مِنْها وَ مَنْ يُرِدْ ثَوابَ الْآخِرَةِ نُؤْتِهِ مِنْها) .
بنابراين، حالا كه رسيدن به دنيا يا آخرت هر دو نيازمند به كوشش است، پس چرا انسان سرمايههاى وجودى خود را در مسير دوم كه يك مسير عالى و پايدار است به كار نيندازد؟
سپس بار ديگر تأكيد مىكند كه «پاداش شاكران را به زودى خواهيم داد» (وَ سَنَجْزِي الشّاكِرِينَ) .
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 335
#امام_زمان
کانال 👇
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@hamyanquran
┗━━━🍂💞🍃━━━
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تفسیر قطرهای قرآن کریم
#آلعمران آیه ۱۴۵
وَمَا كَانَ لِنَفْسٍ أَنْ تَمُوتَ إِلَّا بِإِذْنِ اللَّهِ كِتَابًا مُؤَجَّلًا ۗ وَمَنْ يُرِدْ ثَوَابَ الدُّنْيَا نُؤْتِهِ مِنْهَا وَمَنْ يُرِدْ ثَوَابَ الْآخِرَةِ نُؤْتِهِ مِنْهَا ۚ وَسَنَجْزِي الشَّاكِرِينَ ﴿١٤٥﴾
و هیچ کس جز به مشیّت و فرمان خدا نمی میرد. سرنوشتی است مقرّر شده و هر که پاداش دنیا را بخواهد [اندکی از آن] به او میدهیم، و هر که خواستار پاداش آخرت باشد، او را از آن می بخشیم؛ و یقیناً سپاس گزاران را پاداش خواهیم داد. (۱۴۵)
#امام_زمان
#ایران
#حجاب
کانال 👇
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@hamyanquran
┗━━━🍂💞🍃━━━
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
✅ مهدی موعود کیست؟؟؟
⭕هر کس امام زمان خود را (دوره خود را ) نشتاخته باشد به مرگ جاهلیت مرده است!!!
🔶️مهدی عجّل الله تعالی فرجه الشریف، دوازدهمین جانشین پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم و فرزند امام حسن عسکری علیه
ولادت باسعادت منجی عالم بشریّت، مهدی موعود، امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشریف در سحرگاه نیمه شعبان در سال ۲۵۵ه ق، در «سرّ من رأی» (سامراء)، واقع شد.[۳] و آن حضرت از مادرش نرجس تولّد یافت.[۴]
«مهدی» هم اکنون زنده است و چون تولّدش به سال ۲۵۵ هجری بوده هم اکنون بیش از هزار سال از عمر او می گذرد.[۵]
⭕آن حضرت در عین این که در حال حیات است از نظرها پنهان می باشد؛ یعنی، با این که از یک زندگی طبیعی برخوردار است، ولی بطور ناشناس در همین جهان زندگی دارد.[۶] و مأموریّت دارد به هنگام آمادگی کافی در جهان و عجز و ناتوانی قوانین بشری از اصلاح وضع دنیا، پرچم عدالت را برافرازد و با استمداد از اصول معنوی و ایمان جهانی آباد و مملوّ از صلح و عدالت را بسازد.[۷]
✅راههای شناخت امام زمان:
🌹از جمله راههای شناخت امام زمان عبارتند از:
🔶️۱. تلاش برای آگاهی بیشتر از حضرت یا از طریق شنیدن از بزرگان و یا مطالعهی کتابهایی که در این زمینه نوشته شده است، مانند کتاب مکیال المکارم که مرحوم آیتالله سید محمدتقی موسوی اصفهانی تالیف کردهاند و طبق گفته نویسنده به فرمان خود امام زمان(عج) نوشته شده است این کتاب یکدوره امامشناسی که ترجمه فارسی هم شده است.
🔶️۲. راه دوم بوسیله ارتباط روحی و معنوی با دعا و توسل است: همانطور که در زیارت جامعه میفرماید: «خدایا از تو میخواهم که مرا از آشنایان به امامان و به حق و حقوق آنان قرار دهی!»
⭕راه اول: راه معرفت علمی است ولی راه دوم: راه شناخت قلبی و روحی است.
🔶️۳. شناخت دستورات و خواسته های امام
اگر چه امام زمان غایب است ولی اراده و فرمانش در میان همهی خلایق جاری است. دستوراتش را باید شناخت و فرمانهایش را باید اطاعت کرد.
⭕از امام صادق(علیه السلام) حکایت شده که میفرماید:
خوشا به حال شیعیان مهدی قائم(علیه السلام) آنان که در دوران غیبت او چشم انتظار ظهور اویند و در دوران ظهورش سرسپردگان اوامر او.»
⭕حال سوال این است چگونه او امر و دستورات امام زمان(عج) را در زمان غیبت ایشان بدانیم و به آنها عمل کنیم؟
⭕در جواب این سوال باید گفت که اگر چه در خصوص امام زمان ارتباط محسوس بین امام و مردم وجود ندارد ولی در هیچ یک از دو غیبت صغری و کبری امام زمان، پیوند امام با مردم به طور کلی قطع و گسسته نشده است زیرا در هر دو غیبت، امر سفارت و نیابت وجود داشته و دارد و از طریق نایبان، پیوند امام با مردم برقرار بوده و هست.
⭕در زمان غیبت صغری نیابت نایبان خاص بوده و در زمان غیبت کبری نیابت نایبان حضرت عام میباشد که با توجه به شرایط و ضوابطی که مطرح میکنند اطاعت فقهاء جامع الشرایط لازم و در ردیف اطاعت از امام زمان میباشد. و مخالفت با آنان مخالفت با امام زمان(عج) است
🔶️ ۴. انتظارواقعی
انسان منتظر، انسانی کوشا است، انسانی جهادگر و مبارز است که در مسیر اقامهی توحید و استقرار ولایت از نثار هر چه دارد دریغ نمیورزد.
⭕چنانچه از حضرت علی(علیه السلام) حکایت شده:«کسی که چشم انتظار حاکمیت ما باشد، مانند مجاهدی است که در راه خدا به خون خویش غلطیده باشد.»
و جامعهی منتظر جامعهای پویا است، جامعهای متحرک و فعال است که حاکمیت طاغوت را نمیپذیرد و بیعدالتی را بر نمیتابد. منتظر ظهور امام زمان بودن حرکت بسوی ظهور داشتن و به آرمانهای موعود عمل نمودن است.
⭕انسان منتظر نفس اماره را کنترل و شیطان را از خود دور میکند و خود را جهت استقبال از آقا امام زمان(عج) مهیا میکند. جهت استقبال از او لوح دل را از آلودگیها و گناهان میشوید و خانه دل را به یاد خدا و با صفات حمیده و پسندیدهی انسانی زینت میدهد و الا امام زمان(عج) که به هر جایی پا نمیگذارند.
⭕نمیتوان یک گوشهی دل را از محبت دنیا پر کرد گوشهی دیگر گناهان و ... بعد به آقا بگوییم بیا بیا که سوختم، زهجر روی ماه تو؟ چگونه سوخته است انسانی که خود را برای ظهور آماده نکرده است.
📚پی نوشت:
[۱] کلیات مفاتیح نوین، ص۶۶۶.
[۲] حکومت جهانی مهدی (عج)، ص۱۸۸.
[۳] کلیات مفاتیح نوین، ص۶۸۱.
[۴] حکومت جهانی مهدی (عج)، ص۱۹۷.
۵] همان، ص۱۸۸.
[۶] همان، ص ۱۹۰.
[۷] اسلام در یک نگاه، ص۶۸
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@hamyanquran
┗━━━🍂💞🍃━━━
#اللھمعجلݪوݪیڪاݪفࢪج 🌱
♨️هلاکت شایعه پراکنان ریاست طلب
🔸انسان حق ندارد هر سخنی را بر زبان جاری سازد؛ زیرا هر کلام و یا رفتاری که از او سر میزند، فردای قیامت در مورد آن سخن و عمل در معرض سوال و بازخواست واقع میشود. قرآن در این رابطه بیان میکند: «لا تَقْفُ ما لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ إِنَّ السَّمْعَ وَ الْبَصَرَ وَ الْفُؤادَ كُلُّ أُولئِكَ كانَ عَنْهُ مَسْؤُلًا»؛ «هرگز آنچه را که بدان علم و اطمینان نداری دنبال مکن که چشم و گوش و دل همه مسئولند».
🔸طبق آیه شریفه انسان در مواردی که یقین به محتوا ندارد، حق شبهه پراکنی ندارد. از این رو در اغتشاشات اخیر کشور عزیزمان ایران، مردم مومن و متدین و هموطنان عزیزمان از شبههسازی و پخش آن خوداری میکنند؛ زیرا انسان باایمان در پرهیز از سخنان ناروا، از گفتن سخنان خوب نیز تا حدودی باید خودداری ورزد. به فرموده امیرالمومنین علیهالسلام: «لَا تَقُلْ مَا لَا تَعْلَمُ، بَلْ لَا تَقُلْ كُلَّ مَا تَعْلَمُ»؛ «آنچه را نمى دانى مگو، بلكه هر چه را هم میدانى مگو».
متاسفانه بد خواهان کشور عزیزمان از هر چیز کوچکی شایعه بزرگی میسازند و در سر سودای حکومت بر کشور را میپرورانند.
🔹این افراد با این کارهایشان نه تنها به اهداف خود نمیرسند، بلکه زمینه هلاکت خود را برآورده میسازند. امام حسن عسگری علیهالسلام در این زمینه به خوبی حال این گونه افراد را بیان میفرمایند: «إیّاکَ وَ الاْذاعَهَ وَ طَلَبَ الرِّئاسَهِ، فَإنَّهُما یَدْعُوانِ إلَی الْهَلَکَهِ»؛ «مواظب باش از این که بخواهی شایعه وسخن پراکنی نمائی و یا این که بخواهی دنبال مقام و ریاست باشی و تشنه آن گردی، چون هر دوی آن ها انسان را هلاک خواهد نمود».
📎
💢 احکام به کسی که در حال نماز است، سلام کنیم؟
💠 سوال:
اگر در مجلسی مانند مسجد یا حسینیه وارد شویم که همه مشغول قرائت قرآن یا نماز و مانند آن هستند، آیا سلام کردن به آنان، مستحب است؟
✍🏻 پاسخ:
❇️ در هر حال سلام کردن به خودی خود مستحب است (و در مورد سؤال پاسخ یک نفر کفایت میکند)؛ ولی سلام کردن بر کسی که در حال نماز است، مکروه میباشد.
بخش استفتائات پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
📎 #احکام
📎 #احکام_نماز
📎 #جواب_سلام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید پست ویژه امام زمان
💢 زیارت امام زمان عجل الله تعالی فرجه در روز جمعه
🎤 استاد فرهمند
🦋🍃🦋🍃
🍃🦋🍃
🦋🍃
🍃
🦋 دعای حضرت زهرا سلام الله علیها در روز جمعه
🦋«اللّهُمَّ اجْعَلْنا مِنْ أَقْرَبِ مَنْ تَقَرَّبَ إِلَیْكَ، وَ أَوْجَهِ مَنْ تَوَجَّهَ إِلَیْكَ، وَ أَنْجَحِ مَنْ سَأَلَكَ وَتَضَرَّعَ إِلَیْكَ. اَللّهُمَّ اجْعَلْنا مِمَّنْ كَأَنَّهُ یَراكَ إِلی یَوْمِ الْقِیامَةِ الَّذی فِیهِ یَلْقاكَ، وَلا تَمُتْنا إِلاّ عَلی رِضاكَ اَللّهُمَّ وَاجْعَلْنا مِمَّنْ أَخْلَصَ لَكَ بِعَمَلِهِ وَ أَحَبَّكَ فی جَمِیعِ خَلْقِكَ اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ، وَاغْفِرْ لَنا مَغْفِرَةً جَزْمَاً، حَتْماً، لا نَقْتَرِفُ بَعْدَها ذَنْباً، وَ لا نَكْتَسِبُ خَطیئَةً وَلا إِثْمَاً اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ، صَلاةً نامِیَةً دَائِمَةً زاكِیَةً مُتَتابِعَةً مُتَواصِلَةً مُتَرادِفَةً بِرَحْمَتِكَ یا أَرْحَمَ الرّاحِمین»
📚 بحارالانوار ج ۸۷ ص۳۳۸
#دعا
#دعای_جمعه
🦋🍃🦋
🍃🌸✨﷽✨🌸🍃
❇ تجارت با خداوند در قرآن✨ 📖✨
🎇 دنیا، همچون بازاری است که باید در آن دست به تجارت بزنیم و با انتخاب درست، به سود واقعی برسیم، آیات قرآن در این مسیر به ما کمک میکند:
1⃣ دعوت به تجارت 🦋
«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا هَلْ أَدُلُّكُمْ عَلَىٰ تِجَارَةٍ تُنْجِيكُمْ مِنْ عَذَابٍ أَلِيمٍ؟»(صف/۱۰)
2⃣ شرایط تجارت 🦋
«تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَرَسُولِهِ وَتُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ بِأَمْوَالِكُمْ وَأَنْفُسِكُمْ ...»(صف/۱۱)
▫️ایمان به خدا
▫️ایمان به رسول خدا
▫️جهاد با مال
▫️جهاد با جان
3⃣ ارکان تجارت 🦋
«إِنَّ اللَّهَ اشْتَرَىٰ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ أَنْفُسَهُمْ وَأَمْوَالَهُمْ بِأَنَّ لَهُمُ الْجَنَّةَ...»(توبه/۱۱۱)
▫️مشتری(خداوند منّان)
▫️فروشنده(انسانِ مؤمن)
▫️ثمن(بهشت)
▫️مثمن(جان و مال مؤمن)
▫️سند معامله(وعدهٔ خدا)
▫️تبریک خدا (فَاسْتَبْشِرُوا بِبَيْعِكُمُ الَّذِي بَايَعْتُمْ بِهِ)
▫️نتیجه معامله(وَذَٰلِكَ هُوَ الْفَوْزُ الْعَظِيمُ)
4⃣ راه تجارت، فروختن زندگی دنیوی 🦋
«فَلْيُقَاتِلْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ الَّذِينَ يَشْرُونَ الْحَيَاةَ الدُّنْيَا بِالْآخِرَةِ وَمَنْ يُقَاتِلْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ فَيُقْتَلْ أَوْ يَغْلِبْ فَسَوْفَ نُؤْتِيهِ أَجْرًا عَظِيمًا»(نساء/۷۴)
5⃣ نافع بودن تجارت مؤمن 🦋
«هُوَ الَّذِي جَعَلَكُمْ خَلَائِفَ فِي الْأَرْضِ ۚفَمَنْ كَفَرَ فَعَلَيْهِ كُفْرُهُ وَلَا يَزِيدُ الْكَافِرِينَ كُفْرُهُمْ عِنْدَ رَبِّهِمْ إِلَّا مَقْتًا وَلَا يَزِيدُ الْكَافِرِينَ كُفْرُهُمْ إِلَّا خَسَارًا»(فاطر/۳۹)
6⃣ خسارت تجارت غیر مؤمن 🦋
«قَالُوا سُبْحَانَكَ مَا كَانَ يَنْبَغِي لَنَا أَنْ نَتَّخِذَ مِنْ دُونِكَ مِنْ أَوْلِيَاءَ وَلَٰكِنْ مَتَّعْتَهُمْ وَآبَاءَهُمْ حَتَّىٰ نَسُوا الذِّكْرَ وَكَانُوا قَوْمًا بُورًا»(فرقان/۱۸)
💦 حضرت علی(ع) فرمودند: قیمت شما بهشت است، پس خودتان را ارزان نفروشید.
#اقتصادی #تجارت_با_خداوند
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@hamyanquran
┗━━━🍂💞🍃━━━
🍃✨🌸✨🍃✨🌸✨🍃
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تلاوت_قرآن
🎙 قاری:
#استاد_محمود_صدیق_منشاوی
📖 سوره مبارکه مائده ( آیه 78تا81)
┅═✼✿✵📖✵✿✼═┅
کانال 👇
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@hamyanquran
┗━━━🍂💞🍃━━━
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
❣ #حجاب_گفتاری_در_قرآن
⭕️ عفّت و حجاب، منحصر در پوشش و لباس نمیشود!
⭕️ مؤمن در گفتارش، راه رفتنش، لبخندش، نگاهش و....، محدود به عفت و اخلاق است!
👈 گاهی یک ویرانی، با یک لبخند و کرشمه آغاز میشود پروژه شیطانیاش ⚠
🌴 سوره احزاب 🌴
🕋 إِنِ اتَّقَيْتُنَّ فَلَا تَخْضَعْنَ بِالْقَوْلِ فَيَطْمَعَ الَّذِي فِي قَلْبِهِ مَرَض ٌ«32»
⚡️ترجمه:
اگر تقوا پيشهايد پس به نرمى و كرشمه سخن نگوييد تا مبادا آنكه در دلش بيمارى است طمعى پيدا كند، و نيكو و شايسته سخن بگوييد.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
کانال 👇
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@hamyanquran
┗━━━🍂💞🍃━━━
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
🌺شباهت بعضی جریانات قرآنی با امام زمان🌺
🌹🌱🌹🌱🌹🌱🌹🌱🌹🌱
1⃣ حضرت یوسف 💚
وَجَاءَ إِخْوَةُ يُوسُفَ فَدَخَلُوا عَلَيْهِ فَعَرَفَهُمْ وَهُمْ لَهُ مُنكِرُونَ
ﻭ ﺑﺮﺍﺩﺭﺍﻥ ﻳﻮﺳﻒ [ ﺑﻪ ﻣﺼﺮ] ﺁﻣﺪﻧﺪ ﻭﺑﺮ ﺍﻭ ﻭﺍﺭﺩ ﺷﺪﻧﺪ . ﭘﺲ ﺍﻭ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺷﻨﺎﺧﺖ ﻭﺁﻧﺎﻥ ﺍﻭ ﺭﺍ ﻧﺸﻨﺎﺧﺘﻨﺪ .(٥٨)
(در روایت است که امام زمان را هم مردم می بینند اما او را نمی شناسند)
2⃣ اصحاب کهف 💚
وَكَذَٰلِكَ بَعَثْنَاهُمْ
و این گونه آنها (اصحاب کهف) را بر انگیختیم(کهف١٩)
(آنها بعد از سیصد و اندی سال زنده شدند، در زمان امام زمان هم افرادی رجعت میکنند)
3⃣ حضرت سلیمان 💚
قَالَ رَبِّ اغْفِرْ لِي وَهَبْ لِي مُلْكًا لَّا يَنبَغِي لِأَحَدٍ مِّن بَعْدِي
ﮔﻔﺖ : ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺍ ! ﻣﺮﺍ ﺑﻴﺎﻣﺮﺯ ﻭ ﺣﻜﻮﻣﺘﻲ ﺑﻪ ﻣﻦ ﺑﺒﺨﺶ ﻛﻪ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﻣﻦ ﺳﺰﺍﻭﺍﺭ ﻫﻴﭻ ﻛﺲ ﻧﺒﺎﺷﺪ(ص٣٥)
(حکومت امام زمان مثل حکومت حضرت سلیمان است)
4⃣ قارون ⛔️
فَخَسَفْنَا بِهِ وَبِدَارِهِ الْأَرْضَ
ﭘﺲ ﺍﻭ ﻭ ﺧﺎﻧﻪ ﺍﺵ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺯﻣﻴﻦ ﻓﺮﻭ ﺑﺮﺩﻳﻢ (قصص٨١)
(از نشانه های ظهور خسف بیدا و در زمین فرو رفتن لشکر سفیانی است)
#امام_زمان #اعتقادی┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@hamyanquran
┗━━━🍂💞🍃━━━
🌹🌱🌹🌱🌹🌱🌹🌱🌹🌱
(آيه ١٥٢)
-شكست پس از پيروزى!
در ماجراى جنگ احد گفتيم: مسلمانان در آغاز جنگ با اتحاد و شجاعت خاصى جنگيدند، و به زودى پيروز شدند، ولى نافرمانى جمعى از تيراندازان كه سنگر خود را رها كردند و به جمع آورى غنايم مشغول شدند سبب شد كه ورق برگردد و شكست سختى به لشگر اسلام وارد گردد.
هنگامى كه مسلمانان با دادن تلفات و خسارات سنگينى به مدينه باز مىگشتند با يكديگر مىگفتند مگر خداوند به ما وعدۀ فتح و پيروزى نداده بود؟
پس چرا در اين جنگ شكست خورديم؟
از اين به بعد قرآن ضمن پاسخ آنها، علل شكست را توضيح مىدهد، مىفرمايد:
«وعدۀ خدا در بارۀ پيروزى شما كاملا درست بود و به همين دليل در آغاز جنگ پيروز شديد و به فرمان خدا دشمنان را به قتل مىرسانديد و اين وعده تا زمانى كه دست از استقامت و پيروى فرمان پيغمبر برنداشته بوديد ادامه داشت، شكست از آن زمان شروع شد كه سستى و نافرمانى شما را فرا گرفت»
(وَ لَقَدْ صَدَقَكُمُ اللّهُ وَعْدَهُ إِذْ تَحُسُّونَهُمْ بِإِذْنِهِ حَتّى إِذا فَشِلْتُمْ) .
يعنى، اگر تصور كرديد كه وعدۀ پيروزى بدون قيد و شرط بوده، سخت در اشتباه بودهايد؛ تمام وعدههاى پيروزى مشروط به پيروى از فرمان خداست. سپس قرآن مىگويد:
«پس از مشاهدۀ آن پيروزى چشم گير كه مورد علاقۀ شما بود راه عصيان پيش گرفتيد و (بر سر رها كردن سنگرها) به نزاع پرداختيد» (وَ تَنازَعْتُمْ فِي الْأَمْرِ وَ عَصَيْتُمْ مِنْ بَعْدِ ما أَراكُمْ ما تُحِبُّونَ) .
سپس مىافزايد: «در اين موقع جمعى از شما خواستار دنيا و جمع غنايم بوديد در حالى كه جمعى ديگر ثابت قدم و خواستار آخرت و پاداشهاى الهى بودند» (مِنْكُمْ مَنْ يُرِيدُ الدُّنْيا وَ مِنْكُمْ مَنْ يُرِيدُ الْآخِرَةَ) .
در اينجا ورق برگشت «و خداوند پيروزى شما را به شكست تبديل كرد تا شما را بيازمايد و تنبيه كند و پرورش دهد» (ثُمَّ صَرَفَكُمْ عَنْهُمْ لِيَبْتَلِيَكُمْ) .
«سپس خداوند همۀ اين نافرمانيها و گناهان شما را بخشيد (در حالى كه سزاوار مجازات بوديد) زيرا خداوند نسبت به مؤمنان از هر گونه نعمتى فرو گذار نمىكند» (وَ لَقَدْ عَفا عَنْكُمْ وَ اللّهُ ذُو فَضْلٍ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ) .
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 339
#امام_زمان
کانال 👇
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@hamyanquran
┗━━━🍂💞🍃━━━
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹#تفسیر_قرآن #جلسه_428
🌹#آیه_152 #سوره_آل_عمران
🌸 وَلَقَدْ صَدَقَكُمُ اللَّهُ وَعْدَهُ إذْ تَحُسُّونَهُمْ بِإِذْنِهِ حَتَّى إِذَا فَشِلْتُمْ وَ تَنَازَعْتُمْ فِى الْأَمْرِ وَعَصَيْتُم مِّن بَعْدِ مَآ أَرَاكُم مَّا تُحِبُّونَ مِنْكُم مَّن يُرِيدُ الدُّنْيَا وَمِنْكُم مَّن يُرِيدُ الْأَخِرَةَ ثُمَّ صَرَفَكُمْ عَنْهُمْ لِيَبْتَلِيَكُمْ وَلَقَدْ عَفَا عَنْكُمْ وَاللَّهُ ذُو فَضْلٍ عَلَى الْمُؤْمِنِين
َ
🍀 ترجمه: و قطعاً خداوند به وعده اى که به شما داده بود عمل کرد، در آن هنگام دشمنان را به فرمان او به خاک هلاک می افکندید تا اینکه سست شدید و در كار به نزاع برخاستید و بعد از آن که آنچه را دوست می داشتید به شما نشان داد، نافرمانى كردید. بعضی از شما خواهان دنیا بودند و بعضی از شما خواهان آخرت بودند. سپس خداوند شما را از آنان منصرف ساخت تا شما را امتحان کند، و او شما را بخشید و خداوند نسبت به مؤمنان، فضل و بخشش دارد.
🌷 #تحسونهم: آنها را به هلاکت می رسانید
🌷 #فشلتم: سست شدید
🌷 تنازعتم: با هم به نزاع برخاستید
🌷 عصیتم: نافرمانی کردید
🌷 #یرید: می خواهد
🌷 #صرفکم: منصرف شد
🌷 #لیبتلیکم: تا شما را امتحان کند
🌷 #ذو_فضل: صاحب فضل و رحمت
🔴 #شأن_نزول: مسلمانان در سال دوّم هجرى، در جنگ بدر پیروز شدند و #خداوند وعده داده بود كه در جنگهاى آینده اگر صبر و تقوا داشته باشند خداوند آنها را یاری خواهد کرد در سال بعد كه جنگ اُحد واقع شد، پیامبرصلى الله علیه وآله پنجاه نفر مسلح را براى حفاظت از درّه ها و كوه ها گذاشت. وقتی #جنگ شروع شد، در آغاز مسلمانان حمله كرده و نفس دشمن را گرفته و آنها را شكست دادند، اما متأسّفانه در بین آن پنجاه نفر كه مسئول حفاظت از كوه بودند، اختلاف شد، عدّه اى گفتند: پیروزى ما قطعى است، پس به سراغ جمع غنائم برویم و عدّه ى كمى همچنان سنگرها را حفظ كردند. دشمنِ شكست خورده، از همان منطقه اى كه بدون محافظ مانده بود حمله كرد و این بار مسلمانها ضربه ى سنگینى خوردند و شهداى بسیارى دادند، تا آنجا كه جان #پیامبر در معرض خطر قرار گرفت و بسیارى از مسلمانان پا به فرار گذاشتند. پس از پایان جنگ، مسلمانان از پیامبرصلى الله علیه وآله انتقاد مى كردند كه مگر خدا به ما وعده ى پیروزى نداده بود، پس چرا شكست خوردیم؟ که این آیه نازل شد.
🌸 #خداوند به حرف ها ، وعده ها و قول هایی که می دهد عمل می کند و خلف وعده نمی کند. و لقد صدقكم الله وعده إذ تحسونهم بإذنه: و قطعا خداوند به وعده ای که به شما داده بود عمل کرد، در آن هنگام دشمنان را به فرمان #خداوند به خاک هلاکت می افکندید. مسلمانان در همان ابتدای #جنگ_احد بر دشمن پیروز شده بودند و تعدادی از افراد دشمن را به هلاکت رسانده بودند و دشمن داشت شکست می خورد و این وعده تا زمانی بود که دست از اطاعت کردن بر نداشتند اما شکست زمانی شروع شد که از فرمان پیامبر سرپیچی کردند و سستی کردند و وقتی غنایم جنگی را دیدند طمع کردید و با هم نزاع کردند.
🌸 که #قرآن در این مورد می فرماید: حتی إذا فشلتم و تنازعتم فى الأمر و عصيتم من بعد مآ أراكم ما تحبون: تا اینکه #سست شدید و در کار به نزاع برخاستید و بعد از آنکه آنچه را دوست می داشتید به شما نشان داد، نافرمانی کردید. تعدادی گفتند در سنگرها بمانیم و همچنان بجنگیم و تعدادی هم گفتند غنایم جنگی را برداریم. که قرآن می فرماید: منکم من یرید الدنيا و منکم من یرید الأخرة: بعضى از شما خواهان #دنيا بوديد و بعضى از شما خواهان #آخرت بودید. ثم صرفكم عنهم ليبتليكم: سپس خداوند شما را از آنان منصرف ساخت تا شما را امتحان کند. هميشه غنايم، ثروت ها و پول امتحان است. بعد از جنگ پشیمان شدید و #توبه کردید. و لقد عفا عنکم و الله ذو فضل علی المؤمنين: و او شما را بخشيد و خداوند نسبت به مؤمنان، فضل و بخشش دارد.
🔹 پيام های آیه152سوره آل عمران 🔹
✅ يارى #خداوند تا زمانى است كه آدمى به دستورات الهى و وظیفه خود عمل كند.
✅ از جمله #عوامل_شكست: سستى، نزاع و عدم اطاعت از فرمانده است.
✅ افراد براى هدف هاى متفاوت جنگ مى كنند. بعضى براى #دنیا مى جنگند و بعضى براى #آخرت
✅ عامل شكست هاى بیرونى، درونى است. شما در درون سست و نافرمان شدید، لذا در بیرون شكست خوردید. د
✅ شكست ها، وسیله ى #آزمایش الهى هستند.
✅ هنگام #تخلّف و #شكست نیز از لطف خدا مأیوس نشوید.
✅ #ایمان، بستر و زمینه ى دریافت فضل خاص خداوند است.
✅ #مؤمن را به خاطر یک خلاف نباید از صفوف اهل ایمان خارج دانست، بلكه باید از یک سو هشدار داد و از سوى دیگر با تشویق دلگرمش كرد.
#امام_زمان
کانال 👇
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@hamyanquran
┗━━━🍂💞🍃━━━
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
39.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسیرقطره ای قرآن کریم
#آل عمران آیه ۱۵۲
وَلَقَدْ صَدَقَكُمُ اللَّهُ وَعْدَهُ إِذْ تَحُسُّونَهُمْ بِإِذْنِهِ ۖ حَتَّىٰ إِذَا فَشِلْتُمْ وَتَنَازَعْتُمْ فِي الْأَمْرِ وَعَصَيْتُمْ مِنْ بَعْدِ مَا أَرَاكُمْ مَا تُحِبُّونَ ۚ مِنْكُمْ مَنْ يُرِيدُ الدُّنْيَا وَمِنْكُمْ مَنْ يُرِيدُ الْآخِرَةَ ۚ ثُمَّ صَرَفَكُمْ عَنْهُمْ لِيَبْتَلِيَكُمْ ۖ وَلَقَدْ عَفَا عَنْكُمْ ۗ وَاللَّهُ ذُو فَضْلٍ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ ﴿١٥٢﴾
و یقیناً خدا وعده اش را [در جنگ احد] برای شما تحقّق داد، آن گاه که دشمنان را به فرمان او تا مرز ریشه کن شدنشان می کشتید، تا زمانی که سست شدید و در کارِ [جنگ و غنیمت و حفظ سنگری که محل رخنه دشمن بود] به نزاع و ستیز برخاستید، و پس از آنکه [در شروع جنگ] آنچه را از پیروزی و غنیمت دوست داشتید، به شما نشان داد [از فرمان پیامبر در رابطه با حفظ سنگر] سر پیچی کردید، برخی از شما دنیا را می خواست و برخی از شما خواهان آخرت بود، سپس برای آنکه شما را امتحان کند از [پیروزی بر] آنان بازداشت و از شما درگذشت؛ و خدا بر مؤمنان دارای فضل است. (۱۵۲)
#امام_زمان
کانال 👇
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@hamyanquran
┗━━━🍂💞🍃━━━
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
#تلاوت_قرآن
🎙 قاری:
#استاد_سید_جواد_حسینی
📖 سوره مبارکه فرقان ( آیه ۷۵ و ۷۶)
┅═✼✿✵📖✵✿✼═┅┄
#امام_زمان
کانال 👇┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@hamyanquran
┗━━━🍂💞🍃━━━
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر