🔴 مواسات؛ مقدمه عدالتخواهی
🔹در نوشتجات برخی عزیزان دوست داشتنی ام دیده ام که #رزمایش_مواسات و امواج متلاطم محبت مردم و گروه های جهادی و نهادها و ساختار قدرت سیاسی اسلام را به بهانه های مختلف، کوچک و کم اهمیت جلوه می دهند. مثلاً با کنایه می گویند همه می خواهند مواسات کنند.
🔸تعریف #مواسات روشن است؛ یعنی کمک مؤمن به برادر مؤمن خود. کمک فکری، کمک جسمانی، کمک آبروئی، کمک مالی و ... . کمک به برادران مؤمن آن هم کمک در همه امور! پس نباید مواسات را به صدقه و انفاق محدود کرد.
🔹وقتی عده ای از مسلمین، مجبور شدند خانه و کاشانه و مال و اموال خود را در مکه رها کرده و آنجا را به قصد مدینه ترک نمایند، پیامبر به اهالی مدینه که به انصار معروف شدند فرمود هر کدام از اهالی مدینه، یک خانواده از مهاجرین را پیش خود جای دهد! انصار با ایثار و گذشت از خود و مال و اموال خود، مهاجرین را یاری کردند.
🔸با همین مواسات بود که نهال اسلام ریشه دواند و رشد کرد. منقول است عده ای از شیعیان نزد امام محمد باقر(ع) آمدند و عرض کردند یابن رسول الله امروز شمار شیعیان شما کم نیست. چرا قیام نمی کنید؟ حضرت در پاسخ فرمود: آیا مواسات در بین شما برقرار است؟ حضرت در ادامه فرمود «آیا به راحتی میتوانید از اموال همدیگر بردارید و یا حساب کتاب بینتان هست؟» عرض کردند: خیر، حساب کتاب هست. حضرت هم فرمودند پس هنوز زمان فرج نشده است.
🔹در ایام گذشته برخی سعی کرده اند مواسات را صرفاً صدقه و انفاق و تأمین بسته های معیشتی برای اقشار آسیب دیده معنا کنند و برخی سعی کرده اند که مواسات را در زمینه عدالتخواهی و مطالبه گری معنا کنند. اینها تعاریف حداقلی است.
🔸مواسات یعنی اینکه این محبت ها و همدلی ها و مهربانی ها و از خودگذشتگی ها به حدی در جامعه زیاد شود که به فرهنگ عادی و سبک زندگی تک تک افراد جامعه تبدیل شود. حتی اگر بحرانی نباشد، کرونایی نباشد، سیل و زلزله ای نباشد باز این مواسات، سبک زندگی همه مردم شود. اگر سبک زندگی مردم بر مواسات بنا شد آنگاه جهان هم از ما الگو می گیرد. صدور اسلام که فقط با شمشیر نیست بلکه اصل صدور اسلام با نبرد فرهنگی و سبک زندگی است.
🔹جالب است بدانید این کسانی که تا نوبت به خودشان رسید می گویند حق من است و حاضر به ایثار نیستند، اینها عدالتخواه نخواهند شد. تنها کسانی اهل عدالت می شوند و بدنبال تحقق عدالت هستند که اهل مواسات بوده باشند. تا کسی اهل ایثار و مواسات نبود عدالتخواه هم نخواهد شد!
🔸بودند کسانی که در دوران حضرت امیرالمؤمنین(ع) جزو مخالفین خلفای پیشین بودند سپس با حضرت امیرالمؤمنین هم بیعت کردند؛ واقعاً هم از عدالت می گفتند اما وقتی عدالتخواهی علی بن ابی طالب را دیدند حاضر نشدند از خودشان بگذرند و مقابل علی ایستادند.
🔹لذا اینگونه است که میتوان شهدای عزیز اسلام را که حاضر شدند برای برقراری حق و نابودی ظالم، از بهترین و دوست داشتنی ترین سرمایه شان که همانا جان شیرین بود، بگذرند، پرچمداران عدالت دانست.
🔸خلاصه کنم؛ اگر نهال اسلام با مواسات آبیاری شد، ظهور و قیام حضرت قائم(عج)، آن عدالت گستر سراسر گیتی، هم با مواسات میسر است. پس رفقا، بگذارید این مواسات با همین ضعف ها و قصور، آنقدر زیاد شود که به سبک زندگی و روزمره ما مردم تبدیل شود.
@hamyanquran
#روزه_بیمار
فتوای آیت الله سیستانی
🔸پرسش: وظیفه فردی که به علت بیماری نمی تواند روزه بگیرد چیست؟
🔹پاسخ: اگر انسان به علت بیماری، روزه ماه رمضان را نگیرد و بیماری او تا ماه رمضان سال بعد طول بکشد، به گونه ای که در تمامی ایام سال نتواند روزه بگیرد، قضای روزه هایی را که نگرفته بر او واجب نیست؛ ولی پس از فرا رسیدن ماه رمضان سال بعد، باید برای هر روز یک مد (تقریبا 750 گرم) طعام یعنی گندم یا جو یا نان و مانند اینها به فقیر بدهد، و پرداخت آن قبل از فرا رسیدن ماه رمضان سال بعد، صحیح نیست.
📚رساله جامع، م 2075
@hamyanquran
امروز این داستان را دوست داشتم با هم یه مرور کنیم
ما انسانها تصورات و بسیاری از تصمیماتمان را تنها بر اساس ظاهر عوامل طبیعی و یا تقدیراتی که پشت پرده اش را نمیدانیم رقم می زنیم
داستان جالب اسب پیرمرد و تصورات مردم،ظاهر بینی را نشان میدهد.
روزی اسب پیرمردی فرار کرد، مردم گفتند: چقدر بدشانسی!
پیر مرد گفت : ازکجا معلوم
فردا اسب پیر مرد با چند اسب وحشی برگشت.
مردم گفتند: چقدر خوش شانسی!
پیرمرد گفت: از کجا معلوم.
پسر پیرمرد از روی یکی از اسبها افتاد و پایش شکست.
مردم گفتند: چقدر بدشانسی!
پیرمرد گفت از کجا معلوم!
فردایش از شهر آمدند و تمام مردهای جوان را به جنگ بردند به جز پسر پیرمرد که پایش شکسته بود.
مردم گفتند : چقدر خوش شانسی!
پیرمرد گفت : از کجا معلوم!
زندگی پر از خوش شانسی ها و بدشانسی های ظاهری است، شاید بدترین بدشانسی های امروزتان مقدمه خوش شانسی های فردایتان باشد.
از کجا معلوم؟!
💠🔸 اخبار ویژه
1⃣چین: باید برای درگیری نظامی با آمریکا آماده باشیم
🔻یک نهاد دولتی چین در گزارشی هشدار داد که موج فزاینده لفاظیهای خصمانه علیه پکن به دلیل شیوع کرونا ممکن است رابطه این کشور با ایالاتمتحده را به سمت درگیری نظامی سوق دهد. خبرگزاری رویترز مدعی شده این گزارش را وزارت امنیت کشور چین تدوین کرده و آن را به رهبران این کشور ازجمله «شی جینپینگ»، رئیسجمهور چین ارائه کردهاند. خبرگزاری رویترز آورده است: «افراد آشنا به محتوای این گزارش گفتهاند چین بعد از شیوع کرونا با موج احساسات چینستیزانهای روبرو است که ایالاتمتحده هدایت آن را بر عهده گرفته است.» در این گزارش رسمی تصریح شده چین در بدترین سناریو باید برای درگیری مسلحانه با آمریکا آماده باشد. یک اندیشکده وابسته به وزارت امنیت کشور چین (موسسه روابط معاصر بینالمللی) هم این گزارش را منتشر کرده است ولی سخنگوی وزارت خارجه چین در گفتگو با خبرگزاری رویترز گفته است: «اطلاعی در این مورد ندارم.»
2⃣ تروریستی نامیدن حزبالله تحت فشار امریکا و رژیم صهیونیستی!
🔻 دبیرکل حزبالله در سخنرانی اخیر خود به ماجرای تروریست نامیدن حزبالله توسط آلمان پرداخت و گفت: «تروریستی خواندن حزبالله توسط آلمان قابل پیشبینی بود. تصمیم آلمان یک تصمیم سیاسی بوده و تحت فشار آمریکا و در راستای راضی کردن رژیم اشغالگر انجام شده است. آلمان هیچ دلیلی مبنی بر تروریستی بودن فعالیت حزبالله ارائه نکرده و این موضوع تأکید میکند که تصمیم آلمان تصمیمی کاملاً سیاسی است.» وی سپس بر ادامه مقابله با رژیم اشغالگر صهیونیستی، توجه به مسئله فلسطین و دفاع از ملت لبنان تأکید کرد.
@hamyanquran
🔴 #سرخط_تحلیلے l تحرکات خزنده داعش در عراق
🔻 درباره تحرکان اخیر داعش و حمله به مواضع حشدالشعبی در جنوب تکریت چند نکته مهم قابل ذکر است:
1⃣ فعالیت هستههای پنهان داعش در عراق به دلیل خلا سیاسی و همچنین بحران ویروس کرونا در این کشور، تا حدی افزایش یافته است.
2⃣ داعش موفق به یارگیری و یا حداقل جلب بیطرفی برخی مناطق سنینشین عراق به ویژه در استان صلاح الدین شده است.
3⃣ نقش آمریکا در تحرکات اخیر داعش قابل ملاحظه است، زیرا طبق گزارشهای میدانی، پوشش و تسهیل لازم را جهت جابجایی و سازماندهی این عناصر از نقاط مختلف عراق و نیز از سوریه به داخل خاک عراق انجام داده است.
4⃣ هدف آمریکا در شرایط فعلی عبارت است از اعمال فشار بر عراقیها در چند مساله: امتیازگیری از دولت جدید الکاظمی، تداوم پروژه تضعیف حشدالشعبی (که اخیرا شاهد انشعاب چهار تیپ عتبات بود)، طفره رفتن از اجرای مصوبه پارلمان عراق مبنی بر خروج از عراق به بهانه احیای داعش.
5⃣ در مجموع اوضاع میدانی تحت کنترل است و عملیات گستردهای برای پاکسازی عناصر این گروه در مناطق شمالی و غربی در حال اجراست.
@hamyanquran
دور گردون،
گر دو روزی بر مُـراد ما نگشت
دائــما یکسان نباشد
حال دوران غـَـم مخور.
❣سلام
صبحتون بخیروشادی💚
زندگیتون پُر از امید به خودش👆
@hamyanquran
صفحه ۸۳ مصحف شریف
سوره مبارکه نساء
❤️یاعلی مددی کن مارا
╭━═🌼━⊰🍃💔🍃⊱━🌼═━╮
@hamyanquran
╰━═🌸━⊰🍃💔🍃⊱━🌸═━╯
❖ 〖 آداب افطاری خوردن ۱〗 ❖
✅ هنگام افطار و لحظه باز کردن روزه، آن هم روزه ای که به امر پروردگار گرفته بودیم، یکی از قشنگترین لحظات محسوب میشود، و آداب فراوانی برای افطار آورده شده، که در اینجا به برخی از آنها اشاره میگردد.
❶❖☜ مقدم داشتن نماز مغرب بر افطار
۱- امام صادق علیه السلام می فرمایند:
مستحب است، روزه دار اگر توانایی دارد، ابتدا قبل از افطار، نمازش را بخواند.
📘وسائل الشیعه ج۱۰ ص۱۵۰
۲- امام باقر علیه السلام فرمودند:
اگر میل تو به افطار و غذا خوردن، تو را از نماز باز میدارد، ابتدا افطار کن، تا دور شود از تو وسوسه های نفس ملامت گر و هنگام نماز با فراغ بال و آرامش نماز بخوانی
۳- امام باقر علیه السلام فرمودند:
در ماه رمضان، ابتدا نماز بخوان، سپس افطار کن، مگر با گروهی باشی، که آنها منتظر افطارند. یعنی: اگر آنها ابتدا افطار میکنند، تو با آنها مخالفت نکن.
✅ ◆ بر این اساس، استحباب خواندن نماز قبل از افطار، دو مورد استثناء دارد، طاقت و صبر نداشتن روزه دار، و وقتی گروهی منتظر ما باشند.
❷❖☜ دعای هنگام افطار.
امام رضا علیه السلام می فرمایند:
هر کس هنگام افطارش، بگوید:
【اللهم لک صمنا بتوفیقک و علی رزقک افطرنا بامرک فتقبله منا و اغفر لنا انک انت الغفور الرحیم.】
خداوند، آنچه را از نقص و زیان، بر روزه اش وارد ساخته، میبخشاید.
📚بحارالانوار 93/312
۲- امیرالمؤمنین علیه السّلام هرگاه میخواست افطار کند میگفت:
【بِسْمِ اللَّهِ اللَّهُمَّ لَکَ صُمْنَا وَ عَلَی رِزْقِکَ أَفْطَرْنَا فَتَقَبَّلْ [فَتَقَبَّلْهُ] مِنَّا إِنَّکَ أَنْتَ السَّمِیعُ الْعَلِیمُ】
به نام خدا،خدایا برای تو روزه گرفتیم، و بر روزی تو افطار
۳- در هنگام خوردن لقمه اول بگوید:
【بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ یَا وَاسِعَ الْمَغْفِرَةِ اغْفِرْ لِی】
به نام خدا که رحمتش بسیار و مهربانیاش همیشگی است،ای گسترده آمرزش مرا بیامرز
❸❖☜ گفتن ذکر لا اله الا الله.
امام صادق علیه السلام فرمودند:
هر کس روزه خود را با کلام صالح و عمل صالح به پایان رساند، خداوند، روزه او را قبول میفرماید.
گفته شد: ای پسر رسول خدا، کلام صالح چیست؟ فرمود:
شهادت به کلمه «لا اله الا الله» و عمل صالح خارج کردن فطریه از مال خویش است.
📗امالی صدوق ۳۴
@hamyanquran
#حاج_آقا_جاودان
📝هدف اصلی خلقت، تقرب به خداست. آدمیزاد پر پرواز به سوی خدا دارد. اگر از هفت آسمان هم بالا برود هنوز کم است و هنوز از پرها خوب استفاده نکردهاست. با ترک گناه پر درمیآورد و بعد برای قوت پر باید واجبات را انجام دهد. بدون پرهیز از گناه، اصلاً تقرب ممکن نیست. آدمی که در گناه غرق است، اصلاً تصور تقرب برای ممکن نیست. آدمی که یک موقع گناه میکند، برای گناهش غصه میخورد؛ اما کسی که در گناه غرق است، اصلاً غصه نمیخورد و این معنای خیلی بدی دارد. نمیشود آدم ایمان داشته باشد و نسبت به گناه بیتفاوت باشد و راحت و بدون دغدغه گناه کند. اگر آدم یک ذره ایمان داشته باشد، گناه زهر مارش میشود؛ مثلاً از جهت غریزی لذت میبرد اما بخاطر ایمانی که دارد، آن لذت زهر_مار میشود.
♦️خاصیت گناه این است که اگر بماند، میماسد و اگر ماسید، سخت پاک میشود. در روایات فرمودند تا هفت ساعت، گناه را نمینویسند. بعد از آن هم اگر همین فردایش جبران شود، بهتر است از تأخیر آن.
@hamyanquran
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
سلام دوستان عزیز🌸
طبق قراری که بنا بود امروز چهارشنبه، دیدگاه های شما در مورد آفت های مدیریت را در کانال قرار می دهم
همچنین از شما همراهان گرامی کمال تشکر را دارم که در پویش ما شرکت کردید و نظرات خود را ارسال نمودید.. 🙏🙏
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
سلام
به نظر من آفت مدیریت قوی ؛
⭕ لگدمال کردن کرامت انسان ها
⭕ نپذیرفتن آزادی اندیشه ی انسان ها
❌یعنی به نوعی خودبرتربینی و تکبر هست
سلام
راحت طلبی و تنبلی یکی از مهمترین آفتهای مدیریت میتواند باشد.
از دیگر عواملی که منجر به ضعف مدیریت میشود، عدم برنامه ریزی مطلوب است.
عدم شناخت صحیح وظایف و تعهدات، یکی دیگر از عوامل سوء مدیریت است.
سلام علیکم.طاعاتتون مقبول ان شاءالله.
فکر میکنم آفت مدیریت:١_از بین بردن کرامت انسانها( افراد تحت مدیریت) میباشد که به وسیله بی صبری و عدم رعایت ادب و احترام اتفاق می افتد.
٢_بی نظمی در رفتار و گفتار
(هر سخن جایی و هر نکته مقامی دارد)