فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خــ💕ــداوندا 🙏
بنام تو که زیباترین نامهاست﷽
شروع روز را آغاز میکنیم
روزی که با نام و یاد تو باشد
سراسر شادی است
سراسر عشق ومهربانی🌸💕🌸
و سراسر خیر و برکت است🌸🍃
#روزتون_زیبا 🌸🍃🌸
@hamyanquran
دو سنتی که در تمام ائمه معصومین علیهم السلام وجود داشت؛ خداباوری و همدردی با محرومان
@hamyanquran
#حجاب_در_برابر_محارم
🤔#پرسش
❔این حقیقت داره که اسلام می گوید بانوان باید در برابر محارم هم آزاد آزاد نباشند و #حجابی داشته باشند ❗️❗️
💠#پاسخ💠
❕جایز بودن نشان دادن زینت به محارم و عدم رعایت حجاب در برابر آنها حکمی است که در آیات قرآن مورد اشاره قرار گرفته است و می فرماید ؛
« به #زنان با ایمان بگو ...زينت خود را آشكار نسازند مگر براى شوهرانشان يا پدرانشان يا پدر شوهرانشان يا پسرانشان يا پسران همسرانشان يا برادرانشان يا پسران برادرانشان، يا پسران خواهرانشان، ... يا افراد سفيه كه تمايلى به زن ندارند يا كودكانى كه از امور جنسى مربوط به زنان آگاه نيستند، آنها هنگام راه رفتن پاى هاى خود را به زمين نزنند تا زينت پنهانيشان دانسته شود. (و صداى خلخال كه بر پا دارند به گوش رسد) و همگى به سوى خدا بازگرديد اى مؤمنان تا رستگار شويد.»
🔰نور 31
👌در روایات اسلامی نیز تاکید شده است که #وجوب پوشش و رعایت حجاب برای بانوان اختصاص به نامحرمان دارد ؛
📚وسائل الشیعه ج20 ص210 باب 17
❕لذا مرحوم امام #خمینی ره چنین فتوا می دهد ؛
« براى مرد جايز است كه به بدن محارمش غير از عورت در صورتى كه با تلذذ و ريبه نباشد نگاه كند. و مقصود از محارم زنانى هستند كه ازدواج با آنها از جهت نسب يا شير خوردن يا مصاهره، حرام است. و براى آنها هم جايز است كه به غير از عورت، به بدن او بدون تلذذ و ريبه نگاه كنند »
📚ترجمه تحریر الوسیله ج2 ص260
❕البته در #روایتی آمده است ؛
« مردی به نزد رسول خدا آمد و سوال کرد که خواهرم موهایش را در مقابل من عریان می کند آیا چنین کاری جایز است ؟ پیامبر گرامی پاسخ داد خیر چرا که من می ترسم که اگر خواهرت چیزی از محاسن و مو و زیبایی هایش را به تو نشان دهد تو گرفتار گناه و انحراف شوی »
📚النوادر ، راوندی ، ص19
❕پیامبر گرامی این حکم را در مورد کسی دادند که احتمال خطا و انحراف او بود ، چنان که در روایت #تصریح شده است که پیامبر می گوید می ترسم دچار گناه و انحراف شوی ، اما در صورتی که احتمال انحراف و گناه در بین نباشد ، طبق ادله سابق نگاه به #بدن محارم بی اشکال است ، با این وجود برخی فقها احتیاط کرده و می فرمایند ؛
«مرد و زنى كه باهم محرمند (مانند خواهر و برادر) مى توانند به بدن يكديگر به آن مقدار كه در ميان محارم #معمول است نگاه كنند؛ و در غير آن احتياط آن است كه نگاه نكنند. »
📚رساله توضیح المسائل ، مکارم شیرازی ، ص396
#پرسمان_اعتقادی
🍁@hamyanquran
نمازی با فضیلت که انجام آن موجب ختم کردن سال به خیر خواهد شد .
روز آخر ذى الحجه كه آخر سال عرب است سيّد در اقبال موافق يك روايت ذكر كرده كه:
دو ركعت نماز كند به نیت نماز آخر ذی الحجه می خوانم قربة إلی الله
در هر ركعت حمد يك مرتبه
و ده مرتبه قُل هُواللّهُ اَحَدٌ
ده مرتبه آية الكرسى بخواند و بعد از سلام نماز بگويد:
هذِهِ السَّنَةِ مِنْ عَمَلٍ نَهَيْتَنى عَنْهُ وَلَمْ تَرْضَهُ وَنَسيتُهُ وَلَمْ تَنْسَهُ
وَدَعَوْتَنى اِلَى التَّوْبَةِ بَعْدَ اجْتِرائى عَلَيْكَ اَللّهُمَّ فَاِنّى اَسْتَغْفِرُكَ مِنْهُ
فَاغْفِر لى وَما عَمِلْتُ مِنْ عَمَلٍ يُقَرِّبُنى اِلَيْكَ فَاقْبَلْهُ مِنّى وَلا تَقْطَعْ
رَجآئى مِنْكَ ياكَريمُ
پس چون گفت اين را شيطان گويد واى برمن هرچه من تَعَب كشيدم در حق او در اين سال همه را خراب كرد به اين كلمات و شهادت دهد سال گذشته براى او كه سال خود را به خير ختم نمود.
📚مفاتیح الجنان
#ارسالی از طرف #اعضای کانال
✨
✅داستان کوتاه
✍روزي فقيري به در خانه مردي ثروتمند ميرود تا پولي را به عنوان صدقه از او بخواهد. هنوز در خانه را نزده بود که از پشت در شنيد که صاحب خانه با افراد خانواده خود بحث و درگيري دارد که چرا فلان چيز کم ارزش را دور ريختيد و مال من را اين طور هدر داديد؟! مرد فقير که اين را ميشنود قصد رفتن ميکند و با خود ميگويد وقتي صاحبخانه بر سر مال خود با اعضاي خانوادهاش اين طور دعوا ميکند، چگونه ممکن است که از مالش به فقيري ببخشد؟!
از قضا در همان زمان در خانه باز ميشود و مرد ثروتمند از خانه بيرون ميزند و فقير را جلوي خانه ميبيند. از او ميپرسد اينجا چه ميکند؟ مرد فقير هم ميگويد کمک ميخواسته اما ديگر نميخواهد و شرح ماجرا ميکند. مرد غني با شنيدن حرفهاي او، لبخندي ميزند، دست در جيب ميکند مقداري پول به او ميبخشد، و مي گويد: حساب به دينار، بخشش به خروار
از آن زمان اين ضرب المثل را در مورد افرادي به کار مي برند که حواسشان به حساب و کتابشان هست، اما در زمان مناسب هم بي حساب و کتاب مال خود را ميبخشند.
@hamyanquran
🌀🌀🌀🌀🌀🌀🌀🌀🌀🌀🌀
( معما ) ⁉️
مادر یکی از امامان ایرانی بود نام امام و نام مادرش را ذکر کنید؟
پاسخ های خود را به آیدی کانال
ارسال نمایید...
@Ramazanian7
🌀🌀🌀🌀🌀🌀🌀🌀🌀🌀🌀🌀
@hamyanquran
🔴 زیارت امام حسین(ع) هم حرام، هم واجب، هم مستحب....!
🔹 چیزی در یک زمان حلال است و در زمان دیگر حرام؛ در یک زمان واجب است در زمان دیگر مستحب. از اینجا شما میفهمید چرا اخبار ما متعارض است. مثالی عرض میکنم که آن را از عالم بزرگ مرحوم آقا میرزا مهدی اصفهانی- که در مشهد بود- دارم.
🔹 مثلاً شما میبینید که از امام سؤال میکنند که زیارت امام حسین(ع) چطور است؟ میفرماید: مستحب است. از یک امام دیگر یا از همان امام در زمان دیگر همین سؤال را کردهاند؛ گفتهاند واجب است. باز ممکن است یک وقت دیگری سؤال کرده باشند و امام اساساً بیتفاوتی نشان داده باشند: حالا ضرورتی ندارد، میخواهی برو، میخواهی نرو.
🔹 یک آدم ساده میگوید: جوابهای متناقض دادهاند! ولی این تعارض نیست. اینها در شرایط مختلف بیان شده است. گاهی در یک شرایط عادی بوده است. بدیهی است که خود زیارت قبر پیغمبر(ص) و امام و حتی همه اولیاء و انبیاء از باب اینکه خاطره آنها را تجدید میکند، یک عامل تربیتی است و فی حد ذاته یک مستحب است.
🔹 ولی همین مستحب یک وقت حرام میشود، یک وقت واجب. مثلًا در شرایط زمان متوکل قرار میگیرید که سختگیری بسیار شدید است، توطئه است که رسم زیارت امام حسین(ع) باید ور بیفتد. اینجا ائمه(ع) تشخیص میدهند که باید با این کار مبارزه کرد و یک مسئله جدید پیش میآید: مبارزه با طرح خلیفه وقت. در اینجا دستور میدهند: واجب است، واقعاً هم واجب بوده است. [این بحث متاسفانه در آخر جلسه مطرح شده و توضیح حالتی که زیارت حرام میشود ضبط نشده است.]
📒 استاد مطهری، اسلام و نیازهای زمان، ج۲، ص۲۳(با تلخیص).
@hamyanquran