بسم الله الرحمن الرحیم
#تفسیرآیه۶۲سوره یونس ازنظراهل بیت علیه السلام
🌴آگاه باشيد! [دوستان و] اولياى خدا، نه ترسى بر آنهاست و نه اندوهگين مىشوند.(آیه۶۲سوره یونس)
🌴از امیرمؤمنان علیّبنابیطالب (علیه السلام) دربارهی تفسیر آیهی أَلا إِنَّ أَوْلِیَاء اللهِِ لاَ خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَ لاَ هُمْ یَحْزَنُونَ سؤال شد: «أَوْلِیَاء چه کسانی هستند»؟ امیرمؤمنین (علیه السلام) فرمود: «ایشان جماعتی هستند که در عبادت خداوند متعال اخلاص ورزیدند. در زمانیکه دیگر مردمان به ظاهر دنیا توجّه میکردند، آنان به باطن آن توجّه داشتند و آن زمانکه دیگران به امور زودگذر دنیا فریفته شده بودند، اینان عواقب و سرانجام امور را مدّ نظر داشتند و به همینخاطر چیزهایی را که میدانستند آنان را رها خواهد کرد، ترک کردند و چیزهایی را که میدانستند موجب نابودی آنان خواهد شد، از بین بردند».
🌴 [از پیامبر (صلی الله علیه و آله)] سؤال شد: «اولیای الهی چه کسانی هستند»؟ فرمود: «کسانی که وقتی به [چهرهی] ایشان نگاه شود، یاد خدا زنده گردد».
🌴امام صادق (علیه السلام)فرمود:خوشا به حال شیعیان قائم (عجل الله تعالی فرجه الشریف) ما! کسانی که در غیبتش منتظر ظهور او هستند و درحال ظهورش نیز فرمانبردار اویند. آنان اولیای خدا هستند که لا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَ لا هُمْ یَحْزَنُونَ نه خوفی بر آنهاست و نه اندوهگین میشوند.
🌴امام علی (علیه السلام)فرمود: خداوند تبارکوتعالی چهار چیز را در چهار چیز مخفی و پنهان داشته است: اولیاء و دوستان خود را در میان بندگان خود پنهان داشته. پس مبادا بندهای از بندگان خدا را تحقیر کنی که چه بسا او از اولیاء خدا باشد و تو این را ندانی.
✅تفسیراهل بیت علیه السلام
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@hamyanquran
┗━━━🍂💞🍃━━━
#تربیتی
❇️ آموزش مفهوم خداوند به کودک با استفاده از داستان
🔸کودکان الفتی شیرین و باور نکردنی با داستان دارند. برخی از مشکلات بزرگ رفتاری کودکان را میتوان با طرح داستان تغییر داد یا آمادگی ذهنی تغییر را در آنها به وجود آورد. همچنین میتوان از داستان برای انتقال بهتر مفاهیم بهره گرفت؛ شیوهای که عملا در قرآن توصیه شده است. در معرفی خدا به کودکان نیز، زمینه استفاده از این روش بسیار مهیاست.
🔹سورههای مختلف قرآن، سیره و روش زندگی پیشوایان دینی، روش بزرگان و دانشمندان و نیز منش انسانهای بزرگی که با تکیه بر قدرت خداوند توانستهاند کارهای بسیار مهمی در زندگی خود داشته باشند، میتوانند در خدمت خداشناسی کودکان قرار گیرند.
💢 ┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@hamyanquran
┗━━━🍂💞🍃━━━
✅پویش یک آیه یک سخن
🔹با بهرهگیری از آیات قرآن به تبیین مسائل روز بپردازید.
↩️شرکت کنندگان در پویش :بانوان جامعه قرآنی ( مبلغات ،حافظان قرآن ، فعالان قرآنی، حرف آوردی ها و...)
🔹برای شرکت در این پویش آثار خود را در قالب صوت،ویدئو،پادکست و کلیپ یک تا سه دقیقه با عناوین زیر :
✅ ازدواج
✅ همسرداری
✅ جمعیت و فرزند آوری
✅تربیت فرزند و خانواده
✅ مسائل اخلاقی
✅احکام ( نماز، روزه و..)
✅عفاف و حجاب
✅سبک زندگی اسلامی
✅ و دیگر موضوعات روز
برای حرف آورد ارسال کنید...
🎁 به آثار برتر جوایزی اهدا می گردد.
⌛️زمان ارسال آثار: پایان ماه مبارک رمضان
‼️ محدودیت تعداد آثار ارسالی وجود ندارد.
🔹ارسال آثار:
🔹اینستاگرام حرفآورد:
Harfavard_isfahan2
🔹ایتا حرف آورد:
09137416499
❣تا خدا هست و خدایی میکند
مجتبی مشکل گشایی میکند
🎞 تهیه شده توسط خانم ملیحه نبی
#میلادامامحسنعلیهالسلام
#عکسنوشته
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@hamyanquran
┗━━━🍂💞🍃━━━
بسم الله الرحمن الرحیم
#تفسیرآیه۸۵سوره هودازنظراهل بیت علیه السلام
🌴و اى قوم من! حق پیمانه و وزن را با عدالت، ادا کنید؛ و از اموال مردم چیزى کم نگذارید؛ و در زمین به فساد نکوشید.(آیه۸۵سوره هود)
🌴پیامبر (صلی الله علیه و آله)فرمود:پنج چیز است که اگر به آن گرفتار شدید [از شرّ آن] به خدا پناه ببرید... [کمفروشی]، از پیمانهها و ترازوها نکاهید که گرفتار قحطی و خشکسالی و سختی زندگی و ظلم و ستم حاکمان میشوید.
🌴جابر (رحمة الله علیه) از امام باقر (علیه السلام) روایت میکند: امیرالمؤمنین (علیه السلام) در کوفه نزد شما، هر روز صبح از دارالإماره بیرون میآمد و در بازارهای کوفه یکییکی دور میزد و تازیانهای که دو سر داشت و «سبیبه» نامیده میشد بر دوشش بود؛ پس در هر بازاری میایستاد و در میان اهل آن صدا میزد: «ای گروه تاجران! از خدای عزّوجلّ بترسید». وقتی صدایش را میشنیدند، آنچه در دست داشتند بر زمینانداخته و به سخنانش جان و دل میسپردند و با گوشهایشان میشنیدند که میفرمود: «طلب خیر از خدا را [بر دادوستد] مقدّم بدارید و با آسانگیری در معامله برکت جویید و به خریداران نزدیک شوید (گران نفروشید تا از شما بگریزند) و خود را به زینت حلم و بردباری آرایش دهید و از سوگندخوردن خودداری کنید و از دروغ کناره گیرید و از ستم دوری گزینید و با مظلومان به انصاف رفتار نمایید و به رباخواری نزدیک نشوید وَ أَوْفُواْ الْکَیْلَ وَ الْمِیزَان؛ و پیمانه و وزن را کامل بدهید (کمفروشی نکنید). (انعام/۱۵۲)، وَ لا تَبْخَسُوا النَّاسَ أَشْیاءَهُمْ وَ لا تَعْثَوْا فِی الْأَرْضِ مُفْسِدِینَ در تمام بازارهای کوفه دور میزد، سپس باز میگشت و برای رسیدگی به کارهای مردم مینشست.
✅تفسیراهل بیت علیه السلام
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@hamyanquran
┗━━━🍂💞🍃━━━
#مناسبتی
#امام_حسن_مجتبی_علیه_السلام
🌺🌸🍀
❇️ پای منبر امام مجتبی علیهالسلام
ابراهیم اخوی
1️⃣ نابودگرها را بشناسید
امروزه نسخههای گوناگونی برای زندگی بهتر میپیچند. در این میان، همیشه آسیبشناسی و معرفی مزاحمهای یک زندگی مطلوب و کارآمد تبیین میشود. در سیره اهلبیت(ع) نیز آسیبشناسی به شکلی عمیق و اصیل مطرح میشود. در کلامی از امام مجتبی(ع)، سه خصوصیت آسیبزا، چنین معرفی شدهاند:
🌺«نابودى مردم در سه چيز است: تكبّر، حرص و حسادت؛ زيرا تكبّر، باعث نابودى دين است و ابليس به سبب همين خصلت لعنت شد؛ آزمندى دشمن جان است و به واسطه همين خوىْ آدم از بهشت رانده شد؛ و حسادت، راهنماى به سوى بدى و نابكارى است و بر اثر همين حسادت بود كه قابيل، هابيل را كشت».
2️⃣ با انتخاب درست، مطمئن حرکت کنید.
اعتماد مقدمه حرکت و شکوفایی است. زمانی که انسان به درستی روشی که پیش گرفته اعتماد کند، با خاطری آسوده و توانی متمرکز به سوی هدف میتازد و در این مسیر آرامشی استوار بر جان و روان وی حاکم خواهد بود. امام مجتبی(ع) در سخنی زیبا، راهی مطمئن و سراسر امن را برای رسیدن به موفقیتهای بزرگ پیشنهاد میدهند:
🌺«اى مردم! هر كه براى خدا خالص شود و گفتار او را راهنماى خود گيرد، به راهى (آيينى) كه استوارتر است رهنمون گردد و خداوند به هدايت و رستگارى توفيقش دهد و در كار نيك كمكش رساند؛ زيرا كه همسايه (پناهنده) خدا در امان و محفوظ است».
3️⃣ شما تنها نیستید.
بخشی از نگرانیها ناشی از احساس تهی بودن یا رها بودن است. زمانی که فرد خود را میان انبوهی از مشکلات و نیازها، بدون حامی و همراه تصور کند، اضطراب رهاشدگی به سراغ او میآید و نقشی تلخ بر جان وی میافکند. آموزههای دینی تاکید میکنند که ما نه تنهاییم و نه رها. هدفمند آفریده شدیم و روشمند به اهداف خود خواهیم رسید. چنین بینشی در بخشی از کلام امام دوم جلوه کرده است:
🌺 «بدانيد كه خداوند شما را بيهوده نيافريده و به خود رهايتان نكرده است. مدّت عمر شما را رقم زده و روزى هايتان را ميان شما قسمت كرده است، تا هر خردمندى جايگاه خود را بشناسد و بداند كه آنچه برايش مقدّر شده، به او مىرسد و آنچه برايش مقدّر نشده، هرگز به او نخواهد رسيد».
4️⃣ فرهنگ زندگی را جدی بگیرید.
امام مجتبی(ع)، کار فرهنگی را مهمتر از تلاشهای مادی میدانند. حضرت زمانی که درباره سرپرستی ایتام سخن میگویند، سمت و سوی تمجید را به متولیانی نشانه میروند که تربیت فکری و بالندگی فرهنگی ایتام را در کار خود مهم میشمارند نه تنها تأمین نیازهای اولیه را. در کلام امام ميخوانیم:
🌺 «برترى كسى كه يتيم آلمحمّد را كه از سرپرستان خود جدا شده و در جهل فرو رفته است سرپرستى كند و او را از جهل بيرون آورد و امور مشتبه را براى او روشن سازد، بر كسى كه يتيمى را سرپرستى كند و به او آب و غذا دهد، مانند برترى خورشيد بر ستاره سُهى است».
🌺منبع روایات: محمدی ری شهری، محمد، 1377. میزان الحکمه. قم: درالحدیث.
💢┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@hamyanquran
┗━━━🍂💞🍃━━━
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قرآن روی طاقچه خوشبختی نمیاره🍃❌
📛خدا از حق خودش میگذره☝️
♨️اما از حق الناس نه😔
مطالب کانال حامیان قرآن متنوع برای دوستان قرآن و عترت معصومین می باشد.
تفسیر تربیتی و موضوعات خاص قرآنی ما رو دنبال کنید👇👇
ما را به دیگران معرفی کنید.
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@hamyanquran
┗━━━🍂💞🍃━━━
دعای روز پانزدهم
#ماه_مبارک_رمضان 🌙
✨اللهـمّ ارْزُقْـنـی فیـهِ طاعَـةَ الخـاشِعـیـن و اشْـرَحْ فـیـهِ صَــدْری بإنـابَـةِ المُـخْبتیـنَ بأمـانِكَ یا أمـانَ الخـائِفین.
✨خدایا روزى كن مـرا در آن فرمانبـردارى "فـروتنان" و بگشـا "سینـه" ام در آن بـه بازگشت دلـدادگان به امان دادنت اى امـان ترسنـاكان
✅┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@hamyanquran
┗━━━🍂💞🍃━━━
✍استاد فاطمی نیا :
آنچه بايد از ماه رمضان حاصل شود ، تقواست. اين گونه نباشيم كه فقط در ماه رمضان اطاعت خدا را بكنيم و در غير آن ترك طاعت كنيم! بعضي فقط در ماه رمضان نماز ميخوانند، خوش اخلاق هستند، دل نميشكنند ! يا مثلا فقط در اين ماه با حجاب مناسب هستند! عزيزان من قرآن كه فرمود "كتب عليكم الصيام" براي اين است كه در اين ماه ملكه ي تقوا برايمان حاصل شود ، نه اينكه فقط يك ماه رمضان عبادت كنيم و مابقي ايام را به حال خودمان باشيم!
سعي كنيد تا ميتوانيد نورهاي كسب شده در اين ماه را با گناه نكردن حفظ كنيد اولياء الله كه به آن مقامات عاليه رسيدند در اثر حفظ همين انوار بود!
💠@hamyanquran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥پنهان کردن گناه در کلام امام رضا(ع)
🎙حجت الاسلام عالی
💠@hamyanquran
⁉️کسى که نزول خوار است آیا نماز و روزه او صحیح مىباشد؟
همه مراجع: اگر نماز و روزه واجد شرائط معتبر باشد صحیح است و قضاى این اعمال لازم نیست و نسبت به دیگر گناهان باید توبه کند.[ سیستانى، استفتاآت، بخش نماز و دفتر مراجع.]
┏━💠💠🆔💠💠━┓
@hamyanquran
┗━💠💠🆔💠💠━
🟢 توصیههای استاد مطهری برای چگونگی استفاده بهینه از وقت
🔹 آدمی یا در حال جلو رفتن است و یا در حال عقبگرد، یعنی حالت توقف وجود ندارد، زیرا اگر وقت و عمر، بجا مصرف شود پیشروی است، اگر بیجا مصرف گردد سرمایه باختن و عقبگرد است.
🔸تنها قدر وقت دانستن کافی نیست، مهارت و استادی از نظر بهرهبرداری لازم است. استفاده بیشتر در مدت کمتر موقوف به این است که:
🔹اولا انسان همیشه برای کارهای خود برنامه و نقشه داشته باشد؛
ثانیا برای هر کار وقت مناسب همان کار را در نظر بگیرد؛
ثالثا ترتیب کارها را طوری بدهد که وقت خالی نماند.
📗 استاد مطهری، حکمتها و اندرزها، ج۲، ص۱۹۸-۱۹۷
@hamyanquran
فخر رازی از مفسران قرآن کریم میگوید:
مانده بودم «لفی خسر» را چگونه معنا کنم
از بس فکر کردم خسته شدم و با خود گفتم
بروم سراغ سورههای دیگر تا فرجی شود ...
نقل میکند روزی گذرم
به بازار افتاد و دیدم کسی
با التماس فراوان به مردم میگوید:
مردم رحم کنید به کسی که
سرمایه اش در حال آب شدن هست
و داره نابود میشه
نگاه کردم دیدم او یخ فروش است
یک قالب یخ آورده، هوا هم گرم است
و یخ هم در حال آب شدن،
و او التماس میکند از مردم که
از من یخ بخرید
من معنای «لفی خسر» را در سوره عصر
از این یخ فروش فهمیدم
ما هم لحظه به لحظه یخ زندگیمان
در حال آب شدن است
اما قدر این نعمتها و فرصت های ناب را
نمی دانیم و درک نمی کنیم
مگر زمانی که دیر میشود
و جز افسوس کاری از ما ساخته نیست...
🍃
🦋@hamyanquran
🌹 *هر روز یک آیه 155*🌹
(برداشتهای تربیتی از آیات قرآن )
✳️ *وَ الَّذِينَ إِذا ذُكِّرُوا بِآياتِ رَبِّهِمْ لَمْ يَخِرُّوا عَلَيْها صُمًّا وَ عُمْياناً*
✳️ *وآنان كسانى هستند كه چون به آيات پروردگارشان تذكّر داده شوند، كر و كور (چشم وگوش بسته) به سجده نمىافتند. (بلكه عمل آنان آگاهانه است).*
✒️ *هدف تربیتی* :
تقویت مهارت مشاهده دقیق پدیده ها و تفکر و تأمل در آنها
✒️ *هدف رفتاری* :
در پدیده ها و آیات خداوند با دقت و بصیرت و تفکر بنگرید، کورکورانه تبعیت و اطاعت نکنید.
✒️ *واژه کلیدی*
*صما:* كرها، ناشنواها. مفرد آن اصم به معنى كر و ناشنوا *عميان*: عمى: كورى
✒️ *برداشت از آیه :*
✅1/ یکی از ویژگی های انسان های فرهیخته مؤمن، نوع نگاه به هستی و آفرینش و پدیده های پیرامون است، نگاه آنان متفکرانه و خردمندانه، همراه با دقت و تفکر و اندیشه است.
✅ 2/ دین هرگز به دنبال ترویج اطاعت کورکورانه و عبادت بدون تفکر نیست، تعصب و احساسات بدون تفکر و خرد حتی در مورد احساسات مذهبی و دینی پذیرفتنی نیست، عبادت با چشم و گوش بسته پایدار نیست و آنچه با یک احساس بدست می آید با احساسی دیگر از دست می رود.
دین و تعهد و باور دینی انسان های احساسی، خالی از تفکر و اندیشه، باوری ضعیف و متزلزل است.
✅ 3/ هر کدام از پدیده های اطراف ما نشانه های روشنی از آیات خداوندی است به شرط آن که عادت شکنی کنیم و در نگاه به محیط و پدیده ها دقت و تفکر را جایگزین عادت نگری بکنیم، تفکر نقادانه همراه با اندیشه ورزی و خرد محوری را ترویج کنیم که آموزه ای قرآنی است و در آیات فراوانی سفارش شده است.
✅ 4/ عبادت با چشم باز و گوش شنوا ارزشمند است و ملاک فضیلت به حساب می آید.
🌹 *بازخورد تربیتی* :
باورهای دینی و اعتقادات مذهبی صحیح و دقیق را به کودکان آموزش دهیم، درتربیت دینی کودکان هرگز از خرافات، داستان های مجعول و مجهول، تقلید کورکورانه استفاده نکنید. البته در سنین کودکی استدلال های عقلی قابل فهم نیستند اما با روش تمثیل و داستان های حقیقی و شعر و نمایش می توان آموزه های صحیح دینی را آموزش داد.
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@hamyanquran
┗━━━🍂💞🍃━━━
«خودت را میخواهم»!🌷
↙️ خداوند، نماز و روزههای انسان را نمیخواهد؛ بلکه او “خود” ما را میخواهد. او میخواهد “خود” ما رشد کنیم. البته انسان با عباداتی مثل نماز و روزه و انفاق، رشد و تطهیر پیدا میکند، لذا قرآن میگوید: از مردم صدقه بگیر تا “تُطَهِّرهُم” یعنی «خودشان» تطهیر شوند نه صرفاً مالشان! یا میگوید روزه بر شما واجب شده “لَعَلَّهُم تَتَّقُون” تا خودتان پاکیزه شوید نه صرفاً بدنتان!
وقتی پاک شدید خدا “خود تطهیر شده” را از ما میخرد.
◀️ سیدالشهداء (ع) در محلی بنام مقاتل، چشمش به خیمه عبیدالله حر جعفی افتاد. حجاج نامی را فرستاد تا او را برای یاری امام دعوت کند. ولی او گفت من از کوفه بیرون آمدم که با حسین نباشم چون در کوفه یاوری برای او نیست! پاسخ او را که به امام گفتند، حضرت خودش نزد او رفت. امام از او خواست تا با آب توبه خطاهای گذشتهاش را شسته و به نصرت اهل بیت بشتابد. او باز هم نپذیرفت و از روی خیرخواهی به امام گفت:
- یااباعبدالله! اسبی دارم که هر که مرا دنبال کرده به گردم هم نرسیده. این اسب در اختیار شما؛ مرا معذور دارید!
- نه ! به اسب دوان شما حاجتی نیست.
- لااقل شمشیر بران مرا بپذیرید.
- نه عبیدالله! به شمشیر هم نیازی نیست.
ـ پس تعدادی راهنما همراهتان میفرستم تا راههای گریز را به شما بنمایاند!
چون امام مأیوس شد، فرمود:
اسب و شمشیر و همراهت از آنِ تو، ما از «خودت» یاری و فداکاری خواستیم. (ما خواستیم خودت رشد کنی) اگر حاضر به جانبازی نیستی، نیازی به دارایی تو نیست.
⬇️ دوستان! با فضیلتان! خدا و اولیای خدا به هیچ یک از نمازها، روزه ها، نذر و نیازها، گریه و زاریها و عجز و لابههای ما نیازی ندارند. اینها وسیله رشد ماست، آنها میخواهند خود ما رشد کنیم.
خدا و اولیائش از مؤمنان “خودشان” را می خرند. چه قدر زیبا !
خداوند خودش مشتری خود ماست: “اِنَّ اللهَ اشترَی بِالمُومنینَ “انفُسهم” (توبه ۱۲۹)
خودت رو چند به خدا می فروشی؟!
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@hamyanquran
┗━━━🍂💞🍃━━━
🖍اِنَّ لِلّهِ عِباداً مِن خَلقِهِ یَفزَعُ النّاسُ اِلَیهِم فی حَوائِجه اُولئِکَ هُمُ الآمِنُونَ مِن عَذابِ الله🖍🖍
🔸🔸خداوند در میان مخلوقاتش بندگانی دارد که مردم برای برآوردن حاجاتشان به آنان پناه می برند ، آنها از عذاب خداوند در امانند🔸🔸
(پیامبر اکرم (ص) ؛ گزیده مشکاه الانوار ، ص ۱۰۳ )
@hamyanquran
✅صدقه، درمان بیماری
✍طبق فرمایش اهل بیت علیهم السلام، صدقه دادن، یکی از راه های بسیار مؤثر در رفع بیماری های انسان هاست و البته این، تنها یکی از آثار نیکوی صدقه است.
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم: بیمارانتان را با صدقه درمان كنید كه آن، بیماری ها و آفت ها را از شما دور می كند.
امام کاظم علیه السلام هم فرمود: بیماران خود را با صدقه دادن درمان کنید؛ من چیزی را نمی شناسم که سریع تر از همه چیز اجابت می شود جز صدقه و هیچ چیزی را نمی شناسم که برای بیمار نافع باشد و زودرس باشد، جز صدقه دادن! دین اسلام هیچ گاه انسان ها را فراموش نکرده، لذا در این مورد هم در رابطه با کسانی که توانایی مالی برای صدقه دادن ندارند، جایگزین ارائه نموده است:
💢 پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم: بر هر مسلمانی است که هر روز صدقه بدهد. عرض شد: کسی که مال ندارد چه کار کند؟حضرت فرمودند:
👈 برداشتن چیزهای آسیب رسان از سر راه، صدقه است.
👈 نشان دادن راه به کسی صدقه است.
👈 عیادت بیمار صدقه است.
👈 امر به معروف صدقه است.
👈 نهی از منکر صدقه است.
👈 جواب سلام دادن صدقه است.
📚 بحارالانوار، ج ۷۵، ص ۵۰
@hamyanquran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌙یا عَلی و یا عَظیم...
🌀همخوانی دعای روزانه ماه مبارک رمضان
🔸اثر فاخر:
💠گروه تواشیح بین المللی تسنیم💠
🕌در جوار حرم مطهر امامزادگان حمیده و رشیده خاتون شهر درچه
🎙️تولید شده در:
استدیو تسنیم اصفهان
📺مشاهده و دانلود نسخه باکیفیت:
🌐 aparat.com/v/iOh3W
🔸شناسه عضویت در کانال تلگرام:
📲 @tasnim_esf
#ماه_رمضان
#ماه_مبارک_رمضان
@hamyanquran