❤️ #پيامبر_اکرم صلیالله علیه و آله و سلم فرمودند:
🍃 كسى كه دوست دارد خندان و با روى گشاده خداوند را ديدار كند، بايد محبّتو ولايتعلى بن موسى الرضّا عليه السلام را داشته باشد.
📖 بحارالانوار، ج ۳۶، ص ۲۹۶.
❌شبهه ۹۹۷
آخوند الف. عین: من بررسی کردم وضو بر روی لاک ناخن اشکال ندارد چون عرفاً شستن صدق می کند و لاک، چرک محسوب نمی شود.
✅ پاسخ
✍ حجتالاسلام دکتر قربانی مقدم
🔹 هیچ شکی نیست که اسلام به نظامت و تمیزی اهمیت زیادی می دهد و آیات و روایات در این زمینه فراوان موجود است. با این حال در هیچ کجا نیامده است که فلسفه وضو، تمیز کردن دست و صورت است و اساساً برخی از اعمال وضو مانند مسح کشیدن هیچ نسبتی با تمیز کردن بدن ندارد.
این فرد معممی که چنین ادعایی کرده، آیا روایات مربوطه را هم دیده یا خدای ناکرده صرفاً برای جلب نظر و کسب شهرت و یا به منظور خوشایند افرادی که دوست دارند هم دین داری کنند و هم برخی کارهای منافی با دین انجام دهند چنین نظری را بر زبان جاری کرده است؟
▫ اگر کسی نظر اهل بیت را (و نه نظرات آمیخته با هوی و هوس را) بخواهد، باید در روایات درباره وضو تحقیق کند. با بررسی روایات معلوم میشود که رساندن آب به پوست بدن در هنگام وضو موضوعیت دارد (مگر اینکه مشکلی مانند زخم و جراحت در اعضای وضو وجود داشته باشد).
🔹 مثلاً امام صادق علیهالسلام میفرمایند:
لا يجوز حتى يصيب بشرة رأسه بالماء؛ وضو صحیح نیست، مگر آنکه آب با پوست سر برخورد داشته باشد.
نیز امام صادق علیه السلام در جواب سوال کسی که زخمی در دست او وجود داشته فرمودند:
إذا كان يؤذيه الماء فليمسح على الخرقة، وإن كان لا يؤذيه الماء فلينزع الخرقة ثم ليغسلها؛ اگر رساندن آب به محل زخم اذیت کننده است، دست تر خود را بر روی پارچه (بانداژ) بکشد، و گرنه باید پارچه را بردارد و خودِ دست را بشوید.
🔹شبهه افکن می گوید: لاک ناخن چرک محسوب نمی شود که نیاز به شستن داشته باشد. اگر چنین باشد، نیازی به رساندن آب به زیر انگشتر در هنگام وضو نیست زیرا انگشتر هم مانند لاک، نه تنها چرک نیست، بلکه زینت محسوب می شود. در حالیکه طبق روایتی صحیح امام کاظم علیه السلام درباره کسانی که در دست آنها انگشتر یا النگو و مانند آن وجود دارد می فرمایند:
إن علم أن الماء لا يدخله فليخرجه إذا توضأ ؛ اگر می داند که آب به دست نمی رسد باید انگشتر و ... را از دست خارج کند. (وسائل الشیعه ج ۱ ص ۴۵۵ به بعد)
🔹 پر واضح است که در فقه شیعه باب تحقیق و پژوهش همیشه باز است. اما اولاً لازم است تحقیق علمی و روشمند صورت گرفته باشد، ثانیاً ابتدا در مجامع علمی طرح شود تا اشکالات آن تبیین و برطرف شود. اما طرح این مسائل در فضای مجازی این شائبه را به دنبال دارد که شخص به دنبال جلب توجه اقشاری از جامعه است که دوست دارند برای اعمال بعضاً ناروای خود، توجیه دینی هم داشته باشند.
4_310226054725763740.mp3
9.2M
❤️🧡💛
🧡
💛
#روانشناسی_قلب 42
يه موقع هايي...
قلب... آتیش می گیره!
یکی از این موقع ها...
زمان بگو مگو با دیگرانه!
که آتیشش، براحتی خاموش نميشه.
#استاد_شجاعی 🎤
❤️
🧡💛
🔖پای درس امام رضا(ع)
چه کنیم عذاب قبر نداشته باشیم؟
✅جواب را از زبان امام رضا علیه السلام در تصویر بخوانید👆
🌸 تو مراقب #آخرت خود باش،
#دنیا خودش ذلیلانه
پیش تو می آید.
امیرالمؤمنین (ع)
☘غرر الحکم: ۶۰۸۰
@hamyanquran
4_5816838057680178574.m4a
7.32M
✨معراج✨
دوان دوان
🎤 دکتر علیرضا هزار
⏱ ٧ دقيقه
🤲🏻 به نيابت از حاج احمد سعيدى نژاد فاتحه اى همراه با صلوات به روح مطهر حضرت نرجس خاتون سلام الله عليها هديه مى نماييم.
@hamyanquran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥بعد دیدن این کلیپ فک نکنم نماز اول وقت از دست بدید!
🎙#حسینی_قمی
@hamyanquran